Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο Σύντροφο ΑΚΗ ...

TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ "ΚΑΘΑΡΟ !!!

Πιλάτοι ...

Το Μαρούσι τίμησε το φιλέλληνα Δήμαρχο Marco Galdi

Την αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Cava dei Tirreni της Ιταλίας, ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μαρούσι.
Ο φιλέλληνας Ιταλός Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρουσίου, παρέστη στην τελετή βράβευσής του από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την πρωτοβουλία του να διαθέσει το μισθό του Δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης απένειμε στον Ιταλό Δήμαρχο της Cava dei Tirreni Marco Galdi, τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον ελληνικό λαό με την αναγραφή: «στον Iταλό στην καταγωγή μα Έλληνα στη σκέψη, λάτρη της Αρχαίας Ελλάδας, που με τη συγκινητική και γενναιόδωρη απόφαση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό Λαό, κατέθεσε περίσσευμα ψυχής απείρως υψηλότερο από την ίδια του την προσφορά».
Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Δήμαρχοι αμοιβαία εξέφρασαν τη βούληση να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση των πόλεων τους καθώς και τις δύο συνδέουν δεσμοί με την τέχνη της κεραμικής. Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παραδόθηκε ο 1ος σύγχρονος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ.

Τον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέδωσε σε 40 οικογένειες της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, που δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου, στη συμβολή των οδών Ανδρόνικου, Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Δωδεκανήσου, στην περιοχή του Νέου Τέρματος. Η δημιουργία σε Ευρωπαϊκά πρότυπα του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου αποτελεί την έναρξη μίας νέας πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση σε κάθε γειτονιά όλων των ελεύθερων χώρων και τη μετατροπή τους σε Δημοτικούς Λαχανόκηπους. Στους Λαχανόκηπους οι κάτοικοι θα μπορούν να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου.
Στο σύγχρονο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αμαρουσίου έκτασης 1500 τ.μ., ο χώρος κατατμήσθηκε σε αγροτεμάχια των 25 τ.μ. περίπου, περιφράχτηκε και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν εργασίες προετοιμασίας του εδάφους (φρεζάρισμα) από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών.
Ο κάθε κήπος έχει παροχή νερού, καθώς ο χώρος διαθέτει δεξαμενή 12 κ.μ. που γεμίζει με νερό από τις γεωτρήσεις του Δήμου. Επίσης στο χώρο λειτουργεί εγκατάσταση «κομπόστ» για την αξιοποίηση των φυτικών απορριμμάτων και την παραγωγή φυσικού λιπάσματος. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι περιφραγμένος και σκεπασμένος με δίχτυ σκίασης.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

"Γλυκά με το τραγούδι μου" στο "Ιδιόμελο" με τη Λίλιαν Τσατσαρώνη

                    Την Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012,
          η Λίλιαν Τσατσαρώνη μαζί με εκλεκτούς μουσικούς
                        από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»
                  θα παρουσιάσουν στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο
                             τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

                                      Ώρα έναρξης: 20.30
                                      είσοδος: 10.00 ευρώ
                     διεύθυνση: Ιδιόμελο, χώρος τέχνης,
                Ελ. Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου,
           Μαρούσι (200 μέτρα από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ)
                        κρατήσεις θέσεων: 210 681 70 42

Στη 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ"

Πέντε θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου στη  1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
1. Διάθεση πίστωσης προς καταβολή δικαστικών εξόδων τελεσίδικης απόφασης Δικαστηρίου
υπ.αρ.473/2012 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ.αρ.30/2008 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.(υποθ.Δήμητρας και Παναγιώτας Παγώνα)Φ 2752
2. Σ υμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος αποζημιώσεως προσκυρούμενης και
αποζημιούμενης εδαφικής εκτάσεως με επικείμενα στο Ο.Τ. Γ 813 της περιοχής "Άγιος Θωμάς" του Δήμου Αμαρουσίου με κτημ. αρ. 0324 (υπόθεση Φιλανθρωπικό Σωματείο "Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος- πρώην ιδιοκτήτες Πλαγιαννάκος Αναστάσιος κλπ") Φ. 4047

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Ἰέρων Ἀκολουθιῶν Μεγάλης Εβδομάδος & Πάσχα

IEΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Για την Ελλάδα, το σωστό γιατρικό είναι η ανάπτυξη

                                                                    του Αντώνη Σαμαρά
Το 1633, όταν ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei) υποχρεώθηκε από την ιερά εξέταση να ανασκευάσει τις ηλιοκεντρικές απόψεις του, φημολογείται ότι ψιθύρισε: «και όμως, κινείται!»
Από τότε η φράση αυτή έχει γίνει εμβληματική για όσους υπερασπίζονται την αλήθεια μπροστά σε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις.
Από την εποχή του Γαλιλαίου, εμείς οι Ευρωπαίοι μάθαμε να αναζητούμε την αλήθεια πέρα από το «προφανές», να ψάχνουμε πέρα από το «επιφανειακό». Μάθαμε να ψάχνουμε για αίτια, όχι για «κακούς», να αναζητούμε απαντήσεις, όχι «ενόχους»...
Εκείνο που είναι πράγματι προφανές στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, είναι πως πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ζούσαν επί χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους, συσσωρεύοντας χρέη που τελικώς βρέθηκαν εκτός ελέγχου.
Η χώρα μου η Ελλάδα, είναι μια τέτοια περίπτωση μακροχρόνιας δημοσιονομικής αποτυχίας και βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης. Από το 2009 έχει ήδη χάσει 16-18% του ΑΕΠ της.
Περισσότερη ύφεση οδήγησε σε πιο επίμονα ελλείμματα και σε έκρηξη του χρέους.
Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009. Δύο χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2011, και παρ' όλα τα μέτρα, το ελληνικό έλλειμμα βρισκόταν ακόμα στο 10%!
Τα τρία τέταρτα των μέτρων για την περιστολή του ελλείμματος οδήγησαν σε περισσότερη ύφεση, όχι σε μικρότερο έλλειμμα...
Στο μεταξύ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έπεσε κατακόρυφα από τα προ της κρίσης επίπεδα. Μετακινήθηκαν απότομα από το ένα άκρο στο άλλο: από υπερβολική κατανάλωση χωρίς επαρκή παραγωγή, σε απύθμενη ύφεση χωρίς επαρκή προσαρμογή. Και χωρίς πραγματική βελτίωση.
Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την προσαρμογή τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Αλλά ποια χώρα μπορεί να χάσει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Και ποια δημοκρατία μπορεί να αντέξει τόσο ισχυρό σοκ με τόσο φτωχά αποτελέσματα;

Η Τέχνη της Φωτογραφίας

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6: 00 μ.μ.

Δώδεκα θέματα περιλαμβάνει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα  9 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, για τα παρακάτω θέματα:
 1. Έγκριση ή μη σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου, Δήμου Βριλησσίων και Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Δ.Α.) για την
λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Βριλησσίων
2. Παραχώρηση χρήσης του υπαίθριου θερινού δημοτικού κινηματογράφου "ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" στην Κοινωφελή Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Α.Δ.Α.)
3. Επικαιροποίηση της υπ'αριθ.170/07 Α.Δ.Σ. σχετικά με την αξιοποίηση του κινηματογράφου
"ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ"
4. Έγκριση ή μη 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής &
Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) έτους 2012