Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το διάγγελμα

Tι θα έπρεπε να ψηφίσουμε, εάν αρνούμαστε μεν να αποδεχθούμε το τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν εμπιστευόμαστε τη διαχείριση της κρίσης στον πρωθυπουργό και στο κόμμα του; Εάν δεν επιθυμούμε να βιώσουμε τις συνέπειες μίας χρεοκοπίας εκτός ευρώ; 
Ο καπετάνιος του Τιτανικού, ο οποίος έριξε το κατακαίνουργο, πανίσχυρο πλοίο του στο παγόβουνο, βυθίζοντας το, έγραψε πράγματι ιστορία - μία λυπηρή όμως ιστορία. Ο Χίτλερ, ο οποίος κατέστρεψε μία ολόκληρη ήπειρο, ένοχος μεταξύ πολλών άλλων για το Ολοκαύτωμα, έγραψε επίσης ιστορία - αιματοβαμμένη όμως, σε υπερθετικό βαθμό.
Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ή ο Μεταξάς στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, λέγοντας «ΟΧΙ» στους εισβολείς, έγραψαν ιστορία – μία λαμπερή ιστορία, αμυνόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας τους. 
Οι πράξεις τους ήταν υπερήφανες, θαυμαστές, επειδή δεν είχαν αποτύχει παταγωδώς προηγουμένως - δεν είχαν υπεξαιρέσει την εξουσία με ψευδείς υποσχέσεις και δεν είχαν προσπαθήσει να αποκρύψουν τις αποτυχίες ή/και τα ψέματα τους, πίσω από ένα δήθεν πατριωτικό «ΟΧΙ», αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα του.
Περαιτέρω, όταν ο ενδοτικός πρωθυπουργός που οδήγησε πρώτος την Ελλάδα στην καταστροφή αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα το 2011, με το εύλογο ερώτημα «Ναι ή Όχι» στο PSI, το οποίο μεταφράσθηκε αυθαίρετα από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ σε «Υπέρ ή Κατά» του ευρώ, ταχθήκαμε υπέρ του δημοψηφίσματος, γράφοντας τότε τα εξής:
«Οι Πολίτες ενός έθνους, το οποίο «γέννησε» τη Δημοκρατία, δεν είναι σωστό να αρνούνται τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις για το μέλλον τους - ακόμη και αν τοποθετούνται σκόπιμα προ τετελεσμένων γεγονότων.

«Grexit ή Παραμονή στο Ευρώ»: Ανάλυση της Γερμανικής Απόφασης

Στην παρούσα μελέτη θα επιχειρηθεί να αναλυθεί το σκεπτικό της γερμανικής απόφασης για παραμονή ή όχι της χώρας μας στο €, μέσα από την εφαρμογή της «Πολυευρυστικής Θεωρίας Απόφασης».
Η θεωρία αυτή συνδυάζει στοιχεία τόσο της γνωστικής ψυχολογίας όσο και στοιχεία απ’ τον ορθολογικό τρόπο λήψης απόφασης.
Βοηθάει στην επιλογή λήψης απόφασης μεταξύ εναλλακτικών επιλογών, σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής, εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, αλλά και σε εγχώριες πολιτικές αποφάσεις και βρίσκει εφαρμογή τόσο σε στατικό όσο και σε δυναμικό πλαίσιο, ακόμη και υπό συνθήκες αβεβαιότητας.
Σε 1η φάση η μέθοδος αυτή προκρίνει τις επιλογές που προκαλούν το μικρότερο «κόστος» για τον λήπτη απόφασης, ενώ σε δεύτερο στάδιο εφαρμόζεται ο ορθολογικός τρόπος λήψης απόφασης. 
Στη συγκεκριμένη θεωρία, στο πρώτο στάδιο, το «κόστος» υπολογίζεται κυρίως σε όρους πολιτικών συνεπειών. 
Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν για να εξηγήσει αποφάσεις αμερικανών προέδρων, πολιτικών ηγετών μη-δημοκρατικών καθεστώτων, ακόμη &επιλογές τρομοκρατικών ομάδων.[1]
Εν συντομία, η μέθοδος ακολουθεί τα εξής «βήματα»: 
1) τίθεται το βασικό ερώτημα (στην περίπτωση μας «Παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ ή Grexit») 
2) εντοπίζονται οι εναλλακτικές επιλογές του λήπτη απόφασης –εν προκειμένω της Γερμανίας- («Διάσωση Ελλάδας» ή «Grexit») 
3) ορίζονται οι «διαστάσεις» ή τα «κριτήρια» λήψης της απόφασης και 4) αξιολογούνται οι επιδράσεις αυτών των κριτηρίων για κάθε απόφαση με βάση μια προεπιλεγμένη κλίμακα (στην περίπτωση μας από «-10 έως 10», ανάλογα με το πόσο θετική ή αρνητική επίπτωση έχουν). 
Επίσης, δύναται να υπολογιστούν συντελεστές στάθμισης για κάθε εναλλακτικό κριτήριο, προσδιορίζοντας την βαρύτητα του κάθε κριτηρίου στην τελική απόφαση. Τέλος, αθροίζονται οι αξιολογήσεις κάθε εναλλακτικής επιλογής και προκρίνεται αυτή με το μεγαλύτερο άθροισμα.
Με βάση τα ανωτέρω, παρατίθενται τρεις πίνακες:

Συμφωνία ή Χρεκοπία;

Σειριακές φούσκες & ρίσκα κραχ

Ενδεχομένως οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις που βλέπουμε, να είναι ένα καλοσχεδιασμένο θέατρο - αφού είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως θα θελήσει να διακινδυνεύσει η Δύση ένα ελληνικό ατύχημα, πυροδοτώντας το χάος
«Εντός των επομένων δώδεκα μηνών θα πρέπει τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας να αναχρηματοδοτήσουν 50 δις € ληξιπρόθεσμα ομόλογα, από μία αγορά που έχει στερέψει η ρευστότητα της - οπότε θα προκληθούν έντονα προβλήματα, τα οποία δεν θα διατηρούνται τότε μυστικά, κρυμμένα πίσω από την ελληνική κρίση»
Aρθρο του Αρη Οικονόμου
Oι Αμερικανοί, οι πλούσιοι προφανώς, αφού η μεσαία τάξη καταστρέφεται αργά και μεθοδικά (άρθρο), το πάμπλουτο 1% καλύτερα, τοποθετούν τα χρήματα τους, καθώς επίσης αυτά που τους «δώρισε» η ποσοτική χαλάρωση της Fed, σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα - με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί χρηματιστηριακές φούσκες στις Η.Π.Α., επιπλέον δε στο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο τους, στη Γερμανία.
Η υποτιθέμενη όμως αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, λόγω των πληθωριστικών χρημάτων, με τα οποία πλημμύρισαν οι κεντρικές τράπεζες τις αγορές, δεν έχει επιτευχθεί – ούτε στις Η.Π.Α., ούτε στην Ευρώπη.
Αντίθετα, οι κινέζοι τοποθετούν τα χρήματα τους κυρίως στα ακίνητα - παρά το ότι, λόγω του «χαρτοπαικτικού» χαρακτήρα τους, έχουν δημιουργηθεί ετοιμόρροπες φούσκες και στα δικά τους χρηματιστήρια. Η ειδοποιός ομοιότητα και η διαφορά μαζί των δύο αυτών ηγετικών δυνάμεων του πλανήτη, φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί.

Στις 8:00 μ.μ. στην πλ. ΗΣΑΠ, η εκδήλωση:«Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνει εκδήλωση,  Σάββατο 27 Ιουνίου , στον σταθμό του Αμαρουσίου με θέμα:
           «Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας»
                                              ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
                                               Ολόκληρη η ανακοίνωση - πρόσκληση:

«Αμαρυλλίδες» για ... την στήριξη του συλλόγου «Φροντίδα»

Μια όμορφη βραδιά στον κήπο του «Cash» στο Κεφαλάρι παρέθεσε ο σύλλογος «Αμαρυλλίδες» με στόχο την οικονομική στήριξη για το έργο που ολοκληρώνει ο σύλλογος «Φροντίδα» παιδιά με σύνδρομο Down.
Τα μέλη και φίλοι των «Αμαρυλλίδων» κατέκλυσαν τον υπέροχο χώρο του bar και απέδειξαν έμπρακτα πως «Μπορούμε περισσότερα από όσα νομίζουμε τελικά!».
Σκοπός της βραδιάς ήταν η στήριξη του συλλόγου «Φροντίδα» παιδιά με σύνδρομο Down για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, την δημιουργία δηλαδή του φυτωρίου προς εκπαίδευση και την δημιουργία εργαστηρίου κατάρτισης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής & αρτοσκευασμάτων.
Η βραδιά περιελάμβανε επίδειξη μόδας από την ακαδημία «Cristi models» με ρούχα από το κατάστημα «Flirt», νυφικά «Evita Sposa», οπτικά «Κridera», μαγιώ «Erka Mare» και χτενίσματα από τα «Beautyworld».
Χορηγοί της βραδιάς τα γυμναστήρια «Yava» και το «Pure Gold Collagen»
Στην ομιλία της η  Πρόεδρος του Δ.Σ. των «Αμαρυλλίδων» κ. Νίκη Παξιμαδάκη, εμφανώς συγκινημένη & χαρούμενη από την θερμή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των «Αμαρυλλίδων» αναφέρθηκε εκτενέστατα στο Κέντρο Διημέρευσης «Φροντίδα», για την λειτουργία του, τον απώτερο σκοπό του και τις δυνατότητες...

Στις 8:00 μ.μ, στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών:«Πόντος: 3000 χρόνια ιστορίας»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» προσκαλεί 
τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σημερτα Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 
στις 8:00 μ.μ, στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωσή του 
που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών 
στο Μαρούσι, με τίτλο:
«Πόντος: 3000 χρόνια ιστορίας» 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι:

Στις 9:00 μ.μ. η συναυλία του Δημήτρη Καρρά & της Λόλας Γιαννοπούλου

                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ &ΛΟΛΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  
                                                                    Opening Act: Μπρος
                                                                 Guest: Μπάμπης Στόκας
                                                                Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
                                                                     ώρα έναρξης 9.00μμ
                                        Αίθριο Θέατρο στο Αμαλίειο (Λεωφόρος Κηφισίας 219)     
Ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, για πρώτη φορά στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Αμαρουσίου.
Με τις γνωστές του επιτυχίες «Έτσι οι μέρες περνούν», «Τροχόσπιτο», «Λυπάμαι», «Ταγκό» κ.α. Μαζί του η μοναδική ερμηνεύτρια Λόλα Γιαννοπούλου με το πρόσφατο ντουέτο της με τον Μανώλη Μητσιά « Μαύρα ίχνη» καθώς και οι εξαιρετικοί μουσικοί Κατερίνα Τεπελένα|βιολί & φλάουτο, Τάκης Ψάρρης | κιθάρα και Δρόσος Σκυλλάς | κρουστά. Guest o Μπάμπης Στόκας

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Από σήμερα μέχρι τις 19 Ιουλίου στο «Ιδιόμελο», «Η Κυρία με τις Καμέλιες»

«Καίρια» ερωτήματα για την δημιουργία «...Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων» σε Παραδεισο - Πολύδροσο

Σε συνέχεια 5 κοινών εγγράφων των Συλλόγων Παραδείσου & Πολυδρόσου προς τον Δήμο Αμαρουσίου,  της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντα Γαρδέλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, των επικεφαλής των παρατάξεων Λευτέρη Μαγιάκη & Κώστα Βλάχου, δημοτικών συμβούλων, μελετητών του έργου, υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων και των δεσμεύσεων του υπευθύνου Αντιδημάρχου κ.  Δημήτρη Καρλαύτη για πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μέχρι της 19ης Ιουνίου 2015, επειδή η προθεσμία παρήλθε άπρακτη, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων δημοτών  για τις επιλογές  των λύσεων για συνέχιση του έργου, η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», με ερώτηση που κατέθεσε για συζήτηση προ ημερησίας στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης 23/06  θέτει  καίρια ερωτήματα  που δεν απαντήθηκαν γιατί απλά το θέμα δεν συζητήθηκε και μετατέθηκε για αργότερα … !!!

Βιομηχανία «Ξεπλύμματος» Χρεών των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καταγγέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση!


Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου ΚΕΑΔΑ μέσω του Εκκαθαριστή της έβγαλε διαταγές πληρωμής ύψους 130.000 € περίπου σε βάρος του…. Δήμου Αμαρουσίου για δαπάνη της επιχείρησης υπέρ του Δήμου (καύσιμα)….του Ιουνίου 2013 που τιμολογήθηκε στο Δήμο…. τον Ιούνιο του 2015.
Τραγέλαφος, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Αντί της ορθής διαδικασίας που είναι η ανάληψη των υποχρεώσεων της Επιχείρησης από το Δήμο, ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 
η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει το δημόσιο έλεγχο και το Ελεγκτικό Συνέδριο και προσφεύγει στα Δικαστήρια.
Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια και πιθανότατα έχουν να κάνουν με την έλλειψη επαρκών δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση της δαπάνης από το Ελεγκτικό συνέδριο.

Ακαρπη η παρέμβαση του Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.ΑΜ στον Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλη Χρηστάκη διεκδικώντας να αποσύρει από την οικονομική επιτροπή τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα στον οδοκαθαρισμό εκτός του Κέντρου αλλά και την φύλαξη των δημοσίων κτιρίων.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας, υπέρ αμύνθηκε τις απόψεις του, επικαλούμενος την απαγόρευση των προσλήψεων. 
Μάλιστα δεν δίστασε να βαφτίσει το κρέας ψάρι αφού έλεγε χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση αλλά για βοήθεια ώστε να είναι η πόλη καθαρή. 
Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα αίτημα προς το υπουργείο για πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το πρόσχημα ότι ο κακός ο νόμος δεν επιτρέπει Μόνιμο Προσωπικό.
Όσον αφορά τη παράταση των συμβάσεων, υποσχέθηκε την παράταση τους μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Ενώ στο αίτημα μας για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πέταξε την μπάλα στην κυβέρνηση.
Συνάδελφοι σσες όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης  αλλά και πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων έκαναν τα πάντα προκειμένου να παραχωρηθούν οι υπηρεσίες των δήμων στα χέρια των εργολάβων και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν μέσα σε αυτούς.
Η επίθεση της Διοίκησης του Δήμου όμως κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η Διοίκηση Πατούλη, δίνει λογαριασμό στους πολίτες κάθε μέρα!

Έλλειμμα για την πόλη μας να διαθέτει αξιωματική αντιπολίτευση που δεν αντέχει στο ξενύχτι και στον ουσιαστικό διάλογο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και τα όσα αναφέρει σε αυτήν, σχετικά με το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2014, αναδεικνύει δύο ζητήματα:
Πρώτον, ότι για μια ακόμη φορά κρύφτηκαν πίσω από γραφειοκρατικού τύπου δικαιολογίες για να αποφύγουν το δημόσιο , δημοκρατικό διάλογο με τη Διοίκηση της πόλης , γύρω από τα πεπραγμένα της. Γι αυτούς είναι ευκολότερο να ασκούν αντιπολίτευση μέσα από ανακοινώσεις, παρά να αντιπαρατίθενται με τα στελέχη της Διοίκησης εντός του δημοτικού συμβουλίου. 
Είναι οπαδοί του μονόλογου, γι αυτό κι απέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια η προσπάθειά τους να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν το έργο της Διοίκησης Πατούλη στα μάτια των συμπολιτών μας. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του 2014, αφού το έργο της Διοίκησης Πατούλη αξιολογήθηκε από τους συμπολίτες μας και κρίθηκε θετικά με τεράστια πλειοψηφία. 
Αν αμφισβητεί η παράταξη του κ. Μαγιάκη την κρίση της τοπικής μας κοινωνίας, ας κάνει υπομονή ως τις επόμενες εκλογές. Αλλά να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, για να αποφύγει τη δημόσια αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο.

«Εδωσαν λογαριασμό μόνο στους εαυτούς τους»!

Η παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» αποχώρησε την Τρίτη 23-6-2015 από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2014.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης, δεν τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες, που προβλέπουν ότι ο Δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής πρέπει να δημοσιευτεί τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και να γίνει γνωστός με κάθε πρόσφορο μέσο.
Τίποτα από τα δύο δεν τηρήθηκε. 
Ο Απολογισμός δημοσιεύτηκε μόλις 4 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και δεν αναρτήθηκε ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Εκτός όμως από τα διαδικαστικά δεν τηρήθηκε και το πνεύμα του Νόμου που επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη συζήτηση.
Επί 8 χρόνια η διοίκηση Πατούλη υποβαθμίζει συστηματικά τη διαδικασία υλοποιώντας την, είτε με επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, είτε με μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον κενών εδράνων.

Στις 9:00 μ.μ, το Κρητικό γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα

Στις 8:00 μ.μ. το «1o Διαδημοτικό Μαθητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Ωδείων Αττικής»

Το Ετήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι του «Αη Γιάννη Κλήδονα»

                    Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δωδώνης Αμαρουσίου Αττικής «Η ΔΩΔΩΝΗ»

Αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές του Αμαρουσίου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 με 350 άτομα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου
Υπήρχαν πανώ  της κατάληψης Επαυλης Κουβέλου, του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αμαρουσίου, της ΟΡ.ΜΑ, ΚΕΕΡΦΑ & τέλος φορέων και σωματείων.
Η πορεία ξεκίνησε απο τον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και ακολούθησε το δρομολόγιο ΗΣΑΠ -περικλέους - Χαρ. Τρικούπη - Θεμιστοκλέους - Θησέως - Θέμιδος - Αγ.Κωνσταντίνου - Ιονίων Νήσων - Γράμμου - Διονύσου και ολοκληρώθηκε και πάλι στον ΗΣΑΠ.
Υπήρχε σχετικά καλός παλμός με κυρίως αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά συνθήματα, όπως:
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,
 ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Nέα συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» στη 1:00 μ.μ.

TΡIΑ (3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ".

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η πρόταση απόφασης για τα απορρίμματα, από την παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»

Το​ ​σχέδιο απόφασης του Δ.Σ​.​ που αφορά τη διαχείριση Απορριμμάτων του Δήμου​, όπως κατατέθηκε από τον επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Λευτέρη Μαγιάκη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 22 Ιουνίου, μας εστειλε η παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Η εν λόγω πρότασ​η βασίζεται σε ανάλογη απόφαση που ελήφθη πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Η ορθή περιβαλλοντική & οικονομική διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου Αμαρουσίου, όπως επίσης και η κατεύθυνση του νέου ΕΔΣΝΑ για υποχρεωτική σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων από τους Δήμους σε σύντομο χρονικό διάστημα«επιβάλλουν» την λήψη κρίσιμων αποφάσεων.
​Συνοπτικά η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», προτείνει την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, που βασίζεται στην αποκεντρωμένη διαχείριση με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών. 
Στόχος είναι η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται στο επίπεδο του Δήμου, με συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται σε επεξεργασία και σε τελική διάθεση.
Προκειμένου να επιτευχθεί η σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου προτείνει, την συγκρότηση ομάδας έργου από υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από κάθε παράταξη, που θα αναλάβει να παρακολουθεί τις εργασίες της σύνταξής του, να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο σε τακτική βάση για την εξέλιξη, να εισηγείται σχετικά με το θέμα καθώς και να εξετάσει τη δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας με όμορους δήμους.

Στις 3:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συµπλήρωση της αριθµ. 387/2014 απόφασης του Περιφερειακού Συµβουλίου περί πρόσληψης 139 µόνιµων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών στην Περιφέρεια Αττικής. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Τασούλη - Γεωργιάδου)
2. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήµατος πρόσληψης προσωπικού 127 ατόµων (8µηνα) µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου για το έτος 2015 και έγκριση σχετικής δαπάνης.(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Τασούλη - Γεωργιάδου)
3. Κλείσιµο µη κινούµενων τραπεζικών λογαριασµών που τηρούνται στην EUROBANK βάσει της υπ’ αριθµ. 1245/2015 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραµάνος)
4. Έγκριση σκοπιµότητας και δαπάνης για προµήθειες οικονοµικού έτους 2015 της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραµάνος)

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» στη γειτονιά ΚΑΤ Αμαρουσίου

Το όνομα «Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» φέρει και επίσημα πλέον ο χώρος όπου βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι στη γειτονιά ΚΑΤ Αμαρουσίου μετά την αποκάλυψη της επιγραφής ονοματοδοσίας από τον Δήμαρχο Γιώργου Πατούλη, παρόντος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, με το πέρας της τέλεσης του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, παρέστη στη λειτουργία και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου.
Κατόπιν, μαζί με το πλήθος των πιστών που είχαν κατακλύσει τον περίβολο του Ιερού Ναού, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας η πλατεία όπου βρίσκεται το εκκλησάκι αλλά και τα ερείπια του παλαιού βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη ονοματίστηκε σε πλατεία Αγίου Ιωάννη.
Από κοινού με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, αποκάλυψαν τη μαρμάρινη μετώπη με την επωνυμία της πλατείας.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ

Μεταναστευτικό & νέα Ευρωπαϊκή πολιτική γειτνίασης στην ατζέντα συζήτησης
Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR), που συνέρχεται το επόμενο διήμερο, 25 και 26 Ιουνίου στο Μόναχο.
Κεντρικά θέματα στην ατζέντα του πολιτικού οργάνου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών είναι το μεταναστευτικό και ειδικότερα από τη μετανάστευση στην ενσωμάτωση και ο ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για μια ήπειρο ανοιχτή στην ενσωμάτωση καθώς και η νέα ευρωπαϊκή πολιτική γειτνίασης.

1η φορά «Αριστερά», με νταούλια, Λύρα & Ζουρνά ... των Θεσμών!

 Οκτώ δισ. € φόρους θα μας κοστίσει η «Ελπίδα»!

Νέα διοίκηση στο ΟΑΚΑ με Πρόεδρο το Νίκο Κιάο

Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή, διορίστηκαν νέα Διοικητικά Συμβούλια στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας («Σπύρος Λούης») και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης.

 Νέος πρόεδρος του ΟΑΚΑ ορίστηκε ο Νικόλαος Κιάος. Πρόκειται για δημοσιογράφο ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Στο ΕΑΚ Θεσσαλονίκης ανέλαβε χρέη προέδρου ο Κωνσταντίνος Αμπατζάς, δικηγόρος στο επάγγελμα. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο ΕΑΚΘ είναι διετής.
Αναλυτικά τα νέα Δ.Σ. όπως ανακοινώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
"Διορίζεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης» '(Ο.Α.Κ.Α), αποτελούμενο από τα ακόλουθα μέλη:
1. ΚΙΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά και αναπληρωτής αυτού ο ΓΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ανδροφίλου
2. ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη και αναπληρωτής αυτού ο ΝΤΑΦΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
 3. ΜΑΝΤΑΛΟΥΦΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του Φλωρέντη και αναπληρωτής αυτού ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίου

Επιταχύνουν οι Φορείς για τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους στον Βόρειο τομέα

Τα επόμενα βήματα για την οργάνωση & την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ, ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος με τους Κοινωνικούς εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά  τη συμμετοχή του στη 1η συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου & των συντονιστών των Κοινωνικών Συμπράξεων.
Στο διάλογο που έγινε μεταξύ της Περιφέρειας ως συντονιστή του προγράμματος και της της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  
ο κ. Καραμέρος ανέφερε ότι για το τρέχον έτος η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 το διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους 6 συμμετέχοντες Δήμους στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις  από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης,  χαιρετίζοντας παράλληλα την συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής μέσω της Αποστολής της Εκκλησίας και των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας και Νέας Ιωνίας.
 Στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία οι Κοινωνικοί Εταίροι της Σύμπραξης κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους συμμετείχαν:

«Ωρίμανση έργων των Δήμων στο ΕΣΠΑ - Ο σημαντικός ρόλος της Διαβούλευσης»

 Συνάντηση εργασίας την Παρασκευή στις 9:30 π.μ, στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ 
Το 2015, πρώτη χρονιά της νέας δημοτικής περιόδου συμπίπτει με την χρονιά εξειδίκευσης των Τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. 
Στην τρέχουσα συγκυρία αναδεικνύεται η τυπική, αλλά και ουσιαστική σημασία της διαβούλευσης υπό το πρίσμα του συμμετοχικού - δημοκρατικού προγραμματισμού για τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.
Η έννοια της διαβούλευσης, θεσμοθετημένη από τη δεκαετία του '80 και επιβεβαιωμένη με τη θεσμοθέτηση του Δημοτικού Κώδικα, καταδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής νομιμοποίησης. 
Σε αυτή τη βάση καλούνται οι τοπικές κοινωνίες, με τον Δήμο εμψυχωτή της αναπτυξιακής διαδικασίας, να συνδιαμορφώσουν το αναπτυξιακό όραμα και τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, και να συμπράξουν στην υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών τοπικού χαρακτήρα, που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων των αναπτυξιακών δρώντων της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τους νέους κανονισμούς των Διαρθρωτικών Ταμείων, και ιδιαίτερα των διατάξεων που αφορούν την προετοιμασία τοπικών χωρικών στρατηγικών (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων), αναδεικνύεται σε προαπαιτούμενο κριτήριο επιλεξιμότητας η κοινωνική νομιμοποίηση που λαμβάνουν τα προτεινόμενα έργα και παρεμβάσεις κάθε δημοτικής αρχής.
Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, η Π.Ε.Δ. Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε συνάντηση εργασίας, με θέμα:

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τα 60χρονα του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου


Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Εκδρομικού και Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, παρέστη ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
 Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην πολυετή παρουσία του συλλόγου, μίλησε για έναν ιστορικό όμιλο του Αμαρουσίου που έχει αφήσει την σφραγίδα του στην πόλη φέρνοντας τα μέλη του πιο κοντά στη φύση και στην αγάπη για ζωή.
 Με θερμά λόγια μίλησε και για τον δραστήριο πρόεδρο και Διοικητικό του συμβούλιο, ευχόμενος για πολλά χρόνια ακόμα να συνεχίσει να εμπνέει και να ενώνει τα μέλη του.

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015

Ο πολιτισμός και η τέχνη έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου. Ανανεωμένο, εκσυγχρονισμένο με καινούργιες εγκαταστάσεις, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους του και να σφραγίσει με ένα ποιοτικό πρόγραμμα το φετινό καλοκαίρι, 2015.
Ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό που σκοπό έχει να ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο θεατή ώστε να βρει μια όαση πολιτισμού στον Δήμο Αμαρουσίου.
Με την ευκαιρία της έναρξης του φετινού Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δηλώνει
«Και φέτος το Φεστιβάλ του Δήμου μας, σε έναν ανανεωμένο αλλά μαζί και γνώριμο χώρο, φιλοξενεί βραδιές γεμάτες με μουσική, κίνηση και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές πολιτισμού στην πόλη μας. 
Θέλουμε κυριολεκτικά το Φεστιβάλ μας να τους αγκαλιάσει όλους, για αυτό και φέτος, προσφέρεται ένα πληθωρικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις.
Θέλουμε ισότιμα όλοι να έχουν πρόσβαση στις εκδηλώσεις μας, για αυτό και έχουμε εξασφαλίσει ειδικές προνομιακές τιμές για τους συμπολίτες μας κατόχους Artemis Card, ενώ και φέτος, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί δωρεάν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. 
Σας καλούμε λοιπόν, Μαρουσιώτες και μη, να εντάξετε το Φεστιβάλ του Δήμου μας στο καλοκαιρινό σας πρόγραμμα».

... Γίνεται επανάσταση με κλειστά ΑΤΜ; ΟΧΙ δεν γίνεται!!!

Στις 6:00 μ.μ. το Συλλαλητήριο του ΠΑ.ΜΕ

Διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Aμαρουσίου» στις 6:00 μ.μ.

ΔEKΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα ακολουθήσει η Ειδική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 & 67 του Ν.3852/2010 & άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), στην οποία θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
 Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2014.
Απολογιστική τοποθέτηση της Διοίκησης σχετικά με την οικονομική και διοικητική πορεία του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της Δημόσιας Δράσης.
Τοποθέτηση των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων.
Διατύπωση παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων της πόλης επί του απολογισμού.
Τα 14 θέματα της Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος είναι τα εξής:
1. Διαγραφή και επαναβεβαίωση ορθού ποσού οφειλής ύδρευσης ΥΠΟΘΕΣΗ : Νεντέλκου Ειρήνη
2. Διαγραφές οφειλών απο παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ.ARVAL HELLAS S.A.)
3. Έκδοση παραχωρητηρίων εξοφλημένων ατομικών οστεοθηκών (υποθ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΚΙΡΚΑ)

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA EΠTA(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Εισήγηση για άσκηση ή μη του ενδίκου μέσου της ανακοπής κατά της υπ' αριθμ. 436/2015 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου - Υπόθεση "Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου".
2. Εισήγηση για άσκηση ή μη του ενδίκου μέσου της ανακοπής κατά της υπ' αριθμ. 437/2015 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου - Υπόθεση "Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου".
3. Εισήγηση για άσκηση ή μη του ενδίκου μέσου της ανακοπής κατά της υπ' αριθμ. 9120/2015 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - Υπόθεση "Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου".
4. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
5. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος επαναληπτικού διαγωνισμού που αφορά στην Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων»