Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Χωρίς συναίσθηση της καταστροφής & χωρίς γνώση των κινδύνων;

             ΑΡΘΡΟ για Σ.Μ.Α. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Εδώ και χρόνια ο Δήμος Πεντέλης χρησιμοποιεί την περιοχή δίπλα στο Νεκροταφείο Μελισσίων σαν χώρο απόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, καθώς και ως χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων. 
Τοπικοί σύλλογοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συχνά προβεί σε διαμαρτυρίες για αυτή την αυθαίρετη εγκατάσταση και τις πρωτόγονες συνθήκες λειτουργίας της, το δε Δασαρχείο έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά υπευθύνων του Δήμου. 
 Ουδέποτε βέβαια ο χώρος λειτούργησε ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και τούτο διότι οι ισχύουσες για την περιοχή περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (δασική έκταση, αναδασωτέα, ζώνη προστασίας του Πεντελικού και ζώνη απόλυτης προστασίας της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου) λειτουργούσαν ανασταλτικά.
Δυστυχώς πρόσφατα η Κυβέρνηση, με μεταμεσονύχτια τροπολογία, νομοθέτησε την «συνέχιση (!) λειτουργίας ΣΜΑ» στην ίδια έκταση, υιοθετώντας μια φραστική πιρουέτα που στην πραγματικότητα δίνει το πράσινο φως για την δημιουργία ολοκληρωμένου ΣΜΑ (δηλ. και σύμμικτων απορριμμάτων εάν αυτό επιδιωχθεί) για πρώτη φορά. 
Μια επιλογή άκρως αντιπεριβαλλοντική που παρερμηνεύεται από την Δημοτική Αρχή ως «άδεια» για άμεση παρέμβαση χωρίς τον στοιχειώδη σχεδιασμό και προγραμματισμό ανάπτυξης των εγκαταστάσεων και των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας της περιοχής. 
Προχωρώντας άμεσα σε επιχώσεις με χώματα και μπάζα χωρίς κανείς να γνωρίζει τι και αν έχει αδειοδοτηθεί.
Η προβλεπόμενη για την λειτουργία του ΣΜΑ έκταση στα δυτικά της αναπτύσσεται στην συμβολή δύο μικρών υδρολογικών λεκανών, συνολικής έκτασης περί τα 250 στρέμματα.

Στις 11:00 π.μ. το Διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών - ΚΑΡΠΑ

                       «Η γνώση σώζει ζωές»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου 
προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών 
«Η γνώση σώζει ζωές», που διοργανώνεται το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:00-13:30 
από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ.
Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. 
Την εποπτεία και επίβλεψη του σεμιναρίου έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή το σεμινάριο δηλώνει: 

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Παν. Τσαλδάρη

Αυτοψίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου σε έργα στο Μαρούσι 
Αυτοψία στο τελευταίο στάδιο των έργων επί των οδών Παν. Τσαλδάρη – Κίμωνος – Υψηλάντου και συγκεκριμένα της ασφαλτόστρωσης της Παν. Τσαλδάρη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, 
ενώ την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου είχε επισκεφτεί το έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων επί των οδών Αγ. Ελεούσης & Πυθαγόρα. Υπενθυμίζεται ειδικότερα πως το έργο ασφαλτόστρωσης επί της Παν. Τσαλδάρη ήταν συνεχιζόμενο αυτού που αφορούσε αποκαταστάσεις κρασπέδων – ρείθρων, φρεατίων υδροσυλλογής και ασφαλτοστρώσεις επί της αξονοδιασταύρωσης Παν. Τσαλδάρη – Κίμωνος – Υψηλάντου. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή τις αυτοψίες που πραγματοποίησε δήλωσε: 

Στρατηγικός Σχεδιασμός:Κατ΄επίφασιν διαβούλευση & ΟΧΙ προς όφελος των Μαρουσιωτών

Στις 4/2/2021 διενεργήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης για να συζητηθεί ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου για τα έτη από 2020-2023.
Εδώ να σημειωθεί ότι η σύσταση και σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης ΔΕΝ είναι πρωτοβουλία του Δημάρχου εκ της δημοκρατικής του ευαισθησίας, είναι υποχρέωσή του εκ του νόμου.
Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου όμως, φαίνεται ότι δεν έχει πάρει την υποχρέωσή της στα σοβαρά, διότι κάλεσε τους πολίτες να συζητήσουν για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, ΑΦΟΥ αυτός είχε ήδη ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Διοίκηση του Δήμου!
Κατήρτισε δε τον Σχεδιασμό για τα έτη 2020-2023, το έτος 2021! 
Για να γίνει ευχερέστερα κατανοητό, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός περιέχει τους γενικότερους στόχους της Διοίκησης, οι οποίοι εξειδικεύονται με συγκεκριμένες δράσεις στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα κάθε έτους.
Όμως, στο μακροσκελέστατο πόνημα της Διοίκησης (250 σελίδων), δεν περιλαμβάνονται στόχοι. Μόνο περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και κατά τα λοιπά γενικότητες και αοριστολογίες, επί παντός επιστητού, χωρίς εξειδίκευση και στοχοθεσία.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1) Δεν υπάρχει συσχέτιση και σύγκριση με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό των προηγούμενων ετών, προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση της πορείας της Διοίκησης.
2) Στον τομέα του περιβάλλοντος δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με το Δάσος Συγγρού, ενώ οι σχετικές αναφορές περιορίζονται σε περιγραφές. 
Μάλιστα, καταγράφεται ως ισχύουσα μία Προγραμματική Σύμβαση του έτους 2000 μεταξύ ΙΓΕ και του (τότε) Υπουργείου Γεωργίας με τους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς και (τότε) Μελισσίων δια της οποίας το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) παραχωρούσε στους άνω δήμους τη διαχείριση του Δάσους!

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου για το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου 2020-2023

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου ψήφισε ΠΑΡΩΝ ... 
Προτείνουμε να εξετασθεί το θέμα της προτεραιοποίησης των γενικών θεμάτων καθώς και σύνδεσης των επιμέρους δράσεων που προτείνει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για το Μαρούσι. 
(π. χ. θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού με περιβάλλον, χωροθέτηση κλπ). 
Δεν είναι επίκαιρο οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των δήμων να κινούνται στο πλαίσιο της προηγούμενης εικοσαετίας, όπου έπρεπε να δικαιολογηθούν οι κοινοτικοί πόροι που ξοδεύονταν και τα σχέδια που εκπονούνταν ήταν γενικά με σκοπό να τα επιτρέπουν όλα κατά περίπτωση & όποτε. 
Επίσης δεν θεσπίστηκε μηχανισμός ελέγχου υλοποίησης τους και κατά την άποψη μας απόκλιναν από τον στόχο που είχαν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.
Το χειρότερο ήταν ότι όλο αυτό έγινε κατ' επίφαση δημοκρατικών διαδικασιών.

Τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου 2020-2023

Θ. Αμπατζόγλου:«Όραμά μας είναι μια πόλη με καλύτερη καθημερινότητα & ποιότητα ζωής για τους κατοίκους & τους επισκέπτες. Μια πόλη που θα αξίζεις να ζεις, με τον πολίτη πρωταγωνιστή»
Με ευρεία συμμετοχή των συλλόγων της πόλης, παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου της περιόδου 2020-2023 στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με τηλεδιάσκεψη, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής κου Δημήτρη Σμυρνή και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.
Το Στρατηγικό Σχ
έδιο μετά την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, προκειμένου οι εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της πόλης να συνεισφέρουν με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου που πρόκειται να ψηφιστεί ακολούθως από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου 
ανοίγοντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ανέπτυξε το όραμα, τις προτεραιότητες, τους άξονες και τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για την πόλη του Αμαρουσίου.
«Όραμά μας είναι μια πόλη με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, μια πόλη που θα αξίζεις να ζεις. 
Μια βιώσιμη πόλη με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων, πόλος ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Οραματιζόμαστε ένα πραγματικά σύγχρονο Δήμο με χρηστή και διαφανή διακυβέρνηση, με έμφαση στην παραγωγή μετρήσιμων αποτελεσμάτων και με αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. 
 Μια πόλη, στην οποία ο πολίτης θα είναι πρωταγωνιστής» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Κρούσματα κορωνοϊού & σε σχολεία της Πεύκης

Να ληφθούν άμεσα μέτρα  για την υγεία & την ασφάλεια 
εκπαιδευτικών, γονιών & μαθητών,απαιτεί ο Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου 
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου 2021 και έγινε γνωστό ότι, δυστυχώς, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης με αποτέλεσμα να κλείσει ήδη ένα τμήμα της πρωινής ζώνης του σχολείου. 
Το συγκεκριμένο περιστατικό – κρούσμα έρχεται να προστεθεί στην αναστολή λειτουργίας του 10ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου για τον ίδιο λόγο, καθώς και στο κρούσμα σε συνάδελφο που έδινε μέρος του ωραρίου του στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του ολοήμερου
των συγκεκριμένων σχολείων. 
Κι όλα αυτά όταν συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης περί δήθεν προληπτικών τεστ ιχνηλάτησης για τους εκπαιδευτικούς μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας. 
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής τεστ μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχουν γίνει σε ελάχιστους εκπαιδευτικούς, μιας και υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας που ενώ έχουν κάνει σχετικά αιτήματα στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ από τις 10 – 1 – 2021 περιμένουν ακόμα να λάβουν απάντηση για να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ ιχνηλάτησης.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!
Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. 

Στη 1:00 μ.μ. µε τηλεδιάσκεψη, η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (3/2021) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκρισή περί απόφασης για τροποποίηση της µε αρ. πρωτοκόλλου 28088/21-07-2020 σύµβασης για την υπηρεσία ΄΄ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΛΑ∆ΕΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ∆ΕΝ∆ΡΩΝ΄΄
2. Έγκριση ή µη του µε αριθ. Πρωτ. 49767/14.12.2020 πρακτικού και ανάδειξη ή µη προσωρινού
αναδόχου συνοπτικού διαγωνισµού για την υπηρεσία µε τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π
ΟΛΕΟ∆ΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ».
3. Έγκριση ή µη του 1oυ Πρακτικού της επιτροπής διαγωνισµού διεξαγωγής κλειστής διαδικασίας
για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης µελέτης µε κριτήριο ανάθεσης την πλέον συµφέρουσα από
οικονοµική άποψη προσφορά (µόνο βάσει τιµής)
4. Έγκριση Πρακτικού ΙΙ αποσφράγιση και αξιολόγηση των οικονοµικών προσφορών της µελέτης
µε τίτλο «Μελέτη µέτρων ασφάλισης κεντρικών οδών» και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Δωρεά παιδικών φαρμάκων από τους μαθητές της Ελληνοαγγλικής Αγωγής

Ξενάγηση των μαθητών στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου 
Θ. Αμπατζόγλου:«Παράδειγμα προς μίμηση η προσφορά των μαθητών»
Τους μικρούς μαθητές του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνοαγγλική Αγωγή» που έχει έδρα στο Μαρούσι,
 υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στο Δημαρχείο την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο δράσεων εθελοντισμού και προσφορών που διενεργεί το σχολείο σε συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών και υπό την εποπτεία του Γεν. Δντή Χριστόδουλου Κακαδιάρη.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς τους και φυσικά και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία και την οργάνωση της δράσης που σκοπό έχει να εμφυσήσει στους μαθητές από τη νεαρή ηλικία το αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που είναι απαραίτητα συστατικά για μία πολιτισμένη κοινωνία.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου απευθυνόμενος προς τα παιδιά τόνισε:

Στις 5:00 μ.μ. η συνεδρίαση της ∆ημοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης, για το Στρατηγικό Σχέδιο περιόδου 2020-2023

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Πολίτης Πρωταγωνιστής σε κάθε ενέργεια και απόφασή μας» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την ανακοινωμένη τακτική συνεδρίαση της ∆ημοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης του ∆ήμου, που θα πραγματοποιηθεί την 4η Φεβρουαρίου 2021 με θέμα ημερήσιας διάταξης: 
«Παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου του ∆ήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2020-2023» δήλωσε τα ακόλουθα:
«Το σχέδιο που θέτουμε σε διαβούλευση παρουσιάζει τους άξονες των πολιτικών μας για τα επόμενα χρόνια και καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου μας. 
Καλούμε τους Μαρουσιώτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους στη λήψη των αποφάσεων που θα κάνουν το Μαρούσι μία καλύτερη και φιλικότερη πόλη».
Η τακτική συνεδρίαση της ∆ημοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης του ∆ήμου, που θα πραγματοποιηθεί για αυτό το θέμα την 4η Φεβρουαρίου 2021 στις 17.00, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το maroussi.gr

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στο Μαρούσι, καθαριότητα, απολυμάνσεις & συντήρηση πρασίνου

Θ. Αμπατζόγλου:«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά covid -19  
Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους στην καθαριότητα της πόλης μας»
Με τις οδηγίες και τον προγραμματισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση εργασίες που αφορούν σε εκτεταμένους καθαρισμούς, απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και συντηρήσεις πρασίνου και φυτεύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν:
1. Απολυμάνσεις στα Δημοτικά κτίρια, στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων της πόλης και στα Λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και
2. Φυτεύσεις και συντηρήσεις πρασίνου σε σημεία όπως Παιδική Χαρά Αρτέμιδος, Πλατεία Κασταλίας, Πάρκο Ελευθερίας, Πάρκο Νίκης κα.
Παράλληλα ξεκίνησαν:

Λόγω προληπτικών εργασιών απολύμανσης, ΚΛΕΙΣΤΟΝ αύριο το Δημαρχείο Αμαρουσίου!

Κλειστό το Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 3 Φεβρουαρίου
Ανακοινώνεται πως την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα παραμείνει κλειστό μετά τις 15.30, λόγω προληπτικών εργασιών απολύμανσης, έναντι της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στο πλαίσιο ανάλογων ενεργειών, σε όλους τους Δημοτικούς χώρους για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Μαιρη Διακολιού:Είμαστε θετικοί με την συγκροτηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων

Από την αρχή της νέας δημοτικής θητείας η παράταξη μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" τόσο με παρεμβάσεις της εκπροσώπου της, δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με ανακοινώσεις, είχαμε καταστήσει σαφές το αίτημα προς την δημοτική αρχή Θ. Αμπατζόγλου να συγκροτηθεί Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων. 
Δεν επρόκειτο για μία πρωτότυπη ιδέα του πολιτικού μας φορέα, ούτε για ένα ιδεολογικό πυροτέχνημα. Στηρίζαμε το αίτημά μας: 
α) στη σχετική νομοθεσία που υπαγορεύει την υποχρεωτική σύσταση της εν λόγω επιτροπής, 
β) στην εμπειρία και επιστημονική θεωρία χρόνων που έχουν συσσωρεύσει άνθρωποι και θεσμοί, εγχώριοι και διεθνείς, που προτρέπουν στην ανάληψη σχετικής ευθύνης και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για κοινωνικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους με άμεσο αντίκρισμα, 
γ) στην επίγνωση των σοβαρών προβλημάτων έμφυλων διακρίσεων αλλά και έμφυλης βίας κάθε είδους που υφέρπει στην καθημερινότητα της κοινωνίας μας, μέσα σε σπίτια, χώρους εργασίας, χώρους άθλησης κ.α., όπως απέδειξαν οι ενδεικτικές αποκαλύψεις που απασχολούν την δημόσια συζήτηση τελευταία.
Μετά από δύο χρόνια επίμονης αντιπολιτευτικής δραστηριότητας μας για το θέμα, η δημοτική αρχή οδηγήθηκε στο αυτονόητο. 
Ανέθεσε το ζήτημα της Ισότητας ως αντικείμενο δημοτικής πολιτικής (μεταξύ άλλων αντικειμένων) στην Αντιδήμαρχο κ. Ελ. Λέκκα και προχωρά στη διαδικασία σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων. 

Ο Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου για την «τοποθέτηση μονάδων διαχωριστικών plexiglass στα θρανία Σχολείων Κηφισιάς»

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ενημερωθήκαμε από Διευθυντές και εκπαιδευτικούς - μέλη του Συλλόγου μας ότι ο Δήμος Κηφισιάς αποφάσισε την τοποθέτηση μονάδων διαχωριστικών plexiglass πάνω στα υπάρχοντα θρανία των Δημοτικών Σχολείων, κατόπιν γνωμοδότησης τοπικού ιατρικού συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς. 
Μάλιστα, σε ορισμένα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς έχουν ήδη τοποθετηθεί, ενώ ασκούνται πιέσεις για την τοποθέτησή τους και στα υπόλοιπα σχολεία τη στιγμή που η τοποθέτησή τους:
●►δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προληπτικού μέτρου κατά της διασποράς του covid-19 στις σχολικές μονάδες και δεν έχει έγκριση από τον ΕΟΔΥ,
●►δεν έχει σχετική έγκριση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ή του ΥΠΑΙΘ,
●►δεν προβλέπεται από τις προδιαγραφές των θρανίων του ΚΤΥΠ «ΔΣ Νο 3» και «ΔΣ Νο 4» που έχουμε στα σχολεία μας.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκίνησαν τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα χορού του Πολιτιστικού Κέντρου

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο πολιτισμός & οι τέχνες προσβάσιμες για όλους τους Μαρουσιώτες»
Σε συνέχεια των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) Νίκο Πέππα όσο αφορά τις διαδικτυακές δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου για το 2021, γνωστοποιούνται τα βίντεο που περιλαμβάνουν τα πρώτα «ανοικτά» μαθήματα χορού (latin, ballet, tribal).
Τα μαθήματα χορού, που μέχρι στιγμής διεξάγονται με τη μορφή τηλεδιάσκεψης για τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, γίνονται και «ανοικτά» προκειμένου περισσότεροι Μαρουσιώτες να γνωρίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της ΚΕΔΑ.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου για το θέμα αυτό δηλώνει:

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ Βασίλειο Έξαρχο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Ο Δήμος μας αρωγός στο έργο του ΙΓΕ» 
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Βασίλειο Έξαρχο παρουσία και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Πολιτικής Προστασίας Στέφανου Τσιπουράκη. 
 Ο Πρόεδρος του ΙΓΕ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την τρέχουσα κατάσταση όσο αφορά τη λειτουργία του Ινστιτούτου αλλά και το σύνολο των ενεργειών που άπτονται της ενίσχυσης του ρόλου του και του παραγόμενου έργου. 
 Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: