Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου και του Δημοτικού Ωδείου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Κέντρου και συνομίλησε με τους μαθητές διαφόρων τμημάτων όπως χορού και κοσμήματος / κομποδετικής κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής τους διαδικασίας. 
Επίσης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του covid-19 και των γενικότερων συνθηκών λειτουργίας του Κέντρου. Ο Δήμαρχος τέλος επισκέφτηκε και το ανακαινισμένο υπόγειο πάρκινγκ του Κέντρου όπου υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας των ΙΧ όλων όσοι συμμετέχουν στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 
«Στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου μας γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά τόσο από το προσωπικό της ΚΕΔΑ όσο και από τους έμπειρους δασκάλους, σε μεγάλους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους. Ιδιαιτέρως αυτή τη δύσκολη εποχή λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του covid-19. Επιπλέον o ανακαινισμένος χώρος στάθμευσης επιτρέπει στους μαθητές των τμημάτων την εύκολη πρόσβαση.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σε διαρκή ετοιμότητα οι δυνάμεις καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η καθαριότητα είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων των πολιτών» 
Σε διαρκή επαγρύπνηση και ακολουθώντας τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, οι δυνάμεις καθαριότητας του Δήμου, σε καθημερινή βάση και σε 24ωρη ετοιμότητα, εκτελούν το έργο τους προκειμένου όλες οι γειτονιές της πόλης να είναι καθαρές και ευπρεπείς. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, για το θέμα αυτό δηλώνει: 
«Υπό τη συνεχή παρακολούθηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και βάσει συγκεκριμένων προτεραιοτήτων όπως συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, σχολεία και δημοτική συγκοινωνία, καθαρισμούς φρεατίων κ.α. προσπαθούμε να διατηρούμε το επίπεδο ασφάλειας υψηλό. 
Επιπλέον με την ενεργοποίηση και του ειδικού οχήματος για τα οργανικά απορρίμματα ενισχύουμε την πολιτική της ανακύκλωσης με τη διαλογή στην πηγή. 
Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια να συμμετέχουν όμως και οι πολίτες.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Η 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: Ενωμένοι συνεχίζουμε δυναμικά για την προαγωγή του πολιτισμού & του αθλητισμού στην πόλη μας, διατηρώντας & ενισχύοντας τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στα Βόρεια Προάστια

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διεξήχθη η 1η Συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα, σύμφωνα με την ομόφωνη διαπιστωτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. 
Το νέο Δ.Σ. συνεδρίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών του. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης επανεξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Πέππας και Αντιπρόεδρος, επανεξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, με τη θητεία αμφοτέρων να ορίζεται στο ένα έτος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ευχόμενος στα μέλη του Δ.Σ. μία εποικοδομητική θητεία, με δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, αλλά και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, έθεσε τους βασικούς στόχους της νέας περιόδου κάτω από τις ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Μεγάλη διανομή νωπού κοτόπουλου σε 307 οικογένειες, από το Δήμο Αμαρουσίου

Αμπατζόγλου: Στη δύσκολη αυτή υγειονομική & οικονομική συγκυρία συνεχίζουμε ενωμένοι να προσφέρουμε την υποστήριξη & την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας 
Μεγάλες ποσότητες νωπού κοτόπουλου διανεμήθηκαν σε 600 ωφελούμενους της Νέας Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του απόρους (ΤΕΒΑ) στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς και στους άλλους πέντε Δήμους της Σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα Αττικής με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν 2737 τεμάχια νωπού κοτόπουλου (περίπου 4,5 τόνοι) σε συσκευασίες των 1750 έκαστο τεμάχιο, τα οποία διανεμήθηκαν ως εξής: 
Στον επικεφαλής της Σύμπραξης, τον Δήμο Αμαρουσίου οι δικαιούχοι του προγράμματος ήταν 307 ωφελούμενες  οικογένειες, οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες κρέατος ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, καθώς και είδη παντοπωλείου που δεν είχαν παραληφθεί από προηγούμενες διανομές.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα», συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Θ. Αμπατζόγλου:«Η συνεργασία μας με τους Συλλόγους & τους κατοίκους όλων των γειτονιών είναι διαρκής»
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου  με την Πρόεδρο Μίκα Καββάλου - Πετρούσκου και τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Τα Ανάβρυτα», παρουσία των Αντιδημάρχων Ευάγγελου Κάββαλου, Κων/νου Ρώτα, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα.
Κατά τη συνάντηση τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο της οδού Ίωνος όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευή πεζοδρομίων στους παρακείμενους δρόμους, αλλά και για την αποφασιστικότητα και την οργανωτικότητα της Δημοτικής Αρχής να επιλύσει προβλήματα πολλών χρόνων. 
Πέραν αυτού συζητήθηκαν θέματα όπως της αξιοποίησης του Κτήματος Καρέλλα, των αντιπλημμυρικών έργων, της καθαριότητας, του κυκλοφοριακού, της δημοτικής συγκοινωνίας και της λειτουργίας του 18ου Νηπιαγωγείου.     
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: 

Με τηλεδιάσκεψη αύριο στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (28) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα) 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα 
*Επικύρωση Πρακτικού 
1. Έγκριση ή µη του µε αριθ. Πρωτ. 36363/18.09.2020 πρακτικού της επιτροπής διενέργειας 
& αξιολόγησης διαγωνισµών συµβάσεων Προµηθειών και έγκριση ή µη κατακύρωσης 
αποτελέσµατος του συνοπτικού διαγωνισµού για την προµήθεια µε τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 
ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟΥ Ν.Π.∆.∆. Ο.ΚΟΙ.Π.Α.∆.Α." 
2. Έγκριση ή µη απευθείας ανάθεσης (διαπραγµάτευση χωρίς δηµοσίευση), έγκριση ή µη 
µελέτης – τεχνικών προδιαγραφών και ορισµός Επιτροπής διαπραγµάτευσης λόγω 
εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης, της προµήθειας µε τίτλο: 
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ∆ΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ANΤΙΣΗΠΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ) 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ 
ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19»