Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

3η Γιορτή Σαρδέλας και Ούζου

Αύριο το 1ο Εθελοντικό πότισμα

Το πρώτο εθελοντικό πότισμα στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές της Πεντέλης θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) την  2011 σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού προκειμένου να ποτιστούν τα δενδρυλλια που φυτεύτηκαν στις θέσεις «Ιταλικά Οχυρά» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων» στην Πεντέλη.
Για την εξυπηρέτηση τους, από το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής στις 9 π.μ, λεωφορείο που θα μεταφέρει τους εθελοντές στα σημεία του ποτίσματος.

Θερινές προσλήψεις προσωπικού από τον ΣΠΑΠ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας κατά τη θερινή περίοδο, ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι δύο μήνες και αφορά στην πρόσληψη εξήντα έξι (66) ατόμων, κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, από 08/07/2011 έως και 15/07/2011 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην έδρα του ΣΠΑΠ (Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Νέα Πεντέλη ή στο Δημαρχείο Αμαρουσίου Βασ. Σοφίας & Δ. Μόσχα, 2ος όροφος, Γραφείο ΣΠΑΠ).
Οι υποψήφιου προσλαμβάνονται με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας με την εξής σειρά: Προηγούνται οι δημότες των Δήμων του Συνδέσμου, έπονται οι δημότες των υπολοίπων Δήμων ή Κοινοτήτων του Ν. Αττικής και έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των νομών της χώρας.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Eπεμβάσεις του Σ.Π.Α.Π

Σε περισσότερα από 25 περιστατικά για την κατάσβεση φωτιών στην ύπαιθρο, σε οχήματα, αλλά και σε ιερό ναό, χρειάστηκε να επέμβει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011, όπως προκύπτει από τον απολογισμό της δίμηνης επιχειρησιακής του λειτουργίας.
Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τα περιστατικά στα οποία χρειάστηκε να επέμβει ο Σ.Π.Α.Π, συνοψίζονται στα εξής:
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιών κατά το μήνα Μάιο αφορούσαν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πλήρης κατάσβεση τους από πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αρτέμιδας και του Σ.Π.Α.Π, ενώ αυστηρές συστάσεις έγιναν προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την τήρηση της απαγόρευσης ανάμματος φωτιάς κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.