Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

«Ο ΔΙΑΣ…ξαναγύρισε» την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής»

«Τα όνειρα της Γιαγιάς Παραμυθούς» το Σάββατο στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής

Αύριο στις 7:30 μ.μ η Ημερίδα:«Γυναικολογικά θέματα στην εφηβεία»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η συνάντηση  της Ακαδημίας γονέων εφηβικής υγείας για το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: 
«Γυναικολογικά θέματα στην εφηβεία» διεξάγεται με την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της ΚΕΔΕ , θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 23/03/ 2018 και ώρα 5:00 μ.μ.  - 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλιου στο ισόγειο του Δημαρχιακού μεγάρου Αμαρουσίου
Βας .Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα.
●►Ομιλήτρια : Φωτεινή Ανυφαντακη
Γυναικολόγος - Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), 
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την ημερίδα αυτή δήλωσε:

Το Σάββατο η Ημερίδα του ΕΠΑΜ:«ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τελικά τι επιδιώκει το κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης;

     Γιατί τηλεφώνησε ο Τράμπ στον Πούτιν; 
Το χθεσινό τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλη την υφήλιο, αλλά και από τις γνωστές πλέον φωνές του κατεστημένου στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν επιστρατεύσει, τα μύρια όσα, δίνοντας αξιοπιστία ακόμα και σε πόρνες, για να πλήξουν και να εκδιώξουν από το Λευκό Οίκο τον σημερινό πλανητάρχη. 
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του Λευκού Οίκου, όσο και του Κρεμλίνου, αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών, επρόκειτο για μια συνομιλία που έγινε σε καλό κλίμα , παρά την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. 
Και οι δύο εξέφρασαν την επιθυμία για καλύτερες σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, αλλά και την πιθανότητα μιας συνάντησης κορυφής έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις στην Ουκρανία, τη Συρία, και η πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα. 
Συζητήθηκαν επίσης θέματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και η πρόληψη μιας κούρσας εξοπλισμών. Διαβάζοντας όλα αυτά αναρωτιέται κανείς που είναι το πρόβλημα και που είναι το αρνητικό στη συζήτηση, με στόχο την επίλυση αυτών των διεθνών κρίσεων, μεταξύ των ηγετών των δυο πιο ισχυρών χωρών του πλανήτη; 

Η δυτική στρατηγική έντασης με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ έχουν επινοήσει τη συνεχιζόμενη στρατηγική πρόκλησης έντασης με τη Ρωσία. Έχουν επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα, ενώ έχουν κατασκευάσει και το αφήγημα της «ρωσικής επιθετικότητας» για εσωτερική κατανάλωση. 
Επίσης, επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να υπονομεύσουν και να αποδυναμώσουν την εξαρτημένη από την εξαγωγή ενέργειας ρωσική οικονομία. 
Επιπλέον, είναι υπεύθυνες για το πραξικόπημα στο κατώφλι της Ρωσίας, στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση με την αποστολή στρατευμάτων.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ - και όχι η Ρωσία - είναι αυτές που διατηρούν 800 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες και στρατιωτικό προσωπικό σε 150 περίπου χώρες. 
Το ύψος των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ κάνουν τις δαπάνες όλων των κρατών του κόσμου μαζί να ωχριούν. 
Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ ξοδεύουν εξαπλάσια κονδύλια για την άμυνα από την Κίνα. 
Τι λένε όμως τα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης γι ‘αυτό;
Λένε ότι οι ΗΠΑ είναι μια «δύναμη του καλού» και αποτελεί τον «αστυνομικό του κόσμου» και όχι μια αυτοκρατορία με συμφέροντα που υποστηρίζεται από τον μιλιταρισμό.
Μέχρι τη δεκαετία του 1980, οι πόλεμοι της Ουάσινγκτον, οι ομάδες θανάτου και οι μυστικές επιχειρήσεις της ευθύνονταν για έξι εκατομμύρια θανάτους στον «αναπτυσσόμενο» κόσμο. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, ο αριθμός πλησιάζει τους 20 εκατομμύρια θανάτους σε 37 χώρες από το 1945.

Στην τελική ευθεία το «Μακεδονικό»

Εν μέσω απειλητικών επιστολών του μίας άγνωστης οργάνωσης (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών) & προειδοποιήσεων από τις παμμακεδονικές οργανώσεις για ποινικές διώξεις σε βουλευτές που θα ψηφίσουν σύνθετη ονομασία, το Μακεδονικό μπαίνει στην τελική ευθεία. 
Μετά από μία περίοδο αδράνειας, εξαιτίας των πισωγυρισμάτων της άλλης πλευράς, οι διαπραγματεύσεις ξαναρχίζουν και μάλιστα με εντατικό ρυθμό.
Η Αθήνα ελπίζει να γράψει τον επίλογο σε μία μακρόσυρτη διαπραγμάτευση, που από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνεχίζει να αποτελεί καυτή πολιτική πατάτα για όποιον την κρατάει στα χέρια του. 
Και η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη τσουρουφλιστεί…
Η αποκάλυψη του Νίκου Κοτζιά ότι το ελληνικό Σύμφωνο έχει σταλεί εδώ και καιρό στα Σκόπια επιβεβαιώνει την πληροφορία που είχαμε από τότε δημοσιεύσει.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη κιόλας απαντήσει. Έχει μελετήσει τις ελληνικές θέσεις και έχει γνωστοποιήσει στην Αθήνα τις δικές της προτάσεις. 
Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών έγινε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οποιαδήποτε διαρροή στην παρούσα φάση θα δυσχέραινε τη διαπραγμάτευση.

«Fake news» κατά Ελλήνων από τον πρόεδρο της Βουλής!

Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής σπέρνει fake news τι να περιμένει κανείς από τους υπόλοιπους πολιτικούς! Αναφέρομαι στο ψέμα του, ότι ο ίδιος και οι βουλευτές δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους από μακεδονικές οργανώσεις. 
Το οποίο ψέμα αναπαρήγαγαν πολλοί βουλευτές, με …ηρωικές κορώνες αφοβίας και ανεξαρτησίας της συνείδησής τους
Πού την είχαν κρυμμένη τόσες δεκαετίες που έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τούς αγώνες των Μακεδόνων της διασποράς;
Στην πραγματικότητα, οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις Καναδά, Νότιας Αφρικής, Αυστραλίας και Γιαννιτσών έστειλαν νομιμότατη εξώδικο διαμαρτυρία σε όλους τους βουλευτές, χωρίς εξαίρεση, με δικαστικό κλητήρα, και τους καλούν να μην ψηφίσουν συμφωνία που θα δίνει στη FYROM το όνομα Μακεδονία. 
Σε αντίθετη περίπτωση τους προειδοποιούν ότι θα έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, παραθέτοντας και τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας.
Με βάση αυτές τις διατάξεις οι Μακεδόνες της διασποράς προειδοποιούν ότι θα κινηθούν εναντίον των βουλευτών «που θα παρανομήσουν» και παραθέτουν τις ποινές που επισύρουν οι νόμοι. Ταυτόχρονα ζητάνε δημοψήφισμα. 
Ούτε απειλούν με θάνατο ούτε τρομοκρατούν, ούτε κινούνται υπόγεια και παράνομα, όπως διέδωσε ψευδώς ο πρόεδρος της Βουλής και οι συνάδερφοί του τού ΣΥΡΙΖΑ, που ανακάλυψαν εσχάτως τα fake news! Των οποίων είναι προφέσορες.

ΛΕΓΚΑ του ΒΟΡΡΑ

Η περίπτωση Σαββίδη & ο κίνδυνος του διχασμού
Εζησα από πολύ κοντά την περιπέτεια της δημιουργίας χριστιανικών αυτονομιστικών κομμάτων στη Θράκη τη δεκαετία του 1990 -ο τοπικός πληθυσμός είχε έντονο το συναίσθημα της εγκατάλειψης -, ώστε δεν μου επιτρέπεται να παρακολουθήσω την οπτική της πρωτεύουσας στην υπόθεση Σαββίδη.
Για την Αθήνα η υπόθεση Σαββίδη είναι η ιστορία ενός... «πράκτορα» του Πούτιν, ο οποίος αγόρασε κανάλι για να αποτελέσει τον πυλώνα της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ και «μπήκε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του Κρεμλίνου.
Εμείς εδώ στην πρωτεύουσα προσεγγίζουμε την υπόθεση αυτή με κριτήρια πολιτικά - γεωπολιτικά και με την ελπίδα ότι η τυχόν διατάραξη των σχέσεων Ιβάν - ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης.
Για τους Βορειοελλαδίτες, όμως, δεν είναι έτσι. 
Γι’ αυτούς ο Ιβάν δεν είναι γεωπολιτική, αλλά καθημερινότητα. 
Η καθαρίστρια στο «Μακεδονία Παλλάς», το οποίο ο Σαββίδης αγόρασε κλειστό, αντιμετωπίζει τον αθηναϊκό θόρυβο ως επίθεση κατά της εργασίας της αν τα βροντήξει και φύγει. 
Οταν το ξενοδοχείο έκλεισε, δεν έσπευσε να το αγοράσει ομογενής από τις ΗΠΑ - «Αυτοί ούτε περίπτερο δεν αγοράζουν» λένε στην Προξένου Κορομηλά. 
Για τον θυρωρό από τη ΣΕΚΑΠ που ζει στην Ξάνθη η επίκληση του επιχειρήματος για τη διαγραφή του προστίμου λειτουργεί ως προσβολή. 
«Μα δεν καταλαβαίνουν ότι θα μας αγόραζαν οι Τούρκοι;» λένε.

Δεν έχουν μπέσα ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις!!!

Χρήστος Γιανναράς: Το κουνούπι & η καμήλα
Κρίνουμε τη δημόσια εικόνα των επαγγελματιών της εξουσίας – είναι χρέος μας των πολιτών. 
Ομως αγνοούμε τι πραγματικά πιστεύουν. 
Ο δημόσιος λόγος τους (πάντοτε προβλέψιμος, στερεότυπα κοινότοπος) εξαντλείται οπωσδήποτε σε χιλιοειπωμένες γενικότητες, σε αοριστίες. 
Θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις, όχι να δεσμευθεί σε προτάσεις για τη λύση προβλημάτων. 
Η γλώσσα που μιλάνε οι επαγγελματίες της εξουσίας μεταγγίζει την παγεράδα ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα.
Δεν πιστεύουν πια σε ιδεολογίες: 
«Ριζοσπάστες» αριστεροί διεθνιστές, συνεπέστατα μηδενιστές, συγκυβερνάνε με ατόφιους δεξιούς που επιμένουν να σταυροκοπιούνται «προς το θεαθήναι». 
Τάχα και «σοσιαλιστές» συγκυβέρνησαν με τη «Δεξιά» που πριν την έλεγαν «οχιά» και είχαν επαγγελθεί «να της λιώσουν το κεφάλι». 
Δεν έχουν μπέσα ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις. 
Αλλάζουν τους αρχηγούς σαν πουκάμισα, αλλά κανένας αρχηγός τους δεν τόλμησε ποτέ επώδυνη, μεταρρυθμιστική αυτοκριτική με πολιτικές συνέπειες.
Η γλώσσα των κομματανθρώπων δεν άλλαξε ούτε στη διάρκεια του εφιάλτη των τελευταίων δέκα χρόνων. 
Η καταστροφή της οικονομίας, ο διεθνής διασυρμός της χώρας, η εφιαλτικών διαστάσεων ανεργία, το ποσοστό του πληθυσμού το βυθισμένο, μέρα - νύχτα, στο μαρτύριο της ανέλπιδης στέρησης. 
Αλλά και ο αδιάκοπος τρόμος από την κατάλυση κάθε προστασίας του πολίτη, την παρανοϊκή ασυδοσία «μπαχαλάκηδων», ληστρικών συμμοριών αδίστακτων σε κακουργήματα, «αντικρατιστών» που ρημάζουν κάθε βράδυ την πρωτεύουσα και ρεζιλεύουν καθημερινά την αστυνομία, τους νόμους, το τάχα και δικανικό μας σύστημα. 
Κι ακόμα, ο συνεχής και διεθνής διασυρμός του ελληνικού ονόματος από την τουρκική, τη σκοπιανή, την αλβανική ιταμότητα – όλα αυτά είναι για τους επαγγελματίες της εξουσίας μόνο αφορμή φτηνιάρικης, κουτοπόνηρης δημοκοπίας.

Φιλολογική ανάλυση της οικονομικής κρίσης

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε καλύτερους φιλολόγους παρά οικονομολόγους. 
Επειτα από 8 χρόνια κρίση, είναι καιρός για φιλολογική ανάλυση της οικονομικής τραγωδίας, μήπως κάποια από τις οικονομικές αναλύσεις που σήμερα είναι στα αζήτητα βγει από το ράφι. 
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από αλληλοσυμπληρούμενες φιλολογικές παρατηρήσεις τριών σοφών:

Αριστοτέλης, c330 π.Χ. 
●►Η πλοκή της Τραγωδίας αρχίζει από την Ύβρι, περνάει από την Ατη και καταλήγει στη Νέμεση.
Μαρξ, (Κ.) c1850 μ.Χ. 
●►Κάθε τραγωδία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Μαρξ, (Γκ.) c1930 μ.Χ. 
●►Η πολιτική είναι η τέχνη του να βρίσκεις τον μπελά σου, να τον βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να εφαρμόζεις τις λάθος λύσεις.
Αρχίζουμε από Αριστοτέλη.
Υβρις: Κάθε τραγικός ήρως, όπως η ελληνική οικονομία, νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι σε γενικές γραμμές ανέφικτο. Να ζει μονίμως πάνω από τις δυνατότητές της. Αυτό μπορούσαν να το κάνουν κάποιοι Θεοί (όχι όλοι και όχι για πολύ), αλλά όχι θνητοί. 
Η ύβρις προκύπτει από το ότι όλοι ήξεραν ότι έπαιζαν με ωρολογιακή βόμβα· πίστευαν, όμως, ότι θα σκάσει στα χέρια των επόμενων. 
Ατη: Ωσπου να σκάσει η βόμβα ο τραγικός ήρως βρίσκεται σε κατάσταση τύφλωσης. 
Ξεχνά τι κρατά και παίζει χαρωπά σαν ζογκλέρ με μπαλάκια. 
Δευτερεύοντες χαρακτήρες συγγράφουν βαθυστόχαστα επιστημονικά άρθρα αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η βόμβα, κατά πάσαν πιθανότητα, είναι τούρτα γενεθλίων - κάθε χρόνο το καινούργιο φιτίλι είναι κεράκι για τον χρόνο που πέρασε.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Νερό ο Γ. Πατούλης!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), εκπροσωπώντας την Ελληνική Αυτοδιοίκηση,  συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών (UCLG) και άνοιξε τις εργασίες της χθες, στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό που διεξάγεται στη Μπραζίλια, πρωτεύουσα της Βραζιλίας.
Στη Διάσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών αυτοδιοικητικών φορέων από 125 χώρες σε όλο τον κόσμο συζητήθηκαν οι δράσεις που μπορούν να δρομολογήσουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές για πιο ευημερούσες πόλεις αλλά και για να ασκήσουν πιέσεις προς τις κεντρικές κυβερνήσεις προκειμένου να λάβουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πόρων.
Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει για θέματα ευρύτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού, με τον Ειδικό Γραμματέα για Ομοσπονδιακά Θέματα της κυβέρνησης της Βραζιλίας, Paolo Camara. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τον συνεχάρη για την ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του κατά τη Διάσκεψη και του επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του κόσμου με στόχο την εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης νερού.

Aποκαθίστανται οι φθορές σε δρόμους & υπαίθριους χώρους

Με συνεχείς αυτοψίες και παρεμβάσεις τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου αποκαθιστούν τις φθορές στο οδόστρωμα και στους υπαίθριους χώρους
 Με εντατικούς ρυθμούς τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζουν την καταγραφή των φθορών στο οδόστρωμα και στους υπαίθριους χώρους της πόλης, φροντίζοντας για την άμεση αποκατάσταση.
 Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει 400 αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών σε υπαίθριους χώρους και οδούς.

Διευρύνονται τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας & τις Κυριακές

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο Δήμος Αμαρουσίου διευρύνει τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τις Κυριακές.
Κάθε Κυριακή, οι γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας,  020- Νέα Λέσβος και  030 – Σισμανόγλειο  θα εκτελούν από τις 08:00 π.μ. έως και τις 12:30 μ.μ. πέντε δρομολόγια έκαστη.   
Με την ευκαιρία των νέων δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην οδό Χαλκιδικής στο Ψαλίδι

Γ. Πατούλης: Ηλεκτροφωτίζουμε τις νέες οδούς, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, των διερχομένων πεζών και οδηγών
Στην επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο διανοιχθέν τμήμα της οδού Χαλκιδικής στο Ψαλίδι με την εγκατάσταση επτά ιστών και των αντίστοιχων φωτιστικών σωμάτων προχώρησαν τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Με την ευκαιρία του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε:
«Ηλεκτροφωτίζουμε όλες τις νέες οδούς που έχουν ήδη διανοιχθεί ή θα διανοιχθούν, ενισχύοντας το αίσθημα  ασφάλειας των κατοίκων, των διερχομένων πεζών και οδηγών.
Η Διοίκησή μας θα συνεχίσει να  ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας και να δίνει λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.»

Στις 6:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Β. Κόκκαλης:Ας σταματήσει επιτέλους τις μεγαλόστομες υποσχέσεις ο Γ. Καραμέρος!

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου, με την οποία διατυμπανίζει τη δημοπράτηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, του συνιστά αντί να συνεχίζει να καπηλεύεται το έργο ετών που έχει γίνει από μέρους της Διοίκησής μας χωρίς η Περιφέρεια Αττικής να έχει προσφέρει ούτε σε χρήμα ούτε σε εργατοώρες, θα ήταν πιο χρήσιμο να αφήσει στην άκρη τις μεγαλόστομες υποσχέσεις και να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από το να μην επαναληφθεί το τραγικό φαινόμενο της Μάνδρας από το οποίο φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα.
Τη στιγμή που ο Δήμος Αμαρουσίου έχει θέσει στην υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης της αναλίσκεται σε μεγάλα λόγια.

«Στο μπλόκο της Καλογρέζας» η ιστορική μνήμη δεν ξεθωριάζει...


Πέρασαν 74 χρόνια αλλή η θυσία των 22 παλικαριών που εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας στη Νέα Ιωνία μένει ανεξίτηλη.
Ήταν 15 Μάρτη του 1944 όταν 21 Έλληνες και ένας Ιταλός εκτελέστηκαν από τους ναζί στην Καλογρέζα. 
Πέρασαν χρόνια από τότε και το 1982 με προσπάθειες των οικογενειών των νεκρών και της τότε δημοτικής αρχής, αναρτήθηκε αναθηματική πλάκα (γλύπτρια Αφροδίτη Λιτή) στο χώρο του Μνημείου και το 1983 το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, θέλοντας να προσδώσει στη γενναία αυτή αντιστασιακή πράξη ξεχωριστή σημασία, καθιέρωσε ομόφωνα τη συγκεκριμένη ημέρα ως Εθνική Τοπική
Εορτή.
Στην πλάκα έχει γραφτεί το επίγραμμα του Γιάννη Ρίτσου:
Στην Καλογρέζα σαν περνάς
Ξέγνοιαστε εσύ διαβάτη,
Με ευλάβεια πρέπει να πατάς...

Στις 7:00 μ.μ. η 1η ανοιχτή συγκέντρωση της νέας δημοτικής κίνησης, της κυβερνώσας «Αριστεράς» του Τσίπρα!


Συγκέντρωση πολιτών, με πρωτοβουλία 20 δημοτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την έναρξη διαδικασιών δημιουργίας νέας δημοτικής κίνησης, πραγματοποιείται στις 7:00 μ.μστο  Δημαρχείο Αμαρουσίου 
 Η αίτηση παραχώρησης της αίθουσας υπεβλήθη από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για θεσμικούς λόγους (η αίθουσα παραχωρείται μόνο σε θεσμικούς φορείς και όχι σε ομάδες πολιτών)
                                            =====================================
Οι παρακάτω υπογράφοντες   δημότες Αμαρουσίου που δημοσιοποιήσαμε πριν λίγες μέρες ένα  «Κείμενο Αρχών» για τα δημοτικά θέματα της πόλης μας , ανοίγουμε τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καλώντας τους συμπολίτες μας  την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ.   στην πρώτη  ανοιχτή συγκέντρωση μας(
Οι υπογράφοντες
Αδαμόπουλος Θέμης ( δασολόγος, Πρόεδρος συλλόγου Κασταλία)
Βέττα Καλλιόπη (Περιφερειακή σύμβουλος - Περιφέρεια Αττικής)
Γεωργακώδη - Κανέλλη  Μαρία  (συνταξιούχος εκπαιδευτικός )
Γιαννέλας Γιάννης (πρόεδρος συλλόγου Ηπειρωτών )
Δαμιανός Πέτρος(Δντής Γυμν - Λυκείου Ειδικού Καταστήματος Νέων Αυλώνας - Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρ. Αττ.)

Στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


ΣΗΜΕΡΑ  Τετάρτη (21/3/2018) οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στις 29 του μηνός 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, ζητά εξεύρεση από πλευράς κυβέρνησης μιας μόνιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
Με αφορμή την ανακοίνωση της αυριανής στάσης εργασίας, καθώς και την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 29 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι:
Είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση της απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού. Είναι ανάγκη να αναζητηθεί μια μόνιμη, κοινά αποδεκτή λύση για τους εργαζόμενους.

«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης»:Αφιερωμένη στον ποιητή Κ. Π. Καβάφη, η αποψινή βραδιά, στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

«Viola da gamba loops» την Πρωταπριλιά στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»


Άλλο αναδιανομή του πλούτου & άλλο αναδιανομή των πλουσίων!

Χρειαζόμαστε κράτος όχι δεξαμενές σκέψης!!!


Στον σύγχρονο ανελέητα ανταγωνιστικό κρατοκεντρικό κόσμο μια κοινωνία επιβιώνει εάν διαθέτει κράτος. 
Κράτος ισχυρό, άρτια οργανωμένο και ανεξάρτητα πολιτικών ομάδων ή προσώπων επιτελικά προικισμένο με κρατικούς λειτουργούς και όχι περιφερόμενους ιδιώτες. 
Επίσης, πραγματική και όχι κατ’ όνομα δημοκρατία. 
Μπορεί κάποια στιγμή οι ευεργέτες να δημιούργησαν κάποια ιδρύματα ή να έδρασαν φιλανθρωπικά πλην αυτό δεν αρκούσε.
Οι κακοτυχίες που όλοι βιώνουμε σήμερα οφείλονται στην ανυπαρξία ενός πολιτικά κυρίαρχου / εθνικά ανεξάρτητου κράτους. 
Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, όπου τα μέλη της κοινωνίας είναι πλέον πανεύκολος στόχος μεταμφιεσμένων πυροβολητών ενός μεταμοντέρνου πολέμου, ή ανεξαρτήτως κόστους αποκτούμε κράτος ή μάλλον τελειώσαμε.
Η δύσμοιρη και κακότυχη κατάσταση των νεοελλήνων αρχίζει, βασικά, από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
Εν μέσω ενός δυσμενέστατου διεθνούς και ελληνικού περιβάλλοντος (ηγεμονικό κονσέρτο δυνάμεων στην Βιέννη το 1815 που απαγόρευσε επαναστάσεις και δημοκρατικές αξιώσεις, ηττημένοι και διαλυμένοι) ο Καποδίστριας πάσχισε μεγαλοφυώς να δημιουργήσει και να επεκτείνει ένα δημοκρατικά δομημένο νεοελληνικό κράτος.
Το κράτος αυτό δυνητικά εν μέσω μεγάλων ανακατατάξεων, λόγω παρακμής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα έφθανε μέχρι εκεί όπου πλειοψηφούσε ο ελληνικός πληθυσμός. Συντομογραφικά: Δολοφονήθηκε και έκτοτε έχουμε ξενοκρατία. 

Η «CIA» του εθνομηδενισμού ...

Θα ήταν περίεργο εάν η Σία Αναγνωστοπούλου, ιέρεια του εθνομηδενισμού, δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να ρίξει το καρφί της στον Πάνο Καμμένο. Την αφορμή έδωσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι. 
Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, που είχε περάσει ένα φεγγάρι και από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακάλεσε στην τάξη τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, συντονιζόμενη με το κλίμα πολιτικής δυσανεξίας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τον κυβερνητικό εταίρο.
Η Σία, άλλωστε, έχει γράψει τη δική της ιστορία. 
Το καλοκαίρι του 2015, μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook είχε δηλώσει σε υψηλούς τόνους: «Δεν θέλω πια αυτή την Ευρώπη! 
Δεν θέλω αυτή την Ευρώπη που θεωρεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις «Μεγάλες Δυνάμεις» πρέπει να ταπεινωθεί. Δεν θέλω πια αυτή την πραξικοπηματική Ευρώπη».
Μερικές ημέρες μετά, η βουλευτής Αχαΐας είχε ορκιστεί αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις. Σ’ αυτή τη θέση κάθισε λίγο. 
Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μετακινήθηκε ως αναπληρώτρια υπουργός στο Παιδείας. Από εκεί απομακρύνθηκε το Νοέμβριο του 2016 και όλα δείχνουν πως το υπουργιλίκι έχει τελειώσει για τη Σία.
Τα τότε οργισμένα λόγια της Αναγνωστοπούλου αντανακλούσαν τον τρόπο που κατά κανόνα σκέφτονταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο αφελής ευρωπαϊσμός και οι αρχικές ψευδαισθήσεις για τον τρόπο που το ευρωπαϊκό διευθυντήριο θα αντιμετώπιζε την κυβέρνηση Τσίπρα συνετρίβησαν από την πραγματικότητα. 
Το αποτέλεσμα ήταν στην Κουμουνδούρου να παλινδρομούν από την «αγάπη» στο «μίσος».

Το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών

Γ. Πατούλης: Η απόδοση τιμής στους ήρωες είναι οφειλόμενη & διαχρονική επιταγή, μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής και αγωνιστικής πορείας της πατρίδας.
Το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αθμονέων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου,  παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε το μέλος του συλλόγου Αθμονέων, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε μήνυμα του με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Μαρουσιωτών αναφέρει:
Η απόδοση τιμής στους ήρωες είναι οφειλόμενη και διαχρονική επιταγή, μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής και αγωνιστικής πορείας της πατρίδας.

Δημήτρης Κιτσίκης:Καὶ «οἱ καλύτεροι Ἕλληνες εἶναι οἱ Τοῦρκοι»!

                                                                   Ἡγέτης
Ο «Έλλην» Τουρκολόγος καθηγητής Δημήτριος Κιτσίκης, που πριν από χρόνια είχε δηλώσει προκλητικά ότι έχει 3 διαβατήρια αλλά ... στην καρδιά του «είναι πολίτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»(!!!),  υποστηρίζοντας παράλληλα πως «Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την Ελλάδα» ... ξανακτυπά με ένα  νέο άρθρο στο ιστολόγιο «endiameseperioche.blogspot.gr», που φέρει τον τίτλο: 
«Περὶ ἰσχύος στὴν ἐξωτερικὴ πολιτικὴ & τὸ παράδειγμα τοῦ Ἔρντογαν»
(Ἀπὸ τὸ βιβλίο του, «Ἱστορία τοῦ ἑλληνοτουρκικοῦ χώρου, 1928-1973», Βιβλιοπωλεῖον τῆς Ἑστίας, Β΄ἔκδοσις, σ.33-34)
Ὅταν ἀνέλαβε πάλι ὁ Βενιζέλος τὴν ἐξουσία, ὑπέγραψε μαζὶ μὲ τὸν Μουσσολίνι στὴν Ῥώμη, στὶς 20 Σεπτεμβρίου 1928, τὴν συνθήκη φιλίαςς μεταξὺ τῶν δύο χωρῶν. 
Ἕξι μῆνες ἀργότερα, ὁ Ἀνδρέας Μιχαλακόπουλος ποὺ δὲν ἦταν ἀκόμη ὑπουργὸς τῶν Ἐξωτερικῶν, διότι δὲν ἔγινε παρὰ στὶς 6  Ἰουλίου 1929, ἔγραφε στὶς 19 Μαρτίου 1929 στὸν Βενιζέλο: 
«Εἶναι πρόδηλον ὅτι  ὁ ἐγκάρδιος τόνος, ὅστις ἐχαρακτήριζεν ἄλλοτε τὰς σχέσεις ὑμῶν πρὸς ὅλους τοὺς Ἄγγλους πολιτικοὺς ὑπέστη μίαν χαλάρωσιν, ἥτις ἐπ’ἐσχάτων ἐξετράπη εἰς βαθμόν, ὅστις ἐκπλήττει καὶ καταθλίβει ἡμᾶς τοὺς ἐγγύτερον γνωρίσαντας τὰς παλαιοτέρας σχέσεις ὑμῶν πρὸς αὐτούς...Ἀλλὰ... «χέρι ποὺ δὲν μπορεῖ κανεὶς νὰ δαγκάσῃ πρέπει νὰ τὸ φιλήσῃ».
»Ἐνθυμοῦμαι ἐπίσης ὅτι ὁ μακαρίτης [Ῥουμᾶνος πρωθυπουργὸς καὶ ὑπουργὸς τῶν Ἐξωτερικῶν Ion I.C.] Bratianu [ποὺ ἀπεβίωσε τὸ 1927] σᾶς ἐζήτησεν εἰς τὸ Παρίσι, ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τῆς Συνδιασκέψεως τῆς Εἰρήνης, ἵνα διὰ κοινοῦ μετώπου ἀντιταχθῶμεν κατὰ τῶν Μεγάλων Δυνάμεων καὶ ἐπιβάλωμεν τὰς ἀπόψεις μας ὡς ἐλεὐθερα κράτη, τοῦ ἀπηντήσατε ὅτι σφάλλεται ἐὰν νομίζῃ ὅτι τὰ μικρὰ κράτη εἶναι οὐσιαστικῶς ἐλεύθερα.

Στις 7:00 μ.μ. η συζήτηση:«Τι αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» ;

Πρωταθλητές στη μικροπολιτική!!!

Το να εμπλέκεται πλέον κάποιος στην πολιτική είναι σαν να ασκεί κάποιο επάγγελμα. 
Στους δύσκολους, μάλιστα, καιρούς των Μνημονίων, όπου τα περιθώρια κέρδους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, η βουλευτική αποζημίωση με τις παροχές και τα επιδόματα, έχουν πολύ μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον. 
Για τον λόγο αυτό, η εμπλοκή στην πολιτική συνήθως δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, με αποτέλεσμα να εκφυλίζεται σε μικροπολιτική.
Δεν είναι μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας για τον επαναπροσανατολισμό και την αναδιοργάνωση της χώρας. 
Δεν είναι μία στράτευση υπέρ του λαού και του έθνους. Είναι απλά μια δουλειά! 
Ο «μάχιμος πολιτικός»  δεν έχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα γεγονότα και τις συνθήκες από τον «μάχιμο δικηγόρο»
Πάνω και πέρα από όλα, το δίκιο του πελάτη του. 
Η μόνη διαφορά είναι ότι  πελάτης του πολιτικού δεν είναι κάποιος ιδιώτης, η κάποιος κακοποιός, αλλά το κόμμα και ο ψηφοφόρος του.
Επίσης, μια σημαντική διαφορά είναι ότι στην πολιτική ζωή δεν έχουμε κάποιο δικαστή που προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο, όπως σε μια αίθουσα δικαστηρίου. 

Φτηνό θέατρο, κατώτερο των περιστάσεων, από Τσίπρα - Καμμένο!

Καθόλου δεν μας ξάφνιασε η δήλωση Καμμένου ότι η συγκυβέρνηση θα φτάσει ως το τέλος. 
Για αυτό και προσωπικά όλο αυτό τον καιρό δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με την «ψύχρανση» στις σχέσεις των δύο. 
Όχι ότι αυτή δεν υπήρχε εν σπέρματι, αλλά επειδή οι πρωταγωνιστές φρόντιζαν με τη σημειολογία των κινήσεών τους (ειδικά ο Πάνος με την σκόπιμη απουσία του), να την υπερτονίσουν παίζοντας κακότεχνο θέατρο, επειδή έτσι τους εξυπηρετούσε επικοινωνιακά.

Δύο πολιτικοί που έχουν καταπατήσει κάθε δέσμευσή τους απέναντι στο λαό σε σχέση με την αντιμνημονιακή τους στάση, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσαν να απαρνηθούν την εξουσία τυπτόμενοι ξαφνικά από τις αρχές τους - οι μεν ούτε νεκροί δεν θα συνεργάζονταν με αυτούς που θα ψήφιζαν μνημόνια, οι δε ήταν αφύσικο να συνεργαστούν με το ακροδεξιό διαμέρισμα της Δεξιάς Πολυκατοικίας.
Σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος συναντώνται λέει και για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτών, των δύο «ομήρων», όπως είπε ο «υπερτροφικός», κατά Κουβέλη, λόγος του Πάνου. 
Οι δύο κυβερνώντες θα συναντηθούν 15 ημέρες μετά το γεγονός της αιχμαλωσίας. 
Νωρίς το θυμήθηκαν! Δεν συναντήθηκαν αμέσως την ημέρα που έγινε, δεν συναντήθηκαν αμέσως όταν έγινε ο εμβολισμός  του Γαύδος, δεν συναντήθηκαν ούτε όταν έφυγε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ
Ακόμη και ψύχρανση να υπήρχε, ήταν υποχρεωμένοι εκ της θέσεως ευθύνης που έχουν και οι δύο να την παραμερίσουν και να συναντηθούν πάραυτα. Ήταν καθήκον τους. 

Στην Ε.Ε. με ταυτότητα ελληνορθόδοξη

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο οργανισμός DiaNEOsis παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας, που αναζητεί τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία μας.
Παρατηρούμε ότι ο σημερινός Ελληνας, παρά την πολεμική ορισμένων πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ κατά των παραδοσιακών αξιών, επιθυμεί τη διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς του.
Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία από την έρευνα: 
Οι Ελληνες ζητούν να ορθώσουμε το ανάστημά μας στα εθνικά θέματα, κάτι που έγινε αισθητό και με τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας. 
Δεν εγκρίνουν την τακτική των συνεχών υποχωρήσεων και έχουν ανάγκη να νιώσουν υπερήφανοι. 
Το 93% των Ελλήνων δηλώνει εμπιστοσύνη στον θεσμό της οικογενείας και ακολουθούν οι θεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. 
Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και το 60% ότι βρίσκεται κοντά στη θρησκεία, πηγαίνοντας τακτικά στην εκκλησία.
Παραλλήλως, αυξάνεται και η εμπιστοσύνη προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία είχε κλονιστεί κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης. 
Η έρευνα καταδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες, δηλαδή από το 53,55% τον Δεκέμβριο 2016 έφτασε το 63% τον Ιανουάριο του 2018. 
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η σύνθεση παραδοσιακών απόψεων και συγκρατημένου, αλλά συγκροτημένου ευρωπαϊσμού. 

Η Μαίρη Διακολιού με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου

Θερμά συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε στην πόλη μας.
Η σκέψη και η συμπαράστασή μου, βρίσκεται κοντά στην οικογένεια και στους οικείους του.
Η Αστυνομία, καίτοι αποδυναμωμένη από τις μνημονιακες πολιτικές, πιστεύω απόλυτα ότι πράττει καθετί δυνατό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην πράξη, ώστε ειδικά οι νέοι άνθρωποι της χώρας να μείνουν στην πλευρά των αξιών, του πολιτισμού και της λογικής και όχι να διολισθήσουν στην παρακμή και την απελπισία της περιόδου που διανύουμε, ειδικά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο φόνος στο Μαρούσι & η διάχυτη εγκληματικότητα

Ο φόνος του 19χρονου στο Μαρούσι επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκοτεινή όψη της κρίσης. 
Η κρίση δεν έχει μόνο στενά οικονομικές επιπτώσεις. 
Ταυτοχρόνως, τροφοδοτεί τη διάχυτη εγκληματικότητα, δημιουργώντας ένα κλίμα γενικής ανασφάλειας. 
Οι διαρρήξεις, οι ένοπλες ληστείες, αλλά και οι δολοφονίες, αντιπροσωπεύουν μια απτή απειλή για τους απλούς πολίτες.
Προφανώς, η εγκληματικότητα δεν είναι παιδί της οικονομικής κρίσης. Προϋπήρχε. 
Ένας φόνος, όπως αυτός στο Μαρούσι, αν αποδειχθεί πως οφείλεται σε διαπληκτισμό, θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλες εποχές. 
Υπάρχει, ωστόσο, μία ειδοποιός διαφορά: 
θα ήταν κάτι πολύ σπάνιο. 
Η όξυνση της κρίσης αποδεδειγμένα αποσταθεροποιεί και διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό σε ένα περιβάλλον που έχει διαφοροποιηθεί ποιοτικά σε σύγκριση με το όχι μακρινό παρελθόν.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κάποια από τα άτομα που βρίσκονται στον γκρεμό διολισθαίνουν στο έγκλημα. 
Είναι κι ότι οι αναστολές υποχωρούν. 
Με απλά λόγια, η κατάσταση έχει αγριέψει. 
Χρησιμοποιούνται όπλα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία σε σύγκριση με το παρελθόν.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών του εγκλήματος στο Μαρούσι. 

Στην Ελλάδα συντελείται σήμερα μια αντικατάσταση πληθυσμού

Δημογραφία & μετανάστευση αφελληνίζουν την Ελλάδα
Στα τέλη του 2017 δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού κατά την προηγούμενη χρονιά. 
Σύμφωνα με αυτά το 2016 στην Ελλάδα ο πληθυσμός υπέστη περαιτέρω φυσική μείωση κατά 25.887 άτομα, αφού για έβδομη συνεχή χρονιά οι θάνατοι (118.785) ξεπέρασαν τις γεννήσεις (92.898).

Η καθαρή μετανάστευση υπολογίστηκε στα +10.332 άτομα, αφού οι εισερχόμενοι μετανάστες (στην πλειονότητά τους αλλοδαποί) ήταν 116.867, ενώ οι εξερχόμενοι μετανάστες (στην πλειονότητά τους Έλληνες) ήταν 106.535. 
Ο δείκτης γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού (αριθμός ατόμων με ηλικία άνω των 65 προς τον αριθμό παιδιών 0-14 ετών) αυξήθηκε για μια ακόμη χρονιά, φθάνοντας το 149,2. 
Δηλαδή πρακτικά στην Ελλάδα για κάθε 100 παιδιά υπάρχουν 149 άτομα τρίτης ηλικίας. 
Τα παραπάνω στοιχεία, αν και αφορούν μόνο μια χρονιά, είναι συνταρακτικά. 
Για να το καταλάβουμε όμως καλύτερα αυτό, πρέπει να δούμε τις εξελίξεις σε ευρύτερη προοπτική.