Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο το νέο φύλλο της Ρήξης (φ. 162)

       Ρήξη, η εφημερίδα του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου
             
       Κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Ρήξης (φ. 162). 
Την Ρήξη μπορείτε να την βρείτε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας, όπως και στα γραφεία του Άρδην σε Αθήνα (Ξενοφώντος 4) και Θεσσαλονίκη (Δαναΐδων 7), καθώς και στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια). 
Επίσης, μπορείτε να την προμηθευτείτε σε ψηφιακή μορφή (pdf) και από το βιβλιοπωλείο των Εναλλακτικών Εκδόσεων 
Διαβάστε στην Ρήξη:

Καμία δέσμευση για έκτακτη ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας από το υπουργείο, στην συνάντηση με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις

                   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 05 Νοέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που κάλεσαν δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις και κινήσεις του Νομού Αττικής, έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με κεντρικό σύνθημα «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ». 
 Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων που υπέγραφαν το κάλεσμα-ψήφισμα με αιτήματα : 
 Την υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου για σύγχρονες, ασφαλείς και δημόσιες συγκοινωνίες για το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τις όμορες περιοχές, που θα εξυπηρετούν και δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες. 
 Την πύκνωση των δρομολογίων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών. 
 Την άμεση ανανέωση του στόλου με την αγορά ικανοποιητικού αριθμού σύγχρονων λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμών. 
 Την αγορά ανταλλακτικών για την επισκευή όλων των οχημάτων που σαπίζουν στα αμαξοστάσια. 
 Την πρόσληψη οδηγών και λοιπού προσωπικού με σταθερές εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις. Να προστατευτούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς να στερηθούν την κανονική τους άδεια. 
 Καμία σύμβαση με ιδιώτες. Επίταξη ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. Να χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία των δημοσίων υπηρεσιών και οι δημοτικές συγκοινωνίες να συνδεθούν με κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς.

Η «σύρραξη» της ρόδας, μεταξύ Διοίκησης του Δήμου & αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Θ. Αμπατζόγλου: «Προχωρούμε με σταθερή βούληση στην ανανέωση του δημοτικού μας στόλου»(με τουρκικά λεωφορεία;) 
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή το ατύχημα σε λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας – κατά το οποίο δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός – και τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όσο αφορά στο ατύχημα του λεωφορείου της δημοτικής μας συγκοινωνίας, θα διερευνηθούν οι αιτίες και θα αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες αν αποδειχθεί αμέλεια ή παράληψη. 
Σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”, κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν από ποια πλευρά της πραγματικότητας θέλουν σταθούν...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Δημοτικό λεωφορείο έχασε ρόδα εν κινήσει, στο κέντρο Αμαρουσίου!

Πριν από λίγη ώρα στην οδό Περικλέους ο πίσω αριστερός τροχός ενός δημοτικού "κόκκινου" λεωφορείου έφυγε εν κινήσει και σταμάτησε πάνω σε ένα ΙΧ προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. 
Από θαύμα δεν είχαμε τραυματισμο πεζού, επιβατών των ΙΧ που ακολουθούσαν ή των επιβατών και του οδηγού του ίδιου του λεωφορείου. 
Εδώ και 13 χρόνια η διοίκηση του Δήμου, (οι ίδιοι είναι με Πατούλη ή Αμπατζόγλου) κωφεύει για την δημοτική συγκοινωνία. 
Απόψε από θαύμα γλιτώσαμε θύματα. 
Με τα λεωφορεία με τα οποία πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο και χρησιμοποιούμε καθημερινά. 
Η διοίκηση του δήμου έχει τεράστιες ευθύνες. 
Πρόσφατα αποφάσισε με απευθείας ανάθεση και έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ να αγοράσει 
(Κούκος αηδόνι ) τρία τουρκικά λεωφορεία για να ενισχύσει τη δημοτική συγκοινωνία.

Με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαλίδιου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας είναι καθημερινή & η διαβούλευση με τους δημότες μας διαρκής» 
 Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 με τον Πρόεδρο Κων/νο Σολδάτο και τα μέλη του ΔΣ του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλίδιου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή». 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την οποία τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα από τον Σύλλογο Ψαλιδίου, επ’ αφορμής της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2021. 
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκαν σε θέματα της περιοχής τους όπως ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών, επέκταση δικτύου φυσικού αερίου, προστασία από το ρέμα στην οδό Κυρίλλου, στέγαστρα δημοτικών στάσεων και ανέγερση νηπιαγωγείου. 
 Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Η Μαίρη Διακολιού για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα

"Εργαλείο" εξαθλίωσης & φόβου της πλειοψηφίας της κοινωνίας ο νέος πτωχευτικός 
Να πάρουν θέση όλες & όλοι. Οι διπλές θέσεις & οι διγλωσσίες τελειώνουν. 
Η πρόσφατη ψήφιση του πτωχευτικού νόμου - εν μέσω κορωνοϊού και νέας οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων του λαού - αποτελεί το "εργαλείο" με το οποίο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εγχώρια και ευρωπαϊκά σε συνεργασία, εισάγουν την Ελληνική κοινωνία στην τρίτη και τελική φάση ενός οργανωμένου σχεδίου. 
Πρόκειται για την καταστροφή της υπόστασης (οικονομικής/πολιτικής/κοινωνικής) της μικρής και μεσαίας κοινωνικών τάξεων της χώρας. Συντελείται με την νομότυπη αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας τους, με σκοπό να μεταβιβαστεί για τον πλουτισμό ιδιοκτητών και μετόχων μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών, αλλά και για να "ξεπληρωθούν" το πολιτικό και γραφειοκρατικό πρόθυμο προσωπικό που τους βοήθησε να πετύχουν οι τελευταίοι τους κερδοσκοπικούς στόχους τους τα τελευταία χρόνια.
Η ανεξάρτητη τοπική πολιτική παράταξη "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" έχει συσταθεί με βασικό, δικηρυκτικό της σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων των αδύναμων και των μικρομεσαίων στην πόλη μας. Καταδικάζει την ψήφιση του απαράδεκτο νόμου. Δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί κινηματικά και θεσμικά στην προστασία των συμπολιτών που βρίσκονται στο στόχαστρο. Μέλη μας κάνουν αυτό ακριβώς τα δέκα τελευταία χρόνια, στις αίθουσες των δικαστηρίων, στους πλειστηριασμούς και όπου χρειάστηκε.
Ωστόσο, καλούμε την δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου (που έχει στηριχθεί από την ηγεσία της Κυβέρνησης της ΝΔ που ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο) να πάρει θέση για το θέμα και, στην περίπτωση που διαφωνεί με το νόμο, να δημοσιεύσει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για να υποστηρίξει τις οικογένειες του τόπου μας, ώστε να μην χάσουν την ελάχιστη περιουσία τους, δηλαδή πριν καταλήξουν στο να τους μοιράζει συσσίτιο και ελεημοσύνη.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ προς τον κ. Δήμαρχο, σχετικά με το ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου: 
«Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωστοποιήθηκε στις 23.10.2020 η από 25.09.2020 συμφωνία μετόχων βάσει της οποίας η ΤΕΜΕΣ Α.Ε και ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος θα αποκτήσουν από κοινού τον έλεγχο της ‘’Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία’’. 
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, έκαστος εξ αυτών θα αποκτήσουν μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω Α.Ε.. « Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε ελέγχεται από τους κ.κ. Αχιλλέα Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση ιδιοκτήτρια δύο ξενοδοχείων πέντε 5 αστέρων δύο γηπέδων γκολφ και συνοδών τουριστικών εγκαταστάσεων στη Μεσσηνία και μέτοχος κατά ποσοστό 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακοί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών. 
Ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος είναι εξέχων Ελληνας επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 
Σκοπός της “Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία”, με έδρα στο δήμο Αμαρουσίου στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”, είναι η «λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης, η κατασκευή, γυμναστηρίων και εντευκτηρίων, η αγορά, μίσθωση, υπομίσθωση, υπεκμίσθωση και κάθε είδους περαιτέρω εκμετάλλευση αθλητικών κ.τ.λ.». 
Κατόπιν αυτών ερωτάται η δημοτική αρχή 

Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον σταθμό του ΗΣΑΠ, διένειμε "μαζικά" η Ο.Μ.Αμαρουσίου

                              Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου                                              
Σε μια νέα παρέμβαση προχώρησε χθες η Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο πλαίσιο της γενικότερης εξόρμησης του κόμματος στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Με βασικά απαιτούμενα : 
 τις αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες 
 την προστασία της δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορονοϊού 
 την απόρριψη του αποπροσανατολισμού των δήθεν λαμβανόμενων μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ, 
με τη συμμετοχή του βουλευτή Βόρειας Αθήνας Κ. Ζαχαριάδη, των μελών της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας Θ. Δημάκη και Π. Κούκουζα, δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου και μελών της οργάνωσης,
διένειμε μαζικά τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον σταθμό του ΗΣΑΠ. 

Με τηλεδιάσκεψη στις 5:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου»

ΔΩΔΕΚΑ (12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «∆ηµοτικού Συµβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα) 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα 
                                 ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— 
1. Ε΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος έτους 2020 
2. 8η Αναµόρφωση προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου, οικονοµικού έτους 2020 
3. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή µη της υπ΄αρ. 108/27-10-2020 απόφασης του ∆.Σ. της 
Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Αµαρουσίου που αφορά στον καθορισµό του ύψους της 
αποζηµίωσης του Προέδρου και των Μελών του ∆.Σ. της Επιχείρησης για την οικονοµική 
χρήση 2020. 
4. Έγκριση ή µη ορισµού ανώτατου ορίου επιτρεπόµενων ηµερών κίνησης, εκτός έδρας, των 
αιρετών του ∆ήµου Αµαρουσίου, για το έτος 2021 
5. Εγκριση απ' ευθείας µίσθωσης ακινήτου για τη µεταστέγαση του Κέντρου Εξυπηρέτησης 
Πολιτών του ∆ήµου Αµαρουσίου 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ψηφίσματα Γ.Σ Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου

                                                      Ανακοίνωση -Ψήφισμα Α´
                   της Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου (1/11/2020)
            για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

                  «Αν αγωνιστείς μπορεί & να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει.»
                                                         
 Μπέρτολτ Μπρέχτ

Το πρώτο δίμηνο του σχολικού έτους ολοκληρώθηκε με κύριο σημείο αναφοράς και συζητήσεων, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών.
 Μπροστά στα υπαρκτά προβλήματα της παιδείας (αναφερόμαστε αναλυτικά σε άλλη μας ανακοίνωση), οι μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να αντιδράσουν με μαζικές καταλήψεις σε όλα τα Λύκεια εκτός από δύο και στα μισά Γυμνάσια, συνολικά σε 16 από 22 σχολεία στο Μαρούσι.
Φυσικά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, είναι υπέρ των ανοικτών σχολείων, αλλά με τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται τόσο για την μόρφωση των παιδιών μας, όσο και για την υγεία τους.
Στο ψευτοδίλημμα «υπέρ η κατά των καταλήψεων» απαντάμε.
Δεν είμαστε ούτε υπέρ ούτε κατά των καταλήψεων, είμαστε υπέρ ή κατά των αιτημάτων.
Και στη συγκεκριμένη περίοδο τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τα αιτήματα είναι δίκαια, άλλωστε αποτελούν και αιτήματα του Γονεϊκού κινήματος σε πανελλήνια βάση (ΑΣΓΜΕ).
Δεν «καπελώνουμε», δεν υποκινούμε και δεν υποτιμούμε τους μαθητές της πόλης μας, δηλαδή τα παιδιά μας, ιδιαίτερα μάλιστα που οι μαθητές και μαθήτριες Β´ και Γ´ Λυκείου θεωρούνται και σωστά από την Ελληνική πολιτεία, υπεύθυνοι και ώριμοι να ψηφίζουν για Πρωθυπουργό, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Αμαρουσίου.
Αφού λοιπόν μπορούν και πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορούν να αποφασίζουν και για τα αιτήματά τους, τον τρόπο διεκδίκησης τους, τις μορφές πάλης (που δεν είναι μόνο οι καταλήψεις) μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δομών αθλητισμού & πολιτισμού και η λειτουργία των παιδικών χαρών!

Θ. Αμπατζόγλου:«Όλοι μαζί συμβάλλουμε στην προάσπιση της υγείας των πολιτών & στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης κατά του covid-19»
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων έκτακτων υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, ο Δήμος Αμαρουσίου αναστέλλει τη λειτουργία όλων των δομών αθλητισμού και πολιτισμού, καθώς και τη λειτουργία των παιδικών χαρών, από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και για ένα μήνα.
 Ειδικότερα, αναστέλλεται η λειτουργία των δομών της διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, ήτοι:
●►Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς, Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Θωμά, Δημοτικό Γυμναστήριο Κονίτσης, Δημοτικό Κολυμβητήριο «Μιχάλης Μανιός».
●►Σπαθάρειο Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. 
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο για επιστροφές βιβλίων και κατόπιν ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 10:00-14:00. 
 Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης « Σπύρος Λούης».
●►Σε αναστολή τίθενται επίσης τα Καλλιτεχνικά Ερασιτεχνικά Τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου και τα προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).
Τα μέλη των προγραμμάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου θα συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεδιδασκαλίας. 

Δήλωση Αμπατζόγλου για την έναρξη της νέας περιόδου έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την έναρξη ισχύος των νέων έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του covid-19 προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
 «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η επιβολή των νέων έκτακτων μέτρων έρχεται ως αποτέλεσμα της ασυνέπειας κάποιων που δεν πειθάρχησαν στα προηγούμενα μέτρα της χρήσης μάσκας, της κοινωνικής απόστασης και της σχολαστικής υγιεινής. 
Μπροστά μας, ίσως να βρίσκεται η τελευταία μας ευκαιρία πριν την καθολική καραντίνα και πριν την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. 
 Όλοι συνεπώς, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί και πρώτος απ’ όλους ο Δήμος μας, ο οποίος ενεργοποιεί εκ νέου όλους εκείνους τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης του κοινού από απόσταση, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. 
Όσο αφορά τις επιχειρήσεις της εστίασης και όποιον άλλο πληττόμενο θα προσαρμόσουμε τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα όπως είχαμε πράξει και κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. 
Οι καθαρισμοί και απολυμάνσεις των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων όπως και της δημοτικής συγκοινωνίας είναι ήδη τακτικοί και εκτελούνται βάσει ειδικού προγραμματισμού.

Διήμερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων νέου κορωνοϊού διεξήχθη στο Μαρούσι

Θ. Αμπατζόγλου:«Η τήρηση των υγειονομικών κανόνων στο Μαρούσι φέρνει αποτελέσματα-υψηλός ο βαθμός ατομικής & συλλογικής ευθύνης» 
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. 
 Τα αποτελέσματα έδειξαν ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό θετικότητας για τους κατοίκους του Αμαρουσίου γεγονός που αποδίδεται σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ορθή τήρηση των υγειονομικών κανόνων των επαγγελματιών της πόλης, των δημοτών αλλά και των Δημοτικών υπηρεσιών εν συνόλω.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Περιοδεία βουλευτών & ΟΜ στο Μαρούσι

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο έγιναν δεκτές οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από τον εμπορικό κόσμο και τους πολίτες του Αμαρουσίου, όπως μας πληροφορεί δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ
Βουλευτές και μέλη της Οργάνωσης Μελών Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα θετική αποδοχή από καταστηματάρχες και εμπόρους είχε η ενημέρωση επί των 13 σημείων-προτάσεων για οικονομική στήριξή τους λόγω της πανδημίας, όπως εξαγγέλθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και που αποτυπώθηκαν και μοιράστηκαν σε ειδικό φυλλάδιο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας.
Στην περιοδεία που οργάνωσε η ΟΜ Αμαρουσίου συμμετείχαν οι βουλευτές Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Δημάκης εκ μέρους της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας και πολλά μέλη της ΟΜ –πάντα με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ:Θετική γνωμοδότηση αλλά & επισήμανση των τεράστιων αναγκών σε υποδομές στις γειτονιές της πόλης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-10-2020 η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς και πολίτες του Αμαρουσίου οι οποίοι με μεγάλη ωριμότητα παρουσίασαν τα προβλήματα των περιοχών τους και τις απόψεις τους για τα γενικότερα προβλήματα της πόλης.
Το υψηλό επίπεδο της συνεδρίασης επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ότι θα μπορούσε, εδώ και χρόνια, να είχε εφαρμοστεί ο λεγόμενος συμμετοχικός προϋπολογισμός. 
Σύμφωνα με τις αρχές του συμμετοχικού προϋπολογισμού το τεχνικό πρόγραμμα διαμορφώνεται από το Δήμο σε συνεργασία με τους φορείς και ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι υποχρεωτικό για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή πολιτικά προσκολλημένη στις απόψεις περί «κυβερνησιμότητας» και «αποτελεσματικότητας» περιορίζεται στο ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος δηλαδή περιορίζει την Επιτροπή Διαβούλευσης στην παροχή γνωμοδότησης και όχι λήψη δεσμευτικής απόφασης.
Η Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης παρουσίασε στους φορείς και τους πολίτες ένα 14σέλιδο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 σε μορφή που, ακόμα και για έμπειρους αυτοδιοικητικούς, είναι δύσκολο να κατανοηθεί, πόσο μάλλον για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους πίνακες.

Η Μαίρη Διακολιού σχολιάζει την μεγάλη καμπάνια υπέρ του Καζίνο - Mall

   ΘΕΜΑ:Ανακοίνωση της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» για την καμπάνια παραπληροφόρησης σχετικά με το Καζίνο - Mall που επιχειρείται να κατασκευαστεί στο Μαρούσι. 
Την προηγούμενη εβδομάδα εκδιπλώθηκε στα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης του Αμαρουσίου αλλά και πανελλαδικά, μία μεγάλη καμπάνια υπέρ του Καζίνο - Mall που τα τελευταία 20 χρόνια επιχειρείται να χτιστεί - επιπλέον σε όλα όσα καταχρηστικά ήδη έχουν χτισθεί - στο Μαρούσι. 
Σκοπός της καμπάνιας αυτής ήταν να κατασκευάσει την εικόνα ότι η νέα υπερμεγέθης πολεοδομική, περιβαλλοντική, αντί-οικονομική και αντικοινωνική επιβάρυνση Καζίνο - Mall είναι τετελεσμένο γεγονός που: 
ΚΑΙ είναι μάταιο να αρνείται κανείς την οικοδόμησή του, ΚΑΙ αποτελεί δήθεν συμφέρουσα υπόθεση. 
Την ίδια στιγμή παρασιωπείται εκκωφαντικά από ΜΜΕ, Κυβέρνηση, δημοτική αρχή (Αμπατζόγλου) και περιφερειακή αρχή (Πατούλη) ότι τοπικοί φορείς, κάτοικοι της περιοχής, τόσο από το Μαρούσι, όσο και από γειτονικούς δήμους έχουν από μήνες προσφύγει εναντίον της συγκεκριμένης εγκατάστασης στο ΣτΕ, έχει εκτεθεί στο ακροατήριο η υπόθεση και ΔΕΝ έχει εκδοθεί απόφαση ακόμη. 
Η εν λόγω καμπάνια προβάλλεται λες και η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, βρίσκεται στο "τσεπάκι" των μεγαλο-επιχειρηματιών ήδη. 
Αυτό αποτελεί προσβολή εναντίον του θεσμού της Δικαιοσύνης. 
Η κυκλοφορία της καμπάνιας επί 10 ημέρες τώρα, χωρίς καμία αντίδραση από την αρμόδια Κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον οικείο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και τις ηγεσίες της μείζονος αντιπολίτευσης στους αντίστοιχους θεσμούς, κουρελιάζει την αξιοπιστία τους.

Προσχολική αγωγή:«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη - Στηρίζουμε τη Μαρουσιώτικη οικογένεια», τονίζει ο Θ. Αμπατζόγλου

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στα έργα εγκατάστασης σχολικών αιθουσών και διαμόρφωσης σχετικών χώρων, στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών (Ιερού Λόχου) και των Αναβρύτων (Ανδρέα Συγγρού & Ίωνος) για το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής. 
 Ο Δήμαρχος επόπτευσε όλη τη διαδικασία μεταφοράς και εγκατάστασης των ειδικών σχολικών αιθουσών (προδιαγραφών ΚΤΥΠ) καθώς και τη διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις περιοχές τοποθέτησης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με κατοίκους που του εξέφρασαν την ικανοποίησή τ
ους για την δημιουργία των νέων σύγχρονων δομών φιλοξενίας των νηπίων. Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 
«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Αναλάβαμε την ευθύνη να υλοποιήσουμε το θεσμό της προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας, εν μέσω πολλών αντιξοοτήτων όπως γραφειοκρατία, πανδημία και άλλους παράγοντες τους οποίους με σθένος και καλή συνεργασία των υπηρεσιών μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε. 
Απέναντι στους μηδενιστές και τους καταστροφολόγους εμείς επιλέξαμε σιωπηρά το δρόμο της ευθύνης και προσήλωσης στο στόχο προκειμένου τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους να απολαύσουν ποιοτικών υπηρεσιών.