Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο θα διαμορφώσει το πολιτικό τοπίο

Στα Βαλκάνια οι αιώνες κυλάνε αργά. Ισως γιατί, κατά το γνωστό κλισέ, παράγουν περισσότερη ιστορία  από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν. 
Είναι ιστορία αίματος και το αίμα έχει μνήμη.
Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.  
Οργανώθηκε εντελώς στα απρόσμενα μέσω Facebook, like στο  like, από το «μακάρι να γίνει», στο «ναι να το κάνουμε» και στο «ναι θα είμαι κι εγώ εκεί». 
Οργανώθηκε από άτομα εκτός Κεντρικής  Πολιτικής Σκηνής, των οποίων η οργανωτική δυνατότητα και η πολιτική εμβέλεια, δεν ξεπερνούσε το επίπεδο συνοικίας, και αν! Παράλληλα οι ομιλητές που εκλήθησαν δεν είναι πανελλήνιας αναγνωρισιμότητας. 
Οι πιο γνωστοί ο Φραγκούλης Φραγκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και ο στρατηγικός Σύμβουλος (σαφώς όχι επιπέδου… Καρανίκα) Νίκος Λυγερός, γνωστός  ευρύτερα για την ειδίκευσή του σε θέματα ΑΟΖ.   
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την επιτυχία ή όχι της προσπάθειας. 
Οι πρώτες ενδείξεις ήταν ότι βρίσκει ανταπόκριση και όχι μόνο τη Βόρεια Ελλάδα. 
Μια εύκολη ερμηνεία αποδίδει την ανταπόκριση του κόσμου ως αντίδρασή του και στην πιεστική επιβολή της Τρόικας.
 Ότι λέει «ως εδώ», έστω και δια αυτού του τρόπου! 
Αυτή η ένδειξη ενδεχόμενης επιτυχίας ενεργοποίησε αντανακλαστικά τις «ελαφρές ταξιαρχίες» αριστερών και φιλελεύθερων διεθνιστών στα social media, που άρχισαν σκληρή και χλευαστική επίθεση, χρίζοντας τον απλό κόσμο που θα παραβρεθεί από εθνική ευαισθησία, ως εθνικιστές και φασίστες.
Και όμως αυτή η εκδήλωση, που ξεκίνησε περιθωριακά χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο, ενδέχεται να διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό. 

Ποιος Νονός θα βαπτίσει την Μακεδονία;

Η αριστερά που γονάτισε & η δεξιά που καραδοκεί, κινούνται στον ίδιο παρανομαστή

                              Τρολ - δημοσιογραφία: 100 - 0 (μηδέν)
Ζόρια στο Κόκκινο 105,5 τρεις απολύσεις, μειώσεις μισθών (20%) και το μέλλον δυσοίωνο. 

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όταν ο Τσίπρας πήρε την κυβέρνηση και η Τρόικα διατήρησε την εξουσία, ήθελαν να κλείσουν τον σταθμό και να απαλλαγούν από την «Αυγή». 
Δικά τους τα νιτερέσα και δικαίωμα της «εργοδότριας εταιρίας» να σπρώχνει στην ανεργία εργαζόμενους (όπως άλλωστε έπραξε και το ΚΚΕ με τον «902» και τον «Ριζοσπάστη»), αλλά ο αριστερός (εν προκειμένω) κόσμος βλέπει, κρίνει και πικραίνεται, προσπαθώντας να διακρίνει ακόμα μια κάποια διαφορά μεταξύ εταιριών και κομμάτων.
Όμως, όλοι πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πιο βαθιά (όσο και αν, ενδεχομένως για κάποιους τουλάχιστον, πονάει). 
Καταρχήν οι τρεις απολύσεις στο Κόκκινο αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για δημοσιογράφους ή τεχνικούς, υπάρχουν όμως για τα πρώτη φορά αριστερά τρολ.
Υπάρχουν δηλαδή λεφτά και μάλιστα ματωμένα λεφτά (μαύρου χρώματος) για να πληρώνονται άνθρωποι αισχροί από άλλους αισχρότερους (πάντα στο πλαίσιο του κόμματος) για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της πιο ελεεινής μορφής εναντίον όσων προγράφονται από τα κέντρα εξουσίας. 
Είτε έχουν είτε δεν έχουν την κυβέρνηση. 
Διότι σε αυτόν τον τομέα η αριστερά που γονάτισε και η δεξιά που καραδοκεί κινούνται στον ίδιο παρανομαστή. 
Λυπάμαι για τους τρεις συναδέλφους που απολύθηκαν, αλλά οι ίδιοι δεν έδειξαν να λυπούνται (με ένα κείμενο ή μια κουβέντα) όταν απολύονταν άλλοι συνάδελφοι τους. 

Ο εθνικός αυτισμός!!!

Η δημόσια συζήτηση για το Μακεδονικό έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής παθολογίας: 
εσωστρεφής, θυμική, αυτοαναφορική, αυτοϊκανοποιούμενη και αφόρητα εθνοκεντρική.
Καταγγέλλουμε το γειτονικό κράτος για προσπάθεια μονοπώλησης του ονόματος, τη στιγμή που υποστηρίζουμε ότι εμείς και μόνον εμείς έχουμε δικαίωμα στη χρήση του.
Χρησιμοποιούμε ιστορικά επιχειρήματα περί αρχαίας Μακεδονίας, αναφέροντας ότι τα σλαβικά φύλα ήλθαν στην περιοχή της Μακεδονίας τον 7ο μ.Χ. αιώνα. 
Η παρουσία για 14 αιώνες στην περιοχή δεν είναι αρκετή για να τεκμηριώσει δικαιώματα στον όρο Μακεδονία;
Αναφερόμαστε στις αλυτρωτικές τους επιδιώξεις και ταυτόχρονα ζητάμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε εμείς για το όνομά τους.
Διατρανώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του, όταν από το 1993 αποκαλούμε επισήμως τη χώρα αυτή ως FYROΜακεδονία και από το 1944 ως Λαϊκή και στη συνέχεια Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Συζητάμε για εμάς και αυτούς, χωρίς να μας προβληματίζει το τι συμβαίνει στον διεθνή περίγυρο, στη μεγάλη εικόνα.
Το ζήτημα του ονόματος της χώρας χωρίς όνομα προέκυψε για δύο λόγους: 

АКИС ГАВРИИЛИДИС: Aνθελληνικά είναι τα συλλαλητήρια!!!

Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 21-1 στη Θεσσαλονίκη για την «υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας», όπως και όλα τα προηγούμενα ή τα όποια επόμενα, έχει ως διακηρυγμένο στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Όποιος μιλάει για συμφέροντα, αναφέρεται σε έναν οικονομικό υπολογισμό· μιλά με όρους κόστους και οφέλους.
Στο παρόν σημείωμα, θα πάρω τον ισχυρισμό αυτό στην ονομαστική του αξία και θα εξετάσω κατά πόσον επιβεβαιώνεται από τα πράγματα. 
Δεν θα αναφερθώ λοιπόν καθόλου σε ζητήματα αρχών ή σε στοιχεία ιστορικά, επιστημονικά, ιδεολογικά, φιλοσοφικά για την ουσία της διαμάχης.(!!!) 
Αυτό το έχω κάνει πολλές φορές τα τελευταία – και τα παλιότερα- χρόνια, σε αυτό εδώ το μπλογκ ή και αλλού. 
Τα κείμενα υπάρχουν, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει σε αυτά. 
Εδώ θα εξετάσω κατά πόσον η υιοθέτηση της γραμμής «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» ωφέλησε πραγματικά σε κάτι το έθνος - κράτος που ονομάζεται Ελλάδα, βελτίωσε τη θέση του από οποιαδήποτε άποψη.
Με όποιον τρόπο και αν προσπαθήσει να μετρήσει κανείς αυτό το όφελος, το αποτέλεσμα βγαίνει πάντα ένα ολοστρόγγυλο μηδέν. 
Ή μάλλον, πολύ κάτω από το μηδέν.
Από τότε που η «ανυποχώρητη γραμμή» στο μακεδονικό ζήτημα κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική, την ελληνική διπλωματία και την ελληνική κοινωνία (και διασπορά), έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αν είσαι μαρούλι, άκου τον Βαξεβάνη ...σου!

Λίγα λόγια του βαθυστόχαστου αριστερού δημοσιογράφου «οπωροπώλη»

για το Μακεδονικό & τους Μακεδονομάχους
Υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα. 
Το ένα είναι αν μια χώρα έχει δικαίωμα να ονομάζεται όπως επιλέγει, Μακεδονία, Σλαβία ή τυρί ροκφόρ και το άλλο αν αυτό συμφέρει εμάς. 
Στο πρώτο κάθε σοβαρός άνθρωπος απαντά ναι, έχει. 
Θεωρητικά τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να ονομάζονται όπως θέλουν. 
Η επιλογή του ονόματος φυσικά και δεν είναι απαραίτητα όσο αθώα μπορεί να δείχνει.
Δηλαδή ενδεχομένως κάποιοι έχουν σπρώξει τη νεοσύστατη χώρα του 1991, να επιλέξει μια ονομασία η οποία μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον ως κουμπί ανωμαλίας και ελεγχόμενου εθνικισμού. 
Και εδώ πάμε στο δεύτερο, αν δηλαδή αυτό συνέφερε την Ελλάδα. 
Ας θεωρήσουμε πως είχαμε διορατικούς πολιτικούς που αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και είπαν «όχι δεν θα αφήσουμε να λέγεται Μακεδονία γιατί κάποιοι μπορεί στο μέλλον να πουν μία είναι η Μακεδονία εννοώντας πως η ελληνική Μακεδονία είναι μέρος των Σκοπίων». 
Και τώρα που κάναμε αυτή την παραδοχή της ύπαρξης διορατικών πολιτικών και διπλωματών, ας δούμε τι επιλογές είχαν.
1.Να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας χωρίς όρους όπως επιθυμούσαν για γεωπολιτικούς λόγους ΗΠΑ, κυρίως Γερμανία αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι. 

Η εκκληCIA ως… κυβερνητική ΣΥΝιστώσα!!!

Ίσως υπερβολικά θεσμο-λατρικός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για την επιλογή του πρωθυπουργού να ενημερώσει πρώτα τον αρχιεπίσκοπο και όχι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Ούτως ή άλλως τα κόμματα ορθώς ποιούντα, δεν θα δέχονταν την εκ των υστέρων ενημέρωση. Οφειλε η κυβέρνηση να τα ενημερώσει με την έναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να υπάρξει το κατά τα δυνατόν ενιαία εθνική γραμμή. 
Η αρωγή της αντιπολίτευσης θα ήταν πολύτιμη στους νεοφώτιστους ατζαμήδες, γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαθέτoυν θεσμική μνήμη επί του Σκοπιανού, έχοντας διαπραγματευθεί και γνωρίζοντας τα όριά του.
Ωστόσο πρυτάνευσε και σε αυτό η Συριζαίικη κουτοπονηριά που εν τέλει αποβαίνει (αυτο)καταστροφική αφέλεια. 
Ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ φαντασιώθηκαν μια εύκολη επίλυση με διττό στόχο: 
Θα την έφεραν ως παράσημο στην προεκλογική τους εμφάνιση οψέποτε γίνουν εκλογές, ως επιλύσαντες ένα πρόβλημα που χρονίζει επί 1/4 του αιώνα. 
Αφετέρου θα διέσπειραν διχόνοια στη ΝΔ, στους κόλπους της οποίας ανιχνεύονται διάφορες πτυχές, από την εθνικόφρονα έως την κεντρώα κοσμοπολίτικη αντίληψη.
Ουαί τοις αφελέσι! 
Δεν είχαν υπολογίσει ότι παρήλθαν οι καιροί του 4%, τότε που άνετα υπερηφανεύονται ότι αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία, γιατί ήταν «προχώ» και όχι καθυστερημένοι εθνικιστές. 
Τώρα το κομματικό ακροατήριο και μεγάλωσε και άλλαξε. 
Το καινούργιο έχει πατριωτικές ευαισθησίες, ενώ προς αυτούς έχει στραμμένους οφθαλμούς και το ευρύτερο εθνικό ακροατήριο, το οποίο άνετα μπορεί να τους προσάψει το στίγμα του προδότη, εάν η συμφωνία δεν είναι αρεστή. 

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

«ΑΝΤΙ» - Φασίστες Αναρχο - ΡοζΑυγίτες:Ωραία η Μακεδονία αλλά έχει πολλούς Ελληνες!!!

Εξήρε την στάση της ΕκκληCIAς στα εθνικά θέματα, ο Προκόπης Φ(π)αυλόπουλος!!!

«Συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τον τόπο και για τα εθνικά μας θέματα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. «ΙΣΛΑΜ»ώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα εξήρε τη στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. 
Μια στάση που, όπως είπε ο Πρόεδρος, έχει ως βασικό στόχο, χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής, να ευνοεί τη συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. 
«Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί - βεβαίως - την έκφραση όλων των απόψεων, όπως ταιριάζει στον τόπο μας. Έναν τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. 
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι του Πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού οφείλεται στη Χριστιανική Διδασκαλία, η οποία αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. 

Η «δικτατορία» της ασχετοσύνης σε ροζ & θαλασσί συσκευαCIA

Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με το βάρος και την ευθύνη της πλειοψηφίας του λαού και με γνώμονα το συμφέρον όλου του λαού σε βάθος χρόνου. 
Στις δικτατορίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με βάση την ισχύ της μειοψηφίας τους και με γνώμονα το συμφέρον των ιδεών και των επιθυμιών τους. 
Στην Ελλάδα η 2η μορφή διακυβέρνησης διαρκώς κερδίζει έδαφος.
Το Μακεδονικό ζήτημα δεν είναι ένα θέμα που δικαιούται να λύσει μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας του 20 - 22% όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση. 
Δεδομένου ότι μια λύση θα σφραγίσει το μέλλον στις σχέσεις της χώρας με όλους τους βαλκάνιους γείτονες, αλλά και τις σχέσεις της με την ιστορία, μια λύση είναι δημοκρατικά υποχρεωτικό να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου που να εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού. 
Αυτού τουλάχιστον του λαού που έχει την υπευθυνότητα και ψηφίζει.
Αυτή ήταν άλλωστε και η πρακτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, τη στιγμή που χρειάστηκε να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν. 
Το 1992 και το 2008 συγκεκριμένα. 
Η μεν 1η κατέφυγε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η δε 2η σε σχεδόν ομόφωνη συμφωνία με τα άλλα κόμματα.
Στη σημερινή συγκυρία δεν έχουμε καμιά τέτοια πολιτική. 
Μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, που ταυτόχρονα είναι παντελώς άπειρη στην άσκηση εξωτερικής ή οποιασδήποτε πολιτικής, διαπραγματεύεται μόνη της, χωρίς να ενημερώνει ή να συμβουλεύεται τα άλλα κόμματα.
Επί πλέον, τα άλλα κόμματα και ο ελληνικός λαός, που όχι απλώς δικαιούται να έχει άποψη, αλλά έχει υποχρέωση τέτοια, πληροφορούνται από ξένους μεσολαβητές σπάργανα των διαπραγματεύσεων και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι κυβερνά στο όνομα του λαού.

Η άνοδος της γελοιότητας

Κάποτε υπήρχε ένα έθνος. Ένα έθνος που, ακόμα και στις χειρότερες στιγμές της παρακμής του, μπορούσε να προτάσσει αναστήματα σαν τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τον Πλήθωνα Γεμιστό, τον Μάρκο Ευγενικό, τον Γεννάδιο. 
Γι' αυτό και μετά την ήττα, που έμοιαζε καθολική και τελεσίδικη, μπόρεσε να ξανασηκωθεί, όπως σηκώθηκε τόσες και τόσες φορές από τότε που, με την ρωμαιοκρατία, αρχίζει η μακρά καθοδική πορεία του ελληνισμού. 
Γραικύλους, καραγκιόζηδες και τσανακογλύφτες γνώρισε πολλούς ο ελληνισμός, τόσο στη ρωμαιοκρατία –όταν και εφευρέθηκε και ο όρος γραικύλος (Graeculus) – όσο και σε άλλες ιστορικές στιγμές. 
Ωστόσο διέθετε πάντοτε εκείνα τα αναστήματα που ανέκοπταν τις καταβαραθρώσεις και έδιναν και πάλι δύναμη στο γένος να συνεχίσει: 
Βασίλειος Βουλγαροκτόνος, Βασίλειος Διγενής Ακρίτης, Ιωάννης Βατάτζης, Κύριλλος Λούκαρις, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Ευγένιος Βούλγαρις, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Διονύσιος Σολωμός, Ιωάννης Καποδίστριας, Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ίων Δραγούμης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Άρης Βελουχιώτης, Γιώργος Σεφέρης, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μάνος Χατζηδάκης...
Ακόμα και πιο πρόσφατα, μετά τη μεγάλη καταστροφή του 1922, μπορέσαμε και πάλι να ξανασηκωθούμε. Ακόμα και μετά τον εμφύλιο.
Όμως, μετά την καταστροφή της Κύπρου το ’74, αρχίζει η μεγάλη κατρακύλα.

‘Όταν ο Βούτσης γίνεται οπαδός του Πάγκαλου!

 Το μόνο έξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»
«Στα 1914 και στα 1918, είδαμε πως πάρθηκαν οι ιστορικές αποφάσεις για τον πόλεμο και την ειρήνη, όχι σύμφωνα με τη λογική κι απ’ τους υπεύθυνους, αλλά από άτομα που τα κάλυπτε η σκιά, από άτομα με τον πιο αμφίβολο χαρακτήρα, και με πολύ περιορισμένη διανοητικότητα. 
Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ακόμα πως, στο διφορούμενο και συχνά εγκληματικό παιχνίδι της πολιτικής, όπου οι λαοί εμπιστεύονται,εύπιστα πάντα, τα παιδιά τους και το μέλλον τους, δενυπερισχύουν οι άνθρωποι με τις πλατιές και ηθικές ιδέες, αλλά αυτοί οι επαγγελματίες παίκτες, που τους αποκαλούμε διπλωμάτες – αυτοί οι καλλιτέχνες με τα γρήγορα χέρια, με τα κούφια λόγια και με τα ψυχρά νεύρα».
                                                           Στέφαν Τσβάιχ, «Ιωσήφ Φουσέ»
                                 -----------------------------------------------------------------
To πιο έξυπνο πράγμα και το καλύτερο για τη χώρα (και για την ίδια) που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη στιγμή, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν 
να βρει έναν κομψό τρόπο να «προσγειώσει» το «μακεδονικό» που, ανοήτως και ιδιοτελώς, άνοιξε, για να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς, νομίζοντας ότι αυτό θα της αποφέρει πολιτικά οφέλη. 
‘Όχι γιατί θα ήταν άσχημα να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση σε αυτό το ζήτημα, αλλά γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν ούτε οι αντικειμενικές, ούτε οι υποκειμενικές δυνατότητες να λυθεί τώρα. Αντίθετα, με τον τρόπο που το χειρίζεται η κυβέρνηση κινδυνεύει να οδηγήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αφενός σε μια εθνική ήττα, που θα έρθει μάλιστα να προστεθεί στην ήττα του 2015, αφετέρου σε αποσταθεροποίηση.

«Λαός ηλιθίων οι Έλληνες», κατά τον χονδροειδέστατον Πάγκαλον!

Ολα τα πολιτικά γουρούνια,
την ίδια μούρη έχουν!
Δεν πρόκειται μόνο για συλλογική ανοησία, αλλά για δειλία και φόβο των Ελλήνων που συνεχίζουν να αποτελούν την ντροπή της Ευρώπης - ανεχόμενοι τα πάντα με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. 
                                ----------------------------------------------------  
 Ένας από τους βασικότερους υπευθύνους της πολιτισμικής κατάρρευσης της χώρας μας, ο πρώτος που προσπάθησε να χειραγωγήσει τους Έλληνες ενοχοποιώντας τους για την απίστευτη πολιτική διαφθορά έτσι ώστε να μην διαμαρτύρονται και να μην εξεγείρονται, με το γνωστό: 
«μαζί τα φάγαμε», δήλωσε πώς ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να διεξάγει δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό»
Χαρακτήρισε δηλαδή συλλήβδην τους Έλληνες ως ηλιθίους
επειδή δεν είναι σε θέση να επιλέξουν σωστά, ψηφίζοντας για όλα όσα τους αφορούν.
Στα πλαίσια αυτά, ακούγοντας κανείς την άποψη του συγκεκριμένου ατόμου που σχεδόν πάντοτε τάσσεται με τους ξένους, εξευτελίζοντας τους δικούς του συμπολίτες (όπως στην περίπτωση των Σκοπίων όσον αφορά τη δήλωση του υπουργού εξωτερικών τους – σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει το μονοπώλιο του ονόματος της «Μακεδονίας»), παραμένοντας πολιτικά ατιμώρητος και βασικός προσκεκλημένος των ΜΜΕ (άρα έχει τηλεθέαση), αναρωτιέται εάν έχει δίκιο – πόσο μάλλον όταν μαθαίνει πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς χθες, την ημέρα δηλαδή που ψηφιζόταν το χειρότερο ίσως νομοσχέδιο των τελευταίων ετών, δεν λειτουργούσαν καθόλου!

Οι προτάσεις Νίμιτς στο μικροσκόπιο

Τα πέντε ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Νίμιτς ουσιαστικά καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των σύνθετων ονομασιών για το γειτονικό κράτος. 
Μεταξύ αυτών υπάρχουν σύνθετες ονομασίες που θίγουν τα θεμιτά ελληνικά συμφέροντα και άλλες που όχι. 
Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί είναι εάν το όνομα που θα συμφωνηθεί θα είναι για όλες τις χρήσεις (δηλαδή θα είναι το νέο συνταγματικό όνομα) ή μόνο για τις διεθνείς χρήσεις. 
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πάντως, φαίνεται πως η διαπραγμάτευση αφορά το δεύτερο.
Πρώτο στον κατάλογο, όπως είχαμε εγκαίρως αποκαλύψει, 
είναι το «Νέα Μακεδονία» (σλαβικά «Nova Makedonija»)
Σε προηγούμενο σχόλιό μας είχαμε αποδείξει τους λόγους που αυτό το όνομα για το κράτος επικυρώνει αντί να ακυρώνει τον «Μακεδονισμό» των Σκοπίων, το φαντασιακό ιδεολόγημα περί «διαμελισμένου μακεδονικού έθνους».
Το δεύτερο όνομα του καταλόγου είναι «Βόρεια Μακεδονία» (σλαβικά Severna Makedonija). Το όνομα αυτό αντανακλά εν μέρει την πραγματικότητα της περιοχής, με την έννοια ότι παραπέμπει σε Μέρος και όχι στην Όλη (γεωγραφική περιοχή) Μακεδονία. 
Έχει, ωστόσο, δύο μειονεκτήματα.

Τα γεωπολιτικά παιγνίδια που τρομάζουν την κυβέρνηση ...

                                        και οι «ισορροπίες» του Νίμιτς 
Με εκκωφαντική σιωπή και μοναδική αντίδραση την προσπάθεια επιστράτευσης της κορυφής της Εκκλησίας της Ελλάδας με την ελπίδα χαλιναγώγησης της μαζικής μορφής που τείνουν να πάρουν οι κινητοποιήσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση δείχνει να χάνει τον έλεγχο της κατάστασης στο ξεκίνημα της διαδικασίας για την εξεύρεση λύση στο ονοματολογικό. 
Μετα την υποβολή της πρότασης Nimetz, μέρος της οποίας διέρρευσε σε σκοπιανό ΜΜΕ, την επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια αλλά &την διπλή ασυνήθιστη παρέμβαση της Μόσχας με αιχμή την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση αναζητά στρατηγική για ένα εξαιρετικά δύσκολο δίμηνο, όπου εκτός όλων των άλλων θα έχει να αντιμετωπίσει και μια κοινή γνώμη η οποία είναι απολύτως καχύποπτη έναντι κάθε κίνησης που γίνεται στο Σκοπιανό. 
Η διαρροή της πρότασης Nimetz σε ότι αφορά τα ονόματα και την γλώσσα & Ιθαγένεια, εφόσον επιβεβαιωθεί (αν και κανείς δεν έσπευσε να την διαψεύσει), οδηγεί στο συμπέρασμα ότι:
 ο Μ. Nimetz σε αυτό το σκέλος έδωσε επιλογές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να καλύψουν την ελληνική θέση για «συνθέτη» ονομασία με γεωγραφικό η έστω και χρονικό προσδιορισμό. 
Η μόνη από τις ονομασίες που δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή ούτε προς συζήτηση είναι αυτή που περιορίζεται στην Συνταγματική ονομασία με την προσθήκη απλώς της πρωτεύουσας σε παρένθεση σε μια μορφή προσχηματικής σύνθετης ονομασίας με… γεωγραφικό προσδιορισμό «Republika Makedonija (Skopje)». 
Στο θέμα της γλώσσας και της Ιθαγένειας ο κ. Nimetz «παίζει» με την γνώστη και επαναλαμβανόμενη θεωρία ότι ο όρος «Makedonski-a-o» εφόσον είναι αμετάφραστος διαφοροποιείται από το «Μακεδονικός-η-ο» και το «Macedonian» και συνεπώς θα μπορούσε να αποτελεί μια επιλογή αποδεκτή από την Ελλάδα. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ:Την «Χρυσή Αυγή»(Ιεραρχία), ενημέρωσε πρώτα ο τριςΑθλιος ΑΡΧΙ«προδότης» Τσίπρας

                         Τι μας προτρέπει ο ΙΣΛΑΜ - ώνυμος;
Όχι συλλαλητήρια, Όχι φωνές & προσευχητάρι δουλοπρέπειας!!!
«Μικρό σοφό» είχε χαρακτηρίσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις τον Αλέξη Τσίπρα λίγα λεπτά αφού ο Πρωθυπουργός τον είχε…καρατομήσει από την κυβέρνηση. 
Δεν ξέρω αν ειναι σοφός, αλλά έξυπνος και τακτικιστής είναι. 
Και το απέδειξε χθες το βράδυ με μια κίνηση στην σκακιέρα που παίζονται οι εντυπώσεις για το Σκοπιανό
Ο πρωθυπουργός είδε ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τις προτάσεις του, οι οποίες είχαν γίνει γνωστές μέσα σε λίγες ώρες, έβαλε …«φωτιά στα τόπια». 
Τι έκανε λοιπόν; 
Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός έσπευσε αργά το βράδυ να κάνει την πρώτη κίνηση: 
Να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, δηλαδή την Ελλαδική ΕκκληCIA ή όπως διέρρευσαν  προ ημερών κύκλοι του  Υπουργείου Εξωτερικών, «Την Χρυσή Αυγή»!!! 
Γιατί αυτή η πρεμούρα; 
Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά μετά την συνάντηση… 
Ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε και έκανε έκανε ανακοινώσεις: 

Μάριου Πλωρίτη:Τα «φοβερά» & «ελεεινά»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (1993)

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στα Σλαβικά & τα 5 ονόματα της πρότασης Νίμιτς, τα οποία περιέχουν τον όρο «Μακεδονία»!!!

Πέντε ονόματα φέρεται να κατέθεσε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το «Βήμα», οι οποίες επίσης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα «www.MKD.mk» της γειτονικής χώρας, τα ονόματα είναι στα σλαβικά και είναι τα ακόλουθα:
●►Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
●►Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
●►Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
●►Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
●►Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]
Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι: 

Βαφτίζουν «Μακεδονία» τα Σκόπια, οι ΑΝθΕΛληνες καζινο-μαρξιστές!

Το «μουγγό» συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία

Τρεις ημέρες έμειναν ως το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης  (21/1) για το «Μακεδονικό» και ως είδηση περνάει στα μουγγά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. 

Αντιθέτως περισσεύουν τα επιτιμητικά και ειρωνικά - και γι αυτό μισερά - σχόλια στις στήλες γνώμης αλλά και στα social media περί «Μακεδονομάχων», για τους πολίτες που από εθνικό ενδιαφέρον θα παραβρεθούν. 
Κυρίως ο ιταμός χαρακτηρισμός προέρχεται από στρατευμένους στο Μέτωπο Λογικής, και φυσικά από τη διεθνιστική Αριστερά, η οποία όμως δεν έχει πρόσβαση στα mainstream Media
Έτσι μένουν μόνοι  οι «Ευαγγελιστές» του φιλελεύθερου διεθνισμού, να αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενοχοποίησης της εθνικής ευαισθησίας.
Για να μην γίνει παρανόηση η στήλη πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη οδός από την αποδοχή - με βαριά καρδιά – σύνθετου με παράγωγο του όρου Μακεδονία, εάν και όταν λυθεί το πρόβλημα. Είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου συνόλου που δεν κατανοεί τέτοιες ευαισθησίες, και ερμηνεύει ως υστερική, εθνικιστική και επεκτατική την αντίδρασή μας. 
Επίσης πιστεύουμε ότι δύσκολα θα λυθεί στον παρόντα χρόνο καθώς η όποια λύση προϋποθέτει συνολική συμφωνία σύμφωνα με την οποία θα εξοστρακισθούν τα αλυτρωτικά μυθεύματα των γειτόνων, κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Η σκοπιανή κοινή γνώμη δεν φέρεται ευμενώς κείμενη στην απώλειά τους. 

Το «τοξικό» Σύνταγμα των Σκοπίων

Γιατί η λύση προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση
Η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ προκειμένου να ενσωματώσει την όποια νέα συμφωνία επί του ονοματολογικού καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια, αναδεικνύεται σε κομβικό ζήτημα που αφορά τόσο την εγγύηση εφαρμογής της erga omnes λύσης, αλλά και της απάλειψης κάθε αλυτρωτικού στοιχείου το οποίο περιβάλλεται τώρα με συνταγματική νομιμοποίηση. 
Το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι εξαιρετικά προβληματικό και για τις δύο χώρες: 
η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε μια κοινή γνώμη που κάθε άλλο παρά είναι έτοιμη να δεχθεί έναν συμβιβασμό για το όνομα, δεν θα μπορέσει να περάσει μια λύση ενόσω το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ θα συνεχίζει να ομιλεί για «Μακεδονικό» Λαό και «Μακεδονική» γλώσσα ούτε για «εκπατρισμένους Μακεδόνες» και «Μακεδονικό λαό στις γειτονικές χώρες». 
Το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες αναθεώρησης, πριν την Ενδιάμεση Συμφωνία αλλά και με την Συμφωνία της Αχρίδας, οι οποίες απάλειψαν ακραίες αναφορές αφήνοντας όμως πολλά προβληματικά σημεία. 
Το Σύνταγμα καθορίζει ως «Μακεδονική» τη γλώσσα, ενώ ορίζει ότι η ιθαγένεια των πολιτών είναι η «ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας». 
Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία η οποία θα είναι erga omnes και θα κλείνει κάθε παράθυρο στον αλυτρωτισμό και τον «Μακεδονισμό», εάν παραμείνει συνταγματικά κατοχυρωμένη η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια και ο όρος «Μακεδονική» αναφορικά με τη γλώσσα. 
Είναι ενδεικτικά τα αποσπάσματα από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ που ακολουθούν: 

Ακρως επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα ο υπάλληλος του Σόρος, Μάθιου Νίμιτς


 Από τον περασμένο Αύγουστο έγραφα πώς για να έχει οποιαδήποτε προοπτική κατάληξης σε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό η διένεξη με τα Σκόπια, έπρεπε πρώτα η Ελλάδα να έχει αξιώσει και να έχει πετύχει την αντικατάσταση του Αμερικανού διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς. 
Επί 23 ολόκληρα χρόνια η απεχθής αυτή νυφίτσα περιφέρει το σαρκίο της μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, ταξιδεύοντας στην πρώτη θέση των αεροπλάνων και διαμένοντας στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία για να προσφέρει-υποτίθεται-τις καλές του υπηρεσίες προς τη γεφύρωση της διαφοράς γύρω από την ονομασία του κρατιδίου. 

Επι της ουσίας, όλο αυτό το διάστημα αρκείται στο να διαπιστώνει τις «αποκλίσεις», να συνιστά μεγαλύτερη διαλλακτικότητα κυρίως προς τη πλευρά της Αθήνας και να προτείνει διάφορες απαράδεκτες φόρμουλες «διπλής ονομασίας» με διεθνή εκδοχή το ανήκουστο «Μακεδονία-Σκόπια» ή το «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων» που άρεσε και στον Πάγκαλο…
Πρακτικά δηλαδή για να ενθαρρύνει την σκοπιανή αδιαλλαξία και να ευτελίζει την ελληνική δημοκρατία ακόμη και σε εποχές που είχαμε πανίσχυρη επιρροή στον βαλκανικό χώρο. 
Μόλις προχθές επανήλθε λέγοντας ότι «δεν έχει κάτι νέο να προτείνει», πέραν των όσων αναίσχυντων αναμασά χρόνια τώρα. 

Ψήφισμα του Ι.Σ.Α, για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, για τη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων.
Την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί, την έχει η Ελληνική Βουλή.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν με ομοψυχία και  με  γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
                                  Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ & ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

«ΕΛΛΑΔΑ & ΑΛΒΑΝΙΑ. Φυγή στο μέλλον ή επιστροφή στο παρελθόν;»


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για στήριξη των δανειοληπτών

Διεκδίκηση να υπάρξει άμεση κυβερνητική πρωτοβουλία για δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από δανειολήπτες & εγγυητές
Να αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία η Κυβέρνηση για την προώθηση και ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης στα πρότυπα της Κύπρου ώστε οι Τράπεζες, πριν προχωρήσουν στην πώληση των «κόκκινων δανείων» στα funds, να παραχωρούν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να τα εξαγοράσουν στην ίδια τιμή, διεκδικεί με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στο πλαίσιο στήριξης των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Κρίνοντας ως απαράδεκτη τη στάση της Κυβέρνησης που αφήνει εντελώς απροστάτευτους τους δανειολήπτες απέναντι στις τράπεζες και στα funds, μη σεβόμενη τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των δανειοληπτών, προχωρά σε μία ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος και σε μία δίκαιη απόφαση για τη στήριξη των δανειοληπτών.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που πατάει στη βάση αντίστοιχου ψηφίσματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη του αγαθού της κατοικίας. 
Απαιτεί από την Κυβέρνηση, που έχει τη νομοθετική ευθύνη, να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση ρύθμισης, με την οποία θα παρέχεται το δικαίωμα στους δανειολήπτες, εντός μίας προθεσμίας, που θα καθοριστεί, πριν την πώληση των δανείων τους στα funds, να εξαγοράζουν το τίμημα του δανείου με την ίδια τιμή.

Υπεγράφη Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ & του ΥΠΕΣ

Αντικείμενο η «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία»
 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπέγραψε με τον  υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».
Η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας υπεγράφη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, παρέστη ο Αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης. Την ΕΕΤΑΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Δ. Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Θ. Γκοτσόπουλος.
Η Δράση εντάσσεται στο Έργο «Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
Η ΚΕΔΕ εκφράζει καταρχήν την ικανοποίησή της  για την υπογραφή σήμερα της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ ΥΠΕΣ, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.
Μια υπογραφή που σηματοδοτεί μετά από μακρά καθυστέρηση, την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της πράξης  «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού – απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού».
Σήμερα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»

ΔΥΟ (02) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» (1/2018), η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

1. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου σε σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (OTKZ) για την περισυλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου

Στις 3:30 μ.μ. η 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής


ΕΝΝΕΑ(09) θέματα περιλαμβάνει η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α., τηςΠεριφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμούκαι Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία ΟΤΑ (Ε.Α.Τ.Α.Α.Ε.) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης της
Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018, συνολικού ποσού 500.000,00 €με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Αθηναίων. 

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η Βάσια Δανιά την Παρασκευή στον Πυρήνα Τέχνης «Babel»

         Επιστρέφει στη «Babel» η Βάσια Δανιά 
και μας καλεί να ταξιδέψουμε σε μελωδικά μονοπάτια μ’ ένα όμορφο πάντρεμα ρυθμών και ήχων που σμίγουν το χθες με το σήμερα, μεταφέροντας αγαπημένα τραγούδια που βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια γεμάτα αναμνήσεις.

Αύριο στις 7:00 μ,μ, η βιβλιοπαρουσίαση: Αθηναϊκή Δημοκρατία & Ρωμαϊκή res publica του Φ. Σχοινά

CINE ΑΡΓΩ:Αύριο στις 8:30 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Lust for life»

Αφιέρωμα στον Vincent van Gogh

Την Κυριακη η Βασιλόπιττα της Πνευματικής, Πολιτιστικής & Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων