Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τεράστιες ελλείψεις στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

       ΕΠΤΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ 2.163 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ...
Μόνο για το 2011, επτά δικαστές ανέλαβαν 2.163 πολιτικές υποθέσεις και μόλις ένας δικαστής κατάφερε να περαιώσει 3.957 (!) πταισματικές αποφάσεις στο σύνολο των 4.147 υποθέσεων.
Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου υπηρετούν 12 γραμματείς και 7 ασκούμενοι δικηγόροι.
Φαίνεται ότι η κεντρική υπηρεσία εκτιμά πως είναι υπεράριθμοι(!) γιαυτό έχει δοθεί η εντολή να μετατεθεί στην Αθήνα, η πιο έμπειρη γραμματέας.
Η δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι γραμματείς είναι τεράστια και οι περισσότεροι από τους 8 δικαστές όταν παίρνουν τις καταθέσεις των μαρτύρων το κάνουν χωρίς την βοήθεια γραμματέα.
Τις ημέρες που γίνονται δεκάδες κλήσεις κατηγορουμένων οι Δικαστές δεν φτάνουν και έτσι αναλαμβάνου "δράση" οι ασκούμενοι δικηγόροι που τους βοηθούν.

Καταθέτουν μαζικά τη Δευτέρα στη ΔΕΗ Κηφισιάς, τη 2η παρτίδα χαρατσιών

Τη δεύτερη παρτίδα απλήρωτων χαρατσιών στη ΔΕΗ της Κηφισιάς, θα παραδώσουν με μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 5 Mαρτίου στις 10.30 πμ,  ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου μαζί με τις επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά και τη Λαική Επιτροπή Αμαρουσίου, που έχουν μπεί μπροστά στη δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ όχι με λόγια, αλλά με συντονισμό, οργανωμένα και συλλογικά.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν υποστηρίζουν - απευθυνόμενοι σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους,αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες -  ότι έχουν τη δύναμη και θα επιβάλλουν την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο:
"Χιλιάδες συμπολίτες, υπογραμίζουν, έχουν συσπειρωθεί και έχουν στελεχώσει τις Επιτροπές Αγώνα, αποφασισμένοι για ομαδική άρνηση της πληρωμής των χαρατσιών που έρχονται με τούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και με συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης ώστε να αποτρέπουμε κάθε διακοπή ρεύματος.
Μέσα απο την καθημερινή δράση μας προκύπτει ότι υπάρχει κόσμος που ενώ πλήρωσε την πρώτη δόση του χαρατσιού, τώρα βλέποντας τις κινητοποιήσεις, τις προσωρινές υποχωρήσεις της κυβέρνησης, αλλά και με το δεδομένο οτι οικονομικά δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Συνεχίζεται καθημερινά η δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου πραγματοποίησε  το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το επίδομα ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού ο οποίος θα είναι 1.400 ευρώ.
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των προστατευόμενων μελών τους.
Μείωση κατά 30% των τιμολογίων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, σταθερών τηλεφώνων με απαγόρευση της διακοπής τους στο διάστημα της ανεργίας.

Φωτεινοί σηματοδότες επικίνδυνης ταλαιπωρίας στη Λεωφ. Κηφισίας

 Nα αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν τάχιστα τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που εδώ και περίπου μια εβδομάδα δεν λειτουργούν επί της Λεωφ. Κηφισίας και στις διασταυρώσεις της με τις οδούς Πεντέλης και Αριστοτέλους, καλεί τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ο Δήμος Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα με επιστολή που απηύθυνε προς την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτο να ταλαιπωρούνται εδώ και μέρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τον πιο σημαντικό οδικό άξονα του Λεκανοπεδίου, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμόδιων υπηρεσιών να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Υπογραμίζει επίσης, ότι η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών εγκυμονεί επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την ασφαλή μετακίνηση εκατοντάδων μαθητών σε καθημερινή βάση, αφού επί της Λεωφ. Κηφισίας βρίσκεται κι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αμαρουσίου.

Η Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα

      «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη»

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαριστάμενος με ευαισθησία στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, υποστηρίζει την Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού με θέμα:
«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη» - Η Εξωτερική Ιεραποστολή στον κόσμο σήμερα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 4 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ.Σοφίας 9 & Δ.Μόσχα), με προσκεκλημένους το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαγαδασκάρης κ. Ιγνάτιο Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Έγγρας κ. Πορφύριο Πατριαρχείου Σερβίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα. Τους προσκεκλημένους θα προσφωνήσει ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.
                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                             Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
7:00 - 10:45 Ὄρθρος - Πολυαρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία στὸν Καθεδρικὸ Ἱερὸ Ναὸ Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.

Εκδρομή του Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

 Στο γνωστό παραδοσιακό χώρο διασκέδασης «o Ασβεστόλακος», στο Κέντρο του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουρίουη εκδήλωση  Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου « Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Η συμμετοχή των μελών και των φίλων, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Εκτός των άλλων εκλεκτών Μαρουσιωτών, το Περιβαλλοντικό Σύλλογο τίμησαν με τη φιλική τους παρουσία τους, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Κανελάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της πόλης, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Άρης Χαιρέτης και το μέλος του ΔΣ κ. Πόπη Οικονομίδη, ο κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής, Πρόεδρος των συλλόγου «Πνοή», η κ. Λένα Προεστάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου του Παραδείσου, η κ. Μίκα Καββάλου και ο κ. Θανάσης Σκαλωμένος, Πρόεδρος και Γραμματέας του "συλλόγου των Αναβρύτων" αντίστοιχα, η κ. Σοφία Κοντοπούλου και η κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» και ο κ. Τάκης Μηλιός, Επικεφαλής της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας για το Δάσος Συγγρού.

Oι Παραμυθοκόρες στο "Ιδιόμελο"

Το Σάββατο 3 Mαρτίου 2012 οι Παραμυθοκόρες, Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, θα αφηγηθούν ιστορίες των μεγάλων παραμυθάδων με μουσικές και τραγούδια στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι.


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού αλλά και σε όσους αγαπούν τις ιστορίες των αδερφών Γκριμ και γενικώς τις αφηγήσεις!

ώρα 12.00 μ.μ.
είσοδος 7 ευρώ


πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 210 6817 042

«Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος»

Διήμερο αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος «Ο Παρθενών», τιμώντας συγχρόνως και την Ημέρα της Γυναίκας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος με τίτλο: «Σωκράτης, ένας διαχρονικός φιλόσοφος» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση: «Πλάτωνος: Απολογία Σωκράτους και η κρίση των αξιών σήμερα» την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30 στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα μέλη του Συνδέσμου Νότα Γεωργασοπούλου, Στέλλα Ιγγλέζου, Αλίκη Καλομενοπούλου, Ευσταθία– Εύα Κολαϊτου, Πόπη Μαγουλά- Γαϊτάνου, Ειρήνη -Μαρία Χαλιώτη και Κική Χόνδρου.

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ» από το Ιδεο-θέατρον

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα»

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.
Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή.
Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλλήματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.

Σήμερα τα εγκαίνια του μαιευτικού τμήματος ΓΑΙΑ στο Ιατρικό Αμαρουσίου

Ξεκινάει, από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου, η λειτουργία του μαιευτικού τμήματος ΓΑΙΑ του ομίλου Ιατρικό Αθηνών εντός του γενικού νοσοκομείου της εταιρείας, Ιατρικό Αθηνών - Κλινική Αμαρουσίου.
Όπως τονίζει το Ιατρικό Αθηνών κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς "το μαιευτικό τμήμα του Ιατρικού Αθηνών θα είναι το μοναδικό του νομού Αττικής που θα λειτουργεί σε συνθήκες ασφάλειας που προσφέρει ένα σύγχρονο γενικό νοσοκομείο".

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο η συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Επτά θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις  12:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις περιοχές Κέντρου και Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης
2. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "Παιδότοπου" επί της οδού
Ηλέκτρας αρ. 6 στον Κυριάκο Ζαχαρό

Συνεδριάζει στη 1:00 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή

 Η "Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012" είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη 1:00 το μεσημέρι την Τακτική συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα)
       
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
       ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ
   

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι ... "ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ"

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι την Παρασκευή 2 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 21:00 στην ταβέρνα «το Απόκρυφο», Πέλικα 58 Μαρούσι (πίσω από το Υπουργείο Παιδείας).

Eδραιώθηκε στην 3η θέση της Α1 πόλο γυναικών, o Τρίτων!

Mια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά επί του Εθνικού με 10-7 για την 12η αγωνιστική του πρωτθληματος της Α1 πόλο γυναικών, πέτυχε ο Τρίτων "καπαρώνοντας" την 3η θέση.
Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία του προγράμματος στο κολυμβητήριο του Πειραιά, η ομάδα του Αμαρουσίου δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα οκτάλεπτο για να πετύχει το στόχο. Το καλό ξεκίνημα και το 4-0 της πρώτης περιόδου οδήγησε την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου στο «τρίποντο», με πρωταγωνίστρια την Στεφανία Χαραλαμπίδου, η οποία σημείωσε τρία τέρματα. Προσπάθησε ο Εθνικός, ο οποίος ανέβασε στην επανάληψη την απόδοσή του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Τα οκτάλεπτα: 0-4, 2-2, 1-1, 4-3
Εθνικός (Γεώργιος Κατσούλης ): Λεοντσίνη, Χατζηαλέξη, Κουγιουμτζή 1, Ιωσηφίδου, Μαντζάνα, Μπίσμπα, Καρβάλιο 3, Καραλόγου 1, Τετζαλίδου, Κουλιεράκη 2, Φουστέρη, Σταματοπούλου, Ασουμανάκη.
Τρίτων Αμαρουσίου (Στέφανος Λέανδρος): Μυλωνάκη, Καρκάνη 1, Μυλώτη, Μαντάου, Αλεξάκη 1, Χαραλαμπίδου Ι. 2, Μπενέκου Άλκ. 2, Χαραλαμπίδου Αν., Χαραλαμπίδου Στ. 3, Μπενέκου Ι. 1, Καλαργυρού, Κεχαγιόγλου, Νανούση.
Διατητές: Μοίραλης, Αχλαδιώτης
Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Προσφυγή 3 Mαρουσιωτών στο ΣτΕ κατά ρύθμισης αυθαιρέτων

Η εξέταση από το Ε΄ τμήμα έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου
Στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα τεθεί σε λίγες ημέρες η ρύθμιση για τη «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων. Αφορμή, η προσφυγή που κατέθεσαν τρεις πολίτες του Αμαρουσίου και η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου.
Οι τρεις πολίτες, ασχολούμενοι με τα κοινά στον Δήμο Αμαρουσίου, στρέφονται ενάντια σε δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες διευκρίνισαν ζητήματα του ν. 4014/11 για τη «ρύθμιση» αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων (η πρώτη για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και η δεύτερη περί της διαδικασίας είσπραξης και απόδοσης στο Δημόσιο του παραβόλου και του προστίμου) και μέσω αυτών προσβάλλουν τη συνταγματικότητα ολόκληρης της ρύθμισης.

Εκδήλωση για το κτιριακό πρόβλημα την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11.00 π.μ η