Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Μέσω τηλεδιάσκεψης η χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική στην αντιπυρική περίοδο»   
Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,  για την οργάνωση και το συντονισμό ενεργειών & λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Αντιπυρική Προστασία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαϊου 2020.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:

ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Μάριος Βασιλακόπουλος, ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Νικόλαος Θυμάκης, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής και o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κω/νος Μούγιος
Επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Στέφανος Τσιπουράκης, η δημοτική σύμβουλος κα Τίνα Μαρτίνη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου. 

Το μήνυμα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για την Επέτειο των 567 χρόνων από την Άλωση της Πόλης

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή τη θλιβερή Επέτειο της Άλωσης της Πόλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η 29η Μαΐου 1453 αποτελεί διαχρονικά για εμάς τους Έλληνες μια ανοιχτή “πληγή”, μια θλιβερή επέτειο αλλά και μαζί μια ημέρα μνήμης για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Φέτος συμπληρώνονται 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης αλλά όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν μπορεί ούτε πρέπει να λησμονήσει την “μαύρη” εκείνη Τρίτη όταν η Βασιλεύουσα, η Πόλις των πόλεων, εάλω. Το Βυζάντιο, η κιβωτός της πνευματικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και το λίκνο του Χριστιανισμού έσβησε. 
Η αυτοκρατορία μπορεί να έπεσε, όμως ο “Μαρμαρωμένος” Αυτοκράτορας στέκει ακόμα ζωντανός και αγέρωχος στην ψυχή κάθε Έλληνα, σύμβολο ακατάλυτο και αθάνατο του ελληνικού πνεύματος, του ελληνικού Έθνους.

Η ΛΑ.ΣΥ Πεντέλης για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων


Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν στοιχειωδώς τους όρους υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων. 
Δεν λαμβάνονται ούτε κατ’ ελάχιστον υπόψη οι σχετικές ανησυχίες, οι διεκδικήσεις ακόμα και οι πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς των γονιών και των εκπαιδευτικών. 
Ουσιαστικά «πετιέται το μπαλάκι» στις οικογένειες να αποφασίζουν με δική τους ευθύνη αν θα παρακολουθήσει ή όχι το παιδί τους την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Κατα τη γνώμη μας το ζήτημα ΔΕΝ είναι αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, αλλά με ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν και κυρίως τι μέτρα θα ληφθούν μπροστά στη νέα σχολική χρονιά και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύκλο της πανδημίας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τοποθετηθεί έγκαιρα και με υπευθυνότητα επι του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος.
Επανερχόμαστε λοιπόν ρωτώντας:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου:Επιστολή προς τους γονείς σχετικά με την ύλη των μαθημάτων

Αγαπητοί γονείς, Διανύουμε μια δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο για όλους μας. 

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τις 11 Μαρτίου. 
Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη χώρα μετά τη δεκαετία του 1940, δηλαδή, μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο & την κατοχή.
Όλο αυτό το διάστημα, εκπαιδευτικοί, γονείς & μαθητές δίνουμε τη μάχη να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία και την επαφή μας. 
Κάτω από πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, κάθε εκπαιδευτικός προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές του με όποιο μέσο θεωρεί ότι είναι καταλληλότερο. Αυτή η κοινή προσπάθεια ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας, ενώ, από την άλλη πλευρά, ανέδειξε ότι η ζωντανή διδασκαλία στο φυσικό μας χώρο, το σχολείο, είναι αναντικατάστατη.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει τους υλικούς όρους αυτής της προσπάθειας:
●►Επένδυσε στο αφήγημα «τεμπέληδες εκπαιδευτικοί» και διαψεύστηκε.

●►Οι πλατφόρμες eclass για ολόκληρες εβδομάδες σέρνονταν ή δεν άνοιγαν καθόλου.
●►Εξήγγειλε ότι θα δώσει laptop στους μαθητές και μία μέρα μετά το διέψευσε.
●►Ανακοίνωσε ότι «δεν προχωράμε στην ύλη» και λίγο πριν το Πάσχα, δημοσίευσε αιφνιδιαστικά οδηγία να προχωρήσουν στην ύλη όσοι επιθυμούν – αλλά εάν προχωρήσουν η ύλη θεωρείται μη διδαχθείσα και πρέπει να την διδάξουν ξανά όταν ανοίξουν τα σχολεία.
●►Επιχειρεί να αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τη διδασκαλία στο σχολείο με τις κάμερες μέσα στις σχολικές τάξεις.

​Covid -19:Ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος λήψης δειγμάτων

Σε συνέχεια των  επισκέψεων κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Δήμο Αμαρουσίου την Τετάρτη 13 Μαΐου και την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 για τη λήψη δειγμάτων έναντι της επιδημίας covid -19 σε περισσότερους από 200 εργαζόμενους του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Μάϊου 2020, η τρίτη επίσκεψη και λήψη δειγμάτων σε 200 και πλέον εργαζόμενους των τομέων καθαριότητας των κοινωνικών υπηρεσιών και άλλων διευθύνσεων που λόγω αντικειμένου εργασίας εκτίθενται σε συχνή επαφή με τους πολίτες. 
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και για τους πολίτες, προκειμένου η νέα περίοδος κανονικότητας, να συνοδεύεται και από περιοδικούς επιστημονικούς ελέγχους.
Την συντονιστική ευθύνη της διαδικασίας λήψης δειγμάτων είχε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ υπό την επίβλεψη του προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων ο Δήμος Αμαρουσίου;

ΕΝΟΤΗΤΑ:Η διοίκηση Αμπατζόγλου «ενοικιάζει» 
από ιδιώτες οδηγούς για τη Δημοτική Συγκοινωνία!
Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-5-2020 στην οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το Μεσοπρόθεσμο του Δήμου Αμαρουσίου για την περίοδο 2021-2024.
Στη συνεδρίαση αυτή δηλώσαμε ότι η διοίκηση Αμπατζόγλου, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως τις υποδείξεις του ΥΠΕΣ, δεν πρόκειται να αυξήσει το προσωπικό του Δήμου και θα αντιμετωπίσει με ιδιωτικοποιήσεις τις  ανάγκες των δημοτών.
Δυστυχώς, για τους δημότες, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή στις 26-5-2020 ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία που θα  «ενοικιάσει» στο Δήμο οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Αρχικά να δηλώσουμε ότι ήταν και είναι και δικό μας αίτημα η επέκταση και η πύκνωση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λεωφορείων, η χρήση φυσικού αερίου ως καυσίμου, η αντικατάσταση όσων είναι πεπαλαιωμένα. 
Και σε αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση φαίνεται πως κινείται.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης  (18/2020) της «Οικονοµικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου  στις 10:00 π.μ. ∆ηµοτικό Κατάστηµα, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση Ι∆ΟΧ για την κάλυψη των αυξηµένων και κατεπειγόντων
έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν από τα µέτρα διασποράς του κορονοιού COVIT -19
2. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή µη της υπ'αρ.37/2020 απόφασης του ∆.Σ. της Κοινωφελούς
Επιχείρησης ∆ήµου Αµαρουσίου που αφορά την δεύτερη (2η) τροποποίηση του Ετήσιου
Προγράµµατος ∆ράσης της Επιχείρησης οικονοµικού έτους 2020.
3. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή µη της υπ'αρ.38/2020 απόφασης του ∆.Σ. της Κοινωφελούς
Επιχείρησης ∆ήµου Αµαρουσίου που αφορά την δεύτερη (2η) αναµόρφωση του Ετήσιου
Προϋπολογισµού της Επιχείρησης οικονοµικού έτους 2020.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Εγγραφές & επανεγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το 2020 - 2021

Οι αιτήσεις εγγραφών – επανεγγραφών, για τους Δημοτικούς Παιδικούς -  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου, για την περίοδο 2020-2021, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση://maroussiaitiseisvn.tcloudapp.net/Για την περίοδο 2020-2021 ισχύουν τα κάτωθι:  
Στους Δημοτικούς Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αμαρουσίου γίνονται δεκτά τα παιδιά με ημερομηνία γέννησης, από 01/01/2017 έως και 01/09/2019 .  
α. Η χρονική περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων εγγραφών ξεκινά την 29/05/2020 από τις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως και την 19/06/2020  μέχρι τις 24:00.  
β. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στην ψηφιακή πλατφόρμα και αφού λάβετε αριθμό πρωτοκόλλου, είναι απαραίτητη η υποβολή του συνόλου των σχετικών δικαιολογητικών (όπως αναφέρονται αναλυτικά στην συνέχεια της ανακοίνωσης), με εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, η οποία δύναται να γίνει :     
►  είτε με ταχυδρομική αποστολή (συστημένο) ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) σε φάκελο στον οποίο θα αναγράφεται η επωνυμία του Παιδικού Σταθμού της 1ης επιλογής σας, (διεύθυνση και ταχυδρομικός κώδικας)     
►  είτε θα παραδίδεται ο φάκελος με τα δικαιολογητικά με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων – κηδεμόνων στον Παιδικό Σταθμό της 1ης επιλογής σας, υποχρεωτικά κατόπιν συνεννόησης με ραντεβού και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.     
Η κατάθεση των δικαιολογητικών στον Παιδικό Σταθμό ξεκινάει από τις 29/05/2020 και θα διαρκέσει μέχρι και 26/06/2020. 

Θα «έχει τους λόγους του»… ο κ. Θ. Αμπατζόγλου!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/3/2020, κατά τη συζήτηση του θέματος για ορισμό εκπροσώπου στην τακτική Γενική Συνέλευση της «ΑΘΜΟΝΟΝ» (δημοτική εταιρεία ακινήτων υπό εκκαθάριση και πολλούς «σκελετούς» στα αρχεία της), η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δια της επικεφαλής της Μαίρης Διακολιού, διατύπωσε ενστάσεις για την αδιαφανή λειτουργία της εταιρίας, καθώς,  ενώ αυτή διαχειρίζεται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του  Δήμου και εισπράττει μισθώματα, οι Μαρουσιώτες δεν ενημερώθηκαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο τι αποφασίζεται στις Γενικές Συνελεύσεις, ποια είναι τα θέματα, ούτε καν πότε και πού γίνονται οι Συνελεύσεις αυτές.  
Ο δε κ. Δήμαρχος, αντί απαντήσεως, εξήρε το γεγονός ότι πλέον γίνεται Γ.Σ., αντίθετα από το παρελθόν που δεν γινόταν (σ.σ.: ποιους να κατηγορούσε άραγε, τους δημοτικούς συμβούλους και αρμόδιους αντιδημάρχους της παράταξής του που κληρονόμησε εις όλον από τον κ. Πατούλη;), και μετέθεσε την ενημέρωση στο άδηλο μέλλον, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση, ούτε χρόνου, ούτε θεμάτων.  
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι πολλά από τα δάνεια που οι Μαρουσιώτες θα πληρώνουν για δεκαετίες, τα πήρε η ΑΘΜΟΝΟΝ, η οποία έχει στην κυριότητά της μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία εκμεταλλεύεται.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Μείωση Τροφείων & Τροποποίηση Μοριοδότησης για τις εγγραφές - επανεγγραφές Παιδικών Σταθμών

Ο Δήμος Αμαρουσίου δείχνει το ισχυρό κοινωνικό του πρόσωπο εν μέσω κρίσης  «Covid -19» 
Θ. Αμπατζόγλου: «Με ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας, απαντούμε στην ύφεση»
Ψηφίστηκε ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 20ης Μάϊου 2020,  η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για θέσπιση μέτρων στήριξης προς τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και που έχουν πληγεί οικονομικά, δια της  αναθεώρησης των ποσών των τροφείων και την τροποποίηση της μοριοδότησης για την σχολική περίοδο 2020-2021.
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα ακόλουθα:
●►Απαλλαγή καταβολής τροφείων για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 0 €  μέχρι 14.000€, αντί των 12.000€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
●►Μείωση των τροφείων κατά 10% για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 14.001€ έως 50.000€.
●►Μείωση των τροφείων κατά 6,5% για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 50.001€ έως 70.000€.