Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Μουσείο Μπενάκη, "Το Μεγάλο μας Τσίρκο"

 Η Θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ...σκηνοθεσία του Αντώνη Περπνιά, δασκάλου της ομάδας.
Το ιστορικό αυτό έργο, το οποίο λογοκρίθηκε όταν πρωτοπαίχτηκε το 1973, διατρέχει την ελληνική ιστορία μέχρι την περίοδο του Πολυτεχνείου, ενώ περίπου 40 χρόνια μετά, μοιάζει να είναι το ίδιο επίκαιρο και πικρό, καθώς η ιστορική συγκυρία είναι εξίσου δυσμενής.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου «πατριάρχη» της Νεοελληνικής Δραματουργίας Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς 138, Αθήνα
Ημερομηνία 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20.30
Πληροφορίες www.benaki.gr
Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ

"Σουφλί της Κίνας", το Μαρούσι !!!

       Θα βάλει τα "μεταξωτά" ... η πόλη μας
Τα περιθώρια συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου αλλά και τους εμπορικούς φορείς της πόλης στο πλαίσιο επένδυσης που εξετάζουν για την εμπορία μεταξιού, εξέτασαν εκπρόσωποι  Κινέζικης εταιρείας μεταξιού, σε επίσκεψή που πραγματοποίησαν στο γραφείο  Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Η συνάντηση, που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και άλλων Κινέζων παραγόντων της αγοράς, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της δημοτικής Αρχής της Χαντζού, και των υπουργείων οικονομικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ρύθμισης της αγοράς & λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, είχε ως αντικείμενο την εξέταση των περιθωρίων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις σε διάφορα επίπεδα ιδίως σε επιχειρηματικό.
                      
                       Τρέμε πατρίδα μου Σουφλί !!!
Αναλύοντας την πρόθεση συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου, ο πρόεδρος της Κινέζικης εταιρίας μεταξιού Yi Hui, έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρίας την ίδρυση εγκατάστασης
 παραγωγής μεταξιού με έδρα το Μαρούσι δεδομένης της αναπτυγμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή και της οργανωμένης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεσή τους για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

"Αναβιώνει" στο Μαρούσι η μαιευτική κλινική «Γαία- Ντυνάν»!

Μπορεί να σταμάτησε τη λειτουργία της στους κόλπους του "Ερρίκος Ντυνάν" η μαιευτική κλινική «Γαία», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου www.euro2day.gr, από την πλευρά του Ιατρικού Κέντρου, φαίνεται να ετοιμάζεται «δεύτερη πράξη» στο έργο της «Γαία», καθότι ο κ. Αποστολόπουλος προσανατολίζεται ή καλύτερα σχεδιάζει,  να … αναβιώσει τη μαιευτική κλινική στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Μαρούσι!
Το ιστολόγιο - που επικαλείται  πληροφορίες που διαθέτει από το υπουργείο Υγείας - αναφέρει ότι "χθες οι ελεγκτές (ύστερα από τη σχετική εντολή του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου) διαπίστωσαν  «ταύτιση της λειτουργίας», προς τις σχετικές άδειες και η υπόθεση «Γαία- Ντυνάν» φαίνεται να έλαβε τέλος.  
Ωστόσο από την πλευρά του Ιατρικού Κέντρου, φαίνεται να ετοιμάζεται «δεύτερη πράξη» στο έργο της «Γαία».
Διότι ο κ. Αποστολόπουλος πέραν της υψηλού επιπέδου διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες για τα περίπου 147 εκατ. ευρώ δανείων, (επί των οποίων έπαψαν να τηρούνται οι συμβατικοί όροι- και άρα θα πρέπει να «ρυθμιστούν» -όπως αναφέρει η λογιστική κατάσταση 6μήνου) σχεδιάζει, όπως πληροφορείται η στήλη, να … αναβιώσει τη μαιευτική κλινική!

Lamda Development: Στήριξη από τα Μall

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ανθίστανται καλύτερα στην οικονομική κρίση σε σύγκριση με τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, δείχνουν τα στοιχεία της εισηγμένης Lamda Development.
Συγκεκριμένα, ο τζίρος των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Golden Hall αυξήθηκε οριακά κατά 1% και η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία κατά 2% το α' εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο The Mall Athens υποχώρησε κατά 10,4%, δηλαδή λιγότερο σε σχέση με τις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής.
 Επίσης, το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη είδε τον τζίρο του να υποχωρεί 9,5%.
Παρά τη σημαντική πτώση της κερδοφορίας από τη διαχείριση της Μαρίνας του Φλοίσβου, ο όμιλος της Lamda περιόρισε τις ζημιές του στα 3,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, από 16,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το 2010.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τις εννιαίες Σχολικές Επιτροπές είδε ο κ. Πατούλης

Συνάντηση με τους προέδρους, τους αντιπροέδρους και τα μέλη των νεοσύστατων διοικητικών συμβουλίων των δύο Εννιαίων Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας, που συγκροτήθηκαν βάσει του "Καλλικράτη", είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα διοικητικά εμπόδια χάρη στις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.
Με στόχο οι σχολικές επιτροπές να έχουν συσταθεί εγκαίρως και να είναι έτοιμες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ήδη από τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότησή τους το Φεβρουάριο του 2011, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί κάθε διοικητικός σκόπελος μέχρι τελικά να ληφθούν οι εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και υπάρξει η επίσημη δημοσίευση της απόφασης από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Προς Γαρδέλη επιστολή ...

"Με τους χειρότερους όρους και προϋποθέσεις για τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση της χούντας των αγορών και το ΥΠΔΒΜΘ", υποστηρίζει σε επιστολή που απέστειλε στον  Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίουκο Επ. Γαρδέλη, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ".
"Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και του ξεθεμελιώματος της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, επισημαίνει η Κίνηση στην επιστολή της, που κοινοποιήθηκε επίσης στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, τον Πρόεδρο ΔΕΠ κ. Δ. Καρλαύτη, αλλά και στην Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, τους  Διευθυντές -ιες Δημοσίων Σχολείων Π. Ε. & Δ. Ε, το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και την Ε. Λ. Μ. Ε. ( Β΄ Αν. Αττικής), συνεχίζεται και αφορά όλους μας, αφού ακόμα και η δωρεάν παροχή βιβλίων τείνει να καταργηθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των σχολικών βιβλίων, γεγονός που το ΥΠΔΒΜΘ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με έκδοση φωτοτυπιών από τα σχολεία και παροχή CD’s με το περιεχόμενο των βιβλίων (που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί) προς τους μαθητές, βαρύνοντας για τις δαπάνες αυτές τις σχολικές επιτροπές κάθε Δήμου.
Ύστερα από ερωτήματά μας, τα οποία υποβάλλαμε στις 18 – 7 – 2011 προς τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου,

Από 8 έως 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου

Στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού μπορούν να απευθύνονται από τις  8 έως 30 Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να  εγγραφούν στο Τμήμα Ζωγραφικής του Δήμου Αμαρουσίου. Οι εγγραφές γίνονται για τους δημότες Αμαρουσίου(σε προτεραιότητα) με επίδειξη της Artemis card στη γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου όπου και καταβάλλεται το μηνιαίο κόστος συμμετοχής(10 ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και ετεροδημότες με κόστος 30 ευρώ μηνιαίως.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβρη και σταματάνε τον Ιούλιο του 2012.
Στο ετήσιο πρόγραμμα γίνεται 20% έκπτωση στη συμμετοχή, αν καταβληθεί με την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα τον Οκτώβρη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011 - 2012 σύμφωνα με την ιστοσελίδα "mathima-maroussi-martinou.blogspot.com", έχει ως εξής:
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (1 φορά την εβδομάδα)
Μικτά (προχωρημένοι και αρχάριοι)
Τεχνικές μικτές, σχέδιο, χρώμα, κάρβουνο, κολλάζ, ελεύθερα θέματα, ασκήσεις από παρατήρηση(σχέδιο-χρώμα)
Δευτέρα 17.00 - 19.45, Τρίτη 17.00 - 19.45 & Τετάρτη 18.00 - 20.45
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ (1 φορά την εβδομάδα) Ηλικίες 15-18
Μικτά (προχωρημένοι και αρχάριοι)
Σχέδιο από παρατήρηση, μέτρημα, χρώμα από παρατήρηση, ασκήσεις
Σάββατο 10.00-12.45  & Σάββατο 13.00-15.45

«Κίνημα» κατά του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, συγκροτούν Δήμαρχοι

 Υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη, με αίτημα την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ του αξιώματος του Δημάρχου και της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, παρέδωσαν, χθες Τετάρτη, τέσσερις δήμαρχοι (ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, Πεύκης - Λυκόβρυσης κ. Δημήτρης Φωκιανός, Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος) που, όπως επισημαίνουν, εκφράζουν την πλειοψηφία των δημάρχων της χώρας.
Οι εν λόγω δήμαρχοι, μαζί με το Δήμαρχο Περάματος, έχουν καταθέσει και προσφυγή, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στο πρώτο πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α) η απόφαση 19165/18/4/2011 των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας που προβλέπει την καταβολή από τους δήμους με επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους του συνόλου των εισφορών των εκλεγμένων δημάρχων που τελούν σε αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Ο κ. Πατούλης κατήγγειλε ως ανεφάρμοστη και αναχρονιστική τη διάταξη του "Καλλικράτη" Ν. 3852/2010 με την οποία προβλέφτηκε για πρώτη φορά η αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας των Δημάρχων των δήμων που υπερβαίνουν τους 10.000 κατοίκους.
Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στον κ. Καστανίδη, οι Δήμαρχοι επιχειρηματολογώντας κατά της συγκεκριμένης διάταξης, επισημαίνουν τα εξής:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η μικροπολιτική με ψέματα πηγαίνει το Μαρούσι πίσω

Δεν υπηρετούν το συμφέρον της πόλης απόψεις που εκφράζονται από πρόσωπα που φέρονται να εκπροσωπούν ανύπαρκτους Συλλόγους, ιδιαίτερα όταν πίσω τους κρύβονται δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με χαμηλή αποδοχή από την τοπική κοινωνία.
Με το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα σας δημότη που φέρεται να εκπροσωπεί τοπικό περιβαλλοντικό σύλλογο, τον οποίο αγνοούμε αν διαθέτει έστω και ένα μέλος, στην οποία υπάρχουν αιχμές σε βάρος μιας σειράς αποφάσεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, που αφορούν κυρίως το οικόπεδο του Παναγόπουλου, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Πρώτον, βρίσκουμε ως Δήμος απολύτως ανεύθυνη και εχθρική προς τα συμφέροντα των πολιτών την άποψη να απαλλοτριώνουμε ιδιωτικές περιουσίες, χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα χρήματα τόσο για την απαλλοτρίωση τους όσο και για την αξιοποίηση τους και να τις κρατάμε δεσμευμένες για περισσότερο από 10 με 15 χρόνια. Αυτή η πολιτική δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θίγει ένα από τα σημαντικότερα και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη, αυτό της ατομικής ιδιοκτησίας. Αυτή η πρακτική των ανέξοδων στην ουσία απαλλοτριώσεων ακολουθήθηκε κατά το παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης. Και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες ιδιοκτήτες σε όλο το Μαρούσι να έχουν δεσμευμένες τις περιουσίες τους για πολλά χρόνια, να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν και ο Δήμος να μην έχει τους καταβάλλει ούτε ένα ευρώ. Σήμερα για τις απαλλοτριώσεις αυτές καλούμαστε ως Δήμος να καταβάλλουμε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, που δεν τα έχουμε φυσικά, αν θέλουμε να τις υλοποιήσουμε. Αυτή την πολιτική ανευθυνότητας μας προτείνει να ακολουθήσουμε στο οικόπεδο Παναγόπουλου, ο συμπολίτης επιστολογράφος της εφημερίδας σας.
Δεύτερον, είναι ολοφάνερο από το περιεχόμενο των θέσεων που εκφράζει πως πίσω από τον εν λόγω πολίτη και το Σύλλογο που λέει ότι εκπροσωπεί, κρύβεται δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, με χαμηλό βαθμό αποδοχής από την τοπική κοινωνία, όπως φάνηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Στα Δικαστήρια οι "αποκλεισμοί" από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Mήνυση στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου κατέθεσε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η Επιτροπή γονέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Αμαρουσίου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση και την ποινική δίωξη του Ν. Κάββαλου και των προσώπων τα οποία απαρτίζουν την Διοίκηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και του Δημάρχου Γ. Πατούλη, γιατί όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύει "Η ΘΕΣΗ ", "την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σοβαρή δικαιολογία, οι προαναφερόμενοι αποφάσισαν να αφήσουν στον δρόμο για πρώτη φορά γύρω στα 150 βρέφη και τις εργαζόμενες δημότισσες μητέρες χωρίς δουλειά".
Παράλληλα προχώρησαν στην ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Η ανακοίνωση που υπογραφεται από την Γαλάτεια Κλαπάκη, έχει ως εξής:"Παρά την επιχορήγηση του Κράτους και των χρηματικών μηνιαίων τροφείων που καταβάλλουν οι γονείς (εξαιρουμένων των ημετέρων),

EΝΑΣ για όλους, ΟΛΟΙ εναντίον ΕΝΟΣ !!!

"Εκτός ορίων" οι τιμές του όζοντος στο Μαρούσι

Οι μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας έδειξαν χθες Τρίτη 30 Αυγούστου υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.
Συγκεκριμμένα στις 5 το απόγευμα υπερβάσεις των ορίων καταγράφηκαν στο σταθμό του Αμαρουσίου, με τιμή 202 μg/m³ και στο σταθμό Λυκόβρυσης, με τιμή 191 μg/m³. Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστά για την προφύλαξη του πληθυσμού τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία.
 Συνιστά επίσης, στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

«Aριστα» από την πρεσβεία των ΗΠΑ σε ΣKAΪ & MEGA!

Με «άριστα» βαθμολογεί η... αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.
Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.
Όλα αυτά καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks.
Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην Eλληνική δημοσιογραφία.
Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.
Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».
To έγγραφο που διέρρευσε μέσω του wikileaks :
«Αργυρώνητοι Έλληνες δημοσιογράφοι»

Μας προβίβασε σε "ΜEGA" - Παρατηρητήριο, τo Γ. Τ. του Δήμου !!!

Φαίνεται ότι ενοχλησαν σφόδρα τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τα θέματα «Δρομολόγια "MEGA" - Express για Σισμανόγλειο» και «Δυσκολοπροσβάσιμο με ΜΜΜ το Σισμανόγλειο», που αναρτήσαμε το Δεκαπενταύγουστο, σε σημείο τέτοιο μάλιστα που το Γραφείο Τύπου στις 18 Αυγούστου(την ημέρα που εμείς ήδη είχαμε αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές), να μας
 απαντήσει με το γνωστό επιθετικό & αλαζονικό υφάκι που "φορά" κατά τη 2η (& όπως θα αποδειχθεί πιο "γόνιμη") 4ετία Πατούλη, ότι παραποιούμε την αλήθεια ή καλύτερα, "ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάσαμε ή ερμηνεύσαμε τις εξελίξεις στο ζήτημα της γραμμής 30 της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, ήταν τέτοιος που παραπέμπει ευθέως σε κάποιον ένθερμο υποστηρικτή του Mega Channel" !!!
Αυτή τη νοημοσύνη διαθέτουν, αυτό κατάλαβαν ή κατόρθωσαν (περί κατορθώματος πρόκειται) να πείσουν τον εαυτό τους ότι είμαστε "φερέφωνο" ή "δάκτυλος" των Μεγαλο-Εργολάβων που προσπαθεί να πλήξει παντοιοτρόπως τον Αντι-Μνημονιακό μας Δήμαρχο, προβιβάζοντάς μας παράλληλα, σε "MEGA-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" !
 ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ:  «Ο Δήμος Αμαρουσίου διευκρινιστικά των ανακοινώσεων που εξέδωσε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους παρουσιάστηκε το πρόβλημα αλλά και σχετικά με τις ενέργειες που δρομολόγησε άμεσα δίνοντας λύση, ενημερώνει ότι από 15νθημέρου είχε έλθει σε επικοινωνία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δηλαδή πολύ πριν δοθεί δημοσιότητα στο ζήτημα, στην οποία και είχε διευκρινιστεί ότι ο Δήμος θα μπορούσε να ανταποκριθεί μετά τις 15 Αυγούστου, όπως και έπραξε». Επομένως τα σχόλια περί πίεσης στη λήψη αποφάσεων λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το ζήτημα είναι άστοχα και ανακριβή. Οι όποιες αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί και δρομολογηθεί. Επομένως, μόνο κάποιος ένθερμος υποστηρικτής του Mega Channel θα μπορούσε να ερμηνεύσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εξελίξεις"!!!
Πολύ μπλα, μπλα, μπλα και για την τηγανίτα τίποτα κ.κ. του Γραφείου Τύπου.
Αφού όλα έγιναν έτσι όπως εσείς ισχυρίζεστε και έχει ήσυχη τη συνείδησή της η Διοίκηση Πατούλη, γιατί δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση πριν τη δημοσιοποίηση του θέματος απο την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΜEGA, για όλα όσα είχε δρομολογήσει;
Γιατί δεν διέψευσε τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Σισμανογλείου κ. Χρυσικάκο,

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δήμος Αμαρουσίου: "Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας"

Aμεση ήταν η απάντηση της Διοίκησης Γ. Πατούλη στην ανακοίνωση  της δημοτικής παράταξης "Κόντρα στον Καιρό", σχετικά με την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για το έργο παραχώρησης της κατασκευής γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης.
Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, ισχυρίζεται ότι δίνει λύση στο πρόβλημα στάθμευσης της πόλης !  «Το Μαρούσι, προσθέτει, χρειάζεται νέους χώρους στάθμευσης και η σημερινή Διοίκηση του Δήμου θα τους διασφαλίσει, τόσο στο Κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του προαστίου μας. Χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας ούτε με ένα ευρώ»
Προβαίνει επίσης στις εξής  επισημάνσεις:
    Η πόλη και ιδιαίτερα το Κέντρο,  χρειάζεται νέους χώρους στάθμευσης
Η πόλη έχει ανάγκη από τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, ιδιαίτερα η περιοχή του ιστορικού εμπορικού κέντρου που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στάθμευσης. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεσμεύθηκε προεκλογικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού με τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης σε όλο το Μαρούσι. Στο σχέδιο αυτό, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας στις πρόσφατες εκλογές, προβλέπεται η δημιουργία τριών νέων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας και συγκεκριμένα στο οικόπεδο του ΙΓΕ, στο οικόπεδο του γηπέδου "Σπύρος Λούης" και στην πλατεία Ευτέρπης.
        Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας

«Fast track και για το γκαράζ της Ευτέρπης»

Χωρίς την παραμικρή δέσμευση του εργολάβου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε σε ανακήρυξη προσωρινού Αναδόχου, για το έργο παραχώρησης του γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ).
Συγκεκριμένα, ο Ανάδοχος ανακηρύχθηκε με κριτήριο τη διάρκεια σε έτη της σύμβασης παραχώρησης και το μηνιαίο μίσθωμα, που θα καταβάλει σαν ποσοστό των μηνιαίων ακαθάριστων εισπράξεων, για όλο το χρονικό διάστημα που αυτή θα ισχύει.
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, χωρίς να έχει κάποιο κριτήριο αν το μίσθωμα είναι εύλογο, παρά μόνο συγκρίνοντας τις προτάσεις δύο επιλεγμένων από τη Δημοτική Αρχή, Εργολάβων.
Ο Ανάδοχος δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση, για ελάχιστο μηνιαίο τίμημα, την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει ούτε και συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Έτσι, με την πολιτική της, η Δημοτική Αρχή μέσω της Οικονομικής Επιτροπής προχωράει στην υλοποίηση ενός έργου, που θα είναι σε βάρος της ομαλής λειτουργίας της πόλης:

Μην φοβάσαι έχουμε και άλλους άσσους !

Το γνωστό ως οικόπεδο «Παναγόπουλου» είναι το μοναδικό οικόπεδο στην πόλη, που μπορεί, λόγω της έκτασης και της θέσης του, να δώσει μια ανάσα στο ιστορικό της κέντρο, ενώ αντιθέτως η δημιουργία Σούπερ Μάρκετ, την οποία προωθεί ο Δήμαρχος, θα επιβαρύνει τις οικιστικές συνθήκες ολοκλήρου του Αμαρουσίου.
Για να επιβληθεί σε αυτό απαλλοτρίωση πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα αλλάξει ο πολεοδομικός του προορισμός από οικόπεδο σε χώρο πράσινου ή πλατείας και θα χρειαστούν τρία χρόνια για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Μετά από την δημοσίευση αυτού του Προεδρικού Διατάγματος αρχίζει το χρονικό διάστημα εντός του οποίου ο Δήμος πρέπει να πληρώσει την αποζημίωση. Το διάστημα δε αυτό είναι οκτώ χρόνια.
 Στο χρόνο αυτό των 10-11 ετών πρέπει να προστεθεί και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα επιβάλει την «οικοπεδοποίηση» της έκτασης, εφόσον ο δήμος δεν καταβάλει την αποζημίωση. Διότι η μεταβολή ενός κοινόχρηστου χώρου σε οικοδομήσιμη έκταση επιτρέπεται μόνον μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος, δεν είναι και μικρός. Και δυστυχώς ή ευτυχώς θα προσθέσουμε ότι και μετά από αυτή την απόφαση, ο νόμος προβλέπει διαδικασία για την επιβολή εκ νέου απαλλοτρίωσης σε κάθε έκταση που έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστη.
Για ποια λεφτά λοιπόν μιλάει ο Δήμαρχος που δεν έχει;
Γι αυτά που πρέπει να πληρώσει μετά από δώδεκα-δεκαπέντε χρόνια;
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε εργολάβος, που δεν ήξερε τι αγόραζε, ούτε δημότης, για να κλαψουρίζει το Γραφείο Τύπου -άλλο φρούτο κι΄ αυτό- ότι δεν μπορούμε να δεσμεύουμε την περιουσία των δημοτών έστω και αν το επιβάλλει ο νόμος!
Εδώ πρόκειται για οικόπεδο μιάς, δυό ή και περισσοτέρων Τραπεζών, που έχουν κερδίσει και κερδίζουν αρκετά απ΄την πόλη, που το δεν το έχουν ανάγκη και που οι επιταγές της εταιρικής διακυβέρνησης τούς επιβάλλουν να αποδεχθούν αυτή την δέσμευση χωρίς καμία δυσφορία, από την οποία δεν θα χάσουν, αλλά θα κερδίσουν, αφού θα αποθησαυρίσουν σε γη!
Και για να μην αρχίσουν οι δικαιολογίες του «Γραφείου Τύπου», πρέπει να σημειώσουμε ότι:

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011