Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Fast track και για το γκαράζ της Ευτέρπης»

Χωρίς την παραμικρή δέσμευση του εργολάβου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε σε ανακήρυξη προσωρινού Αναδόχου, για το έργο παραχώρησης του γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ).
Συγκεκριμένα, ο Ανάδοχος ανακηρύχθηκε με κριτήριο τη διάρκεια σε έτη της σύμβασης παραχώρησης και το μηνιαίο μίσθωμα, που θα καταβάλει σαν ποσοστό των μηνιαίων ακαθάριστων εισπράξεων, για όλο το χρονικό διάστημα που αυτή θα ισχύει.
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, χωρίς να έχει κάποιο κριτήριο αν το μίσθωμα είναι εύλογο, παρά μόνο συγκρίνοντας τις προτάσεις δύο επιλεγμένων από τη Δημοτική Αρχή, Εργολάβων.
Ο Ανάδοχος δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση, για ελάχιστο μηνιαίο τίμημα, την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει ούτε και συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Έτσι, με την πολιτική της, η Δημοτική Αρχή μέσω της Οικονομικής Επιτροπής προχωράει στην υλοποίηση ενός έργου, που θα είναι σε βάρος της ομαλής λειτουργίας της πόλης:
• Θα επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στο κέντρο του Δήμου,
• Δε θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, και επιπλέον
• Παραχωρεί προς εκμετάλλευση επί τουλάχιστον 29 έτη ένα τεράστιο έργο, χωρίς να έχει εκ των προτέρων διασφαλίσει στοιχειωδώς την ενσωμάτωση του στον ιστό της πόλης, και χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου του Έργου.
Ο Δήμος κινδυνεύει να συρθεί σε συμφωνίες, από τις οποίες, εξαιτίας των εσφαλμένων χειρισμών της Διοίκησης, ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι ο Εργολάβος.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο προσωπικά, να μην αποδεχτούν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να ματαιώσουν όλο το σχέδιο, που αφορά στην παραχώρηση της ανάγκης της πόλης για υπόγειους χώρους στάθμευσης στα χέρια των Εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου