Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τις εννιαίες Σχολικές Επιτροπές είδε ο κ. Πατούλης

Συνάντηση με τους προέδρους, τους αντιπροέδρους και τα μέλη των νεοσύστατων διοικητικών συμβουλίων των δύο Εννιαίων Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας, που συγκροτήθηκαν βάσει του "Καλλικράτη", είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα διοικητικά εμπόδια χάρη στις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.
Με στόχο οι σχολικές επιτροπές να έχουν συσταθεί εγκαίρως και να είναι έτοιμες ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ήδη από τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότησή τους το Φεβρουάριο του 2011, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί κάθε διοικητικός σκόπελος μέχρι τελικά να ληφθούν οι εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και υπάρξει η επίσημη δημοσίευση της απόφασης από το Εθνικό Τυπογραφείο.
"Όλους αυτούς τους μήνες πιέσαμε πάρα πολύ για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση από τους αρμόδιους φορείς του Κράτους. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που, ωστόσο, χάρη στις επίμονες προσπάθειές μας, επιτύχαμε οι σχολικές επιτροπές να είναι σήμερα έτοιμες να διαχειριστούν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων" σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης.
Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτροπών ήταν αυτό της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολικών μονάδων. Έμφαση δόθηκε στην ποιότητα στην εκπαίδευση, σε επίπεδο εκπαιδευτικών έργων και καλών κτιριακών υποδομών, εξωραϊσμένων και καθαρών, και στην περαιτέρω ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα και πρωτότυπων πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα των βοτανόκηπων που πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά σχολεία της πόλης κατά την προηγούμενη χρονιά.
Όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών πόρων των νέων σχολικών επιτροπών σημειώθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται με φειδώ και με πλήρη διαφάνεια μέσω του προγράμματος "Διαύγεια" που θα εφαρμόζεται και στις δύο σχολικές επιτροπές.
Αλλαγές ανακοινώθηκαν και στη διαχείριση των θεμάτων των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αμαρουσίου καθώς στο εξής θα υπάρχει άμεση συνεργασία των δημοτικών υπηρεσιών με τις σχολικές επιτροπές και τους οικείους διευθυντές των σχολικών μονάδων με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό έργων και υπηρεσιών προς εκπαιδευτές και μαθητές.
Η ενιαία πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή περιλαμβάνει όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και η ενιαία δευτεροβάθμια επιτροπή περιλαμβάνει όλα τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα Ειδικά Σχολεία.
 Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Κώστας Νταλούκας, Αντώνης Παρτσινέβελος, Ρένα Χαλιώτη, και της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σαγρής, και Κατερίνα Καρλατήρα, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής κ. Παπαδάκος, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας κ. Μάρκου, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων κ. Πατμανίδου, κ. Βογιατζόγλου, ο κ. Μπικάκης κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου