Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ζήτησαν αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνος & οι Τσιπρο-Καμινάδες τους σερβίρουν Μall!!!


Υπέρ της κατασκευής του Mall στην Ακαδημίας Πλάτωνος τάχθηκε κατά την προχθεσινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κατά τη συζήτηση επί του αιτήματος κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος για την μη ανέγερσή του.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς τόνισε ότι η σχετική θετική απόφαση είχε ληφθεί από την προηγούμενη θητεία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και εξακολουθεί να ισχύει. 

Ο κ. Βαρελάς, που συμμετέχει σε επιτροπή που έχει συστήσει το ΥΠΕΝ για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θεωρητικά θα προσφέρει η εταιρεία που θα κατασκευάσει το mall, δήλωσε  ότι ο Δήμος Αθήνας θα λάβει από αυτά σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά τη συνεδρίαση δεν δόθηκε η δυνατότητα να το τοποθετηθούν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Κάτοικοι της περιοχής, μέλη του «Συντονιστικού αγώνα για την αναβάθμιση των περιοχών ενάντια στο Μall στην Ακαδημία Πλάτωνα», δήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή Εμπορικού Κέντρουτου(στον χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη, έκτασης 55.000 τ.μ.!!!), υπογραμμίζοντας ότι έχουν κάνει νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα:
«Το Συντονιστικό είχε ενημερώσει το γραφείο του Γ. Σταθάκη για την Παράσταση διαμαρτυρίας και την υποβολή του υπομνήματος ζητώντας συνάντηση. Στην πόρτα του ΥΠΕΝ τους συγκεντρωμένους περίμενε μια διμοιρία ΜΑΤ!

Ο Εθνικός Ύμνος

Ας τον διαβάσεις μια ακόμα φορά τον Εθνικό Ύμνο... 
Ας εγκύψεις μια ακόμα φορά σ’ αυτόν τον γιο της υπηρέτριας αλλά και ποιητή. 
Σε περιμένει εκεί στην γωνιά που βρίσκονται οι παρακαταθήκες μιας πατρίδας που χρόνια τώρα πορεύεται σε ωδίνες... 
Επιλέγουμε κάποιες στροφές...
Δυστυχής! Παρηγόρια μόνη σου έμελλε για λες
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...
...Κι ελεες «Πότε α βγάνω το κεφάλι από τσι ερμιές;»
Κι αποκρίνοντα απάνω,κλάψες, αλυσες, φωνές.
Τότε εσήκωνες το βλέμμα μες τα κλάματα θολό
και εις το ρούχο σου έσταζ´ αίμα, πλήθος αίμα ελληνικό.
Μοναχή τον δρόμο πήρες, εξανάρθες μοναχή
δεν ειν´εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Μάη καληωρα του 1823 γράφηκε στην Ζάκυνθο...
Τυπώθηκε  αργότερα στο Μεσολόγγι...
Μελοποιήθηκε από τον Μάντζαρο και εκτελέστηκε  από τα πνευστά της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας επίσημα στην ενοποίηση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα..
Εμβληματικοί οι τόποι που γράφτηκε,τυπώθηκε και εκτελέστηκε.
Σημερα αποτελεί το επίσημο εμβατήριο Ελλάδας και Κύπρου.
Και είναι τόσο επίκαιρο το ποίημα όσο ποτέ, καθώς εκείνο που μας έχει απομείνει είναι να επικαλούμαστε περασμένα μεγαλεία και δόξες παρελθούσες . 
Αποστρεφόμαστε με λογική στρουθοκαμήλου το παρόν...
Αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι η σύγχρονη Ελλαδα αναστενάζει στις καφετέριες και στο πιο στυγνό ζυγό της ανεργίας.
Το μόνο που μας συνιστά ο κύριος Τσίπρας είναι Υπομονή...
Ως ποτε; 

Στο Βέλγιο οι μαθητές κάνουν πορεία για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών ...

κι εδώ προσκυνούν τους ΣΥΡΙΖΟμούρηδες για να τα καταργήσουν!!!
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους  με την κατάργηση της εκμάθησης των Αρχαίων Ελληνικών & των Λατινικών
Διαδήλωση για τη συνέχιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν την Τετάρτη στη Γάνδη μαθητές και καθηγητές. 
Στη συγκέντρωση σύμφωνα με τους διοργανωτές έλαβαν μέρος περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές.
Σε δημοσίευμά της, η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» επισημαίνει ότι «μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία ακόμα κι αν είναι νεκρή(!!!)».
«Οι υπερασπιστές των «κλασικών γλωσσών» - Ελληνικών και Λατινικών- «ζώστηκαν τ' άρματα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει εκ νέου ο διάλογος για τη χρησιμότητα των «κλασικών γλωσσών», καθώς οι οιωνοί δεν είναι καλοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν Αρχαία Ελληνικά σε σχολεία της Φλάνδρας,(ολλανδοφωνη περιοχή του Βελγίου), δεν ξεπερνά πλέον τους 5.064 έναντι 5.921 την περίοδο 2008-2009 (μείωση κατά 14,5%). 

Πωλούν την αρχαία Βαργυλία αντί 2 εκατ. $ οι Τούρκοι!!!

Τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης 2.500 ετών που βρίσκεται νότια των Μουγλών στην Τουρκία πωλούνται έναντι 8.35 εκατομμυρίων δολαρίων,  αναφέρει το ιστολόγιο «www.globalview.gr» επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκικής «Daily Sabah»!!!
Σύμφωνα με το εν λόγωδημοσίευμα, η πόλη βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την Αρχαία Αλικαρνασσό (Μποντρούμ) στις ακτές της Καρίας μεταξύ Ιασού και Μύνδου.
Στο δημοσίευμα αγίνεται επίσης λόγος πως υπάρχουν περίπου 192 αρχαιολογικοί χώροι στην συγκεκριμένη περιοχή και τουλάχιστον 22 από αυτούς έχουν μπει στην προστασία του τουρκικού κράτους.
Η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι οι γείτονες & Σύμμαχοι Τούρκοι, 

Στο Γυμνάσιο Αναβρύτων το Γ΄ Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου ASPnet UNESCO


Στην τελετή έναρξης του Γ’ Μαθητικού Συμποσίου Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. 
Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου, ο κ. Κατσιγιάννης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις που θα τους ευαισθητοποιήσουν και θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν ότι ανήκουν όλοι σε μία κοινωνία με κοινά παγκόσμια προβλήματα θεωρείται σημαντική.
Ο Παγκόσμιος πολίτης δεν μπορεί να είναι ξένος με θέματα όπως είναι η παγκόσμια δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ειρήνη, η διαπολιτισμική επικοινωνία, η αειφόρος ανάπτυξη.
Μέσα από ενημερωτικές προσπάθειες όπως αυτή χτίζεται το προφίλ του Παγκόσμιου Πολίτη, μπαίνουν τα θεμέλια για ενεργή συμμετοχή με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ισότητα, ευθύνη, σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η εκπαίδευση για την ιδιότητα του ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη».

Υπό πολεοδομική & κυκλοφοριακή ασφυξία το Πολύδροσο ...

Στη σημερινή ζοφερή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα θα επιχειρήσω να εστιάσουμε για άλλη μια φορά, παρά τις πάμπολλες αναφορές και παρεμβάσεις σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου-Χαλανδρίου τον Οκτώβριο του 2014 και τη μετέπειτα κατασκευή του μεγαλόπνοου για τη τοπική κλίμακα έργου της βιοκλιματικής με τις άπειρες κακοτεχνίες και ελλείψεις  στα παρακάτω :
Η διαχρονική φυσιογνωμία των Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων & Χαλανδρίου & οι επιδράσεις
Μπορούμε να διακρίνουμε πέντε σημαντικούς σταθμούς στη διαχρονική εξέλιξη των Δήμων.
Μέχρι τη δεκαετία του 1960 Μαρούσι, Χαλάνδρι και Βριλήσσια διατηρούν τη δομή και τον χαρακτήρα του προαστίου. 
Διαθέτουν ένα οργανωμένο παραδοσιακό κέντρο, με εξυπηρετήσεις σε λιανικό εμπόριο και αναψυχή (περιορισμένης εμβέλειας, αφού το πραγματικό κέντρο της περιοχής είναι το κέντρο της Αθήνας) και περιοχές αμιγούς κατοικίας, αραιοδομημένες, με χαμηλά μονώροφα και διώροφα κτίρια.
Στη δεκαετία του 1970 ο χαρακτήρας της περιοχής μεταβάλλεται, όχι ιδιαίτερα όσον αφορά τις χρήσεις και τις εγκατεστημένες λειτουργίες, αλλά τον τρόπο και τις διαδικασίες διαμόρφωσης του δομημένου περιβάλλοντος, στο οποίο διατηρείται  ως κυρίαρχη χρήση η κατοικία. Βασικό κέντρο της περιοχής παραμένει το παραδοσιακό κέντρο.

Γ. Πατούλης: «Παίζει με τη φωτιά» το Υπ. Εσωτερικών

Μην τολμήσει να ανοίξει και το «χωροταξικό» των Δήμων!!!
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει επιλέξει την τακτική να κάνει διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση για τα μεγάλα προβλήματα του θεσμού, μέσω επιλεκτικών διαρροών, συνεντεύξεων κι ομιλιών. 
Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.
Όπως δεν είναι σοβαρό να ανοίγει ο κ. Σκουρλέτης το χωροταξικό των Δήμων, μέσω δημόσιων ομιλιών του, προαναγγέλλοντας μάλιστα περιορισμένες έστω παρεμβάσεις, σε νησιωτικούς Δήμους, το προσεχές φθινόπωρο.
Αν πιστεύει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις απόψεις του στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που κατέθεσε. 

H μετεγκατάσταση, οι «κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής» & η μύγα που «όποιος την έχει ... μυγιάζεται»!

Από όσα οφείλει στο Μαρούσι & στους πολίτες η Περιφέρεια Αττικής, το μόνο που βρήκε ότι χρειάζονται είναι να τους φορτώσει με μία ακόμη υπερτοπική χρήση   
Ο Δήμος Αμαρουσίου, σχετικά, με την επικείμενη μετεγκατάσταση των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα στο Μαρούσι και τα όσα σχολιάζουν «κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής», απολογούμενοι για την άνευ σχεδιασμού απόφαση της μετεγκατάστασης, έχει να επισημάνει τα παρακάτω:
Στο δελτίο τύπου με ημερομηνία 27 Απριλίου 2018, ο Δήμος Αμαρουσίου προέβη σε μία αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης που σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον τη μετεγκατάστασή τους, σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της διοικητικής ενότητας του Αμαρουσίου, χωρίς να έχουν προβλεφθεί, κατά την άποψή μας, οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και συνθήκες που θα εξασφάλιζαν την ομαλή λειτουργίας τους και δεν θα υποβάθμιζαν την καθημερινότητα των Μαρουσιωτών.
Στο το εν λόγω δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, ήταν και η μετεγκατάσταση των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα, για την οποία η Περιφέρεια Αττικής ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και να μας πείσει ότι όλα έχουν γίνει καλώς, προβάλλοντας το αυτονόητο δηλαδή, της εξοικονόμησης πόρων λόγω μικρότερου ενοικίου, έστω και καθυστερημένα.
Δεν είδαμε όμως να αρθρώνει λόγο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ούτε να δείχνει της ίδια ευαισθησία να απαντήσει, γιατί ο Δήμος Αμαρουσίου με τις περισσότερες υπερτοπικές χρήσεις, αν και έχουν ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί άλλοι όμοροι Δήμοι που δεν έχουν υπερτοπικό κυκλοφοριακή φόρτο και μέγεθος εξυπηρέτησης πολιτών, ανάγκες που έχει  αντικειμενικά ο Δήμος Αμαρουσίου.    

Αύριο στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γ.Σ. της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η συντονιστική επιτροπή της παράταξης σας καλεί σε  Γενική Συνέλευση  με την παρακάτω ημερήσια διάταξη:
1 Ενημέρωση-Συζήτηση 
●►Το νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης
●► Οι πρόσφατες εξελίξεις στην παράταξη
●► Η τρέχουσα  κατάσταση στο Δήμο Αμαρουσίου
2.Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
3.Ψηφοφορία για συμπλήρωση μελών συντονιστικής επιτροπής. 
Εκλογή τριών τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL» & αύριο ο Μάνος Πυροβολάκης!


«Η αγάπη του ποιητή» την Κυριακή 6 Μαίου στο «Ιδιόμελο»

Την Κυριακή η εκδρομή του Συλλόγου «ο Άγιος Ελευθέριος» Σωρού & Λάκκας Κόττου

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η τελετή λήξης του προγράμματος «Θεατρική Παιδαγωγία»


Να «κατεδαφιστεί» τώρα, η ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛημένη & ΚΑΨΩΧΑμένη ΕΡΤ!


Δουλοπρεπείς πληβείοι ...

Δεν κάνει ταξικό πόλεμο με την αστική τάξη ο Τσίπρας... 
Κάνει πόλεμο εναντίον των αστών που δεν τον διάλεξαν χάριν εκείνων που τον διάλεξαν. 
Ο άνθρωπος αυτός δοκίμασε να τα βρει με τους Δυνατούς, όπως με τον κ. Ψυχάρη, κι όταν δεν τα βρήκε «σκότωσε το άλογο που είχε γεράσει», ενώ ταυτοχρόνως έριχνε λαγούς στην πιάτσα (Καλογρίτσας) ή ποντάριζε σε κουτσά άλογα (Ιβάν), που στη συνέχεια τον ανάγκαζαν οι Αμερικανοί να «αδειάσει» – κι από «αδειάσματα» ο Τσίπρας άλλο τίποτα, μόνον οι κωλοτούμπες του είναι περισσότερες.
Δεν ξεκίνησε ταξικό πόλεμο ο Τσίπρας, 
δεν ξεκινάς ταξικό πόλεμο με σύμβουλο τους Ρότσιλντ. 
Ένας πληβείος που κιότεψε είναι ο άνθρωπος κι ύστερα πήγε σέμπρος στους Δυνατούς, να του λένε τι συντάξεις να κόβει, πόσους εργαζόμενους να γυψώνει και πόση ακόμα Ελλάδα να πουλάει.
Ο Αιφνιδιασμός Τσίπρα τελείωσε.
Και μπορεί τώρα, έως τις εκλογές, να αρχίζει ο έμπιστος της κυρίας Μέρκελ πάλι τα επαναστατικά, ένα άχαρο λυγμικό καραόκε, πλην όμως εις μάτην. 
Το δις εξαπατάν ουκ ανδρός σοφού.

Παίζει την καρέκλα του ο Τσακαλώτος;

Μπορεί η κυβέρνηση να ψηφίζει την ουσιαστική υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και να αρνείται την πατρότητα του δικού της μνημονίου, αλλά ο αρμοδιότερος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, με χτεσινές του δηλώσεις υιοθέτησε «το παιδί»
Και συμφώνησε με την Κομισιόν και το ΔΝΤ και στην μετά τον Αύγουστο επιτήρηση, αλλά και στις περικοπές στις συντάξεις!
Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσακαλώτος αποδόμησε χτες την προπαγανδιστική ρητορική της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, για παροχολογία και για διατήρηση των συντάξεων, χωρίς περικοπές.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε «στο Κόκκινο», ότι:
1. Δεν θα πούμε τον Οκτώβριο ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. 
Έχουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στο επενδυτικό κλίμα, στη Δικαιοσύνη που καθυστερεί και να μειώσουμε τη γραφειοκρατία.
2. Η επιτήρηση θα είναι πιο αυξημένη από ό,τι σε άλλες χώρες και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. 
Οι αγορές, αλλά και οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
3. Το ΔΝΤ έχει δίκιο που ζητούσε να φτιάξουμε κοινωνικό κράτος που να φροντίζει τον παππού και τη γιαγιά και τα παιδιά, αντί να ζουν όλοι αυτοί από μια σύνταξη. 
Και, προσχωρώντας στη γερμανική και φινλανδική σκληρή γραμμή, πρόσθεσε: 
«Βεβαίως έχουν κοπεί και πολύ παραπάνω από ό,τι πρέπει οι συντάξεις, αλλά δεν μπορούμε να ξοδεύουμε όσο άλλες χώρες πιο πλούσιες από μας».
Από τα παραπάνω εμφανίζεται ο κ. Τσακαλώτος ως προστάτης και υπέρμαχος της απαρέγκλιτης τήρησης των συμφωνημένων με την τρόικα σε κάθε δημοσιοοικονομικό τομέα. 
Και τώρα και μετά τον Αύγουστο.

Πολύχρωμη «Εθνική» ομοψυχία για την υιοθεCIA από ομόφυλα ζευγάρια!

Με τον Τσίπρα, με το Μπένι, τη Ντορούλα, το Σταυράκη & τ΄άλλα παιδιά ...
Ολοι μαζί συμφωνούν ότι μπορούν & πρέπει  να σε αγνοούν!!!
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το άρθρο 8 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναδοχή, που δίνει δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι. Διαφοροποίηση Μπακογιάννη από τη γραμμή της ΝΔ, Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝ. ΕΛΛ., αλλά και Βενιζέλου από την ΔΗΣΥ.
Την διάταξη υπερψήφισαν στην αρμόδια Επιτροπή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ειδικού αγορητή του κόμματος, Γιώργου Λαζαρίδη.
Η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, διευκρίνισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως το κόμμα της κράτησε επιφυλάξεις περιμένοντας να γίνουν επιπλέον αλλαγές, αλλά είναι θετικό στη διάταξη και θα την υπερψηφίσει στην Ολομέλεια. 
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής γραμμής. 
Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την θετική στάση που εξέφρασαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, που διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη ΔΗΣΥ, καθώς και το «ναι» από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, αποδείχτηκε ότι μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και να συναντιόμαστε σε μεγάλα ζητήματα.

Παναγιώτης Δημητράς:Επάγγελμα δικαιωματιστής στη φάμπρικα του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι»!!!

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή της, το δικαστήριο δέχθηκε την πρότασή του και απήλλαξε τη Σώτη Τριανταφύλλου από την κατηγορία για υποκίνηση «ρατσιστικής βίας». 

Κατηγορία που της απαγγέλθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του υπερασπιστή αναξιοπαθουσών μειονοτήτων και συναφών επαγγελμάτων κυρίου Παναγιώτη Δημητρά. 
Το αδίκημά της ήταν ότι, μετά τη μαζική δολοφονία από μουσουλμάνους τρομοκράτες στο Μπατακλάν, είχε γράψει ότι περιμένει από τους μετριοπαθείς ομοθρήσκους τους να τους καταδικάσουν μαζικά. 
Η εισαγγελέας της έδρας είπε ότι έγραψε αυτό που όλοι λίγο ώς πολύ σκεφτόμαστε. 
Κάτι έπαιξε και με μια αναφορά σε ρήση του Μάρκο Πόλο που ο μηνυτής της τη θεώρησε λάθος, όμως αυτό είναι φιλολογικό ζήτημα, που μάλλον εμπίπτει στην αρμοδιότητα των μελετητών της παρ’ ημίν γελοιοκρατίας.
Ας υποθέσουμε ότι η απόφαση ήταν καταδικαστική. 
Αυτό σημαίνει ότι η κ. Τριανταφύλλου θα έπρεπε να ανασκευάσει όσα έγραψε και να δηλώσει δημοσία ότι δεν περιμένει «από τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να καταδικάσουν μαζικά τη μαζική δολοφονία που διέπραξαν ομόθρησκοί τους». 

Βρε «παρτάλια» ακούστε το καλά:Αποδειχθήκατε ανάξιοι να υπηρετήσετε την ελληνική υπηκοότητα!


Τo γεγονός επισημάνθηκε από τον αθηναϊκό Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε την έκταση που του άξιζε. 
Αναφέρομαι στην αδυναμία (λόγω αποχώρησης των μουσουλμάνων συμβούλων) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών του Εβρου, οι οποίοι συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο εν ώρα καθήκοντος: 
Τη στιγμή που φυλούσαν τα σύνορα της Θράκης. Τα σύνορα της Ελλάδας.
Θα ήθελα να τους είχα έναν έναν μπροστά μου τους περιφερειακούς συμβούλους από τη μειονότητα, οι περισσότεροι εκ των οποίων χαλάνε τον κόσμο αν κατά την εκτίμησή τους υπάρξει ίχνος παραβίασης ανθρώπινου δικαιώματος εις βάρος μέλους μουσουλμάνου στη Θράκη. 
Θα ήθελα να τους έχω μπροστά μου για να τους πω τα εξής απλά: 
Εφεξής στο μέλλον δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε για δήθεν παραβιάσεις ατομικών ελευθεριών, ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων για οιονδήποτε κάτοικο της Θράκης. 
Απαγορεύεται.
Από τη στιγμή που αρνηθήκατε να ψηφίσετε υπέρ συμπολιτών σας Ελλήνων υπηκόων, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο κατά ωμή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, δεν έχετε δικαίωμα ποτέ μα ποτέ, μα ποτέ, «παρτάλια», να διαμαρτυρηθείτε στο μέλλον για τυχόν «παραβίαση» των ανθρώπινων δικαιωμάτων σας.

Στήριξη Γ. Πατούλη στο Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στις ορφανικές οικογένειες και στον αγώνα τους για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/ 2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας, δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα ενημέρωσης του Συλλόγου Συζύγων  Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.
Με καλεσμένες τις γυναίκες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος κα Λαμπρινή Σαμαρά και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου χαρακτήρισαν «απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και ανάλγητο αυτό το άρθρο που χρήζει άμεσης τροποποίησης».
 Όπως υπογράμμισαν, «έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, την αρχή της ισονομίας και κτυπά βάναυσα το θεσμό τα οικογένειαςΜε αυτό το άρθρο - πρόσθεσαν - καταστρατηγείται η πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας που είναι η συνταγματική αναγνώριση του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, της ισότητας, καθώς και της διεθνούς αναγνώρισης της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του αφού εξήρε την προσπάθεια των γυναικών μελών του Δ.Σ. για ανθρώπινη αντιμετώπιση των ορφανικών οικογενειών από την πλευρά του Κράτους τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

Στις 6:30 μ.μ. η Ημερίδα του ΑΡΔΗΝ: «Η τουρκική απειλή & η αναδόμηση της ελληνικής κοινωνίας»

Αύριο το Τουρνουά Μπάσκετ 3 Χ 3 του Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ»

Συνάντηση Γιώργου Πατούλη με το νέο Δ.Σ.του Συλλόγου «Δωδώνη»

Γ. Πατούλης: Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να συνεργάζεται αρμονικά με τον Σύλλογο «Δωδώνη» για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Δωδώνη» Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ηλία Ζορμπαλά για την άριστη συνεργασία που έχουν και τόνισε πως ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να συνεργάζεται αρμονικά με τον Σύλλογο «Δωδώνη» για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς της Δωδώνης, με επίκεντρο την εξέλιξη της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς που διέρχεται από την περιοχή όπου και τους ενημέρωσε ο κ. Πατούλης ότι βρίσκετε στο τελικό στάδιο διευθέτησης.

Τραγική η κατάσταση στο Σισμανόγλειο

Ράντζα - φορεία & περιποίηση ασθενών στο διάδρομο
Στην Καρδιολογική Κλινική, η οποία διαθέτει 21 κλίνες, υπάρχουν 7 ράντζα - φορεία -
Οριακή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς στις 18 Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών 
και νοσηλευτών - 
Κίνδυνος να κλείσουν 50 ΜΕΘ
«Ανακοπή» στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο»: 
δεκάδες ράντζα αναπτύσσονται στους θαλάμους και τους διαδρόμους της κλινικής αλλά και μέσα στη Μονάδα Εμφραγμάτων μετά την εφημερία, βάζοντας ασθενείς και προσωπικό να «πρωταγωνιστούν» θέλοντας και μη σε ένα πρωτοφανές «σήριαλ» νοσηλείας με άγνωστη όμως κατάληξη και πολλούς αστάθμητους παράγοντες στην εξέλιξή του.
Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι αποκαλυπτικά και…αποκαρδιωτικά για το δημόσιο σύστημα υγείας.
Στην Καρδιολογική Κλινική, η οποία διαθέτει 21 κλίνες, αναπτύσσονται 7 ράντζα-φορεία και στη Μονάδα Εμφραγμάτων, η οποία διαθέτει 11 κλίνες, τουλάχιστον πέντε ράντζα μετά κάθε εφημερία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες υγείας που (πρέπει να) λαμβάνουν οι ασθενείς και (πρέπει να) παρέχουν οι επαγγελματίες υγείας.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Σε έντονο συγκινησιακά κλίμα η συναυλία - αφιέρωμα στη Ζωή Κουρούκλη

Μέσα σε έντονο συγκινησιακά κλίμα και με την παρουσία πλήθους θαυμαστών της, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συναυλία - αφιέρωμα στην πορεία της σημαντικής τραγουδίστριας της δεκαετίας του ’60 Ζωής Κουρούκλη, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά, σκορπώντας ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. 
Στο κατάμεστο στάδιο «Σπύρος Λούης» και παρουσία των δυο παιδιών της, Κατερίνας και Ίρις Καλφοπούλου - Κουρούκλη, ταξίδεψαν όλοι μέσα από τις μοναδικές μελωδίες της αξέχαστης Ζωής Κουρούκλη αποχαιρετώντας  για πάντα την αξέχαστη ερμηνεύτρια.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του κ. Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη, Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο Πεύκης - Λυκόβρυσης αποχαιρέτησε την Ζωή Κουρούκλη, φανερά συγκινημένος τονίζοντας ότι,
«Το Μαρούσι και μαζί όλη η Ελλάδα αποχαιρετούν σήμερα την Ζωή.

Η Λαμπρινή Καρακώστα το Σάββατο στο «Ιδιόμελο»

Ουσιαστικό διάλογο & διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση στο Κράτος, επιθυμεί η K.Ε.Δ.Ε

Ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που επιδιώκει την πόλωση, με τις προτάσεις & τις ενέργειες του
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, υλοποιώντας την απόφαση που ελήφθη χθες με συντριπτική πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, επέστρεψε σήμερα ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο με θέμα «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Εμβάθυνση της Δημοκρατίας- Ενίσχυση της συμμετοχής», στο γραφείο του Υπουργού.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Σκουρλέτη αναφέρει τους λόγους της ενέργειας αυτής, λέγοντας ότι
●►το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν προωθεί καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, που είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες
●►δεν αντιμετωπίζει και δεν επιλύει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης
●►δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις προτάσεις που κατέθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε, κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου που προηγήθηκε
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. σχολίασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ισχυρίστηκε ότι Κ.Ε.Δ.Ε. και ΕΝ.Π.Ε. επιθυμούν την πόλωση, τονίζοντας :

ΜΑΤιασμένη επίσκεψη του Λαοφιλούς Τσίπρα σε Λέσβο & Μυτιλήνη!

Ήρθανε στη Μυτιλήνη, ένα τσούρμο θεατρίνοι, πήγα να τους δω  κι εγώ
& είδα μόν΄ τον αρχηγό τους, ΜΑΤωμένο, ξαπλωμένο, μέσ΄ το έρημο χωριό!

Η Δημοσιογραφία σήμερα

Εν πρώτοις: ο εκδημών δεν δικαιώνεται απαραιτήτως. Δικαιώνεται εκείνος που τελευτά δίκαιος. 
Ο εν δικαίω. Αυτά προς αποκατάσταση των λόγων του Αποστόλου Παύλου και της αλήθειας.
Καλημέρα σας. Η Διαπλοκή ήταν & είναι ένα από τα μεγάλα καρκινώματα του πολιτικού βίου
Εις ό,τι αφορά τον Τύπο & στα δύο επίπεδα: εκδοτών και δημοσιογράφων. 
Στο πλαίσιο της Διαπλοκής πολλοί δημοσιογράφοι γλίστρησαν πολύ πιο εύκολα απ’ όσον πριν από τη μεταπολίτευση, στον ρόλο του υπηρετείν τον εκδότη και κατ’ επέκτασιν τις πολιτικές του διασυνδέσεις και τα οικονομικά του συμφέροντα
Έτσι σιγά - σιγά εξέλειπεν (όχι ακόμα παντελώς) από τις εφημερίδες ο πλουραλισμός και ο παραμετρικός λόγος. (Παρά τούτο η αλήθεια έβρισκε και θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να γραφεί, διότι αν δεν τη γράψει ο ένας, θα τη γράψει ο άλλος).
Εις ό,τι αφορά το ιδιωτικό ραδιόφωνο (πλην εξαιρέσεων, όπως η «συνταγή» του Real FM και ολίγων άλλων) και εις ό,τι αφορά την ιδιωτική τηλεόραση ολοκληρωτικώς, η ταύτιση των δημοσιογράφων με τους εκδότες έγινε απόλυτη.
Αυτού του τύπου η δημοσιογραφία έπαιξε αισχρότατο ρόλο και κατά την περίοδο της ψευδούς ευμάρειας και κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των Μνημονίων. 

Μάλιστα, προϋπάρξαντα φαινόμενα όπως ο «αυριανισμός» (όταν ο Τύπος ταυτίζεται με κόμματα και λειτουργεί ο ίδιος ως κόμμα) διευκόλυναν, κατά τη διάρκεια των μνημονίων, αυτήν τη διαδικασία της σύγχυσης των ρόλων, οδηγώντας το σχήμα Τύπος - κόμματα - τράπεζες και εταιρείες στην πλήρη αποθέωσή του. 

Η κυβερνητική λογοκρισία προστατεύει από την πραγματικότητα

Ως πότε τα κέντρα εξουσίας
θα εμποδίζουν τα ΜΜΕ
να εκφράζονται ελεύθερα;
Έχει καθορισθεί κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου να εορτάζονται οι βασικές αρχές της ελευθερίας στην δημοσιογραφική έκφραση.
 O καθορισμός της ειδικής αυτής ημερομηνίας, εντάσσεται στην προσπάθεια,
●►να προωθηθεί η ιδέα της ελευθεροτυπίας παγκοσμίως 
●►να υπερασπισθούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ την ανεξαρτησία τους,
αλλά και για
●►να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που θυσίασαν τη ζωή τους στην άσκηση του λειτουργήματος.
H UNESCO  πρωτοστατεί στην διοργάνωση των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η ημέρα της ελευθερίας στην δημοσιογραφική έκφραση, προσδιορίζοντας την παγκόσμια θεματική.

●►3 Μαΐου:Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

«Σφήνα» στην κόντρα Δημου Αμαρουσίου - Περιφέρειας Αττικής ο «Στρατάρχης» Δήμαρχος Πεντέλης!

Ειρωνικότατο «μπράβο» στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ από τον Δ. Στεργίου - Καψάλη!
Απάντηση Δήμου Πεντέλης σε Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου.
Ανακοίνωση με Τίτλο: 
«Το Μαρούσι δεν θα δεχτεί την περαιτέρω απαξίωση της τοπικής Διοίκησης και την υποβάθμιση της καθημερινότητας των Μαρουσιωτών».
Με τη σχετική ανακοίνωσή σας, στην οποία αναφέρετε: 
«Αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Δούρου, η απαξίωση των Μαρουσιωτών και του Δήμου; 
Αλλιώς δεν εξηγείται πώς αποφασίζει να επιβαρύνει επιπλέον κυκλοφοριακά το Μαρούσι χωρίς την ίδια στιγμή να έχει προϋπολογίσει ούτε ένα ευρώ για έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις αλλά πριμοδοτεί με έργα ασφαλτόστρωσης εκατομμυρίων ευρώ πολύ μικρότερους σε έκταση και υπερτοπική κυκλοφοριακή επιβάρυνση δήμους όπως ο Δήμος Πεντέλης που χρηματοδοτείται με 5 εκατ. ευρώ.» «τεκμηριώνετε» τη θέση σας ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μπράβο σας!

Την μετεγκατάστασή τους στο Μαρούσι σχεδιάζουν πολλές Υπηρεσίες της κεντρικής Διοίκησης!

Αντιδρά ο Δήμος & δηλώνει ότι «το Μαρούσι δεν θα δεχτεί την περαιτέρω απαξίωση της τοπικής Διοίκησης & την υποβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων»

Η μία μετά την άλλη υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης σχεδιάζουν τη μετεγκατάστασή τους σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της διοικητικής ενότητας του Δήμου Αμαρουσίου χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και διάλογος με την τοπική αυτοδιοίκηση,  χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις & συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και δεν να επιβαρύνουν περαιτέρω την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου αλλά και χωρίς αυτές οι μεγάλες υπερτοπικές δραστηριότητες να συνοδεύονται από τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων υποδομής.
Συγκεκριμένα:

●►Το Υπουργείο Μεταφορών πρόσφατα αιτήθηκε στην Πολεοδομία του Δήμου Αμαρουσίου την αλλαγή χρήσης του κτιρίου επιφάνειας 32.000 τ.μ. όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Υπουργείο Υγείας προκειμένου για τη μεταφορά των υπηρεσιών.
●►Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Βορείου Τομέα Αττικής σε κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 2.500 τ.μ. στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
●►Η ΔΕΗ έχει ήδη μεταφέρει τις διοικητικές της υπηρεσίες σε κτίριο στη συμβολή της Λεωφ. Κηφισίας με την οδό Αναβρύτων.
Με βάση τα παραπάνω έχουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα προς την Περιφέρεια Αττικής και την κεντρική Διοίκηση:

KΕΔΕ:Τα 4 ψέματα του κ. Σκουρλέτη από το Β. Αιγαίο

Με αφορμή τα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, για τον "Κλεισθένη", μιλώντας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Β. Αιγαίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο κ. Σκουρλέτης γνώριζε από την αρχή του διαλόγου για την αλλαγή του Κράτους , τόσο τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας , όσο και όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, σχετικά με τις αρμοδιότητες και τους πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης. 
Δεν πείθει λοιπόν κανέναν όταν επικαλείται αυτούς τους λόγους, για να δικαιολογήσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο που μας παρουσίασε, το οποίο βάζει "ταφόπλακα" στην αυτοδιοίκηση και θα προκαλέσει χάος κι ακυβερνησία στους Δήμους.
Δεύτερον, λέμε στον κ. Υπουργό ότι σε κανένα σημείο δεν απαγορεύει το Σύνταγμα στην Κεντρική Κυβέρνηση να δώσει πόρους στην αυτοδιοίκηση. 
Αντίθετα το επιβάλλει αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Εμείς σαν θεσμός δεν ζητάμε την επιβολή νέων φόρων. 
Αυτό που ζητάμε είναι οι πόροι από συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Κράτους να μεταβιβαστούν στους Δήμους, μαζί με τις ευθύνες. 
Και θέτουμε τα παρακάτω ξεκάθαρα ερωτήματα :