Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Πάρε κάτι, Δώσε Αγάπη» !!!

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Αμαρουσίου

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αμαρουσίου -Πεύκης κατόπιν ομόφωνης απόφασης δηλώνει την απόλυτη ταύτιση με το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του κινήματος μας, καθώς και την άνευ όρων στήριξη στο πρόσωπο και τις ενέργειες του επικεφαλής του κινήματος μας Πάνου Καμμένου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΠΕΥΚΗΣ

Nα τελειώνουμε με την αρχέγονη & πρωτόγονη μορφή συνδικαλισμού στη χώρα μας

 «Η φωτογραφία που είδα σήμερα το πρωί στις εφημερίδες, όπου συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ παραλίγο να πνίξουν τραβώντας τον από τη γραβάτα το γενικό γραμματέα του δήμου Αμαρουσίου κ. Χρηστάκη, προσερχόμενο σε σύσκεψη Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, μου προκάλεσε αγανάκτηση και αλγεινή εντύπωση
Καιρός να τελειώνουμε με αυτό το κακέκτυπο, αρχέγονο & πρωτόγονο συνδικαλιστικό μοντέλο.
Σε αγαστή συνεργασία με την ανεπαρκή και αναποτελεσματική πολιτική ηγεσία λειτούργησε για 40 σχεδόν χρόνια σαν ανάχωμα κάθε μεταρρυθμιστικής, διοικητικής και οικονομικής, προσπάθειας. Κράτησε τη χώρα στο χθες και στον αναχρονισμό και την οδήγησε στο βάραθρο και την ανυποληψία,
Τώρα τέλος.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο ... Τζάκι!

Στις 6:00 το απόγευμα τα εγκαίνια του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού»

Εορταστικό κλίμα ...Επενδύσεων!

«Οδός Ονείρων» η ... Θησέως !

                              ΜΑΡΟΥΣΙ - Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 10:23 π.μ. 

Βοτανόκηποι & Λαχανόκηποι σε 4 Δημοτικά Σχολεία

 Στο πλαίσιο του πρωτότυπου προγράμματος δημιουργίας βοτανόκηπων και λαχανόκηπων σε σχολικούς προαύλιους χώρους, φυτεύτηκαν οι πρώτοι βοτανόκηποι και λαχανόκηποι με την συμμετοχή 150 μαθητών από το 3ο, 11ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο & το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου για δεύτερη χρονιά σε συνολικά 10 Δημοτικά Σχολεία της πόλης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος, οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων, με τη συνδρομή της επιστημονικής ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου που βρέθηκε κοντά τους, ανέλαβαν οι ίδιοι να σπείρουν και να φυτέψουν τους βοτανόκηπους και λαχανόκηπους στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα, φύτεψαν είδη χειμερινών φυτών -μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κρεμμύδι, κουκιά- αλλά και πολλά μυρωδικά φυτά όπως μαϊντανό, άνιθο, σέλινο, ενώ έσπειραν παντζάρι, ραπανάκι, σπανάκι.

Την Κυριακή «Ενας Γάτος Μία Φορά...»

Γιορτάζουν το απόγευμα οι Παιδικοί Σταθμοί

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

              Ολοι στην απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ ΔΕ).
Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός νομοθετικού εκτρώματος, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων, χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς (π.χ. Πρυτάνεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, δημάρχους κλπ.) θέτοντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αμοίβοντάς τους για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.
Το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για απόλυση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο μπήκε ήδη σε κίνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με την «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και από τον υπουργό «διοικητικής μεταρρύθμισης»-απολύσεων Μανιτάκη, ισοπεδώνουν το δημόσιο τομέα και προετοιμάζονται να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους - μεγαλοεπιχειρηματίες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους και σχεδιάζουν «μπίζνες» πάνω στο πτώμα του όποιου δημόσιου δωρεάν κοινωνικού αγαθού έχει απομείνει (παιδεία, υγεία, πρόνοια, O.T.A. κλπ.).

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Μπλόκο» στο Μαρούσι της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Φούχτελ

         Προπηλάκισαν τον Μ. Χρηστάκη & τον Κ. Ιωαννίδη
Ωστόσο, ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στη Γερμανία, έχοντας φύγει από το ξενοδοχείο την προηγούμενη εβδομάδα!
Οι εργαζόμενοι δεν μπλόκαραν απλά την είσοδο του ξενοδοχείο, για να εμποδίσουν τη συνάντηση, έκλεισαν και το πάρκινγκ, μετά την πληροφορία πως κάποιοι από τους δημάρχους μπήκαν από την... πίσω πόρτα και προπηλάκισαν τον γγ της ΚΕΔΕ.
Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεπλάκησαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο...
Ένταση επικράτησε όταν στο ξενοδοχείο έφτασαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλης Χρηστάκης αλλά και ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης.
Οι συγκεντρωμένοι τους προπηλάκισαν, με την αστυνομία να... μπλέκεται μέσα στο χαμό, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να κάνει τίποτα. Ούτε τα ΥΜΕΤ που έφτασαν, κατόπιν εορτής, στο σημείο.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης γ.γ. των Δήμων Μιχάλης Χρηστάκης υποστήριξε ότι ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση σε συνέχεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη με πέντε γερμανούς δημάρχους και πρώην δημάρχους από το κρατίδιο της Βάδης - Βατεμβέργης στην οποία είχε κληθεί 14 γενικοί γραμματείς δήμων και 12 έλληνες δήμαρχοι με στόχο τη συνεργασία των δύο πλευρών σε πέντε τομείς:

«...Ιούς, Μανιούς, ίσως και Aqua Marina»

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις  8:00 μ.μ. στο  «Ιδιόμελο»
Ο χώρος τέχνης «Ιδιόμελο» σας προσκαλεί, 25 χρόνια μετά το θάνατο της Μάτσης Χατζηλαζάρου, στη μαγική συνάντηση της υπερρεαλίστριας ποιήτριας με το Difonon Duo (Παναγιώτης Δράκος - φλάουτο, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος - κιθάρα) γιατί, όπως είπε για εκείνη ο Μάνος Χατζιδάκις, «τα αληθινά κορίτσια δε χάνονται ποτέ. Δεν τ΄αρπάζει ο καιρός.
Ξανάρχονται με τη μορφή βιβλίων, προσευχών και τραγουδιών...» 
Η Χριστίνα Αλεξάνδρου θα διαβάσει αποσπάσματα από το αφιερωμένο στη Μάτση Χατζηλαζάρου βιβλίο του Χρήστου Δανιήλ  «...Ιούς, Μανιούς ίσως και Aqua Marina» και θα τραγουδήσει λίγο... Μάνο Χατζιδάκι
Ωρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
«Ιδιόμελο», χώρος τέχνης:
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι
(200 μέτρα από το Σταθμό ΗΣΑΠ)
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 68 17 042

«ΑΤΙΘΑΣΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ»

...μεταλλαγμένα

Eκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» αύριο στις 09:00 π.μ.

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Eκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 09:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), λόγω της προκηρυγμένης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις ημερομηνίες 18-19 & 20 Δεκεμβρίου
               Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις
                              στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
3. Έγκριση συμμετοχής σε σεμινάριο των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχαηλίδη Nικόλαου και Κυριακέα Σωκράτη.
4. Συνέχιση του διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: «Κατασκευή δύο πεζογεφυρών για την ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Κηφισίας»
                                                        
                                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                         «Οικονομικής Επιτροπής»
                                                                    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ
                                          

Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών

Σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ (Πλατεία Εργατικών) καλεί τα μέλη του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου των εργατικών κατοικιών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος»  την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ. με τα κάτωθι θέματα:
1. Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Έγκριση της έκθεσης οικονομικού ελέγχου της ελεγκτικής επιτροπής.
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
4. Διενέργεια αρχαιρεσίων με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης μέχρι 17.00 μ.μ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη, μέχρι και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, τα μέλη που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους για το Δ.Σ. ή την ελεγκτική επιτροπή στο γραφείο του Συλλόγου (ΚΑΠΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ) από 12/12/2012 μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. στην Άννα Γεωργίου.

Χορεύουμε και δίνουμε ελπίδα!

         Χριστουγεννιάτικο Latin Party του Κέντρο Τέχνης 
                  & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
Ένα ιδιαίτερο εορταστικό Latin Party διοργανώνει
 το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά, Latin ρυθμούς,
αλλά κυρίως δίνοντας την ευκαιρία για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων να προσφέρουμε σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την υποστήριξη και τη συμπαράστασή μας.
Το ραντεβού είναι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 22:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, όπου οι Flyingsteps θα μας ταξιδέψουν σε ξέφρενους Latin ρυθμούς.
Μαζί με τη διάθεσή για χορό και ψυχαγωγία, μπορείτε να προσφέρετε και είδη πρώτης ανάγκης, που θα διατεθούν
σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.
1. Τρόφιμα ( τρόφιμα μακράς διάρκειας,
 γάλα, ζάχαρη, καφέ, αλεύρι, λάδι κ.α.)
2. Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια,
 παπλώματα, πετσέτες, κ.α)
3. Σχολικά είδη
4. Παιχνίδια σε άριστη κατάσταση
5. Μικρά Χριστουγεννιάτικα δωράκια για παιδιά

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Χριστουγεννιάτικη Ημέρας Αγάπης & Αλληλεγγύης»

          ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, στα πλαίσια της «Χριστουγεννιάτικης Ημέρας Αγάπης και Αλληλεγγύης» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στα γραφεία του Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 26, 2ος όροφος από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. όπου θα συγκεντρώσουμε χρήματα, τρόφιμα, γλυκά, κλινοσκεπάσματα, ρούχα σε άριστη κατάσταση, παιχνίδια, τα οποία θα προσφερθούν σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
                                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα που στεγάζεται στο πενταόροφο σπίτι-ατελιέ του μουσειακού μας ζωγράφου και στο οποίο εκτίθενται αντιπροσωπευτικοί πίνακές του, έπιπλα κι σκεύη, καθώς και πίνακες και γλυπτά όλων των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα. Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης φωτογραφικό και βιογραφικό υλικό όλων των πνευματικών και καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων που δημιούργησαν τον ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα.

«Με ανοικτές πόρτες» το 2μερο Χριστουγεννιάτικο Bazzar

Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο  Δημαρχείο
Διήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazzar με πλούσια δώρα διοργανώνουν το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αμαρυσία Εστία» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ- ΑμεΑ) του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την στήριξη στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών του ΚΔΑΠ.
Το Bazzar φέρει τον τίτλο «Με ανοικτές πόρτες» γιατί πρόθεση των διοργανωτών είναι να γνωρίσει η κοινωνία μας τους συμπολίτες μας αυτούς και να τους αγκαλιάσει.
Το Bazzar θα λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα),
την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 από τις 9:00 έως 19:00.

Έκθεση Ιερατικών Ειδών & Αμφίων στο Π.Κ Αγ. Κοσμά Αιτωλού

                           Για ενίσχυση της Εξωτερικής Ιεραποστολής
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 5,30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου θα γίνουν τα Εκγαίνια της Έκθεσης Ιερατικών Ειδών και Αμφίων.
Θα εκτεθούν Ιερά Άμφια και άλλα είδη της Ιερορραπτικής τέχνης, με σκοπό την ενίσχυση της Εξωτερικής Ιεραποστολής σε πολύ χαμηλές τιμές.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή την Παρασκευή μέχρι 9 μ.μ.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο χώρο της Εκθέσεως μετά τον Εσπερινό, στις 5:30 μ.μ. θα γίνει σχετική ομιλία από την κα Αναστασίας Αρπατζή για την Ιεραποστολή στην Μ. Ασία και ιδιαίτερα στην Μηρόπολη Πισιδίας και Σίδης.
Την Εκδήλωση Οργανώνει
η Ενοριακή Δράση του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου

Πατριωτικό ... «καθήκον»!

Το απόγευμα συζητείται & ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του Δήμου

Σε Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα),  θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου οικονομικού έτους 2013 και ο προϋπολογισμός του Δήμου οικονομικού έτους 2013

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

...Για τις μεθοδεύσεις της «Οικονομικής Επιτροπής»

                                                  Δήλωση του Λευτέρη Μαγιάκη
Με στόχο να καλύψει τη αδικαιολόγητη βιασύνη του Δημάρχου να υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κοκκινιά με την εταιρία ΤΕΚΑΛ, ενώ εκκρεμούσε προσφυγή ανταγωνίστριας εταιρίας στην επιτροπή του άρθρου 152, η πλειοψηφία της «Οικονομικής Επιτροπής» του Δήμου προβαίνει σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Στη συνεδρίαση της 7-12-2012 στην ουσία παρέκαμψε τη θεσμοθετημένη Επιτροπή Διαγωνισμού που αποτελείται από τεχνικούς επιστήμονες του Δήμου και υιοθέτησε για το παραπάνω θέμα τη γνωμάτευση ιδιώτη δικηγόρου, χωρίς καν να απευθύνει έγγραφο συμπληρωματικό ερώτημα στην επιτροπή του Δήμου για την τελική της κρίση.
Η απόφαση αυτή εκτός από το ότι παραβιάζει τις θεσμικές διαδικασίες για να καλύψει τις τουλάχιστον… άστοχες ενέργειες της Διοίκησης, παραγκωνίζει τους μηχανικούς του Δήμου, που η επιστημονική τους δεοντολογία και η υπαλληλική τους ευσυνειδησία δεν τους επιτρέπει να υποκύπτουν σε πιέσεις από οπουδήποτε προερχόμενες.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

«Ενεργειακές Γειτονιές 2»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ενεργειακές Γειτονιές 2», με τη συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία του Αμαρουσίου 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων,
 2ο Λύκειο και τη συμμετοχή των μαθητών από το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Το Ευρωπαϊκό έργο υλοποιείται από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) με τη συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια στην Ευρώπη» και έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, βάσει αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήρε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της νέας γενιάς σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου - υπογράμμισε - που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα σε εθελοντές μαθητές και φίλους του περιβάλλοντος, πρόθυμους να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τη μεταμόρφωση των γειτονιών μας σε πιο ανθρώπινες και περιβαλλοντικά φιλικές.
Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι εσείς οι ίδιοι αποτελείτε και τους πιο πειστικούς μοχλούς πίεσης προς περισσότερο «πράσινες» κατευθύνσεις
Αναφερόμενος στην ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου σημείωσε ότι «για το Δήμο Αμαρουσίου η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι σημαντική προτεραιότητα και το αποδεικνύει καθημερινά, πρωταγωνιστώντας στην υλοποίηση σειράς «πράσινων» έργων και δράσεων που απλώνονται σε κάθε γειτονιά

Συνεδριάζει αύριο η «Οικονομική Επιτροπή»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για προμήθεια ιστών φωτιστικών σωμάτων
3. Έγκριση συμμετοχής σε σεμινάριο των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχαηλίδη Nικόλαου και Κυριακέα Σωκράτη.
4. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΟΚΤΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη διαμόρφωσης υφιστάμενου περιπτέρου (υποθ. κ. Αντωνίου Ρέλλα)
2. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων "ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ - ΜΠΑΡ" της εταιρείας "Ν. ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε." που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας
αρ.10-12.
3. "Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ με καθίσματα χωρίς παρασκευαστήριο" της εταιρείας ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ Α.Ε., εντός του Εμπορικού Κέντρου The Mall Athens στο 3ο Επίπεδο, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αρ.35, στο Μαρούσι"
4. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ», της
HASA MARIE, επί της οδού Ναυαρίνου αρ.55 στο ισόγειο, στο Μαρούσι»
5. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ», της εταιρείας Μ. Ι. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ – Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ο.Ε., που βρίσκεται στο ισόγειο επί της οδού Περικλέους αρ.42, στο Μαρούσι

«Ένας καφές» για τα ...παιδιά μας!

       Η αλήθεια για τη μείωση των δημοτικών τελών
στο Μαρούσι & ο φθηνός λαϊκισμός του κ. Μπρέγιαννη
«Ένας καφές» για τα παιδιά μας, γι’ αυτούς που μας μεγάλωσαν, για όσους μας χρειάζονται, κ. Μπρέγιαννη
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της κυρίου Μπρέγιαννη, που αφορά στην πολιτική ανταποδοτικών τελών του Δήμου Αμαρουσίου για το 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο αλήθειες:
Αλήθεια πρώτη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι για πρώτη φορά στο Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια, τα δημοτικά τέλη μειώνονται για όλους, οριζόντια, 7%.
Αλήθεια δεύτερη, από την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για αναπροσαρμογή του ΤΑΠ το 2013, ένα ακίνητο 100 τ.μ., με αντικειμενική αξία 1850/τ.μ. και συντελεστή παλαιότητας 0,75, θα πληρώσει επιπλέον σε μηνιαία βάση 2,97 ευρώ, αν συνυπολογιστεί και η μείωση των ανταποδοτικών τελών. Δηλαδή λιγότερα από 3 ευρώ το μήνα, «λιγότερο από όσο κοστίζει ένας καφές»:
για να είναι η πόλη μας καθαρή, όμορφη, λειτουργική
για να μπορούν οι ευπαθείς ομάδες να μην πληρώνουν τέλη.
για να διασφαλίσουμε ότι και τον επόμενο χρόνο, παρά τις περικοπές κατά 70% της κρατικής χρηματοδότησης, δημοτικές υπηρεσίες όπως η Δημοτική Συγκοινωνία, οι Παιδικοί Σταθμοί, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός , το Δημοτικό Πολυιατρείο, το ΚΑΠΗ, θα εξακολουθήσουν να παρέχονται στους συμπολίτες μας.
Τα 2,97 ευρώ κύριε Μπρέγιαννη, είναι το «νέο δημοτικό χαράτσι» που ισχυρίζεστε;
Δεν αξίζει «να θυσιάσουμε έναν καφέ το μήνα», από το υστέρημά μας, για τα παιδιά μας, γι’ αυτούς που μας μεγάλωσαν, γι’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη;

Επικοινωνιακά τεχνάσματα & Δημοτικό Χαράτσι

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ.
         Αυξάνει 100% το ΤΑΠ σε όλα τα νοικοκυριά !!!
Συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και εξακολουθώντας να εμπαίζει τους πολίτες, ότι εφαρμόζει δήθεν κοινωνική πολιτική, προσπαθεί να περάσει στα ψιλά, ότι επέβαλε αύξηση του ΤΑΠ κατά 100%!
Καταρχήν, θα πρέπει να πει στους δημότες, ότι πέρυσι τους εξαπάτησε λέγοντας πως θα μειώσει σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες εντός του 2012 τα δημοτικά τέλη (με βάση κοινωνικά κριτήρια), διότι δεν το εφάρμοσε ποτέ.
Η δε μείωση του 7% που εξήγγειλε φέτος, ως δήθεν «κοινωνική πολιτική», γίνεται βάση των όσων προβλέπει η νομοθεσία και θα έπρεπε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας. Σύμφωνα με αυτήν τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ισοσκελισμένα με τις δαπάνες καθαριότητας. Κάτι που αυτή την στιγμή δεν συμβαίνει καθώς και περιστολή δαπανών γίνεται, αλλά και μεγάλο μέρος των δημοτικών τελών πηγαίνει σε αλλότριες δαπάνες.
Αντίθετα, η διοίκηση επέβαλε αύξηση κατά 100% του συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου (από 0,35‰ σε 0,70‰), κάτι που επί της ουσίας σημαίνει, πως κάθε μαρουσιώτικο νοικοκυριό θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον χαράτσι της τάξης των 85 ευρώ το χρόνο

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«TO MΑΡΟΥΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΜΟΝΕΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασ. Σοφίας 9) την 9η Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17.30 μ.μ. με θέμα:
«TO MΑΡΟΥΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ».
Ομιλητής ο κ. Δημήτρης Μασούρης, επίτιμος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων.
Θα ακολουθήσει προβολή διαφανειών και απονομή τιμητικών πλακετών.

                                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
                     Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας
ΡΟΥΛΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ-ΚΑΛΥΒΑ                                      ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ