Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Βοτανόκηποι & Λαχανόκηποι σε 4 Δημοτικά Σχολεία

 Στο πλαίσιο του πρωτότυπου προγράμματος δημιουργίας βοτανόκηπων και λαχανόκηπων σε σχολικούς προαύλιους χώρους, φυτεύτηκαν οι πρώτοι βοτανόκηποι και λαχανόκηποι με την συμμετοχή 150 μαθητών από το 3ο, 11ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο & το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου για δεύτερη χρονιά σε συνολικά 10 Δημοτικά Σχολεία της πόλης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος, οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων, με τη συνδρομή της επιστημονικής ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου που βρέθηκε κοντά τους, ανέλαβαν οι ίδιοι να σπείρουν και να φυτέψουν τους βοτανόκηπους και λαχανόκηπους στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα, φύτεψαν είδη χειμερινών φυτών -μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, κρεμμύδι, κουκιά- αλλά και πολλά μυρωδικά φυτά όπως μαϊντανό, άνιθο, σέλινο, ενώ έσπειραν παντζάρι, ραπανάκι, σπανάκι.

Η ομάδα του Δήμου διαθέτοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία και συνεργαζόμενη άριστα με το διδακτικό προσωπικό, καθοδήγησε τα παιδιά σε κάθε βήμα της διαδικασίας δημιουργίας των λαχανόκηπων στα σχολεία τους.
Οι μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη δράση και την προσμονή τους να «θερίσουν» τους καρπούς των προσπαθειών τους...
Η δράση που ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τη δημιουργία λαχανόκηπων στο 6ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα συνεχιστεί η φύτευση και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2013, οπότε θα γίνει η και η συγκομιδή των καρπών, θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου