Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

«Ένας καφές» για τα ...παιδιά μας!

       Η αλήθεια για τη μείωση των δημοτικών τελών
στο Μαρούσι & ο φθηνός λαϊκισμός του κ. Μπρέγιαννη
«Ένας καφές» για τα παιδιά μας, γι’ αυτούς που μας μεγάλωσαν, για όσους μας χρειάζονται, κ. Μπρέγιαννη
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της κυρίου Μπρέγιαννη, που αφορά στην πολιτική ανταποδοτικών τελών του Δήμου Αμαρουσίου για το 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο αλήθειες:
Αλήθεια πρώτη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι για πρώτη φορά στο Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια, τα δημοτικά τέλη μειώνονται για όλους, οριζόντια, 7%.
Αλήθεια δεύτερη, από την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για αναπροσαρμογή του ΤΑΠ το 2013, ένα ακίνητο 100 τ.μ., με αντικειμενική αξία 1850/τ.μ. και συντελεστή παλαιότητας 0,75, θα πληρώσει επιπλέον σε μηνιαία βάση 2,97 ευρώ, αν συνυπολογιστεί και η μείωση των ανταποδοτικών τελών. Δηλαδή λιγότερα από 3 ευρώ το μήνα, «λιγότερο από όσο κοστίζει ένας καφές»:
για να είναι η πόλη μας καθαρή, όμορφη, λειτουργική
για να μπορούν οι ευπαθείς ομάδες να μην πληρώνουν τέλη.
για να διασφαλίσουμε ότι και τον επόμενο χρόνο, παρά τις περικοπές κατά 70% της κρατικής χρηματοδότησης, δημοτικές υπηρεσίες όπως η Δημοτική Συγκοινωνία, οι Παιδικοί Σταθμοί, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός , το Δημοτικό Πολυιατρείο, το ΚΑΠΗ, θα εξακολουθήσουν να παρέχονται στους συμπολίτες μας.
Τα 2,97 ευρώ κύριε Μπρέγιαννη, είναι το «νέο δημοτικό χαράτσι» που ισχυρίζεστε;
Δεν αξίζει «να θυσιάσουμε έναν καφέ το μήνα», από το υστέρημά μας, για τα παιδιά μας, γι’ αυτούς που μας μεγάλωσαν, γι’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη;
Ή μήπως αυτός ο ισχυρισμός από πλευράς σας αποδεικνύει ότι επενδύετε στο ψέμα και το φθηνό λαϊκισμό για να ασκήσετε αντιπολίτευση;
Περισσότερα από τους οικονομικά ισχυρούς, λιγότερα από τους μικρο-ιδιοκτήτες
Η Διοίκηση Πατούλη με τη μείωση των δημοτικών τελών και την αναπροσαρμογή του ΤΑΠ, έθεσε ως στόχο να εισπράξει το 2013 περισσότερα έσοδα από τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων, που πολλοί από αυτούς δεν καταβάλλουν ούτε ευρώ σε δημοτικά τέλη, επειδή τα ακίνητά τους «είναι κλειστά». Και έχουμε πολλά τέτοια μεγάλα και πολυώροφα ακίνητα στο Μαρούσι, που ανήκουν κυρίως σε τράπεζες, τα οποία σήμερα δεν καταβάλλουν ούτε ευρώ δημοτικά τέλη, αλλά παρόλα αυτά επιβαρύνουν πολεοδομικά αλλά και αισθητικά τη φυσιογνωμία του προαστίου μας. Από την άλλη, επιδιώκουμε να εισπράξουμε λιγότερα χρήματα μέσω των ανταποδοτικών τελών, ελαφρύνοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. Με τη νέα πολιτική τελών του 2013 επιχειρούμε τη μετατόπιση του βάρους προς τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Ενώ παράλληλα, διασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους που θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Μπρέγιαννης και η παράταξη του, ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζονται; Των μεγαλο-ιδιοκτητών;
Λαϊκισμός και ψέματα από την παράταξη που χαράτσωνε 20 χρόνια τους πολίτες και υπερχρέωσε το Δήμο.
Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Παράταξη «Μαρούσι Επιστροφή στο Παρελθόν» και ο επικεφαλής της κ. Μπρέγιαννης, φρόντισαν με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, να μας θυμίσουν ότι το ψέμα και ο λαϊκισμός αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής τους ταυτότητας.
1. Είναι ψέμα και λαϊκισμός να μιλά για χαράτσια της Διοίκησης Πατούλη ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του, όταν η σημερινή Διοίκηση είναι αυτή που τα τελευταία 5 χρόνια δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη που αφορούν τα νοικοκυριά. Η σημερινή Διοίκηση είναι αυτή που κράτησε «παγωμένα» τα δημοτικά τέλη από το 2008 ως το 2012, ενώ για το 2013 αποφάσισε μείωση 7%.
2. Είναι ψέμα και λαϊκισμός να ισχυρίζεται ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του ότι δεν εφαρμόστηκε η απόφαση της σημερινής Διοίκησης για απαλλαγή ή μείωση του ύψους των ανταποδοτικών τελών, που καταβάλλουν συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όταν από τις ρυθμίσεις αυτές επωφελήθηκαν δεκάδες οικογένειες μέχρι σήμερα, οι οποίες απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες μας για να εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα που τους δώσαμε.
3. Είναι λαϊκισμός να ισχυρίζεται ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του ότι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 7% για το 2013, δεν έγινε με κοινωνικά κριτήρια αλλά επειδή έτσι τάχα μου επέβαλλε η αρχή της ανταποδοτικότητας. Η αρχή της ανταποδοτικότητας ίσχυε κε Μπρέγιαννη κι όταν εσείς, ως μέλος της Διοίκησης Τζανίκου, αυξάνατε τα ανταποδοτικά τέλη στο Μαρούσι, καθιστώντας το Δήμο μας τον πιο ακριβό Δήμο της χώρας. Οι δικές σας αυξήσεις ήταν τότε ανταποδοτικές, ενώ οι δικές μας μειώσεις σήμερα είναι δήθεν χαράτσια; Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Μπρέγιαννη; Νομίζετε ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου είναι ιθαγενείς; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις ανακοινώσεις αυτές επιβεβαιώνετε ότι αποτελείτε γνήσιο συνεχιστή της αντίληψης διοίκησης Τζανίκου;
4. Αγγίζει τα όρια του πολιτικού «τσαρλατανισμού» να κινδυνολογεί ο κ. Μπρέγιαννης και η παράταξη του, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν «η σημερινή Διοίκηση ξεκινά μια τακτική επιβολής νέων χαρατσιών στους δημότες, εξαιτίας της αδυναμίας της να σταματήσει να δημιουργεί συνεχή χρέη». Το Μαρούσι δεν ξεχνά, ότι η παράταξη των κ.κ. Τζανίκου - Μπρέγιαννη είναι αυτή που δημιούργησε τα χρέη των 280 εκατομμυρίων ευρώ, με τον αλόγιστο δανεισμό και τις σπατάλες της περιόδου 1999-2006. Αν δεν μας φόρτωναν με τα χρέη αυτά, δεν θα ήταν σήμερα ο Δήμος μας από τους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας. Αν δεν είχαμε τα βάρη του δανείων και χρεών του παρελθόντος, δεν θα μας άγγιζαν οι προβλέψεις του μακροπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να ζητάνε ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του συγγνώμη από τους πολίτες του Αμαρουσίου, κινδυνολογούν; Δεν γνωρίζουν τη σοφή λαϊκή παροιμία που λέει ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου