Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Στ. Τσιπουράκης:Η ασφάλεια των πολιτών πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες

«Κάποιοι θέλουν το Μαρούσι ένα τόπο άσχημο και επικίνδυνο»!!! 
Με αφορμή τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για κοπή δέντρων στο Μαρούσι, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Κάποιοι έχουν ενοχληθεί τον τελευταίο χρόνο, γιατί βλέπουν ότι στην πόλη μας συντελείται μεγάλη πρόοδος. Το Μαρούσι μπαίνει στη Νέα Εποχή, με έργα ουσίας στην καθημερινότητα, στις υποδομές και μεγάλες νίκες σε ένα ευρύ φάσμα διεκδικήσεων
από την διαγραφή χρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι την έγκριση κονδυλίων για εμβληματικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις. 
Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως αυτή η Δημοτική Αρχή εκτελώντας με ακρίβεια το Τεχνικό της Πρόγραμμα ταυτόχρονα διακρίνεται για το κοινωνικό της πρόσωπο προασπίζοντας εν μέσω πανδημίας πρωτίστως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και όλους τους Μαρουσιώτες. 
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως το Μαρούσι αυτό τον τελευταίο χρόνο, αλλάζει, ομορφαίνει και ευπρεπίζεται. 
Οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται και συντηρούνται, οι πλατείες και τα παρτέρια φυτεύονται και τα δέντρα κλαδεύονται ή/και αφαιρούνται τόσο προληπτικά αλλά και επεμβατικά όταν διαπιστώνεται πως κινδυνεύουν πολίτες ή όταν αυτά δημιουργούν προβλήματα στα δίκτυα και τις υποδομές της πόλης. 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Σε 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας

Θ. Αμπατζόγλου:«Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν επιτακτική ανάγκη για το Μαρούσι 
Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας & να μην θέτουν εαυτόν σε κίνδυνο»
Σε 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου για τα φαινόμενα κακοκαιρίας. 
Με τις οδηγίες του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου οι αρμόδιες Διευθύνσεις εκτελούν τις απαραίτητες - προληπτικές αλλά και κατόπιν κλήσης - εργασίες όπως κλαδέματα, καθαρισμούς φρεατίων και συνδρομή σε πολίτες όπου και όταν ζητηθεί και πάντα σε συνεργασία με τις δυνάμεις Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου για το θέμα αυτό δηλώνει: 
«Ο Δήμος μας επιχειρεί σε 24ωρη βάση. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου και τους Εθελοντές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και βάζουν πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των συμπολιτών μας. 
Κάθε φορά που το Μαρούσι πλήττεται από έντονες βροχοπτώσεις αναδύεται ως επιτακτική ανάγκη η καλύτερη οχύρωση που συνδέεται με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα.

Κάλεσμα των Ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή ΚΑΤΩ ΨΑΛΙΔΙ των Δήμων Αμαρουσίου - Ηρακλείου

Καλούνται οι Ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή ΚΑΤΩ ΨΑΛΙΔΙ
των Δήμων Αμαρουσίου - Ηρακλείου, που διοικητικά ανήκουν εντός του Δήμου Αμαρουσίου 
να λάβουν γνώση για τη μελέτη Πράξη Εφαρμογής της περιοχής αυτής 
και να υποβάλλουν δηλώσεις Ιδιοκτησίας του Νόμου 2242/1994.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213-20.38.189, 129,178,176.
E-mail: gtsitsimpasis@maroussi.gr

Πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων της παραρεμάτιας περιοχής ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α

Πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων της ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α για την τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής αυτής 
Καλούνται οι Ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στην ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α, παρά το ρέμα Αμαρουσίου (Σαπφούς), να λάβουν γνώση για την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου που είναι αναρτημένη στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης (Α’ όροφος) και να υποβάλλουν δηλώσεις Ιδιοκτησίας του Νόμου 2242/1994.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Την προσοχή των πολιτών από επιτήδειους, εφιστά ο ​Δήμος Αμαρουσίου εν όψει Χριστουγέννων

Θ. Αμπατζόγλου:«Κάποιοι - δολίως - θέλουν να εκμεταλλευτούν 
το ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου» 
 Με αφορμή σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή των Μαρουσιωτών, για την εμφάνιση επιτηδείων που ισχυρίζονται πως συλλέγουν χρήματα για λογαριασμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εν όψει Χριστουγέννων.
 Συγκεκριμένα έχουν αναφερθεί περιστατικά για απατεώνες που οχλούν τηλεφωνικώς ή δια ζώσης σε κατοικίες ή / και εταιρίες και ζητούν
χρήματα για τους κοινωνικές δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου. Επισημαίνεται πως ο Δήμος Αμαρουσίου ΔΕΝ συλλέγει χρήματα ή άλλα αγαθά κατ΄ αυτό τον τρόπο, για την κοινωνική πολιτική του. 
 Ως εκ τούτου όλοι όσοι διαπιστώνουν τέτοια περιστατικά να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία. 
 Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενδεικτικά αναφέρει: 
«Κάποιοι – δολίως - θέλουν να εκμεταλλευτούν το ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου και να εξαπατήσουν τους Μαρουσιώτες. 

Αυτοψία του Δημάρχου Αμαρουσίου σε ασφαλτικές εργασίες στο κέντρο της πόλης

Αυτοψία στις ασφαλτικές εργασίες επί των οδών Παναγή Τσαλδάρη & Κίμωνος / Υψηλάντου, στην περιοχή του Κέντρου του Αμαρουσίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιεί για την πρόοδο των εργασιών σε διάφορες περιοχές της πόλης. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού ενημερώθηκε για τις εκτελούμενες εργασίες δήλωσε:
 «Καθημερινά προσπαθούμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου με πληθώρα δράσεων, είτε αφορά στην καθαριότητα και το πράσινο είτε σε έργα υποδομών.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Φωταγωγήθηκε το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού & η Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι ντύνεται στα γιορτινά &
προσπαθούμε όλοι με πνεύμα αισιοδοξίας να είμαστε ασφαλείς και υγιείς» 
Σε μία αυστηρά περιορισμένη λόγω υγειονομικών συνθηκών τελετή που μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου φωταγώγησε το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού και την Πινακοθήκη του Δήμου, συνοδεία Χριστουγεννιάτικων μελωδιών από την ορχήστρα εγχόρδων νέων του Δημοτικού Ωδείου. 
 Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την εξαιρετική διοργάνωση, όπως και την ορχήστρα νέων που με την επιμέλεια της Δντρίας του Ωδείου Κοσκόρου Φωτεινής προσέφερε ακούσματα υψηλού επιπέδου. 
 Ο κ. Θ Αμπατζόγλου αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τόνισε: 
«Προσπαθούμε μέσω διαδικτύου να κάνουμε τους Μαρουσιώτες να νιώσουν περισσότερο αισιόδοξοι και πρέπει να γνωρίζουν πως ο Δήμος είναι δίπλα τους, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου. Όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών έτσι ώστε να περιορίσουμε την μετάδοση του κορωνοϊού. 

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Παραχώρηση 9 καταστημάτων ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Αμαρουσίου!

Θ. Αμπατζόγλου:«Με συντονισμένες ενέργειες καταφέρνουμε παροχές υπέρ της κοινωνικής πολιτικής μας» 
Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης 9 καταστημάτων ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου προς τον Δήμο 10ετούς διάρκειας, για κοινωνικούς σκοπούς, μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Διοικητή​ ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη. 
Η σύμβαση αυτή πραγματοποιείται ως συνέχεια των πολύ καλών σχέσεων που εδραιώθηκαν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας. 
 Η σχετική σύμβαση παραχώρησης, επιτεύχθηκε σε συνέχεια ειδικών ενεργειών του Δημάρχου, σε μία εποχή που οι ανάγκες για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 
 Για το θέμα αυτό ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: 
«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη για την ανταπόκρισή του στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των σχετικών δράσεων.

Στις 12:00 μ.μ. δια περιφοράς η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αµαρουσίου»

ΕΞΙ (06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «
Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αµαρουσίου»(14/2020) , η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1) Τροποποίηση στο ΟΤ Γ732 της περιοχής Ν. Μαρούσι - Σισµανόγλειο στη Πολεοδοµική Ενότητα 14 µε την έγκριση ιδιωτικού δρόµου σε πεζόδροµο και τη δηµιουργία κοινοχρήστου χώρου παιδικής χαράς (Μη υποβολή ενστάσεων).
2) Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου  Αµαρουσίου  
3)Έγκριση ή µη τροποποίησης κυκλοφοριακών ρυθµίσεων στην οδό Άρεως.