Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Mike Vira | Έκθεση «String Art» στη «BABEL» έως 3 Φεβρουαρίου

ΙΣΤΟΡΙΑ: Φρουρά, Φρουραααααααααααά!!!

2η επέτειος της προσκυνημένης Αριστερής, Οικολογικής & ακροδεξιάς κυβέρνησης Τσίπρα!

Τα δεύτερα γεν-άθλια μιας 3χρονης «Αριστερής» κυβέρνησης
Με αφορμή τη χτεσινή επέτειο τριών χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνω τα παρακάτω επιτεύγματα της πρώτης και της δεύτερης φοράς αριστεράς στην οικονομία και στην κοινωνία. 
Τα επιτεύγματα συνοδεύονται από ευχετήρια κάρτα της σοβαρότερης γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με εύσημα, τα οποία οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Πικραμένου και Σαμαρά- Βενιζέλου θα ζήλευαν.
Η κάρτα της γερμανικής εφημερίδας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα διθυραμβικό άρθρο, που γράφει:
«Για μεγάλο διάστημα η Ελλάδα θεωρείτο το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης. 
Η Αθήνα αντιστεκόταν στις μεταρρυθμίσεις και παρά τις ενισχύσεις δισεκατομμυρίων η χώρα δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. 
Τώρα, όμως, οι δανειστές βρίσκουν μόνο καλά λόγια. 
Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πάλι, αν και σε χαμηλά επίπεδα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πάλαι ποτέ επαναστάτης, υλοποιεί τις οδηγίες των δανειστών με μεγαλύτερη συνέπεια από όλους τους προκατόχους του. 
Με τον Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σχεδόν όλα έγιναν πιο εύκολα, όπως λέει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ»…
Παραθέτω τα επιτεύγματα για τα οποία οι προκάτοχοι του Τσίπρα δεν υπέγραφαν. 
Ενώ ο πρόθυμος τα υλοποιεί με συνέπεια. 
Και παρακάμπτω ότι οι ίδιοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να υπογράψουν τα πιο πολλά. Ήρθαν μετά το μέηλ Χαρδούβελη!!
Η πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά λοιπόν:

Ολοι στις 7:00 μ.μ. στα Βριλήσσια, στην εκδήλωση:«Το Γεωπολιτικό Μνημόνιο»

                                   «Παίρνουν τη χώρα μας», ρεεεεεεεεεεεε!!!

Καταγγέλουν την διοίκηση του ΙΓΕ οι Φίλοι του Δασους Συγγρού, για την «Ανασύσταση & ψηφιοποίηση Γεωργικής Βιβλιοθήκης»

Οι εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών στο θέμα της Ανασύστασης και ψηφιοποίησης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ι.Γ.Ε,
μας αναγκάζουν, σεβόμενοι την θέση μας ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλοι του Δάσους Συγγρού και επομένως εκπρόσωποι αυτού, να προβούμε στην ακόλουθη δήλωση – διαμαρτυρία.
Διαμαρτυρόμαστε, για να μην πούμε καταγγέλλουμε, τη Διοίκηση του ΙΓΕ για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, για την παροχή υπηρεσίας καθαρισμού, φύλαξης, ψηφιοποίησης και ανάδειξης των βιβλίων και τεκμηρίων της Γεωργικής βιβλιοθήκης, στον Πύργο Συγγρού, του Κτήματος Συγγρού, Προϋπολογισμού 100.000 €, η οποία εκκρεμεί από την 15η Νοεμβρίου παρελθόντος έτους.
Δύο μήνες, τώρα, όσες παρεμβάσεις και αν κάναμε προς τη διοίκηση του Ι.Γ.Ε και όσες παροτρύνσεις και υπενθυμίσεις κι αν δέχτηκε από την περιφέρεια, να υπογραφεί η σύμβαση από την πρόεδρο του, απέβησαν άκαρπες. 
Η σύμβαση μέχρι σήμερα δεν έχει επιστραφεί υπογεγραμμένη στην περιφέρεια!

Επιστολή Γ. Πατούλη στον Π. Σκουρλέτη για την ένταξη παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ανεφάρμοστη η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας
Την επίσπευση σύγκλησης Διυπουργικής Επιτροπής με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για την ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «οποιαδήποτε άλλη απόφαση δεν θα γίνει αποδεκτή».
Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μέσω της επιστολής του, διατυπώνει την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού καθώς και των εργαζομένων,  στην προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Πρόκειται για μία εξαγγελία που δε δύναται να εφαρμοστεί, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι  «θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι».
Παράλληλα επισημαίνει ότι απαιτούνται υποδομές και προσωπικό για την εφαρμογή μιας τέτοιας εξαγγελίας και σημειώνει ότι στην παρούσα φάση η εφαρμογή της χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις,  θα έχει δυσμενέστατες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους γονείς και τα παιδιά που προέρχονται κυρίως  από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Οι αδερφές Βουγιουκλή αύριο 27 & Κυριακή 28 Γενάρη, στο «Ιδιόμελο»

Ο Αντώνης Μιτζέλος - οπως κάθε Σάββατο - επί σκηνής στο «BABEL»

Οι συγγραφείς του «ΤΙΠΟΤΑ»

Η λογοτεχνία της κρίσης: τι πομπώδης έκφραση! 
Και πως προφέρεται με στόμφο, με σεβασμό, με  θαυμασμό, σαν να πρόκειται για το καλύτερο που παρήγαγε η λογοτεχνική ιστορία της Δύσης τα τελευταία χίλια χρόνια. 
Όταν μετά αναφέρονται τα ονόματα - Προυστ, Σβέβο, Πιραντέλλο, Κάφκα,  Μούζιλ, Τόμας Μαν, Τζόυς, Γουλφ- υπάρχουν κάποιοι που φθάνουν να νοιώσουν, θα είμαστε έτοιμοι να στοιχηματίσουμε, μυστικές ανατριχίλες ευχαρίστησης, κάτι παρόμοιο με τον οργασμό. 
Ναι, εκείνοι ήταν συγγραφείς! 
Έβγαλαν τη μάσκα των αστικών προσωπείων, έδειξαν την ανουσιότητα και τη σήψη της ζωής, τη διάλυση της κοινωνίας, την αποσύνθεση όλων των αξιών. 
Τι μεγάλοι άνδρες!
Ασφαλώς, υπήρξαν μεγάλοι καταστροφείς. 
Όμως, γνώριζαν επίσης να οικοδομούν, να υποδείξουν ένα δρόμο, μία δυνατή διέξοδο, κάποια μορφή λύτρωσης; 
Μα τι χαζές ερωτήσεις είναι αυτές! 
Από πότε ένας συγγραφέας πρέπει να γίνει και δάσκαλος της ηθικής; 
Ποιος θα μπορούσε να απαιτήσει από αυτόν να γίνει δάσκαλος της σοφίας, να αποκτήσει τα στοιχεία ενός ιερέα ή ενός θεολόγου ή ενός μεταφυσικού· λειτουργήματα ήδη απαξιωμένα, ακόμη και στο ίδιο τους το πεδίο, πόσο μάλλον σε εκείνο της λογοτεχνίας. 
Όχι, αγαπητοί κύριοι: Έκαστος εφ' ω ετάχθη. 

Ο σύγχρονος μύθος της δημοκρατίας ...

& η λήθη της θεμελιώδους αντίθεσης (φυλετικής) δημοκρατίας & (φιλελεύθερου) δεσποτισμού
Τελευταία παρατηρούμε μία δυσφορία ως προς τα αποτελέσματα εκλογικών αναμετρήσεων από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν στην δημοκρατία αν δεν θεωρούν κιόλας τους εαυτούς τους μόνους συνηγόρους της. 
Φτάνουν μάλιστα αυτοί, οι προπαγανδιστές κάθε χειραφέτησης να μιλούν για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί τους. 
Όμως δεν είναι καινούργιο αυτό: έχουμε γνωρίσει παλαίτερον υπερασπιστές κάποιας «πραγματικής» δημοκρατίας να θεωρούν ότι ο λαός αλλοτριώνεται από την καπιταλιστική διαδικασία και δεν ψηφίζει σωστά. 
Ή άλλους που ενώ μιλούν για βιολογικό προγραμματισμό «της» φυλής απογοητεύονται που «η» φυλή δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Μάλιστα αυτοί οι τελευταίοι ενώ βασίζονται στο ότι υπάρχει μία ομοιογενής συλλογικότητα υπερθεματίζουν υπέρ ενός χαρισματικού ηγέτη, όταν ο μονάρχης υπήρχε ακριβώς για να ενώνει ανομοιογενείς κοινωνίες και έδινε μάλιστα και προνόμια χαλώντας οποιαδήποτε έννοια κοινωνικής ομοιογενείας. 
Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε ιδεολογία που εμφανίστηκε μετά την χειραφέτηση του ανθρώπου από τον Θεό θεωρεί ότι εκφράζει καλύτερα την δημοκρατία από τους υπολοίπους αλλά όταν δεν εισακούεται από τον λαό, εντοπίζει «πρόβλημα δημοκρατίας», λες και όρισε κάποιος την δημοκρατία ως τον επί γης παράδεισο, λες και είναι μεταφυσική έννοια και όχι πολιτική. 
Η αλήθεια είναι ότι η δημοκρατία είναι η χαμένη Εδέμ της πολιτικής πράξης: 
είναι εκεί που ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος από εξαρτήσεις αλλά ταυτόχρονα δεμένος με μία συλλογικότητα της οποίας γνωρίζει το συμφέρον. 

Οι μεγάλοι Ηγέτες συμβουλεύονται την ιστορία τους & οι Διαχειριστές τη φοβία τους

«Ο ηγέτης ακούει στην φωνή της πατρίδας του ενώ ο διαχειριστής των εθνικών πραγμάτων ακούει στην φωνή της φοβίας του.»
Ρωτώ τον αναγνώστη εάν μέσα στα τελευταία εβδομήντα χρόνια γνώρισε σύγχρονους διαχειριστές των εθνικών μας πραγμάτων που φαίνονται να μοιάζουν, ως προς τον χαρακτήρα, με τους πρίγκιπες Δημήτριο Υψηλάντη και Ιωάννη Καποδίστρια. 
Επιμελώς κάνω χρήση του όρου «διαχειριστής» (αντί «ηγέτης») για να αναδείξω το γεγονός πως πλείστοι σύγχρονοι πολιτικοί του ελληνισμού (Ελλάδος-Κύπρου) λειτουργούν ως σαν να είναι επιστάτες έργου με μέριμνα για την καθημερινή ρουτίνα. 
Γιατί όμως, με τη δική μας ψήφο, αναδεικνύουμε διαχρονικά αυτό το είδος αντιπροσώπου; 
Γιατί μας μαγεύουν οι «παρατρεχάμενοι και οι κόλακες των ισχυρών» (λόγια Κικέρωνα) στο να βάζουμε τον Ελληνισμό σε κίνδυνο με τη δική μας ψήφο;
●►Πώς είναι δυνατό να φοβόμαστε πως οι εκλεγμένοι από εμάς αντιπρόσωποι θα υποβαθμίσουν την πατρίδα μας από φοβία ή ανικανότητα ή έλλειψη εθνικής ιστορικής αντίληψης ή απλά από μανία εξουσίας; 
Ενώ διαθέτουμε πλήθος άξιων για να ηγηθούν, σπάνια εκλέγουμε άτομα με πεφωτισμένη διάνοια, εθνικό σθένος και αστείρευτη αυταπάρνηση που να μπορούν να τιμήσουν το πανάρχαιο έθνος μας όπως οι Υψηλάντης και Καποδίστριας;

Πάμε μια βόλτα στην Ιστορία με το ... Στάθη!

Η Μακεδονία μπαίνει στο προσκήνιο της ελληνικής ιστορίας με σημαίνοντα και στη συνέχεια βαρύνοντα λόγο λίγο πριν από τα Μηδικά, μετά τα Μηδικά και κυρίως μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. 
Οι Μακεδόνες μιλούσαν μια «βαριά» δωρική (και για αυτό οι Αθηναίοι, πειραχτήρια και υπερόπτες, τους αποκαλούσαν «βαρβάρους», όπως «βλάκες» αποκαλούσαν τους Βοιωτούς και πάει λέγοντας). 
Το ίδιο όπως και σήμερα δηλαδή, όπου η κάθε περιοχή της επικράτειας κοροϊδεύει όλες τις άλλες και ιδίως τις εγγύτερες σ’ αυτήν.
Την εποχή του Αλέξανδρου στην Αγγλία ή τη Γαλλία κατοικούσαν Κέλτες, στη Ρωσία Σκύθες, στη Μικρά Ασία Λυδοί, Κάρες, Πέρσες καθώς και όπου γης πατρίς εθνών πολλών. 
Εκείνη την εποχή (και από πιο πριν για αιώνες) στη σημερινή περιοχή της FYROM κατοικούσαν οι Παίονες. 
Έθνος γεωργικό και ποιμενικό, μιξοφρυγοθρακικό, που κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες του Αλέξανδρου (για να ασφαλίσει τα νώτα του λίγο πριν από την εκστρατεία του στην Ασία).
Στη Δύση τα σύγχρονα έθνη άρχισαν να σχηματίζονται μετά τις μεγάλες μεταναστεύσεις της ύστερης αρχαιότητας (5ος και 6ος αιώνας μ.Χ.) από λαούς που στην αρχή ήθελαν να μιμηθούν και διαδέχονταν τους Ρωμαίους. 
Στη συνέχεια και μέσα από μακρές διαδικασίες καθ’ όλον τον μεσαίωνα, άρχισαν να αναδύονται πολλά από τα έθνη της εποχής μας, Άγγλοι, Ισπανοί, Γάλλοι, Γερμανοί - & όλες οι «φυλές του Ισραήλ».

Τρία χρονιά «Αριστερά», με Μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ & μειοδοσία στα Εθνικά!

Συνασπισμός φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς
Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το Σάββατο η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Συλλόγου «ΑΡΓΩ»

Αύριο τα εγκαίνια Έκθεσης ζωγραφικής για την παιδική & γυναικεία κακοποίηση

Κυνηγώντας την ελάφρυνση & την ποσοτική χαλάρωση

Ο τρόπος που η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε όλους σχεδόν τους όρους των δανειστών για να κλείσει την 3η αξιολόγηση επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον από την πλευρά της Ελλάδας θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην προκύψει εμπόδιο στον δρόμο για την έξοδο από τα Μνημόνια. 
Έχοντας φθάσει στο τέλος Ιανουαρίου του 2018, μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Αθήνα δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο κρίσιμα στοιχήματα: 
●►την ανακοίνωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους & 
●►τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν περιορίζεται στην εισροή μερικών δισ ευρώ στην ελληνική οικονομία. 
Είναι ταυτοχρόνως και το σήμα που η ΕΚΤ θα στείλει στις αγορές και στους υποψήφιους επενδυτές ότι 
η Ελλάδα έχει οριστικά γυρίσει σελίδα και εισέρχεται σε φάση ανάπτυξης. 
Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι θα διευκολυνθεί η επιστροφή της στις χρηματαγορές, αλλά και ότι είναι η ώρα για τους επενδυτές να εκμεταλλευθούν τις φθηνές ευκαιρίες.
Για να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι πρέπει να χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. 
Για να το χαρακτηρίσει έτσι, όμως, πρέπει να έχει προηγηθεί τουλάχιστον μία περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνσή του, έστω και εάν αυτά εφαρμοσθούν από το 2018-19. Και λέμε τουλάχιστον, επειδή στην πραγματικότητα απαιτούνται περισσότερα από μία γενική ανακοίνωση. Απαιτούνται νομικές δεσμεύσεις.
Επεξεργασίες για το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται. Ανακοίνωση, όμως, όχι. 

Είστε αντι - μέτωπος με επανάσταση κ. ΤΣΙΠΡΑ!!!

Σπανίως χρησιμοποιώ προσωπικό τόνο στα κείμενά μου, όταν απευθύνομαι στις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας, αλλά είναι τόσο λεπτό το σημερινό θέμα, ώστε ελπίζω να μου συγχωρήσετε την υπέρβαση. 
Θέλω να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του πω τα εξής: 
Λάθος δρόμο έχετε πάρει για το Μακεδονικό, κύριε πρωθυπουργέ. 
Πολύ λάθος. Λάθος γιατί μπήκατε στον πειρασμό να καταστήσετε εσωτερικό πολιτικό θέμα ένα κατεξοχήν ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, με την ελπίδα ότι έτσι θα διασπάσετε τη Ν.Δ. 
Οποία πλάνη. 
Διαβάζω την επιχειρηματολογία σας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειλικρινά απορώ ποιος σας εισηγείται να τα λέτε αυτά. 
Κατηγορείτε τη Ν.Δ. ότι «αυτή δημιούργησε το θέμα και εσείς το κληρονομήσατε». 
Σοβαρά, κύριε πρωθυπουργέ; 
Η Ν.Δ. το δημιούργησε ή ο σύντροφος κομμουνιστής Τίτο 
(στο θέρετρο του οποίου κάνατε Χριστούγεννα), ο οποίος το 1944 ονόμασε το κρατίδιο «Μακεδονία» για να συντηρήσει τις αλυτρωτικές του βλέψεις στο Αιγαίο;
Η Ν.Δ. το δημιούργησε ή κάποιες συγγενείς σας πολιτικές δυνάμεις, που με την απόφαση της 5ης Ολομέλειάς τους προχώρησαν στην «ανακήρυξη της αυτόνομης Μακεδονίας και της αυτοδιάθεσης» το 1949 κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου; 
Εργο του αριστερού κομμουνιστικού ιμπεριαλισμού είναι το Μακεδονικό, κ. Τσίπρα.
Οχι της συντηρητικής παράταξης. 
Και βεβαίως, έργο των όψιμων φίλων σας Γερμανών, οι οποίοι διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. 
Η Ν.Δ. και οι ηγεσίες της πράγματι μπορεί να κατηγορηθούν για λάθη χειρισμών που έκαναν μόλις διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. 

Μας δουλεύουν κανονικά τα «τσιράκια» του Σόρος, Τσίπρας & Ζάεφ !

              Μας δουλεύουν κανονικά και οι δύο!
Οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της FYROM Ζάεφ δείχνει περίτρανα ότι κοροϊδευόμαστε! 
Συγκολλώντας το παζλ των δηλώσεων και των κινήσεων της κυβέρνησης στο θέμα, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: 
Ότι το Μακεδονικό ζήτημα δεν πάει για κάποια λύση, αλλά ότι χρησιμοποιείται για να πρωταγωνιστεί στις ειδήσεις αντί για τα μέτρα νέας λιτότητας που έρχονται!
Τι ακριβώς είπε ο κ Τσίπρας χτες στο Νταβός, μετά από …2ωρο προπαγανδιστικό ποδαρόδρομο στο χιόνι; 
Παρουσία του κ Ζάεφ διευκρύνισε ότι πρώτα θα λυθούν τα προβλήματα αλυτρωτισμού που θέτουν τα Σκόπια και μετά το όνομα!
Τι απάντησε ο κ Ζάεφ; 
Ότι θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και της εθνικής οδού σε «Φιλίας των λαών»! Καλώς. 
Για το Σύνταγμα και τα σχολικά βιβλία, κουβέντα! Δεν είναι εκεί το θέμα.

Οι Σκοπιανοί πράκτορες & η επίσκεψη Τραμπ στο Νταβός, πίσω από τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Σκόπιμη η υποβάθμιση του θέματος από τον Τύπο &; τα - κατά Πολάκην - «βοθροκάναλα»!

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας της «Μακεδονίας», κρυφές ή φανερές, άμεσες ή έμμεσες, συγκλίνουν στο ότι πολύ πιθανόν βρισκόμαστε καθ οδόν προς μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Περιφερειακά αυτών των εξελίξεων, ένα θέμα που υποβαθμίστηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης: 
Η έκδοση δύο πρακτόρων της προηγούμενης κυβέρνησης των Σκοπίων που κρατούνται σε ελληνικές φυλακές, του πρώην επικεφαλής Αντικατασκοπείας(πρώην επικεφαλής του 5ου τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών) Γκόραν Γκρουέφκσι &του βοηθού του Νίκολα Μποσκόσκι. 

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια στη Βουδαπέστη.
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών πριν από δύο εβδομάδες να εκδοθούν τελικά οι δύο άνδρες στα Σκόπια έρχεται εν μέσω της ελληνοσκοπιανής αντιπαράθεσης για το όνομα της Μακεδονίας, παρόλα αυτά δεν ακούσαμε να αναφέρεται από κανέναν Έλληνα αξιωματούχο και πολύ περισσότερο δεν είδαμε κάποια κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιούνται ως διπλωματικό χαρτί στις διαπραγματεύσεις. 
Αντιθέτως με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς των οποίων η υπόθεση έλαβε την μέγιστη δημοσιότητα και προβολή. 
Πράγμα που σημαίνει ότι η υποβάθμιση του θέματος σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ήταν σκόπιμη.

Δημοκρατία του Κρούσεβο: Μία εναλλακτική πρόταση για την επίλυση του Σκοπιανού

Τις τελευταίες μέρες η πατρίδα μας βιώνει μία εμπειρία, η οποία θυμίζει αρκετά την περίοδο 1991-1992, όταν ξεκίνησε δηλαδή να απασχολεί την εξωτερική μας πολιτική το ζήτημα της ονοματοδοσίας του βόρειου γείτονά μας, της ΠΓΔΜ. 

Δυόμιση δεκαετίες μετά, η ελληνική εξωτερική πολιτική βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ενέργειες είτε και την απραξία του παρελθόντος, που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1944.
Θέση του παρόντος άρθρου δεν είναι να αναδείξει εκ νέου γεγονότα, που ερμηνεύονται με αμφισημία και χαρακτηρίζονται ως ήττες είτε ως νίκες, ανάλογα με το ιδεολογικό πρίσμα αυτού που της εξετάζει, ούτε να υπεραμυνθεί του προοδευτισμού ή του υπερεθνικισμού, που προκαλούν, τελικώς, αρνητικές επιδράσεις στη εξωτερική πολιτική της χώρας μας. 
Στόχος είναι να καταδείξει πως ο χρόνος, που περνά, δημιουργεί αρνητικές προοπτικές κυρίως για τη γειτονική χώρα και για όσους έχουν επενδύσει στο αφήγημα μιας άλλης «Μακεδονίας».
Η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται, ούτε να σύρεται σε διαπραγματεύσεις ενδίδοντας και υποχωρώντας υπό την πίεση εξωτερικών παραγόντων και ιδεολογιών που αντιστρατεύονται της ίδιας της εθνικής ύπαρξης. 
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ΠΓΔΜ είναι ένα κράτος που, αργά ή γρήγορα, θα καταρρεύσει.

«Μακεδονικό»: Η αμαρτωλή σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον

H πολιτική των ΗΠΑ στο πρόβλημα της ονομασίας, κύκλους κάνει
Η αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στο «Μακεδονικό πρόβλημα» έρχεται κατά καιρούς σε σύγκρουση με τις ελληνικές ευαισθησίες.
 Έτσι, οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς «περί μακεδονικής εθνότητας» θύμισαν ένα ξεχασμένο πια περιστατικό του Αυγούστου 1962, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής , παραλίγο να ακυρώσει τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Λίντον Μπ. Τζόνσον στην Ελλάδα.
Ανταπόκριση του παλαίμαχου δημοσιογράφου Ηλία Δημητρακόπουλου από την Ουάσινγκτον, στην  «Καθημερινή» της 29 Ιανουαρίου 1995, υπενθυμίζει τις κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια να φέρει πιο κοντά της τη διακυβέρνηση της τότε Γιουγκοσλαβίας (επί Τίτο) που είχε κατορθώσει να αποσπάσει από τον εναγκαλισμό του Στάλιν.
Το ιστορικό - όπως περιγράφει ο Δημητρακόπουλος - αναφέρεται σε σειρά συνεντεύξεων που είχε πάρει στην Ουάσινγκτον με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μάνινγκ και τον τότε νεαρής ηλικίας Έντουαρντ Κένεντι, υποψήφιο για την έδρα της Γερουσίας στη Μασαχουσέτη, ο οποίος διαδεχόταν τον αδελφό του πρόεδρο Τζον Κένεντι.
Στα ερωτήματα που είχε υποβάλει ο Δημητρακόπουλος περιλαμβάνονταν τα δύο που ακολουθούν:

Η κυβέρνηση Τσίπρα μαθαίνει Ιστορία, δυσκολεύεται όμως ακόμα με την Διπλωματία!


Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω, πούλεγε κι ο Λένιν. 
Η συνέντευξη Τσίπρα στο «Έθνος της Κυριακής» περιείχε δύο θετικά στοιχεία προόδου και ένα στοιχείο επικίνδυνης οπισθοδρόμησης εν σχέσει με την έως τώρα κυβερνητική θέση στο μακεδονικό.
Πρώτον, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξανδρος πέθανε 1000 χρόνια περίπου προτού εμφανισθούν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια. 
Κάτι είναι κι αυτό. 
Βεβαίως παραμένει η ζημιά των δηλώσεων του Βελιγραδίου που προηγήθηκαν, τι να κάνουμε όμως, αυτό είναι το κόστος της μεθόδου «στου κασίδη το κεφάλι». 
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα έχει μείνει στη χώρα μας στο τέλος όλων αυτών των «πειραμάτων» και των «εκπαιδεύσεων».
Δεύτερο, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε με σαφήνεια εναντίον της διπλής ονομασίας. 
Αν συμφωνηθεί ένα όνομα, πρέπει να ισχύει για όλες τις χρήσεις, δηλαδή να αναγραφεί και στο σύνταγμα της γειτονικής μας χώρας. 
Τελευταίως, ίσως και να κουράστηκε ο άνθρωπος, αλλά πάντως ξεχνάει να το λέει αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του.
Αφού όμως έκανε αυτά τα δύο σημεία προόδου, ο κ. Τσίπρας άλλαξε ξαφνικά την επίσημη θέση της κυβέρνησης, που ήταν μέχρι τώρα, και αναγραφόταν και στο site του Υπουργείου Εξωτερικών, για γεωγραφικό προσδιορισμό. 
‘Ανοιξε την πόρτα στον χρονικό προσδιορισμό, που σημαίνει Νέα Μακεδονία.
Η νέα ελληνική θέση εγείρει δύο σοβαρά ζητήματα:

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...

Ζούμε σε αντισυστημικούς καιρούς. Τίποτα δεν είναι βέβαιο & τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται προβλέψιμο. 

Ο λόγος, για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τις χορδές που μοιάζει να έχει αγγίξει η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.
Ο ελληνικός λαός νιώθει εξαντλημένος και ταπεινωμένος. 
Ενα από τα λάθη που έγιναν στην αρχή της μεγάλης κρίσης ήταν ο τιμωρητικός τόνος της αντιμετώπισης των έξω. 
Σε συνδυασμό με την οικονομική εξουθένωση, βοήθησε στο να μαζευτεί πολύς «ατμός». 
Οι Ελληνες είναι θυμωμένοι γιατί έχουν νιώσει την υπερηφάνειά τους να τσαλακώνεται επανειλημμένα.
Ισως λοιπόν το ζήτημα της ονομασίας να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
Μια μεγάλη μερίδα πολιτών θεωρεί τρελό να υποχωρήσει η Ελλάδα και απέναντι σε μια μικρή, ανίσχυρη χώρα. 
Λογικό ή παράλογο δεν έχει καμία σημασία. 
Στην εποχή μας, έχουμε δει πολύ λιγότερο συναισθηματικούς λαούς, όπως π.χ. οι Βρετανοί, να αντιδρούν βίαια και να παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ για ζητήματα που αφορούν την εθνική τους υπερηφάνεια.
Οι κυβερνώντες κάνουν όμως και ένα λάθος. 

Στο πανηγύρι του εθνικισμού δεν έχει «αριστερό» τραπέζι!

Η συζήτηση στην αριστερά σχετικά με τα ζητήματα του «έθνους» είναι από τις πλέον παλαιές και κρίσιμες στρατηγικά και τακτικά.
Εν αρχή υπήρξε ο «προλεταριακός διεθνισμός» τον οποίο διέρρηξε η σοσιαλδημοκρατία στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και εν συνεχεία ο σταλινισμός δια της συλλήψεως του «σοσιαλισμού σε μια μόνο χώρα» (η οποία συνέχισε βεβαίως να ονομάζεται ΕΣΣΔ, όπως ιδρύθηκε με την Οκτωβριανή Επανάσταση & όχι Ρωσική...). 
Οι πολιτικές συνέπειες αυτών των εξελίξεων στο πέρασμα του χρόνου και των γεγονότων που γέννησε η ταξική πάλη, οδήγησαν τελικά στην ισχυροποίηση, εντός του ευρύτερου κινήματος της αριστεράς (σοσιαλδημοκρατία & εκδοχές ΚΚ), της πατριωτικής αιχμής έναντι της διεθνιστικής. 
Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, όπου μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση του μακεδονικού ζητήματος στην ιστορική της διαδρομή είναι απολύτως ενδεικτική στη «στροφή» της γραμμής.  
Στις μέρες μας, με την απουσία εδώ & χρόνια της «σοσιαλιστικής πατρίδας», στην εποχή της παγκοσμιοποίησης & του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, με την ενισχυμένη παρουσία του αστικού κοσμοπολιτισμού και τις δυσκολίες στόχευσης του αντιιμπεριαλισμού καθώς δεν είναι προφανώς «ένας ο εχθρός», οι μαζικές, αριστερές, πολιτικές απαντήσεις δεν έρχονται έτοιμες από το παρελθόν.  
Στις τρέχουσες συνθήκες, μάλιστα, στην Ελλάδα των μνημονίων & της «αριστερής» κυβέρνησης που τα υλοποιεί, το μέγεθος του εθνικιστικού συλλαλητηρίου (παρ' ότι με βάση την ιστορική ισχύ της ακροδεξιάς, του χουντικού και βασιλικού χώρου, της ισχύος της εκκλησίας κ.λ.π., δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ιδιαιτέρως μεγάλο) ανέδειξε μια νέα μεγάλη πρόκληση για την αριστερά (και ταυτόχρονα τη σύγχυση και την αμηχανία). 

Εις το όνομα της Μακεδονίας


Το «Μακεδονικό» εισέβαλε και πάλι στη δημόσια σφαίρα και όλα δείχνουν ότι δεν θα μας εγκαταλείψει σύντομα. 
Επειδή σχεδόν όλα έχουν ειπωθεί, από τους οπαδούς της επίλυσης και όλους όσοι εναντιώνονται σ’αυτήν, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα επιχειρήματα τους. 
Ισως όμως θα είχε ενδιαφέρον να σταθούμε στον πολιτικό λόγο που εκφέρεται, και έγινε εκκωφαντικός ειδικά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. 
Γιατί αυτό το αφήγημα και όσοι το καλλιεργούν φέρνουν κάτι καινούργιο, ανατριχιαστικό, στη δημόσια συζήτηση. 
Και αυτός ο λόγος όπως και τα πρόσωπα ήρθαν για να μείνουν.
Η λαϊκή αντίδραση που παρακολουθούμε έχει όλα τα συστατικά να μεταβληθεί σε έκρηξη. 
Υπάρχουν ομοιότητες με το 1992 αλλά και πολύ μεγάλες διαφορές. 
Τότε τα συλλαλητήρια είχαν κυβερνητική κάλυψη και τα υποστήριζαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ. 
Σήμερα τα κόμματα σύρθηκαν πίσω από μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια ομάδα αγνώστων στο ευρύ κοινό ανθρώπων. 

Ακόμη και αν αυτή η άγνωστη ομάδα διέθετε καταπληκτικές οργανωτικές ικανότητες (και ίσως, ποιος ξέρει, την τεχνογνωσία ειδημόνων στον υβριδικό πόλεμο) δεν θα μπορούσε να φτάσει σ’αυτό το αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε το υπόβαθρο της συσσωρευμένης οργής της οποίας αιτία δεν είναι το μακεδονικό αλλά η πολύχρονη κρίση.
Η μεγαλύτερη διαφορά με το 1992 είναι ότι η αντίδραση είναι αντισυστημική, βγαίνει από το πλαίσιο του πολιτικού συστήματος και το απειλεί ευθέως. 

Α(υ)ΝΑΝισμένος με την προδοCIA o πρόεδρος της Κύπρου!!!

                       Προδοσία από Ανα(ν)στασιάδη
«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό» 
είπε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο. 
Σίγουρα τούτα τα λόγια θα μπορούσαν να ξαφνιάσουν κάποιον που δεν γνωρίζει τι εστί Αναστασιάδης.

Η εθνική αναξιότητα του Αναστασιάδη δεν διαπιστώνεται τώρα. 
Εχει αποδειχθεί πολλάκις με κορυφαία εκείνη του 2004, όταν η Κύπρος παραλίγο από κράτος να καταντήσει κοινότητα (ελεγχόμενη από την Αγκυρα) μέσω του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, το οποίο υποστήριξε φανατικά ο νυν πρόεδρος της Κύπρου. 
Από εκείνη την περίοδο κι έπειτα, άλλωστε, του κόλλησε το παρατσούκλι «Ανα-ν-στασιάδης» ώστε να θυμίζει τη συμπεριφορά του σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της Μεγαλονήσου.
Η κατάντια του ανδρός είναι τόσο μεγάλη ώστε καταδέχεται να μεταφέρει ως... έγκυρη και βαρύνουσα την άποψη που έχει για το Μακεδονικό ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης είπε: 

Κυπριακή ΕκκληCIA & Προεδρική πολιτική ανοηCIA, συμφωνούν: «Aς λέγονται & Βόρεια Ελλάδα, τα Σκόπια»!

Την αρχή έκανε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ερωτηθείς για το συλλαλητήριο απάντησε: 
«Δεν βλέπω μεγάλη σημασία στο όνομα αν λέγεται Μακεδονία ή όχι. Για το θέμα νομίζω ότι γίνεται θόρυβος περιττός. Εκείνο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, είναι να μπει μέσα (σ.σ. εννοεί οικονομικά) και τα Σκόπια θα ήταν πραγματικά ελληνικά».
Λίγο αργότερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος: 
«Αν υπήρχε ο τρόπος να ξεπεραστούν οι συνταγματικές πρόνοιες του σκοπιανού κράτους που μιλούν για αλυτρωτισμό, το όνομα δεν έχει σημασία.  Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα» και συνέχισε: 
«Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, την δυνατότητα αλλά και τις προοπτικές της Ελλάδας μέσα από επενδύσεις, να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο κράτος, γειτονικό, διερωτώμαι γιατί ο καυγάς για ένα όνομα. Είναι το όνομα που έχει σημασία; Ή η ταυτότητα του καθενός;».
 Κατέληξε λέγοντας :
 «γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτηΕπειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;».

Βασιλικότερος του «Αριστερού» Βασιλέως στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», ο τέως!!!

H ελληνικότητα της Μακεδονίας, ισχυρίζεται, δεν διακυβεύεται από ένα όνομα!!! 

 «Το δικαίωμά μας να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών» σημειώνει
Σε τοποθέτηση για το Σκοπιανό προέβη χθες ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, στην οποία σύμφωνα με την «Καθημερινή» τόνισε ότι 
«η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος» και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να «επιτύχει την - ομολογουμένως - δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως μονάρχη Κωνσταντίνου:
«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Mε τον Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη θα συναντηθεί σήμερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στις 10:00 π.μ.
Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 10:00 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8,  3ος όροφος).
 Μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν θέματα όπως η πιθανή ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, η υποχρέωση συμμόρφωσης των Ο.Τ.Α. και των νομικών προσώπων τους με το Νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και  η υλοποίηση πιλοτικής διαδικασίας απονομής των προνοιακών επιδομάτων μέχρι 30/6/2018 από τον Ο.Γ.Α

Στις 3:30 μ.μ. η 3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΝΤΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών 31ης, 32ης, 33ης και 34ης Συνεδρίασης έτους 2017 τουΠεριφερειακού Συμβουλίου Αττικής
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τηςΠεριφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο με τίτλο: 
«Ενεργειακήαναβάθμιση αστικού ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτροφωτισμού δημοτικών κτιρίων τηςΔ.Ε. Άνω Λιοσίων και της Δ.Ε. Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής», συνολικούπροϋπολογισμού 2.935.337,92 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου
3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης τηςπρογραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας –Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Οδοποιϊα Ελαιώνα ΣΤ΄». 
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Αποδεδειγμένα & έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων ο Δήμος Αμαρουσίου

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στο Σ.Ε.Δ.ΑΜ
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου αναφορικά με την καταβολή της παροχής γάλακτος σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους, η Διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι, όπως πάντα,  βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, το ίδιο έχει πράξει και για το συγκεκριμένο θέμα.      Ειδικότερα:
1.Με εισήγησή της  Διοίκησης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή της παροχής γάλακτος σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που άμεσα και εμπρόθεσμα προχώρησε τη διαδικασία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Η πίστωση του ποσού εγγράφηκε στην 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017, με κωδικό 20-6063.004 με τίτλο: «Προμήθεια γάλακτος εργαζομένων» (Ν.4483/2017 ΑΡΘΡ. 97), με το ποσόν των 120.000 ευρώ.  
3.Η ανωτέρω αναμόρφωση δεν έχει έως και σήμερα εγκριθεί από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα η πίστωση του ανωτέρου ποσού να μεταφέρεται στη 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2018.

Σε ρόλο Καμμένου για τα πλευρικά διόδια, ο Γιώργος Καραμέρος!

Σταθερά αντίθετη στην τοποθέτηση διοδίων σε Βαρυμπόμπη & Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής!!! 
Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου επανέλαβε ο Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών σε παρέμβασή του, στις 21/01/2018, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης επισήμανε, μεταξύ άλλων: 
«Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων που προβλέπουν, τόσο η λεόντεια παραχώρηση του 2007, όσο και η αναθεωρημένη σύμβαση του 2013. 

Έρχονται τα νέα διόδια στην Αττική - τα οποία ως συνήθως - διαψεύδει ο Σπίρτζης

        Τα νέα διόδια σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.αφορούν την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που εδώ και τρία χρόνια ήταν σε «αναμονή».
Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τόσο τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι» όσο και τις παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.
Πόσο θα κοστίσει η κατασκευή των νέων διοδίων στην Αττική;
Η κατασκευή αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 1,5 χρόνο, ενώ η σημερινή γέφυρα μετά το τέλος της κατασκευής του δακτυλίου θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου έχει ξεκινήσει από το 2014, ενώ είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, εξαιτίας της απουσίας ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων.
Η υπόθεση βρισκόταν «στο συρτάρι», έπειτα από την άρνηση διαδοχικών υπουργών Περιβάλλοντος να την υπογράψουν.
Πόσο θα επιβαρυνθούν οι Αθηναίοι από τα νέα διόδια στην Αττική;
Ακόμα δεν έχει βγει αναλυτικά το πόσο θα κοστίσουν τα νέα διόδια στην Αττική και δεν αναφέρεται ούτε στην υπουργική απόφαση. 
Αυτό μένει να το δούμε εμπειρικά… 
και να κάνουμε την προσευχή μας για το πορτοφόλι μας!