Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Eφυγε από την ζωή ο Τζιμάκος μας, ο πιο ευαίσθητος, γοητευτικός εξτρεμιστής καλλιτέχνης!!!

Έφυγε πριν από λίγες ώρες από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης, ένας από τους πιο ανατρεπτικούς σύγχρονους καλλιτέχνες, σε ηλικία 64 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς.
Ο διάσημος μουσικός και τραγουδοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα γύρω στις 3.30 το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Πριν από περίπου ενάμισι μήνα, στις 2 Δεκεμβρίου, ο Τζίμης Πανούσης είχε καταρρεύσει επί σκηνής κατά την διάρκεια παράστασής του στο «Κύταρρο», από κρίση κολπικής μαρμαρυγής και είχε μεταφερθεί και πάλι σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε μερικές ημέρες νοσηλευόμενος.
Εκείνη την ημέρα, ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε την παράσταση βρίσκονταν δύο γιατροί, οι οποίοι και τού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.
Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. 
Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το περασμένο καλοκαίρι στην Επίδαυρο, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στο ρόλο του Τρυγαίου.
Το 1972, ξεκίνησε τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα στον Πολιτιστικό Όμιλο Χολαργού όπου μαζί με άλλοτυς καλλιτέχνες στήνουν θεατρική ομάδα και συνεργάζονται με τον Γιάννη Χουβαρδά, δίνουν παραστάσεις. 
Σαν φοιτητής της Νομικής εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
                                    

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νέο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμαρουσίου

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες διαλέξεις, κάθε Δευτέρα, και θα πραγματοποιούνται  ώρες 1630 έως 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου, Βας. Σοφίας 9.
Αναλυτικότερα: Σε αυτά τα μαθήματα οι συμμετέχοντες  θα αναγνωρίσουν το επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους, και θα μάθουν στρατηγικές άμεσα εφαρμόσιμες, για το πώς να ενισχύσουν  αυτά τα στοιχεία. 
Θα μάθουν πώς να ανακαλύψουν και να αναδείξουν  την καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, με σκοπό να οδηγηθούν σε μια καλύτερη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή.
Θα αναλυθούν θέματα όπως: 
Τι είναι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και πώς καλλιεργούνται. 
Επιτυχία/αποτυχία και χαμηλή ή υψηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση. 
●►Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ατόμου με χαμηλή ή υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. 
●►Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε έχοντας ή όχι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. 
●►Πως αναγνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία. 
●►Πώς διαχειριζόμαστε τις αποτυχίες και τις επιτυχίες μας κ.α.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

«Ιστορίες της κάτω γης» την Κυριακή στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


«Το Βερολίνο είναι στη Γερμανία» την Τετάρτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Τα εθνικά θέματα & ο μεγάλος «σκηνοθέτης»

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον μπήκαν, φαίνεται, στο τραπέζι όλα τα θέματα που εκκρεμούν επί δεκαετίες, τα εθνικά, τα οικονομικά, η έξοδος από τα Μνημόνια και φυσικά η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 
Αποφασίστηκε οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ, να στηρίξουν τον πρωθυπουργό.
Η αίσθηση αυτή προκύπτει από την ανάγνωση  του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. 
Π.χ. οι εξαγγελίες του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δ. Λιάκου, ότι θα βελτιωθεί ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις (αλλά οφείλουμε, είπε, να τηρήσουμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας…) καταγράφονται από το ευρωιερατείο με ανεκτικότητα του τύπου «άστον να λέει». 
Η αισιοδοξία θα επικυρωθεί από την αποχώρηση του ΔΝΤ κατά τις 20 Ιανουαρίου, λένε πηγές.
ΗΠΑ και ΕΕ μοιράζουν επαίνους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επειδή ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια αποφασιστική, ίσως «τελική» σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα
Όχι αναγκαστικά μετωπική, αλλά αλυσιδωτή και κλιμακούμενη ανά περιοχή. 
Οπότε είναι απαραίτητη η μέγιστη συνοχή του Δυτικού στρατοπέδου.
Η ενότητα είναι η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, μήπως και διορθωθεί κάπως η προφανής στρατιωτική υστέρηση της Δύσης έναντι των αντιπάλων (Συρία). 
Υστέρηση τόσο εμφανής, ώστε η Δύση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε καν διαδηλώσεις της προκοπής π.χ. στο Ιράν, βυθίζοντας σε μελαγχολία επίδοξους ανατροπείς.

Άνοιξαν την... όρεξη & των Αλβανών, οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ θ ΕΛληνες !!!

«Τσάμικο ζήτημα» στις συνομιλίες Bushati - Κοτζιά
Σοβαρό ζήτημα, που εκθέτει την Αθήνα, ήγειρε  ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ditmir Bushati, λίγες ημέρες πριν τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά στην Κορυτσά, δηλώνοντας ότι στο «πακέτο» που συζητούν οι δυο χώρες περιλαμβάνεται και το «Τσάμικο ζήτημα».
Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που είχαν εκφρασθεί από πολλές πλευρές για την σκοπιμότητα της διαδικασίας του εφ' όλης της ύλης διαλόγου που έχει επιλέξει η Αθήνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την Αλβανία, στο πλαίσιο του νέου «δόγματος» της κυβέρνησης για εσπευσμένο «κλείσιμο» όλων των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Ο κ. Bushat κάνει λόγο για ενιαίο πακέτο όπου έναντι της θολής δέσμευσης για τα στρατιωτικά νεκροταφεία και τον εντοπισμό των οστών των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Μετώπου, απαιτεί την Άρση του Εμπολέμου και επίλυση του Τσάμικου Ζητήματος. Επιπλέον με εντελώς απαράδεκτο τρόπο εξομοιώνει την διεθνώς αναγνωρισμένη Εθνική Ελληνική Μειονότητα με τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, πρώτο βήμα για την διεκδίκηση και «μειονοτικών» δικαιωμάτων για τους Αλβανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του στο OraNews (όπως μεταφράστηκε από το himara.gr) ο κ. Bushati δήλωσε ότι στο πακέτο που περιλαμβάνει την Άρση του Eμπολέμου, περιλαμβάνεται και το «Τσάμικο ζήτημα».

«MAKEΔONIKO»:Οι κομμουνιστές είναι Υλιστές & οι Χριστιανοί μείναν Ουραγοί ...

Μακεδονία & Γερμανία ...

Μελετάμε τους πλανήτες κι όλους τους αστερισμούς, τους πολέμους & τις ήττες και τους δύσκολους χρησμούς ...

               στην παλιά μας τη φυλλάδα που διαβάσαμε ξανά,  
                      τέτοιο όνομα Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά!!!
                        «Οι αστρολόγοι»:Ν. Γκάτσος - Στ. Ξαρχάκος                                                       Ντροπή Αργείοι!
Δεν είναι δικτατορία, όταν η πλειοψηφία των Πολιτών έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, όσον αφορά τα μνημόνια, το Μακεδονικό και τόσα άλλα; 
Όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγουν την εθελοδουλία, σε πλήρη αντίθεση με τους Πολίτες που εκλέχθηκαν για να εκπροσωπούν;
Θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι ένα απλό ερώτημα: 
Αν παρουσιάσεις σε κάποιον έναν χάρτη, ο οποίος παραβιάζει την εδαφική του ακεραιότητα, τι θα περίμενες να κάνει; 
Να δεχτεί τις προτάσεις σου; 
Θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό; 
Δημοψήφισμα για το όνομα σε καμία περίπτωση!
Από τη στιγμή που οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και η σχετική αλυτρωτική πολιτική βασίζονται και απορρέουν από το ζήτημα της ονομασίας, δηλαδή από τον όρο «Μακεδονία», είναι ξεκάθαρο πως αυτό ο όρος δεν μπορεί να δουλέψει.
…Στους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας δόξαζαν τους ίδιους θεούς με τους Έλληνες, μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ένα προνόμιο που ήταν κατοχυρωμένο μόνο για τους Έλληνες. 
Όλοι οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς από την περιοχή της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη, έγραφαν στα ελληνικά. 
Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας ή όπως αλλιώς επιθυμούμε να τον αποκαλούμε, δεν διέδωσε την «μακεδονική» γλώσσα αλλά τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα».

Θέλουν να βάλουν φίμωτρο σε κάθε φωνή αντίθεσης στο «Μακεδονικό»!


Το 2010 Νίκος Κοτζιάς κατέθεσε αγωγή κατά της μηνιαίας επιθεώρησης «The Athens Review of Βooks», επειδή δημοσίευσε επιστολή η οποία τον χαρακτήριζε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». 
Ζητούσε μάλιστα ως αποζημίωση το εξοντωτικό ποσό των 250.000 ευρώ (από μηναίο επιθεώρηση, λες και ήταν θηριώδες Ενημερωτικό Μέσο).
Η λεπταίσθητη ευαισθησία του κ. Κοτζιά να εκλάβει ως βρισιά έναν πολιτικό χαρακτηρισμό, δεν τον εμπόδισε να προβεί σε παρόμοιους, επιδιδόμενος σε ανοίκειες ταυτίσεις για την εκκλησία. 
Σε απάντηση για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, να μην δεχτεί η ελληνική η πλευρά καμιά ονομασία με τον όρο Μακεδονία, «κύκλοι του ΥΠΕΞ» της καταλόγισαν ότι αποφάσισε να συμπορευτεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α., ενώ διερωτήθησαν - οι «κύκλοι» - εάν η ηγεσία της εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.
«Σε καινούργια βάρκα μπήκα...» 
ή «στ άρματα στ άρματα, 
εμπρός στον αγώνα»!!!
Κάποιος να θυμίσει στον ΥΠΕΞ - με τρόπο όμως για να μην τον ξαφνιάσει - ότι ο ίδιος ήταν ο μόνος ΥΠΕΞ που καλούσε την Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και ρωτούσε την γνώμη της για την Ονομασία. 
Ουδείς άλλος, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Αβραμόπουλος.
Να του θυμίσει επίσης - πάλι με τρόπο - ότι η ηγεσία της εκκλησίας έχει ήδη κάνει ηχηρή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. 
Παρενέβη διοικητικά και πολιτικά στο ζήτημα των θρησκευτικών βιβλίων όπου όντως δεν της έπεφτε λόγος. 
Και ου μόνον, αλλά επέβαλε τη θέλησή της στην ψοφοδεή - και ψηφοδεή - κυβέρνηση εκπαραθυρώνοντας τον Νίκο Φίλη.
Ο βαρύς χαρακτηρισμός προς την εκκλησία είναι μέτρο αυταρχισμού, και προκαταβολική ποινικοποίηση κάθε αντίθετης άποψης
Οποιος δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» λογίζεται ως Χρυσαυγίτης. 

Ο κ Τσίπρας & το αμόρφωτο τσούρμο του, χαρίζoυν επισήμως την ιστορία της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Κι αυτό μας το είπε με περηφάνια ο ίδιος ο Σκοπιανός στη στημένη συνέντευξή του σε «ελληνικό» κανάλι! 
Η προκλητική του τοποθέτηση όμως, έμεινε ασχολίαστη και από τον δημοσιογράφο που του μιλούσε, και από όλα τα δελτία ειδήσεων, αλλά και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Καμιά έκπληξη! 
Η σημερινή ελληνική λούμπεν ελίτ της προπαγάνδας και της πληροφόρησης έχει πλήρη άγνοια για τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. 
Εκτός αν της τα σφυρίξει κανένα τυχαίο δελτίο τύπου…
Τι νέο και αποκαλυπτικό είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην κατ' επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης  συνέντευξή του; 
Ότι «ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας του ζήτησε να υποχωρήσει από τη θέση «ότι η χώρα του κατέχει το μονοπώλιο της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου». 
Δηλαδή, του είπε ο κ Τσίπρας ότι έχει & Η ΕΛΛΑΔΑ δικαίωμα στην ιστορία του Μεγαλέξανδρου! 
Κι αυτός, αποφάσισε μεγαλόθυμα να κάνει ένα βήμα πίσω!
Αυτή η κομβική φράση που μαρτυράει και πού ακριβώς το πάει σε συμφωνία για το όνομα η κυβέρνηση έμεινε αναπάντητη και ασχολίαστη από τον δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη, αλλά έμεινε και έξω από όλα τα δελτία ειδήσεων που αναμετέδιδαν χτες τη συνέντευξη! 
Επίτηδες; 
Όχι, με βεβαιότητα.

Αθήνα - Σκόπια: Τι έχει αλλάξει


Η αρχική θέση του ελληνικού πολιτικού κόσμου για το όνομα των Σκοπίων διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 1992, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, και προέβλεπε την απόρριψη του όρου «Μακεδονία» είτε ως σύνθετου είτε ως παραγώγου.
Κατά τη δεκαετία του 2000, η επίσημη θέση, όπως αυτή καταγράφεται σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, άλλαξε: 
Η Ελλάς δηλώνει ότι συζητεί μια ονομασία με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό μπροστά από τον όρο «Μακεδονία», και αυτή η ονομασία πρέπει να ισχύει σε κάθε διεθνή χρήση. 
Πιστεύω ότι από την υιοθέτηση της δεύτερης επίσημης γραμμής μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει σημαντικές παράμετροι των ελληνοσκοπιανών σχέσεων και της βαλκανικής πραγματικότητας. 
Θυμίζω τα δεδομένα:
1. Η μερική υποχώρησή μας στο ζήτημα του ονόματος είχε ως σκοπό να αμβλυνθεί η στάση των γειτόνων και να εξευρεθεί μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση. 
Ομως, είναι προφανές ότι η ελληνική υποχώρηση δεν εκτιμήθηκε. Αντιθέτως, εξελήφθη ως αδυναμία του Ελληνισμού.
2. Τότε που υιοθετήθηκε η θέση περί γεωγραφικού προσδιορισμού κ.λπ. υπήρχε ακόμη η ελπίδα να μαλακώσει η σκληρή εθνικιστική γραμμή των Σκοπιανών, μέσω της οικονομικής διπλωματίας. 
Τα γεγονότα διέψευσαν αυτή την προσδοκία. Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία είτε πολεμήθηκε είτε αποθράσυνε τους γείτονες.

Η Εκκλησία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύεται με την «Χρυσή Αυγή» ;

Το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στην ελληνική Εκκλησία με αφορμή την άποψή της πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, γιατί η υπόθεση έχει… ζουμί μιας και το Σκοπιανό δεν έχει μόνο πολιτική χροιά αλλά και εκκλησιαστική.
Στα Σκόπια υπάρχει μια Εκκλησία η οποία θεωρείται σχισματική κατά τα ορθόδοξα πατριαρχεία. Δημιουργήθηκε ως «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» το 1958 στο πλαίσιο της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας περιλαμβάνοντας τις τρεις νοτιότερες επαρχίες της Σερβικής Εκκλησίας, δηλαδή τις μητροπόλεις Σκοπίων, Ζλετόβου-Στρωμνίτσας και Αχρίδας – Βιτωλίων. Μάλιστα ο πρώτος επίσκοπός της χειροτονήθηκε από τον τότε Σέρβο Πατριάρχη.
Εννέα όμως χρόνια αργότερα, η συγκεκριμένη Εκκλησία ανακήρυξε μονομερώς το αυτοκέφαλό της, δημιουργώντας αναταραχή η οποία εν τέλει κατέληξε στην μη αναγνώρισή της από τα ορθόδοξα πατριαρχεία. 
Έτσι, πορεύτηκε επί μισό αιώνα να θεωρείται σχισματική όπως είναι και σήμερα.
Μόνο, μόλις προ λίγων ημερών η Βουλγαρική Εκκλησία προχώρησε μονομερώς στην αναγνώρισή της προκαλώντας εκ νέου ζήτημα στην ορθόδοξη κοινότητα.

Παράπονα του Βαρθολομαίου στον Πατριάρχη Βουλγαρίας

      Ὁ Μακ. Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος εἰς Φανάριον
Τά θυρανοίξια τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίου Στεφάνου τῆς Βουλγαρικῆς Παροικίας
Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, τήν Κυριακήν, 7ην Ἰανουαρίου, ἀνταποκριθείς εἰς εὐλαβῆ πρόσκλησιν τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς ἐνταῦθα Βουλγαρικῆς Παροικίας, ἐτέλεσε τόν ἁγιασμόν ἐν τῷ ἐν Φαναρίῳ ἀνακαινισθέντι Ἱ. Ναῷ τοῦ Ἁγίου Στεφάνου, ἐπί τῇ ὁλοκληρώσει τῆς ριζικῆς ἐπισκευῆς καί τοῦ ἐξωραϊσμοῦ αὐτοῦ, δαπάναις τῶν ἐντίμων Κυβερνήσεων τῆς Τουρκίας καί τῆς Βουλγαρίας, παρουσίᾳ τοῦ Μακ. Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, πλαισιουμένου ὑπό τῶν Σεβ. Μητροπολιτῶν Λοφτσοῦ κ. Γαβριήλ, Ρούσσης κ. Ναούμ καί Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανοῦ, μελῶν τῆς ὑπ’ αὐτόν Ἱερᾶς Συνόδου, τοῦ Ἐξοχ. κ. Boyko Borisov, Πρωθυπουργοῦ τῆς Χώρας, μετά πολυπληθοῦς ὁμίλου κρατικῶν παραγόντων, ἐλθόντων ἐπί τούτῳ ἐκ Σόφιας, καί πλήθους πιστῶν ἐκ τῆς ἐνταῦθα Βουλγαρικῆς Παροικίας.
Tήν συνοδείαν τοῦ Παναγιωτάτου ἀπετέλεσαν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος καί Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλόχιος.

Πολί-τική γεύση στα θυρανοίξια του Βουλγαρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου


Τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου βουλγαρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσαν την Κυριακή, ταυτόχρονα, όχι μόνο θρησκευτικούς, αλλά και πολιτικούς ηγέτες από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. 
Στην τελετή στον ναό παραβρέθηκαν επίσημη βουλγαρική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄, ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος, ο Γενικός Μουφτής στη Βουλγαρία Μουσταφά Χατζή.
Στις ομιλίες τους τόσο τα θρησκευτικά, όσο τα κοσμικά πρόσωπα έστειλαν μηνύματα με πολιτικά στοιχεία που, στο πλαίσιο της έναρξης της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είχαν συγκεκριμένη απόχρωση. 
Ο Πατριάρχης Νεόφυτος τόνισε ότι η αναστήλωση του ναού έγινε δυνατή χάρη στις σχέσεις καλής γειτονίας και την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας. 

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» το Σαββατο στο «Ιδιόμελο»

Η «Φαύστα »του Μπόστ αύριο, στις 13 & 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γ.Σ.Α

Σπ.Σταθούλης:Αποτρέψαμε την οικονομική κατάρρευση του Δήμου!!!

Η Απάντηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου
Η σημερινή Διοίκηση διαχειρίστηκε με επιτυχία τη βαριά κληρονομιά των χρεών που κληρονόμησε. 
Ο ισολογισμός του 2016 αποτυπώνει την πολύχρονη προσπάθεια που έχει γίνει και την σημερινή πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ επιβεβαιώνει την πορεία εξυγίανσης που έχει δρομολογηθεί
Το άρθρο του κ. Λ. Μαγιάκη, επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας στο Δήμο Αμαρουσίου,  σχετικά με τον ισολογισμό του 2016, αναδεικνύει την αδυναμία του να αντιληφθεί τη στοιχειώδη οικονομική πραγματικότητα και τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Δήμου.
Η βαριά κληρονομιά των 400.000.000 ευρώ και η χειρότερη κρίση των τελευταίων 50 ετών.
Τα χρέη που κληρονόμησε από το παρελθόν η Διοίκηση Πατούλη ξεπερνούσαν τα 400.000.000 ευρώ. 
Αυτή τη βαριά κληρονομιά διαχειρίσθηκε από την πρώτη μέρα της θητείας της η σημερινή Δημοτική Αρχή και πέτυχε, εφαρμόζοντας ένα νοικοκυρεμένο πρόγραμμα, να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του Δήμου. 
Και το πέτυχε αυτό σε μια περίοδο που ξέσπασε στη χώρα μας η χειρότερη δημοσιονομική κρίση των τελευταίων 50 ετών. 
Σε ένα περιβάλλον που συναντά κανείς μόνον σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
                                         Οι 5 αλήθειες στα ψέματα Μαγιάκη

«Υπερχρεωμένος ο Δήμος Αμαρουσίου», ισχυρίζεται ο Λευτέρης Μαγιάκης

Υποστηρίζει ακόμη ότι υπάρχει υπερφορολόγηση των πολιτών & των επιχειρήσεων
Συζητήθηκε στις 19-12-2017 και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ισολογισμός του Δήμου για το έτος 2016.
Από τη συζήτηση αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν ανάγλυφα αυτό που από καιρό ισχυριζόμαστε.                                   
Το Μαρούσι είναι μια υπερχρεωμένη πόλη παρά τις επικοινωνιακές φούσκες της επί 11,5 χρόνια διοίκησης Πατούλη.
Δεν θα σταθώ στις επισημάνσεις των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών για  «διαχειριστικούς κινδύνους» που υφίστανται στο Δήμο.  
Τη μη ακριβή αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας του, μετά το 2000. 
Την ολιγωρία ως προς  την είσπραξη από το Δήμο των χρεών μεγαλοφειλετών. 
Πάνω από 10 χρόνια εκκρεμεί διαφορά 22εκ. με τη Lamda Development, ενώ 74 επιχειρήσεις χρωστάνε στο Δήμο ήδη από τη δεκαετία του `90 γύρω στα 34εκ. ποσό που αντιστοιχεί στο 78% των οφειλών προς το Δήμο. 
Επισημάνσεις οι οποίες επαναλαμβάνονται, μεταξύ πληθώρας άλλων, επί χρόνια, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο Ισολογισμός αποτυπώνει επίσης την υπερχρέωση του Δήμου σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές. Οι συνολικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου στο τέλος του 2016 ανέρχονταν σε 147 εκ., δηλαδή  πάνω από το 400 % των συνολικών τακτικών ετήσιων εσόδων του. Υπενθυμίζουμε ότι για να θεωρείται βιώσιμο το χρέος το ποσοστό αυτό πρέπει να είναι μικρότερο του 100%.

Υπό την αιγίδα της UNESCO Βορείων Προαστίων η «Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Αμαρουσίου

Ενεργός υποστηρικτής του προγράμματος «Ακαδημίας Γονέων» στον Δήμο Αμαρουσίου είναι ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, προσφέροντας την αιγίδα του. 
Όπως δήλωσε σχετικά η Πρόεδρος του Ομίλου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη: 
«Στηρίζουμε κάθε θεσμικά αναγνωρισμένη επιμορφωτική προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο την εφηβική ηλικία και την οικογένεια, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος ορθής ενημέρωσης για κρίσιμα ζητήματα και σύγχρονους προβληματισμούς, περί συμπεριφορών και ψυχικής υγείας. Ο θεσμός της οικογένειας, ως βασικός μηχανισμός δόμησης και οργάνωσης της κοινωνίας, με διαχρονική συνεισφορά στον πολιτισμένο βίο του ανθρώπου, αποτελεί στις μέρες μας ίσως το μοναδικό προμαχώνα αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών. Κάθε συλλογική πρωτοβουλία που στηρίζει έμπρακτα την οικογένειακαι την εφοδιάζει με γνώση και δημιουργική λογική, οφείλουμε να την αναδεικνύουμε σε καθημερινή πράξη συνειδητής κοινωνικής συμπεριφοράς».

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Νικο Κάββαλο

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στη μνήμη του Δημοτικού Συμβούλου & πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Κάββαλου
Εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι, η σημερινή μέρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη και η έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο του Σώματος, έπειτα από εισήγηση μου, γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη ενός φίλου, ενός μέλους της οικογένειας όχι μόνο της διοίκησης, όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ολόκληρης της πόλης του Αμαρουσίου.
Του αγαπητού Νίκου Κάββαλου.
Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου Νίκου, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος με βαθειά δημοκρατική συνείδηση, εργατικότητα και μαχητικό πνεύμα αλλά και μεγάλη αυτοδιοικητική, κοινωνική και πολιτική δράση. 

Θερμά Συλλυπητήρια & από την Μαίρη Διακολιού

Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Μαρουσιώτη, φίλου & Δ.Σ Ν. Κάββαλου
Ο Νίκος Κάββαλος υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και οι Μαρουσιώτες τον τιμούσαν σταθερά με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους επί δεκαετίες.
Πρόσφερε στην πόλη μας από πολλές θέσεις διοικητικής ευθύνης, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του σε συλλόγους.
Κυρίως όμως, αποτελούσε πρότυπο πολιτικού ανδρός, για την αξιοπρέπειά του, τον αυτοδιοικητικό του λόγο, την δημοκρατικότητά του. Ήταν από τους ελάχιστους που είχε το ηθικό ανάστημα να αντιμετωπίζει με πολιτικούς όρους ακόμη και όσους έτυχε να διαφωνήσουμε με τις πολιτικές που στήριξε στα ύστερα της πολιτικής του πορείας. Και γι αυτό, επάξια κέρδισε την εκτίμησή μας στο πρόσωπό του.
Η διαλλακτικότητά του, η ευελιξία του, ο λόγος του - λιτός από ανούσιες καλολογικές εξάρσεις αλλά μεστός από ουσία, αλλά και η σπάνια αρετή του να μπορεί να ακούει με σοβαρότητα τις απόψεις των άλλων και ενίοτε να τις υιοθετεί, είναι δυσεύρετα στοιχεία πολιτικού στις μέρες μας και αποδείξεις για το ότι αποτέλεσε διαχρονικά ένα κόσμημα για το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
Όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν η ενωτική δράση και γι αυτό λειτουργούσε πάντα με συνεργατικό πνεύμα και με μοναδικό κριτήριο το δημοτικό συμφέρον.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» για την απώλεια του Νίκου ΚΑΒΒΑΛΟΥ

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ εκφράζει την βαθιά της θλίψη  για το θάνατο του εκλιπόντος πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου Νίκου Κάββαλου.
Συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.
Ο Νίκος Κάββαλος υπήρξε ισχυρή και ταυτόχρονα προσηνής προσωπικότητα. 
Τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών μας και προσέφερε επί δεκαετίες υπεύθυνα και με δημοκρατικό ήθος τις υπηρεσίες του στο Δήμο, την πόλη του Αμαρουσίου, το Σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του, από όποια θέση και αν βρέθηκε.

Συλλυπητήρια Γιώργου Καραμέρου για το χαμό του Νίκου Κάββαλου


Το Μαρούσι αποχαιρετά έναν σημαντικό αυτοδιοικητικό άνδρα, 
τον δημοτικό σύμβουλο τέως αντιδήμαρχο και φίλο Νίκο Κάββαλο.
Ακόμα και οι τελευταίες μας συζητήσεις είχαν να κάνουν 
με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας που με πάθος υπηρέτησε.
Συλληπητήρια στους οικείους του και καλό κατευόδιο

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

«Παρατηρητής Αθμονέων»:Εφυγες νωρίς, φίλε μου Νίκο Κάββαλε!!!

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη 
Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του φίλου και συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αμαρουσίου, Νίκου Κάββαλου.
Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, εργατικότητα, μαχητικό πνεύμα, με μεγάλη Αυτοδιοικητική, κοινωνική και πολιτική δράση.
Η οικογένεια του Αμαρουσίου έχασε ένα σημαντικό μέλος της. 
Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Θα ζητήσω να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο αύριο το πρωί στις 11:00 π.μ., προκειμένου να ληφθεί απόφαση ώστε να αποδοθεί φόρος τιμής στον εκλιπόντα Δημοτικό μας Σύμβουλο.

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Το σισύφειο 2018

Τ​​ο 2017 τελειώνει. Με παγιωμένη την πιο στεγανή ανελπιστία που θα μπορούσε να συναγάγει για την Ελλάδα ο απαισιοδοξότερος των νουνεχών.
Για τρίτη χρονιά οι Τράπεζες αποκλεισμένες από τον οικονομικό βίο της χώρας. 
Κανείς δεν το αναφέρει. 
Η εκποίηση της κοινωνικής περιουσίας αλόγιστη, ξέφρενη, χωρίς ούτε μία δημόσια, βαρύνουσα, κραυγή αγωνίας. 
Η δημόσια ασφάλεια να παραπέμπει σε συγκρίσεις με κακόφημες ζούγκλες διεθνών μεγαλουπόλεων, όπου η φτώχεια εκβάλλει στο αυτονόητο έγκλημα.
Δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί είναι ανύπαρκτη μια κοινή λογική, έχουν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα συν-εννόησης. 
Η συν-εννόηση προϋποθέτει κοινή πρόθεση και κοινά κριτήρια για να ξεχωρίζει η αλήθεια από το ψέμα, η εμπειρική πιστοποίηση από μόνη την εντύπωση, το πραγματικό από το φαντασιώδες. 
Οταν «αυτονόητα» οι «ριζοσπάστες» της διεθνιστικής Αριστεράς συγκυβερνάνε με τους «ανυποχώρητους συνεπείς» της «πατριωτικής Δεξιάς» για να διεκπεραιώσουν τις απαιτήσεις του ιστορικο-υλιστικού διεθνισμού των «Αγορών», τότε η επαφή με την πραγματικότητα έχει a priori χαθεί.
Μαζί χάνεται και κάθε πιθανότητα κοινωνικής συν-εννόησης, παύουν να συνδέονται οι λέξεις με νοήματα και τα νοήματα με πράγματα. 
Οταν μάλιστα έχει προηγηθεί η ίδια αγυρτεία, με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, αποσπώντας διεθνείς επαίνους, τότε παγιώνεται αδιάσειστα η ανακολουθία σημαινόντων και σημαινομένων, δηλαδή η ανελπιστία για οποιαδήποτε κοινωνική συν-εννόηση. 
Η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα γίνεται αυτονόητο πεπρωμένο του Ελλαδισμού.

Δέκα χρόνια μετά τη Μεγάλη Οικονομική Κατάρρευση

Τα Οικονομικά χρειάζονται κάτι περισσότερο από «Αναμόρφωση»
«Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε μελλοντικές οικονομικές συγκρούσεις είναι η επανάσταση στα οικονομικά, διότι η καταστροφική αναταραχή ενσωματώνεται στο σημερινό σύστημα» (Steve Keen). (*)
Έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες για τις θεωρίες συνωμοσίας που προκάλεσαν την οικονομική κρίση του 2008. Πολλές την αποδίδουν στην Federal Reserve, άλλες στον George Soros άλλοι στα Hedge Funds υποστηρίζοντας πως ο καθένας κάτι κέρδισε απ΄αυτην.
Κι όμως παρ΄ όλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια τα πράγματα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. 
Σίγουρο είναι πως τα hedge funds δημιούργησαν σαπουνόφουσκες και πολλές θεωρίες ακούστηκαν για τον τρόπο με τον οποίο το οικονομικό σύστημα λειτούργησε. 
Όπως όταν ο Σόρος είχε κάνει την επίθεση εναντίον της στερλίνας, πριν μερικές δεκαετίες.
Επέλεξα από διάφορα «επετειακά» δημοσιεύματα το άρθρο του Steve Keen, επειδή με είχε εντυπωσιάσει συνέντευξη που είναι ανηρτημένη και στο Υoutube στην οποία είχε χαρακτηρίσει τους πολιτικούς που προωθούν την οικονομία της λιτότητας ότι «φέρονται με αφέλεια - παιδαριώδης αντίδραση».

Το «αύριο» που δεν έρχεται ποτέ !!!

Το απόλυτο τίποτα είναι δικαίωμα του κυρίαρχου λαού...
Από την ημέρα που η Ελλάδα ανακηρύχθηκε επισήμως σε πτώχευση το 2010 όλοι αναζητούν το Αύριο που θα φέρει τη λύτρωση. Αλλά το «Αύριο» αυτό παραμένει επιμόνως άπιαστο. 
Κυβερνήσεις ήλθαν και παρήλθαν, οι «θεσμοί» βίασαν την χώρα παρά φύσιν «προς θεραπείαν» της, «έγκριτοι» και μη σχολιαστές κατηγόρησαν (και κατηγορούν) του Έλληνος το στραβό κεφάλι για τα δεινά, αλλά λύση για όλα αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει.
Το ερώτημα που τίθεται (ή «μπαίνει» κατ’ άλλους) είναι συγχρόνως υπαρξιακό αλλά & κοινωνικό -πολιτικό. 
Το «Αύριο», λέγουν πολλοί, διαμορφώνεται από μας τους ίδιους. 
Η «κοινωνία» πρέπει να κινητοποιηθεί. 
Έπεται λοιπόν ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε τους τρόπους μας, τον τρόπο σκέψεως μας, και την «κοινωνική διαχείριση» μας και να προχωρήσουμε στις περίφημες αλλαγές που θα φέρουν την ανάκαμψη. 
Είναι στο χέρι μας, λέγουν οι «έγκριτοι», να πετύχουμε τα αναγκαία.
Η κοινή λογική συνηγορεί με τους «έγκριτους», πλην όμως στην περίπτωση της Ελλάδος έχουμε την «ιδιαιτερότητα» να αγνοούμε την λογική & να στρεφόμαστε πάντοτε στην άνεση των ψευδαισθήσεων.
Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις άνευ εξαιρέσεως επένδυσαν μαζικώς στην ψευδαίσθηση, άλλες πολύ, άλλες λιγότερο. 
Το απόγειο αυτής της νοσογόνας ψυχικής γυμναστικής ήταν η πράσινη «Αλλαγή» που με εντυπωσιακή άνεση κατεδάφισε και τα ελάχιστα που στέκονταν ακόμη όρθια. 

Η ελληνική τραγωδία μόλις ξεκίνησε & θα έχει πολλές πράξεις ακόμη ...

ενώ παράλληλα θα γίνονται προσπάθειες για να διατηρηθεί η ουτοπική ελπίδα των Ελλήνων πως είναι δυνατόν σκύβοντας το κεφάλι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον – έτσι ώστε να μην αντιδρούν στη σταδιακή μετατροπή τους σε εξαθλιωμένους δούλους χρέους.
«Δεν είμαστε καν σκλάβοι – είμαστε δούλοι. Ο σκλάβος έχει συναίσθηση της σκλαβιάς του και ζει με το όνειρο της επανάστασης. Ο δούλος, μη συναισθανόμενος τη δουλεία του, ζει με το καθημερινό άγχος να είναι καλά ο κύριος του γιατί αν πάθει κάτι, τότε ποιος θα του δίνει το απαραίτητο ξεροκόμματο για να επιβιώσει;»
                                                                            Ανάλυση
Η μεγάλη ανησυχία, ο λόγος που δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι, η Ελλάδα είναι η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, τόσο όσον αφορά το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό της τομέα πια, δηλώνοντας το επίσημα, είναι οι τράπεζες – με την έννοια πως, στην περίπτωση της στάσης πληρωμών εντός της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ θα σταματούσε να τις στηρίζει, οπότε θα δημιουργούνταν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας σε έναν ήδη βαριά ασθενή, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του.
Εν προκειμένω, αναφερόμαστε σε εκείνες τις τράπεζες που το κράτος στήριξε μέσω της παροχής εγγυήσεων της τάξης των 200 δις € πριν το 2010, στη συνέχεια τις χρεοκόπησε αφενός μεν με το PSI, αφετέρου με την άθλια διαχείριση της κρίσης, αργότερα τις διέσωσε με τα 45 δις € που επιβάρυναν το δημόσιο χρέος και στο τέλος έδωσε τον έλεγχο τους για ένα ποσόν της τάξης των 6-7 δις € σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια – σε μία διαδικασία δηλαδή, στην οποία συμμετείχαν όλες οι κυβερνήσεις με τελευταία την κατ’ επίφαση αριστερή, η οποία «χρεώνεται» με το μεγαλύτερο ίσως «τραπεζικό κόλπο» στα χρονικά της Ελλάδας.
Ένα «κόλπο» που χαρακτηρίσθηκε ως σκάνδαλο των σκανδάλων, όπου οι κερδοσκόποι έπιναν σαμπάνιες στο Λονδίνο εις βάρος των κορόιδων – των Ελλήνων δηλαδή που πλήρωσαν 45 δις € ...

Μ.Θεοδωράκης:«Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992»

Ολέθριες συνέπειες αν χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» από τα Σκόπια
«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».
Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. 
Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».
Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Κρίσιμες αλήθειες για το όνομα των Σκοπίων

Το θέμα των Σκοπίων, όπως άλλωστε και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα έχουν χρονίσει δραματικά και αδικαιολόγητα, και βρίσκονται τελματωμένα, κάτι που σαφώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διεκδικητών (ΠΓΔΜ-Τουρκία) σε βάρος των Εθνικών μας Δικαίων, καθώς παγιώνονται καταστάσεις που υπονομεύουν τα συμφέροντα και νόμιμα δικαιώματα του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνισμού.
Αυτό όμως, κατ’ ουδένα λόγο, πρέπει να οδηγήσει σε μη ασφαλείς και πρόχειρες λύσεις, που, καθ’ όλες τις ενδείξεις, δεν θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδος, αλλά τις επιδιώξεις των αντιπάλων μας ή Μεγάλων Δυνάμεων που θέλουν να προωθήσουν, για τους δικούς τους λόγους, λύσεις συμβιβαστικές, που ούτε την αλήθεια και το δίκαιο υπηρετούν ούτε μακροπρόθεσμα θα παγιώσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Είναι σαφές για κάθε σοβαρό παρατηρητή ότι η σπουδή που επιδεικνύει η Ελληνική Κυβέρνηση για λύση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 στο θέμα της διαφοράς για το όνομα των Σκοπίων, 
γίνεται είτε καθ’ υπόδειξιν ισχυρών ξένων είτε με στόχο κομματικά πολικά οφέλη στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση της χώρας μας. 
Και τα δύο είναι απαράδεκτα εφόσον δεν ανταποκρίνονται στα αληθή και προσεκτικά σταθμισμένα ελληνικά συμφέροντα.
Παρά την φαινομενικά θετική συγκυρία στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, μετά την πρόσφατη πολιτική αλλαγή, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Ζάεφ και του Υπ. Εξωτερικών κ. Δημητρώφ, δεν παρέχουν καμία ένδειξη ότι έχουν μεταβάλει ουσιαστικά τις πάγιες θέσεις των Σκοπίων για το κρατικό όνομα, την εθνική ταυτότητα, την ιστορία και την ιδεολογία της γειτονικής χώρας.

Ο άνθρωπος που «βάφτισε» την ΠΓΔΜ & προέβλεψε το προσφυγικό!!!

Σε μία αποκαλυπτική κουβέντα, ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Σωτήρης Μουσούρης μας ταξιδεύει σε γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία.
Η αφορμή για τη γνωριμία μου με τον Σωτήρη Μουσούρη δόθηκε όταν αναζήτησα ένα σχόλιο για την ταραχώδη παγκόσμια επικαιρότητα, από έναν άνθρωπο που για περισσότερα από σαράντα χρόνια υπήρξε στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων και αποφάσεων.
Τον συνάντησα στο σπίτι του στο Παγκράτι, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις του παρελθόντος, από μία ζωή που μοιάζει με σύγχρονο μυθιστόρημα. Μου μίλησε για την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του, χρησιμοποιώντας την ως αφετηρία για σχόλια και εκμυστηρεύσεις.
                                                    Η πορεία προς τον ΟΗΕ
Πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε μάστερ στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης και διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Χάρβαρντ.
Μετά τις σπουδές του, από το 1966 διατέλεσε στέλεχος του οικονομικού τομέα της Γραμματείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πολύ γρήγορα έφθασε σε ανώτατες πολιτικές θέσεις, με ιδιαίτερη σημασία για το διεθνές δίκαιο. Ήταν υπαρχηγός αποστολής στην Αφρική μεταξύ 1968 και 1969. Εκεί ταξίδεψε σε 12 χώρες και γνώρισε σε βάθος την ήπειρο.
Αργότερα ήταν γραμματέας της Ομάδας Προσωπικοτήτων για τη Διερεύνηση και Κατάρτιση Προτάσεων για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. «Εξαιτίας της ιδιότητάς μου αυτής δεν ήμουν πολύ αγαπητός στις μεγάλες χώρες και ιδιαίτερα στην Αμερική», λέει ο ίδιος.
Με άδεια από τον ΟΗΕ επέστρεψε το 1982 για έναν χρόνο στην Ελλάδα, όπου διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ«Η προίκα της τράπεζας», tovima.gr).

АКИС ГАВРИИЛИДИС - ΑΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ:Μακεδονικότητες...


Ηταν παραμονές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 & 
ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν ανεβεί στο βήμα για να εξαγγείλει το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης(το οποίο έχουμε την ευτυχία να απολαμβάνουμε σήμερα), ασπάζεται θερμά τον ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟ Μιχάλη Τρεμόπουλο & τον «κολλητό» του Καρανίκα, καθηγητή Άκη Γαβριηλίδη…  γνωστό για τις «πατριωτικές» του θέσεις!!!
Επειδή το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» οδεύει προς λύσιν ...αναρτούμε ξανά το κείμενο «Μακεδονικότητες» του Συγγραφέα που με μία σειρά πονημάτων αγωνίζεται, μοχθεί & προσπαθεί εναγωνίως να βγάλει την ιστορική τσίμπλα από τα μάτια μας για να δούμε το ΦΩΣ το αληθινό(δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 στο περιοδικό «ΧΡΟΝΟΣ», στο οποίο αναρτώνται κείμενα όλων όσοι θέλουν να μας αλλάξουν την Ιστορία - για το καλό μας βεβαίως - βεβαίως).

Α, μην ξεχάσω να συγχαρώ & τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που ...γουστάρει Ακη Γαβριηλίδη, υποκλίνεται στην επιστημοσύνη του & εξ αυτού του λόγου τον επέλεξε να διδάσκει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης!!!
 -------------------------------------------------------------------------
Η εμμονή στο αντιμακεδονικό δόγμα ευνοεί τη διάχυση των ακροδεξιών ιδεών στην Ελλάδα όσο * στη δημοκρατία της Μακεδονίας(АКИС ГАВРИИЛИДИС)
 ---------------------------------------------------------------------------
Στις Βρυξέλλες, πριν από δύο χρόνια περίπου(2011), είχε οργανωθεί μια έκθεση - και μια σειρά συζητήσεων - για τα είκοσι χρόνια από τη διάλυση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας. 

Σε μία από αυτές τις συζητήσεις κλήθηκαν άτομα που κατάγονταν από τις διάφορες πρώην δημοκρατίες να μιλήσουν για την εμπειρία και τις αναμνήσεις τους. 
Μεταξύ αυτών, μία κυρία - χωρίς φυσικά να γνωρίζει αν στην αίθουσα ήταν παρόντες Έλληνες - ανέφερε το εξής: 
«Εγώ είμαι από τη Μακεδονία, μετανάστευσα στο Βέλγιο δέκα χρονών το 1965, και κάθε χρόνο προσπαθώ να επισκέπτομαι τη Μακεδονία και όσες άλλες δημοκρατίες μπορώ. 
Την τελευταία φορά που πήγα, ομολογώ ότι δεν μου άρεσε. 
Η χώρα έχει χάσει τη μακεδονικότητά της. Σαν Ελλάδα έχει γίνει!».