Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Eνας Χρόνος Αριστερά, 1 Χρόνος Μάχη... Προχωράμε! Αύριο στις 6:00 μ.μ. στο «Γήπεδο Tae Kwon Do Π. Φαλήρου»

Στις 6:00 μ.μ. η Εσπερίδα με θέμα:«Διεθνής Ασφάλεια - Το Μεταναστευτικό Ζήτημα - Η θέση της Ελλάδας»

Προσφορά παιδικών φαρμάκων στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Αμαρουσίου, από την «Ελληνοαγγλική Αγωγή»

Μεγάλη ποσότητα παιδικών φαρμάκων παρέδωσε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου το Προεδρείο των μαθητών  της Στ ‘ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνοαγγλικής Αγωγής, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χριστόδουλο Κακαδιάρη, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016. 
Τα παιδικά φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου προσέφεραν οι μαθητές  και οι μαθήτριες του σχολείου, στο πλαίσιο της δράσης  «Έλα με το πακέτο σου», που υλοποιούν κάθε χρόνο, προσφέροντας συστηματικά φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου. 

Κοινό συνέδριο των Κεντρικών Ενώσεων των Δήμων Ελλάδος-Τουρκίας

Με τον κ. Veysel Tiryaki, Δήμαρχο Altindag, του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας, συναντήθηκε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος που λειτουργούν θεσμικά οι δήμοι στην Τουρκία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης που ακολουθούν, μέσω συγκεκριμένων πολιτικών.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Tiryaki πως, σημαντικά έργα υποδομής, όπως σχολεία και κέντρα υγείας, υλοποιούνται από τους δήμους απευθείας, χωρίς την παρέμβαση του κράτους ενώ επισημάνθηκε πως οι δήμοι έχουν οικονομική αυτοτέλεια και εισπράττουν τους πόρους τους χωρίς μεσάζοντες και χωρίς κηδεμονίες.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά. Για αυτόν τον λόγο μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμεριστούμε από κοινού τα προβλήματα των δύο λαών».
Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.Omer Doganay.

Στο «ΣΠΙΡΤΟ» στις 10:15 μ.μ. το γυναικείο κουαρτέτο «Noriana»

Σήμερα & αύριο το διήμερο σεμινάριο γλυπτικής κεραμικής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ & ΠΑΡΑΓΩΓΑ»  
Διήμερο σεμινάριο γλυπτικής κεραμικής με προσκεκλημένο το διεθνούς φήμης γλύπτη κεραμίστα Guido Mariani από τη Faenza της Ιταλίας, διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών(ΠΕΚΑ), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης που λαμβάνουν χώρα στο  Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207, στην πόλη μας, στο Μαρούσι
Ο καλλιτέχνης θα κατασκευάσει και θα τελειοποιήσει στιλιστικά μπροστά στο κοινό ένα - ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ κεφάλι ύψους 50 - 60 cm.   
Στη συνέχεια, θα χωρίσει την επιφάνεια του κεφαλιού σε 3-4 επί μέρους τμήματα τα οποία θα  καλύψει με αλλεπάλληλα στρώματα γύψου δημιουργώντας το αρνητικό αποτύπωμα - καλούπι, της μορφής. 
Τα γύψινα κομμάτια στη διάρκεια της νύχτας θα στεγνώσουν μέσα σε ηλεκτρικό καμίνι και την επόμενη ημέρα θα χρησιμοποιηθούν για την αναπαραγωγή με πατητό πηλό, 2-3 πιστών ομοιωμάτων της αρχικής φόρμας - ΠΑΡΑΓΩΓΑ.  
Στο τελικό στάδιο κάθε παράγωγο θα διαφοροποιηθεί θεματικά με παρεμβάσεις, προσθήκες και παραλλαγές γλυπτικού η και διακοσμητικού χαρακτήρα.  
Τα νέα πρωτότυπα έργα που θα προκύψουν, θα χρωματιστούν η/και θα διακοσμηθούν με μπαντανάδες και χρώματα.  
Στη διάρκεια της όλης διαδικασίας θα επεξηγούνται λεπτομερώς τα διάφορα στάδια και θα απαντώνται ερωτήσεις αισθητικού, τεχνικού και τεχνολογικού χαρακτήρα.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Για πούλημα κι ό,τι έμεινε απούλητο ως εδώ!

                        Ο αγών έλαβε τέλος!!!
Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που βλέπουμε την γαλότσα & την γραβάτα σε παράλληλες κινητοποιήσεις. 
Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν βάλει στόχο όλες τις επαγγελματικές τάξεις της χώρας. 
Ένωσαν οι επιτιθέμενοι τους αμυνόμενους σε ένα μέτωπο κάνοντας ξεκάθαρο ότι όλοι είναι ένοχοι και θα πληρώσουν. 
Τώρα γνωρίζουν άπαντες ότι το σχοινί που τους κρατούσε ακόμη όρθιους αρχίζει να φθείρεται σε σημείο τελειωτικής κοπής.
Έλαβε το μήνυμα η κυβέρνηση & οι δανειστές;  
Το έλαβαν και το έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια συνεχίζοντας την κουβεντούλα στο Νταβός με έναν Σόιμπλε να αποκαλεί ηλίθιο τον Τσίπρα και έναν Τσίπρα που δεν ακούει & γελάει τρανταχτά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, απαντώντας στον Σόιμπλε:
"Για να λύσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη".

Η Ελλάδα χαμένη στην μετάφραση ενός επικίνδυνα ηλίθιου. 
Αν περισσότερη Ευρώπη σημαίνει λιγότερη Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία για τον αριστερό θεατρίνο, αντιθέτως απέδειξε την ώρα που η Ελλάδα τρίζει ότι λιγότερη Ελλάδα είναι καλύτερη για την Ευρώπη, δίνοντας δώρο το 67% του ΟΛΠ που κρατούσαν  στα χέρια τους ως περιουσία οι Έλληνες αντί 386 εκατ. ευρώ. 
Την ημέρα που τα τρακτέρ μάρσαραν και οι γραβάτες ήταν έτοιμες να κρεμαστούν στα δέντρα του Συντάγματος ως μήνυμα προς το Κράτος, το ίδιο το Κράτος τους απάντησε πουλώντας Ελλάδα.

Όλους και όλα τα έχει για πούλημα. 
Δεν θα σταματήσει ούτε σε λιμάνια και αεροδρόμια, ούτε σε βουνά και κάμπους. 
Θα πουλήσει κανονικά Έλληνες και σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι πουλιούνται τα μαρούλια στον μεσάζοντα.
Αυτός που για την Γερμανία είναι ένας ηλίθιος, για την Ελλάδα είναι ένας επικίνδυνος 
 που δυστυχώς ως αντίπαλο δέος έχει έναν ακόμη πιο επικίνδυνο Μητσοτάκη να περιμένει την σειρά του για τους αποκεφαλισμούς...

Είναι τα συμπεφωνημένα ...Ηλίθιε!!!

Στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων εφεξής οι δομές των «Κέντρων Κοινότητας»

           Συστήνονται «Κέντρα Κοινότητας» σε μεγάλους δήμους 
               για την υλοποίηση δράσεων  κοινωνικής πολιτικής  
Μετά από παρεμβάσεις του Προέδρου Γ. Πατούλη και εισηγήσεις της ΚΕΔΕ, το νομοσχέδιο που καταρτίζει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θ. Φωτίου, προβλέπει ότι οι δομές των «Κέντρων Κοινότητας» θα είναι λειτουργικά ενταγμένες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου τα «Κέντρα Κοινότητας» που  θα λειτουργούν στους Δήμους θα έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής.
Η ΚΕΔΕ ως το συλλογικό όργανο των 325 Δήμων της Χώρας  εκτιμά, ότι η πρόταση και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με την σχετική πρόταση, θεωρούμε ότι τα «Κέντρα Κοινότητας» αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας λειτουργούν με ορθό και συντεταγμένο τρόπο στο επίπεδο κάθε Δήμου.

Οι βραβεύσεις από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), βράβευσε τους Εθελοντές και τις Εθελοντικές ομάδες, τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τα ΜΜΕ και τους χορηγούς, που στήριξαν το έργο του κατά το 2015.
Στην ίδια Τελετή τιμήθηκαν για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2015, οι Δήμαρχοι και οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας από τους 12 Δήμους μέλη του Συνδέσμου.
Τιμητική βράβευση για τη συμβολή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα στις αναδασώσεις, την πολιτική αλλά και αντιπλημμυρική προστασία κατά το 2015 παρέλαβε & ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία & Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) κ. Βλάση Σιώμο κατά την ετήσια τελετή του συνδέσμου.
«Η προστασία των ορεινών όγκων της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους εθελοντές τους πυροσβέστες και υπαλλήλους που δείχνουν καθημερινά την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να έχουμε ένα πιο πράσινο Πεντελικό», δήλωσε ο κ. Καραμέρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δράσεις αρωγής της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα αναδασώσεων του ΣΠΑΠ, στον καθαρισμό φραγμάτων και ρεμάτων αλλά και σε άλλες παρεμβάσεις όπου κρίθηκε αναγκαίο (π.χ Θέατρο ρεματιάς Χαλανδρίου).

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Τι τρέχει με την Όπερα», για 4 Κυριακές στο «Ιδιόμελο»

Το φωνητικό σύνολο 8tetto προτείνει μια μουσική παράσταση με θέμα την όπερα και δίνει την δυνατότητα στα παιδιά ηλικίας 6-12 να κατανοήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου συμμετέχοντας ενεργά.

CIA και FSB: Ανήθικοι βίοι παράλληλοι

Δύο από τις μεγαλύτερες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο, η αμερικανική CIA και η Ρωσική FSB, φαίνεται πως έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές: στην οργάνωση, τις μεθόδους, και την ηθική τους.

Αμφότερες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό μέσω πρακτόρων με «επίσημη κάλυψη», που σημαίνει ότι εμφανίζονται ως κυβερνητικοί υπάλληλοι στην πρεσβεία της χώρας τους και καλύπτονται από διπλωματική ασυλία, αλλά και μέσω «ανεπίσημων πρακτόρων», όπου συνήθως εμφανίζονται ως επιχειρηματίες, υπόκεινται σε λιγότερο έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν χαρακτηριστεί ως μυστικοί πράκτορες από την κυβέρνηση της χώρας υποδοχής. 
Φυσικά ο ρόλος αυτός δεν παρέχει διπλωματική ασυλία.
Οι αμφισβητήσιμες ηθικές πρακτικές και των δύο υπηρεσιών, έχουν κατά καιρούς αμαυρώσει το όνομά τους στη διεθνή κοινή γνώμη. 
Οι πολιτικές παρεμβάσεις, η χρηματοδότηση ανταρτών σε άλλες χώρες και η χρήση βασανιστηρίων, έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.
Αμφότερες οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κατηγορηθεί ότι είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένες, στρεβλώνοντας τις αναλύσεις και καθοδηγώντας τις αποφάσεις υπέρ μιας προτιμώμενης γραμμής σκέψης. 

Αύριο η ομιλία του Διεθνολόγου κ. Βασίλη Κοψαχείλη με θέμα:«Η κρίση στη Μέση Ανατολή - Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα;»

Αύριο η Ημερίδα του ΙΓΕ με θέμα τις Εναλλακτικές Καλλιέργειες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,
ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΠΥΡΓΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 182, ΚΗΦΙΣΙΑ
                                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
3.30 μ.μ: Εγγραφές (θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν κάνει προεγγραφή στο e mail ige.enallaktikes@gmail.com)
3.45 μ.μ: Σαρχόσογλου Αναστασία, Γεωπόνος MSc, 
Οι εναλλακτικές καλλιέργειες ως διέξοδος από την οικονομική κρίση
4.00 μ.μ: Γεωργόπουλος Θεοφάνης, Καθηγητής Εφαρμογών, τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Καινοτομίες στα παραδοσιακά τρόφιμα φυτικής προέλευσης
4.30 μ.μ: Λαζαρίδου Έφη, Σύμβουλος στρατηγικής branding & marketing, Επωνυμία και αφήγηση: 

Άγγιξαν τους 2500, οι μαθητές που υποβλήθηκαν σε ετήσιο προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στο Μαρούσι!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος που πραγματοποίησε και εφέτος το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου στους μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης με τη συνδρομή των εθελοντών οδοντιάτρων.
2.359 μαθητές και μαθήτριες εξετάστηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων τους στο χώρο των σχολείων τους, μέσα στην πλήρως εξοπλισμένη κινητή οδοντιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τηρουμένων όλων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. 
Παράλληλα έλαβαν χρηστικές οδηγίες από τους ειδικούς επιστήμονες για τους κανόνες της στοματικής υγιεινής.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Επιστημόνων & Επαγγελματιών, η ΚΕΔΕ

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, χωρίς δίκαιο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. στηρίζει τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων κι ελευθέρων επαγγελματιών.
Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση από την Κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:
Δεν διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αντίθετα έχει αποκλειστικά και μόνον φοροεισπρακτική λογική.
Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, η κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει ουσιαστικά τη φτωχοποίηση ενός σημαντικού παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις «γκρίζες ζώνες» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
Οδηγεί στην επιστημονική κι επαγγελματική απαξίωση χιλιάδες επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες και στην αναγκαστική διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας για σημαντικό αριθμό από αυτούς.

Η αποκάλυψη της συνωμοσίας

Δεν είναι απίθανο η μαραθώνια διάσκεψη που κατέληξε στην υπογραφή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου, να ήταν μόνο ένα καλοσχεδιασμένο σόου. Η προσομοίωση μίας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός έωλου εκβιασμού
«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (πηγή), ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφτηκε την ΕΚΤ προχθές (19.1.16), συνοδευόμενος από τον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη. 
Συναντήθηκε με το διοικητή της ΕΚΤ, καθώς επίσης με ένα μέλος της, για να συζητήσει την κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.
Όλα καλά μέχρι εδώ, αν και τέτοιου είδους επισκέψεις δεν είναι τόσο συνηθισμένες. 
Ας θυμηθούμε όμως πως η αριστερή ελληνική κυβέρνηση διεξήγαγε πολλές και επίμαχες διαπραγματεύσεις, με όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. 
Επίσης πως η ΕΚΤ, για να ασκήσει πιέσεις, είχε σταματήσει τη φυσιολογική αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, περιορίζοντας επί πλέον αυστηρά την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA).
Ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσει να διατηρήσει σε λειτουργία τις ελληνικές τράπεζες, στην περίπτωση που θα προσπαθούσε να τις κλείσει η ΕΚΤ. 
Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, σχεδίαζε να εκδώσει υποσχετικές πληρωμής (IOY), καθώς επίσης να δημιουργήσει ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών (όχι ένα παράλληλο νόμισμα, όπως άδικα κατηγορείται). 
Ήταν επίσης γνωστό πως ένας στενός συνεργάτης του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είχε στείλει το Μάη ένα μήνυμα μέσω mail στους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. 
Κατηγορούσε τους υπεύθυνους της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις και τόνιζε τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών, χωρίς βέβαια να αναφέρει πως είχαν σκόπιμα επιδεινωθεί από τις παράνομες ενέργειες της ΕΚΤ.
Πρόσφατα τώρα ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας υπερηφανεύτηκε πως συνωμότησε εναντίον του σχεδίου του κ. Βαρουφάκη (πηγή). 
Ειδικότερα, είχε συγκαλέσει τους νομικούς συμβούλους της κεντρικής τράπεζας και προσωπικότητες που ήταν πρωθυπουργοί στο παρελθόν (Κ. Καραμανλής;).

Οι Αγελαδό-Γατοι του ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:«Ολοι στο μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11:00 π.μ. στην Ομόνοια »

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 10:30 π.μ. στην Πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Διαλύουν την ασφάλιση & βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Αυτό το σύνθημα θα πρέπει να ακουστεί παντού σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά. 
Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και θυσίες. 
Δε θα επιτρέψουμε στην «αριστερά» του κεφαλαίου να μας γυρίσει στις αρχές του 19ου αιώνα. 
Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα! 
Κάθε μέρα, κάθε ώρα να μας βλέπουν μπροστά τους. 
Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ο αιώνα!
Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. 
Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα νομοσχέδια, αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πατάει επάνω τους δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και τη πρόνοια. 
Αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο.
Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα τους, τα μέτρα που φέρνουν είναι φωτιά και μας αφορούν όλους.

Να τι αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Νέο Ασφαλιστικό

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θράκη πατρίδα μου γερά, δώσε ένα μάθημα στα λαμόγια τα «Αριστερά»

«ΟΜΗΡΟΣ» ο αλαζόνας Β.  Αποστόλου, που άλλαξε ρότα μόλις γεύτηκε την ορμή & την οργή των αγροτών
«Δεν είναι στην κουλτούρα της «Αριστεράς» λέει τώρα, ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ»!!!
                     Νέα επεισόδια από αγρότες στην Κομοτηνή
Επεισόδια ξέσπασαν ξανά έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Κομοτηνής αργά λίγο μετά τις 8:00 μ.μ, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κτιρίου από εξαγριωμένους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Μέσα στο κτίριο βρίσκεται αποκλεισμένος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. 
Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αγροτών πέταξε καπνογόνα και επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο, απαιτώντας από τον υπουργό την άμεση απόσυρση των διατάξεων για το ασφαλιστικό.
Οι αγρότες διαμηνύουν ότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα επιτρέψουν στον κ. Αποστόλου να αποχωρήσει από τα γραφεία της Περιφέρειας και υπογραμμίζουν ότι ούτε εκείνοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν.
Τά σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται από τις 10 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους. 

Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. 
Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. 
Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί.
Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. 
Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. 
Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει...

Προς Καλόπαιδα, όλων των κομμάτων & όλων των αποχρώσεων...

Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. 
Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.
Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων.
Παραπλανήσατε έναν λαό με σκοπό να εμφανιστείτε ως εθνικοί σωτήρες όλοι μαζί χωρίς ιδεολογίες και γραμμές να σας χωρίζουν. 
Να γίνεται όλοι Ένα εναντίον των πολλών.
Κωλόπαιδα. 
Το μόνο που μένει σταθερό στην Ελλάδα είναι οι δείκτες των αυτοκτονιών και των ανέργων. 
Ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει κατακόρυφα είναι των εξαθλιωμένων και απεγνωσμένων.
Κωλόπαιδα. 
Που συνειδητά κάνατε τα παιδιά της κατοχής του '40 να στέκονται στα 80 τους στα συσσίτια των ΑΤΜ. 
Να τους δει το πόπολο και να τρομάξει ότι χωρίς την Ε.Ε θα πέφτουμε στον δρόμο σαν κοτόπουλα.
Κωλόπαιδα. 
Γεννήματα των Παπανδρέιδων και των Καραμανλέων, των μεταπολεμικών μακελάρηδων των Ελλήνων που νομίζετε ότι η Δημοκρατία είναι στα μέτρα του Γέρου της Τρομοκρατίας του 1944. 

Η πάλη των τάξεων

Η επικράτηση της αριστεράς στην Ελλάδα, ήταν μάννα εξ ουρανού για το νεοφιλελευθερισμό - αφού του έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μία χώρα, εκτός από την πλήρη υποταγή της στους κανόνες του.
«Τι γνωρίζω αλήθεια για τον εαυτό μου, όταν συνειδητοποιώ πως η εικόνα, την οποία έχω για εμένα τον ίδιο, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ένα τεχνητό, ψεύτικο προϊόν-ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς να αποκλείω τον εαυτό μου, ψεύδονται χωρίς καν να το γνωρίζουν; 
Τι γνωρίζω όσο δεν ξέρω πως η άμυνα σημαίνει πόλεμο, πως το καθήκον υποταγή, πως η αρετή είναι συνώνυμη με την υπακοή και πως η ανυπακοή θεωρείται αμαρτία;
 Τι γνωρίζω αλήθεια όσο δεν συνειδητοποιώ πως η εντύπωση, σύμφωνα με την οποία οι γονείς αγαπούν ενστικτωδώς τα παιδιά τους, είναι μύθος; 
Πώς η φήμη και η δόξα πολύ σπάνια οφείλονται σε αξιοθαύμαστες ανθρώπινες ιδιότητες, ενώ συνήθως δεν βασίζονται σε πραγματικές επιδόσεις; 
Πως η συγγραφή της Ιστορίας είναι αλλοιωμένη, επειδή γράφεται από τους νικητές; 
Πως η σκόπιμα τονισμένη σεμνότητα δεν αποτελεί απαραίτητα την απόδειξη της έλλειψης ματαιοδοξίας; 
Πως η αγάπη είναι το ακριβώς αντίθετο την έντονης νοσταλγίας και της απληστίας;
Τι γνωρίζω αλήθεια για μένα, όταν δεν κατανοώ πως ο καθένας προσπαθεί να εξορθολογήσει κακές προθέσεις και δράσεις, έτσι ώστε να τις κάνει να φαίνονται ευγενείς και καλοπροαίρετες; 
Πως η επιδίωξη της εξουσίας σημαίνει, στην πραγματικότητα, το ποδοπάτημα της Δικαιοσύνης και της Αγάπης; 
Ότι η σημερινή βιομηχανική κοινωνία διέπεται από τις αρχές του άκρατου εγωισμού, της κατοχής και της κατανάλωσης - σε καμία περίπτωση από τις αρχές της αγάπης και του σεβασμού για τη ζωή που διακηρύσσει;
Εάν δεν είμαι σε θέση να αναλύσω τις ασυνείδητες πτυχές της κοινωνίας, στην οποία ζω, τότε πράγματι δεν μπορώ να ξέρω ποιός είμαι – επειδή δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο εγώ δεν είμαι εγώ» (Erich Fromm).
                                                                   Άρθρο

Nα πληρώνονται οι πρόσφυγες κάτω από τον ελάχιστο μισθό, προτείνει στην ΕΕ το ΔΝΤ!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέδειξε τη θετική επίδραση των δημοσίων δαπανών για τους πρόσφυγες στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, αλλά συνέστησε, επίσης, οι εργοδότες να τους πληρώνουν λιγότερο από τον κατώτατο μισθό!!!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), συνέταξε μια έκθεση σήμερα (20 Ιανουαρίου) σχετικά με την οικονομική πρόκληση που θέτει η εισροή προσφύγων στην Ευρώπη. 
Σε αυτό το έγγραφο, το ΔΝΤ συνιστά μια βραχυπρόθεσμη διαφοροποίηση στη μεταχείριση των προσφύγων και των πολιτών της ΕΕ.
Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, 995.000 πρόσφυγες έκαναν αίτηση για άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρότεινε πρόσφατα την θέσπιση ενός ευρωπαϊκού φόρου βενζίνης για να βοηθήσει την ΕΕ να χρηματοδοτήσει τα τεράστια κοινωνικά προγράμματα που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή.
                                                                   Ευελιξία...

Η διπλωματία της νέας εποχής

Ποιες είναι οι αναδυόμενες τάσεις στη διπλωματία; Ερευνητές, επαγγελματίες και παρατηρητές αναρωτιούνται υπό ποιες διπλωματικές προσεγγίσεις μπορεί να βελτιωθεί ο κόσμος και να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι νέες απειλές που προκύπτουν.

Υπήρξαν πολλές νέες προσπάθειες προσέγγισης και αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων, όπως οι εθνοτικές εντάσεις, ο εξτρεμισμός και η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία ήταν και η δυσκολότερη. 
Μερικές από τις αναδυόμενες διπλωματικές τάσεις έχουν τη δυνατότητα να λύνουν προβλήματα, αλλά μπορούν να εγγυηθούν λύσεις για τις νέες πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διπλωματική κοινότητα;
Αυτές οι αναδυόμενες τάσεις, είναι ένας τρόπος ενσωμάτωσης υφιστάμενων κοινωνικών δομών στην διπλωματία και την ειρηνευτική διαδικασία. 
Η χρήση των social media, της τηλεόρασης και του πολιτισμού κάνουν ορισμένες διεθνείς καμπάνιες πιο ελκυστικές για τις νεότερες πληθυσμιακές ομάδες
Πολλοί Οργανισμοί έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχείς στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων και διπλωματικών προκλήσεων με τη χρήση των μέσων ενημέρωσης.
Η Διπλωματία της μόδας είναι μια τάση που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, αλλά έχει έρθει στο προσκήνιο λόγω των πρόσφατων επιτυχιών της
Η ΜΚΟ Μόδα για την Ανάπτυξη (F4D), χρησιμοποιεί τη μόδα ως ένα τρόπο για τη δημιουργία επιχειρήσεων και τη γεφύρωση των πολιτιστικών διαφορών. 
Με την υποστήριξη του ΟΗΕ, η F4D έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες σε πολλές ηπείρους και εστιάζει σε βασικούς τομείς, όπως η παραγωγή, το εμπόριο, η προώθηση, οι δεξιότητες, η κατάρτιση και η εκπαίδευση, επιδιώκοντας επίσης την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας:
 την καταπολέμηση της φτώχειας με τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την προώθηση της ισότητας των φύλων. 

Δεν χρειαζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ & την ιδεολογία του!!!

                                                    TOY ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή και η Αριστερά του. Ανήγαγε τον εθνολαϊκισμό σε κυρίαρχη ιδεολογία, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες με κραυγαλέα ψέματα, διέβαλε όσο κανείς τους πολιτικούς του αντιπάλους, απομόνωσε και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και μετά; 
Μετά υπέγραψε τo 3o και σκληρότερο μνημόνιο. Σήμερα ακούμε ότι είχε αναθέσει και στην ΕΥΠ να προσέχει το Νομισματοκοπείο. 
Από ποιους; Από τους υπουργούς του; 
Τώρα που «δεν υπάρχουν νέα ευχάριστα να πει», πασχίζει να στήσει το δικό του κομματικό κράτος αρχίζοντας από τη γνωστή συνταγή του νεποτισμού. 
Συνοδοιπόροι του, όσοι απέμειναν στα αζήτητα του σκληρού ΠΑΣΟΚ και της Ακροδεξιάς. 
Πολλοί αναρωτιούνται, αν αυτό είναι η Αριστερά ή αν οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους. 
Δυστυχώς, αυτή είναι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι τη γνωρίζουν από παλιά δεν εκπλήσσονται.
O πρωθυπουργός δηλώνει το τέλος του πελατειακού κράτους. 
Αλλά την ίδια στιγμή: Ιδρύεται νέος δημόσιος οργανισμός, ονόματι ΔΕΠΕΝΕ, χωρίς αντικείμενο αλλά με διευθύνοντα σύμβουλο το σύζυγο βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακυρώνεται η ηλεκτρονική δημοπρασία δημόσιων έργων που διασφάλιζε τη διαφάνεια ως προς όρους και τους αναδόχους. 
Μειώνεται το όριο του «Λίαν Καλώς» στις στρατιωτικές σχολές από το 17,5 στο 15 και μάλιστα με 5χρονη αναδρομική ισχύ, για να μπορούν κάποιοι ημέτεροι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Διπλασιάζονται οι πολιτικές θέσεις στο δημόσιο. 
Διορίζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι φίλοι και συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης, αγνώστων λοιπών προσόντων. 
Εκτοξεύονται οι μισθοί των πραιτόρων των υπουργικών γραφείων στο ανώτατο κλιμάκιο (γύρω στα €3.000). Με λίγα λόγια, οργανώνονται «αριστερά» πελατειακά δίκτυα. 

«Προλετάριοι όλου του κόσμου ...ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ» !

Ρένα Δούρου:Σε νέα ρότα η Αττική από το 2015

Οι προτεραιότητες για το 2016 - Η χρονιά που πέρασε & οι προτεραιότητες για το 2016
Σειρά παρεμβάσεων για έργα υποδομής, κοινωνικής προστασίας, στήριξης της επιχειρηματικότητας
«Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά της θητείας της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. 
Μια χρονιά «γεμάτη», κατά την οποία η σημερινή Διοίκηση κλήθηκε να αναλάβει άμεσα σειρά πρωτοβουλιών, θέτοντας τις βάσεις για την προώθηση του διπλού στόχου, που είχε θέσει προεκλογικά: 
Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και των οξυμένων κοινωνικών αναγκών, μέσα από την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και την ανάγκη αλλαγής του προτύπου άσκησης διοίκησης. 
Δύο στόχοι που θα συνεχίσουν να οδηγούν τις ενέργειές μας και κατά τα επόμενα χρόνια της θητείας μας.
Οι δεκαπέντε μήνες που πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, ήσαν μήνες γόνιμων προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα - προκλήσεων, στις οποίες ανταποκριθήκαμε με όρους εφαρμογής των κανόνων της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανταπόκριση στις πιεστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών των 66 Δήμων της Περιφέρειας.
Μιας Περιφέρειας, η οποία, για πρώτη φορά, δίνει το «παρών» σε όλα τα μέτωπα:

Oγδόντα εκ. € για αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής

Στην αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια, διαθέτοντας 80 εκατομμύρια Ευρώ για αντίστοιχα έργα.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, σχετικά με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. 
Η πρόσκληση, που δημοσιοποιείται μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, αφορά σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων Ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020.
Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 5 (Επενδυτική Προτεραιότητα 5α) της νέας Προγραμματικής Περιόδου «2014-2020», με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής.
Στόχος των έργων είναι η υλοποίηση:

Στις 6:30 μ.μ. η Ετήσια Τελετή Βράβευσης Εθελοντών & Φορέων από τον Σ.Π.Α.Π

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΤEΣΣEΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (2/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
 Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. ΄Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και επιλογή του τρόπου εκτέλεσης για την Προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ & ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
2. Σύνταξη ή μη όρων διακήρυξης για τη μίσθωση ακινήτου Γ΄ υπόγειου parking επί των οδών Χατζηαντωνίου αρ. 9-11 & Δημ. Ράλλη στο Ο.Τ 213 του Δήμου Αμαρουσίου

Στη Lamda Development ο πλήρης έλεγχος Mall & Golden Hall

Στην Lamda Development περνά η διαχείριση των εμπορικών κέντρων The Mall Athens & Golden Hall.
H Lamda Development προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ECE-LAMDA HELLAS S.A., διαχειρίστριας εταιρείας των εμπορικών κέντρων THE MALL ATHENS και GOLDEN HALL(εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην κοινή εταιρεία η γερμανική ECE αντί ποσού €3 εκατ.)
Δεδομένου ότι η Lamda κατείχε ήδη το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, καθίσταται πλέον μέτοχος του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία εφεξής μετονομάζεται σε «Malls Management Services A.Ε.».

Κινδύνευσε με κατάσχεση & η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα του Πρ. Εμφιετζόγλου!

Μηχανική: Οι αιτήσεις πτώχευσης, το ελικόπτερο & η μάχη επιβίωσης

Case study διαχείρισης κρίσης θα μπορούσε να αποτελεί η κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική που παρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται από το 2011 αποδεικνύεται...πολύ σκληρή για να πεθάνει. 
Ο επικεφαλής της  εταιρείας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα μπορούσε να ακολουθήσει τη δοκιμασμένη- στα εγχώρια επιχειρηματικά ήθη- τακτική της κήρυξης σε πτώχευση, αλλά έχει επιλέξει να δώσει την μάχη για να κρατήσει όρθιο τον όμιλο που προτού καταρρεύσει η ελληνική οικονομία, μεσουρανούσε στις κατασκευές.
Έτσι, έως τώρα, καταφέρνει να αντικρούει επιτυχώς αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Ένα από τα πιο πρόσφατα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, αφορά το Agusta 109 Power Elite, το ελικόπτερο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που κατασχέθηκε για χρέος της τάξης των 148 χιλιάδων ευρώ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την 27η Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο  Μεγάρων.
Ωστόσο, η διαδικασία, που, όπως επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας, δεν αποτελεί παρά μοχλό πίεσης με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων του οφειλέτη, έχει ανασταλεί, καθώς υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών. 
Το ελικόπτερο θα έβγαινε "στο σφυρί” με τιμή πρώτης προσφοράς 1 εκατ. ευρώ, με την αξία του να εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ.