Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Κάτοικοι Αμαρουσίου Κηφησιάς:Τίποτε δεν πάει χαμένο!!!

Ο φορέας πολιτών Κηφισιάς/Αμαρουσίου «Το δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία καταγραφή της κατάστασης του δάσους Συγγρού. 
Τα μέλη μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα που ξεκίνησαν – επιτέλους – οι αποψιλώσεις των ξερών χόρτων στο δάσος Συγγρού, ενώ – επιτέλους – μαζεύτηκαν πολλά από τα σκουπίδια που παρέμεναν επί μήνες στους κάδους.
Έτσι, παρά του ότι έφθασε αισίως το μέσον της αντιπυρικής και πλέον και καλοκαιρινής περιόδου, έστω και τώρα, σημαντικές ε
στίες κινδύνου άρχισαν να εκλείπουν από τον χώρο που αγαπάμε να περπατάμε, να γυμναζόμαστε, να κάνουμε βόλτα τα ζώα μας.
Το δάσος Συγγρού, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλές και καθαρό. 
Ασφαλώς, οι απαραίτητες εργασίες δεν τελείωσαν, αφού το βόρειο τμήμα του Δάσους Συγγρού μέχρι και την Κυριακή 5/07 ήταν ακόμη γεμάτο ξερά χόρτα αλλά και σκουπίδια· η κατάσταση ήταν ενδεικτική στο ύψος του θεάτρου της Σχολής Αναβρύτων.
Χθες Κυριακή, ο αέρας ήταν «αυγουστιάτικος» (μπουρίνι) και με αρκετές φίλες και φίλους συνεννοηθήκαμε να κάνουμε συνεχείς βόλτες, όλη την ημέρα, για να προσέχουμε την κατάσταση, ειδικά εκεί που δεν έχει καθαριστεί ακόμη. 
Οι Συνελεύσεις μας και ο θετικός ρόλος τους 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που παρευρέθηκαν στις δύο ανοικτές συγκεντρώσεις που διοργανώσαμε 21 και 28/6 στις οποίες συζητήσαμε, συνεννοηθήκαμε και οργανωθήκαμε.