Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εντείνεται η αγωνία για το «Σικιαρίδειο»

Ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στη χώρα, το Σικιαρίδειο στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά από όμορους δήμους, ενδέχεται να βάλει λουκέτο, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, αλλά και γαιτί η Πολιτεία προς το παρόν δεν φαίνεται να βρίσκει λύση για το μείζον αυτό πρόβλημα και να μην έχει εκπονήσει εναλλακτικό σχέδιο για τις 200 αθώες ψυχές.
Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο όπως και όλα τα Κέντρα, Μονάδες, Δομές που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή, είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία εποπτεύονται και επιδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
O δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο «zougla radio» αποκάλυψε πως πρόκειται για ένα κληροδότημα το οποίο έχει κάνει σύμβαση με το ίδιο το κράτος και συγκεκριμένα με το υπουργείο Υγείας με στόχο ως ειδικό σχολείο να δίνει διέξοδο εκμάθησης αλλά και φύλαξης ατόμων με νοητική στέρηση μέχρι κάποια ηλικία.

Στο κοιμητήριο Αμαρουσίου η κηδεία του άτυχου ιερέα

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε χθές στο κοιμητήριο του Αμαρουσίου, η κηδεία του 52χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου . Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και χωριανοί του άτυχου ιερέα, οι οποίοι κατέφθασαν στην Αθήνα κατά τις πρωινές ώρες από το χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδος.
«Γιατί να σε χάσουμε έτσι; Αδερφέ μας, έφυγες πολύ άδικα», ήταν τα λόγια που του σιγοψιθύριζαν με δάκρυα στα μάτια τα αδέρφια του.
Τραγική εικόνα, ο 30χρονος γιος του, ο οποίος δε μπορούσε να πιστέψει τον άδικο χαμό του πατέρα του που προήλθε έπειτα από σατανικό σχέδιο της ίδιας του της μάνας.
«Χάσαμε τον παπά μας», έλεγαν μεταξύ άλλων οι συγχωριανοί του θύματος που παραβρέθηκαν στην κηδεία του.
Θυμίζουμε ότι παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως και έγινε.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ !

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Εβρίτες των Βορείων Προαστίων ξεφαντώνουν στα Μελίσσια

  Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ 12 & 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες
Η Κυβέρνηση αργά και μεθοδικά προχωράει στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην πλήρη κατάρρευση των Δήμων.
Έχει ήδη περικόψει από το 2010 τις κρατικές επιχορηγήσεις κατά 60% και σκοπεύει να περικόψει άλλα 400 εκ. μέχρι τέλος του έτους, ενώ στο πακέτο των νέων μνημονιακών περικοπών των 11,7 δις. έχει βάλλει στόχο να περικόψει στη διετία άλλα 700 δις.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Η στόχευση είναι να αρχίσει η στάση πληρωμών από τους Δήμους.
Να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και από εκεί και πέρα, αφού γίνει αυτό, να περάσουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Ξεπούλημα της ακίνητης Δημοτικής περιουσίας.
Ήδη ξεκίνησε από την εκχώρηση της συλλογής των απορριμμάτων στους ιδιώτες, συνεχίζει με την εκχώρηση των υπηρεσιών σίτισης και καθαρισμού στους παιδικούς σταθμούς, ακολουθούν τα πνευματικά και τα αθλητικά κέντρα και μένουν οι Δήμοι με τα πιστοποιητικά και ταυτόχρονα επέρχεται η λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή οι απολύσεις.
Ο “Καλλικράτης” και τα μνημόνια θέλουν τους Δήμους τροχονόμους των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και εκδότες κοινοχρήστων προς τους δημότες τους.
Το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (όλοι οι Δήμοι της χώρας) έστω και πολύ αργά, αφού η πλειοψηφία του επί δύο χρόνια στήριξε τον “Καλλικράτη”, αποφάσισε το κλείσιμο των Δήμων πανελλαδικά στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012 και την παράλληλη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με επικεφαλής τους Δημάρχους.
Στο εφιαλτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι μαζί πολίτες, εργαζόμενοι στους Δήμους και αιρετοί πρέπει να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι :

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ: Ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς ρεύμα & νερό!

«Προβλήματα λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου»
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 – 9 – 2012 χωρίς να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και βοηθών και με αδιευκρίνιστο από την πλευρά της πολιτείας τι θα γίνει σχετικά με τα κονδύλια μεταφοράς των μαθητών του (σημειωτέο ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι διαδημοτικό και δέχεται μαθητές από διάφορες περιοχές της Αττικής).
Για άλλη μια φορά χάρη στις πολιτικές των μνημονίων και στις περικοπές κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία γινόμαστε αποδέκτες των συνεπειών της κατάρρευσης των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα παιδείας και υγείας με αποτέλεσμα την εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή.
Αυτή τη φορά την πληρώνουν οι μαθητές – παιδιά με ειδικές ανάγκες το μέλλον των οποίων φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, αφού η προτεραιότητά τους δεν είναι άλλη από την ικανοποίηση των δανειστών και του χρέους σε βάρος των αναγκών και δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτής της χώρας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει ομόφωνα την πολιτική αυτή που απαξιώνει και καταργεί τη δημόσια Παιδεία και ιδιαίτερα την ειδική αγωγή.
Τα προβλήματα λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος είναι ήδη γνωστά εδώ και αρκετούς μήνες και οφείλονται στην πλήρη έλλειψη πόρων και κονδυλίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προς το Ίδρυμα, εξαιτίας των περικοπών των μνημονίων και των ανάλγητων – αντιλαϊκών επιλογών που ακολουθούνται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή από τους αρμόδιους φορείς των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να μην οδηγηθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του σε κλείσιμο.

"Αδελφός" του Πατούλη & ο Χανς Γιοχάιμ Φούχτελ!

Συνάντηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοχάιμ Φούχτελ, είχε για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Πρεσβείας της Γερμανίας για παράθεση δείπνου με την ευκαιρία της επίσκεψής του κ. Φούχτελ ως εντεταλμένου της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Με επίκεντρο την αδελφοποίηση με τον Ιατρικό Σύλλογο του Βερολίνου, ο κ. Πατούλης, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συνομίλησε με το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας σχετικά με τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Βερολίνου και το Υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας για μετακίνηση και εργασία εξειδικευμένων Ελλήνων ιατρών στη Γερμανία.
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες για εφαρμογή δοκιμασμένων μοντέλων ανάπτυξης προσαρμοσμένων στα δεδομένα και στις ανάγκες των ελληνικών Ο.Τ.Α.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

...«Ρίχνοντας λάσπη» στη Δημοτική Αρχή, για τις πεζογέφυρες

Επενδύει στο ψέμα & στη συκοφαντία η δ.κ "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ"
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική κίνηση "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" και τα όσα συκοφαντικά ισχυρίζεται περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου που αφορούν το έργο των δύο πεζογεφυρών στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 Πρώτον, καταρχήν εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που έστω και με καθυστέρηση η συγκεκριμένη δημοτική ομάδα αναγνωρίζει ότι το έργο των δύο πεζογεφυρών είναι ένα έργο χρήσιμο για την πόλη και τους κατοίκους. Υπενθυμίζουμε ότι όταν αρχικά είχε εξαγγελθεί από τη σημερινή Διοίκηση το συγκεκριμένο έργο, οι ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ άλλα υποστήριζαν.
 Δεύτερον, είναι πασιφανές σε όλους πως η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έχει παρασυρθεί σε μια τακτική συστηματικής απαξίωσης κάθε έργου που γίνεται στην πόλη. Άλλοτε αμφισβητώντας τη χρησιμότητα των έργων, κι άλλοτε με ψέματα και συκοφαντίες, χρησιμοποιώντας γκεμπελικές μεθόδους, «ρίχνοντας λάσπη» στη Δημοτική Αρχή. Οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ είναι μια δημοτική παράταξη που επενδύει στο ψέμα και στη συκοφαντία για να καλύψει την έλλειψη από πλευράς τους ουσιαστικών προτάσεων και ρεαλιστικών λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες. Είναι η δημοτική παράταξη που εξαρτά την πολιτική της επιβίωση από την ακινησία. Κι όσο βλέπουν ότι υπάρχει σήμερα στο Μαρούσι μια Διοίκηση που παράγει έργο και δεν αδρανεί, χάνουν την υπομονή τους και συκοφαντούν.

Το οικονομικό σκάνδαλο ενός χρήσιμο έργου...

                       Πεζογέφυρες Αμαρουσίου
Έγιναν τα εγκαίνια της δεύτερης πεζογέφυρας στη λεωφόρο Κηφισίας, ένα έργο που θα εξυπηρετήσει την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών προς το κέντρο της πόλης, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων τους, και που η παράταξη μας είχε ζητήσει εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως και αυτή η κοινωνική ανάγκη έγινε αφορμή για να κερδοσκοπήσουν για μια ακόμα φορά τα «τρωκτικά» του δημόσιου χρήματος.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχει καταγγείλει επανειλημμένα, μέσω του Τύπου και στο Δημοτικό συμβούλιο, πως το κόστος των δύο πεζογεφυρών, αυτό δηλαδή που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι τρείς με τέσσερες φορές μεγαλύτερο από ένα εύλογο τίμημα για τέτοιου είδους κατασκευές.
Η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα υπεκφεύγει να απαντήσει και επί της ουσίας καλύπτει αυτούς που έστησαν το «πάρτι», αφού δεν έκανε καμία σοβαρή ενέργεια για να ερευνήσει το βάσιμο ή όχι των καταγγελιών μας.
Σήμερα που οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν και νέες θυσίες έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους και το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει το 30%, δεν μπορεί αυτές οι πρακτικές να συνεχίζονται και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.
Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταρρέει οικονομικά λόγω της περικοπής των κρατικών πόρων δεν είναι δυνατόν, με ευθύνη της Διοίκησης, να εξακολουθεί να συντηρείται μια εικόνα σπατάλης, διασπάθισης και διαφθοράς για τους Δήμους.

Οσο εδραιώνεται η Γερμανική "κατοχή", τόσο μας "σφιχταγκαλιάζει" το Ισραήλ!

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την πράξη αδελφοποίησης των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Βερολίνου που υπέγραψε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ο "ΑΝΤΙ"μνημονιακός μας Δήμαρχος(ενα το χελιδόνονι & η άνοιξη ακριβή, για να νικήσει η ΤΡΟΪΚΑ, θέλει Γερμανία & Ισραήλ μαζί), κ. Γ. Πατούλης(ως Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.ΠΥ τώρα), έσπευσε να ανοίξει ΠΡΩΤΟΣ το δρόμο για "την προώθηση σύμπραξης στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης Υγείας με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Ισραήλ".
Πριν από αυτές τις δύο κινήσεις είχε φροντίσει βέβαια να καταθέσει αυτοπροσώπως τις «προτάσεις του για τον εξορθολογισμό του Υγειονομικού Συστήματος», που νομίζετε; Μα στην "Task Force", που αποτελεί την Κομαντατούρ των τροϊκανών δυνάμεων κατοχής στη χώρα μας, δίνοντας κατευθύνσεις και εντολές για αποτελεσματικότερες μεθόδους εφαρμογής των Μνημονίων, τα οποία έχουν οδηγήσει πλέον τους πολίτες σε εξαθλίωση και τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση...
Σαν έτοιμος από καιρό, ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με απερίγραπτη χαρά,  συνάντησε στο γραφείο του Δημάρχους  από Δήμους του Ισραήλ, κυβερνητικούς εκπροσώπους και φορείς της Ισραηλινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μας ενημερώνει σχετικά, Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου:
"Εκπρόσωποι της ισραηλινής τοπικής αυτοδιοίκησης ανέπτυξαν στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, την τεχνογνωσία και καινοτομία τους σε ζητήματα διαχείρισης πόρων, ανάπτυξης συμπράξεων και έργων σε διάφορους τομείς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης".
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Πατούλης, εξέφρασε το ενδιαφέρον να εξεταστούν προτάσεις για σύμπραξη με το Δήμο της Ιερουσαλήμ όπως και άλλους δήμους του Ισραήλ για ανάπτυξη δράσεων σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης Υγείας. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα η όλη προσπάθεια να τεθεί υπό το συντονισμό των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Ο Πέρες, ο Αχμαντινετζάντ και το αριστερό συναίσθημα


του Νικόλα Σεβαστάκη
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πέρες, τον Πρόεδρο του Ισραήλ, δημιούργησε, ως γνωστό, «θέμα» στον χώρο. Ζητήθηκαν εξηγήσεις και διατυπώθηκαν ερωτήματα είτε για τη σκοπιμότητα είτε για το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής.
Το γεγονός και τα σχόλια που ξεσήκωσε έχει τη σημασία του. Θα μπορούσε κάποιος να δει στην ενόχληση που εκδηλώθηκε κάτι σαν σύγκρουση ανάμεσα στην ηθική της πεποίθησης του αριστερού με την ηθική της ευθύνης ενός πολιτικού οργανισμού ο οποίος έχει κατακτήσει τη θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η σύγκρουση, υπαρκτή σε κάθε περιβάλλον με έντονες ιδεολογικές αναφορές, θα εξηγούσε εν μέρει την αντίδραση στην είδηση της συνάντησης Τσίπρα και Πέρες.
Αποδεχόμενος αυτή την εκδοχή, θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει μια ευαισθησία του κοινού της Αριστεράς, η οποία αντιστέκεται στη λογική της πολιτικής εθιμοτυπίας και στους κανόνες που φέρει μαζί της η εκλογική και πολιτική κλίμακα του 27%.
Η ανησυχία ενός κόσμου της ριζοσπαστικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιο συμβατική και «πραγματιστική» πολιτική δύναμη, θα μπορούσε επίσης να είναι μια από τις πηγές της συγκεκριμένης αντίδρασης. Και ακόμα, πρέπει να συνυπολογίσουμε τις ευαισθησίες για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ευαισθησίες και εμπειρίες αλληλεγγύης που έχουν ένα βάθος χρόνου στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στην ελληνική Αριστερά».
Έτσι, το όλο συμβάν, δεν φαίνεται να παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο μυστήριο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αμφισβητείται η σχέση κάποιων κινήσεων της αριστερής ηγεσίας με τα συναισθήματα και τις βαθύτερες ευαισθησίες των αριστερών. Και, εύλογα, δεν θα είναι και η τελευταία φορά.
Δεν μπορώ, παρόλα αυτά, να μην κάνω κάποιες άλλες σκέψεις, κάπως πιο δύστροπες και ίσως με μια δόση θυμού για το θέμα. Διότι, πέρα από όλα τα παραπάνω, το θέμα δεν είναι η ένταση (εύλογη και πολλές φορές παραγωγική) ανάμεσα σε real politik και πεποίθηση, ανάμεσα στην τάξη της πολιτικής αρχών και στη σφαίρα της πρακτικής πολιτικής.

ΠΑΣΟΚ: ...στη βουή των Μύθων !

…Bαγγέλη δίχως πάτο !!!

Αίτηση ακύρωσης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι

Σουβλατζής, κερατάς & συζυγοκτόνος για τις ανάγκες της τέχνης, ο Αθανάσιος Διάκος!

Η παράσταση επιχορηγήθηκε & βιντεοσκοπήθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους !!!
Έντονες και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή», η οποία ανέβηκε στο θέατρο της οδού Πειραιώς στα μέσα Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το ποίημα αφιερωμένο στην επιχορηγηθείσα σκηνοθέτη Λ. Κιτσοπούλου
Στην εν λόγω παράσταση, ο ήρωας του 1821 παρουσιάζεται ως σύγχρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, ο οποίος βρίζει, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο σύζυγό του Κρουστάλλω, που με τη σειρά της διατηρεί παράνομο δεσμό με έναν Κούρδο εργαζόμενο στο σουβλατζίδικο...
Πάντως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, κυρίως από το χώρο της τέχνης, που υπερασπίζονται τόσο την παράσταση, όσο και τη σκηνοθέτιδα για την επιλογή της. Μιλώντας στο FTHIS.GR, η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Έμιλυ Κολιανδρή, έδωσε τη δική της εκδοχή σημειώνοντας:
 «Το έργο είναι καθαρά συμβολικό. Στη συγκεκριμένη παράσταση ο τρόπος που χρησιμοποιείται ο Αθανάσιος Διάκος δεν έχει καμία συνέπεια στην ιστορική μορφή. Αυτό που θέλει να δείξει η δημιουργός είναι η κατάντια του σύγχρονου Έλληνα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι απόγονος του Αθανάσιου Διάκου και τον συναντάμε ως σουβλατζή, φαλλοκράτη, άνθρωπο της αρπαχτής. Η παράσταση μιλάει συμβολικά για την κατάντια των Ελλήνων».
Σημασία πάντως έχει ότι το εν λόγω έργο επιχορηγήθηκε από την εταιρεία Φεστιβάλ Αθηνών Α.Ε. και παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος εκδηλώσεών του στο Θέατρο Πειραιώς 260 στην Αθήνα, με δύο παραστάσεις.

Οι λόγοι που καθιστούν το Μαρούσι ιδανικό τουριστικό προορισμό

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κο Κώστα Τζαβάρα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο Υπουργείο Πολιτισμού, χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων με διάφορους φορείς όπως με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ του κου Υπουργού και του κου Πατούλη, ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους που καθιστούν την πόλη του Αμαρουσίου ιδανικό τουριστικό προορισμό για τον επισκέπτη.
Ειδικότερη μνεία έγινε για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων - εγκαταστάσεων, σημείο παγκόσμιας αναφοράς λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που φιλοξενούνται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου. Παράλληλα ο κος Πατούλης αναφερόμενος στην πόλη του Αμαρουσίου υποστήριξε ότι η ανάδειξή της σε τουριστικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό προορισμό αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, καθώς η πόλη διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό. Σημαντικοί πόλοι έλξης επισκεπτών μεταξύ άλλων αποτελούν η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», το Σπαθάρειο Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Τσαρούχη κ.α.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιβράβευση Πατούλη από Κ. Χατζηδάκη, για την 2η πεζογέφυρα

Συνθήκες ασφαλούς διέλευσης των πεζών από το Ανατολικό Μαρούσι προς και από το Κέντρο της πόλης, δημιουργεί η νέα πεζογέφυρα επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Αναβρύτων, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του  Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Η παράδοση της νέας πεζογέφυρας όπως και της πρώτης πριν από δύο χρόνια, αποτελεί ένα έργο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ... Καλύπτει δε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, διαθέτει ανελκυστήρες για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ενώ φυλάσσεται από σύγχρονα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν βανδαλισμοί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν εκπονηθεί μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογέφυρων επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, του θεραπευτηρίου «Υγεία» και στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο έναντι του Κτήματος Συγγρού.
Αμέσως μετά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:
«Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω στα συγκεκριμένα εγκαίνια, διότι ξέρετε τι έχω στους ώμους μου. Αποφάσισα να έρθω παρόλο που το έργο δεν είναι μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα της πρωτεύουσας, αλλά είναι βασικά ένα χειροπιαστό έργο. Ένα έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε ένα μεγάλο δήμο της Αθήνας. Και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ακριβώς αυτό: Το χειροπιαστό, το μετρήσιμο, το συγκεκριμένο έργο.
Ήρθα λοιπόν να πω «μπράβο» στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι κατόρθωσαν και παραδίδουν σήμερα στο λαό του Αμαρουσίου και στο λαό της Αθήνας αυτή τη πεζογέφυρα, που εκτός όλων των άλλων, είναι μια γέφυρα που καλύπτει και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία εμείς ως Υπουργείο δίνουμε προτεραιότητα.

«Οταν πηγαίνανε μαζί σχολείο», Αλαφούζος, Λάτσης & Πατούλης!!!

Στη δράση «Πίσω στο Σχολείο» που πραγματοποίησαν ο ΣΚΑΪ και η EUROBANK στο Μαρούσι με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων πολύτεκνων οικογενειών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Από νωρίς το πρωί γονείς αλλά και παιδιά προσέρχονταν στο σημείο συγκέντρωσης της δράσης «Πίσω στο σχολείο» αφήνοντας τη δική τους προσφορά σε σχολικά είδη για τα παιδάκια που τα χρειάζονται.
Τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν, τοποθετήθηκαν σε χαρτοκιβώτια που θα παραχωρηθούν στην Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, στην Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών, στο Σύλλογο Πολυτέκνων Νέας Ιωνίας, στο Σύλλογο Πολυτέκνων Περιστερίου και στην Παμπειραϊκή Ένωση Πολυτέκνων για να τα διαθέσουν στα μέλη τους.

Γενέθλια του ΕΘΝΙΚΑ "υπερήφανου" ΠΑΣΟΚ...