Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το οικονομικό σκάνδαλο ενός χρήσιμο έργου...

                       Πεζογέφυρες Αμαρουσίου
Έγιναν τα εγκαίνια της δεύτερης πεζογέφυρας στη λεωφόρο Κηφισίας, ένα έργο που θα εξυπηρετήσει την ασφαλέστερη πρόσβαση των πεζών προς το κέντρο της πόλης, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων τους, και που η παράταξη μας είχε ζητήσει εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως και αυτή η κοινωνική ανάγκη έγινε αφορμή για να κερδοσκοπήσουν για μια ακόμα φορά τα «τρωκτικά» του δημόσιου χρήματος.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχει καταγγείλει επανειλημμένα, μέσω του Τύπου και στο Δημοτικό συμβούλιο, πως το κόστος των δύο πεζογεφυρών, αυτό δηλαδή που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι τρείς με τέσσερες φορές μεγαλύτερο από ένα εύλογο τίμημα για τέτοιου είδους κατασκευές.
Η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα υπεκφεύγει να απαντήσει και επί της ουσίας καλύπτει αυτούς που έστησαν το «πάρτι», αφού δεν έκανε καμία σοβαρή ενέργεια για να ερευνήσει το βάσιμο ή όχι των καταγγελιών μας.
Σήμερα που οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν και νέες θυσίες έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους και το ποσοστό της ανεργίας θα φτάσει το 30%, δεν μπορεί αυτές οι πρακτικές να συνεχίζονται και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.
Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταρρέει οικονομικά λόγω της περικοπής των κρατικών πόρων δεν είναι δυνατόν, με ευθύνη της Διοίκησης, να εξακολουθεί να συντηρείται μια εικόνα σπατάλης, διασπάθισης και διαφθοράς για τους Δήμους.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί για τελευταία φορά τη Δημοτική Αρχή, εκτός από τις επικοινωνιακές φιέστες να προσφύγει στα αρμόδια κρατικά όργανα ελέγχου και στη Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν όσοι «έστησαν τη «δουλειά», όσο υψηλά και αν ευρίσκονται.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί επίσης και τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη που υποσχέθηκε να βρει πόρους για να χρηματοδοτηθούν και οι υπόλοιπες δύο πεζογέφυρες στην Λ. Κηφισίας να εξετάσει προηγουμένως τις καταγγελίες μας.
Αν δεν το πράξουν θα το κάνουμε εμείς και πληροφορούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι αδιάσειστα.
Συγκριτικά στοιχεία :
Γέφυρα Καρέα
Άνοιγμα γέφυρας 35 μέτρα επί 3 μέτρα πλάτος περίπου, χωρίς δύο ανελκυστήρες και πλευρική επικάλυψη
Συμβατικό Τίμημα χωρίς ΦΠΑ και αναθεώρηση 177.636 Ευρώ

Γέφυρα Κηφισίας Αναβρύτων
Άνοιγμα γέφυρας 33,5 μέτρα επί 3,3 μέτρα πλάτος, με δύο ανελκυστήρες και πλευρική επικάλυψη
Συμβατικό Τίμημα χωρίς ΦΠΑ και αναθεώρηση 857.324 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου