Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ 12 & 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες
Η Κυβέρνηση αργά και μεθοδικά προχωράει στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην πλήρη κατάρρευση των Δήμων.
Έχει ήδη περικόψει από το 2010 τις κρατικές επιχορηγήσεις κατά 60% και σκοπεύει να περικόψει άλλα 400 εκ. μέχρι τέλος του έτους, ενώ στο πακέτο των νέων μνημονιακών περικοπών των 11,7 δις. έχει βάλλει στόχο να περικόψει στη διετία άλλα 700 δις.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Η στόχευση είναι να αρχίσει η στάση πληρωμών από τους Δήμους.
Να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και από εκεί και πέρα, αφού γίνει αυτό, να περάσουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Ξεπούλημα της ακίνητης Δημοτικής περιουσίας.
Ήδη ξεκίνησε από την εκχώρηση της συλλογής των απορριμμάτων στους ιδιώτες, συνεχίζει με την εκχώρηση των υπηρεσιών σίτισης και καθαρισμού στους παιδικούς σταθμούς, ακολουθούν τα πνευματικά και τα αθλητικά κέντρα και μένουν οι Δήμοι με τα πιστοποιητικά και ταυτόχρονα επέρχεται η λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή οι απολύσεις.
Ο “Καλλικράτης” και τα μνημόνια θέλουν τους Δήμους τροχονόμους των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και εκδότες κοινοχρήστων προς τους δημότες τους.
Το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. (όλοι οι Δήμοι της χώρας) έστω και πολύ αργά, αφού η πλειοψηφία του επί δύο χρόνια στήριξε τον “Καλλικράτη”, αποφάσισε το κλείσιμο των Δήμων πανελλαδικά στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012 και την παράλληλη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με επικεφαλής τους Δημάρχους.
Στο εφιαλτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι μαζί πολίτες, εργαζόμενοι στους Δήμους και αιρετοί πρέπει να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι :

· Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
· Απαιτούμε να μη γίνει καμία περικοπή στους συνταγματικά κατοχυρωμένους πόρους της Αυτοδιοίκησης και άμεση καταβολή των χρωστούμενων από το Κράτος.
· Απαιτούμε να μην εκχωρηθεί καμία κοινωνική υπηρεσία των Δήμων στις ιδιωτικές εταιρίες
· Θα αντισταθούμε στην εργασιακή εφεδρεία που απολύει εργαζόμενους στους Δήμους, καθιστώντας τους ουσιαστικά ανενεργούς
· Απαιτούμε να μη μείνει κανένα παιδί, κανένας άνεργος, κανένας ανασφάλιστος, ευάλωτος πολίτης χωρίς κοινωνική φροντίδα και προστασία από το Δήμο

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί το Δήμαρχο Αμαρουσίου
α. Να ενημερώσει τους πολίτες με περιοδείες και συγκεντρώσεις στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας του Δήμου.
β. Να προασπίσει την ίδια την ύπαρξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση.
γ. Να υπερασπίσει με την πολιτική του το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου.
δ. Να πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις και να κλείσει όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά όπως έκανε στις 29 και 30 Αυγούστου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί όλους της πολίτες και της εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν της κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. κατά της κοινωνικής βαρβαρότητας που θέλουν να επιβάλλουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η Κυβέρνηση και η Τρόικα.

Μαρούσι 06.09.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου