Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εντείνεται η αγωνία για το «Σικιαρίδειο»

Ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στη χώρα, το Σικιαρίδειο στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά από όμορους δήμους, ενδέχεται να βάλει λουκέτο, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, αλλά και γαιτί η Πολιτεία προς το παρόν δεν φαίνεται να βρίσκει λύση για το μείζον αυτό πρόβλημα και να μην έχει εκπονήσει εναλλακτικό σχέδιο για τις 200 αθώες ψυχές.
Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο όπως και όλα τα Κέντρα, Μονάδες, Δομές που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή, είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία εποπτεύονται και επιδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
O δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο «zougla radio» αποκάλυψε πως πρόκειται για ένα κληροδότημα το οποίο έχει κάνει σύμβαση με το ίδιο το κράτος και συγκεκριμένα με το υπουργείο Υγείας με στόχο ως ειδικό σχολείο να δίνει διέξοδο εκμάθησης αλλά και φύλαξης ατόμων με νοητική στέρηση μέχρι κάποια ηλικία.

«Αυτό γινόταν μέσα από μία επιδότηση του υπουργείου Υγείας που δινόταν ετησίως και βεβαίως το ίδρυμα διέθετε τον χώρο φιλοξενίας» δήλωσε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε «εμείς πληροφορηθήκαμε από τον περασμένο χειμώνα, μέσα από μια επιστολή συμπαράστασης που στείλαμε στον κ. Μάρκο Μπόλαρη, κοινοποίηση την οποία μας είχε κάνει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, σχετικά με την επιδότηση την οποία δεν είχανε πάρει».
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του λέγοντας πως «ένα εκατομμύριο περίπου και κάτι, που θα έπρεπε να έχει δοθεί στο Σικιαρίδειο, δεν έχει δοθεί, όπως λέει η συμβατική υποχρέωση που έχει».

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου