Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ανέστειλε τη λειτουργία του το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ!!!

Σταμάτησε τη λειτουργία του, αφού αδυνατούσε πλέον να καλύψει οικονομικά τα έξοδα του, ενα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στη χώρα, το Σικιαρίδειο, το οποίο  λειτουργούσε στην πόλη μας από το 1939, φιλοξενώντας πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση, των οποίων κάλυπτε(κυρίως) τις εκπαιδευτικές ανάγκες.  
 Υπενθυμίζουμε πως στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα πήγαν να αναλάβουν υπηρεσία, ώστε να προετοιμαστεί το σχολείο και νηπιαγωγείο για να υποδεχτεί τα παιδιά στις 11 Σεπτεμβρίου, βρήκαν το κτήριο του Σχολείου χωρίς παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και το Ίδρυμα να τους ανακοινώνει ότι ανέστειλε τη λειτουργία του με απόφαση του Δ. Σ. του (από τις 28 – 6 – 2012).
Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση  «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», αυτή τη στιγμή "κανένας αρμόδιος φορέας δεν παίρνει την ευθύνη να απαντήσει για το τι θα γίνει σχετικά με τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, αλλά ακόμα χειρότερα και για το τι θα γίνει με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό & Νηπιαγωγείο) του Υπουργείου Παιδείας που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα ειδικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα, με ότι αυτό σημαίνει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούσε το Ίδρυμα και φοιτούν στο σχολείο και νηπιαγωγείο που στεγάζονται στους χώρους του"!!!
Το θέμα απασχόλησε και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου - Μανώλη Αναγνωστάκη στο MEGA με φιλοξενούμενους εναν  Εκπρόσωπο Γονέων και τον  Δ. Σ. Αμαρουσίου του «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», κ. Δ. Α. Πολυχρονιάδη.


Από την συζήτηση, η οποία έληξε άδοξα, προέκυψε ότι το κόστος λειτουργίας του Σικιαρίδειου,  ετησίως ανέρχονταν σε 1.100. 000 € και πως η ετήσια επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν υπερέβαινε  τα 150. 000 €!
Ωστόσο το κράτος οφείλει στο ΙΔΡΥΜΑ 1.000.000 €!!! Που σημαίνει ότι τα τελευταια 6 τουλάχιστον χρόνια, η κρατική στηριξη στο ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ήταν ...μηδενική!
Ο κ. Πολυχρονιάδης και ο εκπρόσωπος των Γονέων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπαν ότι δεν εγνώριζαν από προέρχονταν οι υπόλοιποι πόροι του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Ο κ. Χασαπόπουλος από την πλευρά του επικαλούμενος ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από χορηγίες Μ.Κ.Ο!
Μέχρις εκεί όμως... Από το "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ" ρεπορτάζ του MEGA δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες! Δεν έμαθε δηλαδή ποιές είναι, ούτε γιατί διέκοψαν το "φιλανθρωπικό" τους έργο! ΔΕΝ μπήκε στον κόπο να καλέσει κάποιον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ιδρύματος...για να διαφωτιστεί η κοινή γνώμη...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ προς χάριν της αντικειμενικής ενημέρωσης!
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής: "Είναι ντροπή για όλους αυτούς που μας κυβερνούν και με κάθε ευκαιρία δεν παραλείπουν να δείχνουν την «ευαισθησία» τους και τα «φιλάνθρωπα» αισθήματά τους, να αποδέχονται και να σιωπούν μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), οδηγώντας τώρα στον καιάδα εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Αναρωτήθηκε κανείς τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά του Σικιαριδείου Ιδρύματος, όταν δε θα υπάρχει Ίδρυμα και Σχολεία για την υποστήριξή τους; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση εφαρμοστεί η γνωστή συνταγή της ιδιωτικοποίησης, με αποτέλεσμα όποιος έχει να πληρώσει, από τους γονείς αυτών των παιδιών, να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο για την εκπαίδευση και ανακούφιση του παιδιού του και όποιος δεν έχει την ανάλογη οικονομική δυνατότητα θα αναγκάζεται να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι του;
Αν αυτό είναι το μέλλον που προετοιμάζει η μνημονιακή - τρικοματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να ξέρει ότι θα μας βρει μπροστά της.
Καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει άμεσα οικονομικά το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ώστε να μην οδηγηθεί στο κλείσιμο ( το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του ποσού της επιχορήγησης που απαιτείται για να συνεχισθεί η λειτουργία του Σ. Ι., δεδομένου ότι από το 2010 και μετά το Ίδρυμα υποχρηματοδοτείται).
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου (η οποία είχε ενημερωθεί με σχετική επιστολή μας - 28 / 6/ 2012 -, αλλά και με σχετικό ερώτημα που είχαμε υποβάλει στο Δ. Σ. για τα προβλήματα λειτουργίας του Ιδρύματος) και τις Δημοτικές Παρατάξεις να προχωρήσουμε σε ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η αναστολή εργασιών και τελικά το κλείσιμο του Σικιαριδείου Ιδρύματος και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Δημόσιων Σχολικών μονάδων (Δημοτικού & Νηπιαγωγείου) που στεγάζονται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος".
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

                      Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                           ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                             Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου