Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθώντας να επιλύσει κάθε πρόβλημα που θα παρουσιασθεί και ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη όλων για την επιτυχία της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε την επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους στις σχολικές μονάδες της πόλης.
Συμμετέχοντας στην τελετή του Αγιασμού, στο 10ο Νηπιαγωγείο & 16ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Ανάργυροι), στο 1ο Λύκειο & 1ο Γυμνάσιο, 2ο Νηπιαγωγείο & 1ο Δημοτικό (Κέντρο), στο 4ο Νηπιαγωγείο & 4ο Δημοτικό Σχολείο (Σωρός), στο 15ο Δημοτικό & 16 Νηπιαγωγείο (Νέο Μαρούσι), και στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος, έδωσε τις θερμές ευχές του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους στόχους τους.
Παράλληλα, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Διοίκησης συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού στα σχολεία κάθε γειτονιάς της πόλης, δείχνοντας έμπρακτα το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης επισήμανε τη σημαντική αύξηση του αριθμού των μαθητών στα δημόσια σχολεία σε σχέση με πέρσι, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που συνεπάγεται μεγαλύτερες ανάγκες και αυξημένες οικονομικές δαπάνες, αλλά με δυστυχώς μειωμένα έσοδα από την Πολιτεία.
Θέλοντας να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων της πόλης έχει κατατεθεί η μία δόση 116.465,83 ευρώ και αναμένεται η δεύτερη. Χρήματα ελάχιστα, γεγονός που συμβαίνει το ίδιο και με τους σχολικούς τροχονόμους για τους οποίους έχει κατατεθεί το ποσό των 5.184,21 ευρώ για το διάστημα 9/1/2012 – 30/3/ 2012. Ενώ δεν έχει κατατεθεί κανένα ποσό για τη νέα σχολική χρονιά.»
Επίσης δεν έχει κατατεθεί κανένα ποσό ακόμη που αφορά στις ανάγκες συντήρησης και επισκευών των σχολικών μονάδων για το 2012, αλλά παρόλο αυτά ο Δήμος φρόντισε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σήμερα τα σχολεία να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Αλλά για τον καθαρισμό των σχολείων τα ποσά που δίνονται κάθε χρόνο είναι μειωμένα, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι ανάγκες.
Ο κος Πατούλης απηύθυνε κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή όλων στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν οι σχολικές υποδομές σε καλή κατάσταση σε αυτή την κρίσιμη χρονικά περίοδο που δίνεται πραγματική μάχη για να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν και θα είναι ενεργά παρών σε ότι απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα.
«Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον. Ως Δήμος με την πολύτιμη βοήθεια και των Σχολικών Επιτροπών θα είμαστε δίπλα σας. Θα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους, θα δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις που επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Το κλειδί για να πετύχει αυτή η προσπάθεια είναι η συνεργασία και η εμπιστοσύνη. Μαζί λειτουργώντας πραγματικά ως «οικογένεια» μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα όλα τα προβλήματα» σημείωσε ο κος Πατούλης.
Στην τελετή του Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία της πόλης παρέστησαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Αντώνης Παρτσινέβελος, Νικόλας Αλεπούς Βασίλης Κόκκαλης.
Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Βλαχοπιώτης Αθανάσιος, Ζήκος Γεώργιος Ιωάννου Αικατερίνη, Κάββαλος Ευάγγελος, Κάββαλος Νικόλαος, Κατσιγιάννης Επαμεινώνδας, Λέκκα Ελένη, Μπαλάσης Βασίλειος, Σμυρνής Δημήτριος, Τσιπουράκης Στέφανος.
Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Βελής Αθανάσιος, η κα Δούμα Αικατερίνη και ο κ. Τριανταφύλλου Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου