Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Οδηγούν σε «Ιδιωτικοποίηση» το Σικιαρίδειο!!!

     Απύθμενο το θράσος  της Διοίκησης του Ιδρύματος
Σε οριστική αναστολή της λειτουργίας των δύο Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου Ιδρύματος οδηγεί η απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος να ζητήσει με επιστολή της να της αποδοθούν μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2012 οι αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία ελεύθερα από τα αντικείμενα και να της επιστραφούν τα κλειδιά που έχουν διατεθεί.
Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κο. Κ. Αρβανιτόπουλο και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια της διακοπής λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στο οποίο φιλοξενούνται 200 παιδιά με νοητική υστέρηση, λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει σε εκατοντάδες παιδιά, έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια με όλες του τις δυνάμεις το ίδρυμα, προκειμένου εκατοντάδες παιδιά να έχουν την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα, προστασία και δημιουργική απασχόληση που έχουν ανάγκη.
Το ίδιο έπραξε και στην παρούσα δύσκολη καμπή, προκειμένου εκατοντάδες παιδιά να μην βρεθούν στο δρόμο.

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την Πολιτεία να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους για τη απρόσκοπτη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων και την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Επίσης απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας που έχει σήμερα την ευθύνη της Κοινωνικής Πρόνοιας, με την οποία ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλία για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Παράλληλα, ανέδειξε με κάθε πρόσφορο μέσον το γεγονός ότι η αναγκαία περιστολή πόρων της κρατικής δαπάνης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφορά την περικοπή πόρων από ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Αμαρουσίου να υποστηρίξει την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος η νέα Διοίκηση του Ιδρύματος παρουσιάζει μία διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, κλιμακώνει τις ενέργειες της με την αναστολή λειτουργίας και των δύο Ειδικών Σχολείων, αντί να ενώσει τις δυνάμεις της με το Δήμο Αμαρουσίου στον κοινό αγώνα για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος.
Οι ενέργειες αυτές οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του Ιδρύματος και συμβάλουν στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων για τα παιδιά που χρειάζονται τη φροντίδα και τη μέριμνα όλων μας.
Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τη Διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος να ανακαλέσει την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας και των Ειδικών Σχολείων και να συστρατευθεί με το Δήμο Αμαρουσίου, τους γονείς και τα παιδιά σε μία κοινή προσπάθεια για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου