Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Εως τις 15 Δεκεμβρίου η έκθεση Φωτογραφίας στο «Σπίρτο»

Διαβάστε την Ρήξη Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί

Ο Τίτος Πατρίκιος την Δευτέρα στα «Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης » στην Κηφισιά!

«Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών»:Επιτυχής & ο 2ος θεματικός περίπατος στο Μαρούσι

Με στόχο τη γνωριμία της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, που σηματοδοτούν και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ο θεματικός περίπατος «Άθμονον  Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών».
Τους συμμετέχοντες στη δράση καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Σπύρος Σταθούλης, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κου Δημήτρη Καρλαύτη.
Με αφετηρία το Δημαρχείο Αμαρουσίου, οι περιπατητές, μετά τη γνωριμία τους με την «Αμαρυσία Αρτέμιδα», περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε μερικά από τα βυζαντινά εκκλησάκια της πόλης που έχουν κτισθεί σε αρχαίους και ρωμαϊκούς ναούς. 
Όπως: Το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, 
την Παναγία τη Μαρμαριώτισσα,
 τον Άγιο Ιωάννη τον Πέληκα, τον Άγιο Νικόλαο 
και την Παναγία την Οδηγήτρια.

Πρόσκληση σε τσάι από την «Εστία Πατερικών Μελετών»

Στη 1:00 μ.μ. στον ΗΣΑΠ το «ΑΝΤΙ» -Φασιστικό Συλλ- «αλητήριο»


Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

«Χείλια Λένε Παραμύθια» την Κυριακή στις 12:00 μ.μ στο «BABEL»

Απόψε Σαμπρίνα, αύριο Λεωνίδας Μαραντής & την Κυριακή «The Rockberries», στο «Bookabar»!

Οταν ο Αλέξης υπογράφει «τα πάντα όλα», το εννοεί!

«Αναποτελεσματική & διακριτική η μεταχείριση της Περιφέρειας για τα έργα στο Μαρούσι»!

Με αφορμή την παρέμβαση του Λευτέρη Μαγιάκη, με επιστολή του, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, η Διοίκηση του Δήμου υπενθυμίζει στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» τα εξής:
H σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θητεία της, το 2007, ξεκίνησε να εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης
Στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν βρήκαμε ούτε μια μελέτη για το σκοπό αυτό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 
Αν και η κατάρτιση των μελετών για τα όμβρια ύδατα ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και ο Δήμος απλώς δύναται να τις εκπονεί, όταν εμείς αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω από αυτό. 
Αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του προαστίου μας, αναλάβαμε την ευθύνη να καταρτίσουμε τις αναγκαίες μελέτες. 
Χάρη στις μελέτες αυτές, σήμερα έχουν εκτελεστεί με απόφαση και χρηματοδότηση της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου.

Α. Βελής & Κ. Αντωνόπουλος:«Οι εμμονές της κ. Διακολιού επηρεάζουν την ορθότητα της κρίσης της»!


Με αφορμή την τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού, σχετικά με την επίθεση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, στο πρόσωπο του Δημάρχου της πόλης μας Γιώργο Πατούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Αθανάσιος Βελής και Κώστας Αντωνόπουλος, έχουν να επισημάνουν ότι οι εμμονές και οι ιδεοληψίες της κυρίας Διακολιού, δεν της επιτρέπουν να έχει ορθή κρίση και βλέπει «κοκορομαχίες» συγχέοντας τα «αυγά με τα πασχάλια».
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πως γίνεται να εξισώνει τη διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη με την αμετροέπεια και τη αναξιοκρατία που επιδεικνύει ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, στην κατανομή των πόρων για να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην πόλη μας.

Μαίρη Διακολιού: «Κατασκευασμένες» (;) κοκκορομαχίες Πατούλη - Καραμέρου

Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε έκπληκτοι μια ακόμα κόντρα Πατούλη – Καραμέρου. Δύο ανδρών που από τη θέση του ο καθένας, εξυπηρετούν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ο ένας ως Δήμαρχος Αμαρουσίου που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και ο άλλος ως Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέτουν ίδιες προτεραιότητες και μετέρχονται τα ίδια μέσα για να τις υλοποιήσουν (πχ μεγαλοεπιχειρηματικά cluster).
 Ο καυγάς τελικά, μάλλον δεν είναι για το τι θα εφαρμοστεί στην πόλη μας (αφού και οι δύο πιστεύουν τα ίδια) και πώς θα ωφεληθούν οι Μαρουσιώτες, αλλά για να αλληλοστηριχθούν μεταξύ τους, αξιοποιώντας την δημοσιότητα που τους προσφέρουν και τις επικοινωνιακές εντυπώσεις που αφήνουν  οι κοκκορομαχίες.

Ανακατασκευή 162 οδών σε Μελίσσια, Ν. Πεντέλη & Πεντέλη από την Περιφέρεια Αττικής

Την ανακατασκευή και αποκατάσταση τμημάτων 162 οδών στα Μελίσσια, την Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει, με ίδιους πόρους, η Περιφέρεια Αττικής. 
Τους όρους σύναψης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πεντέλης ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 7/12/2017, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. 
Ειδικότερα, στο έργο με προϋπολογισμό 4.720.067€, προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης – συντήρησης του οδικού δικτύου και των 3 Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πεντέλης που παρουσιάζει φθορές, κυρίως λόγω των καιρικών φαινομένων, ενώ εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων. 
Οι οδοί στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις κατατάσσονται στις ακόλουθες τρείς κατηγορίες, ανάλογα με τις εργασίες που απαιτούνται:

Επιτυχημένη & μαζική η συγκέντρωση της Τετάρτης στο Νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ»

Με παρουσία πολλών από τους μαζικούς της φορείς της περιοχής, εκπρόσωποι Κομμάτων, ο Δήμαρχος Πεντέλης, εκπρόσωποι Δημάρχων και Δημοτικών Κινήσεων, αντιπροσωπεία των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, συλλογικότητες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ.
Αφού έγινε ενημέρωση από τα τρία Σωματεία, ακολούθησε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα των Νοσοκομείων, με πρώτο την έλλειψη προσωπικού που κάνει πλέον τη λειτουργία επικίνδυνη.
Έγινε κατανοητό πως η συγχώνευση, όχι μόνο δεν είναι εγγύηση καλής λειτουργίας και ανάπτυξης, ούτε σιγουριάς για τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα (όπως έγινε με το Παπαδημητρίου και το παιδοψυχιατρικό) προανάκρουσμα για κλεισίματα και διαθεσιμότητες.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ερντογάν & το Βατερλώ της ελληνικής ενδοτικής πολιτικής

Ανακοίνωση του Άρδην για επίσκεψη του Ερντογάν
Όταν εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό να πρωτοτυπήσει. Σήμερα, με την επίσκεψη Ερντογάν σε μια σιδερόφρακτη Αθήνα, δείχνει να πραγματοποιεί την υπόσχεσή του. 
Διότι τα όσα κωμικοτραγικά έχουν ήδη σφραγίσει αυτήν την επίσκεψη, δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά, σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη: 
Που ακούστηκε αλλού κυβέρνηση να προετοιμάζει με ζήλο την επίσκεψη ενός ξένου προέδρου, ο οποίος έρχεται με σαφή πρόθεση να αμφισβητήσει την εδαφική της ακεραιότητα, παρουσιάζοντας τις απίστευτες διεκδικήσεις του μπροστά στα μούτρα των αξιωματούχων της;
Έτσι, όλα τα όσα προηγήθηκαν των συμβάντων της σημερινής επίσκεψης, οι συλλήψεις Κούρδων και Τούρκων αντικαθεστωτικών
η καταστολή της διαδήλωσης των Κυπρίων, οι προσαγωγές στην Κομοτηνή για μια απλή αφισοκόλληση, η ασφυκτική αστυνομοκρατία του κέντρου των Αθηνών, γελοιοποιούν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση. 
Που υποβαθμίστηκε σήμερα on camera σε ρόλο φροντιστή του πολλά βαρύ δικτάτορα και επεκτατιστή.
Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτοί οι εκτεθειμένοι: 
Είναι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, που μέχρι τις σημερινές αδιανόητες αλλά αναμενόμενες προκλήσεις του νεο-Σουλτάνου παρίστανε ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Στον ρυθμό Παυλόπουλου χόρεψαν Τσίπρας - Ερντογάν

Αν μη τι άλλο, η επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν καινοτόμησε, δημιουργώντας νέα διπλωματική πρακτική. 
Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που δύο πλευρές εκθέτουν on line μπροστά στις κάμερες τις αντιτιθέμενες θέσεις τους. 
Και μάλιστα πριν βρεθούν πίσω από κλειστές πόρτες και διερευνήσουν τα περιθώρια συγκλίσεων, ή τουλάχιστον υιοθέτησης μίας κοινής ρητορικής που να δημιουργεί την ελπίδα προσέγγισης.
Το πλαίσιο της επίσκεψης διαμορφώθηκε με το καλημέρα
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η υποδοχή του Τούρκου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο εξελίχθηκε σε ανοικτή αντιπαράθεση. 
Ο Παυλόπουλος εξέθεσε αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσα είχε πει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του στον Σκάι.
 Το γεγονός αυτό υποχρέωσε και τον Τούρκο πρόεδρο να εγκαταλείψει τις σημειώσεις του με τη σύντομη τυπική αντιφώνηση και να μπει κι αυτός στην ουσία, εκθέτοντας τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας και για τα ελληνοτουρκικά και για το Κυπριακό.
Όπως προαναφέραμε, ο τρόπος που εξελίχθηκε η υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο είναι καινοφανής. Δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. 
Προφανώς, ο Παυλόπουλος εμπνεύσθηκε από την ιστορική προσφώνηση του προκατόχου του Κωστή Στεφανόπουλου στο δείπνο κατά την επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα.

Μουσείο Πολιτικής Ιστορίας ...

Το «TRIO LYRICO» αύριο στις 9:00 μ.μ. ξανά στο «Ιδιόμελο»!!!

Αύριο στις 10:00 μ.μ. στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL» η μουσική παράσταση, «Η Μπουάτ του 2017»


Στις 20 Δεκεμβρίου η εκδήλωση με θέμα:«Καταλονία: Προοπτικές & Προκλήσεις»

Ντροπιάζει την Τ.Α, ο συκοφάντης & λασπολόγος Γ. Καραμέρος!


Η υβριστική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, αποδεικνύει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο διορισμένος από την κυρία Δούρου «Φιλιππινέζος» της, εξαιτίας της αδυναμίας του να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα του καταλογίζονται για ανυπαρξία έργου όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι προφανές ότι έχει επιλέξει τον λάθος δρόμο για να καλύψει την ανεπάρκειά της, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Η κυρία Δούρου μηνύει τον εαυτό της για την τραγωδία της Μάνδρας και ο κ. Καραμέρος, επιλέγει το ψέμα, τη συκοφαντία και τη λάσπη.
Όση λάσπη, όμως, κι αν πετάξει στον ανεμιστήρα, δεν θα αποφύγει την αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι:
Πρώτον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης,  συμμετέχει στη Σαγκάη, ως εκπρόσωπος της ελληνικής αυτοδιοίκησης, στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συνεδρίου UCLG, στη Σύνοδο Κορυφής των Τοπικών και Περιφερειακών Ηγετών. 
Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραμέρος, αλλά για μια επίσημη και ουσιαστική εξωστρεφή δράση. 
Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν συναντήσεις και συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω συνεργασίας της Κ.Ε.Δ.Ε με αυτοδιοικητικούς φορείς της Κίνας και κυρίως η προοπτική αδελφοποίησης ελληνικών πόλεων με πόλεις της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δύο χωρών.

Αποτελεί όνειδος για την T.Α ο μπιζιμποντισμός & η αμετροέπεια του κ. Πατούλη!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
 Οι δηλητηριώδεις ανακοινώσεις του είναι για να καλύπτουν την ολιγωρία του και την πραγματική του δράση. 
Ας συνεχίζει να βγάζει selfies στην Αυστραλία πριν λίγες μέρες (φωτο) και στη Σαγκάη σήμερα, όπου κάνει διακοπές με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων προωθώντας δήθεν τον ιατρικό τουρισμό. 
Και ενώ οι περισσότεροι τον βλέπουν να ποζάρει στο facebook, σε ένα διαρκές προσωπικό world party χειμώνα καλοκαίρι, 
οι πιο παρατηρητικοί ας ρίξουν μια ματιά στις αναρτήσεις της Διαύγειας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και της ΚΕΔΕ για να δουν το λογαριασμό που πληρώνουν οι πολίτες.

Η πραγματικότητα των ελληνοτουρκικών & η «ανορθόδοξη» επίσκεψη Ερντογάν

Η επίσημη επίσκεψη ενός προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ύστερα από 65 χρόνια θα έπρεπε να αποτελεί τον σταθμό μιας διαδρομής βελτίωσης των σχέσεων και να σηματοδοτεί με τη βαρύτητά της την έναρξη μιας νέας περιόδου στις σχέσεις των δύο χωρών, επισφραγίζοντας την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις.
Με την επίσκεψη Erdogan στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 
Αντιθέτως, με τον τρόπο που οργανώθηκε, σπαταλιέται ένα σημαντικό διπλωματικό εργαλείο, όπως είναι η επίσημη επίσκεψη αρχηγού του τουρκικού κράτους στην Ελλάδα.
Ετσι η Αθήνα βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες να επιχειρεί να διαχειριστεί την επίσκεψη με τρόπο αμυντικό και παθητικό, εκπέμποντας μηνύματα για το τι δεν πρέπει να πράξει και να πει στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Erdogan.
                                                                        Εξωραϊσμός
Οι επαφές και η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επιχείρηση κατευνασμού ενός ισχυρού, νευρικού και ανεξέλεγκτου γείτονα, αλλά γιατί πρέπει παράλληλα με τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη «θετική ατζέντα,» όπως την ονομάζει ο Ν. Κοτζιάς, ή τα θέματα χαμηλής πολιτικής, όπως τα έχει ονομάσει ο Γ. Παπανδρέου.

Είναι η Σαρία & οι Μουφτήδες της Θράκης, το δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Τ. Ερντογάν;

Το καθεστώς σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας στη Θράκη εδράζεται στη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, στη μακροβιότερη δηλαδή Διεθνή Συνθήκη, την οποία σεβάστηκε απόλυτα τόσο ο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και ο Κεμάλ Αττατούρκ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Η έξυπνη ιδιαιτερότητα αυτής της Συνθήκης έγκειται στο γεγονός, ότι υιοθετεί ένα ιδιότυπο μοντέλο της Σαρία, που δεν έχει όμως καμία σχέση με το ακραίο πρότυπο άλλων Ισλαμικών χωρών. 
Επί της ουσίας αποδέχεται στη Θράκη το ρόλο του Μουφτή, όχι μόνο ως θρησκευτικού αρχηγού, αλλά και ως Καδή, δηλαδή δικαστή οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, άρα και ως Δημόσια Αρχή που σύμφωνα με το Ελληνικό θεσμικό πλαίσιο διορίζεται από το κράτος.
Οι αποφάσεις ωστόσο του Μουφτή ως δικαστή δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, ούτε με το Ευρωπαϊκό δίκαιο. 
Αυτός ο συνδυασμός μέχρι σήμερα παρά κάποιες περιορισμένες εξαιρέσεις συνέβαλε, πρώτον στο να εμπεδώνεται το αίσθημα θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων εντός μιας δυτικής χώρας που έμπρακτα σέβεται τη θρησκευτική τους παράδοση.
Δεύτερον λειτούργησε παιδευτικά προς τους ίδιους προσαρμόζοντας τους στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, μια που καμία απόφαση του Μουφτή δε μπορεί να πάει κόντρα σε αυτά (πρόσφατη απόφαση αστικού δικαστηρίου Κομοτηνής για διαθήκη Μουσουλμάνας Ιάσμου).
Έτσι οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι της Θράκης μετεξελίχθηκαν σε σύγχρονοι Ευρωπαίοι πολίτες που για κανένα ακραίο ισλαμισμό ή θρησκευτικό φανατισμό δε θα ήθελαν να διαταράξουν την ποιότητα της ζωής τους, εντασσόμενοι σε εξτρεμιστικά κινήματα τύπου ISIS, παρότι ίσως αποτέλεσε στόχος η στρατολόγηση τους σε αυτά.
Την ίδια στιγμή το σύστημα αυτό έδωσε στους Έλληνες Μουσουλμάνους πολίτες της μειονότητας την ελευθερία μόνοι τους να επιλέγουν αν θα ακολουθήσουν στη ζωή τους το αστικό δυτικό πρότυπο οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου ή την προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά στάνταρς ισλαμική θρησκευτική τους παράδοση.
Μετά την περίεργη και μουγκή συνάντηση του Δυτικοθρακιώτη στην καταγωγή, Αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου («αρμόδιου για ζητήματα Τούρκων του εξωτερικού») με τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας κ. Γιαβρόγλου, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται, αναθάρρησε η φήμη για κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος της Σαρία στη Θράκη.

Ρ.Τ. Ερντογάν & Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ιδρύθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα, 1928) από  όσους εγκατέλειψαν την Βασιλεύουσα μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μεταφέροντας στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα στις αποσκευές και στις καρδιές τους, πολύτιμους θησαυρούς πολιτισμού, γνώσεων, παραδόσεων και διαχρονικών αξιών.
Στα 90 χρόνια της πορείας του ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έζησε «από πρώτο χέρι» την Τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, αφού τα μέλη του βίωσαν ποικιλόμορφες διώξεις, επιλεκτική και εξοντωτική φορολογία, πογκρόμ, απελάσεις με συνοπτικές διαδικασίες και περιφρόνηση όλων των θρησκευτικών και ατομικών τους δικαιωμάτων.
Κατά την διάρκεια του 2018 ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, με το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις διάρκειας 75 περίπου λεπτών στο νεοκλασικό του μέγαρο της οδού Δημοσθένους 117. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προβάλλεται ένα ντοκιμαντέρ για την πορεία του Πολίτικου Ελληνισμού στην σύγχρονη Ελλάδα, θα λειτουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας σε διάφορες ενότητες και θα εκτίθεται αναπαράσταση του ορφανοτροφείου το οποίο λειτουργούσε στον Σύλλογο (δεκαετία 1930, Γερμανική κατοχή, εμφύλιος) με χειροποίητες κούκλες που φιλοτέχνησε η Ειρήνη Πρίντεζη – Φράγκου.
Η βαθειά γνώση της επίσημης Τουρκικής πολιτικής απέναντι στον Ελληνισμό ολόκληρο τον τελευταίο αιώνα, οι προσωπικές εμπειρίες από την διαφορετική προσέγγιση πλήθους Τούρκων σε κρίσιμες στιγμές του Πολίτικου Ελληνισμού, καθιστά την γνώμη των μελών της διοίκησης του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σημαντική.

Η Συνθήκη της Λωζάνης

Μανιφέστο Erdogan για Λωζάνη, casus belli, νησιά, Θράκη ...

             & για την ελληνική Δικαιοσύνη !!!

Θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης έθεσε ο Tayyip Erdogan την παραμονή της επίσκεψης του στην Αθήνα (σε συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και στο Σκάι) επιμένοντας στο casus belli και στην συζήτηση για θέματα «νησιών», ενώ υπεραμύνθηκε των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και φυσικά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.
Πολλές φορές ο T. Erdogan αναφέρθηκε με το γνωστό θερμό, «γαλίφικο» και ανατολίτικο τόνο, στο κοινό μέλλον που μπορεί να έχουν οι δύο χώρες και οι δύο λαοί, στα πλεονεκτήματα από τη συνεργασία, στον τουρισμό, για τα κοινά έθιμα, αλλά όμως όλα αυτά, στο πλαίσιο που ο ίδιος έθεσε σε ό,τι αφορά τα μείζονα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο κ. Erdogan, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης που θεωρούσε ότι έχει εγκαταλειφθεί η ρητορική του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία εκτός των άλλων διέπει και το εδαφικό καθεστώς της Τουρκίας και τα  σημερινά σύνορα της με τους γείτονες, δήλωσε ότι:
 οι «Συνθήκες συν τω χρόνω χρειάζονται επικαιροποίηση». 
Πρόσθεσε επίσης ότι ίσως & η Ελλάδα θα ήθελε να αλλάξει κάποια ενοχλητικά σημεία της Συνθήκης (!) & με μια αινιγματική αναφορά δήλωσε ότι «η συζήτηση για τα νησιά & άλλα θέματα συνεχίζεται & μόνο από ένα γεγονός, τα πράγματα περιπλέκονται ..»
Στην ερώτηση πώς θα έβλεπε μια ιδεατή λύση στο Αιγαίο, ο τούρκος ηγέτης δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών: 
«Στο Αιγαίο υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των νησιών που είναι αρκετά προβληματικές και θεωρώ ότι αυτά είναι προβλήματα που μπορούν εύκολα να ξεπερασθούν. Έχουμε θέματα στην οριοθέτηση εναέριου χώρου και θαλάσσιων συνόρων και στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας.».
Ο κ. Erdogan μάλιστα αναφερόμενος στο πακέτο αυτό των τουρκικών αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών αρμοδιοτήτων, ζήτησε

Η 2η στην ιστορία της Δημοκρατίας επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα

Η τελευταία επίσκεψη είχε γίνει από τον Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952
Η επίσκεψη του ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα η οποία ξεκινάει σήμερα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους έπειτα από εκείνη που είχε πραγματοποιήσει ο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952.
Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς είχαν επισκεφθεί την Τουρκία οι βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη και αργότερα τον Νοέμβριο, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και έπειτα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Τι μας επιφυλάσσει το επερχόμενο 2018;

Η Ελλάδα είναι από καταβολής η χώρα των αλλεπάλληλων κρίσεων και καταρρεύσεων. 
Ο σπουδαστής της ιστορίας της ματαίως προσπαθεί να ανακαλύψει μια περίοδο σχετικής ευστάθειας και ομαλής λειτουργίας των «δημοκρατικών θεσμών» για να συμπεράνει, πιεζόμενος να καταθέσει θετικές αποτιμήσεις, ότι η πρόοδος και η «ανάπτυξη» είναι αλήθειες που επηρεάζουν (θετικά) την ελληνική πραγματικότητα.
Η μόνιμη αυτή παθογένεια γνωρίζει εκρηκτική άνθηση τα τελευταία χρόνια. 
Η διάλυση της χώρας για να διασωθούν οι γερμανό - γαλλικές τράπεζες το 2010, η αυτοκτονική ανεπάρκεια, ο πνευματικός νανισμός, και ο ραγιαδισμός όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων· 
τα κοινωνικά συμπτώματα γενικευμένης κατάθλιψης και απάθειας που ταλανίζουν τον «κυρίαρχο λαό»· 
η ανάδειξη του «πολιτικού τίποτα» σε «έγκυρη και δομημένη πολιτική πρόταση»· 
η αιχμαλωσία των κομμάτων - παρωδία από μεγάλα συμφέροντα και η μεταβολή τους σε δεσμοφύλακες που υπηρετούν πειθήνια τους δανειστές· 
και η τακτική του «θα τα βρούμε» ενώ ο οίκος μας καταρρέει και οι ένοικοι εξοντώνονται αργά αλλά σταθερά περιγράφουν την παρούσα μας κατάσταση.
Η σημερινή συγκυρία έχει πια τα χαρακτηριστικά πολιτικής, οικονομικής, & κοινωνικής εντροπίας. 
Αν & οι αριστεροί «λόγιοι» εξακολουθούν να αποδίδουν την συντέλεια του κόσμου στις «συνομωσίες της συντήρησης», ο αργόσυρτος θάνατος της Ελλάδας έχει κατακάθαρα αίτια που συλλογικά καταδικάζουν τους «προοδευτικούς» σταλινικής και μη απόκλισης και ολόκληρο το πλήθος των «έγκυρων στοχαστών» που διακρίνουν σωτηρία ΜΟΝΟΝ στον «σοσιαλισμό» και παρεμπιπτόντως και στην «περισσότερη Ευρώπη».

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η συγκέντρωση - συζήτηση:Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν!

Συνελήφθη γνωστή κοσμικογράφος στο Μαρούσι


Συνελήφθη, γνωστή κοσμικογράφος, το απόγευμα της Τρίτης, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, επειδή σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών και 9 μηνών για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί επιταγών.
 Σημειώνεται, ότι η δημοσιογράφος είναι σύζυγος πρώην εκδότη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα απαγωγής εφοπλιστή.

Εγκατέλειψαν βρέφος έξω από νηπιαγωγείο στο Μαρούσι

Βρέφος λίγων ημερών εγκαταλείφθηκε έξω από την πόρτα νηπιαγωγείου στο Μαρούσι. 
Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του μωρού ήδη.
Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών εγκαταλείφθηκε έξω από σχολείο στο Μαρούσι. 
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την αστυνομία, όλα έγιναν χθες (05.12.2017) το πρωί.
Ήταν 07:30 το πρωί όταν μια από τις δασκάλες έφτασε στο σχολείο για να ανοίξει. Στην πόρτα βρήκε εγκαταλελειμμένο το βρέφος, μόλις λίγων ημερών. Το είχαν αφήσει μέσα στο κρύο.
Οι άνθρωποι του σχολείου περιέθαλψαν το βρέφος και ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται. 
Ειδοποίησαν την αστυνομία. 
Το μωρό έχει μεταφερθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Δεν ξέρουν πως άφησε το βρέφος
Η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως το πρωί της Τετάρτης (06.12.2017) από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Δήμος Αμαρουσίου: ...δεν θα αφήσουμε τον κ. Καραμέρο να «βουλιάξει» το Μαρούσι & την αλήθεια!

«Βούλιαξαν» τη Μάντρα με την ανικανότητά τους. 
Δεν θα αφήσουμε τον κ. Καραμέρο να «βουλιάξει» το Μαρούσι 
& την αλήθεια, στη «λάσπη» των ψεμάτων του!
Η αντιπλημμυρική προστασία είναι πολυ σοβαρή υπόθεση, για να επιτρέπουμε σε ανεύθυνους αντιπεριφερειάρχες, όπως ο κ. Καραμέρος, να «βουλιάζουν» στη λάσπη την αλήθεια και τις ζωές μας.
Ο κ. Καραμέρος χωρίς ίχνος ντροπής, εξέδωσε μια ανακοίνωση γεμάτη ψέματα, που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου. 
Έβγαλε το «καναρινί» γιλέκο με το οποίο περιφερόταν απο κανάλι σε κανάλι και φωτογραφιζόταν, για να φορέσει τη στολή του λασπολόγου. 
Στα ψέματα του , ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά με αλήθειες.
Αλήθεια 1η,
η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θητεία της, το 2007, ξεκίνησε να εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. 
Στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν βρήκαμε ούτε μια μελέτη για το σκοπό αυτό απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 
Αν και η κατάρτιση των μελετών για τα όμβρια ύδατα ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και ο Δήμος απλώς δύναται να τις εκπονεί ,  όταν εμείς αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω απο αυτό. 
Αλλά με αισθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του προαστίου μας, αναλάβαμε την ευθύνη να καταρτίσουμε τις αναγκαίες μελέτες. 
Χάρη στις μελέτες αυτές, σήμερα έχουν εκτελεστεί με απόφαση και χρηματοδότηση της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου. 
Η κα Δούρου και ο κ. Καραμέρος μέχρι σήμερα, αν και βρίσκονται τρία χρόνια στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής,  δεν έχουν δώσει με δική τους απόφαση ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι.

Γ. Καραμέρος:Τα επίσημα έγγραφα για το ρέμα Σαπφούς κλείνουν τα στόματα των λασπολόγων

Η αντιπλημμυρική προστασία είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για να γίνεται επιχείρημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και μέσο εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών. 
Με αίσθηση ευθύνης, μακριά από φωνασκίες, η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει χωρίς διακρίσεις τις αντιπλημμυρικές ανάγκες των Δήμων, στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού που έχει καταρτίσει.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στον Δήμο Αμαρουσίου 
η Περιφέρεια Αττικής, δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, επιχείρησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, με την αποστολή 22 εγγράφων – ντοκουμέντων προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (με πρωτόκολλο του Δήμου 55303/2017). 
Ειδικότερα, στις 21 Νοεμβρίου 2017, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε αναλυτικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την εξέλιξη προτάσεων ή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής ή έχει ζητηθεί η ένταξη και χρηματοδότησή τους. 
Στη βάση των εγγράφων αυτών (που ο πρόεδρος του ΔΣ δεν γνωστοποίησε στους Δημοτικούς Συμβούλους), αποδεικνύεται ότι:

Κύριοι δεν είναι ψέμα, τους παρέσυρε το ρέμα τους ... κ.κ. Γ. Καραμέρο & Γ. Πατούλη!

Tην άμεση χρηματοδότηση του Ρέματος Σαπφούς απαιτεί από την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Αμαρουσίου,
προκειμένου όπως λέει ο τίτλος του Δελτίου Τύπου:

Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα!!!
Αλλος ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ξεκίνησε μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου & προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου τομέα Αθηνών(πρώην προέδρου του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Θωμά Αμαρουσίου & παρ΄ ολίγον υποψηφίου Δημάρχου) κ. Γ. Καραμέρου, με αφορμή βεβαίως - βεβαίως τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες 
Συγκεκριμμένα ο δήμος Αμαρουσίου γνωστοποίησε ότι απέστειλε την οριστική μελέτη διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς συνολικού ύψους 10.676.400 €υρώ, μετά τις τεχνικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας τα εξής:
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο όχι μόνο είναι χρήσιμο αλλά αναγκαίο για τους πολίτες του Αμαρουσίου προστατεύοντας τους κατοίκους και την περιουσία τους.

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ η προστασία αδέσποτων ζώων

Δε συνηγορούμε με ακραίες προτάσεις & ισχυρισμούς
Με αφορμή καταγγελίες που έγιναν μετά από τοποθετήσεις συγκεκριμένων αιρετών που κάνουν λόγο για θανάτωση αδέσποτων ζώων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι:
Σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούμε με τέτοιου είδους ακραίες πρακτικές και ενέργειες. Πρόκειται για μεμονωμένους ισχυρισμούς τους οποίους δεν συμμεριζόμαστε.
Ως  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως απλός πολίτης, έχω εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη μου για τα αδέσποτα ζώα.
Με δεδομένη την αγάπη μας για τα ζώα και ειδικότερα τα αδέσποτα, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να διαχειριστούμε το ζήτημα της προστασίας τους με σύννομο τρόπο.
Για την ΚΕΔΕ η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Εντάχθηκαν στην οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου, 18 νέοι εργαζόμενοι

Δεκαοκτώ εργαζομένους που απορρόφησε στις υπηρεσίες του ο Δήμος Αμαρουσίου καλωσόρισε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, καλωσόρισε δύο εργαζομένους της λυθείσας εταιρίας «Άθμονο Ακινήτων ΑΕ - ΟΤΑ» στην οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου. 
Οι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν σε πρωσοποπαγείς θέσεις, αντίστοιχες των τυπικών τους προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφοράς τους στη βάση της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντίστοιχα, μετά την αίσια έκβαση των δικαστικών αγώνων 16 εργαζομένων που ανήκουν στην κατηγορία Αμεα, προσπάθεια που τελεσφόρησε με τη στήριξη της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.