Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η 1η διανομή επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ για το 2021 στο Μαρούσι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η διανομή για το 2021 στους ωφελούμενους των 6 Δήμων της Σύμπραξης ΠΕ Βόρειου Τομέα με επικεφαλής το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ /FEAD 2014-2020.
Τα προϊόντα, φρέσκο κοτόπουλο και οπωροκηπευτικά (πορτοκάλια και μήλα) διανεμήθηκαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου, τηρουμένων όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους.
Στον επικεφαλής της σύμπραξης ΠΕ Βορείου Τομέα Δήμο Αμαρουσίου, δικαιούχοι του προγράμματος ήταν 355 ωφελούμενες οικογένειες (678 άτομα), οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας, με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 70%.
Συνολικά διανεμήθηκαν σχεδόν 770 τεμάχια από κάθε προϊόν.
Στους υπόλοιπους Δήμους της Σύμπραξης ωφελούμενες ήταν αντίστοιχα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Στις 5:00 μ.μ. η Διαδικτυακή Εκδήλωση του Δικτύου SDG 17 Greece

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, 
έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 
και ώρα 17:00 στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του Δικτύου SDG 17 Greece για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2021.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί 
στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» 
του Δήμου Παπάγου - Χολαργού 
και θα μεταδοθεί μέσω live streaming 
με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν διαδικτυακά Υπουργοί, 
Ευρωβουλευτές, Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι, στο facebook https://www.facebook.com/sdg17greece

Καθαριότητα & Πράσινο στις καθημερινές προτεραιότητες του Δήμου Αμαρουσίου

  Θ. Αμπατζόγλου:«Η πόλη μας γίνεται πιο όμορφη & ευπρεπής» 
Με τις οδηγίες και τον προγραμματισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση εργασίες που αφορούν σε εκτεταμένους καθαρισμούς αλλά και συντηρήσεις πρασίνου και φυτεύσεις. 
Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν σε καθαρισμούς στην περιοχή του Σωρού και συντήρηση πρασίνου και εκατοντάδες φυτεύσεις σε πολλές περιοχές του Αμαρουσίου όπως: πλατεία Κασταλίας, οδοί Χατζηαντωνίου, Γράμμου, Πλαταιών, Ιονίων Νήσων, Μιαούλη κ.α. 

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων:Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων που θέσπισε το Συμβούλιο της Ευρώπης
, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη,
απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Στις 26 Απριλίου 2006, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να ορίσει ως Ημέρα Προστασίας Δεδομένων την 28η Ιανουαρίου, την ημερομηνία κατά την οποία άνοιξε για υπογραφή η σύμβαση για την προστασία δεδομένων του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως “Σύμβαση 108”
Με την εφαρμογή από τον Μάιο του 2018 από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ), του γνωστού σε όλους μας GDPR, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι αποτελούμε το παγκόσμιο σημείο αναφοράς με τους πλέον ισχυρούς κανόνες προστασίας δεδομένων που επιτρέπουν στους Ευρωπαίους πολίτες να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τα δικαιώματά τους και να έχουν αυξημένη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, του 1ου Γυμνασίου & Λυκείου & του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

«Άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε δημοτικά κτίρια του Δήμου Αμαρουσίου, συνολικού προυπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 533χιλιάδες ευρώ), παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.
Ειδικότερα προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, καθώς & του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης τα συγκεκριμένα έργα θα διασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας 340 χιλ KWh, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας, πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Αττικής, είναι προτεραιότητα. 
Την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αναβάθμιση καταδεικνύει το γεγονός πως από την ημέρα που ανάληψης καθηκόντων της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας, έχουν εγκριθεί 25 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικής δημόσιας δαπάνης 20 εκ. € σε διάφορους Δήμους της Αττικής, ενώ σε φάση τελικής ένταξης βρίσκονται ακόμα 20 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκ. €, οι οποίες και θα ενταχθούν στο προσεχές
διάστημα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξήρε την περιβαλλοντική σημασία της συγκεκριμένης δράσης.
Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μ. Μίσκα.

Σε αναστολή λειτουργίας το 10ο Δημοτικο Σχολείο Αμαρουσίου, λόγω Covid-19

Ενημερώνουμε τους Μαρουσιώτες πως το 10ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας του, από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 09 Φεβρουαρίου 2021, 
σύμφωνα με την αριθμ. Φ.25.1/50/611/26-01-2021 απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων της λοίμωξης Covid-19. 

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, σε παιδικούς σταθμούς & σχολεία του Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου:«Η ασφάλεια στην Εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας που λαμβάνει ο Δήμος όσο αφορά τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Κατά την έκτακτη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου μας στις 12 Ιανουαρίου 2021 αναλύθηκαν διεξοδικώς όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την ημέρα εμφάνισης της πανδημίας στον τομέα της Παιδείας στην πόλη μας.
Παρουσιάστηκαν όλες οι σχετικές ερ
γασίες και παροχές που αφορούν κυρίως σε:
●► απολυμάνσεις κτιρίων παιδικών σταθμών και σχολείων,
●► απολυμάνσεις κλιματιστικών,
●► προμήθεια:

Δια περιφοράς στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ (19) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της  συνεδρίασης ((1/2021) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς την σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου στη 1:00 μ.μ.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Τροποποίηση ή µη της υπ' αριθµ. 40/2019 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
2 Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου Αµαρουσίου 
3 Κατάργηση θέσης περιπτέρου επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου αρ. 40 (έµπροσθεν εισόδου εµπορικού κέντρου ΑΙΘΡΙΟ).

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

«Amazon Web Services»:«Να επανασυνδεθεί με την γη», προτρέπει τον Δήμαρχο η Μαίρη Διακολιού!

                      Nα λέμε καμιά επικοινωνιακή φούσκα, 
                        αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας!
Στις 22/01/2021 κυκλοφόρησε ανακοίνωση από την δημοτική αρχή. 
Εμφάνιζε δηλώσεις του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου με τις οποίες ο ίδιος προσπαθούσε να συνδέσει το άνοιγμα γραφείων της «Amazon Web Services» στο Μαρούσι, με «τους σχεδιασμούς και την πολιτική που ασκεί (;)» η δημοτική αρχή, μάλιστα δήλωνε ότι το άνοιγμα γραφείων από τη συγκεκριμένη πολυεθνική αποτελεί δήθεν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην παρούσα διοίκηση του Δήμου. Εξήγγειλε μάλιστα την δημιουργία πολυχώρου όπου η εν λόγω εταιρία, αλλά και άλλες, θα έρχονται σε επαφή με το κοινό, δηλαδή θα διαφημίζονται. (Διαβάστε με «κλικ» την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής)
Στις δηλώσεις υπήρχαν βερμπαλισμοί για την πόλη μας με την ευκαιρία ανοίγματος των γραφείων, όπως: «Μητροπολιτική επιχειρηματική διάσταση για την Ελλάδα και την Μεσόγειο», «Διεθνές κέντρο καινοτομίας», «Καινοτομική αναβάθμιση» κλπ, κλπ.
Να ζητήσουμε από τον κ. Θ. Αμπατζόγλου να επανασυνδεθεί με την γη και να συνειδητοποιήσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία και τα στελέχη της το πιθανότερο είναι να μην έχουν ιδέα ότι ο ίδιος και οι «πολιτικές» του υπάρχουν στον πλανήτη! 
Όταν δε, οι Μαρουσιώτες, ιδιαίτερα των περιοχών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, ξέρουν ότι πολλές φορές δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια από τις γειτονιές, τι συζητάμε για πολιτικές στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας; (σ.σ.: και ποιες είναι αυτές;),
Η αλήθεια για την «Amazon Web Services»: Γιατί εγκαθίσταται στο Μαρούσι;

Πλέον των 40, τα κρουσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι!

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ μετά τον εντοπισμό 40 τουλάχιστον, κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την Παρασκευή το απόγευμα, περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό. 
Μάλιστα, περισσότεροι από 10 τρόφιμοι έχει χρειαστεί να μεταφερθούν εκτάκτως σε νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ,η δομή είχε πραγματοποιήσει κανονικά τους εμβολιασμούς. 
Το Γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ», σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, φιλοξενεί περισσότερους από 80 τροφίμους μεγάλης ηλικίας.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης που ανακήρυξε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην παγκόσμια ειρήνη και την ανάπτυξη, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και στην ευημερία είναι θεμελιώδης. 
Η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης που γιορτάζουμε σήμερα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να θέσουμε στο προσκήνιο τον Στόχο 4 της ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: 
Να διασφαλίσουμε ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, προάγοντας τη δια βίου μάθηση για όλους.
Πάρα το γεγονός ότι οι σκοποί της εκπαίδευσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από εποχή σε εποχή, ωστόσο, η συμβολή της στην ανάπτυξη της ηθικής συνείδησης, στη μύηση των νέων στην κατανόηση και εκτίμηση των επιτευγμάτων των ανθρώπων αλλά και στην πνευματική τους καλλιέργεια, αποτελούν κοινή και διαχρονική επιδίωξη. 
Μέσω της συστηματικής και οργανωμένης διαδικασίας της αγωγής και της μάθησης από την Πολιτεία και άλλους φορείς, στόχος είναι ο εφοδιασμός των νέων με βασικές γνώσεις και δεξιότητες βάσει των ιδιαίτερων ταλέντων και ικανοτήτων τους ώστε να προσδιοριστούν κοινωνικά και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη ζωή τους. 
Ως Δίκτυο για την προώθηση των αρχών και των στοχεύσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με επίκεντρο την παιδεία, με στόχο την ισότιμη δυνατότητα των νέων στην κατάκτηση των μαθησιακών τους στόχων, επεξεργαζόμαστε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τη στήριξη των μαθητών στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας και για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους ομοεθνείς μας στη Νότια Ιταλία. 

Μέτρα προστασίας της Βορέειου Βιβλιοθήκης κατά του Covid-19

Θ. Αμπατζόγλου:«Ενθαρρύνουμε την πρόσβαση στη γνώση η οποία γίνεται με απόλυτη ασφάλεια» 
Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη για όλους όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στους δεκάδες χιλιάδες φιλοξενούμενους τόμους της.
Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει: 
«Η Βορέειος Βιβλιοθήκη αποτελεί μοναδικό πυρήνα γνώσης σε πανελλήνια κλίμακα. 
Μέσα από ένα πλούσιο αρχείο πλέον των 18.000 τόμων βιβλίων που καλύπτουν ποικίλλα θέματα όπως λογοτεχνία-ψυχολογί
α-ιστορία-τέχνη-κοινωνικές επιστήμες και παιδικό βιβλίο και μεταξύ αυτών και 5.583 τίτλους βιβλίων από τη συλλογή του Θεόφιλου Βορέα με αρκετές σπάνιες εκδόσεις και παλαιότυπα βιβλία, μπορεί να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα αναγνωστικών και εκπαιδευτικών αναγκών. 
Η πρόσβαση σε αυτή τη γνώση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και οι φίλοι του βιβλίου, ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να μορφωθούν δίχως κανένα περιορισμό».
                                                                         Ανακοίνωση

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!

Σ.Ε.ΠΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ
για την υγεία & την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών & μαθητών

              ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 
        ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
Μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου 2021 έγινε γνωστό ότι, δυστυχώς, υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσουν ήδη δύο τμήματα της πρωινής ζώνης του σχολείου και ένα κρούσμα σε συνάδελφο που έδινε μέρος του ωραρίου του στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του ολοήμερου των συγκεκριμένων σχολείων. 
Κι όλα αυτά όταν συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης περί δήθεν προληπτικών τεστ ιχνηλάτησης για τους εκπαιδευτικούς μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας. 
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής τεστ μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχουν γίνει σε ελάχιστους εκπαιδευτικούς, μιας και υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας που ενώ έχουν κάνει σχετικά αιτήματα στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ από τις 10 – 1 – 2021 περιμένουν ακόμα να λάβουν απάντηση για να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ ιχνηλάτησης.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας! 
Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και, επιπλέον, δηλώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες». 
Αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να θέσει ως προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, βομβαρδίζει καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα με αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως η παράταση ωραρίου των νηπιαγωγείων (στο όνομα της …αποκλιμάκωσης της εξόδου των μαθητών) στις 13.10, γεγονός που εάν εφαρμοστεί, θα σημάνει ταυτόχρονη έξοδο των νηπίων με τα παιδιά του δημοτικού!