Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Η Καίτη Μάρακα αύριο στις 8:00 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αύριο στις 12:00 μ.μ. η Βρεφική διαδραστική παράσταση στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου

Τα προνηπιακά τμήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους και τη φετινή σχολική περίοδος 2018-20019 στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν πλούσιες συλλογές από το ζωικό βασίλειο.
Με την καθοδήγηση και φροντίδα των παιδαγωγών εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα του Μουσείου που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Κοινωνική δράση προσφοράς από το Δήμο Αμαρουσίου & την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησαν μία ακόμη κοινωνική δράση προσφοράς για τη στήριξη των ευπαθών οικογενειών της πόλης.
Ειδικότερα, σε 40 έφηβες ηλικίας 12 -18 ετών, μέλη οικογενειών ωφελουμένων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), προσφέρθηκαν είδη ατομικής υγιεινής, στο πλαίσιο της δράσης «Μην είσαι απούσα», που υλοποιεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η «P&G».
Στη δράση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους της Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη τους εκπροσώπους της Ένωσης για την προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία τους, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από το ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας που έχει αναπτυχθεί στην πόλη.»   

Ανακύκλωση: Στη συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύοντας περαιτέρω τις δράσεις στην ανακύκλωση, προχωρεί στην εφαρμογή προγράμματος συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, τα οποία προκύπτουν ως κατάλοιπο της παραγωγικής δραστηριότητας επιχειρήσεων εστίασης, νοσοκομείων, νοικοκυριών  κ.α.  
Η συλλογή και η ενεργειακή αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα και την προστασία του Περιβάλλοντος. Αποτελεί τη λύση για την ορθή διαχείρισή τους, καθώς μπορούν να μετατραπούν με χημική επεξεργασία σε βιοντίζελ, ένα ανανεώσιμο βιοκαύσιμο με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα συμβάλλουμε:

«Πεντέλη 2020»:Αύριο στις 11:00 π.μ. η εκδήλωση, «Περιβάλλον - Πολιτισμός - Ανάπτυξη - Η Πεντέλη μπροστά σε προκλήσεις»

Αύριο στο «ARENA SOCCER CLUB», το «4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Και ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π συμμετέχει στους φετινούς Αγώνες Δρόμου

     «Αύριο γινόμαστε Όλοι μας Olympians. 
Συμμετέχουμε στους 6ους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»
Με σύνθημα «την Κυριακή 14 Απριλίου γινόμαστε Όλοι μας Olympians. 
Συμμετέχουμε στους 6ους Αγώνες Δρόμου “Σπύρος Λούης”», ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι.

Αύριο η διεξαγωγή των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης»


                                     Κυριακή 14 Απριλίου 2019, 
                    Ώρες εκκίνησης: 10:00 π.μ., 11:30 π.μ. 11:35 π.μ. 
                                  Αφετηρία: Άγαλμα Σπύρου Λούη

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η Σοφία Βόσσου με τη Γωγώ Βαγενά αύριο στις 10:30 μ.μ. σε ένα μοναδικό live στο «Bookabar»

Ο Στέλιος Κουκέλης αύριο στις 10:30 μ.μ. στην «Βabel »


«Βιόλα ντα γκάμπα» με τον Αντώνη Σκαμνάκη αύριο στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»


Στις 7:00 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου «Δύναμη Ζωής» ...για το Μάτι & τη Μάνδρα!

ΗΠΑΡΧΩ…Για να προσφέρω ζωή !

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο Mάνος Πυροβολάκης & αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου στην «BABEL»

Συνεδρίαση του συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο συντονισμός φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιπυρική περίοδο 2019 καθώς και ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Βόρειου Τομέα Αθηνών που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, υπό την προεδρία της  Αντιπεριφερειάρχη, Σοφίας Κορωναίου.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και πυρκαγιές υπαίθρου. 
Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την πυροπροστασία περιοχών όπου φιλοξενούνται κατασκηνώσεις, τον καθαρισμό των δικτύων δασοπυρόσβεσης στο Πεντελικό και τον Υμηττό, τον έλεγχο πληρότητας υδατοδεξαμενών. Επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
«Καταγράψαμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις, αξιολογήσαμε το βαθμό ετοιμότητας φορέων και υπηρεσιών, ενώ επισημάναμε την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, την μετατροπή των ΚΑΠ πυρασφαλείας σε πολιτικής προστασίας, καθώς και την έγκαιρη χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων από την Πολιτεία» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: 

Το Σάββατο στις 7:30 μ.μ. τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου «Πεντέλη 2020 - Άγγελος Παλαιοδήμος»


Με τον Επιστημονικό & Επαγγελματικό κόσμο του Αμαρουσίου, συνατήθηκε ο Θ. Αμπατζόγλου


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με σκοπό τη συζήτηση με τον Επιστημονικό και Επαγγελματικό κόσμο του Αμαρουσίου.
Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πλήθος επιστημόνων και επαγγελματιών του Αμαρουσίου, παρουσίασε τους άξονες των πολιτικών και προτεραιοτήτων δράσης του Συνδυασμού «Μαρούσι – Νέα Εποχή».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου εστίασε στα ζητήματα ισόρροπης ανάπτυξης και δημιουργίας προϋποθέσεων για νέες θέσεις εργασίας.
Κατά τη συνάντηση οι παρεβρισκόμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες, αντήλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν τη δική τους οπτική αλλά και ειδικότερα ζητήματα είτε κλαδικά είτε χωρικά. 
Οι θέσεις τους καταγράφηκαν έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τον προγραμματικό λόγο του Συνδυασμού «Μαρούσι – Νέα Εποχή» που σύντομα θα παρουσιαστεί και αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος διαβουλεύσεων με όλους τους πολίτες.
Μετά το πέρας τη εκδήλωσης, ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:
«Η θέρμη με την οποία οι επιστήμονες και επαγγελματίες του Αμαρουσίου αγκαλιάζουν το συνδυασμό μας και τις θέσεις μας, είναι συγκινητική και εξόχως ενθαρρυντική. 
Μας εμπιστεύονται για να οδηγήσουμε όλοι μαζί το Μαρούσι σε μία Νέα Εποχή με τον Πολίτη Πρωταγωνιστή. 

Παρέμβαση Γ. Καραμέρου για ΧΕΥ Κύμης & Κηφισίας στον Υπ. Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη

 Επιστολή παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη  για θεσμοθέτηση ήπιων χρήσεων γης στα ΧΕΥ στις λεωφόρους Κύμης (Ψαλίδι) και Κηφισίας (δίπλα στον ΟΤΕ) 
παράλληλα με αίτημα συνάντησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης απέστειλε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος και επικεφαλής του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι.
Στην επιστολή του ο Γιώργος Καραμέρος εκφράζει την απαίτηση των Μαρουσιωτών για παραχώρηση των δύο χώρων στον Δήμο Αμαρουσίου και κυρίως την απαίτηση να μην προχωρήσει σε αυτή τη φάση το Υπουργείο η αλλαγή των χρήσεων γης που θα ανοίξει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση. 
Επισημαίνει δε πως με ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ΧΕΥ αυτά είναι απαραίτητα στην πόλη για χωροθέτηση κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών δραστηριοτήτων. Δεν πρέπει να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για εμπορικές και υπερτοπικές χρήσεις.
Το #Ενωμένο Μαρούσι καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη για τα δημόσια ακίνητα στο Μαρούσι, ενώ δηλώνει πως θα συμμετάσχει στην εκδήλωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που οργανώνει ο εξωραϊστικός σύλλογος της περιοχής το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.
                                   Ακολουθεί η επιστολή του κ. Καραμέρου προς τον κ. Σταθάκη:

Στις 6:30 μ.μ. η Ημερίδα της ΔΗΜ. Τ.Ο. Αμαρουσίου της Ν.Δ με θέμα: «Η Ελλάδα που Οραματιζόμαστε»

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Κύριλλος:Να διδάσκετε την νέα γενιά, τα ιερά & τα όσια της Θρησκείας & της Πατρίδος μας


Με αφορμή την εορτή του Εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος έστειλε το δικό μου μήνυμα για την σύγχρονη κοινωνία και τις ανάγκες της.
Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερωτρίας Κοκκιναρά Κηφισιάς. 
Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ετελέσθη στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας καί όχι στο παρακείμενο παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγορίου, λόγω δικαστικής αντιπαραθέσεως. 
Της Ι. Ακολουθίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο, την Πατριαρχία και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Γρηγορίου

Ξεκάθαρη απάντηση για τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής, ζητά ο Γ. Πατούλης


Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΔΝΑ Γ. Γρίβα, με κοινοποίηση και προς στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, με την οποία ζητά ενημέρωση σχετικά με τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής  του ενεργού κυττάρου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ειδικότερα στην επιστολή ο κ. Πατούλης ζητά σαφείς απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
●►Ποια είναι την υπολειπόμενη χωρητικότητα (σε κυβικά μέτρα) και την διάρκεια ζωής, του ενεργού κυττάρου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής
●►Αν έχει η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ο ΕΣΔΝΑ, προγραμματίσει μελλοντικές επεκτάσεις στο χώρο της Φυλής;
●►Ποιο είναι το σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να μπορέσει η Διοίκηση της Περιφέρειας το 2020, όταν το νέο κύτταρο δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα;
●►Αν γνωρίζετε να υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο κι αν ναι, ποιο είναι αυτό;
O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει πως με δεδομένο ότι η κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ της Φυλής, με σκοπό την αύξηση του διαθέσιμου χώρου διάθεσης, ολοκληρώθηκε το 2018 και πλησιάζει ο χρόνος (αρχές Μαρτίου του 2020), που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μελετών του έργου, λήγει ο χρόνος ζωής του, δημιουργούνται έντονες ανησυχίες για το κατά πόσον θα μπορεί η Αττική από την επόμενη χρονιά, να διαχειρίζεται το ζήτημα των απορριμμάτων που παράγονται στο Λεκανοπέδιο.

Με το # Ενωμένο Μαρούσι & τον Γ. Καραμέρο, ο Σόλων Σαββίδης


Την υποψηφιότητα του Σόλωνα Σαββίδη, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, ο συνδυασμός # Ενωμένο Μαρούσι. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Καραμέρος χαιρέτισε το νέο υποψήφιο επισημαίνοντας σχετικά: Καλωσορίζουμε, νέους και έμπειρους ανθρώπους, αφήνουμε πίσω το παλιό και διαμορφώνουμε τις συνθήκες για μια σύγχρονη και ανθεκτική πόλη που θα παρέχει στους δημότες της ασφάλεια και καινοτομία. Με τον Σόλωνα Σαββίδη μας ενώνει η αγάπη για το περιβάλλον, την παιδεία και τον αθλητισμό και εκτιμώ ότι θα συνδράμει αποφασιστικά για να δώσουμε στο Μαρούσι την εικόνα που επιθυμούν οι δημότες του”. 
Ο Σόλων Σαββίδης, ευχαρίστησε τον υποψήφιο δήμαρχο, σημειώνοντας: 
“Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο, έναν άνθρωπο με μεγάλη αγάπη για προσφορά στα κοινά, ανησυχία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αγάπη για τον αθλητισμό και ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την παιδεία και τη νεολαία. 

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Σε αγωνία οι κάτοικοι των παραρεμάτιων περιοχών στο Σωρό

Περιοδεία στις παραρεμάτιες περιοχές του Σωρού πραγματοποίησε την Κυριακή 7-4-2019 αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη τη δημοτική σύμβουλο Αικ. Ψάλτη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γ. Αναλυτή και Χρ. Κιτσάκη.
Η αντιπροσωπεία της παράταξης συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους με δεδομένο ότι τα έργα διευθέτησης του ρέματος δεν έχουν καν προκηρυχθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και πάλι οι περιουσίες τους αν επαναληφθούν οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2018.
Παρά τις προσωρινές επισκευές που έγιναν η διατομή του ρέματος στην περιοχή είναι ανεπαρκής
Η οδός Ροδόπης δεν ακόμα διανοιχθεί με κίνδυνο να αποκλεισθούν οι κάτοικοι σε περίπτωση πλημμύρας και τα δίκτυα φυσικού αερίου δεν είναι δυνατόν να κατασκευασθούν για να τροφοδοτήσουν τις παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Χτίζει «ΓΕΦΥΡΑ» στις 7:00 μ.μ. στην Πεύκη, το «Προοδευτικό» Μέτωπο των Δωσιλόγων της Αριστεράς & της κωλοτούμπας!

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Αμυνα & Εξωτερική πολιτική στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας»

ΔιαΝΕΟσις:Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση για τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της έρευνας -που εκδόθηκε και σε βιβλίο- για τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα, η διαΝΕΟσις διοργανώνει την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας αλλά και οι προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος της χώρας. 
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό εκ μέρους της διαΝΕΟσις και θα ακολουθήσουν σύντομες εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους:
●►Μιχάλη Καλογήρου, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
●►Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Προέδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας
●►Βασίλειο Πέππα, Προέδρο του Αρείου Πάγου
●►Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
◄►Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της μελέτης από τον Μιχάλη Πικραμένο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Αναπλ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι:

Στις 2:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Το σχέδιο νόμου «Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, 
η εγκύκλιος για την υποβολή προτάσεων για ίδρυση και κατάργηση τμημάτων ένταξης (ΤΕ) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης 
και η ένταξη μαθήματος για την ανακύκλωση στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 
είναι τα θέματα(μεταξύ άλλων) που θα κυριαρχήσουν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Πανελλήνια Εταιρία Λόγου & Τέχνης: Αύριο τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής Αγιογραφίας Κεραμικής - Γλυπτικής

«Χίλιες» μουσικές «καρδιές» από τον «Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων»

Το δικό της μουσικό «ύμνο» συνέθεσε ο «Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων» με ερμηνευτές τα παιδιά της χορωδίας του Ομίλου υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Εύης Χλωρού. 
Το τραγούδι «ύμνος» έχει τίτλο «Χίλιες καρδιές» και στο εξής θα συνδέεται με την ταυτότητα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.
Η ηχογράφηση του τραγουδιού σε ελληνική αλλά και σε αγγλική έκδοση με τίτλο “A thousand hearts”, πραγματοποιήθηκε στο στούντιο “VA STUDIO RECORDING”.

Με την «Ένωση Γονέων Αμαρουσίου» συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ »

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου είχε αντιπροσωπεία της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ».
Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς Ένωσης όλα τα αιτήματα της τα οποία έχουν διατυπωθεί διαχρονικά προς τη Δημοτική Αρχή Πατούλη και προβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τονίστηκαν η έλλειψη σχολικών αιθουσών σε όλες τις βαθμίδες της Προσχολικής, Αβαθμιας και Ββαθμιας Εκπαίδευσης, η κακή συντήρηση των ήδη υπαρχουσών, η έλλειψη πυρασφάλειας, αντικεραυνικής και αντισεισμικής προστασίας.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην έλλειψη προσβασιμότητας και ανελκυστήρων σε μαθητές με κινητικά προβλήματα καθώς και στην ελλιπή καθαριότητα λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού για τον καθαρισμό και σε τραπεζοκόμους.
Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης και οι παρευρεθέντες Β. Ελευθερίου, δημοτικός σύμβουλος, Αφρ. Γεωργίου, Γ. Παϊλόπουλος υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι στηρίζουν τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων.

Με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής & της Τροχαίας συναντήθηκε η κ. Σοφία Κορωναίου


Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αθηνών και της Τροχαίας Αθηνών.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν - μεταξύ άλλων - η ενημέρωση της Αντιπεριφερειάρχη για την προετοιμασία των δυο φορέων ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου 2019. 
Τόσο η Πυροσβεστική υπηρεσία, όσο και η Τροχαία επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα συνεργασίας που υπάρχει, διαβεβαιώνοντας για την συνέχιση και τη διεύρυνσή της.

Νέα πιστοποίηση απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου από τον Π.Ο.Υ

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει με καινοτόμα προγράμματα στην καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής των πολιτών, στην ευημερία & στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μας
Το πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στη 6η Φάση του προγράμματος 2014-2018 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων  απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δέσμευση και τη συνεισφορά του, ως προς τους στόχους, τη μεθοδολογία και τις αρχές του Π.Ο.Υ. και της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020».
Στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος ήταν:
●►η πρόληψη και προαγωγή της υγείας, 
●►η μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και 
●►η βελτίωση της πρωτοβουλίας & της συμμετοχικής διακυβέρνησης για την υγεία.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία αυτή δήλωσε:
«Η αξιολόγηση και πιστοποίησή μας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  αποτελεί τιμή για το Δήμο μας, έμπρακτη απόδειξη του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και αναγνώριση των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.       
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει με καινοτόμα προγράμματα στην καλύτερη υγεία των πολιτών, στην ευημερία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μας  

Την Πέμπτη η εκδήλωση: «Οι μεγάλες προκλήσεις των εκλογών του 2019»

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (11/2019) η οποία θα διεξαχθεί  την Τρίτη 9 Απριλίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα.
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
                               -----------------------------------------------------------------------------
1. Έγκριση ή μη πρακτικών και ανάδειξη ή μη προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία με τίτλο "Παροχή Ηχητικής και Φωτιστικής κάλυψης εκδηλώσεων Δήμου Αμαρουσίου".
2. Αντικατάσταση ή μη μελών και εκ νέου συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης Διαγωνισμών Συμβάσεων Γενικών Υπηρεσιών (Ν.4412/2016)"
3. Έγκριση συμμετοχής του υπαλλήλου, Σανίδα Γεώργιο σε σεμινάριο
4. Έγκριση Αποτελέσματος Διαγωνισμού ως Άγονου, για μίσθωση ακινήτου στην Πολεοδομική Ενότητα Ανάβρυτα Αμαρουσίου για τη στέγαση του 11ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Αμαρουσίου"
5. Εγκριση ή μη αποδοχής δωρεάς εξοπλισμού ιατρείου άνευ ανταλλάγματος

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου»


ΤΕΣΣΕΡΑ (08) θέματα περιλαμβάνει η Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» (6/2019), η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Απριλίου στις 10:00  π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Κυκλοφοριακά μέτρα ενίσχυσης κατακόρυφης και οριζοντιας σήμανσης σε διαβάσεις πεζών στα σχολεία του Δήμου.
2. Κυκλοφοριακά μέτρα ενίσχυσης υφιστάμενης σήμανσης για την ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας επί των οδών Αναξαγόρα και Κοραή.
3. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Κορυτσάς.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έτρεξαν για καλό σκοπό στον «2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου»

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και  εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας, διεξήχθη για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία ο Αττικός Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Μαρούσι, που διοργάνωσε ο «ΣΚΑΙ», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019  παράλληλα σε 20 Δήμους της Αττικής.
Ο αγώνας 5χλμ τρεξίματος και δυναμικού βάδην είχε διπλή αξία, καθώς μαζί με τα οφέλη που χαρίζει ο αθλητισμός στην υγεία, οι συμμετέχοντες έστειλαν και το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Το συνολικό ποσόν που συγκεντρώθηκε από τον αγώνα δρόμου στο Μαρούσι θα μετατραπεί σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης απένειμε τα μετάλλια στους νικητές και στις νικήτριες και ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στον αγώνα, αλλά και τους εθελοντές και τις εθελόντριες που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης. 

Στον ανοιξιάτικο καθαρισμό του Δάσους Συγγρού συμμετείχε ο κ. Πάνος Βραχνός

Στον ανοιξιάτικο καθαρισμό του Δάσους Συγγρού συμμετείχε ο συνδυασμός «ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πάνος Βραχνός
Αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για το περιβάλλον ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πάνος Βραχνός και μέλη του συνδυασμού του «Μαρούσι - Καθαρή Γραμμή» συμμετείχαν στον ανοιξιάτικο καθαρισμό του Δάσους Συγγρού, που οργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», το Let’s do it Greece 2019 και η Εθελοντική Πρωτοβουλία του Δάσους Συγγρού.
Παρέα με τους εθελοντές και τους φίλους του Δάσους Συγγρού, ο κ. Βραχνός  και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του έδωσαν το «παρών» στη συλλογή των σκουπιδιών και στο κλάδεμα των δέντρων από τα ξερά κλαδιά, εργασίες απαραίτητες για τη διευκόλυνση του έργου της καλοκαιρινής πυροφύλαξης.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον ανοιξιάτικο καθαρισμό του κτήματος Συγγρού ο κ. Βραχνός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο «# Ενωμένο Μαρούσι» η Σάρα, η Μάρα & το κακό ΣΥΝ...απάντημα!

Σάρα Εσκενάζι: Από το Survivor & τον ΣΚΑΪ, υποψήφια στο Δημοσιογραφικό «# Ενωμένο Μαρούσι»
Η πρώην παίχτρια του ριάλιτι επιβίωσης & κόρη του ηθοποιού Αλμπέρτο Εσκενάζι, με χθεσινή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου στον δήμο Αμαρουσίου.
Έγραψε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι νέο… Θέλω να σας ανακοινώσω ότι αποφάσισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στην ζωή μου, στις δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος.
Πιο συγκεκριμένα αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του κυρίου @karamerosg και να είμαι υποψήφια μαζί του στον ανεξάρτητο συνδυασμό @enomenomaroussi όπου συναντιούνται νέοι άνθρωποι που θέλουν μια αλλαγή στην πόλη που ζούμε ή εργαζόμαστε.
Ο Γιώργος Καραμέρος, παρότι και ο ίδιος νέος, έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και όραμα για το Μαρούσι. Με ενδιαφέρει να προσφέρω στον τομέα του πολιτισμού και της συμμετοχής των νέων ανθρώπων σε μια σειρά δράσεων και αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι της υποψηφιότητάς μου.
Εύχομαι και ελπίζω να φανώ αξία της επιλογής του, αλλά και όλων όσων επιλέξουν να με στηρίξουν!!
Σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας αλλά και για την βοήθειά σας στο να πάρω την απόφαση αυτή!!», έγραψε η Σάρα Εσκενάζι.»
Η επιβεβαίωση ήρθε το πρωί με σχετικό Δελτίο Τύπου

Στο συνδυασμό της «Νέας Εποχής» η Ζαχαρούλα Παπακωνσταντίνου

Θ. Αμπατζόγλου: «Συμπολίτες που έχουν βραβευτεί για την επαγγελματική & κοινωνική τους προσφορά, συστρατεύονται για το Μαρούσι της Νέας Εποχής»
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή στην ομάδα μας, της Ζαχαρούλας Παπακωνσταντίνου, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση και Οργάνωση Φορέων/ Επιχειρήσεων και έχει τιμηθεί για την εθελοντική της προσφορά στους τομείς Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Η δημιουργικότητα, ο ζήλος και η δυναμική της προσωπικότητα θα ενισχύσει την κοινή μας προσπάθεια.
Καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιτυχημένοι και έμπειροι απ όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς τομείς συστρατεύονται στον αγώνα μας για το Μαρούσι της Νέας Εποχής.
Ζαχαρούλα Παπακωνσταντίνου: 
“Αγαπητοί φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης, συμμετέχω κι εγώ στον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για μια “Νέα Εποχή”.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα και σας υπόσχομαι πως θα δώσω όλη την θετική μου ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του όμορφου δήμου μας.
Όλοι μαζί ενωμένοι, για ένα Μαρούσι ονειρικό, πραγματικό στολίδι, όπως άλλωστε του αξίζει, σε μια “Νέα Εποχή” με νέο όραμα κι ελπίδα !”

Ευαγγ. Κάββαλος:«:..Οι πολίτες έχουν & μνήμη και κρίση, γνωρίζουν & αξιολογούν»

Νέα απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων 
Με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις του κου Μαγιάκη και της παράταξής του,   ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ευάγγελος Κάββαλος έχει να υπογραμμίσει τα εξής:
Θα περιμέναμε από τον κ. Μαγιάκη να πει ένα «μπράβο» στη Διοίκηση και στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν και να δρομολογήσουν την υλοποίηση σημαντικών έργων για το Δήμο, τα περισσότερα των οποίων χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους οι οποίοι εξοικονομήθηκαν μέσα από τη χρηστή διοίκηση.     
Αντίθετα, συνεχίζει τον κατήφορο της υποκρισίας και του λαϊκισμού.
Προλαβαίνουμε τον κ. Μαγιάκη και τον ενημερώνουμε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα εκτός από τα έργα στο Σωρό και στις Εργατικές Κατοικίες θα εκτελούνται έργα στο Πολύδροσο, στον Άγιο Θωμά, στο Κέντρο, στην περιοχή του Βορρέ, ώστε να προγραμματίσει και τις επόμενες προεκλογικές επισκέψεις του.

Με το νέο ΔΣ του Συλ. «Ο Άγ. Κωνσταντίνος» των Εργατικών Κατοικιών συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» είχε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ στα πλαίσια των προεκλογικών της επαφών με τους φορείς της πόλης.
Η πρόεδρος κα Ντίνα Κοσμίδου, τα μέλη του ΔΣ και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής συνομίλησαν με την αντιπροσωπεία της παράταξης μας που αποτελείτο από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου και  την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Χ. Κιτσάκη.
Τα  προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και παραμένουν άλυτα για πολλά χρόνια είναι:
Το κυκλοφοριακό και η παράνομη στάθμευση, η αποκομιδή των απορριμμάτων, το πράσινο, ο φωτισμός και η ασφάλεια του οικισμού, η μη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς πίσω από τον ΟΤΕ, οι κακοτεχνίες του αποχετευτικού δικτύου, οι αθλητικοί χώροι και η παιδική χαρά, ο καθαρισμός του οικοπέδου Μαδούρου.

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση:«Η ευθύνη μας μπροστά στην κάλπη για την Ελλάδα που αξίζουμε»

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Με τους εσωτερικούς επιθεωρητές Ποιότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου, συναντήθηκε ο Π. Βραχνός


Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Πάνου Βραχνού με τους εσωτερικούς επιθεωρητές Ποιότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Αμαρουσίου
Την Παρασκευή 6 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Βραχνός, συναντήθηκε με τους εσωτερικούς επιθεωρητές των Ομάδων Ποιότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εφαρμογής των Συστημάτων Ποιότητας στις Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία τόνισε πως θεωρεί κρίσιμα για την διαφανή διοίκηση του Δήμου.
Οι πιστοποιημένοι εσωτερικοί επιθεωρητές του Γραφείου Διασφάλισης Ποιότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ενημέρωσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Βραχνό σχετικά με την πορεία των Συστημάτων Ποιότητας & Διαχειριστικής Επάρκειας που εφαρμόζονται στον Δήμο Αμαρουσίου και αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και έργα, την διενέργεια των εσωτερικών επιθεωρήσεων αλλά και την συνεχή προσπάθεια πιστοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου που καταβάλλουν.

Θ. Αμπατζόγλου: «Στο Μαρούσι της Νέας Εποχής, Πρωταγωνιστής θα είναι ο Πολίτης και όχι ο Δήμαρχος»

Εκδήλωση γνωριμίας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, διοργάνωσαν  οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαρούσι - Νέα Εποχή», Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Ξεζωνάκης και η πολιτική παράταξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Αμαρουσίου που στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, στελέχη της πολιτικής παράταξης του Ποταμιού καθώς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της «Νέας Εποχής».
Το κόμμα του Ποταμιού εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός του κ. Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: 
«το Ποτάμι ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διότι έχει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά και γιατί πιστεύει πως θα είναι ένας καλός και αποτελεσματικός Δήμαρχος που θα εργαστεί για το συμφέρον των πολιτών».
Κατά την εισήγησή τους οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Εποχή», Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Ξεζωνάκης που πρόσκεινται στην παράταξη του Ποταμιού ανέλυσαν τους λόγους που το κόμμα τους και οι ίδιοι προσωπικά στηρίζουν την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου και έθεσαν το πλαίσιο της πολιτικής συνεργασίας, όπως επίσης πρότειναν και δύο κείμενα, το ένα με τον τίτλο «Ο Δήμαρχος που θέλω» και το δεύτερο αφορά σε κώδικα δεοντολογίας.

Ενημερωτική συνάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Ενημερωτική συνάντηση, ύστερα από αίτημα του, είχε ο επικεφαλής της παράταξης  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης με τον πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Π. Κόνιαρη για τα θέματα του Οργανισμού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Αικ. Ιωάννου και ο Γ. Παϊλόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη μας.
Ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ ενημέρωσε με λεπτομέρεια για τις δράσεις του Οργανισμού και το κοινωνικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία με την ουσιαστική συμβολή του προσωπικού και των εθελοντών.
Από την πλευρά του ο Λ. Μαγιάκης δήλωσε πως η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικά και του ΟΚΟΙΠΑΔΑ ειδικότερα, στα χρόνια των μνημονίων για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την κρίση, είναι ουσιαστική.

Από αύριο ξεκινά ο 3ος κύκλος εφαρμογής ψεκασμών στα ρέματα της Βόρειας Αθήνας

Από αύριο Δευτέρα (8/4/2019) θα ξεκινήσει ο τρίτος (3ο) κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2019 με ψεκασμούς σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
                           ΔΕΥΤΕΡΑ 08/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ
●►Τεχνητή λίμνη Verde, 
ρέματα Καλλιρόης και ρέματα Καλλιρόης και οδών Καραλή, Υγείας Χατζηκωνσταντή και Καραλή
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
●►Ρέµατα Αιτωλίας έως Θράκης και Πύλου έως Αχιλλέως)
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
●►Ρέµατα Χαλανδρίου και Βριλησσού
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
●►Ρέµατα Βριλησσού 
(Λ. Αναπαύσεως – Αγ. Αντωνίου) και Χαλανδρίου – Βριλησσίων (Μυκηνών – Σισμανογλείου)
●►Ρεματιά μέχρι Αττική Οδό
●►Ρέμα Βριλησσού (όρια με Δήμο Χαλανδρίου-Λ. Αναπαύσεως - Βριλησσού -Ιππολύτου - Αμαζόνων - Αγ. Αντωνίου)
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Δ.Κ Μελισσίων
●►Ρέμα κατά μήκος οδού Θήρας