Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία:Μια νέα βαθιά ταξική επίθεση στο δημόσιο δωρεάν σχολείο

Η κυβέρνηση, μετά από την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, με ποσοστό 95%, επιδιώκει να περάσει την αξιολόγηση με υπόγεια στρατηγική. Απ’ την πίσω πόρτα….
Σαν να μην μέτρησε καθόλου ότι σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι αντίθετος στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Απαξιώνοντας κάθε έννοια διαβούλευσης μαζί του. 
Αγνοώντας τον αλαζονικά και στήνοντας εκ των υστέρων, για επικοινωνιακούς λόγους , ψευτοσυνάντηση με το συνδικαλιστικό μας όργανο για να απορρίψει, βέβαια, τελικά κάθε του πρόταση. 
Η κυβέρνηση εκτιμά πως θα καταφέρει να ξεγελάσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να την οδηγήσει να δώσει τη συναίνεσή της στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος των σχολικών μονάδων για χαρακτηρισμό τους ως «Πρότυπα» και «Πειραματικά» με βάση τον αντιεκπαιδευτικό Ν. 4692/2020.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται να επιτείνει τις ταξικές ανισότητες που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και ν’ αποκαλύψει περίτρανα ό,τι θεωρείται φυσική νομοτέλεια από την νεοπαιδαγωγική του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και της Ε.Ε. των αυθαίρετων δεικτών της PISA και του ΟΟΣΑ, ο ταξικός διαχωρισμός και η δημιουργία γνωστικών συρματοπλεγμάτων για τη μεγάλη μάζα των μαθητών/-τριών των λαϊκών οικογενειών.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμη «συνεισφορά» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. για τον διαχωρισμό των σχολείων και τη δημιουργία σχολικών μονάδων ελίτ για τα παιδιά της ανώτερης τάξης των οποίων τα συμφέροντα προασπίζεται και προωθεί, ως κομμάτι της, η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων της Θεσσαλίας, οι Μαρουσιώτες

Θ. Αμπατζόγλου:«Το Μαρούσι δείχνει την αλληλεγγύη του έμπρακτα»
Σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου θα βρίσκεται στα χέρια των σεισμοπαθών Θεσσαλών, 
η έμπρακτη στήριξη των Μαρουσιωτών (ιδιωτών και συλλόγων) που ανέρχεται σε 150 
πλέον κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισκέφτηκε το χώρο συλλογής των ειδών, εντός του Δημαρχείου, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και δήλωσε: 

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

«Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο»:Το μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Ο Bill Gates είχε χαρακτηρίσει το Διαδίκτυο ως “την πλατεία της πόλης για το παγκόσμιο χωριό του αύριο” μιλώντας για το μέλλον του κυβερνοχώρου. 
Αναντίρρητα, στη σημερινή ψηφιακή εποχή, το Διαδίκτυο αποτελεί μια από τις βασικές πηγές γνώσης και η ελευθερία έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. 
Χωρίς να παραβλέπουμε, ωστόσο, ότι ο καταιγισμός, είναι γεγονός ότι η προέλευση της διάχυτης γνώσης στον κυβερνοχώρο γεννά ερωτήματα στους χρήστες του. 
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία της έκφρασης βάλλεται. Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν τουλάχιστον 160 δημοσιογράφοι και 175 χρήστες του Διαδικτύου που βρίσκονται στη φυλακή επειδή τόλμησαν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης, αυθαίρετης κατασκευής επί της πλατείας Γαρδέλη!

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου ξεκίνησαν την 11η Μαρτίου 2021 οι εργασίες καθαίρεσης αυθαίρετης κατασκευής (λυόμενο από ελαφριά υλικά) επί της πλατείας Γαρδέλη. 

 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, δεδομένων των μεγάλων γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και επιπλέον δήλωσε:

Στις 7:00 μ.μ. η Διαδικτυακή εκδήλωση :«Νέοι & Αθλητισμός»

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) διοργανώνουν σήμερα  Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 & ώρα 7:00 μ.μ. τη Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Νέοι & Αθλητισμός». 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Γραφείου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων για ζητήματα που σχετίζονται με την υγιή ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή τους.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου:
https://maroussi.gr 
https://www.facebook.com/dhmos.amarousiou

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (9/2021) της
«Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ.

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 1η Υποχρεωτική Αναµόρφωση Προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2021
2. 1η Υποχρεωτική Αναµόρφωση Ολοκληρωµένου Πλαισίου ∆ράσης (Ο.Π.∆.) ∆ήµου Αµαρουσίου
έτους 2021
3. Έγκριση ή µη της εξειδίκευσης πίστωσης και της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που αφορούν στη µελέτη «Ενοικίαση Ταινιών»
4. Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση ή µη, της διοργάνωσης διαδικτυακών παραστάσεων Καραγκιόζη, που αφορούν στη µελέτη «Αµοιβές καραγκιοζοπαικτών για συµµετοχή σε
παραστάσεις θεάτρου σκιών»
5. ∆ιόρθωση της υπ΄ αριθµ. 638/2020 απόφασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Επιτυχές το Διαδικτυακό σεμινάριο της ΚΕΔΑ:«Μαθήματα χορού σε προ-νηπιακές&νηπιακές ηλικίες την περίοδο του COVID-19»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο:
«Χορός σε προ- νηπιακές και νηπιακές ηλικίες την περίοδο του COVID-19» 
 Εισηγήτρια του σεμιναρίου, η δασκάλα χορού και θεατροπαιδαγωγός Κορέτση Αφροδίτη, η οποία με την εμπειρία της μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις της και την αγάπη της για το αντικείμενο που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

«Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821»...

Εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Θ. Αμπατζόγλου:«Τιμούμε τους ήρωες του 1821 – Ξεδιπλώνουμε ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης & γνώσης» 
Ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζει τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821».

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Από αύριο ξεκινά η συλλογή απαραίτητων ειδών στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας

Θ. Αμπατζόγλου:«Είναι η στιγμή των πράξεων» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί τους Μαρουσιώτες να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο αυτές τις δύσκολες ώρες, που βιώνουν οι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών στο Δήμο Ελασσόνας.
Σε μήνυμά του για το θέμα αυτό αναφέρει: «Οι συνάνθρωποί μας στην Ελασσόνα έχουν ανάγκη τη δική μας άμεση βοήθεια και συμπαράσταση. Καλώ τους Μαρουσιώτες και τις εταιρίες που έχουν έδρα στην πόλη μας, να προσφέρουν αυτή τη δύσκολη στιγμή».
Κατάλογος απαραίτητων ειδών:

Η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Πρώτες Εμείς οι Γυναίκες καθημερινά μέσα από το προσωπικό μας #Metoo δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να “ξεριζώσουμε” τα “ζιζάνια” που στέκονται εμπόδιο στο να ανθίσουμε»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και του Ομίλου για την UNESCOΒορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τους αγώνες, τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλον τον κόσμο αλλά και όλα αυτά που υπολείπονται ώστε η Γυναίκα κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κοινωνίας πραγματικά ισότιμο, ανεξάρτητο σε όλους τους στίβους της ζωής, στη βάση του Στόχου 5 για την ισότητα των φύλων και του Στόχου 10 για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και υπηρετούμε ως Δίκτυο για τη διάδοσή τους στην ελληνική κοινωνία. 
Η καταπίεση, η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της, ο εκφοβισμός και η υποτίμηση είναι συνθήκες ζωής που βιώνει έντονα μεγάλη μερίδα των γυναικών σε όλον τον κόσμο, και στην κατά τα άλλα σύγχρονη ελληνική κοινωνία δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Και αυτό είναι κάτι που μεγαλόσχημα αποδεικνύει η μελανή επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, η οποία έρχεται να διατρανώσει ότι η γυναικεία κακοποίηση δεν έχει διάκριση. 
Δεν γνωρίζει από φώτα δημοσιότητας, από μορφωτικό επίπεδο ή κοινωνικό στάτους. 
Επώνυμη ή ανώνυμη, μορφωμένη ή λιγότερο μορφωμένη, ευκατάστατη ή λιγότερο εύπορη, η Γυναίκα που έχει γνωρίσει την κακοποίηση βιώνει το ίδιο ψυχολογικό βάρος, την ίδια ταπείνωση και μαζί το ίδιο δίλημμα: να συγκαλύψει ή να αποκαλύψει τον θύτη; 

Το «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» για την Ημέρα της Γυναίκας

8η Μάρτη όχι στα ευχολόγια, αλλά στα έργα!!!
Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή. 

Είναι η ημέρα μνήμης που επιβλήθηκε με τον αγώνα των αγωνιστριών γυναικών των αρχών του 20ου αιώνα, για να θυμίζει στην ανθρωπότητα ότι άλλες γυναίκες είχαν ήδη τότε δώσει ακόμη και τη ζωή τους για να διεκδικήσουν:
●► ισότητα στην ιδιωτική και δημόσια ζωή
●►ισότητα στην κοινωνία
●►ισότητα στην εργασία.
Κάθε ημέρα είναι χρέος να θυμόμαστε ότι στον λόγο και τις πράξεις μας πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε τον σεβασμό στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» από το 2019 που ανέλαβε ευθύνες στο Δημοτικό Συμβούλιο:
●► άσκησε την πολιτική πίεση που χρειαζόταν με συνέπεια και επιμονή, ώστε να αναγκάσει τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το νόμο και να συστήσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων την οποία αρνιόταν να συστήσει επί δύο χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές και εκκλήσεις μας.
●►κατάθεσε δύο φορές (εγγράφως στον ίδιο τον δήμαρχο και σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση με θέμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας), προτάσεις για διαχείριση των έμφυλων συνεπειών της πανδημίας στην πόλη μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ:ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μάρτη έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως μέρα- σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, στην εργασία, την κοινωνία, την οικογένεια .
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» χαιρετίζει και τιμά όλες τις γυναίκες όπου γης. Τιμάμε το «άλλο μισό του ουρανού».
Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
Τιμάμε και ευχαριστούμε τις γυναίκες που εργάζονται στις δομές υγείας και δίνουν όλο τους τον εαυτό για να σώσουν τους ασθενείς τους.
Τιμάμε και είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης. 
Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #metoo αναδεικνύουν την βρωμιά ενός συστήματος που σαπίζει σε όλους τους τομείς και φανερώνουν την υποτίμηση των γυναικών και το ρόλο που τους επιφυλάσσει το σύστημα στο οποίο ζούμε και δουλεύουμε.
Είμαστε δίπλα: Στην εργαζόμενη γυναίκα που απασχολείται σε επισφαλείς εργασιακές θέσεις, δουλεύει ανασφάλιστη, με μειωμένο ωράριο, πληρώνεται κατά κανόνα λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους της, προάγεται με πολύ πιο αργό ρυθμό από ότι εκείνοι και υφίσταται όλη την καταπίεση που προκύπτει από τις πατριαρχικές αντιλήψεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. 
Στην εργαζόμενη την οποία το κράτος αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά ώστε να συμβιβάσει τις εργασιακές κι οικογενειακές υποχρεώσεις της. 

«WATCH LIVE» από την Άννα Στερεοπούλου

Στις 8 Μαρτίου 2021, και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Άννα Στερεοπούλου κυκλοφορεί το νέο Οπτικο-Ακουστικό Καλλιτεχνικό της έργο, με τίτλο «WATCH LIVE», σε σκηνοθεσία της ιδίας, 
ενώ παράλληλα, θα γίνει ραδιοφωνική παρουσίαση της μουσικής της στις εκπομπές "3 Mujeres por el 8M" / "3 Γυναίκες για την 8M" (Radio Círculo – Μαδρίτη – καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας) και σε "Όλα τα Πρωϊνά του Τρίτου" (β' μέρος: 10.00 π.μ. - 12.00 | 90.9 FM / 95.6 FM | παρουσίαση: Διονύσης Μαλλούχος).
Το «WATCH LIVE» είναι διαθέσιμο προς ελεύθερη παρακολούθηση στο www.youtube.com/user/annastereo. 
Η διαδικτυακή του Πρεμιέρα, πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2021 στο φεστιβάλ 'Women In Experimental' [διοργάνωση: IKLECTIK Art Lab (Λονδίνο)
και Musica Dispersa (Βαρκελώνη)], ενώ, επίσης, αποτελεί πλέον μέρος του 'BRITISH LIBRARY Sound Archive', έπειτα από πρόσκληση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το «WATCH LIVE» πρόκειται για την καλλιτεχνική εξέλιξη του PLANO AV ArtWork (2019) της Άννας Στερεοπούλου, και συγκεκριμένα, για ένα Video Art (διάρκειας 20') βασισμένο στο ποίημα
 'The Anti-Post-Primitives' της συνθέτιδος (όπως παρουσιάζεται κατά την διάρκεια του έργου), και
είναι εμπνευσμένο από αντίστοιχες ιδέες και ρεύματα που εκπροσωπούσαν καλλιτέχνες, όπως η
Maya Deren, η Maryanne Amacher, ο Alfred Jarry, αλλά και Φιλοσοφικά, Ψυχαναλυτικά και
Κοινωνικο-Πολιτιστικά θέματα.
                                          ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 7:30 μ.μ. η διαδικτυακή συνάντηση - ενημέρωση του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου

Σχετικά με τα προβλήματα των Σχολείων κατά τη διάρκεια της ΠΑΝδημίας & τη μη εφαρμογή της «Αξιολόγησης» -Κατηγοροποίησης των Σχολείων
Αγαπητοί γονείς, από πέρσι τον Μάρτιο έναν χρόνο τώρα όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες σχετικά με την υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την υφήλιο. 
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους με όποιο τρόπο μπορούσαμε και χωρίς καμία στήριξη από το ΥΠΑΙΘ. 
Διαβλέποντας ότι και τη φετινή σχολική χρονιά 2020 – 2021 θα αντιμετωπίζαμε τα ίδια και χειρότερα προβλήματα με την προηγούμενη χρονιά, βομβαρδίσαμε τοΥΠΑΙΘ με προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με μείωση του αριθμού των μαθητών έως 15 το ανώτερο παιδιά σε κάθε τάξη. 
Δυστυχώς η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κώφευσε στις απόλυτα λογικές και εφαρμόσιμες προτάσεις μας και έτσι όλοι μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της στάσης, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά από 7 – 11 – 2020 έως 11 – 1 – 2021. και από 10 – 2 – 2021 έως άγνωστο πότε θ’ ανοίξουν και πάλι.

Στη 1:00 μ.μ. µέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ(15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (4/2021) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου στη 1:00 μ.μ. µέσω τηλεδιάσκεψης
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

1.Έγκριση ή µη χορήγησης άδειας κοπής δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήµου Αµαρουσίου.
2. Επανεξέταση της υπ’ αρ. 7/2020 απόφασης σχετικά µε την «Έγκριση παραχώρησης µιας θέσης στάθµευσης φορτηγού» επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου αρ. 7, στην πολεοδοµική ενότητα Ν. Τέρµα – Αµαρουσίου.

3. Κατάργηση θέσης περιπτέρου επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου αρ. 40 (έµπροσθεν εισόδου εµπορικού κέντρου ΑΙΘΡΙΟ).
4. Έγκριση ή µη χωροθέτησης µίας (1) θέσης φορτοεκφόρτωσης σε κοινόχρηστο χώρο (οδόστρωµα), επί της οδού Λουκή Ακρίτα αρ. 4 (στο τµήµα µεταξύ των οδών Πιττακού & Αρίωνος), στο Μαρούσι.