Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

AMAΡΥΣΙΑ Σάββατο 16 Νοεμβρίου


«Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»

       Ένα ντοκυμαντέρ του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος παρουσιάζει την Δευτέρα 25 
Νοεμβρίου στις 18:30 – 20:30, στο Μουσείο, το ντοκυμαντέρ
 «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»,
 το οποίο δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει την ομότιτλη περιοδική έκθεση του ΕΜΕ, στo πλαίσιo προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ, γεννήθηκε μέσα από την ερευνητική και οργανωτική προετοιμασία της έκθεσης «Συναγωνιστής. Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση». 
Η έκθεση και το ντοκυμαντέρ αποτελούν τις δύο μορφές μιας κοινής ερευνητικής διαδρομής. 
Ουσιαστικά πρόκειται για την αφήγηση της ίδιας ιστορίας με διαφορετικό τρόπο. 
Εκτός από άγνωστο φωτογραφικό υλικό και σημαντικά ντοκουμέντα, το ντοκυμαντέρ σχεδιάστηκε με βασικό στόχο την αξιοποίηση ορισμένων από τα σημαντικότερα ιστορικά τεκμήρια που απόκεινται σήμερα στις συλλογές του ΕΜΕ. 
Για τη δημιουργία του φιλμ, αξιοποιήθηκαν οι 17 από τις συνολικά 25 βιντεοσκοπημένες προφορικές μαρτυρίες από άνδρες και γυναίκες, από διάφορες εβραϊκές κοινότητας της χώρας, που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση. 
Οι μαρτυρίες καταγράφηκαν μέσα σε διάρκεια πέντε ετών και αποτελούν σήμερα κομμάτι του Αρχείου Προφορικής Ιστορίας του ΕΜΕ. 

Προπαγάνδα σε αφροαμερικανικό οικοδομικό τετράγωνο, έκανε η «Κου Κλουξ Κλαν»!

          «Η ράτσα μας - το έθνος μας!»
Στις ΗΠΑ μέλη της οργάνωσης «Κου Κλουξ Κλαν», κεντρική ιδεολογία της οποίας είναι η υπεροχή της λευκής φυλής, ομολόγησαν πως έκαναν λάθος, προπαγανδίζοντας σε μία πόλη της Φλόριντα, η οποία κατά βάση κατοικείται από αφροαμερικανούς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
Οι κάτοικοι του Νιου Σμιρν Μπιτς σοκαρίστηκαν όταν βρήκαν στους δρόμους εκατοντάδες φυλλάδια με τις λέξεις: 
«Η ράτσα μας - το έθνος μας!» και την απεικόνιση ενός ανθρώπου με λευκή κουκούλα.

«Μεταλλαγμένη» ψυχρή, τυφλή & κουφή, η ομάδα Πατούλη!!!

Χριστούγεννα με Λάσπες & Πρόστιμα Εκδίκησης;
Μετά από 4 χρόνια & 6 αναβολές, στις 20 Νοεμβρίου ελπίζουμε ότι θα συζητηθεί στο  ΣτΕ η αίτησή μας μαζί με κατοίκους, να παραμείνει  Πλατεία ο «χώρος Παναγόπουλου», ως είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο,  
Έχοντας απέναντι μια «μεταλλαγμένη» ψυχρή, τυφλή & κουφή ομάδα Πατούλη,  η οποία  όχι μόνο θεωρεί ότι το  Μαρούσι  δεν …. χρειάζεται άλλο πράσινο,  αφού νύχτα Χριστουγέννων εν γνώσει της έκοψαν τα τεράστια αιωνόβια πεύκα στο συγκεκριμμένο χώρο,  
Αλλά, παρότι οι κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι να καταβάλουν την αποζημίωση που λέει ο νόμος για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, πριν την τελική απόφαση της  Δικαιοσύνης και για δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων  Δήμος &  εργολάβος σε κοινή   ταμπέλα αναφέρουν «περήφανα» ότι ο χώρος τσιμεντοποιείται!
Αυτοί είναι που θέλουν να  ξαναβάλουν υποψηφιότητα  για να  ξανασώσουν την πόλη!!!
Στις 19 Νοεμβρίου συζητούνται επίσης στο ΣτΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς μάχης που δίνουμε για την πόλη, αιτήσεις μας ακυρώσεως
κατά  του νόμου  Παυλόπουλου  ο  οποίος  με την στήριξη  όλων των κομμάτων προσπάθησε να  καλύψει την παράγκα των   ρουσφετιών που είχε στηθεί στον Δήμο με αντάλλαγμα ψήφους, χρεώνοντας το Δήμο & τους δημότες εκατοντάδες  εκατομμύρια
Και  κατά των  αδειών  λειτουργίας των μαγαζιών στο παράνομο ΜΩΛΛ

Μόλις ανακοινώθηκε ότι κρίθηκε για δεύτερη φορά παράνομο το ΜΩΛΛ(αυτό το τέρας της αυθαιρεσίας), 5 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο ιδιώτης (μαζί με  τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν, τρέχουν  όπως μπορούν  να στηρίξουν   την ομάδα Πατούλη, με χάντρες,..

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Tα «άπληστα» νειάτα!!!


Ο «Υμνος των Φοιτητών» του Μίκη, την Κυριακή στον όμορο στο Δήμο Πεντέλης!!!

Μια διαφορετική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης και η Ενωση Ποντίων Μελισσίων, την προσεχή Κυριακή, σε αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα άγνωστο ντοκουμέντο, ο «Υμνος των Φοιτητών» 
που μελοποίησε εκείνη την εποχή ο Μίκης Θεοδωράκης.
Τους στίχους του ύμνου έγραψε ο Γιάννης Γρεβενιώτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά την εξέγερση των φοιτητών.
 Ο Μίκης Θεοδωράκης περιγράφει 
την πλέον κρίσιμη περίοδο της ζωής του όταν νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο το 1962, και οι Άγγλοι γιατροί του έδιναν μερικές μέρες ζωής μετά την έξαρση της φυματίωσης. 
Όμως η Αμαλία Φλέμιγκ και ο Έλληνας γιατρός Α. Ποντικάκης βοήθησαν στη μεταφορά του Μίκη στην Ελλάδα και στο Νοσοκομείο Τσαγκάρη στα Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης όπου όχι μόνο όχι μόνο επέζησε αλλά εκεί έγραψε μεταξύ άλλων το πλέον σημαντικό του έργο, το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού».
 Τον άγνωστο μέχρι σήμερα «Υμνο των Φοιτητών» θα παρουσιάσει στην εκδήλωση του Δήμου Πεντέλης ο Γιώργος Λογοθέτης, ο βιογράφος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Μίκης Θεοδωράκης: 
Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» και έχει γυρίσει 10 ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

Σε διαδημοτική διαθεσιμότητα 8 χιλ. Δημοτικοί Υπάλληλοι!!!

               ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ΄ ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ...
Νέου τύπου διαθεσιμότητα που θα αφορά αποκλειστικά τους δήμους και θα διαρκεί ένα μήνα αλλά δεν θα φέρει απολύσεις για κανέναν δημοτικό υπάλληλο συμφωνήθηκε χθές μεταξύ της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η νέα διαθεσιμότητα θα αφορά περίπου 8000 δημοτικούς υπαλλήλους και θα είναι εθελοντική καθώς και διαδημοτική.
Η διαδημοτική διαθεσιμότητα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, τον Υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Αρκετοί από τους 6000 έως και 8000 δημοτικούς υπαλλήλους θα μπούν σε δημοτική διαθεσιμότητα θα αναγκαστούν να αποδεχτούν θέση κατώτερη των προσόντων τους με μείωση του μισθού και πιθανόν μετακόμιση σε άλλη πόλη
Οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην διαδημοτική διαθεσιμότητα , θα περάσουν από διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη. 
Προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν 14 υπογραφές, οι μετακινήσεις θα γίνονται με δυο υπογραφές (του δήμου από τον οποίον φεύγει ο υπάλληλος και του δήμου στον οποίον τοποθετείται εκ νέου).

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Eκτός από δυναμική αποδεικνύεται & fashion victim, η Μαρίνα Πατούλη!

Λένε πως πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα.
Στην περίπτωση του κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, η γυναίκα εκτός από δυναμική αποδεικνύεται και fashion victim.
Καλεσμένη το βράδυ της Τρίτης στα θεατρικά βραβεία κοινού που τελέστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η κα. Μαρίνα Πατούλη εμφανίστηκε υπέρλαμπρη μέσα στο σούπερ σέξι μίνι φόρεμά της, που άφηνε ακάλυπτο όλον τον εσωτερικό της κόσμο.
Το total black σύνολο συνδυάστηκε άψογα με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα μικρό κόκκινο τσαντάκι. (ασορτί με το νύχι)...

Σταθερή η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνεχίζει να ενισχύει σταθερά το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου καθώς οι πιστοί ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη θέρμη στο κάλεσμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, για τη συλλογή φαρμάκων στηρίζοντας την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προς τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Μέχρι σήμερα, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου έχουν προσφερθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο περισσότερα από 10 μεγάλα κιβώτια με φάρμακα, χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των προσκυνητών του Ιερού Ναού.
Από την πρώτη στιγμή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, αγκάλιασε θερμά την πρωτοβουλία αυτή και έδωσε στους ιερείς τις δέουσες κατευθύνσεις ώστε να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα, που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στις 18 Νοεμβρίου το σεμινάριο της UNESCO AMAΡOYΣIOY


Αύριο η εκδήλωση για τα «Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα στην Ελλάδα»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, επιθυμώντας να συνδράμει στην προώθηση του διαλόγου και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, διοργανώνει την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών(Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου), εκδήλωση με θέμα:
«Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα στην Ελλάδα»
Θα μιλήσουν οι ακόλουθοι Καθηγητές Πανεπιστημίου:
Δρ. Μπατσαλιά Φρειδερίκη, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
Δρ. Πατινιώτης Νικήτας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δρ. Σωτηρόπουλος Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο ΕΚΠΑ
Δρ. Κακριδή-Φερράρι Μάρω, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
Δρ. Καμαριανός Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Σχολικής Τάξης στο Παν/μιο Πατρών

«Η ενασχόληση με τα όρια της ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης»

«Η ενασχόληση με τα όρια της ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης» (Dealing with the Limits to Growth in Times of Crisis)  ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Ν. Μουσιόπουλος, ο οποίος και καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους, τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Dr. Ingo von Voss, την Επίτιμη Πρόξενο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη κα Έβελυν Παπαδοπούλου, ακαδημαϊκούς και φοιτητές που παραβρέθηκαν.  Παράλληλα επεσήμανε ότι η εκδήλωση σηματοδοτεί την επιθυμία του Διεθνούς Πανεπιστημίου -
 ως μέλους του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης από τον Οκτώβριο του 2012 - 
να ανταποκριθεί ενεργά στις επιταγές της σύγχρονης κοινωνικo-οικονομικής didaktorπραγματικότητας.
Γραπτό χαιρετισμό απηύθηνε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης. Μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της νέας πολιτικής γης του ΥΠΕΚΑ, της αειφόρου οργάνωσης του εθνικού χώρου ως βασικής προϋπόθεσης για να ανθίσουν όλες οι προσπάθειες ανασυγκρότησης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε επίσης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης (Club of Rome), Πρόεδρος και ιδρύτρια της διεθνούς οργάνωσης  Βιοπολιτικής καθηγήτρια κα Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη.
Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο  Δρ Peter Johnston (Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Λέσχης της Ρώμης) και ο καθηγητής Franz Josef Radermacher (Μέλος της Λέσχης της Ρώμης και Αντιπρόεδρος του Ecosocial Forum Europe). Το θέμα της ομιλίας του Δρ P. Johnston ήταν:  Βιώσιμη Ανάπτυξη: Εμπειρίες και Προοπτικές. 
Βασιζόμενος στην εμπειρία της Λέσχης της Ρώμης ο ομιλητής αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την αποτυχία σύνδεσης των ασκούμενων πολιτικών με την κλιματική αλλαγή.

«Η Ελλάδα καταρρέει», σύμφωνα με τους «New York Times»!

Πάνω στην φράση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει πια μέτρα» σχολίασαν οι New York Times με εκτενές δημοσίευμά τους.
Στο άρθρο που υπογράφει η συντακτική ομάδα των New York Times, παρατίθενται όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις τους με τους Έλληνες υπουργούς.
«Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», γράφουν χαρακτηριστικά «δεν ανταποκρίνονται στις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.
 Ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, και φυσικά μέσα σε αυτά ακόμη περισσότερες απολύσεις από όσες έχουν ήδη γίνει.
 Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να δεσμεύσουν το 1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη καθυστερήσει, σαν δόση την στιγμή που η Ελλάδα τα χρειάζεται και μάλιστα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».
«Μάλιστα, ανάμεσα σε περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων, οι Έλληνες έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται περίπου κατά 40%, μόνο από το 2008.
 Βέβαια, οι περικοπές έχουν ήδη μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας από 15% 2008, φθάνοντάς το σχεδόν στο 0% φέτος.
 Όμως, αυτά τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μια μείωση 25% στην εθνική παραγωγή, έφθασαν στο 28% της ανεργίας, πτώση στην υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τέλος τρομερή αύξηση της φτώχειας. 
Αποτέλεσμα λοιπόν της συρρίκνωσης της οικονομίας είναι το χρέος στην Ελλάδα, ως ποσοστό της ετήσιας παραγωγής, σήμερα να φαντάζει περισσότερο από 20% υψηλότερο από ότι ήταν το 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνεται.

Reuters: «Αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πάρει νέα μέτρα, μπορεί να πέσει»!

Αν η τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η εξαιρετικά εύθραυστη κυβέρνηση θα μπορούσε να καταρρεύσει, υποστηρίζει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επιτιθέμενο στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Αντώνη Σαμαρά «το μεταρρυθμιστικό έργο του οποίου δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου».
«Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει. Κανένα από τα βασικά σενάρια όμως - μία αδύναμη κυβέρνηση τεχνοκρατών, νέες εκλογές με ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - δεν είναι ευχάριστο. Από την άλλη πλευρά, ένα σκίσει τη συμφωνία με την τρόικα, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε έναν νέο φαύλο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών και έξοδο της χώρας από το ευρώ» αναφέρεται στο άρθρο.
Σύμφωνα με τον συντάκτη του Reuters Χιούγκο Ντίξον, «το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους δανειστές ότι η προσπάθειά της για μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη».

Σπίτι μου, σπιτάκι μου ...



Ανοικτή άλλη μία εβδομάδα, η 51η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής!

Θα λειτουργεί έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου! 
Παρατείνεται η 51η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς συμπολίτες   που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυμάσουν τα σπουδαία έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η έκθεση που φιλοξενείται  στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Κηφισίας 207 – Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης»),
 θα λειτουργεί έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00.

Στις 7:00 μ.μ, η συνεδρίαση τoυ «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ(30) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης τoυ «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Δ΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2013
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.(υπόθ. Μεϊντάνη κλπ)
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.(υπόθ. Παπαδόπουλος κλπ)
4. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ.Στ. Ανδρέας κλπ)
5. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
 (υποθ.ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ)
6. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο ύδρευσης και επαναβεβαίωση(υποθ. Αλεξ. Κατούδη)

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» στη 1:00 μ.μ.

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
 Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. "Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για εργασίες ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου 2013-2014".
3. Έγκριση εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων των έμμισθων δικηγόρων του Δήμου.

... Θα σας στείλουμε σε Ψυχίατρο!



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ερντογάν:«Δεν υπάρχει χώρα Κύπρος»!!!

 Μ’ αυτόν θα διαπραγματευθούν η Αθήνα και η Λευκωσία;
Άγκυρα: «Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» υποστήριξε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία ισχυρίστηκε ότι η «ΕλληνοΚυπριακή διοίκηση» -όπως είπε την Κυπριακή Δημοκρατία- είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.
Όπως γράφει η «Κίπρις», ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. 
«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στον Τούρκο πρωθυπουργό απάντησε σήμερα μέσω της «Γενί Ντουζέν» η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τουρκάλα αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος.
«Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι «εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη», αναφέρει στο άρθρο της η Τουγιάν.

Αναγνωρίζει η Αθήνα το κατοχικό καθεστώς;

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας διέψευσε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι η υποδοχή που προγραμματίζεται στην Αθήνα στον κ. Ερτούγκ χαρακτηρίζεται περίεργη &προβληματική!
Ο κ. Κούτρας δήλωσε ότι η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η απευθείας επαφή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή με την Τουρκική κυβέρνηση, συμφώνησε(!!!) να υπάρξει συνάντηση στο αντίστοιχο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Αυτό, είπε, προβλέπεται από το Σύνταγμα του 1960 της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι βεβαίως με εκπρόσωπο του ψευδοκράτους.
Στον εκπρόσωπο τέθηκαν δημοσιογραφικά ερωτήματα, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο  Στέφαν Φούλε, στην Άγκυρα, στις οποίες γίνεται εσφαλμένη αναφορά στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του κ. Βενιζέλου με τον κ. Νταβούτογλου, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αλλάζει η έδρα & το καθεστώς του ΤΑΙΠΕΔ!!!

       Δεν διέψευσε δημοσιεύματα για την αλλαγή της έδρας & του καθεστώτος του ΤΑΙΠΕΔ,
                               η Κομισιόν δια του ευρωπαίου Επιτρόπου Ολι Ρεν 
Δεν διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα (Financial Times) που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα και τα οποία έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle), με ξένους μάνατζερς.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, αφού μνημόνευε τα δημοσιεύματα των Financial Times, στα οποία αξιωματούχοι της ΕΕ εμφανίζονταν «θετικοί στην ιδέα αλλαγής της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle)», ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκαθαρίσει εάν «εξετάζεται η ιδέα για αλλαγή του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ και, αν ναι, σε ποια κατεύθυνση».

Οι ΗΠΑ είναι εναντίον της Γερμανίας & η Γερμανία είναι κατά της Ευρώπης;

Οι ΗΠΑ επικρίνουν σθεναρά τη Γερμανία γιατί παροτρύνει υπερβολικά τις εξαγωγές της. 
Το γεγονός αυτό, κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ, μεγαλώνει την πίεση στις ασθενέστερες χώρες της Ευρώπης, για τις οποίες είναι δύσκολο να εντείνουν την οικονομική τους δραστηριότητα. Η οικονομική πολιτική της Γερμανίας επικρινόταν και νωρίτερα, αλλά οι αξιώσεις κατά του Βερολίνου έχουν για πρώτη φορά τόσο εμφανή χαρακτήρα.
Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του το Ομοσπονδιακό Λογιστήριο των ΗΠΑ. 
Στην έκθεσή τους, οι εμπειρογνώμονες του Ομοσπονδιακού Λογιστηρίου ισχυρίζονται ότι η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κατάσταση κρίσης στην Ευρώπη για την εντατικοποίηση των γερμανικών εξαγωγών και σαν συνέπεια για την ενίσχυση των θέσεων της Γερμανίας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων κρατών της Ευρωζώνης - αντί να προσπαθούν να παροτρύνουν την δική τους οικονομική δραστηριότητα.
Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε ήδη τις επικρίσεις των Αμερικανών, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας αποβλέπει ακριβώς στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη και στη δημιουργία πραγματικών και όχι κερδοσκοπικών βάσεων για την οικονομική ανάπτυξη. 
Να, πως βλέπει την πραγματική αιτία της κριτικής από τις ΗΠΑ ο πολιτικός επιστήμονας Χανς Χένινγκ Σρέντερ από το Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής:

Ενισχυεται ο Εθνικισμός στη Ρωσία

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ Σλάβων & μεταναστών
Μετά τις ΗΠΑ, η Ρωσία είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών, που επίσημα υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια.  Το 10% των εργαζομένων στη Ρωσία προέρχεται από την κεντρική Ασία, με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται πλέον οι εντάσεις μεταξύ του παραδοσιακά σλαβικού πληθυσμού και των μεταναστών.
 Κάτι τέτοιο ήταν ξεκάθαρο στην φετινή συγκέντρωση για την λεγόμενη “Εθνική Ημέρα Ενότητας” στη Ρωσία, όπου το κλίμα ήταν κάθε άλλο παρά συμφιλιωτικό.  «Ρωσία για τους Ρώσους και Μόσχα για τους Μοσχοβίτες» και «Σύντομα η Μόσχα θα είναι και πάλι μια πόλη λευκών», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην συγκέντρωση.
 Οι ρωσικές αρχές ενέκριναν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης μόνο σε προάστιο της εργατικής τάξης, μακριά απ’ το κέντρο της Μόσχας.  
Αλλά παρά τις προειδοποιήσεις και τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας χιλιάδες κόσμος προσήλθε στο συλλαλητήριο κατά των μεταναστών εργαζομένων από την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου.
 Η τεράστια αύξηση του πληθυσμού μουσουλμάνων στη Μόσχα αποδεικνύεται και απ’ την αυξανόμενη εξάρτηση της Ρωσίας στο φθηνό εργατικό κόστος, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη αγανάκτηση από μέρους των Σλάβων Ρώσων που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

... πρόταση μομφής


Για τον Πρϋπολογισμό του 2014 ... «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»





































EIΣΒΟΛΗ ...


















Δύο «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή

1. Στον πεζόδρομο της οδού Πλαστήρα από τη συμβολή της με την οδό Σουρή έξω ακριβώς από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, παρατηρούνται φαινόμενα συνεχούς υποβάθμισης του συγκεκριμένου τμήματος του πεζόδρομου
(πλάκες που λείπουν από την πλακόστρωση του δρόμου δημιουργώντας κινδύνους για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ελλείψεις στη φύτευση δέντρων του πεζόδρομου, αφού υπάρχουν θέσεις για δέντρα χωρίς να έχουν φυτευθεί από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου), και έλλειψη πρόβλεψης για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που δεν έχουν που να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους να πέφτουν συνεχώς «θύματα» των επιδρομών της τροχαίας που κόβει κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα επί του πεζόδρομου της οδού Πλαστήρα. 
Θεωρώντας δεδομένο ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του πεζόδρομου και να αναβαθμιστεί ο πεζόδρομος της οδού Πλαστήρα σε όλο το μήκος του, αλλά και να προβλεφθούν θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων της περιοχής, ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση και επίλυση των παραπάνω προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής;

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επιτυχημένη η «ΠανΕκπαιδευτική συγκέντρωση» της Πέμπτης στο Μαρούσι



















Συμπληρωματική επιχορήγηση 28.798,12 € για σχολικά μισθώματα στο Δήμο Αμαρουσίου

Συμπληρωματική επιχορήγηση σε έντεκα δήμους, με συνολικό ποσό 266.080,80 €, από τους ΚΑΠ έτους 2013, παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, προς κάλυψη οικονομικής υποχρέωσής τους χρονικής περιόδου Μαΐου - Αυγούστου 2013, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ν. 3852/2010.
Αναλυτικά η απόφαση του ΥΠ.ΕΣ:                            

«Ο κόκκινος κάβουρας» & το ζουμί του ...«πράκτορα» στην ηγεσία του ΚΚΕ!

Εντυπωσιακές αποκαλύψεις περιέχει το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη “Ο κόκκινος κάβουρας”, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Πατάκη. 
Ανάμεσα στα άλλα, ο βουλευτής και πρώην μέλος της ηγεσίας του ΚΚΕ, γράφει ότι ανάμεσα στους ηγέτες του κόμματος υπήρχε πράκτορας των ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. 
Με μορφή μυθιστορήματος, το βιβλίο του κ. Ανδρουλάκη μας μεταφέρει στο 1983-όταν ο πράκτορας "Α-25" αποκαλύφτηκε- καθώς και την σχετική συζήτηση του συγγραφέα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη. 
Στα αποσπάσματα που ακολουθούν και παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs.gr, αποκαλύπτεται επίσης ότι17 ακόμα μεσαία στελέχη του ΚΚΕ δούλευαν για τις μυστικές υπηρεσίες.
«Το παιχνίδι τέλειωσε» ανακοίνωσε στον Α-25 με ήρεμη επισημότητα ο πιο στενός συνεργάτης του, ο Κώστας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου με τη δεύτερη μεγαλύτερη ευθύνη στην εντυπωσιακά βιαστική προώθησή του στα ηγετικά κλιμάκια.
«Μας τον φόρεσαν καπέλο απ’ έξω και από πάνω» διαμαρτύρονταν τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης τα νέα στελέχη της βόρειας Ελλάδας που είχαν δοκιμαστεί σκληρά στον αντιδικτατορικό αγώνα, στις εξορίες, στις φυλακές, στα βασανιστήρια.
«Το πρωί φεύγεις οριστικά και αμετάκλητα από τη χώρα, δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ στη ζωή σου, ούτε θα πλησιάσεις πουθενά στον κόσμο ελληνική κοινότητα. Διαφορετικά θα περάσεις στη δικαιοδοσία του Αργύρη. 

Aπαιτείται τώρα, συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ!

«Ασκούμαστε, διασκεδάζουμε & ενημερωνόμαστε» στις 11:00 π.μ. στο Δάσος Συγγρού