Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τι είναι η Διέυθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

 Ποιές υποθέσεις διαφθοράς υπάγονται στην αρμοδιοτητά της;

Α. Νομικό πλαίσιο.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ιδρύθηκε την 25-10-1999 με το Ν. 2713/1999 και αποτελεί ειδική αυτοτελή αστυνομική Υπηρεσία, υπαγόμενη απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το βασικό νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της περιέχεται στα εξής νομοθετήματα:
Ν. 2713/1999 (Φ.Ε.Κ. 89 τεύχος Α της 30-4-1999).
Ν. 3103/2003 (Φ.Ε.Κ. 23 τεύχος Α της 29-1-2003).
Π.Δ. 179/1999 (Φ.Ε.Κ. 169 τεύχος Α της 19-8-1999).
Π.Δ. 148/2005 (Φ.Ε.Κ. 201 τεύχος Α της 19-8-2005).
Β . Αποστολή.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ως αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη σε όλη την επικράτεια:
α . Των εγκλημάτων που διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά αστυνομικοί όλων των βαθμών, συνοριακοί φύλακες και ειδικοί φρουροί και προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 134-137Δ, 216-222, 235-246, 252-263Α, 322-324, 336-353, 372-399 και 402-406 του Ποινικού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα παίγνια, τα όπλα, τις αρχαιότητες, τη λαθρεμπορία και τους αλλοδαπούς.
β. Των εγκλημάτων των άρθρων 235, 236 και 385 του Ποινικού Κώδικα (παθητική δωροδοκία, ενεργητική δωροδοκία, εκβίαση) που διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά:
(1).Υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα , όπως καθορίσθηκε με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 1892/1990, πλην του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος όλων των βαθμών και των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, για τους οποίους εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 49-54 του Ν. 2935/2001

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνεστίαση της "ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ" στον «Ασβεστόλακο»

Με ευκαιρία την «Ημέρα του Περιβάλλοντος» και το καλοκαίρι που, ελπίζουμε, έρχεται πια, αποφασίσαμε να βγάλουμε κι εμείς, για μια βραδιά, «τα τραπεζάκια έξω».
Καλούμε λοιπόν τα μέλη και τους φίλους μας την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. στην παραδοσιακή ταβέρνα του Κέντρου της πόλης μας «Ο Ασβεστόλακος» (Βασιλίσσης Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Κέντρο Αμαρουσίου, τηλ: 210 80 25 298, 210 80 53 339)
Τους καλούμε να απολαύσουμε, όλοι μαζί, στον υπαίθριο χώρο του, κάτω από την κληματαριά, νόστιμους μεζέδες, γλυκόπιοτο κρασί και το «παρεϊστικο» τραγούδι του γνωστού κιθαρωδού του.

                                                                    Τιμή συμμετοχής: 16 Ευρώ
                                         (Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται σαλάτα ανάμικτη, ορεκτικά,
                                      κύριο πιάτο «κατ’επιλογήν», κρασί, αναψυκτικά και λουκουμάδες )

                                            Προσκλήσεις θα διατίθενται στο κατάστημα «Leonard’s».
                                           (Πλαστήρα 5, Κέντρο Αμαρουσίου, Τηλ: 210 61 26 808)
                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                            Η Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας
                                     Δήμητρα Κρεκούκια                          Σωτηρία Σουλτάτη

              ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

             Χατζηαντωνίου 13 Μαρούσι 151 24 Τηλ. 2108064848 e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr

Τελειωμό δεν έχουν αυτοί οι συνταξιούχοι;

Δυο μονόλογοι του Ι. Καμπανέλλη, στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ"

                                                 ΔΙΑΛΕΧΤΗ, ΜΑΝΑ, ΣΟΦΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ

         άχ, να ‘σουν εδώ...
                                                          
           Παρασκευή – Κυριακή, 27 με 29 Μαΐου 
                                   ώρα έναρξης:
              Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00,
                               Κυριακή στις 20.30
          Στην παράσταση της Παρασκευής (27/5/2011)
                      η είσοδος θα είναι ελεύθερη !!!


Είσοδος: 10 ευρώ
«Αυτός και το παντελόνι του» (έργο του 1957) και «Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (έργο του 2005): Ο πρώτος και ο τελευταίος μονόλογος του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Και τα δυο μονόπρακτα, θα παρουσιαστούν σε μία ενιαία παράσταση στο Ιδιόμελο.
Παίζουν: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Παπαθύμνιος.
Σκηνοθεσία, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια: Μανώλης Γιούργος.
Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε σαν παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.

Σήμερα η πρεμιέρα για τον θερινό μας κινηματογράφο

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου στις 9 η ώρα το βράδυ με τη δωρεάν προβολή της ταινίας «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα» ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος της πόλης μας «Μίμης Φωτόπουλος». Η αγγλο-αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κέλι Ασμπερι, θα προβληθεί μεταγλωττισμένη.
Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος, αποτελεί κύτταρο πολιτισμού για την πόλη του Αμαρουσίου, όπου κατά τους θερινούς μήνες οι φίλοι της 7ης Τέχνης, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες δράσης, γέλιου, συγκίνησης Α' προβολής, αλλά και παλαιότερες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ταινίες σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.
Παράλληλα, προσφέρει μία ευχάριστη διέξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης προσιτή για όλη την οικογένεια, καθώς στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες, το εισιτήριο διατηρείται για 5η συνεχή χρονιά στα ίδιο χαμηλό επίπεδο (γενικό εισιτήριο 5 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ).

"ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ+
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Τηλ.: 210 61 27 874
Αγαπητοι φιλοι σας καλούμε την Παρασκευή 27 Μαίου στίς 9:00 μ.μ. στην προβολή της ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ταινίας μικρού μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη "ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ".
Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης εμπνεύστηκε την ταινία του από την περιπέτεια του φίλου του Αντώνη Ηλία...   Τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά, η  ταινία διακρίνεται για το χιούμορ της, χαρακτηριστικό που, όπως λέει ο σκηνοθέτης της, διαθέτει και ο ήρωάς του. «Χιούμορ και τσαμπουκά». Ανάλογη ήταν η αίσθηση που δημιουργήθηκε και στο κοινό της Δράμας), αφού πολλές σκηνές της ταινίας έβγαλαν γέλιο. Να σημειωθει ότι η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας στο 32ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
 Είναι η δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη, μετά τον «Φαύλο κύκλο» (Δράμα, 2007).
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ+ (Σαλαμίνος 32 & Μητροπόλεως -Μαρούσι)
"χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια μόνο τρόπο να κοιτάνε"
μετά την προβολή πίνουμε και κανένα τσίπουρο.
________________________________________

Αυτό το Σύλλογο ποιός θα τον "κερδίσει";

Εκτός από την ορατή πολιτική μάχη που γίνεται εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει και ο «αόρατος» πόλεμος που έχει στηθεί στις γειτονιές του Αμαρουσίου, για την πολιτική επιρροή πάνω τους. Και μιλάμε για τους συλλόγους της πόλης, στους περισσότερους από τους οποίους επικρατεί διαρκής αναβρασμός, τόσο στα εσωτερικά τους, όσο και στις σχέσεις τους με τη δημοτική αρχή. Πολλοί κάνουν λόγο για επιμελή και οργανωμένη προσπάθεια της διοίκησης να χειραγωγήσει ή να υπονομεύσει τους συλλόγους εκείνους που παραδοσιακά ασκούν πίεση και κριτική στις εκάστοτε διοικήσεις για την περιοχή τους, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάποιοι εξ αυτών παίζουν το παιχνίδι της μειοψηφίας, όταν εξαπολύουν επιθέσεις κατά της δημοτικής αρχής. Η κατάσταση αυτή είναι διαρκής, οι εκάστοτε διαμάχες έχουν αναδειχθεί από την εφημερίδα μας και δεν ξέρουμε κατά πόσο όλα αυτά ωφελούν τις γειτονιές της πόλης ως προς την αντιμετώπιση των ουκ ολίγων προβλημάτων που τους απασχολούν.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ: Η μάχη των Συλλόγων
Aπό τη στήλη: "Oυδέν κρυπτόν υπό την ... ΑΜΑΡΥΣΙΑ !

Νέα στέγη από Σεπτέμβρη θα αποκτήσει η "Ένωση Κρητών"

Είχε βολευτεί στο "υπόσκαφο" του Π. Τζανίκου επί χρόνια και τώρα αναζητεί απεγνωσμένα νέα στέγη η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου. Με ανακοίνωση - επιστολή προς τα μέλη της, τονίζει τα εξής άκρως ενδιαφέροντα:
"Αξιότιμα μέλη και φίλοι της Κρήτης, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της πόλης μας η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» δυστυχώς, από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. δεν έχει στέγη. Ζητάμε συγνώμη από τα μέλη μας που επίμονα ζητούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.- πράγμα εφικτό, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, και επιθυμητό από το Δ.Σ., όμως πρακτικά αδύνατον, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται διαδοχικά στα σπίτια των μελών του Δ.Σ., όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Για τη λύση του προβλήματός μας, αποταθήκαμε στη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στο δήμαρχό μας κ. Πατούλη, που τυχαίνει να είναι και Κρητικός. Ο δήμαρχος μας υπεσχέθη επανειλημμένως, από τον Αύγουστο του 2010, ότι θα μας έδινε Γραφεία και μάλιστα θα μας βοηθούσε να στήσουμε το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ» στο Μαρούσι.
Παρ’ όλα αυτά, εμείς παραμένουμε ακόμα άστεγοι και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.
Τα περιουσιακά λειτουργικά είδη του Συλλόγου μας (Γραφεία, καθίσματα, ψυγεία, πίνακες κλπ) βρίσκονται αποθηκευμένα και εκτεθειμένα σε κάποια υπόγεια αποθήκη.
 

Το κυκλοφοριακό της Βύρωνος

 Ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των όμορων Δήμων Αμαρουσίου και Κάτω Πεύκης και κυρίως το κυκλοφοριακό στην διαδημοτική οδό Βύρωνος, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δημάρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου – Κάτω Πεύκης «Λόρδος Βύρων».
Ο κ. Πατούλης  άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου & διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι άμεσα θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Δημήτρη Φωκιανό, προκειμένου να υπάρξει μία κοινά αποδεκτή λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πριν από 4 χρόνια έχει προχωρήσει στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, οι προτάσεις της οποίας είχαν τεθεί σε διαβούλευση τόσο με τις προηγούμενες Διοικήσεις των όμορων Δήμων Πεύκης και Ηρακλείου, όσο και με τους κατοίκους.
Σε ότι αφορά το θέμα της διάνοιξης οδού μεταξύ της οδού Βύρωνος και των Σχολών του ΟΤΕ, ο κ. Δήμαρχοςυποσχέθηκε στα μέλη του Δ.Σ, ότι με εντολή του θα εξετασθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία του Δήμου.

Ασφάλεια του Κέντρου

           Oι προτάσεις  του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
              & η απάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, στο Γραφείο του Δημάρχου Αμαρουσίου, για το ζήτημα της Ασφάλειας του Κέντρου της πόλης ( στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς και – πέραν του Συλλόγου μας – ο Εμπορικός και ο Εξωραιστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου), υποβάλαμε, στις 15-4-11 ,τις ακόλουθες προτάσεις για το θέμα αυτό, που δυστυχώς στις μέρες μας έχει γίνει σοβαρότατο.
1.Να γίνουν έργα ηλεκτροφωτισμού είτε με αποκατάσταση χαλασμένων φωτιστικών είτε με τοποθέτηση νέων, σε δρόμους του Κέντρου σκοτεινούς κατά τις νυχτερινές ώρες, όπως οι οδοί Τσαλδάρη, Θεμιστοκλέους, Παπαφλέσσα, Σαλαμίνος, Γαρδέλη, Αναβρύτων και Μητροπόλεως .
2. Να ενταθούν οι περιπολίες της Δημοτικής και της Κεντρικής Αστυνομίας, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες.
3. Να γίνει εμφανέστερη η αστυνομική παρουσία στην πλατεία ΗΣΑΠ και στους γύρω δρόμους, ιδίως τη νύχτα..
4. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε τα bars – after που λειτουργούν στην περιοχή του Κέντρου να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και να μην ενοχλούν τους περιοίκους.
5. Να απομακρυνθούν από το Ιστορικό Κέντρο του Αμαρουσίου τα γραφεία ενώσεων οργανωμένων φιλάθλων

Εκπαίδευση στην "Κατασκευή Ταρατσόκηπων"

Ο "Κυνηγετικός Σύλλγος Αμαρουσίου", διαμαρτύρεται...

"Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Σκοπός της ενημερωτικής επιστολής είναι να σας υποδείξουμε την υποκρυπτόμενη κατάντια των δημοσίων υπηρεσιών που άπτονται της ευθύνης σας (δασαρχεία, περιφέρειες δασών κτλ).
Συγκεκριμένα, η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν σε δύσκολες εποχές για τον τόπο μας και μη έχοντας αλλάξει τη στυγνή και ζημιογόνα δημοσιοϋπαλληλίστικη συμπεριφορά, ενδέχεται να ζημιώνει φιλότιμες προσπάθειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της άγριας πανίδας.
Ο Κ.Σ.Αμαρουσίου στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω του Διοικητικού του Συμβουλίου εδώ και 3 μήνες, ακολούθησε μια επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να υλοποιήσει μια δαπανηρή φιλοθηραματική προσπάθεια, δηλαδή την απελευθέρωση 100 λαγών ελεγμένων με πιστοποίηση DNA, σε περιοχές κατάλληλες ευθύνης του Συλλόγου για τον αναπληθυσμό των βιοτόπων.
Όπως καταλαβαίνετε σε μια εποχή σκληρή για τα οικονομικά της πατρίδας μας τέτοιες πρωτοβουλίες θα έπρεπε να επαινούνται και όχι να μπλοκάρονται κατά σειράν από το Δασαρχείο Πεντέλης, από το Δασαρχείο Καπανδριτίου και τέλος από τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής όπου και βρίσκεται η αλληλογραφία μαζί με την επιστημονική μελέτη. Προκειμένου να υλοποιήσουμε άμεσα την απελευθέρωση, ώστε να μην είναι άκαιρη και ανώφελη λόγω εποχής και επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών, μετατραπήκαμε σε επαίτες υποκαθιστώντας ακόμη και την ταχυδρομική οδό της αλληλογραφίας από δασική υπηρεσία σε δασική υπηρεσία για την άμεση διεκπεραίωση του αιτήματός μας.Δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε άλλες εποχές όπου η ραθυμία και η γραφειοκρατική ξάπλα αποτελούσε μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Την ώρα της "ΛΑΪΚΗΣ", έριχναν πίσσα & άσφαλτο!

"Η προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης μας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς", διαβάσαμε σε 1,2 ίσως & 3 Δελτία Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, που μας ενημέρωναν για την περιοδεία που έκανε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης σε γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται έργα σε διάφορες οδούς, όπως : Αγιάσου - Ν. Λέσβος, Βαμβακάρη - Ανάβρυτα, Χελμού & Ζεκάκου - Σωρός, Νικρήδου, Νάξου, Ολυμπίας, Πρωταγόρα, Λεμονά - Αγ. Θωμάς.
Επιβεβαιώνω ότι πράγματι "οι ρυθμοί είναι αμείωτοι",
 σε σημείο τέτοιο που ενώ είναι "γνωστό της πάσι" ότι κάθε Τρίτη επί της Σισμανογλείου (στα"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ") γίνεται Λαϊκή,  στις διπλανές  οδούς ΝΟΥΑΡΟΥ & ΙΣΑΡΗσυνεργεία έριχναν πίσσα και άσφαλτο !!!
Δεν μπορώ να καταλάβω Δήμαρχε, ποιο "φωτεινό" μυαλό οργάνωσε κατά τέτοιο τρόπο τα πράγματα, ώστε το έργο να γίνει  τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μέρα; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε την ταλαιπωρία του κόσμου...
Εκτός κι αν επρόκειτο για "οργανωμένο σχέδιο" προκειμένου εκατοντάδες Μαρουσιώτες που πήγαν για ψώνια στη Λαϊκή, να διαπιστώσουν  ότι η Διοίκηση, κάνει πράξη τα υπεσχημένα!!!
Ειλικρινά δεν θέλω με τίποτα να το πιστέψω αυτό. Με ξεπερνάει ...
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ & ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ, γιατί θεωρώ ότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Μετά συγχωρήσεως δηλαδή ... αλλά επειδή  ειλικρινά και το θεσμό του Δημάρχου σέβομαι και ως πρόσωπο σας εκτιμώ ιδιαίτερα,  σας προτρέπω να κάνετε κάτι, γιατί οι οσμές από το "Βασίλειο της Δανιμαρκίας", τελευταία, δεν θάλεγα ότι είναι ευχάριστες για την όσφρηση πολλών δημοτών !!!
Α.Α

H απάντηση του Δήμου "άργησε μια μέρα"

H απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στο δημοσίευμα  της ιστοσελίδας "aftodikoikisi.gr" που αφορούσε το μέγιστο θέμα της ακύρωσης από το Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλο, του «κατεπείγοντος» διαγωνισμού με τον οποίο δόθηκε από το Δήμο αυθημερόν  η κατασκευή δύο νέων πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, άργησε μια ολόκληρη μέρα!!! ΚΑΙ περιέργως πως, ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  στο site του ΔΗΜΟΥ!!!
Τι ισχυρίζονταν όμως το ιστολόγιο, επικαλούμενο πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του;
Οτι "με την αριθμ. πρωτ. 10007/6973 απόφαση του, ο κ. Λιακόπουλος ακύρωσε την υπ' αριθμ. 32/11 απόφαση (και των δύο ορθών επαναλήψεων) της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου μετά από προσφυγή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ)... Μετά δε τις παρατυπίες που διαπίστωσε στη διενέργεια των πεζογεφυρών του Δήμου Αμαρουσίου και μετά το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για ενημέρωσή του όσον αφορά στο έργο, o Σύνδεσμος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καταγγέλλοντας τη διακήρυξη του έργου ως μη σύννομη, καθώς υπήρξε «παραβίαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αφού δεν τηρήθηκε η σχετική νομοθεσία».
Η απάντηση του Δήμου - ήλθε όπως ήλθε - εκπλήσσοντας με τους  "χαμηλούς της τόνους"...
 αφού  σε ανάλογες περιπτώσεις δεν μας είχε συνηθίσει σε ένα τέτοιο ύφος, το οποίο τεινει να θεωρηθεί απολογητικό...Εκτός κι αν είναι ιδέα μας. Αρκείται δηλαδή να επισημάνει ότι "σε όλες τις αναθέσεις έργων τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια" & πως στο πλαίσιο της απόλυτης εφαρμογής του νόμου, ο Δήμος Αμαρουσίου θα σεβαστεί την απόφαση της Περιφέρειας και τις σχετικές υποδείξεις της, με κεντρικό στόχο την ταχύτερη εκτέλεση του έργου αυτού που είναι αναγκαίο για την τοπική κοινωνία και κυρίως, για την αποφυγή απώλειας ανθρώπινης ζωής".
Ολόκληρη η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου

"Ημέρα του Ανέμου"

Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου (15 Ιουνίου 2011) ξεκινήσαν χθές Τρίτη 24 Μαΐου, με τους πρώτους αγώνες του 2ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 x 5. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 19:00 στα γήπεδα του Βασίλη Λάκη – Ιωάννη Ζιάμπα (3η Πάροδος Φραγκοκλησιάς Μαρούσι) www.campeon.gr.
Η πρώτη φάση του 2ου Τουρνουά 5 x 5 θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων (Τρίτη 24 – Πέμπτη 26 – Τρίτη 31 Μαΐου και Πέμπτη 2 Ιουνίου) από όπου θα ξεχωρίσουν οι 12 από τις 24 ομάδες που λαμβάνουν μέρος.
Για την παρακολούθηση του Τουρνουά έχει δημιουργηθεί microsite στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ, όπου έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα των αγώνων και η παρουσίαση των 24 ομάδων. Στον διαδικτυακό τόπο http://www.eletaen.gr/windcup/ θα αναρτώνται, τις επόμενες ημέρες, τα αποτελέσματα των αγώνων, οι παίκτες που σκόραραν και φωτογραφικό υλικό. Μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά θα αναρτηθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό από την δεύτερη και την τελική φάση των αγώνων που θα λάβουν μέρος το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου.
Οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου στην Ελλάδα τελούν φέτος υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και του Δήμου Αθηναίων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για την ανακύκλωση στο Μαρούσι, επιδιώκει ο Δήμος

Το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων βρίσκεται στην ανακύκλωση και ανάκτηση των υλικών, σε πρακτικές μείωσης και πρόληψης της παραγωγής αποβλήτων, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σε ημερίδα για την ανακύκλωση, με τίτλο «Η Ελλάδα στο δρόμο για μια κοινωνία ανακύκλωσης- Τι σημαίνει η οδηγία 98/2008 και πώς θα εφαρμοστεί», την οποία διοργανώσε το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ)-Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την Οδηγία-Πλαίσιο, η οποία υλοποιεί την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για μια Κοινωνία Ανακύκλωσης.
Σύμφωνα με την υπουργό, ωστόσο, είναι απαραίτητες οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων για την επίλυση των προβλημάτων των ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) και την μετατροπή τους σε ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Ξεκαθάρισε επίσης, στέλνοντας και ένα μήνυμα σε όσους αντιδρούν με την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ότι «υποδομές και ανακύκλωση πάνε μαζί». Όπως είπε χαρακτηριστικά χώρες που έχουν πετύχει υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης, έχουν επίσης και πλήρεις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων. Επισήμανε τέλος ότι το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο τη χωριστή συλλογή και αξιοποίηση, τουλάχιστον του 5% του συνόλου των βιοαποβλήτων έως το 2015 και του 15% έως το 2020.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου, διά του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στέφανου Τσιπουράκη, ο οποίος απηύθυνε σε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, πρόσκληση για τη διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Αμαρουσίου με θέμα την ανακύκλωση, υπογραμμίζοντας ότι «το Μαρούσι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο θέμα των ανακυκλωμένων υλικών σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα». Ο κ. Τσιπουράκηςστην παρέμβασή του τόνισε πως «η κάθε πόλη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως είναι τα διαφορετικά ποσοστά ανακυκλώσιμου υλικού και απορριμμάτων αποκομιδής. Ως εκ τούτου οι μέθοδοι συλλογής και εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων υλικών θα πρέπει να προσαρμόζονται στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής".

Πέντε κάδους «γέμισε» το Μαρούσι !

            Ανακύκλωση κινητών
Περισσότεροι από πέντε κάδοι με απορρίμματα κινητής τηλεφωνίας, συσκευές και διάφορα άλλα άχρηστα ή περιττά πλέον εξαρτήματα, όπως φορτιστές, ακουστικά, bluetooth, καλώδια κ.α, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 21 Μαΐου έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π, στην 4η δράση ανακύκλωσης του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.
Το παράδειγμα της ανακύκλωσης και της ορθής οικολογικής συμπεριφοράς έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,
ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση με σύνθημα: «Το παλιό σου κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση»,
Στη δραση παρευρέθησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης.

Εκδήλωση Γυναικών της Β4 ΝΟΔΕ, σήμερα στο «ESATTO»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Β4 ΝΟ ΔΕ

Βασ. Σοφίας 68, Τ.Κ. 151 24 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.: 210-8055736

                                                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Τμήμα Γυναικών Β4 ΝΟΔΕ σας προσκαλεί σε εκδήλωση γυναικών,
που θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαίου στις 7:30 μ.μ. στο καφέ «ESATTO»
(Περικλέους 1, Πλ. Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου, τηλ. 210-6123300).
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Μέριμνα του Γήρατος».
                              
                                       
                                     Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

   Ο Πρόεδρος                        Η Υπεύθυνη Γυναικών                   Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Καρλαύτης        Ελένη  Κωνσταντοπούλου                Ευάγγελος Αυλήτης

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο Κ.Α.Τ;

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Περιοχής
Την προοπτική λειτουργίας μονάδας του Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) στο νοσοκομείο ΚΑΤ βάσει δρομολογούμενου σχεδίου του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, συζήτησαν με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, οι εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού, εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νικολάου - ΚΑΤ Αμαρουσίου στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο της πόλης.
Τα μέλη του συλλόγου, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει η μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο νοσοκομείο, στην περίπτωση που το σχέδιο επιβεβαιωθεί.
Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, τους ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο και τους διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει περαιτέρω το θέμα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν τις επόμενες ενέργειές τους σε νεότερη συνάντησή βάσει και των νεότερων δεδομένων που θα έχουν στη διάθεσή τους.
To ενδεχόμενο λειτουργίας μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο ΚΑΤ απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς(για να μην πούμε ότι μονοπώλησετο το ενδιαφέρον), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου, ενώ δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Ουρανίας Παπανδρέου, σημείωσε τα εξής άκρως ενδιαφέροντα:

Ενισχύθηκε με 220 φιάλες η Τράπεζα Αίματος του Δήμου !

8η εθελοντική αιμοδοσία
«Η εθελοντική προσφορά σας στον συνάνθρωπό μας, αφιερώνοντας μέρος από το χρόνο σας παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης", δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση δεκάδων εθελοντών στην  "8η εθελοντική αιμοδοσία" που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης από τις 17 έως τις 19 Μαϊου. Και πρόσθεσε:
"Χάρη σε σας πολλοί συμπολίτες μας κάθε χρόνο κερδίζουν τη μάχη με τη ζωή. Με την ενέργειά σας αυτή κρατάτε άσβεστη την ελπίδα όσων έχουν ανάγκη από αίμα. Εύχομαι η πράξη σας αυτή να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προσήλθαν περισσότεροι από 250 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και πολλοί εργαζόμενου του Δήμου για να συνεισφέρουν σε αυτή την κορυφαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, ενώ η Τράπεζα Αίματος του Δήμου, ενισχύθηκε με 220 φιάλες αίμα!!!
Την οργανωτική ευθύνη και επίβλεψη της επιτυχημένης 8ης εθελοντικής αιμοδοσίας είχαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης κ. Ιωάννης Πουλόπουλος και ο υπεύθυνος για θέματα αιμοδοσίας και Δημοτικής Τράπεζας Αίματος κ. Κώστας Νταλούκας.

Λουκέτο σε κλινικές χωρίς… ασθενείς

 Υπολειτουργούν πολλές από τις 2.000 κλινικές που υπάρχουν σήμερα στα 131 συνολικά νοσοκομεία της χώρας(δυναμικότητας περίπου 35.000 κλινών), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Η δημοσιογράφος Παναγιώτα Καρλατήρα που υπογράφει το ρεπορτάζ, τονίζει μάλιστα πως "το υπουργείο Υγείας  στοχεύει την  μειωσή τους τουλάχιστον κατά 500".
Μόνο την την τελευταία 15ετία, σημειώνει, "ιδρύθηκαν περί τις 1.000 κλινικές, όχι όμως για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τις ανάγκες των γιατρών να… γίνουν (και) διευθυντές. Το 1996 υπήρχαν 980 κλινικές, το 2011 ο αριθμός τους έφτασε τις 1.935.
Ενδεικτικό της άναρχης ίδρυσης κλινικών είναι πως τα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων διπλασιάστηκαν, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε σχετική μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και την κάλυψή τους αλλά και χωρίς να διαπιστώνεται έστω εκ των υστέρων ουσιαστική μεταβολή στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες ασθενείς. Η ανάλυση, που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά όλων των δημόσιων κλινικών στο πλαίσιο λειτουργίας του ESY.net υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Νίκου Πολύζου, αποκαλύπτει τη διοικητική διόγκωση του ΕΣΥ αλλά και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας...".
Επικαλούμενη δε στοιχεία του ESY.net  τα οποία προέκυψαν από τη μέτρηση που έγινε για πρώτη φορά της πληρότητας και της αποδοτικότητας κάθε κλινικής του ΕΣΥ, υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν την «πυξίδα» για τις συνενώσεις των κλινικών που μπορεί να γίνουν προς όφελος του Έλληνα ασθενή, του συστήματος υγείας και της οικονομίας.
Σε ότι αφορά τo Bόρειο τομέα της Αττικής, ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις άδειων κλινικών, αναφέρονται :
ΚΑΤ: Χωρίς ασθενείς μένουν επτά στα δέκα κρεβάτια του Παιδοορθοπεδικού Τμήματος (πληρότητα 28%). Ακόμη πιο χαμηλή είναι η πληρότητα στη Μονάδα Εγκαυμάτων:
 οι δέκα από τις 13 κλίνες της είναι μονίμως άδειες!
Σισμανόγλειο: Η Α’ Χειρουργική Κλινική έχει πληρότητα 70% και η Β’ μόλις 52%. Δεδομένου ότι η Β’ διαθέτει μόλις έξι (!) κρεβάτια, προκύπτει ότι τα τρία είναι πάντοτε άδεια.
Παίδων Πεντέλης:
 Οκτώ στα δέκα κρεβάτια του Ορθοπεδικού Τμήματος είναι άδεια!
«Αμαλία Φλέμινγκ»:
 Υπολειτουργούν οι Α’ και Β’ Καρδιολογικές Κλινικές του νοσοκομείου. Από τις 26 κλίνες της Α’ και από τις 22 κλίνες της Β’ γεμίζουν μόλις οι 11! Μισοάδειες είναι οι Α’ και Β’ Παθολογικές Κλινικές (πληρότητα 55% και 47%, αντιστοίχως).

11οι Διαδημοτικοί Αγώνες Κολύμβησης

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 270 αθλητών, πραγματοποιήθηκαν οι "11οι  Διαδημοτικοί αγώνες Κολύμβησης", που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αμαρουσίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με την ευκαιρία της λήξης των αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του.
Οι αθλητές γυμνασίου και λυκείου από το Δήμο Αμαρουσίου και τους Καλλικρατικούς Δήμους Φυλής, Κηφισιάς, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Πεντέλης και Παλλήνης αγωνίστηκαν παρουσία εκατοντάδων γονέων και φίλων του αθλητισμού.
Σε 42 αγωνίσματα οι αθλητές του Αμαρουσίου κέρδισαν 10 χρυσά, 23 αργυρά και 17 χάλκινα μετάλλια. Σε όλους του αγωνιζόμενους απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.
Τους Διαδημοτικούς αγώνες κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Μουσείων Δήμου Αμαρουσίου Ελ. Λέκκα, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος, η Πρόεδρος Π.Ε.Α.Π. Πεύκης Β. Νικολαροπούλου, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ, εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης κ. Χούμας, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πεντέλης Β. Μπούρας και Δ. Αποστολάκος αντίστοιχα.

Τους αγώνες κάλυψε το επιτελείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 6:30 μ.μ.

Εικοσιτρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της  Τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 24 Μαίου στις 6:30 μ.μ. (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 N. 3852/2010) στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα):
1. Ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
 σε επίτιμο δημότη  της πόλης τουΑμαρουσίου
2. Εξέταση ενστάσεων της Δ' ανάρτησης του τοπογραφικού διαγράμματος Π1.1Β της Πολεοδομικής
μελέτης επέκτασης της περιοχής Κάτω Σωρός Τύμβος Μαρμαράδικα
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλέτη από χρηματικό κατάλογο για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα
4. Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του ως μελών της Επιτροπής συμβιβαστικής
επίλυσης των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων για το έτος 2011
5. Απαλλαγή ή μη δικαιώματος ενταφιασμού (υποθ.Κολλιδά Τερέζας)
6. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής προστίμου Γ.Ο.Κ. (υποθ.Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε.)
7. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλής προστίμου Γ.Ο.Κ. (υποθ.Χριστόπουλος Δημήτριος)
8. Διαγραφή και επαναβεβαίωση τέλους καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτουμένων
χώρων με τα αντίστοιχα πρόστιμα (υποθ. Κωνσταντόπουλου Λυμπέρη)
9. Εγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου "Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Διοικητικό Κέντρο του Δήμου"

Επιθεώρησε έργα οδοποιίας

Την εξέλιξη των έργων οδοποιίας που εκτελούνται στις περιοχές Ν. Λέσβου, Σωρού, Αγ. Θωμά και Ψαλιδίου επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδεύομενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νικόλαο Πέππα και υπηρεσιακούς παράγοντες από την Τεχνική Υπηρεσία.
Τα έργα στις παραπάνω περιοχές αφορούν σε ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις και ανακατασκευές οδών που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των έργων οδοποιίας για τη διετία 2010 – 2011. Στόχος των έργων είναι να δημιουργηθούν φιλικές και ανθρώπινες γειτονιές και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποπεράτωσή τους, κατά την περιοδεία του, μεταξύ άλλων στις οδούς: Αγιάσου – Ν. Λέσβος, Βαμβακάρη – Ανάβρυτα, Χελμού & Ζεκάκου – Σωρός, Νικρήδου, Νάξου, Ολυμπίας, Πρωταγόρα, Λεμονά – Αγ. Θωμάς.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στον "ΑΕΝΑΟ" Ντανιέλ Λομμέλ

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

Στα πλαίσια της Εθνικής Συνδιάσκεψης η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου διοργανώνει, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, δύο (2) Γενικές Συνελεύσεις στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
1η Την Δευτέρα 23-05-2011 και ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα:
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΛΗΣ
 Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
2η Την Τετάρτη 01-06-2011 και ώρα 7:30 μ.μ. με θέμα:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ    
(ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ)
ΟΜΙΛΗΤΗΣ :
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

 Δίνουμε ξανά ισχυρή φωνή στην Ελλάδα
Τα κείμενα βάσεις που τίθενται προς συζήτηση μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα μας http://do.pasok.gr/marousi
• Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει γραπτές παρατηρήσεις – προτάσεις επί των κειμένων.
• Τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τους φορείς της πόλης μας, ώστε να εμπλουτισθεί ο προγραμματικός διάλογος και οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Όχι στην επιτήρηση του δήμου από την Κυβέρνηση


Ναι στην επιτήρηση από τους πολίτες
Οι επικοινωνιακές φούσκες έσπασαν.
Τόσο ο Δήμος «πιλότος» του Τζανίκου και του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και ο Μητροπολιτικός δήμος του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Σουφλιά και του Πατούλη αποδείχτηκε ο τρίτος πιο υπερχρεωμένος Δήμος της Ελλάδας.
Οι Μαρουσιώτες βιώνουν ένα ταπεινωτικό σοκ, συνειδητοποιώντας πως οι διοικήσεις των είκοσι (20) τελευταίων χρόνων, τούς οδήγησαν στη θέση αυτή, που θα φέρει την επιτήρηση από μια μίνι τρόικα, που θα διορίσει η Κυβέρνηση πολύ σύντομα.
Αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα πια ότι χρωστούν στις Τράπεζες και στους ιδιώτες γύρω στα 145εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η πόλη που ζουν
• Είναι πνιγμένη στο τσιμέντο, τους ρύπους, το κυκλοφοριακό χάος
• Το πράσινο συνεχώς μειώνεται
• Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη
• Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται κατακόρυφα
• Οι συγχωνεύσεις και οι περικοπές των λειτουργικών εξόδων των σχολείων υπονομεύουν την παιδεία της νέας γενιάς
• Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα
• Η δημοτική συγκοινωνία συρρικνώνεται
• Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» τείνει να καταργηθεί.
Οργίζονται, γιατί ενώ γνωρίζουν πως από αυτούς που διοίκησαν, κάποιοι πλούτισαν, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και πολύ περισσότερο, κανένας δεν παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσει.
Αγανακτούν, γιατί αισθάνονται κορόιδα, που στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, ενώ τα λαμόγια θα κρυφογελούν στη γωνία, ατιμώρητα για άλλη μια φορά.

Δημόσια πρόσκληση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς


Υπάρχουν όμως τρεις κατηγορίες παρεμβάσεων:
1) Αυτές που αφορούν απλά θέματα, όπως οι πεζογέφυρες, η πλατεία Ευτέρπης, τα παρκόμετρα, κλπ, όπου πρακτικά λόγω των χρονικών περιορισμών πολλές φορές όχι μόνο δεν είναι αναγκαία η συνεργασία, αλλά αποβαίνει άσκοπη και μάταια, καθώς οι προθεσμίες τις περισσότερες φορές έχουν χαθεί εξαιτίας των συσκέψεων των κομματικών σχηματισμών και της αργοπορίας λήψης αποφάσεων.
Εκτός των άλλων μετά τις ατελείωτες χωρίς αποτέλεσμα συζητήσεις για τόσο απλά θέματα χρειάζεσαι και μια σακούλα ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο.
2) Αυτές που “στέκονται” απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, όπως, π.χ., το ΜΩΛΛ, το GOLDEN HALL, το IBC, οι χρήσεις γης, το Καζίνο, ο Σωρός, κ.λ.π., όπου οι κομματικές ομάδες, όταν δεν στηρίζουν τις παράνομες για τα θέματα αυτά αποφάσεις, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους με διαφημιστικού αντιπολιτευτικού τύπου ανακοινώσεις. Αν δεν λάβουμε υπ’ οψη τα “κουπόνια” και τις όποιες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από τους ανωτέρω κύκλους, αν όλα αυτά τα κόμματα που αλληλοϋποστηρίζονται από τους τοπικούς συνδυασμούς ήθελαν πραγματικά να αντιδράσουν σε τόσο σοβαρά θέματα, μπορούσαν άνετα και πολύ καλύτερα από εμάς να το κάνουν, χρησιμοποιώντας τον τεράστιο νομικό στρατό που διαθέτουν (δωρεάν, καθώς είναι γνωστό ότι όλα τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον Ελληνικό λαό) προς αντιμετώπιση αυτών των παράνομων ενεργειών.
3) Η πολύ σοβαρή υπόθεση της έρπουσας διαφθοράς που αφορά θέματα οικονομικά, Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και πάνω από όλα προστασίας του Συντάγματος, το οποίο εν γνώσει τους όλα τα κόμματα ποδοπατούν εσκεμμένα και κατά συρροή, ώστε να παραμένουν με αυτό τον τρόπο οι παλαιοί σχηματισμοί εν ζωή και κατά παράβαση του άρθρου 52 του Συντάγματος και να ελέγχεται με διακομματική συμφωνία το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βουλή και στους Δήμους.
Στην περίπτωση αυτή οι τοπικές αντιπροσωπείες των γνωστών κομματικών σχηματισμών, όχι μόνο δεν απέχουν από αυτό το “παιχνίδι”, αλλά τις βρίσκει κανείς όλες συμπαγείς, να απαιτούν την παρανομία και να στηρίζουν φανερά την διαφθορά με κάθε μέσον, λοιδορώντας το Σύνταγμα με τον χειρότερο τρόπο.