Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ασφάλεια του Κέντρου

           Oι προτάσεις  του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
              & η απάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, στο Γραφείο του Δημάρχου Αμαρουσίου, για το ζήτημα της Ασφάλειας του Κέντρου της πόλης ( στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς και – πέραν του Συλλόγου μας – ο Εμπορικός και ο Εξωραιστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου), υποβάλαμε, στις 15-4-11 ,τις ακόλουθες προτάσεις για το θέμα αυτό, που δυστυχώς στις μέρες μας έχει γίνει σοβαρότατο.
1.Να γίνουν έργα ηλεκτροφωτισμού είτε με αποκατάσταση χαλασμένων φωτιστικών είτε με τοποθέτηση νέων, σε δρόμους του Κέντρου σκοτεινούς κατά τις νυχτερινές ώρες, όπως οι οδοί Τσαλδάρη, Θεμιστοκλέους, Παπαφλέσσα, Σαλαμίνος, Γαρδέλη, Αναβρύτων και Μητροπόλεως .
2. Να ενταθούν οι περιπολίες της Δημοτικής και της Κεντρικής Αστυνομίας, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες.
3. Να γίνει εμφανέστερη η αστυνομική παρουσία στην πλατεία ΗΣΑΠ και στους γύρω δρόμους, ιδίως τη νύχτα..
4. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε τα bars – after που λειτουργούν στην περιοχή του Κέντρου να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και να μην ενοχλούν τους περιοίκους.
5. Να απομακρυνθούν από το Ιστορικό Κέντρο του Αμαρουσίου τα γραφεία ενώσεων οργανωμένων φιλάθλων
και συγκεκριμένα τα γραφεία του συνδέσμου « Φίλαθλοι του Παναθηναικού – Βόρεια Προάστια», διότι , όπως είναι γνωστό, από τότε που εγκαταστάθηκαν τα γραφεία αυτά στην πλατεία Ηρώων ( Αύγουστος του 2005) έχει επανειλημμένα διαταραχθεί η έννομη τάξη, με πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, με συμπλοκές «φιλάθλων» αντιπάλων ομάδων, βόμβες μολότωφ, κροτίδες, πυρπολισμούς και καταστροφές και στο μέλλον θα υπάρξουν πιθανότατα και ανθρώπινα θύματα. Μέχρι να απομακρυνθεί το παραπάνω σωματείο, που στεγάζεται άλλωστε σε Ο.Τ. αμιγούς κατοικίας και χωρίς άδεια της αστυνομίας, να υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία στην πλατεία Ηρώων για την προστασία των κατοίκων, των εμπόρων της περιοχής αλλά και των ανύποπτων περαστικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάτοικοι και έμποροι της περιοχής, σε επιστολή προς το Σύλλογό μας, μιλούν για «απαράδεκτη ολιγωρία των αρχών, που επέτρεψε να δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση μέσα σε κατοικημένη περιοχή με οικογένειες και παιδιά» και διερωτώνται: « Πώς γίνεται αυτή η ομάδα των σύγχρονων βανδάλων να παραλύει τους νόμους, να βρίζει όποιον θέλει, ακόμα και να απειλεί, να μη σέβεται τίποτε και να μην υπάρχει καμιά υγιής αντίδραση από κανένα, ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν ζωές;»
Στις προτάσεις μας αυτές, η Δημοτική Αστυνομία, ο Διευθυντής της συγκεκριμένα κ. Παναγιώτης Γλυνός, σε συντομότατο πράγματι χρονικό διάστημα, στις 21-4-2011 δηλαδή, ( Αρ.Πρωτ:025161) έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής: Η Υπηρεσία μας έχει ήδη εντάξει στον καθημερινό προγραμματισμό της εντατικούς ελέγχους – περιπολίες για την ασφάλεια του Ιστορικού – Παραδοσιακού Κέντρου του Αμαρουσίου, ώστε να τηρηθεί ο Κ.Ο.Κ. και να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση και η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών. Επίσης ήδη υπάρχει υπηρεσία καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας για την προστασία των κατοίκων, την αποτροπή των οδηγών να παραβιάζουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, λόγω φυσικής παρουσίας, και την αποτροπή παράνομων ενεργειών.
Εν συνεχεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως διαβιβάζουμε το έγγραφό σας στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, το οποίο είναι αρμόδιο για την αποτροπή φθορών, ζητώντας τη συνδρομή του, στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κατά την άσκηση του έργου της ή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης πέραν του ωραρίου της Υπηρεσίας μας, όπου τούτο προβλέπεται. ( π.χ. αποτροπή πράξεων βίας φιλάθλων του Παναθηναικού ).
Τέλος διαβιβάζουμε το έγγραφό σας στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής για την αποκατάσταση χαλασμένων φωτιστικών και τοποθέτηση νέων σε δρόμους του Κέντρου σκοτεινούς κατά τις νυχτερινές ώρες.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση»
Αν εξαιρέσουμε μια μικρή παρανόηση ( εμείς δεν αναφερθήκαμε σε φιλάθλους του Παναθηναικού, αλλά σε «φιλάθλους» γενικότερα), η απάντηση αυτή μας ικανοποίησε. Αρκεί οι διαβεβαιώσεις που μας δίνονται στο έγγραφο, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα απολύτως.

                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                           Η Πρόεδρος                                                            Η Γεν. Γραμματέας
                      Δήμητρα Κρεκούκια                                                    Σωτηρία Σουλτάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου