Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

«Βραδιές Μουσικής - Από το κλασικό, στο σύγχρονο & στο έντεχνο», το Σαββατοκύριακο στην Πεύκη


Ο Θοδωρής Κοτονιάς αύριο στις 10:30 μ.μ, επιστρέφει στη σκηνή της Βαβέλ

Με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου ...κανένας εργαζόμενος στο δρόμο!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
1. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ποτέ δεν απέλυσε ούτε έναν εργαζόμενο, σε αυτά τα 10 χρόνια της θητείας της.
2. Για τη μη αδειοδότηση του κτιρίου του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σε ένα κτίριο που λειτουργούσε ήδη για δυο χρόνια, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, που έχουν την παράλογη απαίτηση να αλλάξουν οι χρήσεις ενός ακινήτου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Ολυμπιακό Ακίνητο, γεγονός που δεν επιτρέπει αυτή την αλλαγή χρήσης.

...Σημασία έχει να μην χάσουμε την γλώσσα μας!

Καταδικάζει τις δηλώσεις Ζουράρι, το Δ.Σ. Αμαρουσίου με ψήφισμά του

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις ανθελληνικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι οι οποίες συνιστούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική μας ασφάλεια.
Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο ατόπημα που έγινε από μέλος της κυβέρνησης, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς έχουν προηγηθεί οι ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την διατύπωση ανθελληνικών και επικίνδυνων απόψεων και μάλιστα από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που οφείλουν να υπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν τέτοιες επικίνδυνες και ανιστόρητες απόψεις διατυπώνονται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση των ελληνόπουλων.

«Ο ημιμαθής προχειρολόγος κ. Κώστας Ζουράρις» ...

         Είναι πολλά τα λεφτά Ζουρ ...ΑΡΗ;
Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του ...ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Σταρ της «Πωλητικής»!
Αφωνους άφησε όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση στο υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Ζουράρις. 
Σε ένα σημείο της ομιλίας του δήλωσε: 
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα. Μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν».
Οσο κι αν ο υφυπουργός Παιδείας ήθελε να αναδείξει τον μεγάλο κίνδυνο της απώλειας της ελληνικής γλώσσας, η δήλωσή του ήταν τουλάχιστον προκλητική, τη στιγμή που οι Τούρκοι εγείρουν θέμα κατάληψης νησιών στο Αιγαίο και ζητούν την αλλαγή των συνόρων με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. 
«Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση. 
Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν» πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις, όμως είχε ήδη τραβήξει την περόνη από τη χειροβομβίδα.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόβλου επιχείρησε να τα μπαλώσει, αλλά δεν τα κατάφερε: 
«Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».
Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις κ. Ζουράρις μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε και πάλι όσα είπε και διευκρίνισε ότι ήταν καθ’ υπερβολήν και ότι σημασία πέρα από το τι λέει κανείς είναι και ποιος το λέει.
«Όπως πάντα έχει σημασία ποιος το λέει, με την ιστορία που κουβαλάει, ασχέτως αν είμαι υπουργός…
Είμαι Έλληνας δάσκαλος επί 70 χρόνια και αγωνιστής. Αγωνίστηκα όλη μου τη ζωή για την ελληνική γλώσσα και την Ελλάδα» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις.

Καμία περικοπή πόρων το 2017, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Τις βασικές διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων προσδιόρισε ο Πρόεδρός της Γ.Πατούλης κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.
Συγκεκριμένα κατά την εισήγησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού απαιτεί και διεκδικεί από την Κεντρική Διοίκηση τα εξής:
1.Να μην γίνει καμία περικοπή πόρων το 2017 και να μας αποδοθεί τουλάχιστον το ποσό που μας είχε αποδοθεί το 2016.
2.Να εγγραφεί επιπλέον ποσό ίσο με 214 εκατ. € στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2017, ως η πρώτη δόση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων.
3.Η Επιτροπή Οικονομικών της ΚΕΔΕ ασχολήθηκε και με το θέμα της νέας γενιάς παρακρατηθέντων πόρων της Τ.Α. από το 2009 μέχρι και σήμερα. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 12,9 δις. €. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ΕΣΠΑ, το οποίο ανήκει στην Αυτοδιοίκηση και δεν πρόκειται να το χαρίσουμε σε κανένα. Γι αυτό απαιτούμε να αρχίσει άμεσα η συζήτηση για τη νέα γενιά παρακρατηθέντων για την περίοδο 2010-2016.
4.Να αποδοθεί η παρακρατηθείσα δόση τακτικής επιχορήγησης του Δεκεμβρίου του 2013 ύψους 110 εκ. €

Στις 9:00 π.μ. η δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από Σ.Π.Α.Π, Δήμο Κηφισιάς & ΣΚΑΪ

Σήμερα & αύριο οι «Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες» του Σ.Ε.Ο Αμαρουσίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Παραδοσιακά κάλαντα την Κυριακή, στους δρόμους των Άνω Μελισσίων από το Καλλιτεχνικο Εργαστηρι

Πάνος Σκουρλέτης:«Το μνημόνιο είναι καθεστώς που δεν αφήνει ανέγγιχτη τη Δημοκρατία»

Στην εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία την Τρίτη και 13 στο Δημαρχείο Κηφισιάς,  μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών, με θέμα «Διεθνείς εξελίξεις και η ελληνική προοπτική».
Ο Πάνος Σκουρλέτης προσέγγισε τις σημερινές εξελίξεις με μια αναδρομή, η οποία είχε ως  σημείο «εκκίνησης» τα χρόνια της επιτάχυνσης της Παγκοσμιοποίησης με όρους νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας, όπως αποτυπώθηκε την περίοδο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και μέχρι το 2008, χρονιά ορόσημο της κατάρρευσης της Leaman  Brothers.
Ο ομιλητής σημείωσε ότι τότε «συνειδητοποιήθηκε η κρίση του συγκεκριμένου μοντέλου οικονομικής μεγέθυνσης που, όμως, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια διαδικασία διαχείρισης αυτής της κρίσης, με την υιοθέτηση ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού.
Μια διαδικασία που συνοδεύτηκε και από την απόπειρα "Συνταγματοποίησης" του νεοφιλελευθερισμού μέσω Συνθηκών και Συμφωνιών που έκριναν, κάθε φορά, τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
«Κάπως έτσι, επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης -  η ΕΕ προχωρούσε διευρύνοντας το δημοκρατικό  έλλειμμα και συρρικνώνοντας το κοινωνικό κράτος», για να συμπληρώσει ότι «παρόλα αυτά, τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν, χάρις και στους αγώνες των εργαζομένων, τα πιο ισχυρά στον κόσμο,  ως προς τη κοινωνική προστασία και πρόνοια».
Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, σημείωσε ότι «μέσα στο παραπάνω  πλαίσιο, το 2010 η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Χαρακτηριστικά που σχετίζονταν  με το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο  υποστήριξε ο εγχώριος δικομματισμός από την Μεταπολίτευση  και μετά.

Με την όπισθεν ...ο «Πατριωτισμός» του λαλίστατου Κ. Ζουράρι!!!

Οι αλλαγές στην Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο, κατάργηση των Πανελλαδικών και αναμόρφωση του 1ου πανεπιστημιακού έτους
Συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε ένα τριετές σχέδιο αλλαγών για την παιδεία ζήτησε ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, στην 1η συνέντευξή του την Τετάρτη στο Μαρούσι, όπου κατέθεσε τις απόψεις του για τα θέματα παιδείας. 
Όπως είπε, ως τον Μάρτιο η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα έχουν διαμορφώσει τις προτάσεις τους, με διάλογο με όλους τους φορείς, για τις αλλαγές που απαιτούνται στο χώρο της εκπαίδευσης.
Παράλληλα θα γίνει κοινή συνάντηση των πρυτάνεων των ΑΕΙ με τους προέδρους ΑΤΕΙ και τους εκπροσώπους των ερευνητικών κέντρων με στόχο την «σύγκλιση» μεταξύ τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί απελευθέρωση των Ειδικών Λογαριασμών Ερευνας των ΑΕΙ, αλλά θα ξεκινήσει και μεγάλη έρευνα για την οικονομική κατάσταση της εκπαίδευσης. 
Όπως είπε δε, δεσμεύεται η κυβέρνηση να «κλείσει» την ψαλίδα στα οικονομικά των Ιδρυμάτων, με βάση όσα αποτυπωθούν από την μελέτη.
Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν δύσκολα στην υλοποίησή τους, με βάση τα δεδομένα της πολυετούς κρίσης την οποία περνάει η χώρα.
Ενίσχυση των εκπαιδευτικών

Η θεωρία των δύο Παρασκευόπουλων

Η εικόνα που βλέπουμε, δηλαδή μιας χαρωπής παρέας που κάνει μαζί εκδρομές και ο ένας στηρίζει τον άλλον στα δύσκολα, λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε. 
Αλλά ας μην επανερχόμαστε στα ίδια ερωτήματα. 

Ας μην ψάξουμε να δούμε αν τελικά δικαιώνεται η θεωρία των δύο άκρων. Ας πούμε απλά ότι γεννήθηκε η θεωρία των 2 Παρασκευόπουλων. Ίσως όμως καταρριφθεί και αυτή η θεωρία. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα σωφρονιστεί η Χ.Α και τι είδους σχέσεις θα αναπτύξει, υπόγειες ή εμφανείς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 14 Οκτωβρίου του σωτηρίου έτους 2013 ο καθηγητής τότε - και τώρα είναι βεβαίως καθηγητής αλλά η πολιτική του σταδιοδρομία μοιάζει να έχει ρουφήξει την επιστημοσύνη του - Νίκος Παρασκευόπουλος παραχωρούσε συνέντευξη στην Αυγή για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
Όταν τον ρωτά ο δημοσιογράφος Χρήστος Σίμος για ποιο λόγο καθυστέρησε η δίωξη στη Χ.Α απαντά: 
«Υπεύθυνη είναι, όπως έχει επισημανθεί από πολλούς, και η άνωθεν εκπορευόμενη πολιτική των δύο άκρων: Αντί αυτή να υπαγορεύει την απομόνωση και τον στιγματισμό ενός φαινομένου βαρβαρότητας και απανθρωπιάς, μεθοδεύει τη διάχυση της ευθύνης και τελικά την κοινωνική εξοικείωση (“και οι - τόσοι-άλλοι τα ίδια κάνουν”) με το έγκλημα»
Ας ονομάσουμε τον πρώιμο Παρασκευόπουλο, Παρασκευόπουλο ένα, και ας τον τοποθετήσουμε στο ένα άκρο της δημοκρατικής ευαισθησίας.
Τρία χρόνια μετά το εκκρεμές ταλαντώθηκε. 
Σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, 11/12/2016 έχει μια πιο στρογγυλή άποψη. 

Βάψτε Τούρκο τον Γιώργο Καμίνη!

Φωταγώγησε το Δημαρχείο με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας...
Την ώρα που Τούρκοι Βουλευτές απειλούν να στείλουν την Ελληνική Σημαία που κυματίζει στα  ΙΜΙΑ … με Κούριερ στην Αθήνα,
εδώ στο Ellada, ο μεν Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με πρόσχημα την συμπαράστασή του στα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη φωταγωγεί το Δημαρχείο με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας(ούτε ο ομόλογός του της Άγκυρας δεν έκανε κάτι ανάλογο), ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης & καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος ως «ανιδιοτελής» ΥΠΕΡασπιστής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά ευθέως την αποποινικοποίηση όλων όσοι κάνουν «στάχτη & μπούρμπερη» το Ιερό μας Σύμβολο, ενώ ο νυν υφ. Παιδείας(Πολιτειολόγος, πολιτικός επιστήμονας & συγγραφέας) Κώστας Ζουράρις βαδίζοντας στα αχνάρια του πρώην υπ. Παιδείας Νίκου Φίλη(ο οποίος είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων» - επειδή
με την αυστηρή επιστημονική έννοια επρόκειτο περί εθνοκάθαρσης), υποστηρίζει πως δεν τρέχει & τίποτα εάν χάσουμε ως Χώρα & όχι ως Χώρος, κάποια νησιά του Αιγαίου, αρκεί να μην χαθεί η Ελληνική Γλώσσα!!!
Εάν εκλάβουμε στα σοβαρά όλα αυτά που διαδραματίζονται επί της «1η φορα Δωσίλογη Αριστερά» κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, με ΣΥΝενόχους κάποιους Πυρίκαυστους ΑΝθΕΛληνες & ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟΥΣ ή πρέπει να πάρουμε τα βουνά ή να φύγουμε από την Ελλάδα & να την αφήσουμε έρμαια σε αυτά τα ανεκδιήγητα εξουσιομανή μορμολύκεια!!!
Μόνη «παρηγοριά» μας η Αριστερή πατριώτισσα(Μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη από τα μαθητικά της χρόνια) & καλλιτέχνης Αννα Βαγενά(σύζυγος Λουκιανού Κηλαηδόνη)...
η οποία είχε σπεύσει να μας προετοιμάσει ψυχολογικά, για να κρατήσει υψηλό το φρόνημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων:

Στις 2:00 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου διοργανώνει παράσταση διαμαρυρίας σήξμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 2:00 μ.μ. στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με θέμα:
α)Την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής μας (δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης),
β)Τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων και τα εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις, προσμέτρηση ώρας σίτισης σε όλους τους εκπ/κούς που εμπλέκονται, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, λειτουργία Π.Υ.Σ.Π. Ε. Β΄ Αθήνας κλπ.).
Το Δ. Σ. του Συλλόγου καλει τους συναδέλφους - μέλη του συλλόγου  να παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας & στη συνάντηση που θα επακολουθήσει με το Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Στις 6:30 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου»

Η «Έγκριση ισολογισµού και αποτελεσµάτων χρήσεως του ∆ήµου έτους 2015» είναι το θέμα που απασχολήσει την Ειδική συνεδρίαση (27/2016) του Σώματος, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 8:00 μ.μ, 
στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 & του άρθρου 163 του Ν.3463 
Θα προηγηθεί  στις 6:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση(26/2016)  
του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει προς συζήτηση, τα εξής 30 θέματα:
1. 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016 
2. Έγκριση 5ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Νομικού Προσώπου “Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) 
3. Ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων έτους 2016 

Στις 10.30 π.μ. η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

Δέκα τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη  της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, η οποία θα διεξαχθεί στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος).
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο ψηφισθείς Κρατικός Προϋπολογισμός 2017, το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης και συνοχής, οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, καθώς και ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2017.
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1Επικύρωση Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.
2Ενημέρωση Προέδρου.
3Συζήτηση επί του ψηφισθέντος Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2017.
Εισηγητές: Οι κ.κ.  Γ. Πατούλης(Πρόεδρος ΚΕΔΕ) &  Α. Καστρινός(Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α).

Παρά τις αντι-δράσεις του Μπούλη, με απόφαση Τσιπρο-Βασίλη...τα Χριστούγεννα αναβάλλονται!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Tην Κυριακή η «Παραδοσιακή Βραδιά» της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                  Τραγούδι & Χορός από Ψυχής!!!

Το Σάββατο η Χριστουγεννιάτικη χορευτική βραδιά του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Αύριο τα εγκαίνια της Εκθεσης Ζωγραφικής της Ελένης Νταλαμπέκη, «στο Σπίρτο»

Μεγάλη η προσέλευση μαθητών στο καινοτόμο Πρόγραμμα RADAR

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων ξεκίνησε  το καινοτόμο πρόγραμμα «Μέθοδος Αναγνωστικής Επάρκειας RADAR» για τους μαθητές της Γ΄ έως τη ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης για θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και γενικά για την Προαγωγή Υγείας.  
Η εμπειρία που αποκόμισαν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά ήταν εξαιρετικά ευχάριστη, αφού η αξιολόγηση είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ φιλική προς τα παιδιά.
Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το τμήμα Υποστήριξης δομών εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου  και το Οφθαλμολογικό & Διαθλαστικό Κέντρο «Εμμετρωπία», θα διεξάγει το πρόγραμμα αυτό για όλη την εβδομάδα, έως 17 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  δήλωσε: 

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμος μας να προσφέρει στους συμπολίτες μας καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες που αφορούν θέματα υγείας και πρόληψης και οι δημότες να τις «αγκαλιάζουν» με ενθουσιασμό.

Αρχισαν οι εγγραφές για τον Β΄ κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Β΄ κύκλο μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2016-17, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου τμήμα Δήμου Αμαρουσίου, με τον γενικό τίτλο: 
                                         «Ολιστική Ιατρική για ψυχική & σωματική υγεία»
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι κάτοικοι των Αθηνών, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την αντίστοιχη συνδρομή εγγραφής.
Η ολιστική Ιατρική είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγείας. Οι ολιστικοί γιατροί δεν  αντιμετωπίζουν το όποιο πρόβλημα υγείας απλά στο επίπεδο του συμπτώματος ή της κλινικής εικόνας, αλλά επιδιώκουν την συνολική βελτίωση της κατάστασης της υγείας του ατόμου. 
Στον νέο κύκλο μαθημάτων έχουν κληθεί ως εισηγητές καταξιωμένοι γιατροί οι οποίοι υπηρετούν την Ολιστική Ιατρική και οι οποίοι θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την πλέον έγκυρη γνώση.
Θα αναλυθούν θέματα όπως: 

Το νέο Δ.Σ Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & ρεματιάς Πεντέλης -Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & ρεματιάς Πεντέλης -Χαλανδρίου πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 5/12/2016. 
Συμμετείχαν αρκετά νέα μέλη (41) τόσο στη συνέλευση όσο και στο νέο Δ.Σ (3).
Το νέο Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την 9/12/2016 και η σύνθεσή του είναι η εξής:
Τακτικά μέλη:                                      Εξελεγκτική επιτροπή:
Πρόεδρος:  Κέλλυ Δάνου                     Eιρήνη Κατσιμπόκη
Αντιπρόεδρος: Έφη Χαλάτση              Βούλα Καλλιώδη
Γεν.Γραμματέας: Ματρ. Δικαιάκου    Γιάννης Βασιλειάδης
Αν.Γ.Γ:Παναγιώτης Πάντος
Ταμίας: Μαρίνα Σμαραγδή                                                                                                                                                Αναπληρ.μέλος
Μέλος:  Παναγιώτης Τερζάκης               Μάρκου Δήμος
Μέλος:Νίκος Κομπότης

Η θέση του Συλλόγου Πολυδρόσου για την μετατόπιση περιπτέρου επί της οδού Ακακιών

Στην αυριανή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθεί & θα αποφασιστεί η έγκριση ή ή μη της απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για την μετατόπιση περιπτέρου επί της οδού Ακακιών, στο Μαρούσι.
Η μετατόπιση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου, κρίνεται απαραίτητη καθώς όπως επισημαίνουν, «λόγω του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων» το πλάτος του πεζοδρομίου στο εν λόγω σημείο μειώθηκε»,.
Η μετατόπιση αυτή, υποστηρίζουν, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με έξοδα του ιδιοκτήτη.
Ο Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου προκειμένου  να μην  παρακωλύεται η ομαλή διέλευση πεζών και να εφαρμόζονται όλες οι ισχύουσες διατάξεις προτείνει για το θέμα:

Στις 6:30 μ.μ. η «παρουσίαση βιβλίου «ΕΡΩΤΑΣ & ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Στις 9:00 μ.μ. η Πανηγυρική Συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Αθηνών - Φιλοθέης , Αμαρουσίου , Αττικής - Δύσης & Ψυχικού


Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΓΕΡΘΗ-ΤΟΟΥ:Η Ελπίδα Έρχεται ...

«Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία & το Σύγχρονο Ευ Ζειν» αύριο στις 6:00 μ.μ. στα Μελίσσια

Εξαιρετική η εκδήλωση για την ασφάλεια του διαδικτύου στα «εκπαιδευτήρια Δούκα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, εκδήλωση με τίτλο «Διαδίκτυο: Μύθοι και Πραγματικότητα. 
Τι μέλλει γενέσθαι» με κεντρικό ομιλητή τον υποστράτηγο, βοηθό επιτελάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας & επόπτη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.
Κατά τη διάρκειά της, μαθητές, εκπαιδευτικοί καθώς και γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  το κοινωνικό έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών  που έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.
Παράλληλα, επισημάνθηκαν με εξαιρετικά βιωματικό τρόπο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε διάφορες γωνιές του Διαδικτύου, όπως η εξάρτηση, η παιδική πορνογραφία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι αυτοκτονίες, οι οικονομικές απάτες κ.ά., ενώ αναφέρθηκαν και οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης που αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημοσθένη Μητσόπουλο, το «Ημερολόγιο 2017» του «Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων»

Η φετινή «Ημέρα Αποφοίτων» εορτάσθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στα Ανάβρυτα.

Στην 1:00 μ.μ. τελέσθηκε Αγιασμός στον ναΐσκο του Αγίου Ανδρέα και ακολούθησε η παραδοσιακή συνεστίαση στο «Ανατολικό» (νυν Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων).
Παράλληλα, κυκλοφόρησε και το Ημερολόγιο 2017 του  «Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων», που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημοσθένη Μητσόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε πιστά και με αγάπη το «Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων» καθ' όλο το διάστημα της λειτουργίας του, από το ξεκίνημά του (1949) μέχρι το 1976 οπότε αλλάχθηκε το σύστημα του σχολείου και συνέχισε ως Γυμνάσιο Αριστούχων «Ανάβρυτα».
Στο «Ημερολόγιο 2017» περιλαμβάνεται, επίσης, μία περιγραφή από τον Γιώργο Δραμυτινό '57 της ελάχιστα γνωστής εξορμήσεως αλληλοβοηθείας που έκαναν οι μαθητές των τριών αδελφών σχολείων (Salem, Gordonstoun, Ανάβρυτα) το 1954 στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, που ήταν η πρώτη και πιθανώς η μοναδική κοινή εκδήλωση των τριών αυτών σχολείων.

«Κώστας Χαρδαβέλλας:Το ζεϊμπέκικο του νικητή»!!!

Παρουσία πολλών και αγαπημένων φίλων του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, έγινε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,
Στο βιβλίο καταγράφεται μέσα από τα μάτια του γιού του Κωνσταντίνου, ο τεράστιος αγώνας που έδωσε ο Κώστας Χαρδαβέλλας για να σταθεί όρθιος και να νικήσει τον καρκίνο.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου κα Ρένα Χαλιώτη, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαδάκης, η ιατρός- ογκολόγος κα Εύη Ραζή που είχε αναλάβει τον Κώστα Χαρδαβέλλα, η Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών «ΚΑΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κα Κατερίνα Παναγοπούλου
Αναφερόμενος στο βιβλίο του, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας εξήγησε ότι ο πατέρας του στο τέλος της περιπέτειάς του, του έδωσε το προσωπικό ημερολόγιο του, 3500 σελίδων και με βάση αυτό γράφτηκε «Το ζεϊμπέκικο του νικητή». 
Ο τίτλος - πρόσθεσε- προέρχεται από το ζεϊμπέκικο που χόρεψε την Πρωτοχρονιά του 2011 όταν ένοιωσε ότι είχε νικήσει τον καρκίνο. «Το βιβλίο είναι σαν ένα φως ελπίδας για τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει κάποιον δύσκολο αντίπαλο» σημείωσε ο κ. Χαρδαβέλλας.

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος του «…κλπ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης «…κλπ» ενώ η διανομή του θα αρχίσει στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυσή της στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στις 8 το βράδυ.
Πρόκειται για μια καλαίσθητη και προσεγμένη έκδοση, που και αυτή τη φορά επιμελήθηκε η ταλαντούχα Πευκιώτισσα γραφίστρια Κατερίνα Μήτση.
Σε αυτό το τεύχος, εκτός από  το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, μπορεί κανείς να διαβάσει μεταξύ άλλων αναφορά στα 10 χρόνια της Λέσχης, πλήρες ρεπορτάζ για το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στην Καλαμάτα, αναλυτικό αφιέρωμα στον τσεχικό κινηματογράφο, κ.ά.

Αύριο στις 12:00 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και σωματεία των δήμων την Τετάρτη 14/12/2016 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Για ακόμα μια φορά η αστική δικαιοσύνη για λογαριασμό της κυβέρνησης επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου μέσα από μια στημένη διαδικασία καταδίκασε τους συναδέλφους Καρυδάκη - Τσαλούχα με έξι μήνες φυλάκιση διότι το 2012 πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις του Νόμο Μανιτάκη. 
Μάλιστα αφού από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες δεν πρόκυπτε κατηγορία ανέλαβε η πρόεδρος του δικαστηρίου να δημιουργήσει κατηγορίες αναπτύσσοντας ένα επικίνδυνο κατηγορητήριο για το πόσο οι υπηρεσίες καθαριότητας θα πρέπει να απεργούν.   
Και αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες άλλες αποφάσεις όπου η αστική δικαιοσύνη λειτουργεί για λογαριασμό της κυβέρνησης καταδικάζοντας εργαζόμενους που  αγωνίζονται, υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. 

Παρέμβαση 5 Συλλόγων Αμαρουσίου για την Σ.Μ.Π.Ε του «Mall»

Οι σύλλογοι του Παραδείσου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου, Εργατικών Πολυκατοικιών και Στούντιο Α με κοινό έγγραφο τους παρεμβαίνουν προς τον Δήμαρχο & το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την «Στρατηγικη Μελετη Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικoυ Χωρικου Σχεδιου (Ε.Χ.Σ.) για την Περιοχη του Πρωην Ολυμπιακου Χωριου Τυπου - Τμημα Π.Ε. 6 και 17 του Γ.Π.Σ. Δημου Αμαρουσιου Αττικης»
__________________________________________
Κύριοι,
1►Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, η βούληση των κατοίκων της πόλης σχετικά με το ως άνω θέμα, εκφράστηκε ομόθυμα και ομόφωνα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου στις 6 & 25 Οκτωβρίου 2016, υπέρ της απόρριψης της ΣΜΠΕ στο σύνολό της. 
Και αυτό διότι η ύπαρξη και λειτουργία του αυθαίρετου MALL έχει υποβαθμίσει τις ζωές μας με τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, ενώ σε οικονομικό επίπεδο μειώθηκε η αξία των περιουσιών μας και καταστράφηκε η τοπική αγορά.
Για το λόγο αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα Παρέμβασή μας και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να σεβαστεί και να υιοθετήσει την εκπεφρασμένη βούλησή μας.

«Νομιμοποίηση» Mall:Σειρά ενεργειών αποφάσισε η «ΕΝΟΤΗΤΑ» για το περιβαλλοντικό έγκλημα που διέπραξε η «LAMDA»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» για τις εξελίξεις σχετικά με τη ΣΜΠΕ για τη «νομιμοποίηση» του Mall.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης και η δημοτική σύμβουλος,  Αικατερίνη Ψάλτη, ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις ύστερα από την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, επί της ουσίας, η ΣΜΠΕ γίνεται αποδεκτή με παρατηρήσεις.
Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο η ουσιαστική σύμπλευση του κ. Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, με τα συμφέροντα της LAMDA, σε βάρος της πόλης.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε
Να σταλεί προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου η γνωμάτευση της παράταξης για τη ΣΜΠΕ
Να γίνει επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.ΕΝ προκειμένου να εξηγηθούν οι θέσεις και διεκδικήσεις της παράταξης