Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σύμπραξη των Δήμων του Βόρειου Τομέα για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης των Δήμων

Την οργάνωση του οδικού χάρτη για τη συγκρότηση «Εταιρικής Σχέσης» μεταξύ των Δήμων του Βόρειου Τομέα  για την προετοιμασία Ενιαίας Στρατηγικής Παρέμβασης Αστικής Αναζωογόνησης, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με  Δημάρχους του Βόρειου Τομέα και εκπροσώπους αυτών, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, χθες Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.     
Στην εταιρική σχέση για τη συγκρότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ ) με βάση τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και του ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020 συμμετέχουν έως σήμερα με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι Δήμοι:  Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Παπάγου- Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης Ψυχικού.      
Κύρια στόχευση είναι η ένταξη των ώριμων έργων του Βόρεια Τομέα μέσα στη σύμπραξη αυτή, έργα που αφορούν από άποψης υποδομών αναπλάσεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, κτιριακές  εγκαταστάσεις, δράσεις επιχειρηματικότητας. 

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εξαιρετική η Ημερίδα του ΙΓΕ για την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα

Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. 
Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή τα 115 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης από το ΙΓΕ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος συμμετεχόντων τους ομιλητές: 
Δρ. Δ. Αηδόνη, Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,
Δρ. Γ. Μαλινδρέτο, Επίκουρο Καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  
Δρ. Βασίλειο Ζεϊμπέκη, Αντιπρόεδρο Λειτουργιών, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας, στελέχη επιχειρήσεων, αγρότες καθώς και φοιτητές.

Ξεχασμένη Ιστορία το «ΕΘΙΑΓΕ» για τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης;

Έχει περάσει παραπάνω από ενάμιση χρόνος από τότε που το θέμα του ΕΘΙΑΓΕ ήταν το μείζον που απασχολούσε το Δήμο μας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. 
Δράσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, άφθονο μελάνι για ένα πρόβλημα που φαινόταν να απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτούς της Λυκόβρυσης που έβλεπαν ένα χώρο που παραδοσιακά λειτουργούσε παρέχοντας επιστημονικές δημιουργικές υπηρεσίες στο χώρο των αμπελουργικών δραστηριοτήτων, αλλά και ως χώρος και πνεύμονας πρασίνου της ευρύτερης περιοχής, να κινδυνεύει να πωληθεί από το «ΤΑΙΠΕΔ» στα αρπακτικά γεράκια είτε της εγχώριας, είτε της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας μας.
Από τότε πέρασε καιρός και η τοπική μας κοινωνία σταμάτησε να ενδιαφέρεται, πιστεύοντας πως ο Δήμος ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της, θα έπραττε αυτό που ήταν δυνατόν να πράξει με συνέπεια και υπευθυνότητα.

ΜΑΖΙ με τα δημοτικά σχολεία του Βόρειου Τομέα, η Περιφέρεια Αττικής για τους πρόσφυγες

Μια δομημένη και απόλυτα στοχευμένη ενέργεια ξεκινά να υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, σε συνεργασία με  τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας.
Πρόκειται για τη συλλογή και μεταφορά ειδών από τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του βόρειου τομέα και ειδικότερα του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: 
«Δικτυώσου στο ασφαλές και ανοιχτό σχολείο για όλους».
Η συγκεκριμένη δράση διαφοροποιείται ως προς την ουσιαστική της συμβολή καθώς όχι μόνο καθιστά τους μικρούς μαθητές κοινωνούς του προβλήματος της προσφυγικής κρίσης με την ενεργή τους κινητοποίηση, αλλά και γιατί απαντά σε πραγματικές ανάγκες των προσφύγων, καθώς συνοδεύεται από λίστα καταγραφής των τρεχουσών αναγκών στα κέντρα φιλοξενίας.
Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βόρειου τομέα, Ιωάννης Ζιάραγκας, αποδέχτηκε σε πνεύμα συνεργασίας την πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, για αυτή την 1η συντονισμένη δράση του βόρειου τομέα, κινητοποιώντας τις σχολικές δομές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να συμβάλλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων που δοκιμάζονται στο ταξίδι της προσφυγιάς.
Ακολουθεί η λίστα των ειδών

Συστάθηκε Διαρκής Επιτροπή Συντονισμού για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Σε ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ 

κ. Γιώργου Πατούλη συνήλθαν  οι επικεφαλής & εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων Αμαρουσίου, το Δ.Σ., του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αμαρουσίου ( Σ.Ε.Μ.) & το Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), προκειμενου να εξετάσουν την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος  στη χώρα μας.  
Στη συνάντηση παρέστησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» κ. Ελευθέριος Μαγιάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού, μέλος του Σ.Ε.Μ., ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μαρούσι η Πόλη μας» κ. Παναγιώτης Σαγρής, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου» κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος και ο εκπρόσωπος της παράταξης « «Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών»  κ. Αναστάσιος Σπυρόπουλος.
Εκ μέρους του Σ.Ε.Μ. συμμετείχε ο Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο Αντιπρόεδρος και Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βελής και εκ μέρους του ΟΚΟΙΠΑΔΑ η Πρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λέκκα και η Αντιπρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Ιωάννου.  Επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.  

«Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ως …αποκριάτικο κοστούμι για το ΣΥΡΙΖΑ»

Το 16ο Δελτίο πολιτικής ανάλυσης & εκτίμησης ανήρτησε το Ελληνικο Think Tank με Ευρωπαϊκο προσανατολισμο «ΔΙΚΤΥΟ για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα & την Ευρώπη» της Αννας Διαμαντοπούλου. 
Διαβάστε το προσεκτικά, & βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα
Προσφυγικό και αξιολόγηση είναι οι δύο μυλόπετρες που πιέζουν την Ελλάδα και δημιουργούν συνθήκες πίεσης στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Από την εξέλιξη των δύο αυτών μετώπων θα διαφανεί και ο πολιτικός ορίζοντας των επόμενων μηνών.
Παράλληλα, οι προσπάθειες στον «ενδιάμεσο» χώρο μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται έως τώρα στην ανίχνευση προθέσεων, ενώ η πολυπόθητη ανάπτυξη παραμένει για ένα ακόμα κρίσιμο διάστημα στον …προθάλαμο.
Η Ελλάδα και πρώτη και τελευταία στο μνημόνιο και το αίνιγμα της «δημοσιονομικής στρατηγικής»
Η Ελλάδα βιώνει μία παλιά πλέον κρίση, τη δημοσιονομική και εσχάτως μία νέα πιο απρόβλεπτη και ετεροκαθοριζόμενη, την προσφυγική.
Προφανώς, οι δύο κρίσεις τέμνονται. 
Οι Θεσμοί δεν θέλουν να πιέσουν άλλο την Ελλάδα, εξαιτίας του προσφυγικού. 
Η ανάγκη της Ευρώπης να στεγανοποιήσει τις εισόδους προσφύγων ρίχνει το βάρος στην Ελλάδα. Το βάρος αυτό αφαιρείται από τη δημοσιονομική κρίση μέσω μίας τυπικά πιο «αναίμακτης» πορείας αξιολόγησης. 
Φαίνεται ότι οι Θεσμοί έχουν προεξοφλήσει, εξαιτίας του προσφυγικού και της παντελούς απουσίας αναπτυξιακού σχεδίου (παραγωγικοί τομείς, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ) από την Κυβέρνηση, χαμηλούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οπότε θα ήταν ανέφικτο να ζητούν και πρωτογενή πλεονάσματα αρκετών δισ. το χρόνο.

Eτοιμοι νὰ βάλουν σὲ πράξη τὴν Νέα Γιάλτα στὴν Μεσόγειο, Τρὰμπ & Πούτιν;


Πανικὸς ἐκδηλώνεται στὸ κατεστημένο τῶν ΗΠΑ μὲ τὴν ἀκάθεκτη ἐκλογικὴ ἄνοδο τοῦ Donald Trump στὴν πορεία του πρὸς τὸ προεδρικὸ ἀξίωμα τῆς χώρας. 
Εἶναι κανεὶς νὰ ἀπορῇ γιατὶ τέτοιος πανικός. 
Ὁ ἀμερικανικὸς οἰκονομικὸς παγκόσμιος κολοσσὸς τῶν τραπεζῶν φοβᾶται ποῖον; 
Ἕναν αὐτοδημιούργητο κτηματομεσίτη, κατασκευαστὴ μεγάλου μεγέθους κτιρίων ποὺ ἡ περιουσία του ἔφθασε τὸ 2015 στὰ 4 δισεκατομμύρια δολλάρια καὶ ποὺ χρηματοδοτεῖ μόνος του τὴν ἐκλογική του ἐκστρατεία, κάτι σκανδαλῶδες γιὰ τὸν καπιταλισμὸ ποὺ πρέπει ἀπαραιτήτως νὰ χρηματοδοτῇ τοὺς πολιτικοὺς γιὰ νὰ τοὺς ἔχῃ στὸ χέρι του
Στὴν ἀρχαιότητα ὁ Σωκράτης ὠνόμαζε τὸ φαινόμενο Τράμπ, μὲ τὴν καλὴ ἔννοια τοῦ ὅρου, τυραννία καὶ τὴν ἀπεκάλει: 

«αὐτὸ τὸ εὐγενὲς πρᾶγμα». 
Σὲ μία καθαυτὸ δημοκρατικὴ κοινωνία λέγει ὁ Σωκράτης ὑπάρχουν τρεῖς κατηγορίες πολιτῶν. 
Ἡ πρώτη κατηγορία εἶναι οἱ ζητιάνοι ποὺ εἶχαν παραμερισθῆ στὴν πλουτοκρατία. 
Αὐτοὶ οἱ ζητιάνοι καὶ ἄχρηστοι γίνονται στὴν δημοκρατία πολιτικοί. Τοὺς βλέπουμε σήμερα, στὸ ὄνομα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων,νὰ ὑποστηρίζονται ἀπὸ τοὺς σοσιαλδημοκράτες καὶ τοὺς κουλτουριάρηδες.
Ἡ δεύτερη κατηγορία κατὰ Σωκράτη, εἶναι οἱ ἔμποροι ποὺ συντηροῦν τοὺς ζητιάνους-πολιτικούς, «διότι ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ κάμνουν χρήματα οἱ κηφῆνες παίρνουν τὸ μέλι τους». 
Καλὴ ὥρα ὁ Σημίτης ὁ Καραμανλῆς. 

«Τύψεις» & «ενοχές» υπονομεύουν την εθνική συνοχή

Η εισροή, από την αρχή του περασμένου έτους, εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας επανέφερε, πιο επιτακτικά αυτή τη φορά, στο προσκήνιο την παρουσία των αλλοδαπών στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες.1
Πληθώρα επιχειρημάτων χρησιμοποιούνται για να κάμψουν τις αντιστάσεις των συμπατριωτών μας στην παράνομη έλευση αλλοδαπών. Μεταξύ άλλων, επιχειρείται να προκληθούν τύψεις και ενοχές στον ελληνικό λαό βάζοντας τον στη θέση του απολογούμενου. Υποστηρίζεται ότι και η Ελλάς, μεταξύ άλλων χωρών, ευθύνεται για τους πολέμους & τη δυστυχία σε πολλές περιοχές του πλανήτη όντας μια ευρωπαϊκή, δυτική, χριστιανική, καπιταλιστική χώρα… 
Η αλήθεια, φυσικά, είναι ότι η Ελλάς, ο Ελληνισμός ευρύτερα, δεν υπήρξε ποτέ τμήμα του δυτικού αποικιοκρατικού συστήματος - όπως, ανοήτως, ισχυρίζεται η εγχώρια μαρξιστική διανόηση αρνούμενη την ελληνική ιστορική ιδιαιτερότητα - αλλά, αντίθετα, υπέστη βάρβαρη οθωμανική κατοχή αιώνων μη μετέχοντας στο πλιάτσικο λαών του πλανήτη όπως, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Βέλγιο.
Ως έθνος έχουμε και εμείς, φυσικά, στην ιστορία μας, μεταχειριστεί μη ειρηνικά μέσα έναντι άλλων λαών. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έφτασε στην Ινδία με την πειθώ του λόγου, ούτε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διατηρήθηκε για ένδεκα αιώνες με χριστιανικά κηρύγματα αγάπης και αδελφοσύνης. Είχαμε επίσης, αποικίες κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν. 
Μήπως για αυτούς τους λόγους να αποδεχθούμε τη διάλυση της εθνικής μας συνοχής; 
Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος την ύπουλη σκοπιμότητα αυτής της λογικής.

Στις 6:30 μ.μ. η ενημερωτική εκδήλωση: «Hate Crimes: Μια λανθάνουσα μορφή εγκλημάτων»

Η Ομάδα Νομικής της Διεθνούς Αμνηστίας, σας προσκαλεί αύριο  Παρασκευή 11 Μαρτίου στις και 6:30 μ.μ. στη Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23), στην ενημερωτική της εκδήλωση, με θέμα: «Hate Crimes: Μια λανθάνουσα μορφή εγκλημάτων».Στόχος της εκδήλωσης είναι η πολύπλευρη σκιαγράφηση του ρατσιστικού εγκλήματος στην Ελλάδα, η ανάδειξη της πορείας της κοινωνικής του ενσωμάτωσης, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της νομικής του αντιμετώπισης.
Δια μέσου αναφορών στα καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά και βιωματικών προσεγγίσεων, θα επιχειρηθεί αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και ανίχνευση των προοπτικών βελτίωσής του.
Στη συζήτηση θα υποστηριχθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:
►«Εγκλήματα Μίσους: Γιατί ποινικοποιείται το κίνητρο του δράστη;»
Ειρήνη - Αικατερίνη Μέντε - 
Μέλος Ομάδας Νομικής Διεθνούς Αμνηστίας, (Νομικός)
►«Η εξέλιξη της νομικής αντιμετώπισης του ρατσιστικού εγκλήματος»

Σε «Σπιναλόγκα» για τους «χολεριασμένους» πρόσφυγες, μετατρέπουν την Ελλάδα οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι!

          Φράζουν σύνορα Βουλγαρία, Αλβανία...
Ανησυχία για επικείμενη εμφάνιση στα σύνορά τους προσφυγικών ροών προερχόμενων από την ανθρωποθάλασσα των εγκλωβισμένων στην ελληνική «δεξαμενή» προσφύγων/μεταναστών, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διάδρομου, προκαλεί έντονη κινητικότητα στις όμορες χώρες στον Βορρά, που προχωρούν στη λήψη προληπτικών μέτρων οχύρωσης των μεθορίων τους με την Ελλάδα.
Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από αύριο... 
Ιταλοί καραμπινιέροι. 
Στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με την επωνυμία «Σύνορα 2016» και σενάριο που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα. 
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Νικολάι Νεντσέφ, αποκάλυψε πως 
«η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης», ενώ διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα.
Τα Τίρανα, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, στο περιθώριο της εξωθεσμικής διάσκεψης της Βιέννης ότι δεν βρίσκει «τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει η Αλβανία να ανοίξει τα σύνορα», έκαναν δεκτό το αίτημα της Ιταλίας να αναπτυχθούν από αύριο καραμπινιέροι στην ελληνοαλβανική μεθόριο για μεικτές περιπολίες με την αλβανική αστυνομία

«Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας»:Στις 8:00 η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων

                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων σας προσκαλεί την Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00 στην εκδήλωση της για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης
(17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου)
Θα υπάρξει αφιέρωμα για τη θέση και το ρόλο της Μικρασιάτισας μέχρι το 1922 - Η γυναίκα των Μαρμαρονήσων. 
Ομιλήτρια η κα Καλλιόπη Θεοφιλίδου - Δημητράκη.
Αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων κα Λιλή Πιτσικουλάκη.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Παραρεμάτιοι έλεγχοι στον Κηφισο από την ΠΕ Βόρειου Τομέα


Τους καθημερινούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις και εταιρίες που λειτουργούν παραρεμάτια στον Κηφισό συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής καλεί με σχετικό της έγγραϕο το Γενικό Ογκολογικό  Νοσοκομείο Κηϕισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» να υποβάλει απαντήσεις και σχόλια, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε στον Κηφισό ποταμό διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ότι:
Οι υπεύθυνοι των κλιμακίων της Περιφέρειας που διενήργησαν τον έλεγχο διαπίστωσαν:
 Ότι από το νοσοκομείο εξέρχονταν αγωγοί μεγάλης διαμέτρου προς εγκαταστάσεις υποδομών εκτός του Νοσοκομείου, σε χωματόδρομο κοντά στα πρανή του Κηφισού

Γάτα ο «αριστερός» πρωθυπουργός χωρίς γραβάτα!!!

Η Ισλαμιστική Δικτατορία του «Σουλτάνου» Ερντογάν

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η διεθνής κοινή γνώμη πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την νέα απόπειρα του καθεστώτος Ερντογάν για φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στην γείτονα χώρα με την κατάληψη από Αστυνομικές δυνάμεις των Γραφείων της μεγαλύτερης ανεξάρτητης Τουρκικής εφημερίδας, της Zaman.
Για πολλούς μήνες τώρα το καθεστώς Ερντογάν καταδιώκει όλα τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει την ολοένα και πιο αυταρχική και διεφθαρμένη εξουσία του. 
Τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη των Γραφείων της εφημερίδας Zaman καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το καθεστώς Ερντογάν μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς από αυταρχικό σε Δικτατορικό με Ισλαμιστική απόχρωση και ιδεολογία
Εξάλλου είναι λίγο πολύ γνωστό ότι οι σχέσεις των Ισλαμιστικών κινημάτων με τη δημοκρατία σταματάει την επόμενη των εκλογών.  
Οι Ισλαμιστές, και το Ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ερντογάν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, περιφρονούν όλα τα υπόλοιπα συστατικά (πέραν των εκλογών) μίας πραγματικά δημοκρατικής πολιτείας όπως η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Η κατηγορία κατά του ομίλου ΜΜΕ Feza ιδιοκτήτη  της εφημερίδας Zaman ήταν η υποτιθέμενη συσχέτιση του με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες. 

Οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή με την οποία αποκλείουν το Καστελόριζο από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Οι Τούρκοι αποκλείουν το Καστελόριζο για 10 μέρες με το ΝΑΤΟ να “επιβλέπει” το κεντρικό Αιγαίο!
Τινάζουν στον αέρα οι Τούρκοι το κλίμα…συνεργασίας υπό την προστασία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό.
Με μία άκρως προκλητική κίνηση οι Τούρκοι δέσμευσαν περιοχή με την οποία αποκλείουν το Καστελόριζο από την υπόλοιπη Ελλάδα!
Δείτε το χάρτη για την περιοχή που δεσμεύουν από τις 15 ως τις 25 Μαρτίου!
Η περιοχή προφανώς δεν επελέγη τυχαία. 
Είναι στην καρδιά των Δωδεκανήσων. 
Και βέβαια θα παρατηρήσατε ότι έχουν εντός των ημερομηνιών της άσκησης περιλαμβάνεται και η 25η Μαρτίου. 

Συγκρότηση Αμερικανοτουρκικής Βάσης Πληροφοριών στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Washington Post» , προκειμένου να παρεμποδισθεί η διακίνηση αλλοδαπών ανταρτών στη Συρία, η Τουρκία (ΜΙΤ) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (CIA) συγκρότησαν μια Κοινή Βάση Πληροφοριών πλησίον των τουρκο-συριακών συνόρων.
 Φυσικά, η αποστολή της Βάσης αυτής δεν θα περιορισθεί μόνο στον παραπάνω τομέα, αλλά θα έχει αρμοδιότητες σε ένα ευρύτερο πεδίο δραστηριοτήτων.
Ας σημειωθεί ακόμη ότι, μέχρι τον Ιανουάριο 2016 και πριν τη συγκρότηση της Κοινής Βάσης Πληροφοριών, είχαν προηγηθεί πολλά ταξίδια του επικεφαλής της CIA στην Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ της CIA και της ΜΙΤ σε θέματα που αφορούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Τα γυρνάει» η Τουρκία για τους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Ποίημα για τον «άπιστο Έλληνα» διάβαζε ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ όσο ο Τσίπρας βρισκόταν στη Σμύρνη!!!
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.
Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.
Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ υποσχέθηκε 6 δισ. ευρώ βοήθεια προς την Τουρκία για την αρωγή των προσφύγων από τη Συρία.

Απο το «Εν τούτω Νίκα» στο «Εν τούτω ΚαραΝΙΚΑ» !!!

Εκλεισε η πόρτα εισόδου στην ΕΕ, αλλά συνεχίζουν να έρχονται απτόητοι οι πρόσφυγες!

Για πολλούς πρόσφυγες, η Αθήνα δεν αποτελεί πλέον την πόρτα εισόδου τους στην Ευρώπη, υποστηρίζει σε εκτενές ρεπορτάζ του από την Αθήνα η ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN, προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά αρκετοί συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι στόχος σχεδόν όλων είναι να περάσουν δια μέσου της Ελλάδας στα Σκόπια και από εκεί σταδιακά να φτάσουν σε αυτό που αντιλαμβάνονται ως «ασφαλείς παραδείσους», στη Γερμανία και στη Σουηδία.
Αλλά από τότε που τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα, ουσιαστικά, έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι περίπου 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό ή «αποθήκη ψυχών», όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ευχαριστεί τις Βαλκανικές χώρες για το κλείσιμο των συνόρων,ο D. Tusk!!!

Θα παραμείνει κλειστή για πάντα, η “Βαλκανική οδός” της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης, ο κύριος δρόμος που παίρνουν οι μετανάστες για να φτάσουν στις πιό πλούσιες χώρες του βορρά,
είπε η υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία πρόσθεσε ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα στους μετανάστες, αφού η Σλοβενία, η Κροατία και η Σερβία, χώρες από τις οποίες περνούν οι μετανάστες για να φτάσουν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν αυστηρότερους κανονισμούς για την είσοδο μεταναστών.
η Βαλκανική οδός παραμένει κλειστή & αυτό για πάντα”, είπε η Μικλ-Λάιτνερ στην εφημερίδα.
Η αυστριακή υπουργός είπε ότι μόνο ένα τέτοιο “συνεκτικό μήνυμα” θα αποτρέψει τους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους αφήνουν πίσω τους πολέμους και κρίσεις στη Μέση Ανατολή και πιο πέρα, από το να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τουρκία για να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.
“Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη”, είπε η Μικλ-Λάιτνερ, αναφερόμενη στις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη βόρεια Ευρώπη.
Η απάντηση του προεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, D. Tusk, άμεση & αποστομωτική στην ψευδοαριοστερή κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου - Τρεμόπουλου...
Με αναρτήσεις του στο twitter ευχαρίστησε θερμότατα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την «εφαρμογή μέρους της στρατηγικής του σχεδίου της ΕΕ», αναφερόμενος στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους για τους πρόσφυγες. 

Η χρεοκοπία των ΗΠΑ μέσω του πολέμου κατά της τρομοκρατίας

Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε την πορεία της ιστορίας. Οι επιθέσεις σηματοδότησαν την αρχή ενός πολέμου χωρίς τέλος και ενώ οι αρχικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν ήταν δικαιολογημένες και υποστηριζόμενες από τη διεθνή κοινότητα, η μετέπειτα κατεύθυνση της εκστρατείας ήταν τόσο οικονομικά απερίσκεπτη, όσο και αντιπαραγωγική.
Η εκστρατεία στο Αφγανιστάν διακόπηκε απότομα, καθώς δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο, στο Ιράκ. Οι Ταλιμπάν μπορεί να είχαν ηττηθεί, αλλά δεν είχαν εξαλειφθεί. 
Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια μακρόχρονη εκστρατεία ήταν μέρος του σχεδίου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος προσέβλεπε στην χρεωκοπία των ΗΠΑ μέσω ενός ατέρμονου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
                                                                       Τι συνέβη
Μετά την 11/9, το αμερικανικό πρότυπο ασφαλείας μετασχηματίστηκε λόγω του φόβου μιας νέας επίθεσης ενάντια στις ΗΠΑ, με την κυβέρνηση Μπους να εφαρμόζει νέα μέτρα για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. 
Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να ηχούν. Όλοι χάθηκαν μέσα στην ομίχλη της εκδίκησης και του πολέμου και οι πραγματικές προθέσεις των τρομοκρατών πέρασαν απαρατήρητες. Ο Μπιν Λάντεν είχε πλήρη επίγνωση πως η οργάνωση του δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο στρατό του πλανήτη, όμως ο στόχος αυτής της πρόκλησης θα ήταν απλά ο καταλύτης για το μεγαλεπήβολο σχέδιό του.
Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, ο Μπιν Λάντεν δημοσίευσε ένα βίντεο που σκιαγραφούσε την μακροπρόθεσμη στρατηγική της Αλ Κάιντα: 
«Συνεχίζουμε την πολιτική της αιμορραγίας της Αμερικής έως το σημείο της πτώχευσης».

ΙΓΕ:Στη 1:00 μ.μ. η Ημερίδα «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας στον αγροδιατροφικό τομέα»

Γ. Πατούλης:«Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι προϋπόθεση»

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι προϋπόθεση
Την διαβεβαίωση ότι η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του κράτους και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο DIGITAL ECONOMY FORUM 2016 το οποίο οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Διαφάνειας και της Εξυπηρέτησης του Πολίτη, μέσω της χρησιμοποίησης των τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
«Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση το 2016 δεν είναι πολυτέλεια είναι προϋπόθεση και απαίτηση για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος που έχει θέσει η ΚΕΔΕ είναι ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός των Δήμων με αξιοποίηση των Τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ)». 
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είπε ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί βελτίωση της διαφάνειας, των υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις.

Yπογράφει μνημόνιο με τον Πόντιο Πιλάτο, ο Τσίπρας!!!

Στις 3:30 μ.μ. η 9η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΟΚΤΩ (08) θέματα περιλαμβάνει η 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών 34ης, 35ης και 36ης Συνεδρίασης έτους 2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Περιφέρεια Αττικής».
3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγ. Βαρβάρας για το έργο (παροχή Υπηρεσίας) «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)
4. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 359/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έγκριση εκ νέου όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για το έργο: 
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ».

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Γ. Πατούλης: Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική αναπτυξιακή προοπτική χωρίς τοπικά αναπτυξιακά σχέδια

Είναι ανάγκη το Ε.Σ.Π.Α. να προσανατολιστεί σε μία bottom up στρατηγική ανάπτυξης
«Για να μπορέσει να επιτευχθεί ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα συμβάλει στην αποκέντρωση πόρων. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για ένα ακόμη χαμένο ΕΣΠΑ».
Στις σχετικές επισημάνσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στo forum που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην Αθήνα με θέμα «Χρηματοδότηση έργων και Επενδύσεων: Η επόμενη μέρα».  
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε σχέση με την υλοποίηση των έργων μέσω ΕΣΠΑ, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίτευξη δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στο οποίο θα μπορούν οι δήμοι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μάλιστα πρότεινε το 10% των χρημάτων από το σχέδιο Γιούνκερ να κατευθυνθεί αποκλειστικά σε δημοτικές επενδύσεις.
Ο Γ. Πατούλης πρότεινε επίσης τη μετεξέλιξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοτική Τράπεζα, ενώ επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού προγράμματος τύπου «ΘΗΣΕΑ» για την αυτοδιοίκηση.

«Στα ύψη» το γλέντι του Συλλόγου Κρητών & Φίλων Ν. Πεντέλης «Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

Θαυμάσιο το ετήσιο «Κρητικό Γλέντι» του Συλλόγου Κρητών & Φίλων νέας Πεντέλης «Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου, στο εστιατόριο «Τέλης» στην παλιά Πεντέλη 
Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα & με εμφανή τη διάθεση των παρευρισκομένων να διασκεδάσουν παραδοσιακά, το «Κρητικό Γλέντι» κυριολεκτικά απογειώθηκε. 
Το συγκρότημα του Παναγιώτη Τάκη Παπαδάκη και του Μανούσου Καφατάρη υπό τους ήχους του λαούτου και λύρας μετέφεραν - με το αριστοτεχνικό (μουσικό) τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν - τους παρευρισκόμενους στην Κρήτη. 
Η έναρξη του ετήσιου χορού  σηματοδοτηθηκε  από τη μαντινάδα  της Αντιπρόεδρου Στυλιανής Δρακάκη  καθώς  επίσης και από τους ανάλογους χαιρετισμούς από πλευράς της. 

Την γιαγιά Μηλίτσα από τη Σκαμνιά Λέσβου βράβευσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Την 85χρονη Αιμιλία Καμβύση από την Λέσβο, που έγινε σύμβολο ανθρωπιάς, βράβευσε ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» ο δήμος Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, βράβευσε τη γιαγιά Μηλίτσα από τη Σκαμνιά, στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε για τη γιορτή της Γυναίκας  ο Περιβαλλοντικός - Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Κοινωνικός Όμιλος Αμαρουσίου η «ΠΝΟΗ», υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
«Σήμερα έχουμε τη χαρά  και την τιμή,ειπε, να έχουμε κοντά μας μία γυναίκα, που μέσα από την εθελοντική προσφορά της  αποτέλεσε σύμβολο φροντίδας και τρυφερότητας σε όλο τον κόσμο. 
Η φωτογραφία που έδειχνε την κα  Μηλίτσα, όπως την αποκαλούν οι δικοί της άνθρωποι, να φροντίζει ένα προσφυγόπουλο που είχε φτάσει μαζί με τους γονείς στο Ελληνικό νησί έκανε το γύρο του κόσμου και της έδωσε της ευκαιρία να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας:
«Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Δήμο μας με τον Όμιλο η «ΠΝΟΗ», «αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για  να τιμήσουμε τις γυναίκες που με τη δράση τους, τον αγώνα τους στο στίβο της ζωής, με το παράδειγμά τους, μέσα από την προσφορά τους στον άνθρωπο και την κοινωνία καθεμιά αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η συζήτηση με θέμα:«Η προσφυγική κρίση & το Μέλλον της Ευρώπης»

ΣΥΝανάϊ γιάβρουμ, ΣΥΝανάϊ Αλέξη μου

«Ουδέποτε στη μεταπολεμική ιστορία, ουδέποτε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης η Ελλάδα είχε την ατυχία να έχει τόσο άπειρο και τόσο λιλιπούτειο πολιτικά πρωθυπουργό» είπε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM και αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού και τον Τούρκο ομόλογο του.
«Ουδέποτε στη μεταπολιτευτική ιστορία από την εποχή που επέστρεψε από το Παρίσι ο αείμνηστος Καραμανλής μέχρι των ημερών του κ. Τσίπρα αυτή η πολύπαθη και δύσμοιρη χώρα είχε δει πρωθυπουργό της να το βουλώνει κυριολεκτικά μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις. 
Η απειρία όπως δείχνουν τα πράγματα όταν συνδυάζεται με το φόβο για το πολιτικό μέλλον και τη βουλιμία για εξουσία φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα. 
Όσο και εάν φαίνεται περίεργο με πολύ ανησυχία αλλά και συμπάθεια έχω συστήσει στον κ. Τσίπρα να μην παρασυρθεί και γίνει Ιωαννίδης. 
Ούτε μικρός, ούτε μεγάλος» επεσήμανε ο ίδιος. Κι ο κ. Τράγκας συνέχισε λέγοντας «έχω προβλέψει ότι οι ξένοι μελετώντας το ελλιποβαρές πολιτικό προφίλ του αρχηγού της συγκυβέρνησης, τον φοβερό ερασιτεχνισμό του και την απουσία πολιτικού ταλέντου και βάρους, θα επιχειρήσουν μαζί με την οικονομική ισοπέδωση, τη συρρίκνωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και το διαμελισμό της χώρας. 
Ο Τσίπρας πιστεύει ότι τον βοηθάει Μέρκελ και οι Γερμανοί να παραμένει στη θέση του και για αυτό ακούει ό,τι του λένε. Πρόκειται για ιστορική ηλιθιότητα».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Τράγκας επεσήμανε πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της Άνγκελα Μέρκελ. 
«Χθες στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός ξεβρακώθηκε μπροστά στους Τούρκους.

Έρχονται μεγαλύτερες... ήττες στα «ελληνοτουρκικά»;

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μάλλον ζει με ψευδαισθήσεις. Είμαστε μία ουσιαστικά πτωχευμένη χώρα σε μακρόχρονη συστημική κρίση, με χρεοκοπημένους θεσμούς και με μία κυβέρνηση εξαιρετικά ανεπαρκή, που αναδύει προχειρότητα και ελαφρότητα σε όλο το φάσμα των κυβερνητικών δραστηριοτήτων, ουδόλως αντιλαμβανόμενη την πραγματικότητα, ενώ το μόνο για το οποίο ουσιαστικά ενδιαφέρεται είναι η καθεστωτική της εδραίωση.
Σε ο,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολούθησε τη στρατηγική «του… να μην έχει στρατηγική». 
Εκτός και εάν… εκτός και εάν, λέω, η κυβερνητική στρατηγική αποσκοπούσε στην φινλανδοποίηση της χώρας για να… έχουν με αυτόν τον τρόπο το κεφάλι τους ήσυχο από τις πρακτικές εκφάνσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού και ηγεμονισμού.
Εδώ και ένα χρόνο δίνουμε τα πάντα στην Τουρκία και δεν παίρνουμε τίποτα. Παραμένουμε εγκληματικά απαθείς μπροστά στον κίνδυνο «αυτοκατάργησης» της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη λύση που μεθοδεύεται. 
Στο Αιγαίο χάνουμε & τα αυγά και τα πασχάλια. 
Η Άγκυρα χρησιμοποίησε τη νατοϊκή ναυτική επιχείρηση για το προσφυγικό για να καταγράψει εντός της Συμμαχίας με ακόμα πιο έντονο μελάνι τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο ενώ επιπροσθέτως ενθάρρυνε τις προσφυγικές ροές να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη (για να αποσπάσει απ’ αυτήν, όπως αποδείχθηκε, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη) μέσω της Ελλάδας, για να καταβάλει και να σαστίσει ακόμα περισσότερο μία ήδη καταπονημένη και σαστισμένη από την κρίση χώρα. 
Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο υπουργός εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, όμως αθώωσαν την Τουρκία στο θέμα αυτό (και σε πολλά άλλα βέβαια).