Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΣΥΝανάϊ γιάβρουμ, ΣΥΝανάϊ Αλέξη μου

«Ουδέποτε στη μεταπολεμική ιστορία, ουδέποτε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης η Ελλάδα είχε την ατυχία να έχει τόσο άπειρο και τόσο λιλιπούτειο πολιτικά πρωθυπουργό» είπε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM και αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού και τον Τούρκο ομόλογο του.
«Ουδέποτε στη μεταπολιτευτική ιστορία από την εποχή που επέστρεψε από το Παρίσι ο αείμνηστος Καραμανλής μέχρι των ημερών του κ. Τσίπρα αυτή η πολύπαθη και δύσμοιρη χώρα είχε δει πρωθυπουργό της να το βουλώνει κυριολεκτικά μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις. 
Η απειρία όπως δείχνουν τα πράγματα όταν συνδυάζεται με το φόβο για το πολιτικό μέλλον και τη βουλιμία για εξουσία φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα. 
Όσο και εάν φαίνεται περίεργο με πολύ ανησυχία αλλά και συμπάθεια έχω συστήσει στον κ. Τσίπρα να μην παρασυρθεί και γίνει Ιωαννίδης. 
Ούτε μικρός, ούτε μεγάλος» επεσήμανε ο ίδιος. Κι ο κ. Τράγκας συνέχισε λέγοντας «έχω προβλέψει ότι οι ξένοι μελετώντας το ελλιποβαρές πολιτικό προφίλ του αρχηγού της συγκυβέρνησης, τον φοβερό ερασιτεχνισμό του και την απουσία πολιτικού ταλέντου και βάρους, θα επιχειρήσουν μαζί με την οικονομική ισοπέδωση, τη συρρίκνωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και το διαμελισμό της χώρας. 
Ο Τσίπρας πιστεύει ότι τον βοηθάει Μέρκελ και οι Γερμανοί να παραμένει στη θέση του και για αυτό ακούει ό,τι του λένε. Πρόκειται για ιστορική ηλιθιότητα».
Αναφερόμενος στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Τράγκας επεσήμανε πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της Άνγκελα Μέρκελ. 
«Χθες στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός ξεβρακώθηκε μπροστά στους Τούρκους.

Το γεράκι της διεθνούς διπλωματίας, ο πολύπειρος Αχμέτ Νταβούτογλου είπε μπροστά του ότι οι παραβιάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας γίνονται σε περιοχές που είναι αμφισβητούμενες. 

Όπως είπε σημεία που για εσάς θεωρούνται παραβιάσεις, για εμάς δεν είναι» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος. «Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει αφήσει μέχρι σήμερα Τούρκο μπροστά του επίσημα να θεωρεί ότι οι περιοχές στις οποίες επιχειρεί η τουρκική αεροπορία είναι αμφισβητούμενες» συνέχισε ο ίδιος.
Τουλάχιστον τρεις φορές -σύμφωνα με τον κ. Τράγκα- σε γλώσσα πέραν της διπλωματικής ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: φίλε Αχμέτ και το Αιγαίο, η θάλασσά μας. 
«Οι απαντήσεις του κ. Νταβούτογλου γύρω από το που επιχειρούν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και πόσο αμφισβητούμενες είναι οι περιοχές του Αιγαίου υπέστησαν καλό μοντάζ στα κρατικά μέσα αλλά η ουσία της εκπληκτικής παρουσίας του Αλέξη στη Σμύρνη δεν μειώθηκε» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος. 
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει και ούτε πρόκειται να καταλάβει μέχρι τη στιγμή που θα του τραβήξουν το χαλί και θα δει τη εθνική καταστροφή. Οι Γερμανοί και όχι μόνο υπό την πίεση του προσφυγικού και τον εκβιασμό του φρεναρίσματος της περίφημης αξιολόγησης τον οδηγούν σε εθνικές υποχωρήσεις που μελλοντικά θα χαρακτηριστούν ολέθρια σφάλματα ή και προδοσίες» τόνισε ο κ. Τράγκας.
                                     Η… ατάκα του Ντάισελμπλουμ για το χρέος
 Στο μεταξύ, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στο διάλογο των Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με τον κ. Τράγκα «υπήρχε συνεννόηση με τους Γερμανούς να ειπωθεί αυτό το πράγμα για να ξεγελαστεί ο κόσμος στην Ελλάδα και να μην συνειδητοποιήσει την πανωλεθρία και το διπλωματικό βατερλό του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού.
Άλλωστε, «ο Σόιμπλε ήταν ξεκάθαρος. Μέχρι το 2025 δεν μπορώ να φανταστώ είπε ότι αυτό το θέμα μπορεί να αλλάξει, αυτά τα λέμε για prestige δηλαδή για τα μάτια του κόσμου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: «Άπειρος ο Τσίπρας ξεβρακώθηκε μπροστά στους Τούρκους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου