Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αύριο στις 11:00 π.μ. παρουσιάζει τον Συνδυασμό του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός

Αύριο στις 10:00 μ.μ. οι «Momentum» επιστρέφουν στη «BABEL»!

«Ποταμού λαλιές» την Κυριακή από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα στο «Ιδιόμελο»

Το νέο πρόγραμμα προβολών του «Cine ΑΡΓΩ»

«Επιχείρηση: Διαστημικά Αυγά» αύριο στις 11:00 π.μ. στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης

АКИС ГАВРИИЛИДИС - Ακης GABRIEL-ίδης: Να γιατί δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το όνομα της «Μακεδονίας» στην Ελλάδα!

Τον τελευταίο καιρό, από το στρατόπεδο που αντιτίθεται στην επίλυση της διαφοράς γύρω από το όνομα της Μακεδονίας, διατυπώνεται το (ρητορικό) ερώτημα «γιατί δεν προκηρύσσεται δημοψήφισμα από την ελληνική κυβέρνηση» για το ερώτημα αυτό, εφόσον «έτσι επιβάλλει η δημοκρατία». 
Το αίτημα αυτό ενίοτε το υποβάλλουν και φορείς οι οποίοι έχουν με τη δημοκρατία τόση σχέση όση ο διάβολος με το λιβάνι, όπως π.χ. η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Το αίτημα αυτό είναι παραπειστικό και αβάσιμο.
Η δημοκρατία, αντιπροσωπευτική ή οποιουδήποτε άλλου τύπου, επιβάλλει να αποφασίζει η πλειοψηφία ενός πληθυσμού για τα θέματα που αφορούν αυτόν τον πληθυσμό.
Εν προκειμένω, όμως, το όνομα με το οποίο θα αποκαλείται ένα άλλο κράτος, ο λαός του και η γλώσσα που χρησιμοποιεί, δεν είναι ζήτημα που αφορά τον ελληνικό λαό.
Δεν είναι ζήτημα που αφορά ούτε καν (μόνο) τον μακεδονικό λαό.
Είναι ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο των κατοίκων του πλανήτη.
Διότι αυτό το απρόσωπο «αποκαλείται» δεν είναι στην πραγματικότητα απρόσωπο, αλλά έχει υποκείμενο. 
Και το υποκείμενό του είναι το σύνολο των κρατών και των ανθρώπων της υφηλίου. 
Και αυτό διότι, σύμφωνα με την ίδια την απαίτηση και την «κόκκινη γραμμή» της ελληνικής διπλωματίας, αλλά και κατά την άποψη της ελληνικής κοινωνίας, (όχι τη δική μου), το όνομα που αναζητείται θα πρέπει να ισχύει erga omnes. 
Εφόσον λοιπόν επιδιώκεται να καθοριστεί μία ενδεδειγμένη γλωσσική πρακτική που να δεσμεύει τους πάντες ανεξαιρέτως, η δημοκρατική αρχή επιβάλλει να αποφασίσουν αυτοί οι πάντες, και όχι να αποφασίσουν δέκα εκατομμύρια τι θα κάνουν επτά δισεκατομμύρια.
Όπως είναι όμως προφανές, ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν χρειάζεται να γίνει. 

Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Αριστεράς & της προόδου του ... Εθνομηδενισμού!


Τα πρωτοσέλιδα των «ΑΝΤΙδημοκρατικών», «Ακροδεξιών», «Φασιστικών» & «Σεξιστικών» εφημερίδων!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τὸ Ἅγιον Ὅρος συμμετέχει στὸ συλλαλητήριο γιὰ τὴν Μακεδονία

Καλεῖ τὴν κυβέρνηση νὰ ἀποσύρει τὴν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν
Βαρυσήμαντη παρέμβαση ἐναντίον τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν καὶ ὑπὲρ τοῦ συλλαλητηρίου τῆς Κυριακῆς ἀποστέλλοντας καὶ ἀντιπροσώπους, πραγματοποίησε ἡ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὅρους.
Συγκεκριμένα ἡ ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὅρους Ἄθω ἀναφέρει:
Ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὅρους ἐν συνεχείᾳ τῆς ἀπὸ 26ης Ἰουνίου 2018 ἀνακοινώσεως αὐτῆς, μὲ τὴν ὁποία εἶχε ἐκφρασθῆ ἡ ἀντίθεσίς της πρὸς τὴν ὑπογραφεῖσα Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, μετὰ τὴν ἐπικείμενη κατάθεσι τῆς Συμφωνίας πρὸς ψήφισι ἀπὸ τὸ Ἑλληνικὸ Κοινοβούλιο, τονίζει ἐκ νέου ὅτι τὸ Ἅγιον Ὅρος θεωρεῖ ὡς περιφρόνησι τῆς ἱστορίας καὶ τῆς ἀληθείας τὴν ἀναγνώρισι «μακεδονικῆς γλώσσης» καὶ «μακεδονικῆς ἐθνικότητος» ὑπὸ τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας εἰς τὸ γειτονικὸ Κράτος.

Συντάσσονται & υποστηρίζουν το ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ειρήνη Δερέμπεη - Κάρολος Κουκλάκης αύριο στις 9:30 μ.μ. «Αντάμα...» στη BABEL

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καπετανίδης:Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου»

Κυνο-Βούλιον των Ελλήνων: «Όλα για την Βόρεια «Μακεδονία» μου»!!!

Τα «μαύρα φεγγάρια» της Μπορντο-κοραλο-ροδοκόκκινο-γκριζο-ανθρακόμαυρης κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με τη συνδρομή 6 δανεικών βουλευτών 
Μίζερη συγκομιδή και φτηνό αποτέλεσμα για ένα κόμμα που (το πίστευαν στον πλανήτη που ζούσαν) θα άλλαζε την Ευρώπη.
Στη συνέχεια θα διαβεί το κατώφλι της επόμενης δοκιμασίας που είναι η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Ας πούμε ότι θα περάσει και αυτή (και το υποθέτουμε όχι μόνο ως υπόθεση εργασίας αλλά και ως πίστη, καθώς Τσίπρας, Γερμανοί και Αμερικάνοι θα ασκήσουν αφόρητες πιέσεις). 
Στη συνέχεια η κυβέρνηση εισέρχεται σε ένα δίσεκτο χρονικό διάστημα, που θα επισφραγίσει την ολότελη αποτυχία της.
Οι δανεικοί βουλευτές υπερψήφισαν:
●►Μια κυβέρνηση στα χέρια της οποίας η οικονομία - σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΟΟΣΑ - θα έχει πτωτικές τάσεις για το επόμενο εννεάμηνο. 
Κατά τον Οργανισμό η φορολογία παραμένει βαριά και μη ανταγωνιστική εξαιτίας των υψηλών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, χωρίς να εξασφαλίζονται περισσότερα έσοδα συγκριτικά με άλλες χώρες!
●►Μια κυβέρνηση για την οποία το Bloomberg, που δεν κατευθύνεται από την ελληνική αντιπολίτευση, αποφαίνεται ότι η οικονομία της εξακολουθεί να παραμένει εύθραυστη.
►Τη μοναδική κυβέρνηση χώρας που πέρασε από μνημόνια, θριαμβολογεί για την έξοδο από αυτά (από το δικό της δηλαδή), αλλά παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές και δεν τολμάει να εκδώσει δεκαετές ομόλογο, υποστηρίζοντας ότι θα βγει στις αγορές όποτε θελήσει η ίδια («όμφακες εισίν», που είχε πει εκείνος ο αρχαίος).
►Την κυβέρνηση που αποδυνάμωσε μέχρι καχεξίας τη μεσαία τάξη, αποδιάρθρωσε την εργασία δημιουργώντας θέσεις part time απασχόλησης περισσότερες από την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, δημιουργώντας παράλληλα μεγαλύτερη ανέχεια στη νέα γενιά με μισθούς των 300 ευρώ.

«Έπος της Ξεφτίλας» με Φθορά & ... Φθήνια!

Η πολιτική Τσίπρα, το κλίμα Τσίπρα ή κλίκα Τσίπρα φθείρουν (εδώ και καιρό) την πολιτική και το πολίτευμα. Τώρα τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα κρεσέντο. 
Κρίσιμο. Με αποτελέσματα, εις ό,τι αφορά το Μακεδονικό τουλάχιστον, μάλλον μη ανατάξιμα.
Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα παλαιοκομματικό σύστημα και το χειροτέρεψε εις βάθος (σε πολλούς τομείς, όπως η Διαπλοκή, άμετρον) - διότι στο σύμπλεγμα της Διαπλοκής η κλίκα Τσίπρα προσέθεσε τον αυταρχισμό διά της ΕΡΤ (στα όρια μιας δικτατορίας της προπαγάνδας), ενώ παράλληλα φύτεψε και εκτρέφει τους δικούς της διαπλεκόμενους, το ίδιο αηδιαστικούς και αήθεις με τους προγενέστερους.
Μετά τις εκλογές που έφεραν την Αριστερά στην εξουσία σε σύντομο διάστημα ο Τσίπρας πρόδωσε την εντολή του λαού, ανέτρεψε πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος, διέσπασε το κόμμα του και ζήτησε ξανά την εντολή του λαού αποκρύπτοντας τα σχέδιά του για το τι μέλλει γενέσθαι.
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου η πολιτική Τσίπρα άρχισε να λειτουργεί ως νόσος. 
Επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο, που νομιμοποίησε τα δύο προηγούμενα, κατέστησε σε αυτό τα (πρώην ένοχα) κόμματα συνένοχα και διέπραξε όλα όσα γνωρίζετε εναντίον του αυτεξούσιου της χώρας, της εθνικής περιουσίας, των εθνικών πόρων και του επιπέδου διαβίωσης του λαού.
Σε αυτήν την ξέφρενη πορεία από ψέμα σε ψέμα, από κόλπο σε κόλπο κι από κατεργαριά σε κατεργαριά η κυριαρχία της φθήνιας συνέτεινε στην έτι περαιτέρω φθορά της πολιτικής και του πολιτεύματος

Οι αλχημείες Βούτση & το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

Χθες το βράδυ, έφθασε στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Με απλά λόγια, από τη στιγμή που ο Ζόραν Ζάεφ υλοποίησε τη δέσμευσή του, το μπαλάκι περνάει πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας. 
Από την πλευρά του, μάλιστα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έστειλε την «καυτή πατάτα» με ευχολόγια: 
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της Συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε. 
Αντιθέτως, ανέμενε τη ρηματική διακοίνωση, προκειμένου να δρομολογήσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. 
Μετά από τέσσερις ημέρες οργιώδους παρασκηνίου και αντεγκλήσεων, με τη βοήθεια των έξι “πρόθυμων” βουλευτών, πήρε το πολυπόθητο 151. Τώρα σειρά έχει η μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την Συμφωνία, επικαλέστηκε τη ρηματική διακοίνωση για να υπογραμμίσει πως η αναφορά του όρου “Μακεδόνας” αφορά την ιθαγένεια και όχι την εθνότητα. 
«Θα έρθει η Συμφωνία και φαντάζομαι ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν με βάση την συνείδησή τους και ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του απέναντι στην ιστορία και ότι νομίζει καθένας ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον.

Η ακραία ορντινάντσα!!!

Έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες φορές τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής να αγορεύουν στη Βουλή. 
Είναι η πρώτη φορά, όμως, που και οι δύο ήταν τόσο φανερά εκνευρισμένοι, τόσο ανασφαλείς και τόσο αμυνόμενοι, σαν εγκλωβισμένοι σε μια γωνία. 
=Αλλά, ήταν και η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός διαστρέβλωσε τόσο πολύ την πραγματικότητα, που περιέγραφε τον εαυτό του στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων!
Ο κ Τσίπρας, σε ένα ρεσιτάλ είτε αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας είτε λαϊκιστικού πολιτικαντισμού, επιχειρώντας να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχτηκε χτες από όλη την αντιπολίτευση, φανερά αμήχανος:
 ●►Κατηγόρησε τους άλλους για διχαστικό λόγο, ενώ είναι ο ίδιος και ο μόνος που έχει σπείρει τον ακραίο διχαστικό λόγο στην πολιτική ζωή από το 2010 και τον συνεχίζει μέχρι και σήμερα που κατέχει την εξουσία!
●►Κατηγόρησε τους άλλους ότι σπέρνουν διχασμό στο λαό, ενώ είναι ο ίδιος που χωρίζει όλο το λαό σε ακροδεξιούς και δημοκράτες, μέχρι και σήμερα, κατονομάζοντας ως δημοκράτες τη μειοψηφία που ακολουθεί την κυβέρνηση και ακροδεξιούς όλους τους άλλους Έλληνες!
 ●►Κατηγόρησε τους άλλους ότι δεν σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, ενώ είναι ο ίδιος που έχει κουρελιάσει το Σύνταγμα στην ψήφιση των πιο αντισυνταγματικών νόμων από την εποχή της χούντας, που πέφτουν κατά κόρον στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 ●►Κατηγόρησε τους άλλους ότι στοχοποιούν με τραμπούκικο τρόπο τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ενώ είναι ο ίδιος και το κόμμα του, που στοχοποιούσαν και στοχοποιούν με ακραία επικίνδυνες αιματηρές επιθέσεις, ανακοινώσεις, αφίσες, πρωτοσέλιδα, επώνυμα, με ντουντούκες και από τα έδρανα της Βουλής τους πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και στελέχη των πολιτικών τους αντιπάλων.

Γ. Πατούλης:«Να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν την ιστορία μας»


Στη Συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Γ. Αθανασιάδης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Παναγούλης και ο Δ. Καμμένος.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διαχείριση του ζητήματος απαιτεί εθνική ομοψυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, επισημαίνοντας πως δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία.
«Όλοι οι πολίτες έχουμε την ιστορική ευθύνη, με ειρηνικό τρόπο, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε όσους προωθούν συμφωνίες που δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε.

Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τους ...

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η δυσώδης κυβέρνηση των «Αριστερών» Απατεώνων!

Tο Σάββατο στις 9:00 μ.μ. η κοπή πίτας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης


Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δάμωνα Κλαπάκη, συμμετέχει στις εκλογές ο Συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι»

Τώρα που με την απλή  αναλογική άλλαξαν όλα & δεν υπάρχει χαμένη ψήφος 
                                                                    Πρόσκληση
     Δάμωνα  Κλαπάκη Υποψηφίου Δημάρχου Αμαρουσίου
 Προς όλους τους νέους & νέες και έντιμους πολίτες που αγαπούν τον τόπο που ζουν
Από τον Μάρτιο του 2018 ανακοίνωσα ότι αποδέχτηκα την πρόταση του Συνδυασμού μας «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» & συμμετέχω στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
Επειδή φημολογείται ότι οι κομματικοί Συνδυασμοί που κατάστρεψαν την πόλη(με αντάλλαγμα να διορίσουν τις οικογένειες τους & τους φίλους τους στον Δήμο) με διαφορές προφάσεις δίνουν σκληρό αγώνα με ψευδείς φήμες με σκοπό να συμπεριληφθεί κάποιος από τον πεντακάθαρο τώρα & 40 χρόνια Συνδυασμό μας στα ψηφοδέλτια, τους δηλώνω  δημόσια για μια ακόμα φορά ότι: 
Ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός μας έχει  ξεκαθαρίσει  από την αρχή ότι δεν υπάρχουν αυτοαποκαλούμενοι φερόμενοι  αριστεροί δεξιοί δημοκράτες πράσινοι κόκκινοι, μπλε ροζέ, κλπ  & αυτό αποδείχτηκε ότι στα σοβαρά προβλήματα ΟΛΟΙ οι άλλοι Δημοτικοί Συνδυασμοί(που εκλέγονται με κομματικές σημαίες) συμμετείχαν, στήριξαν ή εσκεμμένα ήταν μόνο λόγια & καπηλεία & αδιαφορούσαν  στην  πράξη) στην ολοκλήρωση της καταστροφής της πόλης
Αλλα για εμάς  υπάρχουν μόνο:
●►ηθικοί & ανήθικοι
●►ικανοί & ανίκανοι
●►γνώστες των προβλημάτων & πως θα επιλυθούν και άσχετοι
●►Έντιμοι & απατεώνες που δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα & την ποιότητα ζωής των άλλων

Με το Σ..ΕΔ.ΑΜ συναντήθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αναντικατάστατη η συμβολή των εργαζόμενων στην παροχή υπηρεσιών του Δήμου
Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου είχε αντιπροσωπεία της παράταξης μας στα πλαίσια των επαφών της με τους φορείς της πόλης για την τελική διαμόρφωση του εκλογικού της προγράμματος.
Κατά τη συνάντηση ετέθησαν από την πλευρά των εργαζόμενων τα προβλήματα τους τα οποία πολλές φορές έχουν φέρει και στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς όμως ανταπόκριση τόσο από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ούτε και από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου.
Κυριότερα θέματα που αναφέρθηκαν είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η συντήρηση του εξοπλισμού, οι επαγγελματικές ασθένειες, η εντατικοποίηση της εργασίας. 
Συνθήκες που έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 40 θανατηφόρα ατυχήματα το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικότερα για το Δήμο Αμαρουσίου είναι σημαντική η έλλειψη κατάλληλου χώρου για τα συνεργεία, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά.
Η παράταξη ήταν πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και υποστήριξε τα αιτήματα τους.

Αλλοι 13 εργαζομένοι προστίθενται στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: «Το τελευταίο δεκατετράμηνο έχουμε απορροφήσει στον Δήμο μας 160 συμβασιούχους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. 
Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη»
Τους νέους 13 εργαζομένους που προστίθενται στην αλυσίδα των 160 ωφελούμενων του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ που έχουν ενταχθεί στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου από τα μέσα Οκτωβρίου 2018 μέχρι σήμερα, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Καλωσορίζοντάς τους, ο κ. Πατούλης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και μία καλή συνεργασία καθ’ όλο το διάστημα της άσκησης των καθηκόντων τους στο Μαρούσι.
«Κοινός στόχος μας, Διοίκησης και εργαζομένων στο Μαρούσι είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο ως Διοίκηση μεριμνούμε ώστε να αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες πηγές απορρόφησης ανθρώπινου δυναμικού επενδύοντας σε μία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους εισδεχόμενους υπαλλήλους». 

«ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»: Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα - Γραμματικού


Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα - Γραμματικού - & σύνταξη ΝΕΑΣ Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ζητά η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Για το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Παπαδάκης, έκανε την εξής δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε, πριν λίγες ημέρες, σε δοκιμαστικές ρίψεις σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Μαραθώνα-Γραμματικού. 
Αδιαφορώντας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου και των όμορων δήμων και χωρίς να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού η υπό εξέταση υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών, η οποία εκφράζει σοβαρότατες επιφυλάξεις για τη μη συμμόρφωση του έργου με την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τον λόγο αυτό, η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ καταγγέλει ως παράνομη ενέργεια τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα-Γραμματικού.
Ζητάμε το άμεσο σταμάτημα των δοκιμαστικών ρίψεων, τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης και τη σύνταξης ΝΕΑΣ Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς γειτνιάζει σε περιοχή NATURA 2000, ώστε να επέλθει συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.
Αν εφαρμοστεί σωστά η ανακύκλωση στην πηγή δεν θα χρειαστεί ο ΧΥΤΑ Γραμματικού και θα υπάρξει και ημερομηνία οριστικού κλεισίματος της χωματερής στη Φυλή».

«Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό η Δούρου», υποστηρίζει ο Γ. Σγουρός

Επίθεση κατά της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, που χαρακτήρισε την περιφερειάρχη Αττικής ως τη «μοναδική υπεύθυνη και ηθική αυτουργό» των επεισοδίων που έγιναν χθες το βράδυ στο ΧΥΤΥ Γραμματικού. 
Ο κ. Σγουρός μάλιστα σημειώνει ότι οι πολίτες είναι εξοργισμένοι από τις «ψευδεπίγραφες υποσχέσεις της Ρένας Δούρου το 2014 ότι δήθεν θα σταματούσε το έργο», ενώ τόνισε ότι «οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων». 
«Η κυρία Δούρου είναι η μοναδική υπεύθυνη και η ηθική αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό. Επί μήνες προεκλογικά και μετεκλογικά υποκινούσε τους κατοίκους καλώντας τους να ξεσηκωθούν. Επί μήνες τους εξόρκιζε να μην σταματήσουν τον ιερό αγώνα, μιλώντας για περιβαλλοντικά εγκλήματα και ζητώντας λαϊκό ξεσηκωμό
Οι κάτοικοι όμως δεν είναι κορόιδα, ούτε αφελείς. 
Τους παραμύθιασε, τους φλόμωσε στο ψέμα, τους εξαπάτησε και αντιδρούν. Πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει – εάν δεν έχει ήδη ξεφύγει – από κάθε έλεγχο» ανέφερε ο κ. Σγουρός. 
Μάλιστα, πρόσθεσε:

Στις 3:30 μ.μ. η 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το 2019

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η 40η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο: 
«Μελέτη Τροποποίησης ΓΠΣ Δήμου Βύρωνα», συνολικού προϋπολογισμού 150.315,90 €(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την ολοκλήρωση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: 
«Μελέτη ΓΠΣ στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαυρίου και τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος», συνολικού προϋπολογισμού 134.667,40 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
●►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου
3. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για το έργο:
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΤΟΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»,
συνολικής δαπάνης 199.782,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Στις 7:00 μ.μ. η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΝΤΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (1/2019) η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στη 1:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα.
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
                          =====================================================
1. Έγκριση ή μη πρακτικών και ανάδειξη ή μη προσωρινού αναδόχου συνοπτικού διαγωνισμού για
την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια μονάδων τηλεελέγχου αρδευτικών συστημάτων»
2. Έγκριση διενέργειας Πρακτικού ΙΙΙ του ανοικτού διαγωνισμού μέσω Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την επιλογή
αναδόχου του έργου:
«ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ & ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ & ματαίωση της διαδικασίας

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Το Σάββατο η Επιμορφωτική Ημερίδα: «Χρειαζόμαστε τα κλασικά γράμματα σήμερα;»


Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Harvard, οργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο των Αρσακείων Σχολείων, αλλά και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καθώς και, γενικότερα, για μέλη τής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας. Η ημερίδα με θέμα «Χρειαζόμαστε τα κλασικά γράμματα σήμερα;» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 (10.00-15.00) στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (Λογγάδες, Ιωάννινα).
Στο πρώτο μέρος θα τοποθετηθούν επί του θέματος της ημερίδας ο Πρόεδρος τού Δ.Σ. τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο καθηγητής Κλασικής Ελληνικής Φιλολογίας στην Έδρα Francis Jones και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard, και Διευθυντής τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard, Gregory Nagy. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βυζαντινολόγος τού Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, και Εταίρος τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard, Νίκη Τσιρώνη.

Μερικές φορές ο επιθανάτιος ρόγχος μίας εξουσίας μπορεί να ειναι εμβατήρια!

Αυτό υπηρετείτε κύριε ναύαρχε;

Η κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει τέλος σε παρεκτροπές, με τις οποίες δηλητηριάζει την πολιτική και το λαό, εθίζοντας και τους δύο σε θεσμικές ακρότητες. 
Τελευταίο κατόρθωμα η ανάθεση του υπουργείου Άμυνας σε εν ενεργεία ΑΓΕΕΘΑ, γεγονός που έχει να γίνει από την περίοδο της χούντας και νομιμοποιεί την ανάμιξη των εν ενεργεία στρατιωτικών στην κομματική πολιτική.
Η ανάθεση του υπουργείου στον ναύαρχο Αποστολάκη δεν είναι μια απλή υπουργοποίηση. 
Περιέχει εντός της επικίνδυνα μηνύματα και εξ ίσου επικίνδυνα πρότυπα. 
Κυρίως, με τον τρόπο που έγινε, κουρελιάζει τους νόμους και το τυπικό με την ουσία της σχέσης κυβέρνησης και Ενόπλων δυνάμεων. 
Πιο απλά:
Η κομματικοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις είναι κοινό μυστικό εδώ και δεκαετίες. 
Από όλα τα κόμματα εξουσίας. 
Και οι υποψήφιοι βουλευτές ΑΓΕΕΘΑ, όταν πλέον αποστρατεύονται, δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο. 
Αυτό ήδη είναι ένα κάκιστο παράδειγμα για το λαό. 
Επειδή η διαφύλαξη της Δημοκρατίας έχει σαν προϋπόθεση ότι ο στρατός παραμένει αφοσιωμένος στο Σύνταγμα και τους νόμους. 
Σε κανένα κόμμα και σε καμιά ιδεολογία.
Οι στρατιωτικοί έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζουν ό,τι κόμμα θέλουν, αλλά δεν επιτρέπεται και δεν έχουν το δικαίωμα όταν υπηρετούν να εκφράζουν προτιμήσεις σε κόμματα, ιδεολογίες και κρίσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. 
Και τα δύο είναι πολύ επικίνδυνα για τη Δημοκρατία.

Τι επέρχεται με την Συμφωνία των Πρεσπών;

Λομπίστας του Σόρος αποκαλύπτει  το σχέδιο «τυφώνας» κατά της Ελλάδας
Εφιαλτική προειδοποίηση στην σημερινή ελληνική πολιτική ελίτ έδωσε ο Jason Miko, ένας Ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός δημοσιογράφος και λομπίστας, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος των οργανώσεων που χρηματοδοτεί ο περιβόητος Τζ. Σόρος, ο οποίος είναι ουσιαστικά «πίσω» από  την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κύριος αυτός λοιπόν, προειδοποιεί τους Έλληνες μέσω σκοπιανής εθνικιστικής ιστοσελίδας ότι «η ονομασία της ΠΓΔΜ μετά την απόσυρση από την εξουσία του Ζάεφ θα παραμείνει σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας για πάντα», εξαφανίζοντας την περιβόητη συμφωνία που θέλουν κάποιοι ντε και καλά να περάσει από την ελληνική βουλή».
«Σε κάποιο σημείο στο μέλλον, ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Σε ένα σημείο στο μέλλον, ο Ali Ahmeti (ηγέτης των Αλβανικών κομμάτων) θα έχει πεθάνει. 
Σε κάποιο σημείο στο μέλλον, όλοι οι σημερινοί ηγέτες της «Μακεδονίας» δεν θα είναι πλέον παρόντες.
Οι εκλεγμένοι και διορισμένοι πολιτικοί, οι ηγέτες και οι γραφειοκράτες που τώρα πηγαινοέρχονται για την συμφωνία των Πρεσπών θα φύγουν από την πολιτική σκηνή. 
Η δύναμη και η επιρροή τους ως συνήθως θα «αποχωρήσει» μαζί τους.
Θα έρθουν άλλοι στη θέση τους και τότε το όνομά θα επανέλθει το ίδιο: «Μακεδονία».

Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;

Αναφορικώς με την Συνθήκη του Λονδίνου, να σημειωθεί ότι συμφώνως προς τη Συνθήκην αυτήν παρεχωρείτο εις τα νικηφόρα βαλκανικά κράτη το σύνολο των εδαφών των ευρισκομένων δυτικώς του ορίου Αίνος-Μηδεία, εκτός της Αλβανίας (άρθρον 2). Οι Σύμμαχοι και η Τουρκία, όπως προβλέπει εις το άρθρον 3, ανέθεταν εις τις έξι Μεγάλες Δυνάμεις (υπό την Πρεσβευτικήν Συνδιάσκεψη την συνεχίζουσα τις συνομιλίες), την χάραξη των συνόρων και τον διακανονισμόν των ζητημάτων των αφορώντων εις την Αλβανία, καθώς τους παρείχαν την δυνατότητα, την προβλεπομένην εις το άρθρον 5, να αποφανθούν περί του καθεστώτος των νήσων του Αιγαίου, πλήν Κρήτης (άρθρο 4) τα οποία επαραχωρούντο εις την Ελλάδα.
Με την ευκαιρία αυτή, καλόν θα είναι να θυμηθούμε τα δύο ανωτέρω αναφερθέντα, και άκρως σημαντικά διπλωματικά κείμενα, εκ των οποίων τα απορρέοντα εδαφικά και πληθυσμιακά αποτελέσματα ελήφθησαν απολύτως υπόψιν από την εν λόγω Συνθήκη. 
Το κείμενον της τελευταίας, όμως, (προς μεγίστην απορίαν όλων των Ελλήνων που έγιναν κοινωνοί και ακροατές των προφερθέντων κατηγορηματικών αναφορών του Ν. Κοτζιά, εντός και εκτός Κοινοβουλίου), ουδαμόθεν αναφέρει τον όρον «Μακεδονία». 
Συνεπώς, οφείλω να αναρωτηθώ σχετικώς με την σκοπιμότητα της πολλαπλής αναφοράς του, εφόσον εις ουδεμίαν περίπτωσιν δεν δύναμαι να αποδώσω δόλον. 
Προφανώς, οι σύμβουλοί του τον πληροφόρησαν πλημμελώς ή απλώς εντελώς εσφαλμένα.

ΠΓΔΜ - Διάλυση ή άτακτη διάλυση

Εν μέσω ενός πρωτοφανούς οργίου αποστασιών, απειλών, πιέσεων, πρωτοφανών απρόκλητων ξένων παρεμβάσεων & διεθνικών δράσεων, 
η απόφαση των Πρεσπών ολοφάνερα οδηγεί τα Βαλκάνια στην αστάθεια. Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν και λόγο οξύτατων αντεκδικήσεων ακόμη και μέσα στο ελληνικό κυβερνητικό σχήμα. 
Ωστόσο, δεν είναι μόνο ότι αυτά ξεχείλισαν στις «ψηφοφορίες» στα Σκόπια. 
Το εκκρεμές έφθασε τον πόλο του απόλυτου εξευτελισμού, όταν στην Αθήνα η κα Μέρκελ, δράστης εκβιασμών και καταστροφών του κράτους μας, ενώ γνώριζε πόσο ευαίσθητο είναι το σκοπιανό ζήτημα, εμβόλισε το πολιτικό μας σύστημα, με ντροπιαστικές για την πολιτική μας αξιοπρέπεια δηλώσεις.
Δεν τιμά όποιον ή όποιους στέκονταν δίπλα της και χαμογελούσαν. 
Μας υποσχέθηκε και επενδύσεις: 
Αφού κατέστρεψε την οικονομία και ρήμαξε την κοινωνία και τους πολίτες, η καγκελάριος δήλωσε πανέτοιμη να εξαγοράσει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα.
Στα γεωπολιτικά πεδία είναι ολοφάνερο τι συμβαίνει. 
Στο πλαίσιο πάγιων στρατηγικών των ηγεμονικών δυνάμεων για κατατριβή τρίτων, μεταφορά βαρών, έλεγχο και εξάρτηση με πρόκληση διενέξεων και πολέμων και καλλιέργεια ανώμαλων διακρατικών καταστάσεων στις περιφέρειες που διαιωνίζουν αυτόν τον έλεγχο, η Ελλάδα έγινε συνένοχος αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα μετατράπηκε σε ένα εν δυνάμει κύριο θύμα μιας πλέον αναπόφευκτης αναζωπύρωσης των βαλκανικών τριβών και διενέξεων.
Εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων τοπικά, πλανητικά και περιφερειακά - οι οποίες ήδη προκαλούν μια πρωτοφανή ρευστότητα σε πλανητικό επίπεδο που πλέον παλεύουν πολλοί ηγεμονικοί ελέφαντες - η Ελλάδα ήταν αναγκαίο να κάνει το εξής: