Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ιατρεία Μνήμης στα Βόρεια Προάστια

Μήπως τον τελευταίο καιρό ξεχνάτε συνέχεια που βάλατε τα κλειδιά σας ή που παρκάρατε το αυτοκίνητο; Αν ανησυχείτε για τη μνήμη σας, σε πολλά δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ειδικά ιατρεία μνήμης όπου μπορείτε να απευθυνθείτε και να υποβληθείτε σε ειδικά τεστ μέτρησης της μνήμης. Στα ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ, απευθυνθείτε:
1ο Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. Αθηνών «Πεντέλη»
Διεύθυνση: Τέρμα Ζαΐμη (πρώην Παπαδημητρίου), Τ.Κ. 151 27, Μελίσσια
Τηλέφωνο: 210-81.06.200 και 81.06.319

«Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής
Διεύθυνση: Σισμανογλείου 1, Τ.Κ.151 26, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210-80.39.867

============================
Κέντρα ημέρας
Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών
Διεύθυνση: Μάρκου Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, Τ.Κ. 116 36, Παγκράτι
Τηλέφωνο: 210-70.13.271 και 72.13.266
Διεύθυνση: Ζήνωνος Ελεάτου 8, Τ.Κ. 151 23, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210-61.80.073
Διεύθυνση: Λέσχη Φιλίας Πανόρμου, Βαθέως 25 & Πανόρμου, Τ.Κ. 115 23, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 210-64.24.228

ΟΧΙ ΟΥΣΙΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤ

                 Σας θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα
                     που κάνουμε για τη ζωή μας!!!

ΚΑΤΟΙΚΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΕΥΚΗΣ - ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
 ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ.
ΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.
ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ , ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΘΑΔΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 6936 469 272
KAI ΣΤΟ FACEBOOK GROUP : ΟΧΙ Ο ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤ

Ρ. Χαλιώτη: "Μακριά ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΑΤ"

«Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες θέσεις - προτάσεις για το θέμα εγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ. Η πρόταση μου λοιπόν είναι ότι μπορούν οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν π.χ. στο νοσοκομείο Θριάσιο το οποίο δεν είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή διότι όπως όλοι γνωρίζουμε όπου πάει ο ΟΚΑΝΑ μεταφέρονται και οι έμποροι ναρκωτικών αλλά και τα βαποράκια δυστυχώς.
Επίσης εκεί υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις που δημιουργούν την προϋπόθεση να εγκατασταθούν μονάδες απεξάρτησης. Επίσης εκεί μπορεί να υπάρξει ιατρική υποστήριξη λόγω του Νοσοκομείο.
Όλη αυτή η προσπάθεια δεν δεικνύει ρατσισμό από μέρους μας για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι με την ευρύτερη έννοια όχι απλά ασθενείς αλλά βαριά ασθενείς.
Ασφαλώς εκτός από το Θριάσιο υπάρχουν και άλλες νοσοκομειακές μονάδες όπως Δαφνί – Δρομοκαΐτειο κ.λ.π. οι οποίες λόγω της ιδιότητας τους μπορούν να υποστηρίξουν κτιριακά και ιατρικά αυτούς τους ασθενείς.
Επιπλέον θέλω να ανακοινώσω λόγω της διττής μου ιδιότητας ως Δημοτικού Συμβούλου αλλά και ως Προέδρου του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου Αμαρουσίου την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Μακριά ο ΟΚΑΝΑ από το Μαρούσι».
Θεωρώ ότι για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για τους λόγους που ανέφεραν  συνάδελφοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων πρέπει να παραμείνει μακριά ο ΟΚΑΝΑ από το Μαρούσι. Μακριά ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΑΤ.
Δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ο ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομείο αποκατάστασης βαριά τραυματισμένων ασθενών τις περισσότερες φορές με ανοιχτά τραύματα! Και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό. Ασφαλώς ΟΧΙ!».

Δήλωση Δ. Κλαπάκη για ναρκωτικά - ΟΚΑΝΑ & ΚΑΤ

"Είμαι κάτοικος περιοχής Αγ. Νικολάου και ταυτόχρονα αισθάνομαι πατέρας 27.000 παιδιών που σε τελική ανάλυση έχουν παγιδευτεί και καταστραφεί από τις ανάξιες, άσχετες, επικίνδυνες και μόνες υπεύθυνες Κεντρικές και Τοπικές Εξουσίες.
Είναι απαράδεκτο ολόκληρη χώρα να περιμένει να λυθεί στην πόλη μας (και στην χώρα) ένα τέτοιο τεράστιο (χρυσοφόρο για ορισμένους) εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών, από μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φιλότιμων συνειδητών πολιτών όπως η κ. Ρασσια, έχοντας μάλιστα απέναντι της αδιάφορες, ανεπαρκείς ή συνυπεύθυνες εξουσίες.
Είμαι φανατικός υποστηρικτής μιας καλά Οργανωμένης δίκαιης κοινωνίας όπου η επανδρωμένη αξιοκρατικά διοίκηση μπορεί να δώσει με την πρόληψη άμεση λύση στο πρόβλημα.
Σε παλαιότερη συζήτηση με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση με ενημέρωσαν ότι το Τμήμα του Αμαρουσίου (για νύχτα και μέρα) διέθετε εν ενεργεία, λιγότερους από 25 έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους Αστυνομικούς.
Ενώ την ιδία στιγμή η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ζητούσε την τακτοποίηση (τις υπάρχουσες Πελατειακές Σχέσεις του προηγούμενου Δήμαρχου) 72 Δημοτικών Αστυνομικών σε μόνιμες θέσεις, υπερχρεώνοντας τον Δήμο με ένα σώμα χωρίς αρμοδιότητες εκτός από το να γεμίζει με κλήσεις (όπως καθημερινά βλέπουμε ακόμα και σε περιόδους τεράστιας οικονομικής κρίσης) τους δημότες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για την μη δημιουργία (όπως ο νομός απαιτεί) χώρων στάθμευσης από την τοπική Διοίκηση.
Αν αντί της ανεκπαίδευτης αυτής και άνευ αρμοδιοτήτων στρατιάς της Δημοτικής Αστυνομίας υπήρχαν οι αντίστοιχοι ειδικά επιλεγμένοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων και κατάλληλα εκπαιδευμένοι Αστυνομικοί, (και φυσικά ήθελε και η εξουσία), δεν θα μπορούσε (όπως μας διαβεβαίωσαν) να κυκλοφορήσει ούτε ένας έμπορος ναρκωτικών σε όλα τα βόρεια προάστια.

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ G.A.P ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ G.A.P

ΠΡΟΒΑ ...ΦΥΓΗΣ !!!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"To Μεγάλο μας Τσίρκο"

Mνημόνιο & Δανειακή Σύμβαση

O Κ. Βαξεβάνης στις 8:00 μμ στο ΣΤΕΚΙ +

"GOLDMAN SACHS", η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου στις  8:00 μ.μ
ο καλεσμένος στο ΣΤΕΚΙ + (Σαλαμίνος 32 τηλ.2106127874) Κώστας Βαξεβάνης θα παρουσιάσει την εκπομπή του :
 "Το κουτί τής Πανδώρας"με θέμα:
"GOLDMAN SACHS", η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο
Θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί του για το:

• Πώς η GOLDMAN SACHS ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.
• Πώς χειραγωγεί κυβερνήσεις μέσα από κρυφά της στελέχη
• Πώς δημιούργησε ψεύτικη εικόνα για το ελληνικό χρέος και με τι κέρδος.
• Πώς στήθηκε το παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα και ποιοι έλληνες χρησιμοποιήθηκαν.

Στο Μαρούσι ο οικονομικότερος Θερινός κινηματογράφος !

Το αγαπημένο θερινό στέκι των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ο  δημοτικός κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στην ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, θα συντροφεύει και αυτό το καλοκαίρι τους φίλους της 7ης Τέχνης με ταινίες δράσης, γέλιου, συγκίνησης α' προβολής, αλλά και παλαιότερες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ταινίες σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.
Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τη βραδιά εγκαινίων για το 2011 τον θερινό κινηματογράφο, όπου προβλήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, η μεταγλωττισμένη παιδική ταινία "Rio". Περιχαρής δε από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο κ. Πατούλης δήλωσε: "...Χαίρομαι που οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής κατά τα προηγούμενα έτη έχουν καταστήσει το «Μίμης Φωτόπουλος» πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους φίλους της έβδομης τέχνης. Συνεπείς στην πολιτική της κοινωνικής προσφοράς προς τους δημότες μας, ο κινηματογράφος της πόλης θα συνεχίσει να προβάλλει έργα που απηχούν τα ενδιαφέροντα των κατοίκων όλων των ηλικιών, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να αποδράσουν ευχάριστα από την καθημερινότητα... ».

Αναμένεται χαμός... στους Παιδικούς Σταθμούς!

Ό,τι «αλχημεία» μπορεί να υπάρξει, αναμένεται να επιστρατεύσουν οι διοικούντες τον Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να περιοριστεί το χάος που προβλέπεται να δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες στους Παιδικούς Σταθμούς. Τα πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νίκος Κάββαλος, στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", προοιωνίζουν ένα «καυτό» καλοκαίρι και έναν Σεπτέμβριο γεμάτο ένταση, λόγω των αναπόφευκτα αυξημένων αιτήσεων γονέων, σε σχέση με τις περικοπές προσωπικού που θα μειώσουν και τις συνολικέςθέσεις των παιδιών.
Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ν. Κάββαλος, υπό τη «σκέπη» του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, θα επιστρατεύσει όλη την αυτοδιοικητική του πείρα για να μειώσει τους κραδασμούς, αλλά η κοινωνική πίεση που αναμένεται, θα δοκιμάσει στο έπακρο τα αντανακλαστικά ενός Δήμου που, στο μεταξύ, έχει πολλά φλέγοντα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Το "ένδοξο" παρελθόν του Τάσου Τέλλογλου στα Βόρεια Προάστια !!!

Την αξέχαστη 10ετία του 80
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"
"... η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις). Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος ... "
O Τάσος Τέλλογλου υπήρξε μέλος του Τομεακού Γραφείου του Τομέα Βορείων Προαστίων της ΚΝΕ Αθήνας την δεκαετία του 80. Αντιπρόσωπος στο 2ο & 3ο Συνέδριο της ΚΝΕ,και φυσικά ένθερμος υποστηρικτής της τότε κομματικής γραμμής για τον "αναγκαίο εκσυγχρονισμό" της ΚΝΕ. Γραμμής που δεν είχε ιδιαίτερη τύχη στην περιοχή μας.
Φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που άλαξε στρατόπεδο, και αυτό δεν είναι κατ'ανάγκη επιλήψιμο. Ιδιαίτερα αν η αλλαγή στρατοπέδου σε επαναφέρει σε αντιστοιχία ταξικής και πολιτικής θέσης. Αλλωστε την αλλαγή πολιτικού στρατοπέδου επιδιώκουν και οι κομμουνιστές για τους εργαζόμενους που ακολουθούν τα αστικά κόμματα.
Κάνουμε αυτή την αναφορά, γιατί ο Τ.Τ δεν ήταν για μας ο Ανδρουλάκης ή η Δαμανάκη,αλλά ο άνθρωπος της "διπλανής πόρτας", και φυσικά πολλοί από τους τότε Κνίτες της περιοχής είναι σήμερα διπλά οργισμένοι από τις πρόσφατες θέσεις που διατύπωσε.
Εμείς δεν είμαστε. Δεν είμαστε γιατί απλά, μάλλον επιβεβαιώνεται ένας νόμος της ελληνικής - τουλάχιστον - ιστορίας. Από τους Γενίτσαρους, μέχρι τους Μακρονησιώτες, οι "ανανήψαντες" ήταν πάντα πιο φανατικοί. Πιο φανατικοί γιατί έπρεπε να πείθουν διαρκώς και τους παλιούς εχθρούς τους ότι τώρα είναι μαζί τους, αλλά και τους εαυτούς τους για την ορθότητα της επιλογής τους.

Α. Μπρέγιαννης: "Άστοχη επιλογή", η μεταφορά μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ"

Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην αναζήτηση αποτελεσματικών μεθόδων και πολιτικών για ένα τόσο πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα όπως αυτό των ναρκωτικών.
Βασικά ερωτήματα, που πρέπει να τεθούν σε διάλογο είναι η μείωση της ζήτησης, δηλαδή πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στη νεολαία.
Δεύτερον είναι ο περιορισμός της βλάβης - αν δεν γίνεται απόλυτος περιορισμός της χρήσης, τουλάχιστον να περιορίσουμε τη βλάβη στην υγεία, ώστε να αποφύγουμε την περιθωριοποίηση του ανθρώπου, που έκανε ή κάνει χρήση ναρκωτικών.
Και τρίτο και βασικότερο κατά την γνώμη μου είναι η μείωση της προσφοράς, της διακίνησης και εμπορίας παράνομων ουσιών κατά τέτοιο τρόπο που να πλήξουν πραγματικά το οργανωμένο έγκλημα και τους εγκληματικούς κύκλους, το παράνομο κέρδος, την τεράστια οικονομική δύναμη που δημιουργείται γύρο από τα ναρκωτικά.
Δυστυχώς στην χώρα μας με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών που χειρίζονται το ζήτημα ουδέποτε σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των ναρκωτικών που να θέτει στο επίκεντρο τους τρείς παραπάνω στόχους και να δίνει ουσιαστικές λύσεις.
Αντί αυτού κατά καιρούς γινόμαστε δέκτες επικοινωνιακών χειρισμών, αποσπασματικών ενεργειών και γενικότερα ημίμετρων που αντί να επιλύουν διογκώνουν και επεκτείνουν το πρόβλημα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατοι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ που στο όνομα της «αποκέντρωσης» επέλεξαν να μεταφέρουν τα κέντρα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας στους προάυλιους χώρους τριών δημόσιων νοσοκομείων, ένα εκ των οποίων και το ΚΑΤ.

Iδρυση Εστίας Πατερικών Μελετών

Σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Δημαρχείο Ἁμαρουσίου, έγινε η παρουσίαση της νεοσυσταθείσας "Εστίας Πατερικών Μελετών"(αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας), που δίνει νομική υπόσταση σε μία επί σειρά ετών πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου αλλά και των συνεργατών του.
τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν
 Για τους σκοπούς της Εστίας Πατερικών Μελετών μίλησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, και τέως καθηγητής της Ριζάρειου Εκκλησιαστικής Σχολής.
"Ἡ ὀνομασία τῆς νεοσύστατης μή κερδοσκοπικῆς ἑταιρείας «Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν», προέκυψε ἀπό τήν ἀγάπη μας στούς Ἁγίους Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας καί τό θαυμασμό μας στήν ἀριστουργηματική Ἑλληνική γλῶσσα μας σ’ ὅλη της τή διαχρονία.
Ἄς μή νομισθεῖ ὅτι δικές μας κατακτήσεις εἶναι ἡ ἀγάπη στή γλῶσσα καί στούς Ἁγίους Πατέρες. Εἴμαστε μειράκια μπροστά στούς Τιτᾶνες τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ὑπό τοῦ ὁποίου ἐνεφοροῦντο οἱ Ἅγιοι Πατέρες μας, ἐμπειρότατοι μάλιστα ὄντες ἐκεῖνοι στήν τέλεια, εἰς βάθος, εἰς πλάτος καί εἰς ὅλον τό ποιόν της, γνώση τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης.
Σύμφωνα μέ τήν ἐτυμολογία τῆς λέξεως, ἑστία σημαίνει τό ἐσωτερικό μέρος τῆς οἰκίας πού καίει ἡ φωτιά, τό τζάκι. Μέ τή γλυκιά καί θερμή θαλπωρή του μαζεύει γύρω του τά μέλη τῆς οἰκογένειας καί τούς ἑκάστοτε φιλοξενουμένους. Ἑστία σήμαινε κατά τούς ἀρχαίους προγόνους μας τά ἐνδότερα τοῦ ἀρχαίου ναοῦ, τό θυσιαστήριο. Ἑστία γιατί νά μή σημαίνει καί γιά μᾶς, γιά τήν ταπεινότητά μας, τό ἐνδότατο καί ὄχι μόνο, μυστήριο τῆς Ἱερωσύ­νης, μέσῳ τοῦ ὁποίου προσφέρει καί προσφέρεται ὁ ἴδιος ὁ Κύριος, ὁ Μονογενής Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ στό σύγχρονο σφυροκοπούμενο ἀπό τό μαστίγιο τῆς Νέας Ἐποχῆς ἄνθρωπο.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αθμονέων ...ουζάκι στην Κασταλία

Δεκάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αθμονέων, καλωσόρισαν το Καλοκαίρι απολαμβάνοντας μία ευχάριστη βραδιά με φαγητό, ουζάκι μουσική και χορό, στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντησή τους στην πλατεία Κασταλίας.
Το «παρών» σε αυτήν την πανέμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε με εξαιρετικό τρόπο ο Σύλλογος Αθμονέων, έχοντας την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους και να ανταλλάξει ευχές για καλές θερινές διακοπές.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Λέκκα, Γιώργος Ιατρίδης, Δημήτρης Καμπούκος, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης και Δημήτριος Σμυρνής.
Εξαιρετικές εντυπώσεις στους παρευρισκόμένους άφησε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η οποία χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από όλες τις γωνιές της χώρας μας.

«ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ»
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1989
Βασ. Κωνσταντίνου 8, Μαρούσι 151 22
Tηλ. 210-8024202

                                     Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» θα θεωρήσει τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή του με προσφορά από την κ. Μαρία Καλογήρου (Θησέως 27 και 37 στο Μαρούσι) επίδειξη μόδας της θερινής συλλογής της, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, ώρα 7 μ.μ. στον Ιππικό Όμιλο στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Σκοπός μας να ενισχύσουμε το σημαντικό έργο του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος Αμαρουσίου» και την Κοινωνική Επιτροπή των Προσκόπων Αμαρουσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή 10 Ιουλίου το 1ο πότισμα του Σ.Π.Α.Π

Αναβάλλεται για την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 το πρώτο πότισμα του Σ.Π.Α.Π στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές «Ιταλικά Οχυρά» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων» στην Πεντέλη
Το προγραμματισμένο για την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 πότισμα που θα πραγματοποιούσε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναβάλλεται λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
Το νέο ραντεβού των εθελοντών του Σ.Π.Α.Π στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές στην Πεντέλη, και συγκεκριμένα στις θέσεις «Ιταλικά Οχυρά» και «Γενικό Νοσοκομείο Παίδων», μεταφέρεται με απόφαση του Προέδρου του Συνδέσμου Γιώργου Πατούλη, και κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων, για την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Αυλαία της σχολικής χρονιάς με την «Ελένη» του Ευριπίδη

Με την τραγωδία του Ευριπίδη, «Ελένη», διασκευασμένη σε παρωδία, αποχαιρέτησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, τη φετινή χρονιά και μαζί τα σχολικά χρόνια στη δημοτική εκπαίδευση.
Την παράσταση που ανέβηκε στο χώρο του δημοτικού σχολείου, υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του δήμου, με πρωταγωνιστές τους 28 μαθητές, χειροκρότησαν γονείς, δάσκαλοι και φίλοι των παιδιών.
Το θεατρικό πραγματοποιήθηκε, επίσης, με την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου, Κυριακής Κανάρη, της υποδιευθύντριας, Ε. Σταματιάδου και του θεατρολόγου Γ. Λάγου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν η Χρυσάνθη Φαραστέλη, ο Γιώργος Κοκκινομηλιώτης, η Γεσθημανή Φωστηροπούλου, και η Ξένια Αντωνέλλου.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Νυχτερινό Ταξίδι με την « ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

     Στο Μαρούσι που αγαπήσαμε και ονειρευόμαστε
Πέντε Ιουνίου, Κυριακή. Ημέρα Περιβάλλοντος. Βραδάκι στο Μαρούσι. Τα φώτα λιγοστά.
Οι θόρυβοι κοιμηθήκανε νωρίς απόψε. Αύριο πρωί – πρωί δουλειά. Τα τραπεζάκια του Ασβεστόλακκου, στο στενάκι που βγάζει στη Μητρόπολη, αραδιασμένα σα στρατιωτάκια ετοιμοπόλεμα. Με τα πιάτα και τις κανατούλες, από κείνα, που χρόνια τώρα μας ταϊζουν και μας ποτίζουν (χώμα, νερό, φωτιά και κόκκινος μπαντανάς).
 Η βραδιά γλυκειά, ανοιξιάτικη, με υπόσχεση καλοκαιριού. Κι εμείς, ένα τσούρμο άνθρωποι στα τραπεζάκια και η Δήμητρα να λέει για όσα μαχόμαστε, ελπίζουμε, ονειρευόμαστε. Και να δίνει το σύνθημα για το τραγούδι. «Τον ήλιο της Δικαιοσύνης τον νοητό» να φωτίζει και να ζεσταίνει τις καρδιές και τον τόπο μας. Και έπειτα η μουσική της κιθάρας να ακροπατάει από τραπέζι σε τραπέζι, να μας αγκαλιάζει τρυφερά, να παίζει για όλους μας μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά. Και έτσι, τούτη τη βραδιά, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να είναι τόσο δεμένα μεταξύ τους και να ορίζουν έτσι την παράδοση, τον αγώνα και την ελπίδα μας για το μέλλον.

Σταυρούλα Τσατσαρούνου
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου « ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΕΣΤΙΑ»

Υπέροχη η εκδήλωση του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Εκδήλωση – συνεστίαση, στον υπαίθριο χώρο της γνωστής, παραδοσιακής ταβέρνας του Μαρουσιώτικου Κέντρου «Ο Ασβεστόλακκος», πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος», ο Περιβαλλοντικος Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η   ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Η συμμετοχή μελών και φίλων του δραστήριου Συλλόγου - παρ’ ότι η εκδήλωση  συνέπεσε με την κινητοποίηση του Συντάγματος -ήταν "απρόσμενα" μεγάλη!  Παρευρέθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής,  ο Πρόεδρος της «Πνοής» κ. Βαγγέλης Κουτρουμπής, η Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αναβρύτων» κ. Μίκα Καββάλου, η Αντιπρόεδρος της «Αμαρυσίας Εστίας» κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου , η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Φιλοθέη» κ. Φωτεινή Κατή, κ.α.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην «ανθρώπινη απληστία που έχει στρέψει τελικά κάθε ανθρώπινο επίτευγμα εναντίον του ανθρώπου», αφού έχει ρυπάνει τα πάντα πια και έχει μεταβάλει όσα δίνουν ζωή σε δηλητήριο αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα της χώρας μας, που δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό για το περιβάλλον και στις προσπάθειες που έχει κάνει και κάνει ο Σύλλογος για την αναβάθμιση – ή μη υποβάθμιση - του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου του Αμαρουσίου.

Ο Νίκος κέρδισε την πρώτη και πιο κρίσιμη μάχη !


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μας, σύντροφος Νίκος Μπουντούρογλου κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του. Χάρη στη δύναμη του οργανισμού του, την κομμουνιστική αγωνιστικότητα και θέληση του για τη ζωή, τις έγκαιρες και σωστές ενέργειες των γιατρών, της οικογένειάς του και του κόμματός του, του ΚΚΕ, που συνέβαλαν στο να βρεθεί γρήγορα ΜΕΘ , ο σ/φος Νίκος κέρδισε την πρώτη και πιο κρίσιμη μάχη στον αγώνα που δίνει, μετά το δυστύχημα, ελπίζουμε ότι και η αποκατάσταση θα είναι απόλυτα επιτυχημένη και γρήγορα να είναι κοντά μας.

Μαρούσι 14/6/2011

Μόνη λύση η προσφυγή στη λαική βούληση

Ανακοίνωση Σοφίας Σακοράφα
Εδώ και καιρό, οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ο Ελληνικός λαός παίρνει σαφή θέση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου.
Η κυβέρνηση έντρομη απαντά με προβοκάτσιες και σκληρή, ωμή, απρόκλητη καταστολή.
Την ώρα που εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζεται το ξεπούλημα της πατρίδας μας και η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικου λαού, δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προσχηματική κοινοβουλευτική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.
Αυτήν την ώρα ο ρόλος των βουλευτών είναι δίπλα και μαζί με τον ελληνικό λαό.
Τούτες τις κρισιμότατες στιγμές η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαική βούληση.
Από το Γραφείο Τύπου

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ τη ΒΟΥΛΗ !

Αυτοί είναι "ΕΛΛΗΝΕΣ" !!!

          "Εθνική" ομάδα καθηγητών,
          υπέρ του Μεσοπρόθεσμου!
"...Μήπως, λοιπόν, αντί της διαρκούς μεμψιμοιρίας, της συνεχούς καταγγελίας των ξένων και των αέναων κλαυθμών, θα αποτελούσε πιο ορθολογική αντίδραση, η αποδοχή της νέας πραγματικότητας ως κατάστασης δυσχερώς (και μόνο σε βάθος χρόνου) αναστρέψιμης, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ατομικών και συλλογικών μας προσπαθειών για την έξοδο από την κρίση; Οπως, δηλαδή, έκαναν μεταπολεμικά λαοί που είχαν χάσει τη μάχη στα στρατιωτικά πεδία, κέρδισαν όμως αυτήν της ειρήνης ..."!

         Ο Ορθολογισμός της καθηγητικής "τρομοκρατίας"
Αυτά μεταξύ άλλων τονίζουν σε κείμενό τους οι κάτωθι περισπούδαστοι Καθηγητές (Επίκουροι, Αναπληρωτές κλπ), ανεβάζοντας στα ύψη την ψυχολογία των Ελλήνων που πρέπει να πληρώσουν ακριβά συμβιβαζόμενοι  με το "επαχθές μνημόνιο" και .... "ακριβότερα" αν δεν συμβιβαστούν (τι άραγε υπονοούν οι τρομοκρατούντες το λαό "Γενίτσαροι" εκπαιδευτές του ΝεοΟθωμανισμού;)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ &  ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ, ΤΟΥΣ:
Θάνο Βερέμη, ιστορικό, πρώην πρόεδρο Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Χρήστο Ροζάκη, διεθνολόγο, αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων", Λουκά Τσούκαλη, πολιτικού επιστήμονος, Θόδωρο Κουλουμπή, διεθνολόγο, πρώην πρόεδρο ΕΛΙΑΜΕΠ, Γρηγόρη Τσάλτα, διεθνολόγο, εκλεγμένο πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου, Μιχάλη Σταθόπουλο, αστικολόγο, πρώην πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Απόστολο Γεωργιάδη, αστικολόγο, πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών, Θανάση Διαμαντόπουλο, πολιτικο επιστήμονα, αλλά και τον Επίκουρο καθηγητή Πλάτωνα Τήνιο, οικονομολόγο, τους Αναπληρωτές Καθηγητές  Νίκο Μαραντζίδη, πολιτικο επιστήμονα
Γιώργο Παγουλάτο, επίσηςπολιτικο επιστήμονα.
Συνυπογράψτε κι εσείς το παρακάτω κείμενο, χορηγός του οποίου δεν εχει διευκρινιστεί προς το παρόν, αν είναι ο ΣΚΑΪ ...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Tο "στρώσιμο των τεφτεριών"


Οι φόροι της Τουρκοκρατίας και οι σημερινοί φόροι...
                                Παραλληλισμοί

Για τη νέα καταιγίδα φόρων που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα αναπτυξιακή προοπτική, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έχετε διαβάσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εξουθενώνεται με την επιβολή φόρων.
Οι Οθωμανοί στα χρόνια της σκλαβιάς, είχαν συλλάβει και είχαν εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των υπόδουλων, ώστε να τους εξαναγκάσουν ή να εξισλαμισθούν ή να μην έχουν δυνατότητα "να σηκώσουν κεφάλι" παραμένοντας ραγιάδες.
Η επιβολή ενός πλέγματος απίστευτων σε έμπνευση φόρων, όπως ο κεφαλικός φόρος, οι φόροι για τα τζαμιά, για τα χαρέμια, για τη συντήρηση των οχυρών κ.λπ. επιβάρυναν κυρίως τον υπόδουλο ελληνικό πληθυσμό και υπογράμμιζαν έτσι με τον πιο έντονο και αυταρχικό τρόπο τις εθνικές διαφορές ανάμεσα στους κατακτητές και τους ραγιάδες, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της πρώιμης Τουρκοκρατίας. Η ανελέητη φορολογία, σε συνδυασμό με τον τρόπο εκμετάλλευσης της γης και τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την εγκατάλειψη της γης.
Βασική υποχρέωση των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών", φράση που σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κ.λπ.) και τα εισοδήματα του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.
 Την είσπραξη έκανε ο "γραμματικός" του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

T.O. ΠΑΣΟΚ: Μεταξύ συγγενών & φίλων ...

Κάθε άλλο από ενθαρρυντική είναι η προσέλευση των φίλων του ΠΑΣΟΚ στα σεμινάρια διαρκείας που γίνονται στο Μαρούσι από την Τοπική Οργάνωση ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Πιο πολλοί είναι οι… δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ηλία Γιαννακάκου, παρά οι υπόλοιποι», μας έλεγε χαρακτηριστικά τοπικός παράγων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το χαμηλό ενδιαφέρον του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.
Ε, δεν νομίζουμε ότι τούτες τις μέρες που διανύουμε θα μπορούσε να είναι η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, έτσι δεν είναι;
Να λέμε και καλά που δεν έχει έρθει και κανένας… Πεταλωτής κατά δω και αποφεύγουμε τα χειρότερα…

Το ουζάκι του Συλλόγου Αθμονέων

     Πρόσκληση


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αθμονέων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια συνάντηση (ουζάκι) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 μ.μ.(8.30μ.μ.) στην πλατεία Κασταλίας, όπου θα υπάρξει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και με ποντιακά συγκροτήματα.
                               To ΔΣ
    Η Πρόεδρος                             Η Γ. Γ.
Μ. Χατζηδημητράκη             Ελπίδα Τσουκλείδου

Συνεστίαση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ Τ.Ο. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15, 15124, ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ.: 210 61  47 280, Fax: 210 80 62 360
e-mail: dhm461@hotmail.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα μέλη της Τοπικής μας ότι θα πραγματοποιήσει συνεστίαση - πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και  ώρα 20:30 στο μεζεδοπωλείο-café «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» στην πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου.
Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία μας, (28ης Οκτωβρίου 15, τηλ.: 210 - 6147280), καθημερινώς από 10:00 έως 13:00 και Δευτέρα, Τετάρτη από 18:00 έως 21:00.

                                                                     Για το Δ.Σ.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 Μέγγουλης Ιωάννης                                                            Κόνιαρης Πέτρος

"Eξωφρενικά καταστροφική", η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής

του Δημητρίου Κοστώνη
πολιτικού μηχανικού
Κύριε Διευθυντά Ενάμιση χρόνο μετά το μνημόνιο τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίσιμη κατάσταση, ούτε τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της. Και όσο αφορά τα αίτια, πέραν του σφάλματος του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, είναι η καταστροφή της Βιομηχανίας και ο εσφαλμένος προσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής, τον οποίο μας καθόρισε η Ε Ε., που ήταν η ανάπτυξη της ΓεωργοΚτηνοτροφίας και του Τουρισμού. Προσανατολισμός ο οποίος μαζί με το ηλίθιο δόγμα της Παγκοσμιοποίησης και το επακόλουθο του, που είναι το υποτιμημένου Γιεν, απέκλεισαν κάθε δυνατότητα για ανάκαμψη της Βιομηχανίας στη χώρα. Κλάδος ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εθνικής Οικονομίας κάθε κράτους.
Και δεν είναι λαθεμένη αλλά εξωφρενικά καταστροφική η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η Ε Ε στην Ελλάδα,


Ωλαρίααα ... ωλαρά ...!

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τρίτη στις 6:30 μ.μ.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το Νίκο

Μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, ο σύντροφός μας Νίκος μεταφέρθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το οίδημα στον εγκέφαλο και η εγκεφαλική πίεση.
Η πολύωρη επέμβαση ήταν επιτυχημένη και ο Νίκος νοσηλεύεται στην Μ.Ε.Θ. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, αλλά η κομμουνιστική αγωνιστικότητα και το πείσμα του συντρόφου μας, πιστεύουμε ότι θα τον βγάλουν νικητή σε αυτή την δύσκολη και άνιση μάχη που δίνει για την ζωή του.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στην πόλη μας, θέλει να ευχαριστήσει τους δεκάδες εργαζόμενους, συναδέλφους του, τους νέους και τις νέες, που και χθες βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια του , στην συντρόφισσα Καλλιόπη και την σ/σα Αφροδίτη, αλλά και όλους τους συμπολίτες και τον τοπικό τύπο που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της υγείας του.

Μαρούσι 12/6/2011
Αναρτήθηκε από "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η ζωντανή μνήμη ενός μύθου

      «Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη»
Σε ένα διώροφο νεοκλασικό στο Μαρούσι, εκεί όπου για χρόνια έζησε ο Γιάννης Τσαρούχης, λειτουργεί το μουσείο με τα έργα και τα προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου Eλληνα ζωγράφου. Στον χώρο του μας ξενάγησε η ΝΙΚΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ-ΓΡΥΠΑΡΗ, ανιψιά του μεγάλου δημιουργού και "ψυχή" του ιδρύματος - μουσείου.
Είκοσι δύο χρόνια τώρα βρίσκεται στο τιμόνι του ιδρύματος "Γιάννης Τσαρούχης". Υπήρξε, άλλωστε, προσωπική επιλογή του κορυφαίου Ελληνα ζωγράφου. Η σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που υπήρχε μεταξύ τους είχε ξεπεράσει τη συγγενική σχέση θείου-ανιψιάς. Σήμερα, η Νίκη Τσαρούχη-Γρυπάρη από τη θέση του προέδρου του ιδρύματος συνεχίζει την προσπάθεια διαφύλαξης της κληρονομιάς του μεγάλου ζωγράφου.
 Στο σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του λειτουργεί το Μουσείο Τσαρούχη. Εκεί, στον χώρο του, τη συναντήσαμε, περιδιαβήκαμε στα έργα του, από εκεί μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο.
Η Νίκη Τσαρούχη-Γρυπάρη μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από έργα του Γιάννη Τσαρούχη.
Η ίδια βέβαια τον γνώριζε ως τον αγαπημένο της θείο, αδερφό του πατέρα της, που ήταν πάντοτε δίπλα της. Η σχέση τους ήταν στενή, με αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Το πόσο ο γνωστός ζωγράφος επηρέασε τη ζωή της φαίνεται από τις σπουδές της. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη στην Αθήνα και κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Με συναφές αντικείμεν
ο και αγάπη στις τέχνες, ξεκίνησε να δουλεύει δίπλα του.
"Θυμάμαι όταν δουλέψαμε μαζί στις "Τρωάδες" το 1977. Επαιζα κιόλας! Χρησιμοποιούσαμε ένα σπαθί στην παράσταση, ήταν το σπαθί του Μενέλαου, το οποίο ανήκε στον θείο της Δέσπως Διαμαντίδου, που ήταν ναύαρχος", θυμάται. "Κάθε φορά, μετά το φινάλε, έπρεπε να το φυλάμε σε ιδιαίτερο μέρος μην τυχόν και χαθεί"!

Πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ πραγματοποίησε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για τα παιδιά την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην κεντρική Πλατεία της Αγ. Παρασκευής, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και στην Πλατεία Ελαιών της Κηφισιάς στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Στην Αγ. Παρασκευή και στην Κηφισιά τα παιδιά συνάντησαν δύο ηθοποιούς «λύκους» ενώ στο ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ένα «βοσκό» και την αγαπημένη του «προβατίνα» επίσης ηθοποιούς, που διωγμένοι από το Δάσος και τα χωράφια που έχει κατακλυστεί από τα σκουπίδια, ήρθαν στην πόλη να μάθουν τι είναι η ανακύκλωση και σε τι χρησιμεύει.
Εντυπωσιάστηκαν από τον ζογκλέρ και τον ξυλοπόδαρο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.
Έμαθαν και ανακύκλωσαν στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και οι πιο τυχεροί κέρδισαν δώρα όπως ποδήλατο, MP4players και CD αγαπημένων τους καλλιτεχνών.

"Ιδρυτική" εκδήλωση "Εστίας Πατερικών Μελετών"

Tην ίδρυση της "Εστίας Πατερικών Μελετών"  θα αναγγείλει την Τετάρτη  15 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, το ιδρυτικό μέλος της Εστίας π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος  θα παρουσιάσει επίσης τους σκοπούς και τους στόχους της.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδρυτικής" εκδήλωσης θα παρουσιασθεί απο τον π. Σαράντη και το βιβλίο "Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος Άγιος" του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, ο οποίος είναι επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της Ε.Π.Μ.
Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν επίσης και οι :
Ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης (Δρας Θεολογίας), ο Φώτης Σχοινάς (Δρας Φιλοσοφίας) και ο π. Αθανάσιος Λαγουρός ( πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας και εκδότης του βιβλίου - εκδόσεις "ΤΗΝΟΣ")
Ευχαριστήρια επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Τις ευχαριστίες τους, δια εκπροσώπου τους, εκφράζουν προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με επιστολή τους οι ιδρυτές της Εστίας Πατερικών Μελετών για την υποστήριξή του κατά τη διαδικασία σύστασης της Εστίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Η ΑΥΓΗ": Κρίμα κ. Πατούλη...

Είναι από εκείνα που μόνο σε αυτήν τη χώρα μπορούν να συμβαίνουν: Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης, γιατρός - ορθοπεδικός και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητεί να μην εγκατασταθεί θεραπευτική μονάδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στο νοσοκομείο ΚΑΤ!
"Για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, μακριά από τον οικιστικό ιστό για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων", συμβουλεύει "επιστημονικά" και με αρκούντως μεσαιωνική αντίληψη τον πρωθυπουργό ο Γ. Πατούλης!
Β.Β.