Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

"Eξωφρενικά καταστροφική", η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής

του Δημητρίου Κοστώνη
πολιτικού μηχανικού
Κύριε Διευθυντά Ενάμιση χρόνο μετά το μνημόνιο τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση δεν έχουν αντιληφθεί τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίσιμη κατάσταση, ούτε τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της. Και όσο αφορά τα αίτια, πέραν του σφάλματος του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, είναι η καταστροφή της Βιομηχανίας και ο εσφαλμένος προσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής, τον οποίο μας καθόρισε η Ε Ε., που ήταν η ανάπτυξη της ΓεωργοΚτηνοτροφίας και του Τουρισμού. Προσανατολισμός ο οποίος μαζί με το ηλίθιο δόγμα της Παγκοσμιοποίησης και το επακόλουθο του, που είναι το υποτιμημένου Γιεν, απέκλεισαν κάθε δυνατότητα για ανάκαμψη της Βιομηχανίας στη χώρα. Κλάδος ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εθνικής Οικονομίας κάθε κράτους.
Και δεν είναι λαθεμένη αλλά εξωφρενικά καταστροφική η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής που επέβαλε η Ε Ε στην Ελλάδα,

δηλαδή η μεταβολή της σε Χώρα ΓεωργοΚτηνοτροφική, ενώ ταυτόχρονα επέβαλλε τον περιορισμό της παραγωγής ( π.χ. ποσοστώσεις γάλακτος & κρέατος, χαριζόμενη στις χώρες του Βορά, μεταξύ των ποίων και η Ολλανδία, η οποία με τις πρόσφατες δηλώσεις του ανιστόρητου υπουργού της αρνείται τις ευθύνες της), υποκρινόμενη να αγνοεί ότι η μείωση των απασχολούμενων με την ΓεωργοΚτηνοτροφία στην Ελλάδα, που υπερβαίνουν το 27% του πληθυσμού, θα δημιουργούσε εκρηκτικά προβλήματα ανεργίας. Και την αγνόησαν διότι γνώριζαν ότι η πρόταση τους θα αποτύγχανε και συνεπώς δεν θα αντιμετώπιζαν τον εκρηκτικό όγκο των ανέργων γεωργών από τη μείωση του αριθμού τους.
Απ την άλλη πλευρά οι ΓεωργοΚτηνοτροφικές εξαγωγές σε τίποτε δεν βοηθήθηκαν απ τη είσοδο μας στην Ε. Ε. Αντιθέτως αφέθηκαν να συναγωνιστούν τα προϊόντα των τρίτων χωρών ! - με το ημερομίσθιο του ενός ευρώ-.
Και δεν έφθαναν όλα αυτά υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε τη σύμβαση του Κυότο για περιορισμό της ρύπανσης, τη στιγμή που χώρα μας έχει ενεργειακή εξάρτηση από το πετρέλαιο και τον πτωχό λιγνίτη υπέρ το 80% (στη Γερμανία η εξάρτηση αυτή δεν υπερβαίνει το 40%), ώστε να καθίσταται εξόχως δαπανηρή η εκμετάλλευση της μονής ενεργειακής πηγής διαθέτουμε δηλαδή τους πτωχούς λιγνίτες.
Σε αντίθεση με τα ανωτέρω η Γερμανία – που πράγματι συνεισφέρει στο Ταμείο της Ε.Ε. όχι μόνο τα περισσότερα, αλλά πράγματι μεγάλα ποσά, ωφελήθηκε από την κατάργηση των δασμών στην Ε Ε και μεγιστοποίησε τις εξαγωγές της Βιομηχανικής Παραγωγής της στις Χώρες της Ε. Ε., λογω της κατάργηση των δασμών εντός της Ε.Ε. Γεγονός που της επέτρεψε την απορρόφηση της ανεργίας της ανατολικής Γερμανίας.
Δεν πρέπει όμως να παραλείψουμε και τις ευθύνες των λοιπών βορείων χωρών της Ε. Ε. για την ληστρική δραστηριότητα των Τραπεζών και των Πολυεθνικών Εταιρειών τους σε βάρος της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο τους ήταν γνωστή, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων την επέβαλαν κιόλας, και όχι μόνο αλλά, μέσω του λόμπυ των Ευρωπαϊκών Εργολάβων, επέτρεψαν να μας εκβιάζει το υπαλληλικό ιερατείο της Ε.Ε., (- με τις απαράδεκτα υπέρογκες αμοιβές, που έχει καταστήσει την Ε.Ε. Πίθο των Δαναΐδων-*), με διακοπή των επιδοτήσεων, προκειμένου να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια για την περίπτωση απεξάρτηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις προμήθειες του Δημοσίου (του βασικού μετόχου, όπως απεκλήθη) που είναι ήταν και είναι η γενεσιουργός αιτία της διαπλοκής και της ρεμούλας στις δημόσιες συμβάσεις. ( μαρτυρία του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη συνέντευξη Γ. ΤΡΑΓΚΑ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΚΡΑΣΤ. Χωρίς να παραλείψουμε και την υπερκάλυψη ΜεγαλοΤαβαντζή από τις Κυβερνήσεις Γερμανίας & Αμερικής, που αποκαλύφτηκε επίσης στην ανωτέρω συνέντευξη !). Τακτική την οποία και σήμερα εξακολουθούν , είτε διότι και οι ίδιοι είναι έρμαιοι του πολιτικού αμοραλισμού, είτε διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι οδηγούν σε όλεθρο την Ε.Ε.
Και παρουσιάζονται σήμερα να αγνοούν ότι η διατήρηση της Ε.Ε. αποτελεί νομοτελειακή ανάγκη και ότι τόσο η δημιουργία της, όσο και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή, έγινε σε αντίβαρο του Σιδηρού Παραπετάσματος, απ΄ τη στρατιωτική ισχύ του οποίου μπορεί να μην κινδυνεύει σήμερα η Ευρώπη, κινδυνεύει όμως από την παραγωγή και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του και θα καταρρεύσει ολοσχερώς εάν δεν λάβει τα μέτρα για την περιφρούρηση της απ΄την ΜαυροΚίτρινη απειλή.
Βεβαίως έχουν δίκαιο να μας κατηγορούν για την διαχείριση των δημοσιοοικονομικών μας και την χειρίστη διαγωγή των πολιτικών μας.
Οφείλουν όμως να μην αγνοούν τρία καθοριστικά γεγονότα.
• Πρώτον ότι η πολιτική ζωή της Ελλάδας εξακολουθεί να κατατρύχεται εκ των συνεπειών της Κομμουνιστικής Ανταρσίας του 1944 , που προκλήθηκε από τη μαζική συμμετοχή στην Αντίσταση κατά την Κατοχή.
• Δεύτερο, ότι οι εφόσον οι δαπάνες μας για την Εθνική Άμυνα, που ανέρχονται σε ποσοστό 7% επί του ΑΕΠ, ανέρχονταν στο 2% που ανέρχονται οι δικές τους, τότε δεν θα υπήρχε ίχνος από το σημερινό χρέος της Χώρας. Επιβαρύνσεις που δυστυχώς είναι συνέπεια της ιδικής τους αμοραλιστής πολιτικής αλλά και της αγνόησης των υποχρεώσεων τους. Ποιά θα ήταν η συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών εάν η πολιτεία της Αλαμπάμα δέχονταν στρατιωτική εισβολή από το Μεξικό, ποιός δαπανά για την φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό η Ουάσιγκτον ή οι Περιφερειακές πολιτείες της ;
• Τρίτο ότι οι λαθρομετανάστες ανέρχονται στο 20% του πληθυσμού και απομυζούν κάθε οικονομική δυνατότητα της Χώρας ( έχει προ πολλού παύσει ο μύθος για φτηνά εργατικά χέρια, οι Αλβανοί πληρώνονται πιο ακριβά από τους Έλληνες ),και είναι συνέπεια της ιδικής τους αμοραλιστής πολιτικής με την επιβολή των υπερφίαλων απόψεων περί ανθρωπισμού. Ποία θα ήταν η αντίδραση τους εάν σπέρναμε τον Έβρο με ναρκοπέδια και «αφήναμε αβοήθητα να βυθιστούν» καμιά δεκαριά καΐκια στο Αιγαίο με μετανάστες Και τούτο την στιγμή που η Ε.Ε. με υποκρισία αποφάσισε να αντιμετωπίσει την άνοδο της ανεργίας στη χώρα μας , (που επήλθε από το δόγμα της Παγκοσμιοποίησης και την νεοφιλελεύθερη πολιτική, που εξέθρεψε την οικονομική κρίση στην Ε.Ε.), με τα περίφημα ΣΤΕΝ , τα οποία αφενός διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα, αφετέρου μετέβαλε τους εργάτες σε αρνητές της χειρονακτικής εργασίας ( από 280.000 Έλληνες οικοδόμους σήμερα δεν έχουμε ούτε 30.000 .)Ποία θα ήταν η κατάσταση αν αύριο το πρωί εγκατασταθούν 16.000.000 εξαθλιωμένοι μετανάστες στη Γερμανίας και 2.500.000 στην Ολλανδία .
Τα ανωτέρω σφάλματα της δεν δικαιολογούν την κατρακύλα της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας στην σπατάλη, στη ρεμούλα, στη διαπλοκή και στην ανικανότητα. Ούτε μπορούν να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους εδώ και τρία χρόνια (τουλάχιστον) να μην έχουν εντοπίσει τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, καθώς και τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί.
Οι κυριότεροι λόγοι για την καταστροφή της οικονομίας μας είναι,
Πρώτος η καταστροφή της Βιομηχανίας μας (πριν του ΄78 εισέφερε στο ΑΕΠ το 62% και η γεωργοκτηνοτροφία το 23% , σήμερα οι υπηρεσίες εισφέρουν το 70 % ! ) Η αδυναμία δημιουργίας Βιομηχανίας είναι αποτέλεσμα του ηλίθιου δόγματος της παγκοσμιοποίησης και της κατάργησης των δασμών εντός της Ε Ε , η οποία τον μόνο που ωφέλησε ήταν η Γερμανία και μάλιστα σε σημείο που της επέτρεψε να ανακάμψει από την ενσωμάτωση της Ανατολικής. Χωρίς να παραλείψουμε την επιδότηση της Άπω Ανατολής στην οποία μας υποχρέωσε αυτό το δόγμα.
Δεύτερος τα συνδικαλιστικά προνόμια και οι εργασιακές συνθήκες, που οδήγησαν σε φυγή τις βιομηχανίες, με τις καταχρηστικές απεργίες και τις υπερφίαλες απαιτήσεις της ΓΣΕΕ.
Τρίτος η πληθώρα δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, που δεν προσφέρουν κανένα έργο και όσο προσφέρουν είναι μεγάλου κόστους.
Τέταρτος η γραφειοκρατία που διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και επέτρεψε τον χρηματισμό. Έως σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει ληφθεί για την μείωση της γραφειοκρατίας , που αποτελεί την πρώτη ανάγκη και το πρώτο μέτρο για την μείωση του δημοσίου τομέα. ( μιλάμε για διόγκωση στον δημόσιο τομέα , από την γραφειοκρατία όταν σήμερα π.χ., με την πτώση της έκδοσης οικοδομικών άδειων να έχει υπερβεί το 80 % δεν επαρκούν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις πολεοδομίες και τούτο οφείλετε σε ένα και μόνο παράγοντα στους άχρηστους, ανούσιους και αναποτελεσματικούς ελέγχους για την έκδοση των αδειών, που έχουμε καθιερώσει )
Πέμπτος Η επιβολή διαδικασιών που εμπόδιζαν και εμποδίζουν την απορρόφηση της Βοήθειας ( πακέτο Ντελόρ, κα.).
Έκτος ο αναποτελεσματικός αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος, παρά τις πρόσφατες βελτιώσεις, δεν ανταποκρίνεται στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα. Ο οποίος για να αντιμετωπίσει την αδυναμία καταβολής της Κρατικής συμμετοχής στα ποσά επιδοτήσεων , μείωσε τα ποσοστά επιδοτήσεως, αντί να τα αυξήσει και να ζητήσει η επιδότηση να καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από τα Κοινοτικά κονδύλια,- ακόμη και εάν παραμείνουν στα ποσά που έχουν αρμοσθεί κει δεν αυξηθούν λογω της κρίση-. Ακόμη όφειλε να καταργήσει τις οικονομολογικές μελέτες για την βιωσιμότητα των επενδύσεων, που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε, εκτός από διαπλοκή -αρκεί ο καθορισμός ανά νομό του συνολικού όγκου ένα κατηγορία επενδύσεων- και την αντικειμενοποίηση του κόστους κάθε επενδύσεως ( έστω για ορισμένες, π.χ. ξενοδοχεία με προσδιορισμό του κόστους να κρεβάτι και κατηγορία) και να μεταφέρει την καταβολή των ποσών της επιδοτήσεως με την υπογραφή συμβάσεως μεταξύ Τραπεζών και επενδυτών, ώστε να εκλείψει η ανησυχία των επενδυτών για τις καταβολές του ποσού των επιδοτήσεων, αλλά και της διαπλοκής, που σήμερα αποτελούν, ίσως , τον κυριότερο παράγοντα αποχής των επενδυτών.Αντί δε για αυτά τα μέτρα και για την απεξάρτηση των επενδυτών για την καταβολή της επιδότησης από το δημόσιο και παραδίδει τους επενδυτές βορά στις ληστρικές απαιτήσεις της γραφειοκρατίας. Απαιτήσεις που ανέρχονται στο 15% του ποσού της επιδότησης.
Έβδομος η ανυπαρξία Χωροταξικού Σχεδίου** και η ανερμάτιστη συμπεριφορά των αρμοδίων υπηρεσιών στην Προστασία του Περιβάλλοντος
Όγδοος η καταστροφή της ατμομηχανής της Εθνικής Οικονομίας μας, δηλαδή της οικοδομής, την οποία κατάστρεψαν δέσμοι των «οραμάτων» (διάβασε διαφορετικότητα) για τον προσανατολισμό της Εθνικής Οικονομίας σε παραγωγικές δραστηριότητες και έργα υποδομής*** και ως επακόλουθο του οικιστικού νόμου 1337/85 με την Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης, που υπερδεκαπλασίασε τη αξία των οικοπέδων και οδήγησε στην υπερπαραγωγή των αυθαίρετων ****
*Η απάντηση του αρμοδίου επιτρόπου της Ε.Ε. στην ενόχληση που εξέφρασε ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας για το μεγάλο ύψος του Γ΄ «πακέτου» Ντελόρ προς την Ελλάδα : « μην σας νοιάζει θα βάλουμε τέτοιους όρους, που θα επιφέρουν καθυστέρηση στην απορρόφηση του» και ώ του θαύματος ! Το πέτυχαν απολύτως !
**Την οποία έχουμε αναθέσει στο Υπεχωδε , το οποίο με την επί σαράντα χρόνια αναποτελεσματικότητα του, απέδειξε, αν μη τι άλλο, την αναρμοδιότητα του και επομένως το λάθος της αναθέσεως σε αυτό του αλλότριου έργου της Χωροταξικής Διάρθρωσης της Χώρας.
***βλπ. μεγάλοι οδικοί άξονες, με συμβάσεις παραχώρησης τους οποίους πληρώνουμε σε δεκαπενταπλάσιες τιμές- απόδειξη για αυτή τη ληστεία αρκεί η συμμετοχή στην κατασκευή τους των ξένων εργολαβικών και τραπεζιτικών κολοσσών, που εισπράξουν επί των πιστοποιήσεων της κατασκευής τους ποσοστό χωρίς καμία συμμετοχή. Αλλά για την περίπτωση αρνήσεως αυτής της ληστείας αρκεί να υπενθυμίσουμε την πώληση των δικαιωμάτων του 7% από τις εισπράξεις της Αττικής Οδού σε Εμπορική Τράπεζα για ποσό του ανήλθε στα 30.000.000. ευρώ , την στιγμή που η χρηματοδότηση του έργου από το Κράτος ανήλθε στο 45% , απ΄τις τράπεζες στο 40% και απ΄ τους εργολάβους στο 7%. ! Και τούτο όταν η εξόφληση της έχει επέλθει προ πολλού σύμφωνα με δημοσιεύματα.
****Ο οποίος με την αποτυχία για την Οικιστική Αναβάθμιση τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που επέβαλε, προκάλεσε τον υπερδεκαπλασιασμό της αξία της οικιστικής γης, και αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα καταστροφής της οικοδομικής παραγωγής και στην υπερπαραγωγή των αυθαίρετων.
Σήμερα η Χώρα ευρίσκεται ενώπιον πολέμου, ο οποίος απειλεί την ύπαρξη της και τα μέτρα που θα ληφθούν, πέραν εκείνων που προκύπτουν από τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να αντανακλούν στα μέτρα αυτού του πολέμου, για αυτό μόνο οδυνηρά και κατεξουσιάστηκα πρέπει να είναι
1. Καμιά χώρα μπορεί να ζήσει χωρίς Βιομηχανία η λύση ήταν και είναι μια και μοναδική η μεταφορά Βιομηχανικών μονάδων της Βόρειας Ευρώπης (και προδήλως της Γερμανίας που επωμίζεται το κύριο βάρος της Ε.Ε.), στην Ελλάδα για απασχόληση 300.000 ατόμων τουλάχιστον.
2. Οι όροι και το καθεστώς υπό το οποίο θα τεθούν θα είναι της Ελευθέρας Ζώνης και οι εργασιακές συνθήκες θα υπόκεινται στη δικαιοδοσία των Γερμανικών συνδικαλιστικών Οργανώσεων, οι μισθοί θα είναι αναλογικοί προς του μισθούς της Γερμανίας και κατά τον λόγο των δύο ΑΕΠ, εφόσον πράγματι η Γερμανία και η Γαλλία ενδιαφέρονται για την ύπαρξη της Ε Ε. , οι οποίες όφειλαν ακόμη και την κατρακύλα των πολιτικών μας στη ρεμούλα να σταματήσουν, αλλά και τη ληστεία από της Πολυεθνικές και τις Τράπεζες τους, που συνεχίζεται σήμερα με τις συμβάσεις παραχώρησης των δημοσίων έργων.
3. Κατάργηση των διαδικασιών, άλλως απλοποίηση και αντικειμενοποίησε ελέγχου για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
4. Αύξηση των ποσοστών επιδοτήσεως του Αναπτυξιακού Νόμου, κατάργηση των οικονομοτεχνικών μελετών (μόνο διαπλοκή προσφέρουν), αντικειμενοποίηση του κόστους ( δηλαδή του ποσού επιδότησης κάθε έργου, π.χ. ξενοδοχεία ανά κλίνη και κατηγορία ), κατάργηση των λογιστικών ελέγχων και καταβολή της επιδότησης ανά ποσοστό προόδου η φάσεως ) Ενδεχομένως η καταβολή της επιδότησης μέσω και υπ΄ ευθύνη των τραπεζών,
5. Κατάργηση συντάξεων βουλευτών & συνδικαλιστών.
6. Εκλογή βουλευτών μόνο δύο τετραετίες,
7. Εκλογή Συνδικαλιστών δύο διετίες απαγόρευση διορισμού υιών συνδικαλιστών σε χώρους εργασίας τους
8. Κατάργηση του ποσού επιδότηση από το Δημόσιο στις περιπτώσεις διπλών και τριπλών συντάξεων ( θα λαμβάνουν την δεύτερη ή και Τρίτη σύνταξη μόνο κατά το μέρος που αντιστοιχεί στις καταβολές ιδίων και εργοδοτών-Ο Τριμερής Πυλώνας του Ασφαλιστικού δεν επιτρέπεται να επιδοτεί δύο φορές το ίδιο πρόσωπο ! ) .
9. Ανώτατο όριο συντάξεως ανά οικογένεια οι 55.000 ευρώ, δεν θα ισχύει το τεκμήριο διαζυγίου μετά την συνταξιοδότηση από τούδε και στο εξής των συνταξιοδοτηθέντων ( παύουν και τα διαζύγια, προστατεύουμε τον οικογενειακό θεσμό! ! ! ) , εδώ που φθάσαμε ).
10. Επαναφορά του παλαιού νομικού καθεστώτος στα Δημόσια Έργα. Περιορισμός μεγέθους Εργολαβικών εταιρειών.
11. Κατάργηση των συμβάσεων Παραχώρησης και ΣΔΙΤ.
12. Αναδιαπραγμάτευση υπαρχουσών συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων, μετά από επιμέτρηση των εργασιών και προσδιορισμός της Δαπάνης με εφαρμογή τιμών μονάδος. Το Χρηματοδοτικό κόστος θα προσδιοριστεί μετά από απ΄ευθέιας διαπραγματεύσεις του Κράτους με τις Τράπεζες ή με δημοπρασία.
13. Σύνταξη μόνον σε Ελληνίδες σύζυγοι και εφόσον ο γάμος έγινε έως την ηλικία των 50 ετών εκάστου.
14. Η επαναλειτουργία όλων των εργοστασίων των πολυθεϊκών τα οποία διέκοψαν την λειτουργία τους, υπό την απειλή αρνητικής διαφήμισης των προϊόντων τους.
15. Η δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκίνητων για την αποκλειστική κυκλοφορία τους εντός του μεγάλου δακτυλίου, με ποσοστό επιδοτήσεως 75%.
16. Στα εργοστάσια θα απασχοληθούν όσοι λαθρομετανάστες δεν επαναπατριστούν με ημερομίσθιο 12 ευρώ και χωρίς συνταξιοδοτικές εισφορές και ιατροφαρμακευτική κάλυψη- εκτός να την αναλάβει η Ε.Ε. ! και έως ποσοστό 50% στα λειτουργούντα και μεγαλύτερο σε νέα εργοστάσια με εξαγωγικό προσανατολισμό. Άλλως το ημερομίσθιο τους αντίστοιχο του μέσου όρου των ισχυόντων σε Κίνα και Ινδία Ινδονησία Μπακλατεζ κλπ.! ( εξαγωγή συναλλάγματος - μείωση της κατανάλωσης)
17. Οι Αλβανοί εφόσον ασπασθούν τον χριστιανισμό θα τους παρέχεται η Ελληνική υπηκοότητα και θα εργάζονται ελευθέρως, με την υποχρέωση επένδυσης μέρους των εισοδημάτων τους στο εσωτερικό , για όσο χρόνο διαρκεί η ανόρθωση της οικονομίας μας.
18. Η λειτουργία εργολαβικών εταιρειών και μη με την υποχρέωση συμμετοχής Ελλήνων εργατών κατά 60%, αφρικανών κατά 10% και λοιπών κατά 15% ( οι οικονομίες των εργαζόμενων Ελλήνων επενδύονται και καταναλώνονται στην Ελλάδα, των ξένων οδεύουν στις χώρες τους ).
19. Απαγόρευση της εργασίας τα λαθρομεταναστών ως πλανόδιοι πωλητές, στους μπάγκους των λαϊκών αγορών κλπ, υπαιθρίων εργασιών. Όλοι θα εργάζονται σε εργοστάσια ,η σε εταιρείες ενοικιάσεως. Όσοι δεν εργάζονται θα συγκεντρωθούν σε καταυλισμούς και θα απελαθούν. Για τις ανάγκες των εποχιακών εργασιών θα γίνεται οργανωμένη εισαγωγή από τις εταιρείες ενοικιάσεως.
20. Απαγορεύεται η απασχόληση εταιρειών σεκιούριτι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
21. Η μείωση των τελών κυκλοφορίας ανά πενταετία για όσα αυτοκίνητα παραμένουν στον αρχικό ιδιοκτήτη και βεβαιώνεται η καλή λειτουργία του κινητήρα τους καθώς και η μειωμένη εισφορά στις περίπτωσης αντικατάστασης από νέους κινητήρες( μείωση εξαγωγικής δαπάνης.
22. Οι ποινές και οι διαδικασίες για τα βαρέα εγκλήματα που τελούνται από τους μετανάστες θα είναι οι ισχύουσες στις χώρες προελεύσεως τους. Δεν επιτρέπεται η γέννηση δεύτερου τέκνου επί της απειλή απελάσεως , πλην των Αλβανών για τους οποίους επιτρέπεται η γέννηση έως και τριών τέκνων και η αγορά δικαιωμάτων μεταξύ των οικογενειών.
23. Να σταματήσει η λειτουργία όλων των δρομολογίων του ΟΣΕ πλην Αθήνας Λάρισας Θεσσαλονίκης και να ανατεθούν καθήκοντα αποσπασμάτων για φθορές στις γραμμές, μετά από τροποποίηση των ποινών με εκτέλεση των δραστών και επί τόπου.( ρουμάνοι, , ρομά, αφρικανοί , Μπακλαντεζ κλπ. , ο κίνδυνος για πρόσκληση δυστυχήματος με τεράστιο αριθμό θανάτων σε δυστυχήματος ).
24. Ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ με ταυτόχρονη δημοπράτηση με σύμβαση παραχώρησης της γραμμή Ηγουμενίτσα Κωνσταντινούπολης (αν υπάρξει ενδιαφέρον και της Ηγουμενίτσας-Αθήνας ;), με τραίνα μεταφορικής ικανότητας επικαθήμενων κοντέινερ ψυγείων, (τα οποία θα αυτόφορτώνονται στα τραίνα), το οικονομικό κέρδος σε καύσιμα και ρύπων του θερμοκηπίου τεράστιο, θα αποτελέσει σημαντικό ποσοστό της δαπάνης κατασκευής.
25. Διαστρωμάτωση μισθών και ημερομισθίων αναλογικά προς τα ΑΕΠ Ελλάδας Γερμανίας.
26. Να επιδοτηθεί η απασχόληση πρώην δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων δημοσίων οργανισμών, που θα απορροφηθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
27. Απαγόρευση εισαγωγής γεωργικών προϊόντων στην Ε.Ε, και δασμοί στα γεωργικά προϊόντα άλλων χωρών υπέρ ΓεωργίοΚτηνοτροφίας,
28. Προγραμματισμός Καλλιεργειών ( όλο προτείνεται , όλο εξαγγέλλεται και ποτέ δεν γίνεται)
29. Προμήθειες αποκλειστικά Ελληνικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων από το Στράτευμα
30. Εργασία μεταναστών με ημερομίσθιο 12 ευρώ μόνο σε γεωργία και στεγασμένες εργασίες, και εργασία τους από εταιρίες ενοικιάσεως εργατών με καθορισμένο απ το κράτος ημερομίσθιο.
31. Ελεγκτικός μηχανισμός στα υπουργεία από Γερμανούς και Γάλλους, χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.
32. Σχολεία 45 μαθητών ανά τάξη, κουστούμι καθηγητών, υποβοήθηση της επιστημονικής ανέλιξης.
33. Καθηγητές δέκα ετών στα Πανεπιστήμια και απαγόρευση της καθηγητοποίησης υιών και γαμπρών.
34. Υποχρεωτική συμμετοχή των φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές.
35. Γερμανική διοίκηση στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ με εκτελεστικές αρμοδιότητες
36. Προμήθειες Νοσοκομείων μέσω …………………
37. Προσδιορισμός Διπλών συνάξεων και Αναπηρικών εντός εξαμήνου, επί ποινή παύσεως του Διοικητικού του ΙΚΑ., με παράλληλη ανάθεση του ιδίου έργου σε γερμανική εταιρεία. Σε περίπτωση που η αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ υποληφθεί περισσότερο από 15% του χρόνου που θα χρειαστεί η γερμανική εταιρεία θα απολυθεί το σύνολο των υπαλλήλων της
Απ την άλλη πλευρά Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Τρόικα συναγωνίζονται σε μέτρα και προτάσεις που μόνο στην αποτελμάτωση της κρίσης θα συμβάλλουν και στο στραγγαλισμό των αδύνατων.
Ένα από αυτά είναι η μείωση των συντάξεων στην οποία προέβη που αποφέρουν 400 εκατ ευρώ ετησίως και έναντι αυτού μεταφέρουν τα 400 εκατ της ζημίας του ΟΣΕ στο δημόσιο τομέα, με την μετάθεση του προσωπικού του στο δημόσιο!
Την ίδια στιγμή που η διαφυγή δασμών απ΄ το λαθρεμπόριο του πετρελαίου υπερβαίνει τα 5,0 δις ετησίων. Έσοδα που, σε σημερινές τιμές, φθάνουν τα 150 δις στα τελευταία 30 χρόνια, για τα οποία ενάμισι χρόνο τώρα δεν πήραν κανένα μετρό.
Μέτρα που έπρεπε να έχουν πάρει τον πρώτο μήνα, το πρώτο δεκαήμερο ! Μέτρα που δεν είδαμε να υποδεικνύει κανείς απ τους ανωτέρω.
Στα δημόσια έργα οι υπερκοστολόγησεις υπερβαίνουν το 2,0 δις και οφείλονται στο άθλιο νομικό καθεστώς που επέβαλε το Πασοκ και η Ν Δ κάτω απ τις μεθοδεύσεις του λόμπυ των Ευρωπαϊκών Εργολαβικών εταιρειών, προκειμένου να απομυζούν τις Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις με τις αποικιακές μεθοδεύσεις για έργα παραχώρησης και τις συμβάσεις μικτών επιχειρήσεων, οι οποίες οδήγησαν και στη ανεργία και σε δυσβάστακτη υποαπασχόληση μεγάλου μέρους των 140.000 μηχανικών και συνοδών επιχειρήσεων, με άμεση την Κρατική Δαπάνη, ως συνέπεια αυτών, αλλά και στη μείωση του συντάξιμου χρόνου στα 35 συντάξιμα χρόνια εμπρός 40-50 συντάξιμα χρόνια, στα οποία αποχωρούσε το σύνολο σχεδόν των μηχανικών .
Ενδεικτικά σημειώνουμε μέτρα για την μείωση της γραφειοκρατίας και των δημοσίων υπαλλήλων :
• ο περιορισμός π.χ. των ελέγχων για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Γεγονός που θα μειώσει τους απαιτούμενους υπαλλήλους στο 1/3.
• Η έκδοση των οικοδομικών αδειών για Βιομηχανίες να ανεξαρτητοποιηθεί από την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών και η αδειοδότηση χωροθέτησης πρέπει να καταργηθεί !
• Η έκδοση οικοδομικών αδειών εντός περιοχών χαρακτηρισμένων Βιομηχανικών εκδίδεται με μόνα σχέδια το τοπογραφικό και το διάγραμμα καλύψεως ( συντηγμένα σύμφωνα με το π. δ. περί του τρόπου εκδόσεως αδειών). Η στατική μελέτη των κτιρίων θα κατατεθεί στην πολεοδομική υπηρεσία σε μορφή ηλεκτρονική και ένα μήνα πριν από την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Παράλληλα θα προσκομισθεί στην πολεοδομία βεβαίωση συμβολαιογράφου ότι κατατέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή αντίγραφο της στατικής μελέτης του Βιομηχανοστάσιου.
• Στην περίπτωση εγκατάσταση βιομηχανίας εντός Βιομηχανικής περιοχής η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα, απλώς κοινοποιείται σε αυτή η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( δηλαδή τα μέτρα που πρέπει αν ληφθούν για την προστασία του περιβάλλοντος
• Ανεξαρτήτως της εκτάσεως των συνθηκών ΡΑΜΣΑΡ , ΝΑΤΟΥΡΑ κλπ. και του μήκους θαλασσίου μετώπου που καταλαμβάνουν αυτές θα παραχωρηθεί το 30% της ακτογραμμής της χώρας για την λειτουργία Βιομηχανικών εγκαταστάσεων και Τουριστικών .Παράλληλα θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση κατά 100% από την Ε.Ε. για την δημιουργία εκτεταμένων τεχνητών βιοτόπων ανάντη των ακτών με την απαλλοτρίωση σημαντικών γεωργικών εκτάσεων, ιδίως σε περιοχές προυπαρχουσών μικρών λιμνών, βάλτων και αντιστοίχων περιοχών , που λειτουργούσαν ως βιότοποι και παραδόθηκαν στην γεωργία, και οπου τομ κλίμα ή άλλες συνθήκες δεν ευνοούν αποδοτικές καλλιέργειες ( περίπτωση βιοτόπου μικρής λίμνης Μαργαριτίου που αποτελούσε κύριο ενδιαίτημα αποδημητικών).
Επίσης εκτεταμένες γεωργικές εκτάσεις θα καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα και η καλλιέργεια τους θα επιδοτείται, ούτος ώστε να υπάρχει τροφή εκτάσεις για την πανίδα ενδημικών και αποδημητικών. Η επιδότηση θα βαρύνει αποκλειστικά το Ταμείο της Ε.Ε. ( θεραπεία της βιοποικιλότητας ).
• Να καταργηθεί το αρχαιολογικό συμβούλιο και να συγκροτηθεί με συμμετοχή, κατά πλειοψηφία, πολιτών εκλεγομένων απ΄τον κατάλογο των ενόρκων. Κατάργηση των δεσμεύσεων περί αρχαιολογίας..
• Να καθορισθούν προδιαγραφές – οδηγίες, συστάσεις – για την συμπεριφορά , εισηγήσεις , αποφάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην αντιμετώπιση κάθε είδους επένδυσης . δεν μπορεί στο ένα οικόπεδο να επιτρέπεται η οικοδόμηση επί αρχαίων, με μόνο ορό το μπάζωμα το αρχαίων που ευρίσκονται εντός που περιγράμματος του κτιρίου με «κοσκινισμένο χώμα ! – υπονοόντας ότι όταν αποφασίζετε η αποκάλυψη τους θα κατεδαφίσουν – τουλάχιστον , το ισόγειο του κτιρίου, και σε άλλη περίπτωση να απαγορεύουν την λειτουργία λατομείου , διότι έχει οπτική επαφή με ενδεχόμενα αρχαιολογικά ευρήματα που ευρίσκονται σε οπτική απόσταση υπέρ τα 15 χιλιόμετρα, και φυσικά ούτε να αλλάζουν την απόφαση με την αλλαγή του επενδυτή !
• Να ορισθεί περιμετρικά των αρχαιολογικών χώρων που ευρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ζώνη προστασίας πλάτους 500 μέτρων και στην περίπτωση που η περιοχή είναι επιδεκτική οικοπεδοποιήσεως να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες.
• Να ανασταλεί η προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων , πλην εκείνων που θα καθοριστούν απ΄το Υπουργικό Συμβούλιο και θα θεσπιστεί η κατά περίπτωση η προστασία τους μες νόμο ( Δεν είναι αποδεκτή πλέον η αδυναμία κατασκευής μαρίνων σε Αιγαίο και Ιόνιο, από τις αυθαίρετες ή και διαστρεβλωτικής ιδεοληψίας αποφάσεις της αρχαιολογική υπηρεσίας).
• Κατάργηση της αρμοδιότητας για την μορφή των κτιρίων από την αρχαιολογική υπηρεσία..
• Άμεση απόλυση ενός εκ των δυο συζύγων που εργάζονται στον δημόσιο ( αρκετά έχουν ωφεληθεί).
• Άμεση απόλυση σε όλα τα μέλη οικογενειών τα οποία εργάζονται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση πλην ενός.
• απαιτήσεις κλπ )από της ομοειδείς της Γερμανίας
• η εργασία μεταναστών μόνο από την διάθεση τους μέσω εστεγασμένων επιχειρήσεων ενοικιάσεως εργατών με ημερομίσθιο 12 ευρώ.
• Η εργασία μεταναστών στην γεωργία να αντιμετωπίσει με εισαγωγή εργατών στις περιόδους συγκομιδών.
• Προσδιορισμός Διπλών συνάξεων και Αναπηρικών εντός εξαμήνου, επί ποινή παύσεως του Διοικητικού του ΙΚΑ.
• ΚΑΤΆΘΕΣΗ Ατομικού τιμολογίου για την ιατρικές υπηρεσίες από κάθε Ιατρό και συνταγογράφισης αποκλειστικά ηλεκτρονική (ηλεκτρονικό πρόγραμμα Λίνουξ).
• Ηλεκτρονική σύνδεση Φαρμακείων με Κεντρική Υπηρεσία.
Τέλος για να μάθουμε και ποίοι μας Κυβερνούν :
Στις 12 Απριλίου ο Υπουργός ανάπτυξης κ .Χρυσοχοϊδης σε τηλ/κη συζήτηση με τους δημοσιογρ. Κ & . .. ( Μεγκα πρωϊ ) ανακοίνωσε ότι 1.000.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα πρέπει να <<μετατεθούν>> στον ιδιωτικό τομέα, να καταστεί η παραγωγή της χώρας ανταγωνιστική. Όμως η Ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν εξαρτάται απ τον αριθμό των δημ. υπαλλήλων αλλά απ το κόστος της εργασίας , τις εργοδοτικές εισφορές, την εργασιακή συμπεριφορά , τη φορολογία , τη γραφειοκρατία, τον χρηματισμό των δ. υπαλλ. και τις χρονοβόρες συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, την δαπάνη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη, των χαριστικών συντάξεων και φυσικά της συνεχιζόμενης ληστείας των δημοσίων επενδύσεων.
Η μείωση των υπαλλ. του δημοσίου τομέα δεν έχει σχέση με την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής στη χώρα, αλλά με την μείωση της δαπάνης μισθοδοτήσεως του δημοσίου τομέα , και της επιδοτήσεως των εργοδοτικών εισφορών τους.
Για τα πρώτα των ανωτέρω αιτίων ευθύνεται το ΚΚΕ, που εφαρμόζει πιστά το δόγμα κατά το οποίο η άνοδος στην εξουσία περνά από την εξαθλίωση του Λαού, όχι του Λάος ! . Δια δε τα δευτέρα εκείνοι που διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες, όχι απ΄κάποια πραγματική ανάγκη , αλλά από έναν και μοναδικό λόγο . Απ΄την προσπάθεια τους για την διατήρηση της εξουσίας,
Όμως ας είναι ξεκίνησα για να επισημάνω την ποιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης , που με όσα είπε απέδειξε ότι δεν έχει καταλάβει σε ποιά αίτια οφείλεται η αντιπαιδαγωγικότατα στη Χώρα και όχι μόνο, αλλά και ότι η μείωση των δημ υπαλλ. για να επιτευχθεί χρειάζεται απλοποίηση όλων των διαδικασιών που υπάρχουν και κατάργηση του φέουδου που αποτελεί ο τομέας του κάθε δημ υπαλλ. Με τέτοιον Υπουργό Ανάπτυξη όμως τι άλλο να περιμένουμε από την καταστροφή.
Δημήτριος Κοστώνης
πολιτικός μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου