Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

«Χουντική - ακροδεξιά» πρόκληση του Αθανάσιου Βελή, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου

Στην τελετή αγιασμού του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (11 Σεπτεμβρίου 2017), παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή και κατ' επέκταση τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βελής.
Ο κ. Βελής τελείωσε τον χαιρετισμό του αναφωνώντας, το γνωστό χουντικό - ακροδεξιό σύνθημα «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια», ενώπιον πολλών Γονέων, του συνόλου των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών, αρκετοί εκ των οποίων παρότι αιφνιδιάστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και αποδοκίμασαν την συγκεκριμένη αναφορά, του προφανώς νοσταλγού των χουντικών συνθημάτων κ. Αθ. Βελή.
Το σύνθημα αυτό της φασίζουσας ακροδεξιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στην λαϊκή συνείδηση με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με ρίζες στη δικτατορία του Μεταξά το 1936, αλλά και παλαιότερα, βρήκε δε την απόλυτη έκφρασή του στην επταετή χούντα του Παπαδόπουλου και μαζί με το «Ελλάς - Ελλήνων - Χριστιανών» αποτέλεσαν το  «σήμα κατατεθέν» της χούντας.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το Μαρούσι εγκαινιάζει τον ηλεκτρονικό «Δημότη Αμαρουσίου»

Σύνθημα: «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, αλληλοεπιδρώ, βελτιώνω την πόλη μου, εύκολα, άμεσα 24 ώρες το 24ωρο»
Μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του Πολίτη εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου εισάγοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα politis.maroussi.gr, μια σύγχρονη και καινοτόμο πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Την πρωτοποριακή εφαρμογή με την ονομασία «Δημότης Αμαρουσίου» παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καταχωρώντας παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και μαθητών συμβολικά το δικό του αίτημα προς διεκπεραίωση.
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορώντας σε θέματα εξυπηρέτησης του Πολίτη σε συνέχεια της επιτυχημένης τηλεφωνικής γραμμής Δημότη 15321 που διαχειρίζεται με αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματα των πολιτών, φέρνει Πολίτες και Δήμο ένα βήμα ακόμα πιο κοντά.
Μέσα από τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» ο Πολίτης σε ενεργό ρόλο έχει ο ίδιος τον έλεγχο του αιτήματός του αφού μπορεί να καταχωρίσει και να παρακολουθεί σε on line χρόνο την εξέλιξη του αιτήματός του σε κάθε στάδιό του μέχρι την τελική διεκπεραίωσή του.
Η εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους, τόσο μέσω smartphone (Android και iOS) και μέσω υπολογιστή στην ιστοσελίδα politis.maroussi.gr αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Mε Μάνο Χατζιδάκι ξεκινάει τo Σάββατο ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί ΑΜΕΣΑ!

Κινητοποίηση στο ΥΠΠΕΘ την Παρασκευή 29  Σεπτέμβρη, στη 1:00 μ.μ.

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές προσλήφθηκαν για να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων. 
Ο μηδενισμός των διορισμών στα χρόνια των μνημονίων, πολιτική που συνεχίζεται και από αυτή την κυβέρνηση, οδηγεί στην ανάγκη για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θέτει ως κυρίαρχο αίτημα αυτό των ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ. 
Ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς και τις πολιτικές που στερούν από το δημόσιο σχολείο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του και καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στην ελαστική, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία.
Η τακτική των μηδενικών ουσιαστικά διορισμών τα τελευταία 5 χρόνια στην εκπαίδευση έχει εκτινάξει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
►Κάλυψη όλων των κενών με ισάριθμους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών τώρα! 
►Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας! 
►Καμιά μείωση οργανικών θέσεων  – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. 
►Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός της Διεύθυνσης της οργανικής του θέσης. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. 
►Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Αύριο στις 3:30 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔEKΑ ΕΞΙ(16) θέματα περιλαμβάνει η 28η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
●1. Επικύρωση Πρακτικών 14ης, 15ης, 16ης και 17ης Συνεδρίασης, έτους 2017, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
●2. Ενημέρωση για το θέμα της μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2017-2018.
►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος.
●3. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ύψους 18.600,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής αποδελτίωσης. 
►Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος.
●4. Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017. 

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τα διαρκείας του Γ.Σ. Αμαρουσίου

Tο Μαρούσι ετοιμάζεται για την νέα σεζόν στην Α2 με την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά να εκδίδει ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους φιλάθλους της για τα εισιτήρια διαρκείας που πλέον βρίσκονται στην διάθεση του κοινού.
                                                         Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

«Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά & άλλες ιστορίες για μεγάλους» στο Ιδιόμελο

Κοντά στους πολίτες για 2η χρονιά, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
Ένα νέο «παράθυρο» στη γνώση και στη Δια Βίου Μάθηση ανοίγει και φέτος το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών, κατά την περσινή πρώτη φορά λειτουργίας του στην πόλη, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι εγγραφές για το πρώτο διδακτικό τρίμηνο βρίσκονται σε εξέλιξη, με το ενδιαφέρον των πολιτών να έχει απογειωθεί για τους νέους ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη μεγάλη απήχηση που έχει η πρωτοβουλία λειτουργίας Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Μαρούσι τονίζει:
«Ικανοποιώντας το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα της «Δεύτερης Ευκαιρίας» σε μια εποχή που η κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις αλλάζουν, πήραμε την καινοτόμο εκπαιδευτική πρωτοβουλία λειτουργίας Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Δήμο μας, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.  
Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δικαιώνει την προσπάθεια μας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες.
Εύχομαι από καρδιάς» καλή επιτυχία» στο διδακτικό προσωπικό και στους συμμετέχοντες να είναι η νέα χρονιά πλούσια σε γνώση και εμπειρίες.»     
Το πρώτο διδακτικό τρίμηνο θα πραγματοποιηθούν  δύο παράλληλοι κύκλοι μαθημάτων με διαφορετική θεματολογία ο καθένας.
Αναλυτικότερα:

Εως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η 2η περίοδος εγγραφών, στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού

Στις 2:30 μ.μ. ξεκινάει στον Δήμο Φυλής, το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στη Δημοκρατία»

Στην αναγκαιότητα της ανάδειξης της ιστορικής αξίας του Δήμου Φυλής για την ουσιαστική συμβολή του στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Φυλής, σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και είναι υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.
Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους καθηγητές και άλλες προσωπικότητες από διάφορες χώρες του κόσμου και διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Φυλής με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization-EPLO).
Οι εργασίες του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο «Νικόλαος Λιάκος» στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, θα ξεκινήσουν στις  2:30 μ.μ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί με την Αθήνα η Φυλή πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο, όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. 
Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος,  όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Αύριο στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (28/2017), η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 12 Σεπτμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/201).
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2017
2. Έγκριση ή μη πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία με τίτλο "Υπηρεσίες Φύλαξης Δημοτικού Κοιμητηρίου"
3. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης Διαγωνισμών Συμβάσεων Προμηθειών και Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ"

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης του πολίτη από τον Δήμο Αμαρουσίου

Μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του πολίτη εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου, εισάγοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα Politis.gr.
Την παρουσίαση της πλατφόρμας θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης.
 Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Η Ανακοίνωση της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Φτάσαμε επιτέλους στην πολυπόθητη συγκυρία όπου ο χώρος μας με κορμό το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. 
Η πορεία προς τη νέα εποχή περνά από την εκλογή του επικεφαλής του χώρου μας. 
Στην προσπάθεια για την ανάδειξη επικεφαλής από την βάση της παράταξης ο καθένας δημοκρατικός πολίτης έχει δικαίωμα να υποστηρίζει το πρόσωπο και τις ιδέες που τον εκφράζουν. 
Είναι λογικό τα μέλη της Σ.Ε. της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου να στηρίζουν προσωπικά όποιον επιθυμούν, όπως θα πράξουν και τα μέλη του κόμματος.
Από σήμερα και μέχρι τις 5 ή 12 Νοεμβρίου η σελίδα της οργάνωσης και οι δημόσιες παρουσίες της και τοποθετήσεις της 
(ως Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου) δεν θα λάβουν θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου! 
Τα μέλη της Συντονιστικής, όμως, εκφράζοντας τον εαυτό τους μπορούν να υποστηρίξουν όποιον και όποια επιθυμούν δημόσια ή μη!

Aπό τις 8:00 π.μ. η «Φθινοπωρινή Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων»