Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τρίποντο αλληλεγγύης για τους Γιατρούς του Κόσμου


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει τις προσπάθειες των «Γιατρών του Κόσμου» μέσω της διοργάνωσης φιλικού αγώνα μπάσκετ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ομάδας του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας.
Την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 19.00, στο κλειστό γήπεδο Αμαρουσίου Άγιος Θωμάς μεγάλα ονόματα της πορτοκαλί μπάλας, θα δώσουν το «παρών»  μεταξύ των οποίων  οι Αλβέρτης, Γαλακτερός, Καράγκουτης, Κορωνιός, Κωνσταντινίδης, Λιαδέλης, Λιμνιάτης, Μπαλογιάννης, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς, Ρεντζιάς, Σιγάλας, Τζαλαλής, Τσέκος, Χριστοδούλου κ.α.

Παράλληλα  καλεί το φίλαθλο κόσμονα στηρίξει την εν λόγω ενέργεια. Το σύνολο των εσόδων αυτής της διοργάνωσης θα αξιοποιηθούν από τους Γιατρούς του Κόσμου για την πραγματοποίηση των σκοπών τους.
Για τους ίδιους σκοπούς μάλιστα ανοίχτηκε από τους γιατρούς του κόσμου τραπεζικός λογαριασμός στο Ταχ. Ταμιευτήριο με αριθμό 89331894-9 στον οποίο μπορούν να καταθέσουν όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.
                                

Eνας χρόνος Κατάληψη Έπαυλης Κουβελου

                                                             Τριήμερο εκδηλώσεων

Θα γίνει …του Roger Waters!

Mε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες του Roger Waters-The Wall Live. Tα εισιτήρια στις περισσότερες κατηγορίες έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις δύο μέρες. Για αυτό τον λόγο ανακοινώνεται και νέα ημερομηνία η Τρίτη 12/7/2011, η προπώληση για την οποία ξεκινά την Τρίτη 24/5.
Έτσι την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9, και την Τρίτη 12 Ιουλίου, το θρυλικό … Τείχος θα χτιστεί, brickbybrick, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., για να γκρεμιστεί την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε ένα θέαμα που τα Διεθνή μέσα χαρακτήρισαν ως επικών διαστάσεων.
Η παγκόσμια περιοδεία “The Wall Live”, με την υπογραφή του RogerWaters στη δημιουργία και το σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ των Pink Floyd, και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και το “κύκνειο άσμα” του, μετά και από την περιοδεία του “The Dark Side of the Moon”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008, και που στην Ελλάδα έφερε η Big Star Promotion, στο Terra Vibe Park.
Θυμίζουμε ότι αγορές πραγματοποιούνται online καθώς και στα εκδοτήρια του Ticket House και του Musicland, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως.
  Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
  PL1 (Ανω Διάζωμα): 55 ευρώ ,PL2 (Αρένα): 65 ευρώ,
PL3 (Κάτω Διάζωμα): 88 ευρώ & PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

"Σύγχρονοι Κένταυροι" στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο


Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο στο Μαρούσι. Η πρεσβεία της Ουγγαρίας διοργάνωσε μία διαφορετική δεξίωση. Η ιδιαιτερότητά της ήταν ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία επίδειξη εφίππης τοξοβολίας.
 Οι έφιπποι τοξοβόλοι ήταν ένα απο τα σημαντικότερα τμήματα του στράτου του Τζένγκις Χαν και συνέβαλε τα μέγιστα στις μάχες που έδωσε για την δημιουργία της Μογγολικής Αυτοκρατορίας.
Την παράδοση της έφιππης τοξοβολίας επανέφερε στο προσκήνιο ο Ούγγρος Κασάι Λάιος, ο καλύτερος έφιππος τοξοβόλος στον κόσμο, κάτοχος πολλών ρεκορ Γκίνες.
Οι έφιπποι τοξοβόλοι όμως που έκαναν την επίδειξη δεν ήταν Ούγγροι, αλλά Έλληνες. Συγκεκριμένα η ομάδα "Ελληνες Κένταυροι", που δημιούργηθηκε στα τέλη του 2006, είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται απο περίπου 200 αθλητές, ενώ είναι η μοναδική τετοίου είδους ομάδα στην Ελάδα και έχει κατακτήσει παγκόσμιες διακρίσεις.
Σους αγώνες έφιππης τοξοβόλιας ο αθλητής διανύει με το άλογο του μία διαδρομή 90 μέτρων, στην οποία χωρίς να οδηγεί το άλογο του με ηνία και έχοντας στα χέρια του το τόξο και τα βέλη, πρέπει να χτυπήσει τρεις διαφορετικούς στόχους, τοποθέτημενους με διαφορετικη κλίση ο καθένας. Τον τελεύταιο στόχο μάλιστα ο αθλητής πρέπει να τον χτυπήσει γυρνώντας το σώμα του προς τα πίσω.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"ΣΚΑΪ": ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠIEΣΤΕ ΤΟ 5 !!!


Με κεντρικό σύνθημα: «Το παλιό σου κινητό ρίξ' το στην ανακύκλωση», ο ΣΚΑΪ πραγματοποιεί το Σάββατο 21 Μαΐου την 4η δράση του, καλώντας όλους τους ακροατές και τηλεθεατές, οι οποίοι έχουν παλιά κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα για ανακύκλωση, όπως φορτιστές, ακουστικά κλπ. να τα φέρουν στο Μαρούσι, έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου(από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 02.00 το μεσημέρι). Σε εκείνο το σημείο θα βρίσκονται μεγάλοι κουμπαράδες του ΣΚΑΪ και της VODAFONE, οι οποίοι θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές.
Όλοι όσοι πάνε τις συσκευές τους για ανακύκλωση, θα εγγραφούν επί τόπου στον κατάλογο που θα τηρεί ο ΣΚΑΪ μαζί με την VODAFONE, θέτοντας αυτομάτως υποψηφιότητα για να κερδίσουν "πολλά" δώρα, όπως: Ένα (1) Samsung Galaxy Tab , Δύο (2) Smartphone Vodafone Joy 845 & Επτά (7) Ηλιακοί Φορτιστές Vodafone
Ηδη για την ανακύκλωση το Σάββατο 21 Μάιου έχουν δηλώσει συμμετοχή 24 φορείς, μεταξύ των οποίων:
το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας(ΔΔΥ), οι Εθελοντές Πολιτικής προστασίας δήμου Αμαρουσίου,το τοπικό συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου, ο Περιβαλλοντικός σύλλογος "Πνοή" Αμαρουσίου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Παράδεισος Αμαρουσίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Θεματικό φροντιστήριο Βορείων Προαστίων, ο Πολιτιστικός σύλλογος Νταού Πεντέλης, ο σύλλογος Βορείων Προαστίων "Άγρυπνος Φύλακας", ο Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος "η Προστασία" και οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου Πεντέλης.
ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΑΤΗΣΤΕ 5 !!!

Το "καλύτερο" camp ποδοσφαίρου στο Μαρούσι

          ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΚΕΡΑΝΤ SOCCER CAMP
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Ευγένιος Γκέραρντ και ο Μανόλης Παπαδάκης, διοργανώνουν ίσως το καλύτερο camp ποδοσφαίρου, για φέτος, στην Ελλάδα!!! Το EYGENIOS GERARD SOCCER CAMP 2011, θα γίνει στο "ARENA SOCCER CLUB" (Μελισσίων & Κωστή Παλαμά, Μαρούσι), από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρες 08:30 έως 14:00.

Οι ηλικίες των παιδιών, που θα συμμετάσχουν στο camp, είναι οι γεννηθέντες τα έτη 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 και 2003.
Στόχος του EYGENIOS GERARD SOCCER CAMP 2011, είναι η εξειδικευμένη προπόνηση των παιδιών στην τεχνική, από τους καλυτέρους προπονητές τεχνικής, κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας.

Διήμερη εκπαίδευση για τις πράσινες στέγες


Η «Κατασκευή Ταρατσόκηπων» θα είναι το θέμα της διήμερης εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιήσει στο Μαρούσι ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις 28 και 29 Μαΐου.
Τα σεμινάρια που θα διαρκέσουν συνολικά δέκα ώρες θα διεξαχθούν στην ΕΠΑ.Σ Συγγρού
(ΕΠΑΣ Συγγρού Κηφισίας 182 Μαρούσι.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση με προσομοίωση κατασκευής μικρού μεγέθους ταραρτσόκηπου.
Προτεραιότητα συμμετοχής στα σεμινάρια που είναι δωρεάν θα έχουν γεωπόνοι και λοιποί επαγγελματίες του είδους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 210 88 21 404 κ. Παναγιώτη Σκοτειδάκη.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκδρομή του Συλ. «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ» σε Σπάρτη - Μυστρά

Εκδρομή στη Σπάρτη και στο Μυστρά  θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29 Μαΐου,
στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρύτων «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ». Οι εκδρομείς θα επισκεφτούν τη βυζαντινή πόλη του Μυστρά που συμπίπτει με την καθιερωμένη γιορτή των Παλαιολογίων λόγω της άλωσης της Πόλης.
Ακολούθως  θα επισκεφτούν την όμορφη πόλη της Σπάρτης με τα αξιοθέατά της και θα γευματίσουν στο όμορφο χωριό Βάρσοβα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 π.μ. από τη συμβολή των οδών Πεντέλης και Ευκαλύπτων.
Δηλώσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:
Μίκα Κάββαλου-Πετρούτσου : 210 80 27 159 - 6946 951 999
Γεωργία Αποστολάκη : 210 80 66 498
Ματίνα Ρογκάκου : 210 80 52 484

                                                                   Για το Δ.Σ.


                Η Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
 Mίκα Kάββαλου - Πετρούτσου                                                         Θανάσης Σκαλωμένος

Πρόσκληση Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»

Την Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση θα πραγματοποιήσει στο αμφιθέατρο του 4ου Γυμνασίου - Λυκείου (Ν. Ζεκάκου 3), την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7:30 μ.μ, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» ΣΩΡΟΥ - ΛΑΚΚΑΣ ΚΟΤΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Ετήσιος απολογισμός δραστηριοτήτων του Συλλόγου.
2) Έγκριση προϋπολογισμού επομένου έτους.
3) Συζήτηση επί των προβλημάτων της περιοχής - Προτάσεις - Απόψεις.
4) Ανακοινώσεις - Λοιπά θέματα.
Οπως τονίζει στην έγγραφη πρόσκληση ο Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ, σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την  Τετάρτη 1η Ιουνίου  την ίδια ώρα & στο ίδιο σημείο.
Η συμμετοχή των μελών κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

5η SUMMER HOLIDAYS EXPO

Η 5η SUMMER HOLIDAYS EXPO αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για τα Ξενοδοχεία, τα Τουριστικά Γραφεία, τα Είδη Wellness & Spa , τους τουριστικούς οδηγούς, τις Ναυτιλιακές και Αεροπορικές Εταιρείες, τα Είδη Κάμπινγκ, τους τουριστικούς προορισμούς.
Οι επισκέπτες από την περιοχή της πρωτεύουσας, αλλά και από όλη τη χώρα, θα μπορέσουν έγκαιρα και με χαμηλό κόστος να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε κληρώσεις πλούσιων δώρων με το εισιτήριο εισόδου, αλλά και σε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.
Δεδομένη είναι όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις της SUMMER HOLIDAYS EXPO η στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ, που συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση.
Μέχρι στιγμής 150 εκθέτες από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθιστώντας την έκθεση κομβικό σημείο για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, αλλά και τόπο συνάντησης για τους απανταχού λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα.
H συνεργασία της HELEXPO με την ηλεκτρονική πλατφόρμα RESPOND ON DEMAND (με μέλη 800 ελληνικά ξενοδοχεία), έχει προσελκύσει στην έκθεση, μεμονωμένες συμμετοχές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Παρασκευή & Σάββατο από τις 12:00 – 20:00
 και Κυριακή από τις 11.00 – 18.00, ενώ το εισιτήριο εισόδου είναι 2 Ευρώ (παιδιά έως 12 ετών δωρεάν). Παράλληλα, θα υπάρχει δωρεάν parking επισκεπτών στο υπόγειο του γειτονικού εμπορικού κέντρου AVENUE – CARREFOUR.
Στο πλαίσιο της 5ης SUMMER HOLIDAYS EXPO πραγματοποιούνται και οι κάτωθι παράλληλες εκδηλώσεις:

Βοτανικοί κήποι στις αυλές των Σχολείων

                 Φυτεύτηκαν οι πρώτοι λαχανόκηποι σε Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου
Με ενθουσιασμό οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου κάθε σχολείο να αποκτήσει στην αυλή του το δικό του λαχανόκηπο, που θα δημιουργήσουν και θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.
Η δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους», ξεκίνησε την Δευτέρα 16 Μαϊου από το 3ο  το 11ο ,το 15ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο  & συνεχίστηκε  την Τρίτη 17 Μαϊου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στα παιδιά η δημιουργία λαχανόκηπου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.
Η δημιουργία λαχανόκηπων στα σχολεία της πόλης θα συνεχισθεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊου στο 16ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο.
 Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι.
Τον συντονισμό της δράσης έχει ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Π. Τσιτσιμπάσης.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παραήταν «ελεγχόμενη»


Πίσω πήρε «μέχρι νεοτέρας» το θέμα της ανάθεσης μελέτης για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, μετά τις αντιδράσεις του Στάθη Ραγκούση για τον τρόπο αξιολόγησης των μόλις δύο εταιρειών που κατέθεσαν προτάσεις. Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας ζήτησε επανεξέταση του θέματος, επειδή ο τρόπος αξιολόγησης αφήνει πολλά περιθώρια περί «φωτογραφικής» ανάθεσης υπέρ της μίας εταιρείας και εις βάρος της άλλης. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, ειδικά για έργα τέτοιας σοβαρότητας, όπως το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπη ή η Ελεγχόμενη Στάθμευση, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια…
          
                                Δεν… κώλωσε !!!

Είναι σημαντικό να βλέπεις δημοτικούς συμβούλους της εκάστοτε δημοτικής αρχής να έχουν διαφοροποιημένη άποψη για σοβαρά θέματα και να μη διστάζουν να τη δημοσιοποιήσουν. Αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής υγείας. Και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε την απόφαση του Γιώργου Ιατρίδη να αποχωρήσει από την προ-πασχαλινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, διαφωνώντας ως προς τη διαδικασία που προωθεί η δημοτική αρχή για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Και παρά το αναμενόμενο, όπως μάθαμε, «τράβηγμα του αυτιού» από… ψηλά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι μετακινήθηκε ιδιαίτερα από την αρχική του άποψη, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που όταν «στραβώσει» με κάτι, δεν διστάζει να το εκφράζει ανοιχτά. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό ισχύει ή όχι στην πραγματικότητα.

... Oυσιαστική αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή ...

Στις 10 Μάη 2011 λάβαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα την πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό», σχετικά με την προσυπογραφή αιτήματος σύγκλησης έκτακτου Δ. Σ. προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ζήτημα της ανάθεσης του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης από τη Δημοτική αρχή Αμαρουσίου και τις εξοργιστικά αδιαφανείς διαδικασίες τις οποίες ακολουθεί.
Για να συγκληθεί έκτακτο Δ. Σ. για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς τη βούληση της πλειοψηφίας, χρειάζονται οι υπογραφές του 1/3 των μελών του Δ. Σ. (δηλ. 14 υπογραφές ,πρακτικά τις υπογραφές σχεδόν όλων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας).
Στη συγκεκριμένη πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» εμείς απαντήσαμε θετικά, αν και διαφωνούμε με τη φιλοσοφία και τη λογική της επιβολής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, θεωρώντας ότι είναι άλλη μια μορφή εισπρακτικής φορομπηξίας στους εργαζόμενους – Δημότες της Πόλης μας, χωρίς να απαντάει ουσιαστικά στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο αντίστοιχο πρόβλημα στάθμευσης των αυτοκινήτων που παρατηρείται σ’ αυτήν.
Επίσης διαφωνούμε με την ανάθεση σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα κομματιών του Δημοτικού έργου, οδηγώντας έτσι τους Ο. Τ. Α. στην ιδιωτικοποίηση και την απεμπόληση των όποιων κοινωνικών χαρακτηριστικών διακρίνει την πολιτική τους.

ΝΙΚΗ εκεί - εκεί στη Γ` ΕΘΝΙΚΗ!!!

Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα το βράδυ της Δευτέρας ...Την χρονιά της επετείου για τα 20 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου! Το 76-54 επί του ΔΑΣΑΛ ήταν απλά η επισφράγιση αυτής της μοναδικής χρονιάς για τη Νίκη Αμαρουσίου!
ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ έλεγαν οι αθλητές, οι προπονητές και οι άνθρωποι της ομάδας μεθυσμένοι από την χαρά της επιτυχίας!
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές όλης αυτής της προσπάθειας. Στη Διοίκηση της ομάδας, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη, τον Αντιπρόεδρο - Έφορο - "Ψυχή της ομάδας" Βαγγέλη Γιαουρτόγλου, τον ταμία Δημήτρη Κοντό και τον ακούραστο φίλαθλο Σωτήρη Αντωνιάδη και φυσικά όλο το Δ.Σ. της Νίκης Αμαρουσίου! Το προπονητικό team με πρωτεργάτη τον Τεχνικό Διευθυντή Δημήτρη Χουχουλή , τον προπονητή ΠαναγιώτηΧατζή  και τον Μιχάλη Ραχωβίτσα.
Και φυσικά οι άνθρωποι που υλοποίησαν τα όνειρα και τους στόχους των παραπάνω ανθρώπων που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές.
Αντωνόπουλος Τάκης, Μπίτσικας Δημήτρης, Γιαννάκης Κυριάκος, Κοκαλιάς Θανάσης, ο αρχηγός Κοντογιάννης Βασίλης, Γιατράκος Χριστόφορος, Γιαουρτόγλου Λουκάς, Τάσιος Τάσος, Ευαγγελίτσης Mike, Τσέκενης Ανδρέας, Γιατράκος Άρης, Λαμπρόπουλος Θοδωρής, Αντωνιάδης Δημήτρης, Φελλάς Βαγγέλης και Χαντζής Γιώργος!
Τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μπάσκετ της ΝΙΚΗΣ Αμαρουσίου μοιράστηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή του αγώνα στο κλειστό γήπεδο του Σπύρου Λούη, μαζί με τους αθλητές, προπονητές, μέλη του ΔΣ. του Συλλόγου και πλήθος φιλάθλων, πλέον των 500, που είχαν κατακλύσει το γήπεδο.

1ο Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ

  Yποβλήθηκαν 4.500 βιογραφικά σε ένα ΣαββατοΚύριακο !!!

ΠEPIΣΣOTEPA από 4.500 βιογραφικά σημειώματα υποβλήθηκαν στις 25 μεγάλες επιχειρήσεις που προσέφεραν θέσεις δουλειάς στο πλαίσιο του 1ου Φόρουμ Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι. Στόχος του οργανισμού ήταν η ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών στον τομέα της εργασίας μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις και στους αναζητούντες εργασία.
Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας Aννας Νταλάρα και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Aννας Στρατινάκη. «Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται η σύζευξη όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν απασχόληση. Με τέτοιες πρωτοβουλίες ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται από οργανισμό επιδοματικής πολιτικής σε έναν εξωστρεφή φορέα, ο οποίος αξιοποιεί όλα τα μέσα για τον περιορισμό της ανεργίας», υποστήριξε ο κ. Κουτρουμάνης, προτείνοντας τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας αυτής και στην περιφέρεια αλλά και σε επιμέρους κλάδους.

Ρίξ΄το στην ανακύκλωση !!!


Τις παλιές και χαλασμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανακυκλώνει το Μαρούσι το Σάββατο 21 Μαΐου, συμμετέχοντας ο Δήμος Αμαρουσίου στην δράση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone με σύνθημα: «Το παλιό του κινητό ριξ’ το στην ανακύκλωση».
Το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου και ο Δήμος καλούν όλους τους κατοίκους της πόλης που έχουν παλιά κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα για ανακύκλωση, όπως φορτιστές, ακουστικά κλπ. να έλθουν από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο σημείο της δράσης, μπροστά στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου και να τα απορρίψουν στους μεγάλους «κουμπαράδες» του ΣΚΑΪ και της Vodafone.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η καταδίκη της Βίας

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Η ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Η Αριστερή Ριζοσπατική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ καταγγέλλει το όργιο αστυνομική βίας και βαρβαρότητας που υπέστησαν οι εργαζόμενοι – απεργοί από τις αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης των εντολοδόχων των ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ, κατά την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 11ης Μάη 2011.
Η κυβέρνηση και οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν με μεθοδευμένο τρόπο στην εφαρμογή ενός σχεδίου βίας και καταστολής των εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, χωρίς το πρόσχημα της πρόκλησης από την πλευρά των εργαζομένων – απεργών, που ειρηνικά διαδήλωναν την αντίθεσή τους στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος τους.
Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πρωτοφανής αστυνομική βαρβαρότητα φανερώνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που επιλέγει την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τις αντεργατικές πολιτικές που συναποφάσισαν με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.

Γελοιογραφίας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

8η Εθελοντική Αιμοδοσία


 H Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε αίμα, διοργανώνει την 8η Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το κινητό συνεργείο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), κατά τις ημέρες:
-Τρίτη 17 Μαϊου, από 09:00 έως 14:00
-Τετάρτη 18 Μαϊου, από τις 14:00 έως 20:00
-Πέμπτη 19 Μαϊου, από τις 09:00 έως 14:00
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, διαθέτοντας ο καθείς, λίγα μόνο λεπτά  από το χρόνο μας.
Πληροφορίες στα τηλ. 213 – 2031940 -41

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

OI EKΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Επίθεση µε πυροβολισµούς στο σπίτι του Γ. Βαρδινογιάννη

Oλα τα σενάρια εξετάζει η ασφάλεια αττικής για την επίθεση µε πυροβολισµούς στο σπίτι του επιχειρηµατία Γιάννη Βαρδινογιάννη του Ιωσήφ, στο Μαρούσι.
 Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία της αστυνοµικής έρευνας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές προς το µπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού του επιχειρηµατία.
 Οι δύο βολίδες που βρέθηκαν σφηνωµένες στο µπαλκόνι µεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνοµίας προκειµένου να εξεταστούν.