Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Σύγχρονοι Κένταυροι" στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο


Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στον Ελληνικό Ιππικό Ομιλο στο Μαρούσι. Η πρεσβεία της Ουγγαρίας διοργάνωσε μία διαφορετική δεξίωση. Η ιδιαιτερότητά της ήταν ότι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία επίδειξη εφίππης τοξοβολίας.
 Οι έφιπποι τοξοβόλοι ήταν ένα απο τα σημαντικότερα τμήματα του στράτου του Τζένγκις Χαν και συνέβαλε τα μέγιστα στις μάχες που έδωσε για την δημιουργία της Μογγολικής Αυτοκρατορίας.
Την παράδοση της έφιππης τοξοβολίας επανέφερε στο προσκήνιο ο Ούγγρος Κασάι Λάιος, ο καλύτερος έφιππος τοξοβόλος στον κόσμο, κάτοχος πολλών ρεκορ Γκίνες.
Οι έφιπποι τοξοβόλοι όμως που έκαναν την επίδειξη δεν ήταν Ούγγροι, αλλά Έλληνες. Συγκεκριμένα η ομάδα "Ελληνες Κένταυροι", που δημιούργηθηκε στα τέλη του 2006, είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται απο περίπου 200 αθλητές, ενώ είναι η μοναδική τετοίου είδους ομάδα στην Ελάδα και έχει κατακτήσει παγκόσμιες διακρίσεις.
Σους αγώνες έφιππης τοξοβόλιας ο αθλητής διανύει με το άλογο του μία διαδρομή 90 μέτρων, στην οποία χωρίς να οδηγεί το άλογο του με ηνία και έχοντας στα χέρια του το τόξο και τα βέλη, πρέπει να χτυπήσει τρεις διαφορετικούς στόχους, τοποθέτημενους με διαφορετικη κλίση ο καθένας. Τον τελεύταιο στόχο μάλιστα ο αθλητής πρέπει να τον χτυπήσει γυρνώντας το σώμα του προς τα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου