Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Το άλλο Σάββατο στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ", «η πρώτη μας νύχτα»!


Αύριο στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, η «3η επίδειξη παραδοσιακών Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών»

































Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης οι «Θαλασσινοί Δρόμοι». της Ιωάννας Φραντζεσκάκη

Αύριο Κυριακή στο «Κτήμα» ΣΥΓΓΡΟΥ, «Κάθε βήμα σου μετράει»!!!


































Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αγαπημένες μουσικές από τον κινηματογράφο στο «Ιδιόμελο», αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Την Κυριακή η 2η συνάντηση της «Παραμυθοπαρέας» Δήμου Αμαρουσίου

Ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη για την «σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών»

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή, η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της «Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου»

 «Ένωση Κρητών Αμαρουσίου ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ»
«Ένωση Κρητών Αμαρουσίου» καλεί τα μέλη της σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 10.30.
Όσα από τα μέλη της επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ και την εξελεγκτική επιτροπή, μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους έως τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης.

Αύριο στις 6:30 μ.μ.η βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ &ΤΕΙ


        

Από αύριο το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2013», του Ιδρύματος «ΜΙΜΗΚΟΠΟΥΛΟΥ»


Την Κυριακή στο «ΤΟΛ», η συνεστίαση του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ»

                                                                    Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη συνεστίαση του Συλλόγου μας που θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «ΤΟΛ» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής (Λεωφ. Κηφισίας 207).
Τιμή πρόσκλησης: 15,00 ευρώ (πλήρες φαγητό, ποτό, γλυκό και μουσική)
Ώρα προσέλευσης: 13.00 μ.μ.

«Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014 

η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ» 

 σας καλεί να παρευρεθείτε σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει 
 την Παρασκευή 22-11-2013 και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,
 αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Την άλλη Παρασκευή το «3ο σεμινάριο "Believe in you», από το Flowmagazine.gr

Με το 3ο σεμινάριο με θέμα: «Αυτοπεποίθηση - Αυτοεκτίμηση» συνεχίζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο κύκλος των δωρεάν σεμιναρίων "Believe in you", ανοιχτά για το ευρύ κοινό, που διοργανώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine.gr με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εντάχθηκε στο «Ε.Π. Αττική», η ανάπλαση του Κ.Χ. στο Ο.Τ. 9760, στο Σωρό!

Μετά από επίμονη και αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε , διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη, εντάχθηκε το έργο που αφορά την «Ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής στο Δήμο Αμαρουσίου», στον Άξονα προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Ε.Π. Αττική.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.436.871 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.
Τι παρεμβάσεις προβλέπονται
Σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου, το έργο αφορά την ανάπλαση:
του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του Ο.Τ. 9760 του Δήμου Αμαρουσίου,του ανώνυμου πεζοδρόμου νότια του Κ.Χ. 9760,της οδού Κονίτσης, από την οδό Κέκροπος ως την οδό Αγίου Αθανασίουτης οδού Αγίου Αθανασίου, από την οδό Κονίτσης ως την οδό Σωρούτης οδού Σωρού, από την οδό Αγίου Αθανασίου ως την οδό Αμμοχώστου.
Ποιος είναι ο στόχος του έργου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Οικόπεδο Παναγοπούλου - Για την αποκατάσταση της αλήθειας»

Η επιστολή  που δημοσιεύτηκε στην εφ. Αμαρύσια στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 ( σ.13) και έχει ως τίτλο «Η ιστορία του Mall επαναλαμβάνεται με το οικόπεδο Παναγοπούλου» ομολογουμένως μας εξέπληξε. Και μας εξέπληξε πολύ δυσάρεστα... 
Γιατί το ιστορικό της   «υπόθεσης Παναγοπούλου», όπως το παρουσιάζει,  αποσιωπά προκλητικά το κυριότερο μέρος της αλήθειας. Για την προβολή προφανώς μιας ορισμένης δημοτικής παράταξης.
Αναφέρεται πρώτα - πρώτα η επιστολή αυτή στην απόφαση 233  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, που πάρθηκε στις 20-5-2008, αποσιωπώντας το γεγονός ότι η «ιστορική» αυτή, όπως χαρακτηρίστηκε τότε, ομόφωνη απόφαση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Παναγοπούλου – προκειμένου να γίνει, κατά κύριο λόγο, κοινόχρηστο πράσινο – ήταν δικαίωση ενός αγώνα που είχε αρχίσει από καιρό. 
Από τον «Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κέντρου Αμαρουσίου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Και της στήριξης 10 ακόμη Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας, που υπέγραψαν τότε (αλλά και αργότερα) το αίτημά μας αλλά και φίλων μας από όλες τις δημοτικές παρατάξεις (πολλοί ήταν τότε οι υποστηρικτές μας και από το χώρο της Συμπολίτευσης), ιδίως όμως από τη Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό».  «Λένε πως η απόφαση αυτή ήταν μια νίκη του Συλλόγου μας», γράφαμε στον τοπικό τύπο στις 26/5/2008 . «Εμείς πιστεύουμε πως κυρίως ήταν νίκη της ενότητας των συλλόγων, γενικά της ενότητας»
Αποσιωπά επίσης η επιστολή αυτή το γεγονός ότι η πρώτη προσφυγή κατά της απόφασης 64 του Φεβρουαρίου του 2009,  του Δημοτικού Συμβουλίου – αυτής που αναίρεσε δηλαδή την ομόφωνη του 2008 για απαλλοτρίωση του χώρου - ήταν του Συλλόγου μας... 

Δημοτικό Πολυιατρείο:Τους 780 έφθασαν οι εμβολιασμοί σε μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας!!!

Ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου η α΄ φάση του φετινού προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία μας
Περισσότερους από 780 εμβολιασμούς σε μαθητές της Α’ τάξης των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της α’ φάσης του προγράμματος Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού, που κάθε χρόνο υλοποιεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Το πρόγραμμα, η α’ φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε από 14 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με τη β’ φάση που αφορά σε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Εξώδικη δήλωση Ν. Καλλιμάνη κατά του Νώντα Γαρδέλη!!!

Εξώδικη δήλωση με διαμαρτυρία & πρόσκληση
για ανάκληση ψευδών δηλώσεων

«Oικονομική κρίση και φασισμός»

Eκδήλωση συζήτηση με θέμα «Οικονομική Κρίση και Φασισμός» & εισηγητές τους Δημήτρη Καλτσώνη και Άρη Χατζηστεφάνουπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στη Νέα Ερυθραία με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς. 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Κηφισιάς, και μέχρι να αρχίσει η εκδήλωση, προβλήθηκε βίντεο από τη συναυλία που έδοσαν αγωνιστές των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ σε σχετική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα στην Κάτω Κηφισιά, συνδέοντας έτσι την εκδήλωση με τους επίκαιρους αγώνες των ημερών αλλά και με τον πολιτισμό.
                                 Ο Δημήτρης Καλτσώνης

                                    
 Η κυρίως εκδήλωση άρχισε με προβολή βίντεο με τίτλο «Φασισμός", παραγωγή του Συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος», τον οποίο ευχαριστούμε και από αυτό το σημείο.
Ακολούθησε η εισήγηση του Δημήτρη Καλτσώνη, Επ. καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου:
 Αν σήμερα έχουμε κάτι ανάγκη είναι να βρούμε τους τρόπους, τα μέσα,  μέσα από την καθημερινή μας παρουσία, συζήτηση, δράση και αγώνες, για να ανοίξουμε δρόμους για το μέλλον.  Όσο αυτό και αν φαίνεται δύσκολο και πολύπλοκο, εγώ είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Δύο υποενότητες θα θίξω σε σχέση με το θέμα μας «οικονομική κρίση και φασισμός».

Η ντουλάπα των φασιστικών σκελετών !!!

«Στο κέντρο μιας δίνης γεμάτης σκάνδαλα έχουν έρθει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι πράκτορές της κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

Η υπόθεση αφορά την νεοναζιστική οργάνωση γνωστή ως «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) και υπεύθυνη για τις χειρότερες πράξεις ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο….» Το Βήμα   29/06/2012.
Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις  «αξιοποίησης» φασιστών από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο είναι των ελληνικών ταγματασφαλιτών κατά του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ τον Δεκέμβριο του 1944  (σχέδιο «ΜΑΝΝΑ»), ενώ ακόμα ο πόλεμος εναντίον της Γερμανίας μαίνονταν σε όλα τα μέτωπα. 
Οι Εγγλέζοι δεν δίστασαν να τραβήξουν από το μέτωπο τον στρατηγό Χάρολντ Αλεξάντερ  και να παρατάξουν στην Αθήνα υπό την διοίκησή του από τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων  περισσότερους από 30.000 στρατιώτες που κλιμακωτά και σχετικά γρήγορα έφθασαν τις 60.000, 80 αεροπλάνα, 200 τανκς και πολλά πυροβόλα, ενώ μονάδες του αγγλικού στόλου με τα πυροβόλα τους κανονιοβολούσαν την πρωτεύουσα και ταυτόχρονα εξασφάλιζαν τον εφοδιασμό των στρατευμάτων. Τέτοια δύναμη δεν παρέταξαν ούτε κατά την εισβολή των Γερμανών μα ούτε και στην μάχη της Κρήτης. Προφανώς ο λεγόμενος «Ψυχρός Πόλεμος» δεν ξεκίνησε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το Σαββατοκύριακο στο Δημαρχείο Κηφισιάς, η «1η Νομαρχιακή ΣΥΝδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας»

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Κηφισιάς στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Διονύσου και Μυρσίνης 2), η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Βόρειας Αθήνας με στόχο την εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα χαιρετίσουν εκ μέρους της ΚΟ ο Γραμματέας Νίκος Βούτσης, της ΠΓ το μέλος Τάσος Κορωνάκης καθώς και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Στη Συνδιάσκεψη θα παραστούν και Βουλευτές Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε ένα πυκνό από γεγονότα πολιτικό χρόνο,  με έντονα τα στοιχεία της ρευστότητας η ΝΕ Βόρειας Αθήνας καλείται το επόμενο διάστημα να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, των κινημάτων και των αντιστάσεων στην Βόρεια Αθήνα, να δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, των ευρωεκλογών καθώς και των βουλευτικών εκλογών όταν ο λαός με την δράση και τους αγώνες του θα επιβάλει όπως και στο πρόσφατο παρελθόν. 
Καλούμε όλους και όλες τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουμε τον βηματισμό μας και την πολιτική μας δουλειά. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει σε θέσεις μάχης... 
Ή «Εμείς ή Αυτοί» για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝTΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις  11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη έγκριση χωροθέτησης 10 σχολαζουσών θέσεων περιπτέρων στο Δήμο Αμαρουσίου
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παρασκευαστήριο και λιανική πώληση ζαχαρωτών, ξηρών καρπών και καλαμποκιού με γεύσεις) στο ισόγειο, του ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας αρ. 6 & 28ης Οκτωβρίου.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Κέντρο Διασκέδασης)» (Εστιατόριο – Μπαρ), στο κτίριο ΙΙ εντός του εμπορικού κέντρου AGORA CENTER, του ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Χρήστου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10 - 12.

Στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, η διάλεξη για την «Κρητική Διατροφή & Υγεία»

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη στην Π.Ε Αγίου Νικολάου

Ενημέρωση των κατοίκων της Π.Ε Αγίου Νικολάου και συζήτηση όσον αφορά στις αλλαγές που επίκεινται στο πλαίσιο της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αμαρουσίου Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), θα γίνει η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονήθηκε για την Π.Ε. Αγίου Νικολάου καθώς και επιμέρους συζήτηση σχετικά με τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

«Οι επιπτώσεις των Μεγάλων Εμπορικών Κέντρων στη λειτουργία των Τοπικών Αγορών»


«Πνοή» προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου

Σημαντική προσφορά σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης κατέθεσε ο περιβαλλοντικός, φυσιολατρικός, πολιτιστικοκοινωνικός όμιλος του Αμαρουσίου «Η Πνοή» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για την ανακούφιση των ωφελούμενων νοικοκυριών της πόλης.
Η προσφορά του συλλόγου περιελάμβανε είδη διατροφής μακράς διάρκειας όπως λάδι, αλεύρι, όσπρια, αλλά και είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά και απορρυπαντικά. 
Επίσης, ο σύλλογος προσέφερε δέματα ειδικά για τα παιδιά των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με χυμούς, δημητριακά και φρέσκο γάλα.
Το συνολικό χρηματικό ύψος της προσφοράς του συλλόγου «Η Πνοή» ανήλθε σε 400 ευρώ.
Την παράδοση των προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Κουτρουμπής, η αντιπρόεδρος Ειρήνη Αρκά, και η ταμίας Γιώτα Καούδη.

Στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠTΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΩΝ ΟΔΩΝ»
3. Αποδοχή ή μη της τιμολογιακής πολιτικής των προγραμμάτων άθλησης για όλους την περίοδο 2013-2014.

Στη διάθεση των κατοίκων του Αμαρουσίου εκ νέου το δημοτικό ασθενοφόρο

Επανδρωμένο και πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό ασθενοφόρο θέτει εκ νέου ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) στη διάθεση των κατοίκων του Αμαρουσίου που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, κινητικά προβλήματα αλλά και μοναχικά άτομα με προβλήματα Υγείας.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, χορηγία του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» προς τον Δήμο Αμαρουσίου κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το δημοτικό ασθενοφόρο τίθεται ξανά σε λειτουργία, ακόμη αρτιότερο για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σειρά έργων προγραμματίζονται στη γειτονιά του Παραδείσου

Την υλοποίηση έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς του Παραδείσου, συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραδείσου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στα αιτήματα που ετέθησαν από την πλευρά του Συλλόγου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Σμυρνή, Νικόλαου Πέππα, Βασίλη Κόκκαλη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η  Διοίκηση του Δήμου ανέπτυξε τη σειρά των έργων που προγραμματίζονται στη περιοχή που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.                 
Συγκεκριμένα:
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «Στέκι Γειτονιάς», όπου θα στεγασθεί και το «ΚΑΠΗ» της περιοχής, η αρμόδια υπηρεσία της Δήμου έχει προχωρήσει στη αναζήτηση ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές και ήδη η προσπάθεια βρίσκεται στη τελικό στάδιο για την υλοποίησή της.              
Άμεσα θα ενταχθεί στην αντίστοιχη εργολαβία, η διάνοιξη και άλλων φρεατίων και στις δύο πλευρές της Αμαρουσίου Χαλανδρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορροή των ομβρίων,

Για τις παρεμβάσεις στη γειτονιά των Αναβρύτων, ενημερώθηκε ο «Άγιος Δημήτριος»

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο τοπικός σύλλογος της περιοχής, «Άγιος Δημήτριος»,  ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και από μέλη της Διοίκησης, για την πρόοδο των εν εξελίξει έργων και παρεμβάσεων στη γειτονιά των Αναβρύτων
Η συζήτηση με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, περιεστράφη στα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος που αφορούν στην περιοχή, για τα οποία η Διοίκηση του Δήμου αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί και στο στάδιο που βρίσκονται σήμερα.     
Ειδικότερα:
Στο αίτημα του συλλόγου για την εγκατάσταση του προκατακευασμένου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου προτίθεται να προχωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που ήδη έχουν ξεκινήσει από τα εξωτερικά συνεργεία.
Στο θέμα της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, η διαδικασία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα αναμένεται η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβούλιου, προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Μετά την οριστική διευθέτηση του θέματος θα προχωρήσει και η μελέτη για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. 

«ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»


Σκληρή, άκαμπτη & ανυποχώρητη η Τρόϊκα για τις κατασχέσεις...




Στις 8:00 μ.μ, τα εγκαίνια της «14ης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής», του Συλλόγου «Η Έκφραση»

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
































Στις 6:00 μ.μ. στη Βορέειο, η διάλεξη για τις «Aρχαίες πόλεις κατά τον Μεσαίωνα»

Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου στο πλαίσιο των επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει τη 2η διάλεξη με θέμα: «Οι αρχαίες πόλεις κατά τον μεσαίωνα». 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 -19:45, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30), με ομιλητή τον κο Τηλέμαχο Λουγγή, Ιστορικό, Ομ. Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Φτιάξτε μου έναν καφέ ...

Ο Ελληνικός καφές είναι η παρέα του Έλληνα σε κάθε στιγμή της ζωής του.
Η παρέα και στα καλά και στα άσχημα.  
Το πρωϊνό καφεδάκι αποτελεί  το καλλίτερο ξεκίνημα της ημέρας αλλά και το απογευματινό  πού δημιουργεί την καλλίτερη  ατμόσφαιρα για φιλική κουβεντούλα.
Πώς  γίνετε όμως ο καφές; 
Ο Ελληνικός καφές  έχει πολλές ποικιλίες κατασκευής και αυτές τις γνωρίζει πολύ καλά ο καφετζής αλλά και ο μερακλής του καφέ.
Για όσους δεν ξέρουν πώς να φτιάχνουν ένα καλό φλιτζάνι καφέ, πάμε να δούμε πώς γίνετε. 
              Τρόπος παρασκευής καλού Ελληνικού καφέ
Κατά προτίμηση με στενό πάνω μέρος για να ανακυκλώνεται η θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ψησίματος και στην σωστή διάσταση για την συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που θα φτιάξουμε.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η Γεννιά του ... Πολυτεχνείου!

Μαρία Δαμανάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, 
Τώνια Μωροπούλου, Κώστας Λαλιώτης, 
Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Βερνίκος, 
Πέτρος Τατούλης, Χρύσανθος Λαζαρίδης...:


Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. & ΕΛΜΕ Αττικής: «Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου»

       Στις 3:00 μ.μ. στην πλ. Κοραή, μετά τα φοιτητικά μπλοκ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στα γραφεία της ΔΟΕ, σύσκεψη συντονισμού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους Π.Ε. Α’ Αθηνών, ΑμαρουσίουΑιγάλεω, Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Νίκαιας-Πειραιά, «Παρθενώνας», Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», και Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση κοινών δράσεων απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων, των νέων, του λαού, με τις νέες περικοπές, τη φοροεπιδρομή, την αποδόμηση των δημοσίων αγαθών. 
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στο δημόσιο σχολείο, την εντεινόμενη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, των υπεραριθμιών και των υποχρεωτικών μετακινήσεων και κυρίως την προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του αυταρχισμού, την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, το παρουσιολόγιο και το κλίμα διοικητικής επιτήρησης και του φόβου της απόλυσης και των διώξεων, να επιβάλει την πολιτική της στην εκπαίδευση.

Άλλο είναι ο «Καλλικράτης» κι άλλο ο «ΦΟΥΧΤΕΛοκράτης» ...

 που σερβίρεται αύριο Δευτέρα στους εκπροσώπους 
της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης
Μαγειρεύτηκε πριν απο 3 - 4 εβδομάδες στη Νυρεμβέργη, κατά την διάρκεια της 4ης ΕλληνοΓερμανικής συνέλευσης που είχε ως θέμα τον «ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ μας» (διοργανώθηκε από το ΝεοΦιλελεύθερο Ινστιτούτο Φρίντριχ Νάουμαν «για την Ελευθερία»)... 
και  σερβίρεται την Δευτέρα στους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης!!!
Ο λόγος για τον ΑΝΤΙκαλλικράτη(«ΦΟΥΧΤΕΛοκράτη»), το Σχέδιο Νόμου δηλαδή  του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις «διορθώσεις»... στον υπάρχοντα Νόμο(κυρίως στα θέματα που αφορούν στα όρια συγκεκριμένων, μεγάλων νησιωτικών Δήμων αλλά & θέματα της αρχικής μεταρρύθμισης)!!!
Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και έπειτα από τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη...
Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης, ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι στην τελική της φάση, ενώ, εντός ολίγων ημερών, θα δοθεί και στους δημάρχους για έκφραση γνώμης.
Όπως κατά κόρον έχει αναφερθεί, οι αλλαγές που θα προτείνει το ΥΠ.ΕΣ. αγγίζουν το χωροταξικό σχεδιασμό («σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα), τον Υπαλληλικό Κώδικα των δήμων, το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και μια σειρά άλλα ζητήματα.
Ο «Αντι-Καλλικράτης»(«ΦΟΥΧΤΕΛοκράτης»  δηλαδή), δεν θα περιλαμβάνει πάντως πρόβλεψη για τον Εκλογικό Νόμο, που θα εφαρμοστεί στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, για τον οποίο αναμένεται εντελώς διαφορετική διαβούλευση.