Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η Γιορτή παραδοσιακών χορών παιδιών στο «Σπύρος Λούης»

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Ο Γιαννίδης & η Εποχή του»

Στις 10:00 μ.μ. οι «Reβetien» επιστρέφουν στη «Babel»!

Στις 8:00 μ.μ. η θεατρική παράσταση «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου

Με το 2ο Θεατρικό Εφηβικό Φεστιβάλ Αμαρουσίου, ολοκληρώνεται  την Κυριακή 12 Μαΐου το φετινό καινοτόμο πρόγραμμα «Θεατρική Παιδαγωγία», που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου... 
Ενα θεατρικό ταξίδι που διαρκεί μήνες και έχει ως αποστολή τη μύηση των μαθητών στα μυστικά της υποκριτικής τέχνης.

Από 9:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. η συγκέντρωση βιβλίων για κοινωνικό σκοπό από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη

«Όλοι μαζί μπορούμε & στη γνώση»:Σάββατο 11 Μαΐου στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη συγκέντρωση βιβλίων , με κεντρικό μήνυμα «όλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση».
Η συγκέντρωση βιβλίων που έχει κοινωνικό πρόσημο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Μαΐου 2019, από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ, στο προαύλιο της Βορέειο Βιβλιοθήκης 
(Στεφ. Δραγούμη 9, Μαρούσι).
Η δράση θα εξελιχθεί παράλληλα σε 20 Βιβλιοθήκες της Αττικής.   Τώρα μπορείτε να ξαναδώσετε ζωή στα βιβλία που διαβάσατε και αγαπήσατε! 
Χαρίστε τα σε όσους τα θέλουν!

Αύριο στις 7:00 μ.μ. στο Άλσος της Κηφισιάς, η εκδήλωση για τον Παύλο Μελά

Αύριο στις 11:00 π.μ. στο Χολαργό η συζήτηση, «Ευρωεκλογές 2019:Η Ευρώπη κοντά στους πολίτες»

Σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο το Πάρτι: «Ελλάδα Ευρώπη ΓιορτάζουμΕΕ»

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»: Στις 7:30 μ.μ. η παρουσίαση του προγράμματος για τη Νέα Πεντέλη


Αυτοκινούμενος κλαδοτεμαχιστής στην Πεντέλη & νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο Μελισσίων


Δύο νέες παρεμβάσεις στο Δήμο Πεντέλης, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. 
Η πρώτη αφορά στην  αναβάθμιση της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων με την προμήθεια αυτοκινούμενου κλαδοτεμαχιστή και η δεύτερη στον εκσυγχρονισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων. 
Ειδικότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε, στις 7/5/2019, τις σχετικές εισηγήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφίας Κορωναίου- Καμπά, για την προμήθεια:
●►Υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου κλαδοτεμαχιστή, με δυνατότητα επεξεργασίας και τεμαχισμού τουλάχιστον 100m3/ώρα πράσινων απορριμμάτων (κλαδιά, πράσινο, κλαδέματα & κορμούς διαμέτρου 350-500mm), με προϋπολογισμό 500.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 
Ο κλαδοτεμαχιστής θα αποτελείται από το πλαίσιο μεταφοράς (ερπυστριοφόρο όχημα), τον λειοτεμαχιστή πράσινων απορριμμάτων και τον γερανό με αρπάγη τροφοδοσίας ξυλείας.
●►Συνθετικού χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, επί των οδών Τσιμπρικίδη και Παλαιών Πατρών Γερμανού, συνολικής επιφάνειας περίπου 7.500,00 τ.μ., με προϋπολογισμό 298.964,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Στη θέση «ΗΒΗ» η νέα πεζογέφυρα στο Μαρούσι

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε το έργο μέχρι την τελευταία ημέρα. Η οδική ασφάλεια των πεζών ήταν πάντοτε στις προτεραιότητές μας με έργα που φέρουν τη σφραγίδα της Διοίκησής μας»
Μετά την ολοκλήρωση του φακέλου με όλες τις μελέτες, σε τελικό στάδιο δημοπράτησης βρίσκεται το έργο: «Ασφαλής προσπέλαση Λεωφ. Κηφισίας από πεζούς και ΑμεΑ στη θέση ΗΒΗ για την προώθηση της διασύνδεσης των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με το Ανατολικό Μαρούσι». 
Ένα έργο που απαντά οριστικά στο πάγιο αίτημα διερχόμενων πεζών, κατοίκων και επισκεπτών στο Μαρούσι, για ασφαλή διέλευση κατά πλάτους του άξονα της Λεωφ. Κηφισίας σε εκείνες τις γειτονιές της πόλης.
Μετά τις δύο άλλες πεζογέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές της Λεωφόρου Κηφισίας στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου θέλοντας να ενισχύσει την προσβασιμότητα, την ασφάλεια των πεζών αλλά και την καλύτερη διασύνδεση των γειτονιών εκατέρωθεν του οδικού άξονα της Λεωφόρου, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα την κατασκευή μίας τρίτης πεζογέφυρας στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
Για το έργο που βρίσκεται σε τελική φάση υλοποίησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

Στις 6:30 μ.μ. στο Χαλάνδρι η εκδήλωση για τη Ρεματιά

«ΑΡΓΩ»:Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση, «ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - Νέοι Επιστήμονες παρουσιάζουν με πραγματικά μοντέλα το Μέλλον της Τεχνολογικής Επιστήμης»

Δωρεάν φιλοξενία παιδιών εκπαιδευτικών σε κατασκηνώσεις για τη θερινή περίοδο 2019

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για 3η χρονιά, υλοποιεί την απόφασή του, έπειτα από τη συζήτηση που είχε γίνει με πρωτοβουλία του στην 85η Γ.Σ. του κλάδου, για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών των εκπαιδευτικών σε κατασκηνώσεις.

Ένα ακόμα διαχρονικό έλλειμμα του Υπουργείου Παιδείας που μέχρι σήμερα δεν έχει μεριμνήσει, όπως συμβαίνει με πολλούς κλάδους, για τη συμμετοχή σε κατασκηνώσεις των παιδιών των εκπαιδευτικών της Π.Ε., κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν κλάδο που έχει πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων και με δεδομένη την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία ζούμε.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφασίζει να χρηματοδοτήσει και φέτος, τη φιλοξενία 500 παιδιών ηλικίας 6-14 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 200 ευρώ ανά παιδί.
Αναλυτικά:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019.
Οι συνάδελφοι εκείνοι οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. τις προηγούμενες θερινές περιόδους 2017 και 2018 δεν αποκλείονται από το να υποβάλουν αίτηση αλλά θα μπουν σε κλήρωση μόνο εάν και εφόσον μείνουν ελεύθερες θέσεις από την ικανοποίηση των αιτήσεων αυτών που υποβάλλουν για πρώτη φορά.

Συνεχίζεται η πρωτοποριακή δράση για την προαγωγή της φιλοζωίας στους μαθητές των δημοτικών σχολείων

Συνεχίζεται από το Δήμο Αμαρουσίου το βιωματικό πρόγραμμα για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας στους μαθητές/ τριες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, αλλά και την εξάλειψη αντικοινωνικών συμπεριφορών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος σχολικού έτους και θα συνεχισθεί και την επόμενη σχολική περίοδο 2019 -2020, μετά τη μεγάλη αποδοχή του προγράμματος από τη μαθητική κοινότητα.
Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας, βασικούς «καλούς τρόπους» γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τον άνθρωπο. Επιπλέον, μέσα από την αλληλοεπίδραση με τα κατοικίδια και τις βιωματικές εμπειρίες, τα παιδιά έχουν πολλαπλά οφέλη σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Αύριο στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων το «5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Δέκα χρόνια χωρίς τον «πατέρα» του Καραγκιόζη, Ευγένιο Σπαθάρη

Η ζωή και τα έργα του πιο σημαντικού Έλληνα Καραγκιοζοπαίκτη, ένα ταξίδι στην αδάμαστη φαντασία και τις κλασικές ιστορίες του.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης μεγάλωσε γενιές παιδιών με τα έργα και τις καταπληκτικές ζωγραφικές φιγούρες του Καραγκιόζη. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο θάνατος του Ευγένιου Σπαθάρη, στις 9 Μαΐου του 2009 προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. 
Με τον Καραγκιόζη του, τις ιστορίες και τις μοναδικές του φιγούρες ο Σπαθάρης μεγάλωσε γενιές και γενιές παιδιών που κυριολεκτικά κρέμονταν από τα χείλη του σε όλη τη διάρκεια της μακράς και παραγωγικής καριέρας του.
Ο πιο σημαντικός Έλληνας καραγκιοζοπαίχτης της εποχής του, ζωγράφος και καλλιτέχνης με μεγάλη ευαισθησία και αδάμαστη φαντασία ήταν γέννημα θρέμμα της Κηφισιάς. 
Εκεί γεννήθηκε το 1924, εκεί έμαθε το θέατρο σκιών από τον πρωτοπόρο του είδους και πατέρα του Σωτήρη Σπαθάρη.
                                                     Η ζωγραφική του Ευγένιου Σπαθάρη

Στις 5:30 μ.μ. η εκδήλωση του ΙΓΕ για την Ελληνική παραδοσιακή μελισσοκομία

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η Ματίνα Πάντζαλη αύριο στις 10:00 μ.μ. στη «BABEL»!


«Ribbons of Euphoria» την Παρασκευή στο «LAZY Club» στα Βριλήσσια!

                           Αφιέρωμα στους Cream!






















Καταγγελία & μήνυση υπέβαλε το #Ενωμένο Μαρούσι στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Καταγγελία και μήνυση υπέβαλε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμερα το μεσημέρι ο ανεξάρτητος συνδυασμός #Ενωμένο Μαρούσι. 
Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών καταθέτοντας έγγραφη καταγγελία και μήνυση συνοδευόμενη από πολλά στοιχεία για ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook που από άγνωστη πηγή χρηματοδότησης προβαίνουν σε χορηγούμενες διαφημίσεις υπέρ ή σε βάρος δημοτικών παρατάξεων με συγκεκριμένη στόχευση και προφανώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. 
Αναπαράγουν δε, δήθεν ειδήσεις νεόκοπων στρατευμένων  τοπικών ιστοσελίδων διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. 
Ο Γ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά: 
«Οι χειρότερες πρακτικές του κομματισμού, με τρολ που υποστηρίζουν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη Νέα Δημοκρατία, είτε άλλα κόμματα, και μολύνουν την ίδια τη Δημοκρατία, δεν πρέπει να έχουν θέση στο Μαρούσι. 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με τους δημότες και το μέλλον της πόλης μας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία πως θα αποκαλύψει γρήγορα  ποιοι κρύβονται πίσω από τα τρολ, τα site χωρίς ταυτότητα και τη χρηματοδότησή της προπαγάνδας τους. 
Καλούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση για αυτές τις μεθόδους και να τις καταδικάσουν δημόσια. Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξάγεται βάσει προτάσεων και προγράμματος και όχι σε σκοτεινά δωμάτια με βρώμικα πληκτρολόγια».
                                                         Διαβάστε την καταγγελία:

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση του ΚΕ.ΑΣ.Μ, «Ψηφιακή Διακυβέρνηση & Industry 4.0: Θα κάνει η Ελλάδα το βήμα μπροστά;»


Μήνυμα Καραμέρου για τις εκλογές στο Δήμο & την Περιφέρεια με αφορμή δημοσιεύματα


«Στο #Ενωμένο Μαρούσι θέλουμε την Αλλαγή με νέους ανθρώπους και τις κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι
Εργαζόμαστε ήδη για το Μαρούσι, 24 ώρες το 24ωρο και όχι για το ποιος θα εκλεγεί στην Περιφέρεια. 
Είμαστε ένας ανεξάρτητος πολυσυλλεκτικός συνδυασμός χωρίς χρίσματα, εξαρτήσεις και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς. 
Σε λίγες μέρες οι Μαρουσιώτες θα δώσουν απάντηση στην κάλπη στα ψέματα και την κομματίλα».
Δείτε το μήνυμα του Γ. Καραμέρου

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια»

Αρμονική ομάδα «κατεβάζει» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Παπαδάκης
Κατατέθηκε και επισήμως στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών το πλήρες ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Παπαδάκη
Μια δυναμική, πολυσυλλεκτική, ομάδα ενεργών πολιτών, συγκροτεί το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με το ποσοστό των γυναικών να ξεπερνάει το 40%. 
Ενώ μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από νέους υποψηφίους, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν και τα έμπειρα στελέχη.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Παπαδάκης, μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο ανέφερε: 

Στις 8:00 μ.μ. η «Ανοιχτή» Πολιτική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στα Βριλήσσια

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει & ήθος!!!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Πολιτική χωρίς ήθος & αρχές...

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αύριο στη Βορέειο Βιβλιοθήκη, η Ομιλία της Αννας Παπαστεργίου για τη ζωή και το έργο του Σαλβαντόρ Νταλί

Άνοιξε αυλαία το «2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Αμαρουσίου»

Αυλαία άνοιξε το «2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Αμαρουσίου» με την παράσταση των μαθητών από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων « Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» του Sir Arthur Conan, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019.
Στην κατάμεστη  αίθουσα της Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, γονείς, μαθητές και φίλοι της σχολικής κοινότητας επιβράβευσαν με το θερμό χειροκρότημά τους μαθητές και τις μαθήτριες που ανέδειξαν μέσα από την ερμηνεία των ρόλων τους τις δεξιότητες τους στην καλλιτεχνική έκφραση, στην υποκριτική και στη σκηνική παρουσία, κερδίζοντας το θαυμασμό και τις καλύτερες εντυπώσεις των παρισταμένων.
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ελένη Λέκκα -Καλαντζάκη καλωσόρισε τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της για την στήριξή τους στο πρόγραμμα Θεατρικής Παιδαγωγίας.
«Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης είναι θερμός υποστηρικτής αυτού του θεσμού και της καινοτόμου αυτής δράσης που διοργανώνεται για 2η χρονιά στην πόλη μας με τη συμμετοχή 120 και πλέον παιδιών, από 6 σχολεία του Αμαρουσίου.
Στις 7 παραστάσεις που περιλαμβάνει το 2ο Θεατρικό Εφηβικό Φεστιβάλ, η αγάπη των παιδιών για το θέατρο και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς τους έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι.

Το ψηφοδέλτιο «Νίκης» του Συνδυασμού «Μαρούσι Νέα Εποχή - Θεόδωρος Αμπατζόγλου»

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2019
ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ:   ΜΑΡΟΥΣΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ:
ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ
Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ         ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
ΑΜΑΞΗΛΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΑΛΗΝΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΩΓΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ)    ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΘΑ     ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ         ΣΑΒΒΑΣ
ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ      ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΖΗΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γιατί όλοι ήθελαν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τον Δάμωνα Κλαπάκη!!!

Με πρόσφατο έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας ενημερωθήκαμε  ότι ο Δήμος Αμαρουσίου (με εντολή της χειρότερης  Δημοτικής Διοίκησης στη Χώρα Γ. Πατούλη) λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές  του  Μαΐου 2019 κατάσχεσε και μου αφαίρεσε από το βιβλιάριο της συντάξεώς  μου 1.777,81  €υρώ.
Τα ελάχιστα αυτά χρήματα, που με στερήσεις είχα αποταμιεύσει από τη Σύνταξή μου, προορίζονταν για  να πληρωθούν τα ψηφοδέλτια για τις Δημοτικές εκλογές και τα παράβολα όσων εκ των υποψηφίων συμβούλων μας δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν. 
Οι μηχανισμοί λοιπόν με μοναδικό σκοπό να μην μπορέσουμε - για οικονομικούς λόγους - να συμμετέχουμε στις Δημοτικές Εκλογές, κτύπησαν εκεί γνωρίζοντας πολύ καλά ότι:
●►Δεν έχουμε χρηματοδότες
●►δεν δεχόμαστε χρηματική βοήθεια τώρα και 40 χρόνια από κανέναν
Έτσι  μπήκαν λοιπόν στο βιβλιάριο Σύνταξης λίγο πριν τις εκλογές και αφαίρεσαν τη σύνταξή μου, για ένα απαράδεκτο παράνομο χρέος, (δικαστικές δαπάνες)  που προήλθε,
●►όχι εξαιτίας λάθος της προσφυγής
●►άλλα μετά από σθεναρή άρνηση του ΣτΕ  (από επίορκους, ιδιοτελείς ή ανάξιους Δικαστές) να  συζητήσουν  την ουσία του θέματος σε αίτηση ακυρώσεώς μου για τις παράνομες  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δαπάνες Πατούλη  με τη γνώστη πλεον δικαιολογία που χρησιμοποιεί το Παραδικαστικο κύκλωμα ότι Εγώ ως υποψήφιος Δήμαρχος – Δημότης Αμαρουσίου δεν έχω έννομο συμφέρον να καταγγέλλω  παράνομες δαπάνες του Δήμου!
Έτσι λοιπόν η ομάδα Πατούλη παρότι:

Στις 3:30 μ.μ. η 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ (21) θέματα περιλαμβάνει, 12η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός). 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια 2000 διαδραστικών συστημάτων σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής» συνολικού
προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Αθανασιάδης)
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: 
«Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Μελισσίων Δήμου Πεντέλης» συνολικού προϋπολογισμού 298.964,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κορωναίου - Καμπά)
3. Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης για την υλοποίηση της προμήθειας για το έργο με τίτλο: 
«Διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στο Δήμο Πεντέλης» συνολικού προϋπολογισμού 495.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κορωναίου - Καμπά)

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

«Simos Kokavesis & friends» LIVE το Σάββατο στο ιστορικό «Κύτταρο»!


Στον «Σταυρό του Νότου» το Σάββατο 11 & 18 Μαΐου, ο Δώρος Δημοσθένους ... σε δρόμους λαϊκούς

«Αννε...χεια» του Γιώργου Μακρή την Τετάρτη στο Δημοτικό θέατρο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Στα εγκαίνια της αφιερωματικής έκθεσης στους μεγάλους εικαστικούς καλλιτέχνες, ο Γ. Πατούλης


«Το Μαρούσι τιμά την τέχνη και τους εκπροσώπους της, αναδεικνύει το έργο των ανθρώπων που συνεισέφεραν στον πολιτισμό της πόλης μας αλλά και συνέδεσαν το όνομα του Αμαρουσίου με τη σημαντική προσφορά τους στην τέχνη στο πανελλήνιο»
Στα εγκαίνια της έκθεσης για τους μεγάλους εικαστικούς δημιουργούς του Αμαρουσίου Γιάννη Τσαρούχη, Ευγένιο Σπαθάρη, Πάνο Βαλσαμάκη και Γιώργο Γεωργιάδη που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α και φιλοξενείται στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη μέχρι το Σάββατο 11 Μαΐου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στη διάρκεια της παρουσίας του στη βραδιά των εγκαινίων ο κ. Πατούλης, ξεναγήθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων στην έκθεση και συνεχάρη τους συντελεστές για την πρωτοβουλία.
«Το Μαρούσι τιμά την τέχνη και τους εκπροσώπους της, αναδεικνύει το έργο των ανθρώπων που συνεισέφεραν στον πολιτισμό της πόλης μας αλλά και συνέδεσαν το όνομα του Αμαρουσίου με τη σημαντική προσφορά τους στην τέχνη στο πανελλήνιο» δήλωσε ο κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη βραδιά.

Μέχρι την Παρασκευή ο 5ος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στα ρέματα της Βόρειας Αθήνας

Στο πλαίσιο του 5ου κύκλου εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2019, πραγματοποιούνται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή (10/5) υπολειμματικοί βιολογικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία στα ρέματα της Βόρειας Αθήνας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05/2019
ΔΗΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ -  ΠΑΠΑΓΟΥ
●►Τεχνητή λίμνη Verde (εντός του Μεγάλου Πάρκου πλησίον της συμβολής των οδών Στρ. Παπάγου και 8ης Μεραρχίας)
●►Μικρό ρέμα οδού Υγείας (παράλληλα με οδό Υγείας)
●►Ρέμα Καλλιρόης (αδιέξοδα Γ. Μπλέσσα και Ζακυνθινού)
●►Ρέμα οδού Χατζηκωνσταντή
●►Ρέμα οδού Καραλή
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
●► Ρέµα (ανοιχτό, Αιτωλίας έως Θράκης)     
●► Ρέµα (ανοιχτό,  Πύλου έως Αχιλλέως)
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
●► Ρέμα Χαλανδρίου
●► Ρέμα Βριλησσού
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
●► Ρέμα Χαλανδρίου - Βριλησσίων (οδοί Μυκηνών - Σισμανογλείου)
●► Ρεματιάς (μέχρι Αττική οδό)
●► Ρέμα Βριλησσού (όρια με Δήμο Χαλανδρίου - Λ. Αναπαύσεως - Βριλησσού - Ιππολύτου - Αμαζόνων -  Αγ. Αντωνίου)

#Ενωμένο Μαρούσι με σποτ για τις κομματικές ταυτότητες #sto_syrtari

Με ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σποτ μπήκε στην τελική ευθεία της προεκλογικής του εκστρατείας το #Ενωμένο Μαρούσι και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος. 
Με σύνθημα “Αφήνουμε τις κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι - Ψηφίζουμε #Ενωμένο Μαρούσι” και τονίζοντας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού στο σποτ, που προβάλλεται ήδη στα social media και μπορείτε να το δείτε (εδώ), παρουσιάζεται ένα νεανικό χέρι να τοποθετεί τρεις τυχαίες κομματικές ταυτότητες μέσα σε ένα συρτάρι και να το κλείνει, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου σε απόσπασμα ομιλίας του να λέει: 
«Στις 26 Μαΐου αφήνουμε τις κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι, θέλουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα και να μπει φρέσκος αέρας στην πόλη». 
Ο Γ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ψαλίδι ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

«Η σύνθεση και η συνεργασία μόνο ωφέλιμη είναι για την πόλη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στο Μαρούσι από όποια θέση και αξίωμα»
Στις εκδηλώσεις προς τιμήν της Ζωοδόχου Παναγίας ανήμερα του εορτασμού του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Ψαλίδι, συμμετείχε και φέτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Όπως κάθε χρόνο, σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε η θεία λειτουργία, ακολούθησε η περιφορά της ιερής εικόνας, ενώ οι εορτασμοί περιλάμβαναν και μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους και με την ευκαιρία της παρουσίας του συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού, τον Σύλλογο Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής αλλά και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαλιδίου για τη σταθερή προσφορά του στη γειτονιά. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα προεδρεία και τα μέλη του συλλόγου για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Από «επιτυχία» σε «επιτυχία» η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου!

Επιτυχή κρίνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου τη διεξαγωγή του 4ου Τουρνουά Αλληλεγγύης Αγώνων Ποδοσφαίρου των Σχολείων που η ίδια διοργάνωσε στις αθλητικές εγκαταστάσεις «ΑΡΕΝΑ», που (οπως επισημαίνουν στο Δελτίο Τύπου) ευγενώς παραχωρήθηκαν δωρεάν για τέταρτη χρονιά από τον ιδιοκτήτη τους κ. Ντουντούμη.!
Με σύνθημα «οραματιζόμαστε μια κοινωνία, που οι έννοιες Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη, θα αποτελούν καθημερινή πρακτική και στάση ζωής» , μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου μας, βρέθηκαν από νωρίς, τόσο στο χώρο των γηπέδων όσο και στο χώρο συλλογής και διαλογής αγαθών. 
Κατά την έναρξη της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Βασίλης Μπούρας, ανέφερε:
“Φίλες και φίλοι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αθλητές και αθλήτριες σας καλωσορίζουμε, η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, το Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου οργάνου που εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Γονέων Νηπιαγωγείων Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων στο Μαρούσι.
Όταν μία επιτυχημένη δράση επαναλαμβάνεται για 4η συνεχή χρονιά και γίνεται θεσμός και
συνήθεια, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχαστεί ο χαρακτήρας που έχει και να γίνει άλλο ένα αθλητικό event.
Γι’ αυτό τονίζουμε, υπενθυμίζουμε και σας καλωσορίζουμε στο 4ο Τουρνουά ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, θα χαρούν, θα αθληθούν, θα παίξουν για τη νίκη αλλά κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής.
Και δεν είναι η δράση μας, το τουρνουά αλληλεγγύης φιλανθρωπική δράση γιατί πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι φιλόζωος, φιλόκαλος, φιλόλογος, φιλόσοφος, φιλόμουσος ή φιλομαθής και βεβαίως Φιλαθλητικός.

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση:«Η Αθήνα & το μεταναστευτικό ζήτημα»


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Με το # Ενωμένο Μαρούσι η Μαρία Καράμπελα


Την υποψηφιότητα της Μαρουσιώτισσας δασκάλας και φιλόλογου, Μαρίας Καράμπελα, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Καραμέρος. 
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας η ίδια δήλωσε: 
«Η κορυφαία μάχη είναι να παραμείνεις Άνθρωπος, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης για το κοινό καλό, την επιβίωση και την ανάπτυξη όλων των συμπολιτών μας. Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά της πόλης μας, στους νέους και νέες που ευελπιστούν με όραμα και δικαίωμα ΣΤΗΝ ΖΩΗ, στην αξιοπρέπεια και την ΕΡΓΑΣΙΑ, στην ΠΑΙΔΕΙΑ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στις ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, στην ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, στον ΑΝΕΡΓΟ-Η, στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ, στα ΑμεΑ, στην ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ στόχος μου είναι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα δύσκολα χρόνια που καλείται 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ και το ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΑΣ να δώσει το δικό του αγώνα δίπλα στον καθένα και την καθεμία από εμάς ατομικά, οικογενειακά και συλλογικά. Για τους λόγους αυτούς συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρίες με το κοινωνικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Καραμέρου εκτιμώντας το ήθος του, την προσωπικότητά του και την κοινωνική Ανθρώπινη προσφορά του».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: 

Στο συνδυασμό της «Νέας Εποχής» η Μαρίνα Παππά

Θ. Αμπατζόγλου:«Συμπολίτες μας με εμπειρία, προσφορά & επιστημονική κατάρτιση στις κοινωνικές δομές, εγγυώνται τον ανθρώπινο χαρακτήρα του Αμαρουσίου της Νέας Εποχής»
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή στην ομάδα μας, της Μαρίνας Παππά, που δίνει σημαντική ώθηση στη προσπάθειά μας για το Μαρούσι της  ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Η Μαρίνα Παππά ζει στο Μαρούσι από το 2006, έχει σπουδάσει κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στους τομείς πρόληψης της νεανικής εγκληματικότητας. Διατηρεί, Κέντρο Επιμόρφωσης & Δημιουργικής Απασχόλησης ενηλίκων και παιδιών στο Μαρούσι.
Η αγάπη της για τα κοινά, ο ζήλος και η δυναμική της προσωπικότητα θα ενισχύσει τον κοινό μας αγώνα.
Υποψηφιότητα - Βιογραφικό Παππά Μαρίνας
Αγαπητές-οι Μαρουσιώτισσες & Μαρουσιώτες,
Ως νέα επιχειρηματίας, ενεργή δημότης και καθημερινώς εξυπηρετούμενη στις δομές του δήμου μας (παιδικοί σταθμοί, δημοτική συγκοινωνία, φορείς τεχνών και αθλητισμού, παιδικά πάρκα κλπ ), ως τέως υπάλληλος καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας του δήμου μας, ως πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός και -φυσικα- ως μητέρα έχω αφουγκραστεί και βιώσει τους παλμούς της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μου και της πόλης μας ποικιλοτρόπως και από πολύπλευρη σκοπιά.

Απομάκρυνε ο εργολάβος τα μπάζα που είχε εναποθέσει στη συμβολή των οδών Φραγκοκκλησιάς - Λ. Πεντέλης

                       Η ισχύς εν τη ενώσει...!!!
Μετά την από 18/4/2019 κοινή επιστολή των 3 Συλλόγων (Σύλλογος Πολυδρόσου, Σύλλογος Νέου Αμαρουσίου και Σύλλογος Ρεματιάς) με καταγγελία για εναπόθεση μπάζων και επίστρωσή τους στην έκταση των περίπου 10 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού  Φραγκοκκλησιάς με την Λ. Πεντέλης σας ενημερώνουμε ότι ο εργολάβος που προέβη στην εναπόθεση μπάζων και το τελευταίο διάστημα στην επίστρωσή τους,  απομάκρυνε τα μπάζα και ο χώρος έχει αποδοθεί στην αρχική του μορφή.
Το θέμα ήταν υπό παρακολούθηση από πολύ καιρό και όταν έγινε φανερό ότι δεν ήταν προσωρινή απόθεση και ότι άρχισε να  διαστρώνει τα μπάζα επί τόπου, δραστηριοποιήθηκαν συνεργαζόμενοι 3 σύλλογοι - μεταξύ των οποίων και ο δικός μας - και προς τους δύο Δήμους.
Είναι γνωστό ότι κάθε εργολάβος είναι υποχρεωμένος  να αποθέτει τα προϊόντα εκσκαφών σε νόμιμο χώρο απόθεσης, για τον οποίο υπάρχει σχετική άδεια.