Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σκυταλοδρομίες στο Μαρούσι στις 26 Απριλίου

Τον 2ο αγώνα δρόμου σκυταλοδρομιών για τη φετινή χρονιά, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELLEXPO και τον Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877».
Ο αγώνας του Βίκος Relays θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχο τη προβολή όχι μόνο της άθλησης και της ευεξίας, αλλά και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Τα έσοδα από το «Marousi Vikos Relays» θα διατεθούν στο «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου» & στο «Σικιαρίδειο Ίδρυμα».
Στον αγώνα θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).
Στη Καλαμάτα που πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη σκυταλοδρομία παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη, η οποία ανέφερε:
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η ομάδα δρομέων που έχει συστήσει από τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του συνεχίζουν την προσπάθεια της στήριξης των κοινωνικών σκοπών του Bίκος Relays.

Απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, δουλειές για «συνεργάτες»

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής & της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου & της  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Δήμου Αμαρουσίου ύψους 467.400 € με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση τριών έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.900.000 €.
Η αιτιολογία συνηθισμένη:
«έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου».
Για όσους δεν γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε ότι και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ δεν διαθέτει προσωπικό (εκτός από 2-3 άτομα ).
Οι μελέτες θα ανατεθούν στους «συνεργάτες» της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ χωρίς διαγωνισμούς και άλλες «χρονοβόρες» διαδικασίες σαν αυτές που θα απαιτούνταν αν η επιλογή των μελετητών γινόταν από τις Υπηρεσίες του Δήμου.
Η αδιαφάνεια στο απόγειό της, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ είναι μονοπαραταξιακό με επιλογή της διοίκησης Πατούλη, παρά τις διαμαρτυρίες της παράταξής μας εδώ και πολλά χρόνια.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Phoenix Capital: «Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι διεθνείς αγορές»!

 Μεγαλύτερο αναμένεται το επικείμενο «κραχ» από αυτό του 2007
«Οι αγορές είναι έτοιμες για μία πολύ ισχυρή διόρθωση, πιθανώς ακόμη και για ένα ατύχημα».
Στα πρόθυμα της κατάρρευσης βρίσκονται οι αγορές διεθνώς, με τον οίκο επενδύσεων «Phoenix Capital» να προειδοποιεί τους επενδυτές για πιθανό κραχ, το οποίο θα ωχριά μπροστά στην κατάρρευση του 2007!
«Οι αγορές είναι έτοιμες για μία πολύ ισχυρή διόρθωση, πιθανώς ακόμη και για ένα ατύχημα» τονίζει η «Phoenix Capital».
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της δυσοίωνης εκτίμησής της, η επενδυτική εταιρεία χαρακτηρίζει ως υπ’ αριθμό 1 κακό οιωνό τα εταιρικά κέρδη, τα οποία συνιστούν και τον «οδηγό» των αγορών.
Όπως εξηγεί, τα εταιρικά κέρδη διαρκώς συρρικνώνονται, με το ρυθμό μείωσης μάλιστα να είναι καταιγιστικός.

Η Αθήνα κοιμάται;

    Η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία 16 νησιών - νησίδων!!!
Νέα εκδοχή των «γκρίζων ζωνών» για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε 16 νησιά και νησίδες του Αιγαίου διατυπώθηκε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση από τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας τα σοβαρά εμπόδια που παραμένουν στην προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Μετά μία περίοδο έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο με κατακόρυφη αύξηση των παραβάσεων του FIR Αθηνών, παραβίασης του Εθνικού Εναέριου Χώρου και παραβάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων, η Τουρκία διατηρεί ζωντανή τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», η όποια διατυπώθηκε πρώτη φορά το 1996.
Στη διάρκεια συζήτησης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ερώτηση για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα «είχε υψώσει την ελληνική σημαία σε νησιά που δεν της ανήκουν».
«Κατάληψη» νησιών
Σύμφωνα με το Εθνος, η φρασεολογία του βουλευτή του CHP ήταν ιδιαίτερα εμπρηστική, καθώς έκανε λόγο για «κατάληψη» των νησιών που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, κάνοντας ειδική αναφορά στη Ρω, στο Αγαθόνησι και το Φαρμακονήσι, ρωτώντας την κυβέρνηση τι θα κάνει για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που η Τουρκία δεν κηρύττει δική της ΑΟΖ.

Αποτελέσματα εκλογών του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

       Αποτελέσματα εκλογών Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, με την εκλογή στην Σ.Ε. των Γεώργιου Κοντορίνη, Ελένης Ρεζάιι - Λιάκου, Ισίδωρου Διακίδη, Γεώργιου Τσιούρα, Σταύρου Γιανγκόζογλου (από την Περιφέρεια Δυτικής Ευρώπης), Ιωάννας Ζαχαράκη, Στέλλας Κυργιανέ - Εφραιμίδου, Θωμά Παπαδόπουλου, Αργυρίου Παπάζογλου, Νικόλαου Μίχου (από την Περιφέρεια Γερμανίας), Νικόλαου Ρουσκέτου, Χρήστου Ντούτση (από την Περιφέρεια Ανατολικής Ευρώπης) και των Νουγκζάρ Τσαμουρλίεβ, Ελήνα Τερσένοβα, Αλέξιου Μουχσίεβ, Βέρα Τρόνινα (από την Περιφέρεια χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης)
Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου θα συγκροτηθεί σε σώμα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην πρώτη συνεδρίασή της στην Ελλάδα, όπως προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου και με την συμμετοχή των τεσσάρων εκπροσώπων της ΚΕΔΕ.
Αναλυτικά αποτελέσματα από το σύστημα ΖΕΥΣ

Aπό τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. στο Δημαρχείο, οι εκλογές του Σ.Ε.Δ.ΑΜ

                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου , οι εκλογές για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας , της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων για την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα διεξαχθούν σήμεραΠαρασκευή 27 Μαρτίου 2015 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους  κατά την διεξαγωγή των εκλογών το βιβλιάριο υγείας και την αστυνομική τους ταυτότητα

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση «Ο Ακροδεξιός Φασιστικός κίνδυνος στην Ελλάδα & στην Ευρώπη»

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αλλάζουν οι δημοτικές επιχειρήσεις για να μην αλλάξει η διαχείριση

Με πρόσφατη απόφασή της η Δημοτική Αρχή και  η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη σύσταση Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Σκοπός της επιχείρησης η χάραξη και εφαρμογή πολιτικών και η παροχή υπηρεσιών Πολιτισμού και Αθλητισμού στους δημότες.
Η ενέργεια αυτή έρχεται σαν συνέπεια της απόρριψης προηγούμενων αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής από το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες η διοίκηση Πατούλη προσπάθησε να μεταφέρει τις δραστηριότητες της διεύθυνσης Πολιτισμού και του Αθλητισμού του δήμου, στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., ώστε να υλοποιούνται υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.
Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Κατέφυγε με προσφυγές στην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού, εκτός από πολιτικά απαράδεκτες, οι ενέργειες αυτές ήταν και παράνομες, και τελικά δικαιώθηκε.
Η Δημοτική Αρχή δεν εμπιστεύεται τη Δ/ση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, στην οποία απασχολούνται πάνω από 70 δημοτικοί υπάλληλοι και μέχρι πρόσφατα παρείχε αυτές τις υπηρεσίες στους δημότες και προχωρά στη σύσταση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης. 
Ο λόγος γνωστός και απαράδεκτος.
Η διοίκηση Πατούλη υλοποιεί με πλήρη αδιαφάνεια την πολιτική της, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, χωρίς τον άμεσο έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακάμπτει τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Διαχειρίζεται κονδύλια ύψους 1,8 εκ. ευρώ το χρόνο παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του Δήμου και του δημόσιου ελέγχου.

Τα «Κακά Κορίτσια» του «ΒΗΜΑ FM 99,5» & η «τσαμπερδονοκωλοσφυρίχτρα»!!!


Σε ρυθμούς «Dancing with the stars» η Μαρίνα Πατούλη...
Ο latin χορός της συζύγου του Δημάρχου μας Γ. Πατούλη!
Παρτενέρ της ήταν ο Ηλιάς Μπούτσης, που διαγωνίσθηκε στο DWTS 4 με ντάμα του την καυτή Κατερίνα Στικούδη...
Στις φωτογραφίες της Espresso, πάντως, 
βλέπουμε την σύζυγο του Πατούλη, που είναι και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πεύκης - Λυκόβρυσης, με μαύρο κοντό φόρεμα αλά Μέρλιν Μονρόε και ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες να τα δίνει όλα... στο χορό!
Οι ενασχολήσεις αυτές της Πρόεδρου  του ΠΕΑΠ, δεν έμειναν απαρατήρητες ... & έγιναν αντικείμενο καυστικού σχολιασμού από τα «ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» πριν από λίγο στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM 99,5.

Γ. Πατούλης:«Φορέας Εθνικής Παράδοσης & Αφύπνισης η Επέτειος του 1821»

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε την Επέτειο της Επανάστασης του 1821, που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, με το οποίο συνδέθηκε η γέννηση του νεοελληνικού κράτους.
Πλήθος κόσμου παρά το βροχερό καιρό συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους Ήρωες της Επανάστασης μαζί με τη Δημοτική Αρχή της πόλης, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ιεραρχίας, των Τοπικών Αρχών, των Συλλόγων και Φορέων.
Μετά την ιερή δοξολογία στη Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Νικόλαο του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου και τον π. Χρήστο τους Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από τον Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και τους Φορείς της πόλης, ενώ η παρέλαση ματαιώθηκε λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών.  
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική διάσταση του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Για το πρόβλημα του παρκινγκ & όχι μόνο, μιλά απόψε στο «STAR.GR WEBTV» ο Γ. Πατούλης

          Στις 10 το βράδυ στην εκπομπή «Οδηγώντας σωstar»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλά για το πρόβλημα του παρκινγκ και όχι μόνο
Αλλαγή ώρας και ημέρας για την εκπομπή «Οδηγώντας σωstar» με το Βαγγέλη Γκούμα στο WEBTV του STAR.GR, Θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 10 το βράδυ.
Σήμερα καλεσμένος είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος μιλά για το πρόβλημα του παρκινγκ και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με την ιδιότητα του ιατρού δίνει πολύτιμες συμβουλές που σώζουν ζωές όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να δίνουμε σε τραυματία αμέσως μετά το ατύχημα με την μηχανή ή το αυτοκίνητο. 
Μάθετε τι πρέπει να κάνετε.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

«Τα παιδιά βοηθούν τα παιδιά» με την δράση «κουτί παπουτσιών»

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών προσκαλει όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να ετοιμάσουν ένα «κουτί παπουτσιών» με χρήσιμα αντικείμενα για ένα ελληνόπουλο που βρίσκεται σε ανάγκη ή ένα παιδί προσφύγων.
Με σύνθημα «Τα παιδιά βοηθούν τα παιδιά» και ακολουθώντας μια καθορισμένη διαδικασία παραδίδουν τα γεμάτα «κουτιά παπουτσιών» στους παραλήπτες τους στην Αθήνα και την Κόρινθο. 

Στερέωσαν τα κάγκελα του Μνημονίου, για να διώξουν τα κάγκελα από τις παρελάσεις!

Όταν εξελέγη Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στις κάμερες της τότε ΝΕΤ
δήλωνε ότι όταν ακούει για ΕΘΝΟΣ βγάζει σπυράκια
& πως του προκαλούν δυσφορία οι μιλιταριστικές παρελάσεις...
Επιστρέφοντας από την Γερμανία όπου κατήγαγε σπουδαία νίκη
στο θέμα της επιστροφής του κατοχικού δανείου &
των πολεμικών αποζημιώσεων,
φούσκωσε ως πάπια, από Εθνική Υπερηφάνεια,
για την ΗΘΙΚΗ - επιτέλους - ΔΙΚΑΙΩΣΗ της Ελλάδος!!!

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Μαρούσι

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Εφυγε» από την ζωή ο σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού, Χρήστος Κωνσταντίνου

Ο σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού, κορυφαίος στα «ταξίμια», στους αυτοσχεδιασμούς, Χρήστος Κωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου 2015, σε ηλικία 65 ετών. 
H κηδεία του πραγματοποιηθηκε την Κυριακή από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Ο Χρήστος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο κατεχόμενο Αργάκι της Μόρφου το 1950, ενώ τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν αυτά από την παραδοσιακή δημοτική μουσική, από τον βιολάρη πατέρα του, που τον ώθησαν μάλιστα να αρχίσει μαθήματα βιολιού σε ηλικία 10 χρονών στον Πετράκη στη Μόρφου.
Το 1962 μετανάστευσε στο Λονδίνο όπου συνέχισε τα μαθήματα βιολιού και άρχισε παράλληλα μαθήματα στο τρίχορδο μπουζούκι. Πολύ σύντομα άρχισε να παίζει μπουζούκι επαγγελματικά, στα διάφορα παροικιακά κέντρα, όπου γνώρισε τον Λουκά Νταράλα και συνεργάστηκε μαζί του.

                              

Σε ηλικία 19 χρονών συμμετείχε στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τότε, επί Χούντας, περιοδείες στο εξωτερικό. Από τότε συνεργάστηκαν πολλές φορές. 
Το 1971 μετακόμισε στην Ελλάδα.

Από το Κόμο... στο «Ταμείο των Μακελάρηδων του κόσμου»

                  All Stars στο «German Marshall Fund of the US» 
     οι κ.κ. Βαρουφάκης, Παναρίτη, Σόρος & Στόλτενμπεργκ


Λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας από το ίδρυμα «The European House: Ambrossetti» (γνωστό και ως «Ευρωπαϊκή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ»), είδαμε τον εξαφανισθέντα εσχάτως υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, να φιγουράρει στην επίσημη λίστα των ομιλητών στο ετήσιο συνέδριο «Brussels Forum», που διοργανώθηκε(20 - 22 Μάρτη) στις Βρυξέλλες, από το «Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των ΗΠΑ» (German Marshall Fund of the United States)...
Στο εν λόγω συνέδριο του «Brussels Forum» συμμετείχε και η πρώην Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ του ΚαρατζαΦΥΡΕΡ ΦεροΝΙΚΗ Τζαβέλλα
(που μετεγράφη εν τέλει στη Νέα ΝΔ του Α. Σαμαρά), & άφησε εποχή στο Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας σε μία ομιλία της το αμίμητο: 
«Εντάξει, ας καταστραφεί η Ελλάδα, εάν αυτό συμβάλλει στο να σωθεί η Ευρώπη»!!!
Το εν λόγω «ευαγές» ίδρυμα στοχεύει στην ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στο «πνεύμα του σχεδίου Μάρσαλ», όπως πληροφορεί η ιστοσελίδα του «Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού», που συμβάλλει στην έρευνα και την ανάλυση για τα ζητήματα της διατλαντικής συνεργασίας. Ανάμεσα σε άλλα, στηρίζει τα δίκτυα συνεργασίας στα Βαλκάνια («φιλανθρωπικά ιδρύματα», π.χ. Σόρος) και τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.
Προσκεκλημένοι του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ στο εφετινό Φόρουμ των Βρυξελλών ήταν,

Aπό την Καισαριανή στην Καγκελαρία...

 
         

«Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» γέμισε… σβάστικες!

 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το… «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», δεν είναι μόνο το γνωστό άντρο των οικονομικών εκβιαστών, των Μνημονίων, των τραπεζιτών και των επιτρόπων που μας εύχονται «καλό κουράγιο Έλληνες».
Είναι και… λίκνο της «δημοκρατίας».
Εκείνης της «δημοκρατίας» που αρμόζει στους «θεσμούς», στους Σόιμπλε, στους Ντάισελμπλουμ και στους Ντράγκι. Ορισμένα παραδείγματα:
                                                                  ***
Σε επιστολή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ προς τον Γιούνκερ με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε επί λέξει:
«Με επιστολή της 18ης Φεβρουαρίου 2015, με ερωτάτε ποια είναι η θέση της Επιτροπής ως προς το {…} δικαίωμα του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Ένωση ενεργεί μόνον εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων που της απονέμουν τα κράτη – μέλη με τις Συνθήκες (…)». Εφόσον δεν έχει ανατεθεί στην Ένωση καμία αρμοδιότητα για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε, η Επιτροπή δε λαμβάνει θέση επί των θεμάτων αυτών».

Μέρκελ über alles

Παράδοση, υποτέλεια, εξευτελισμός για ένα κοινό μέλλον με αρχηγό την Γερμανία
Ο ισχυρότερος πολιτικός πολέμιος της καγκελαρίου, κ. Τσίπρας, παραδόθηκε στην ισχυρή Γερμανία παραδίδοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων μέσα από την φράση του "γυρίζουμε σελίδα οραματιζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον(με την Γερμανία)".
Η στροφή πολιτικής και ιδεολογίας του Έλληνα πρωθυπουργού έβαλε για πάντα στο μπαούλο της απαιτήσεις του ελληνικού λαού και την Ελπίδα που πλέον θα εγκρίνεται για το αν είναι αρκετή μέσω των πολιτικών εταίρων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέσω του Brussel Group που άτυπα διοικεί η Γερμανία.
Ο κύριος Τσίπρας στο ταξίδι του στο Βερολίνο δεν πήρε στις αποσκευές του τις δίκαιες απαιτήσεις των Ελλήνων, οι οποίοι επί έξι χρόνια έχουν υποστεί την σκληρή γραμμή λιτότητας της Γερμανίας που χάραξε ολοκληρωτικά και με δική της ευθύνη η κυβέρνηση της Άγκελα Δωροθέα Κάσνερ - Μέρκελ.
Η κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά το 4ώρο δείπνο των δύο πολιτικών αρχηγών δεν άφησε τίποτε να εννοείται.
Η κυρία Μέρκελ πήρε πάνω της όλο το παιχνίδι των εντυπώσεων και έδειξε ποιος κάνει το κουμάντο, ενώ ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε ασάφειες όσον αφορά τις ελληνικές απαιτήσεις αλλά σε ξεκάθαρες κουβέντες όσον αφορά τη φίλη Γερμανία.

Η αποτροπή δημιουργίας Γερμανο-Ρωσικού άξονα, πρωταρχικός στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ

«Stratfor»: Η ένωση Ρωσίας & Γερμανίας θα μπορούσε «εξουδετερώσει» την Αμερική
Ο επικεφαλής του γεωπολιτικού Ινστιτούτου μελετών «Stratfor Global Intelligence», George Friedman, για πρώτη φορά δήλωσε δημόσια, ότι ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος της αμερικανικής Κυβέρνησης, είναι να αποτρέψει την δημιουργία ενός γερμανο-ρωσικού άξονα , διότι, αν γίνει, αυτόματα θα «εξουδετερωνόνταν» πλήρως, στρατιωτικά, οικονομικά, εμπορικά και γεωπολιτικά η Αμερική, αναφέρει άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «vesti.lv».
Ο αποκλεισμός μιας τέτοιας συμμαχίας είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η εμφάνιση εναλλακτικών παγκόσμιων δυνάμεων, ικανών να αποτρέψουν την παγκόσμια επέκταση της αμερικανικής ισχύος ως της μόνης παγκόσμιας υπερδύναμης, τονίζει το Ινστσιτούτο.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Ινστιτούτου πολιτικών και στρατηγικών μελετών τονίζει, ότι ένας τέτοιος στόχος υπήρχε πάντοτε από τις ΗΠΑ, για να αποτρέψει την ένωση των δύο αυτών δυνάμεων, εκ των οποίων θα μπορούσαν να απειληθούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών παγκοσμίως.

Η δίκη του Κολοκοτρώνη

Η δίκη του Κολοκοτρώνη άρχισε στις 30 Απριλίου 1834 και διήρκεσε μέχρι τις 26 Μαΐου του ιδίου έτους. Διεξήχθη στο τουρκικό τζαμί του Ναυπλίου - το σημερινό Βουλευτικό.
Εισαγγελέας ορίσθηκε ο Εδουάρδος Μάσον, «ο εμπαθής εκείνος πολέμιος», όπως γράφει ο ιστορικός Μέντελσον, «της ρωσικής μερίδος και του Κολοκοτρώνη, που υπερασπιίσθηκε με πάθος τον φονιά του Καποδίστρια Γεώργιο Μαυρομιχάλη» και κατηγόρησε με άκαμπτο πείσμα τον Κολοκοτρώνη.           Σκωτσέζος, νομικός, θεολόγος και φιλόσοφος, είχε έλθει το 1824 στην Ελλάδα με την ιδιότητα του φιλέλληνα. Δεν είχε σπουδαία δράση κατά τον Αγώνα, μετά την απελευθέρωση δε άρχισε να δικηγορεί, έως ότου ο Όθωνας τον διόρισε καθηγητή της ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναμίχθηκε στις εσωτερικές μας διενέξεις και υπηρέτησε, ουσιαστικά, την αγγλική πολιτική.
Ένας ξένος, και αυτός, που κάτω από την ηθική δικαίωση του φιλελληνισμού, αναμίχθηκε, κατά τρόπο εξοργιστικό, στις εσωτερικές υποθέσεις των Ελλήνων.
Τον κατείχε, όπως και άλλους παρεμφερείς φιλέλληνες, η εγωιστική πεποίθηση ότι οι μικρές ή μεγάλες υπηρεσίες που είχαν προσφέρει στην αγωνιζόμενη χώρα τούς έδιναν ιδιαίτερα δικαιώματα, ακόμα και το ύπατο δικαίωμα να κρίνουν επί της ζωής των επιφανέστερων ανδρών αυτού του τόπου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΣΤΗΝ... ΤΡΟΪΚΑ!!!

      Τραγελαφικές καταστάσεις τότε και τώρα
                
Η διαχρονικότητα της κακοδαιμονίας του κράτους της Ρωμιοσύνης,
                     που στήθηκε με κανόνες μαφίας, λεηλασίες και ψέματα
                    κι αναγόρευσε κλέφτες και ληστές σε «εθνικούς» ήρωες
!!!

Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ «ΙΣΤΟΡΙΑ» για το 1821, από τον Γιάννη Λάζαρη
Η Ρωμιοσύνη, αντί με αυτογνωσία να αναλογιστεί τα σφάλματα τού παρελ- θόντος, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει το παρόν της και να οδηγηθεί με ασφάλεια προς το μέλλον, κάνει ακριβώς το αντίθετο:  
Χωρίς ίχνος αυτογνωσίας αισθάνεται υπερήφανη για λάθη της, πολλά από τα οποία μάλιστα, τα διδάσκει ως παραδείγματα στα σχολεία κι επί πλέον τα γιορτάζει με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Τριπολιτσά, η γενοκτονία τής οποίας υμνείται στα βιβλία, στις εθνικές γιορτές, στο δημοτικό τραγούδι, στον εθνικό ύμνο κ.λπ..
Στην Τριπολιτσά, αποκαλύφθηκε το χειρότερο πρόσωπο τής Ρωμιοσύνης:
Κάτω από κωμικοτραγικές συνθήκες με μυστικές συνεννοήσεις, προδοσίες, σκανδαλώδεις αγοραπωλησίες κ.ά., από τη μια πολιορκούσαν κι από την άλλη πουλούσαν στη μαύρη αγορά τρόφιμα στους πολιορκημένους.
Από τη μια πολεμούσαν με τους οθωμανούς κι από την άλλη μεταξύ τους, για τα λάφυρα, τα οποία, προκειμένου να τα αποκτήσουν, έσφαξαν αδιακρίτως τον οθωμανικό πληθυσμό τής πόλης.
Πλιατσικολόγησαν τα πάντα, μέχρι και τα σκουριασμένα καρφιά στους τοίχους!
Δέν είναι μόνον η Αγία Λαύρα και τα κρυφά σχολειά. Υπάρχουν πολλοί εθνικοθρησκευτικοί μύθοι, πολλά ψέματα, που έχουν φτιαχτεί γύρω από το ʼ21, τις πραγματικές συνθήκες, τα πραγματικά γεγονότα τού οποίου, τα μαθαίνουμε διαστρεβλωμένα από τους επίσημους θεωρητικούς τής Ρωμιοσύνης, που αναγόρευσαν πλιατσικολόγους, κλέφτες και ληστές σε εθνικούς ήρωες. 
Όχι με κανόνες ευνομίας, αλλά πάνω στα ψέματα αυτά εξ άλλου, από πλιατσικολόγους, κλέφτες και ληστές στήθηκε και το σύγχρονο κράτος, γι΄αυτό ένα κράτος-ψέμα πλιατσικολόγων, κλεφτών και ληστών είναι έκτοτε...
Στόχος τής εξέγερσης τού ʽ21: Τα οθωμανικά τσιφλίκια, μετέπειτα «εθνικές γαίες»!!!

Μήνυμα του Υπ. Παιδείας Αρ. Μπαλτά, για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου




Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA ΕΠTΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 24 Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Υδροδότηση χώρων πρασίνου
3. Έγκριση προσφοράς Ανάθεσης Εργασίας για το οικονομικό έτος 2015 στον δικαστικό επιμελητή Νικόλαο Ρουμανά
4. Καταβολή ή μη προκαταβολής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 3669/2008 για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Δημοτικών Κτιρίων (Πράξη: Εξοικονόμηση Ενέργειας Αμαρουσίου)»
5. Σύνταξη όρων Διακήρυξης για το έργο «Διαχείριση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου» - Ορισμός επιτροπής διενέργειας Διαγωνισμού

Tο Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, που τελείται κάθε χρόνο πριν από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από το Σύλλογο Αθμονέων, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Σωματείων.
Το καθιερωμένο Ετήσιο Μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία επίσης της Προέδρου του Συλλόγου Αθμονέων  κας Ρούλας Μπογδάνου - Καλύβα και των μελών του Δ.Σ. 
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε το μέλος του Συλλόγου κα Ελένη Στεφοπούλου, οικονομολόγος, το γένος Κων/νου Μήλα και ακολούθως η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου:Eν - δύο, εν δυό, με τον Πάνο & την Ρένα να μας δίνουν... βηματισμό!

Στρατιωτική παρέλαση & μετά... δημοτικό γλέντι !

Έξω από τα συνηθισμένα θα είναι ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. 
Και αυτό γιατί ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει ότι μετά την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, θα ακολουθήσει και δημοτικό γλέντι. 
Στόχος να έχει ένα επιπλέον κίνητρο ο κόσμος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς. 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς δεν θα στηθούν κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος, η πρόσβαση του κόσμου θα είναι ελεύθερη - θα μοιραστούν και σημαιάκια- ενώ οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.
Τις πληροφορίες αυτές για τον σχεδιασμό της παρέλασης της 25ης Μαρτίου επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Mega.

Για τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή «Εργατικές Πολυκατοικίες»

Στο δημοτικό Συμβούλιο της 17-3-2015, η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού, σε σχέση με την δέσμευση κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή «Εργατικές Πολυκατοικίες» έκανε την εξής τοποθέτηση:
Ασφαλώς και συμφωνούμε στην κατοχύρωση κοινοχρήστων χώρων. 
Όμως εδώ, φτάσαμε στο «και πέντε» για να τον περισώσουμε! 
Ίσως, αν δεν έστελνε σχετικό έγγραφο ο αρμόδιος χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, κάνοντας πραγματική ΕΚΚΛΗΣΗ στο Δήμο μας να ενεργήσει επιτέλους μετά από μία σειρά περιπτώσεων που είχε αδρανήσει και που τις κατονομάζει στο έγγραφό του, θα βρισκόμασταν ακόμα στο στάδιο «εκκρεμεί ο φάκελος».

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στην ημερίδα «Νέοι & Ναρκωτικά» μίλησε ο Γ. Πατούλης

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα καταπολέμησης των εξαρτήσεων πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στην ημερίδα «Νέοι και Ναρκωτικά» του Κέντρο «Ιωάννης Καποδίστριας»
Τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την καταγραφή όλων των μορφών εξαρτήσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους, πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: 
«Νέοι & Ναρκωτικά» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ι. Καποδίστριας».
Με σημείο αναφοράς την ανησυχητική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στους νέους όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, επεσήμανε: 
«ένας στους επτά μαθητές από 15 έως 19 ετών έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας έστω και μια φορά, ενώ η πλειοψηφία αυτών έχει επαναλάβει τη χρήση τουλάχιστον τρεις φορές. Αλλά και στις νεότερες ηλικίες,13 έως 14 ετών, έχει διαπιστωθεί ότι το 2,3% έχει δοκιμάσει κάποια παράνομη ουσία».
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, επεσήμανε τη συλλογική ευθύνη της κοινωνίας αλλά και την ανάγκη για συλλογική επαγρύπνηση για την προστασία των νέων από τα ναρκωτικά, πέρα από προκαταλήψεις και ρατσιστικά στερεότυπα.

Δωρεάν σεμινάρια Τουρισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Διήμερο εντατικό σεμινάριο με τίτλο «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο», διοργανώνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 η Περιφέρεια Αττικής 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Μεσογείων 156) και απευθύνεται αποκλειστικά στους Αιρετούς και στα εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Τουρισμού όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώσεων, οργανισμών, αναπτυξιακών εταιριών και επιμελητηρίων που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, προτείνοντας ταυτόχρονα με επιστημονικό αλλά και πρακτικό τρόπο αποτελεσματικές και σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους τουριστικής προβολής και σχεδιασμού. 

Εγκαινιάστηκε ο «Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου» στο Μαρούσι

Τα εγκαίνια του Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, τη νέα δομή πρόληψης με αποστολή την πρόληψη και την εξασφάλιση της καλής υγείας εγκύων και βρεφών, πραγματοποίησε ο, παρουσία Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της Μονάδας, και ασφαλισμένων.
«Σήμερα, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. 
Μέσα από αυτήν την προληπτική δομή παρέχεται στήριγμα στη μέλλουσα ανασφάλιστη μητέρα και στο παιδί που θα φέρει στον κόσμο προσφέροντάς της πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας. 
Είμαστε υπέρ της πρόληψης παρά της θεραπείας, θέλουμε πολίτες υγιείς πολύ δε μάλλον όταν πρόκειται για μητέρες και παιδιά, για αυτό και ζητούμε τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων για την επέκταση μονάδων όπως η συγκεκριμένη σε όλη την Ελλάδα» ανάφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.

Λ. Μαγιάκης:«κρίσιμο θέμα η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς»

    Στη συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου...
Σε συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου και την παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» παραβρέθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρης Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού
Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου» Β. Καπρινιώτης και άλλα μέλη του συλλόγου από το Μαρούσι.
Στη συνέλευση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ενημέρωσε τους δημότες για τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου και άκουσε τα αιτήματα και τις απόψεις τους.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς και των επιπτώσεών της στον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.
Ο Λ. Μαγιάκης τοποθετήθηκε στη συνέλευση λέγοντας πως το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς είναι κρίσιμο, καθώς ένας δρόμος σε περιοχή αμιγούς κατοικίας δέχεται πλέον διαμπερή κυκλοφορία.

«ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» η εμφάνιση Γ. Πατούλη ...στη Βουλή των Ελλήνων!

                                     

Εδάρη «ανηλεώς» για να μάθει ... να μιλάει κατά των Γερμανών!

Aπροστάτευτη η βασική μάρτυρας στη υπόθεση της Siemens!!!

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε η τέως γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου και βασική μάρτυρας στη «υπόθεση της Siemens» ενώ αξίζει να σημειωθεί ως η κ. Κατερίνα Τσακάλου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Ωστόσο οι αστυνομικοί που την προστατεύουν δεν παραμένουν στο σπίτι και κατά τη διάρκεια της νύχτας αποχωρούν, κάτι που φαίνεται πως γνώριζε και ο άγνωστος στην κ.Τσακάλου, άνδρας από τον οποίο δέχθηκε επίθεση.
Το θύμα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων, δηλώνοντας ότι το βράδυ της Τετάρτης στις 8.30 και την ώρα που κατέβηκε για να πετάξει τα σκουπίδια δέχθηκε επίθεση και υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από έναν άγνωστο άντρα.

Τριτοκοσμικές…σκηνές στην 24ωρη εφημερία του Σαββάτου, στο Σισμανόγλειο!

  Νύχτα τρόμου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο! 
Αναμονή ατελείωτη. Ουρές αμέτρητες. Εισαγωγές αναρίθμητες. Κενά κρεβάτια όμως …
μόνο για λίγους. 
Και αυτό διότι σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, για άλλη μια φορά επικρατεί η τακτική των πελατειακών σχέσεων όπου γιατροί «καπαρώνουν» κρεβάτια για τα δικά τους περιστατικά.
Είναι ενδεικτικό πως συνολικά 442 ασθενείς πήγαν στη γενική εφημερία του νοσοκομείου για να εξυπηρετηθούν.
Τελικά εισήχθησαν 85. Όσο για τις αναμονές, μόνο τριτοκοσμική χώρα θα μπορούσαν να θυμίζουν: Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων κάποια περιστατικά περίμεναν πάνω από 10 ώρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μέχρι να κάνουν εισαγωγή σε κλινική.
Αντίστοιχα 10 παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά παρέμειναν μέχρι και 8 ώρες στο ΤΕΠ μετά τη λήξη της εφημερίας προκειμένου τα περισσότερα να διακομιστούν στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ.
Και το ζήτημα βέβαια είναι πως ενώ έγιναν 85 εισαγωγές ασθενών τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις 35.
Και αυτό παρότι η εφημερία θα έπρεπε να ξεκινήσει με 100 κενά κρεβάτια αφού από τη νομοθεσία προβλέπεται το 25% των κλινών να είναι διαθέσιμες. 
Το Σωματείο των εργαζομένων αποδίδει το φαινόμενο των καλυμμένων κρεβατιών στην τακτική ορισμένων γιατρών να κρατούν τα κρεβάτια για… δικούς τους ασθενείς, αλλά και στη συνήθεια κάποιων άλλων να μην δίνουν τις άδειες κλίνες προς χρήση στην εφημερία, ώστε να μη δέχονται στην κλινική τους περιστατικά άλλων τμημάτων.