Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εορτασμός 25ης Μαρτίου:Eν - δύο, εν δυό, με τον Πάνο & την Ρένα να μας δίνουν... βηματισμό!

Στρατιωτική παρέλαση & μετά... δημοτικό γλέντι !

Έξω από τα συνηθισμένα θα είναι ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. 
Και αυτό γιατί ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει ότι μετά την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, θα ακολουθήσει και δημοτικό γλέντι. 
Στόχος να έχει ένα επιπλέον κίνητρο ο κόσμος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς. 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς δεν θα στηθούν κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος, η πρόσβαση του κόσμου θα είναι ελεύθερη - θα μοιραστούν και σημαιάκια- ενώ οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.
Τις πληροφορίες αυτές για τον σχεδιασμό της παρέλασης της 25ης Μαρτίου επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Mega.
«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα» δήλωσε.
Ερωτηθείσα εάν οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν και δημοτικά άσματα εκτός από εμβατήρια, η κ. Κυπριανίδου δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε», ενώ παρατήρησε ότι θα συμμετάσχουν και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της στρατιωτικής παρέλασης, η κ. Κυπριανίδου σημείωσε: «Είχαμε έναν προβληματισμό σε σχέση με την τιμητική διαδικασία των επετείων μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις. Θέλουμε να είναι συμμέτοχοι οι πολίτες».
ΠΑΣΟΚ: Ψεκασμένοι και ακροδεξιοί μεγαλουργούν με τη Δούρου
Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για το θέμα. 
Αναλυτικά αναφέρουν:
 Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (κκ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Χουντής,Κουράκης, κα Φωτίου).
Αντ’ αυτού έχουμε υπερπαραγωγή του κ. Καμμένου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα με άρματα μάχης, αεροπλάνα και δημοτικά τραγούδια. 
Οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν σε συνεργασία με τη κα. Δούρου.
Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
                                                                ΠΗΓΗ:www.huffingtonpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου