Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Επιχείρησαν & σήμερα να κάψουν το ΔαSOS Συγγρού!!!

Δυστυχώς νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα μεταξύ δάσους Συγγρού και κτήματος Καρέλλα, στο ίδιο σημείο όπως πριν 2 ημέρες! 
Έγκαιρη ξανά η πυρόσβεση. 
Οπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους οι ΦΙΛΟΙ του Δάσους Συγγρού, ο Δήμος Αμαρουσίου, η Πυροσβεστική και ο Σ.Π.Α.Π, έσπευσαν τάχιστα  με 10 οχήματα και 25 Πυροσβέστες στην περιοχή με αποτέλεσμα την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Οι συνθήκες και τα αίτια ωστόσο παραμένουν άγνωστα για την ώρα...
Καλό είναι όλοι να προσέχουμε στον υπέρτατο βαθμό κι αν υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι ύποπτο, να καλούμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή τον ΣΠΑΠ στο 1566

Την Δευτέρα η Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου

Αύριο η Ενημερωτική Ημερίδα για την κολπική μαρμαρυγή

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης θα κηρύξει την έναρξη της ημερίδας με θέμα: «Άκου την καρδιά σου: Είσαι σίγουρος ότι δεν σε αφορά η κολπική μαρμαρυγή;», που διοργανώνει υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το Ερευνητικό Ινστιτούτου για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, από τις 11:00 – 14:00  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Μητρόπουλος», με ελεύθερη είσοδο.

Αύριο στις 8:30 μ.μ. στο Αμαλίειο, η συναυλία προς τιμήν του Νίκου Γούναρη

Στις 9:00 μ.μ. το Κρητικό γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα 2016

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Είδη 1ης ανάγκης για φοιτητές συγκεντρώνουν ο Alpha & η Περιφέρεια Αττικής

Μετά τους πρόσφυγες, κοντά και στους φοιτητές από την επαρχία στέκεται η Περιφέρεια Αττικής Η Περιφέρεια Αττικής και το ραδιόφωνο του Alpha ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους νέους φοιτητές. 
«Γειά σας» λένε το πρωί της Δευτέρας 27/6 ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος, μέσα από την ομώνυμη ραδιοϕωνική εκπομπή του Alpha 9,89, που θα μεταδοθεί κατ’ εξαίρεση από τις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής της  Περιϕερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, στην Αγία Παρασκευή.
Έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπεριϕερειάρχη βόρειου τομέα, Γιώργου Καραμέρου και στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Περιϕέρεια, δυο παλιοί γνώριμοι συναντιούνται και πάλι on air, αυτή τη ϕορά στη ραδιοϕωνική συχνότητα του alpha, με σκοπό να απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον συμπολίτη επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους ϕοιτητές από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αυτήν την ώρα βάζουν τα θεμέλια για την αυριανή τους εξέλιξη.
Πρώτο μεγάλο ραντεβού για τη συλλογή των ειδών, το Σάββατο 2 Ιουλίου, 9:00 -15:00
οπότε και ανοίγουν οι πόρτες του κέντρου συλλογής ειδών στην Αγία Παρασκευή για όποιον επιθυμεί να προσϕέρει.

Επιτακτική η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Συνεδρίασε η κοινή ομάδα εργασίας της ΚΕΔΕ & εργαζομένων 
Την πεποίθηση πως είναι απολύτως επιτακτική η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων στο πρόγραμμα.
Αντικείμενο της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία συστάθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη, είναι η επεξεργασία και ακολούθως η κατάθεση στα αρμόδια υπουργεία, προτάσεων που θα έχουν στόχο  την εξασφάλιση της σταθερής ροής χρηματοδότησης του προγράμματος αλλά και τη διασφάλιση  των θέσεων εργασίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και η κα Παυλίδου Μαρία, Μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς.
Από την πλευρά των εργαζομένων παρόντες ήταν η κα Κολιζέρα Σοφία,  Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής, η κα Μαντέλου   Αγγελική, Πρόεδρος Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ Δ. Ελλάδας  &  Πελοποννήσου, η κα Παπαϊωάννου Λουκία, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Βοιωτίας, ο κ. Αθανασίου Ιωάννης, Πρόεδρος  Σωματείου  Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές  Δομές Λευκάδας και ο κ. Γεωργέλης Ευστράτιος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ  Ν. Λέσβου

Το BREXIT νίκησε ...

Mε την υποστήριξη του πατέρα της ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, η Ιβάνκα Τραμπ

Η Ιβάνκα Τραμπ, δήλωσε ότι ο πατέρας της, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πλήρως υποστηρικτικός της μετατροπής της στον Ιουδαϊσμό.
«Ο πατέρας μου ήταν πολύ υποστηρικτικός», είπε στο CNN. «Με ξέρει. Ξέρει και εμπιστεύεται την κρίση μου. Όταν παίρνω αποφάσεις, τις παίρνω με ένα καλά αιτιολογημένο τρόπο. Δεν βιάζω τα πράγματα.»
«Εκτιμώ την υποστήριξη [που ο πατέρας μου] μου έδωσε γιατί προφανώς αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία», δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του Joseph Cohen, ενός φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Είπε ότι η ισχυρή σχέση μεταξύ του Τραμπ και του Εβραίου συζύγου της, του διευθυντή ακινήτων Jared Kushner, βοήθησε να διευκολύνει τη διαδικασία. 
«[Ο πατέρας μου] αγαπά τον άντρα μου. Είναι απίστευτα κοντά, το οποίο ήταν προφανώς χρήσιμο, και υπήρξε πολύ υποστηρικτικός μαζί μου στην εν λόγω απόφαση, όπως και σε πολλές άλλες που έχω λάβει όλα αυτά τα χρόνια.»
Η Ιβάνκα υποβλήθηκε σε Ορθόδοξη μετατροπή στον Ιουδαϊσμό πριν από το γάμο με τον Kushner το 2009. 

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ»

Η «δικτατορία του δολαρίου» που έχει επιβληθεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ανατραπεί, δηλώνει συχνά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και διαβεβαιώνει πως το νόμισμα της χώρας του δεν θα γίνει ακόμα ένα θύμα αυτής της δικτατορίας.
Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η «δικτατορία» έχουν γίνει προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα, προκειμένου να αποκτήσουν πιο κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά τόσο το ρούβλι όσο και το γουάν, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση του δολαρίου. 
Ωστόσο, ο πρόεδρος Πούτιν κάνει λάθος, δεδομένου ότι συνδέει ένα ισχυρό νόμισμα με την εθνική ισχύ & θεωρεί ότι η υποτίμηση της αξίας του ρουβλίου είναι μια επίθεση έναντι της Ρωσίας. 
Αυτές οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται απλά για προβολή ισχύος και φαίνεται πως αγνοούν την οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις που θα δημιουργήσουν θετική οικονομική δυναμική, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Ενώ η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και έχει γίνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ορυκτών καυσίμων στον κόσμο - τομέας ζωτικής σημασίας για την ρωσική οικονομία, η κινεζική οικονομική κρίση του περασμένου Αυγούστου αποδυνάμωσε το γουάν και κατά συνέπεια αύξησε την πίεση στη ρωσική οικονομία. 

«Brexit»:Επιβεβαιώνει ὅτι ὁ πλανητικὸς πόλεμος, εἶναι πόλεμος πολιτισμῶν

Ὁ φανατισμὸς καὶ ἡ στενομυαλιὰ φέρνει πόλεμο καὶ καταστροφή. Τὸ μῖσος συρρικνώνει καὶ ἀποβλακώνει. Εἶναι τὸ χαρακτηριστικὸ τῶν ἀμορφώτων, εἰδικὰ τῶν Γραικύλων.  

Ἡ παράδοση, ὁ συντηρητισμὸς καὶ ἡ θρησκευτικότητα δύνανται νὰ βιωθοῦν μὲ μέτρο ἐνάντια στὸν φανατισμὸ τῶν νεωτεριστῶν καὶ τῆς ἐπιστημοσύνης.
Παρὰ ταῦτα ὁ André Malraux καὶ ἐγὼ, προέβλεψαμε ὅτι ὁ ΚΑ΄ αἰὼν θὰ ἦτο θρησκευτικός, δηλαδὴ πολιτισμικός. 
Ὅταν στὴν δεκαετία τοῦ 1960 ἐπαρουσίαζα τὴν θεωρία μου τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς, ἐλάχιστοι ἦσαν αὐτοὶ ποὺ ἐδέχοντο ὅτι πέραν τῆς πάλης τῶν τάξεων ὑπῆρχε μίαν ἄλλη πραγματικότης, ὁ πολιτισμός. Δύο, ἔλεγα, ἦσαν ἀνέκαθεν οὶ πλανητικοὶ πολιτισμοί. 

Ὁ Κινεζικὸς καὶ ὁ Ελληνικός ποὺ ὠνόμασα Ἐνδιάμεση Περιοχὴ. 
Ἐνδιάμεση διότι στὴν ἰταλικὴ Ἀναγέννηση τοῦ ΙΕ΄αἰῶνος, ὡσὰν δορυφόρος σελήνη, ἡ ἑλληνογενὴς Δύση ἀπεκόπη ἀπὸ τὴν Γῆ -Ἑλλὰς, ἵδρυσε τὸν ἐπιθετικὸ δυτικὸ πολιτισμὸ καὶ ἐβάλθη νὰ κατακτήσῃ, ὄχι μόνον τὴν μητέρα της Ἑλλάδα, ἂλλὰ καὶ τὸν ἕτερο πολιτισμό, τὸν Κινεζικό. 
Ἔτσι στὸν ΙΘ΄ αἰῶνα ἡ μὴ Δύση ἐστέναξε ὑπὸ τὸ πέλμα τῆς δυτικῆς ἀποικιοκρατίας. 
Καὶ τότε στὸν δυτικοκρατούμενο πλανήτη ἐκυριάρχησε ἡ πάλη τῶν τάξεων.
Ἀλλὰ στὸν Κ΄ αἰῶνα ἡ ἀπελευθέρωση τοῦ Τρίτου Κόσμου ἀπὸ τὴν ἀποικιοκρατία συνεδυάσθη μὲ τὸ μῖσος τῆς Δύσεως ἐν μέσῳ τῆς Δύσεως, ἐκφραζομένου μέσῳ τῆς ἰδεολογίας τοῦ φασισμοῦ, ἕνα κρᾶμα δυτικῶν ἀξιῶν καὶ ἀνατολικοῦ ἀντιχριστιανικοῦ μυστικισμοῦ. 
Ἡ πάλη τῶν τάξεων ἤρχισε νὰ μετατρέπεται, ἐντὸς τῆς Δύσεως, μέσῳ τοῦ ἐθνικισμοῦ καὶ τοῦ φυλετισμοῦ, σὲ πάλη ἐνδοδυτικοῦ πολιτισμοῦ.
Ὁ ΚΑ’ αἰὼν ἐχάραξε μὲ τὴν ἐπικράτηση τοῦ Τρίτου Κόσμου μέσῳ τῆς Κίνας

Brexit - We Leave - Φεύγουμε ή η αρχή του τέλους του εφιάλτη της Γερμανικής Ευρώπης

«Οι Γερμανοί δεν δείχνουν καμιά προτίμηση στην ειρήνη… 
Πιο δύσκολα θα πείσεις έναν Γερμανό να οργώσει τη γη & να περιμένει υπομονετικά την ετήσια απόδοση από το να προκαλέσει κάποιον εχθρό και να βραβευτεί με τραύματα. Θεωρεί άτολμο και ποταπό να κερδίζει με ιδρώτα αυτό που μπορεί να αγοράσει με αίμα».
Τάκιτος, Ρωμαίος ιστορικός, 1ος αιώνας μ.Χ. (*)
Βρετανία 10 Ιουλίου 1940
Στις 10 Ιουλίου 1940, η Βρετανία κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στο Τρίτο Ράιχ, κρατώντας την ναζιστική στρατιωτική μηχανή έξω από το έδαφος της (η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πέτυχε ένα τέτοιο άθλο), πράγμα που έδωσε την ευκαιρία και το χρόνο για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που θα επέτρεπαν την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο (Δεκέμβριος 1941), με την οποία σηματοδοτήθηκε η αρχή του τέλους της των ηγεμονικών ονείρων και της ύπαρξης του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ.
Η ναζιστική Γερμανία κατασπάραξε γοργά και με άνεση το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης: 
Ενσωμάτωσε την Αυστρία (1938), κατέλαβε και διέλυσε την Τσεχοσλοβακία (Μάρτιος 1939) και την Πολωνία (Σεπτέμβριος 1939), υπέταξε την Δανία και τη Νορβηγία (Απρίλιος-Μάιος 1940) και έκανε στρατιωτικό περίπατο στο Βέλγιο και τη Γαλλία (Ιούνιος 1940).
Συγχρόνως, η Σταλινική Σοβιετική Ένωση, σύμμαχός της ναζιστικής Γερμανίας (1939-1941)...

Ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός χορός του Ζαλόγγου

Αψήφησαν την καταστροφική ισχύ των αγορών οι Βρεττανοί!!! 
           Μεγάλη ήττα για τη Γερμανική Ευρώπη
Ενώ η στερλίνα βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, παρασέρνοντας μαζί της τα χρηματιστήρια ολόκληρου του πλανήτη (γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι αγορές ήταν πεπεισμένες για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ), μέχρι στιγμής 16,8 εκ. Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του BREXIT (51,8%), έναντι 15,7 εκ. που τοποθετήθηκαν κατά (48,2%).
Περαιτέρω, η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οπότε αναμένεται ότι, θα προσπαθήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Βρετανία, καθώς επίσης νέες αναταραχές στις διεθνείς αγορές. 
Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι τράπεζες, οι μετοχές των οποίων θα υποστούν ισχυρές πιέσεις – όπως τουλάχιστον όλα δείχνουν.
Μια από τις σημαντικότερες θα είναι ασφαλώς η Deutsche Bank, η οποία θα οδηγηθεί σε μεγάλες απώλειες από την έκθεση της στο συνάλλαγμα – θεωρώντας πως δεν είχε προβλέψει μία τέτοια εξέλιξη. 
Σε κάθε περίπτωση, η αφορμή για το αναμενόμενο κραχ είναι πλέον δεδομένη – ειδικά εάν δεν υπάρξει καμία αλλαγή στα αποτελέσματα, καθώς επίσης εάν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, οπότε η εικόνα του χάους θα συμπληρωνόταν από την πολιτική αστάθεια. 
Δύσκολα πάντως θα συμπεριφερθεί όπως ο Έλληνας συνάδελφος του, μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ – αφού οι Βρετανοί δεν θα το ανέχονταν, όπως δυστυχώς εμείς.

Ν. Κάββαλος:Η ανευθυνότητα της κ. Μ. Διακολιού ξεπερνά κάθε όριο!

Η αγωνιώδης προσπάθεια της κ. Διακολιού να διατηρηθεί στην επικαιρότητα,  την οδηγούν σε απανωτές γκάφες, που αποδεικνύουν την πολιτική της ανωριμότητα, που αγγίζει πλέον και τα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας.
Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να φορτώσει στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου μέρος των ευθυνών για το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε πριν μερικές εβδομάδες, σε υπόγειο χώρο στάθμευσης καταστήματος τροφίμων που βρίσκεται στα όρια της πόλης μας, επειδή ο χώρος αυτός ανήκε ιδιοκτησιακά στο Δήμο, τώρα επανέρχεται.
Κι επιχειρεί να αποδώσει στο Δήμο Αμαρουσίου και τη Διοίκηση του την ευθύνη για την εκδήλωση περιστατικού πυρκαγιάς που συνέβη προχθές, στην περιοχή του Κτήματος Καρέλλα.
Με δήλωση που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και με ερώτημα που υπέβαλλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ισχυρίζεται ότι για την πυρκαγιά ευθύνεται το γεγονός ότι δεν είχε γίνει στο συγκεκριμένο χώρο καθαρισμός των χόρτων.

Ερώτηση Μ. Διακολιού για την πυρκαγιά στο κτήμα Καρέλλα

Το μεσημέρι στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα. Βρέθηκα στο σημείο μαζί με πολίτες της γειτονιάς των Αναβρύτων και ευρύτερα που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Κατά γενική ομολογία, και κυρίως κατ’ εκτίμηση των παραγόντων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στον χώρο, ο καύσωνας, ο άνεμος και κυρίως το γεγονός ότι το Κτήμα δεν είχε καθαριστεί από τα ξερόχορτα (δηλαδή μέχρι τις 21-6-2016 δεν είχαν γίνει εργασίες χλοοκοπής), δημιούργησαν συνθήκες εξάπλωσης της πυρκαγιάς, γεγονός που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα με  δεδομένο ότι το Δάσος Συγγρού, το 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, βρίσκονταν μία σπίθα μακριά.
Ευτυχώς  η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων των πολλών οχημάτων της και επίσης των οχημάτων των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισίας, Πεντέλης, Βριλησσίων που έσπευσαν στο σημείο.

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο «Γνωριμία με τα συναισθήματά μας» από τον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου

Ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Γνωριμία με τα συναισθήματά μας»διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και ώρα 5:45 μ.μ., στα γραφεία του Ομίλου(Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού,1ος όροφος).
Τα συναισθήματα είναι σαν μια παλέτα ζωγραφικής: 
είναι πάντα εκεί και χρωματίζουν τις αντιδράσεις μας. 
Κάθε συναίσθημα είναι μοναδικό, έχει διαφορετική αφετηρία (κίνητρο, ερέθισμα), διαφορετική διαδρομή (σωματική έκφραση) και διαφορετική αντίδραση.
Πολλές φορές τα συναισθήματα είναι αφορμή για συγκρούσεις, παρεξηγήσεις και απογοητεύσεις στις σχέσεις. 
Για παράδειγμα, απογοήτευση μπορεί να προκύψει, όταν υπάρχουν απαιτήσεις για «περισσότερη εκφραστικότητα» ή αντίθετα εκνευρισμός, όταν η απαίτηση είναι «περιορισμός έντονων συναισθηματικών αντιδράσεων». 
Καμιά φορά πάλι τα συναισθήματα συγχέονται και δίνουν διπλά μηνύματα στους άλλους ή σε πιο δύσκολες καταστάσεις ένα συναίσθημα μπορεί να καλύψει όλα τα άλλα. 

Στις 8:00 μ.μ. το ετήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι Άη Γιάννη Κλήδονα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Βρεττανοί έτοιμοι για όλα!!!

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση για τον θεσμό του νέου ΕΠΑΛ

«Πρόωρη Εκσπερμάτιση», «Οργασμοί», Σαδομαζοχισμός & dark rooms στα εργαστήρια του «Σχολείου της Διαφορετικότητας»!

Sex toys, πρωκτικό & στοματικό σεξ, μέρος Γερμανικού σχολικού προγράμματος κατά της ομοφοβίας!!!
Το πρωκτικό σεξ, ο σαδομαζοχισμός & τα sex toys θα πρέπει να γίνουν γνωστά στους Γερμανούς μαθητές μέσω «θεατρικής παράστασης», διαλέξεων ή εργαστηρίων, σύμφωνα με το διδακτικό υλικό που προωθείται από ένα πρότζεκτ με κρατική υποστήριξη κατά της ομοφοβίας.

Τα δεκατετράχρονα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW), την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Γερμανία, μπορεί να συναντήσουν σχολικά μαθήματα που θα τα ευαισθητοποιήσουν για το πρωκτικό σεξ, τον σαδομαζοχισμό και τη χρήση sex toys, συμπεριλαμβανομένων δονητών, ήδη από την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt.
Όλα έρχονται ως μέρος ενός εκκεντρικού προγράμματος με την ονομασία «Σχολείο Διαφορετικότητας», που διευθύνεται από κοινού από το περιφερειακό υπουργείο Παιδείας και μια σειρά από LGBT ομάδες υπεράσπισης για να «αντανακλάσουν σε ταμπού, αλλά πολύ συναφή θέματα [για τους εφήβους]», καθώς & για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ανοχής στη Γερμανική κοινωνία.
Προτεινόμενο για παιδιά σχολείου στο έτος 7, το πρότζεκτ επιδιώκει να εισαγάγει μαθήματα που ασχολούνται με πράγματα όπως:
«Πρόωρη Εκσπερμάτιση», «Οργασμοί», Σαδομαζοχισμός & ακόμη & «σκοτεινά δωμάτια» (dark rooms) - μέρη που συνήθως βρίσκονται σε νυχτερινά κέντρα, γκέι λουτρά ή σεξ κλαμπ, όπου ομαδική επαφή μεταξύ διαφορετικών ή ίδιων φύλων μπορεί να λάβει χώρα.

«Συνυπάρχουμε αρμονικά»:Το 1ο βραβείο στο 3ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!

Το 3ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ πήρε την Τρίτη 21 Ιουνίου το 1ο βραβείο πρωτοποριακής δράσης για την συμμετοχή του στη θεματική ενότητα «Ανθρωπιστικές αξίες - Ανθρώπινα δικαιώματα» στο διαγωνισμό «Συνυπάρχουμε αρμονικά». 
Ο Διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο του δικτύου των σχολείων ΔΔΕ Β΄ Αθήνας «Σημερινός μαθητής - αυριανός ενεργός πολίτης του κόσμου», 
ΟΙ μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ παρουσίασαν ένα βίντεο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατασκεύασαν αφίσες και μία σύνθεση με το δέντρο των αξιών.

Βία, σαδομαζοχισμός, κακοποίηση, τα καλά κρυμμένα αρρωστημένα μυστικά του Michael Jackson!

Ένα δωμάτιο - ντουλάπα, ασφαλισμένο με τρεις (!) κλειδαριές στο τέλος της κρεββατοκάμαρας του  Michael Jackson κρατούσε μακριά από τα βλέμματα αρρωστημένα μυστικά. 
Το σκοτεινό πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας από το 2003 που βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, ο Μάικλ Τζάκσον δεν τραγούδησε ένα Thriller. Το ζούσε.
Τα ευρήματα είναι ενοχλητικά, φρικιαστικά, ικανά να ενοχλήσουν και τον πιο ορκισμένο οπαδό του βασιλιά της ποπ. 
Παιδική πορνογραφία, βασανισμός ζώων και σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ βρήκαν οι αστυνομικές αρχές μετά από έρευνα τους στο απομονωμένο ράντσο Neverland του τραγουδιστή το 2003 και η αναφορά δημοσιεύεται ολόκληρη στην (αμφίβολης εγκυρότητας) ιστοσελίδα του RadarOnline.
Oι κατηγορίες για παιδική κακοποίηση μοιάζουν ξανά επίκαιρες μετά από πλήθος ευρημάτων που αποδεικνύουν ότι ο καλλιτέχνης ζούσε την κόλαση του. 
Παιδική πορνογραφία, ενήλικοι να επιδίδονται σε σεξ με ανήλικους σε λήψεις που δεν χαρίζονται στη σκληρότητα τους, συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή για εθισμό στο σεξ και αναρίθμητα άλλα ευρήματα σοκάρουν.

Επιδρομή όζοντος με υπερβάσεις των ορίων συναγερμού

Στέναξε το Λεκανοπέδιο κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, από την επιδρομή της φωτοχημικής ρύπανσης. 
Το όζον, δευτερογενής ρύπος, ο σχηματισμός του οποίου ευνοείται από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά κυρίως από τη διαχρονική αδράνεια για την αντιμετώπισή του, έφτασε στα ύψη, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια επιβο
λής έκτακτων μέτρων, τα 240 μικρογραμμάρια ανά υβικό μέτρο αέρα, εφόσον ξεπεραστούν επί τρεις συνεχόμενες ώρες.
Το όριο ενημέρωσης κοινού, τα 180 μικρογραμμάρια, ξεπεράστηκε στους περιφερεακούς σταθμούς (Λιόσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Ελευσίνα) επί πολλές ώρες και τις τέσσερις ημέρες. 
Το Σάββατο, όμως, οι υπερβάσεις του ορίου συναγερμού ήταν ο κανόνας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports

Την έναρξη της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, επισφράγισαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Δρ. Π. Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports, παρουσιάζοντας, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Safe Water Sports για την ασφάλεια των πολιτών στην θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε Γ. Βερνίκος και ο Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Π. Παρασκευάς.
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μία πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις ελληνικές παραλίες. Ταυτόχρονα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα και συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εφαρμογή μία πολύ «πρωτοποριακή πρωτοβουλία» και συνεχάρη το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας πως αν αξιοποιηθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του βασικού εθνικού μας προϊόντος, που είναι ο τουρισμός μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως μερικά από τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος είναι:

Aντιμετωπίστηκε έγκαιρα & επιτυχώς η πυρκαγιά στο Κτήμα Καρέλλα

Γ. Πατούλης:Οι Δήμοι για μια ακόμη χρονιά θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου.
Άμεσα αντέδρασαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου κι αντιμετώπισαν με επιτυχία το περιστατικό πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι, στην περιοχή του Κτήματος Καρέλλα. 
Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς συνέδραμαν πέραν των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΣΠΑΠ, αλλά και γειτονικών Δήμων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο περιστατικό.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που από την πρώτη στιγμή είχε το συντονισμό της επιχείρησης και της διάθεσης των μέσων του Δήμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση αντίδραση του προσωπικού πολιτικής προστασίας και ιδιαίτερα του αντιδημάρχου Ν. Κάββαλου, του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας Ε. Κατσιγιάννη καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου. Παράλληλα, εξήρε και την ετοιμότητα που επέδειξαν ο μηχανισμός του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, τους οποίους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Δίπλα στο Δάσος Συγγρού, η φωτιά που ξέσπασε στο Μαρούσι!

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή του Αμαρουσίου,  στη διασταύρωση των οδών Μυκάλης και Αναβρύτων, δίπλα στο κτήμα Συγγρού όπως αναφέρουν τα ιστολόγια enikos.gr & www.cnn.gr.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο ήδη έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες. 
Η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφρε ότι οι πυροσβέστες αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πόλη μας 

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ζαν Κλον Γιούνκερ

 Την ανάγκη να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις για τους Έλληνες πολίτες οι οποίες δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντηση τους.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στον κ. Γιούνκερ πως «ανάπτυξη με υπερφορολόγηση δεν γίνεται», επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά η οποία, όπως σχολίασε, υπονομεύει την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 
Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει ουσιαστικά και καίρια στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και κατά συνέπεια στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών για όλη τη χώρα. 
Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων χωρίς κηδεμονίες οι οποίες, όπως ανέφερε, προκαλούν παλινδρομήσεις και χρονοτριβές στη διαδικασία αξιοποίησης των κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.
Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ επισήμανε στον κ. Πατούλη ότι η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία.

To «Summer Camp 2016» της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Η DSA  ενημερώνei ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Summer Camp 2016 της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. 
Από τις 27 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016 η Σχολή - απευθυνόμενη σε παιδιά από την προσχολική ηλικία (από 3,5 ετών) έως το τέλος της Πέμπτης τάξης Δημοτικού - προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, όπου η γερμανική γλώσσα, ο αθλητισμός, η διασκέδαση, αλλά ιδιαίτερα τα ίδια τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο. 
Η άριστη κατάρτιση και πείρα των καθηγητών, που είναι -στην πλειονότητά τους- καθηγητές της Σχολής, βοηθούν στην επίτευξη των στόχων αυτών.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Summer Camp, www.dsasummercamp.gr, 
να απευθυνθείτε γραπτώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση summercamp@dsathen.edu.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Την Παρασκευή η εκδήλωση των τμημάτων παραδοσιακού χορού του Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»

Παρακαλούμε μη φύγετε!

Στους Βρετανούς προβάλλονται συνθήκες χάους & αποκάλυψης, εάν δεν ψηφίσουν υπέρ της αμερικανικής φυλακής με τους Γερμανούς δεσμοφύλακες
«Η λογική λέει να μείνουμε, το συναίσθημα να αποχωρήσουμε από τη γερμανική Ευρώπη. Δύσκολο όμως να αποδράσεις από μία τέτοια φυλακή» (Βρετανός αναλυτής).
Λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα και αφού προηγήθηκαν προειδοποιήσεις από τους πάντες, μεταξύ των οποίων από το ΔΝΤ, από την Παγκόσμια Τράπεζα και από τον ΟΟΣΑ, έχουν βγει πλέον τα «μεγάλα πιστόλια» - αφού ο 
G. Soros, o Rothschild και ολόκληρο το τραπεζικό/επενδυτικό καρτέλ, αναφέρουν τους κινδύνους εξόδου από την ΕΕ για τους φτωχούς!
Ενδιαφέρονται λοιπόν για το τι θα συμβεί στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, τα οποία θέλουν να προστατεύσουν - όπως επίσης τα καθεστωτικά γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία παρακαλούν τους Βρετανούς να μη φύγουν (Spiegel).
Προηγήθηκε βέβαια η δολοφονία της νεαρής και αρκετά δραστήριας βουλευτού, η οποία έδωσε μία καλύτερη εικόνα στους ψηφοφόρους, σχετικά με το πού μπορούν να φτάσουν αυτοί που τους παρακαλούν ή που τους απειλούν για το τι μπορούν να πάθουν
Με απλά λόγια τους κατέστησε σαφές ότι, η Ευρώπη είναι μία ερμητικά κλειστή φυλακή, από την οποία δεν επιτρέπεται να αποδράσει κανείς.

Η αβέβαιη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ξαφνικά, εκεί που οι Βρυξέλλες προσέβλεπαν σε ένα ήρεμο καλοκαίρι,οι Βρετανικές δημοσκοπήσεις άλλαξαν την εικόνα. 

Για όσους γνωρίζουν, στην Βρετανία δεν έχει τόση σημασία το πόσοι είναι υπέρ ή κατά της ΕΕ, αλλά το πόσοι από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν.
Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα η Ευρώπη έχει διαταραχθεί πολιτικά και οικονομικά άλλη μια φορά. 
Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για μια Βρετανική έξοδο & ορισμένοι από το περιβάλλον του θεωρούν ότι η Ευρώπη θα είναι καλύτερη χωρίς τους Βρετανούς.
Επειδή άλλοι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Ευρώπη θα είναι καλύτερη χωρίς τον κ. Σόιμπλε, οι προτάσεις για εξαίρεση του ενός ή του άλλου ουσιαστικά κλονίζουν την Ευρωπαϊκή συνοχή.
Περισσότερο από τις ηγεσίες πρέπει να προσεχτούν οι απόψεις των Λαών της Ευρώπης.
Σε πρόσφατη επίσημη δημοσκόπηση που έγινε σε δέκα Ευρωπαϊκές χώρες - μέλη βρέθηκε ότι μόνο το 51% είχε θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και 47% αρνητική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε όλες τις χώρες-μέλη του Νότου,υπερτερεί η αρνητική άποψη η οποία είναι ισχυρότερα αρνητική από αυτή των Βρετανών.
Στην αιτιολόγηση του προβλήματος πού εστιάζεται στις εθνικές κουλτούρες και την γεωγραφική και κλιματική ανομοιότητα πρέπει ναπροστεθεί ως ισχυρός παράγων η εισαγωγή του Ευρώ και η άρνηση του Βορρά και στο να ηγηθεί και στο να επιδοτήσει τον Νότο.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας του Προέδρου Ομπάμα, 6 Έλληνες επιχειρηματίες!

Έξι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που λαμβάνει χώρα στις 22-24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια.  
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των οικονομικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, η GES συγκεντρώνει τους καλύτερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές από το 2010.  
Κάθε GES λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την υποσαχάρια Αφρική.  Η φετινή GES θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην καρδιά της Silicon Valley (http://www.ges2016.org/).
Οι παρακάτω Έλληνες επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στη φετινή GES:
Ιωάννα Φωτοπούλου, Project Manager, Social Impact Award
Ζωή Γιαβρή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Advantis Medical Imaging
Μάγκυ Κοντού, Συνιδρύτρια & Επικεφαλής Καινοτομίας, SimpleApps / Tourismart
Αναστασία Σιάπκα, Συνιδρύτρια, Code it Like a Girl
Κωνσταντίνος Συνοδινός, Ιδρυτής, Championsid.com
Ξένια Βασιλειάδη, Ιδρύτρια, TripElina
Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.  
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών, καθώς και μία Ελληνίδα δημοσιογράφο, τη Μαρία Ακριβού από το Fortune Greece.

Για τις επενδύσεις στις αερομεταφορές στην Ελλάδα, μιλάει στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Fraport!


«Επενδύσεις στις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Ελλάδα 
του αύριο» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει 
ο Dr. Stefan Schulte, πρόεδρος Δ.Σ. της Fraport AG, 
κατά τη διάρκεια γεύματος που θα παραθέσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του.
Την ομιλία του Dr. Stefan Schulte θα παρακολουθήσουν παράγοντες της οικονομικής, πολιτικής και πολιτειακής κοινότητας της χώρας, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων - μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, 
στελέχη μεγάλων γερμανικών και ελληνικών εταιριών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κ.κ.: Μιχάλης Μαΐλλης - Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου &   
Dr. Peter Schoof - Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας 
της Γερμανίας στην Αθήνα, .
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για πληροφορίες να επικοινωνήσει 
με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο,

Αύριο στις 8.00 μ.μ. η ομιλία Ν. Βούτση στην Πλ. ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Eως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ

Eως 30 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για εγγραφή μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ Αμαρουσίου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για το σχολικό έτος 2016 - 2017, οι οποίες ξεκίνησαν την Τέταρτη 1 Ιουνίου 
Η Σχολή προσφέρει σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση με ειδικότητα στις «Φυτοτεχνικές επιχειρήσεις & την Αρχιτεκτονική τοπίου» και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Η φοίτηση στην ΕΠΑ.Σ. είναι δωρεάν και διετής.

Ξεκινάει σήμερα το «Παζάρι Σχολικών Βιβλίων» στη Γερμανική Σχολή

H Κίνηση Γονέων «Παζάρι Σχολικών Βιβλίων» οργανώνει και φέτος το παζάρι σχολικών βιβλίων από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου (08.00’-14.00’) στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Στο παζάρι μπορείτε να πουλήσετε μεταχειρισμένα βιβλία και βοηθήματα - που δε χρειάζεστε πλέον- και να αγοράσετε βιβλία για την επόμενη χρονιά σε πολύ καλή τιμή.
Πού; Στη βιβλιοθήκη 
Πότε; Παραλαβή των βιβλίων: 
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016, 8.00´ - 14.00´. 
Μπορείτε να  βοηθήσετε: 
1. ελέγχοντας, αν τα βιβλία που θέλετε να πουλήσετε βρίσκονται ακόµα στις λίστες των σχολικών βιβλίων για την επόµενη χροvιά.
* Τα κρατικά σχολικά βιβλία δυστυχώς δεν  παραλαµβάνονται, 
2. συµπληρώνοντας τα βιβλία σας στον πίνακα που βρίσκεται στην πίσω σελίδα, 
3. επισυνάπτοντας στα βιβλία και τα βοηθήµατα ένα χαρτάκι µε το όνοµα του µαθητή/τριας, την τάξη του/της, το µάθηµα και το είδος του βιβλίου. 
4. γράφοντας µόνο στα βοηθήµατα την τιµή που θα θέλατε (µέγιστη η µισή αρχική τιµή). 
Πώληση των βιβλίων: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 8.00´ - 14.00´.